|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Te małe i te duże - różności na drutach, co myślicie?
przepiekne Jestes wielka |
|
|
|
|
#152 |
|
Rozeznanie
|
Paula, Lukreti, Bewix dzieki wielkie
Paula motorolka zdaje sie??? Wlasnie popelnilam najmniejsza rzecz w zyciu. Moze ona swiadczyc, ze juz czas zaczac rozwazac jakies leczenie, ale urocza jest ![]() Paula, naparstek dla Ciebie ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajne
|
|
|
|
|
#154 |
|
BAN stały
|
Ależ piękny maly bobasek........
Jestem pod wrazeniem,ze mozna takie cuda robić...chyba sama poprobuje !! A czy...hmm...mogłabyś...hm m...zrobić taką foteczkę jak ta druga...ale chwytając też serdecznego..? I może malego...? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
#155 |
|
Przyczajenie
|
Śliczne !!
|
|
|
|
|
#156 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki
![]() Paula, probuj, probuj, jakby co to mam literature fachowa Lekcji tez moge udzielic
She can kill with a smile She can wound with her eyes She can ruin your faith with her casual lies And she only reveals what she wants you to see She hides like a child But she's always a woman like me Zapraszam na bloga ![]() |
|
|
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,tworzycie cuda.Ja na razie takie małe beztalencie jestem,ale po obejrzeniu Waszych śliczności chyba ruszę do sąsiadki na naukę.
Mam wielką prośbę-czy mogłybyście mi podrzucić jakieś fajne wzorki na szydełko bądż druty.Byłabym przeogromnie wdzięczna Aglaya widziałam u Ciebie przepiękną chustę ![]() pozdrawiam aniolinek@wp.pl |
|
|
|
|
#158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
She can kill with a smile She can wound with her eyes She can ruin your faith with her casual lies And she only reveals what she wants you to see She hides like a child But she's always a woman like me Zapraszam na bloga ![]() |
|
|
|
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leczenie????????????????? ??????????????????????? ,,Choruję,,od dłuższego czasu i świetnie się czuję. Czasem nawet ,,zarażam,,.( dla niezorientowanych - chorujemy na potrzebę tworzenia). |
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chwilowo dopadla mnie inna choroba zwana "niechciejstwem" Ale pewnie szybko przejdzie ![]() Do pierwszego "bobaska" dolaczyly ostatnio dwa nowe |
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naparstki
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zastosowanie moga miec rozne Np. ozdobne ocieplacze na opuszki W moim wypadku znalazly zastosowanie jako lapowka dla Pauli A co Paula z nimi zrobi to ja nie wiem Czegos takiego uzywaja podobno stylistki paznokci, zeby sobie palcow pilnikiem nie "zjechac" doszczetnie. Tzn nie konkretnie takiego czegos, to moja wersja udziwniona Sama bym na taki pomysl chyba nie wpadla...
|
|
|
|
|
|
#164 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez się tak właśnie zastanawiam do czego to słuzy.
|
|
|
|
|
#165 |
|
Rozeznanie
|
Do pierwszego "bobaska" dolaczyly ostatnio dwa nowe
aglaya - Twoje prace sa tak ładne, ze, moim zdaniem, mogłabyś pokazac je na jakiejś wystawie rekodzieła naprawde artystycznego przedmioty tyleż użytkowe co urocze, a nawet jak nieużytkowe to ciesza oko. bardzo
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
W pełni zgadzam się z Kami_5
|
|
|
|
|
#167 |
|
Rozeznanie
|
Kami_5, bewix: Dziekuje, jestescie kochane, strasznie mi milo
Moze kiedys...
|
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
To jest dobra mysl - popracuje nad tym
![]() powodzenia a póki co czekamy na cos nowego
|
|
|
|
|
#169 |
|
Rozeznanie
|
bewix, to zajrzyj w piatek wieczorem
A ze dzis rano u mnie byl to znaczy, ze w razie czego wie gdzie mnie z ta rozga szukac
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
ok to do piątku
|
|
|
|
|
#171 |
|
Rozeznanie
|
Mialam dzis wkleic zdjecie nowego szalika i wklejam, ale...
Nie pomyslalam tez, zeby wziac ze soba aparat i oto skutki. Zdjecie robione na szybko, telefonem i do tego w knajpie... No i nie oddaje uroku... ani koloru... ani w ogole nic... Buuu, a taka dumna jestem z tego szalika No nic moze kiedys wkleje lepsze, a tymczasem jest takie
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szalik pani Mikolajowej
Cytat:
(brak słów)Faktycznie mnie zaskoczyłas gratulacje jest przepiekny!!!!
|
|
|
|
|
|
#173 |
|
Rozeznanie
|
cudowny. genialny!
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
Szalik nie w moim stylu, ale jest dziełem sztuki jak dla mnie, piękne wykonanie!
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie jesteś drucianym geniuszem
zazdroszcze Ci talentu szczerze
|
|
#176 |
|
Rozeznanie
|
nie mogłam się powstrzymać żeby sobie jeszcze raz nie pooglądać...
aglaya - prosze, podaj przepis zakochałam sie...
|
|
#177 |
|
Rozeznanie
|
bewix, Kami_5, tekla_x, Kasia83 dziekuje wam bardzo za wszystkie mile slowa
Kami_5 Przepis jest prosty. Najpierw trzeba zrobic najzwyklejszy szalik, dosc dlugi i szeroki, zwyklym sciagaczem 2/2. Jak to bedzie gotowe przechodzi sie do falbanek, ktore sie wrabia w konce gotowego szala. Falbanki robilam tak:nabralam 60 oczek, 1 rzad oczka prawe, 2 rzad oczka lewe, 3 rzad - kazde oczko przerabialam dwa razy(przybyło tym sposobem ok 60 oczek), 4 rzad oczka lewe, piaty co drugie oczko przerabialam podwojnie (znowu przybylo ok 60 oczek). 6 rzad oczka lewe, w 7 rzedzie zamknelam wszystkie oczka. |
|
|
|
|
#178 |
|
Rozeznanie
|
aglaya -dziekuję
Czy to znaczy że falbankę przyszywasz już po jej zrobieniu? Jak wrobić falbankę? ![]() powiedz jeszcze, ile czasu zajęło Ci wykonanie tego różowego cuda
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
No ja nie umiem za bardzo tlumaczyc Zawsze to wiedzialam Chodzi po prostu o to, ze te falbanki robi sie na koncu. Najpierw szalik sciagaczem, a potem falbanki. Mozna je zrobic osobno i naszyc, ale mozna tez (i tak nawet lepiej) wrobic je w szaliczek, tzn, nabrac oczka tak jak sie nabiera przy robieniu plisy ( przeciaga sie nitke spod spodu roboty pomiedzy sciegami i nabiera na drut) Mialam ksiazke gdzie wrabianie plis itp bylo opisane i obrazkami zilustrowane, ale chwilowo uczy sie z niej kolezanka i nie moge wkleic obrazka A zrobienie zajelo mi 5 dni, nie spieszylam sie za bardzo
|
|
|
|
|
#180 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie skonczylam sie bawic z czyms, co bylo inspiracja dla szalika-waty cukrowej
Boa, ktorego mi sie straszliwie nie chcialo robic
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

przepiekne 

Lekcji tez moge udzielic 

A co Paula z nimi zrobi to ja nie wiem
Nie pomyslalam tez, zeby wziac ze soba aparat i oto skutki. Zdjecie robione na szybko, telefonem i do tego w knajpie... No i nie oddaje uroku... ani koloru... ani w ogole nic...