|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Ja kończyłam 1,5 roku temu, więc chyba byłaś duuużo wcześniej, bo przez całe 5 lat mojego studiowania tak to wyglądało, a nie sądzę, żeby coś się zmieniło w ciągu tego 1,5 roku, zwłaszcza, że teraz też pojawiam się na egzaminach, choć w innej roli i studenci są cały czas tak samo ubrani - schludnie, w stonowane kolory, ale nie galowo. Jakieś dwa tygodnie temu, to ani jednego faceta w garniaku i pod krawatem nie było i jedna kobitka w spódnicy, a tak to królowały jeansy, jakieś koszulowe bluzki, luźniejsze marynarki i kardigany.
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z resztą, jak czytałam, jakie w Polsce ostatnio mrozy są/były, to się pani wykładowcy nie dziwię, że założyła polar . Na moich studiach magisterskich uważano za zbytnią przesadę przychodzić ubranym, jak "stróż w Boże Ciało". Ale i tak sporo osób (w tym ja) ubierało się bardziej elegancko, niż zazwyczaj. Raz poszłam na egzamin w trekkingach, jakoś rok temu, bo było tyle śniegu i ogólnie było tak zimno, że nie chciało mi się zabijać w botkach. Aczkolwiek przykre było to, że tu studenci się jakoś tam starali z ubiorem, przynajmniej spory procent studentów, a większość wykładowców przychodziła tak, jakbyśmy mieli mieć egzamin na szczycie Śnieżki czy w Puszczy Augustowskiej. Powód był taki, że na studiach geograficzno-turystycznych, mało kto zwracał na takie rzeczy uwagę. Wyjątek stanowiła obrona lic czy mgr.
|
|
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie jest śmieszne jak dziewczyny przesadzają w drugą strone. Zakładaja spodnie w kant, koszule, marynarki, ale to wyglada jak ciuchy babci. Do tego buty w szpic.
![]() Z drugiej strony coraz cześciej widze, że ludzie nie potrafią ubrać się stosownie do okazji, ale takie rzeczy wynosi się z domu.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzieś tam ktoś mignie ubrany na galowo, ale to wyjątki(no i nie mowię o pierwszakach. Ale tu zdarzają się elementy, które nawet w normalnym dniu chadzają w garniakach i ze skórzaną teczunią...)
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2012-02-11 o 17:48 |
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście wszystko to o czym piszę to tylko moje osobiste zdanie ![]() No widzisz ja mam dokładnie na odwrót - uważam za znaczną przesadę przychodzenie w codziennym stroju na egzamin. |
|
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
A mi takie eleganckie kreacje zawsze wydają się najprostsze do zestawienia
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do spodni w kant i szpileczek w szpic Nie chodzi o to, żeby wystroić się jak stróż w Boże ciało. Tak jak mówię - ciemne lub czarne rurki+jakaś bardziej elegancka bluzka lub koszula+marynarka/kardigan - to zestaw jak najbardziej ok. Niektórzy chodzą tak na co dzień, sama czasem lubię się tak ubrać.
|
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że dla mnie to jest elegancki strój, bardziej odświętny niż na co dzień (bo np. na co dzień ubiorę pod kardigan czy marynarkę bokserkę, a nie bluzkę koszulową) i tak faktycznie jakieś 90% osób na egzaminy u nas chodziło. Ale galowo, w sensie żakiet i spódnica/spodnie dla pań, albo garnitur z koszulą i krawatem dla panów to jednak rzadkość na zwykłym egzaminie.
|
|
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2412 |
|
Zadomowienie
|
Czy ostatnio w innym wątku nie było już darcia kotów na temat ubioru , klasy/braku klasy studentów?
Spędziłam 6 lat na 2 uczelniach (w tym 2 lata dojazdowo - 80 km w jedną stronę) i jakoś nie zauważyłam szczególnego nacisku na galowy strój. Każdy ubierał się według własnego gustu, inna sprawa, że na co dzień też nikt nie wdziewał dresu ![]() Ja preferuję codzienną elegancję, więc w normalny dzień noszę ciemne rurki, marynarki, elegantsze koszule czy sweterki, bo wymaga tego ode mnie praca, na egzaminy ubierałam się zwykle tak samo. Za to na obronę kupiłam sobie czarną sukienkę ale miałam do niej pudrowy mini-sweterek i nie miałam rajstop, więc pewnie nie mam klasy
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na obronę mgr poszłam w rajstopach... ale na uczelni zauważyłam, że puściło mi oczko, a nie miałam na zmianę, przy czym nie mogłam ich zdjąć, bo by mi buty totalnie obtarły stopy. Obroniłam się bez klasy |
|
|
|
|
#2414 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli jesteśmy w temacie uczelni, ja dzisiaj widziałam na wykładzie dziewczynę, która miała na sobie dżinsy (nie rurki, takie "straight leg"
) i na to krótkie kolorowe wełniane spodenki ![]() :brzyda l: Wyglądało to po prostu OKROPNIE.
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- I jeszcze kilka rozwalaczy: http://lookbook.nu/look/3050589-SWEET-LIKE-CINNAMON - gustownie, stylistycznie podarte rajstopy... http://lookbook.nu/look/3050537-Losing-My-Mind - zgarbiona sylwetka http://lookbook.nu/look/3050575-Bolero - ja chcę takie buty!!!! ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- http://lookbook.nu/look/3050191-sugarlips - ok, przy tym to już wymiękłam... Rozumiem na siłownię, fitness, rower... ale... nigdzie indziej... ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Piszę sama do siebie, ale co tam. Coś na poprawę humoru: http://lookbook.nu/look/3050143-Smarties (tak, wiem, to nie jest na serio) i uwaga!! Kamila zmieniła kolor włosów!!! |
|
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy lepiej, ona powinna coś ogólnie z włosami zrobić. Ale naprawdę jej ostatnie dwie "stylizacje" to nawet są znośne, bez złośliwości
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem z nowym kolorem trochę lepiej ale powinna pomyśleć nad jakąś fajną fryzurą, nie wiem, np. coś pocieniować itp?
|
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego te dziewczyny z lookbook są takie zgarbione na tych zdjęciach???
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Łażą takie rozgogolone w takie zimno to i sie garbią... ja jak mi zimno to też się garbię;p;p
|
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ło matko,widziałam Kamilę i jej nowy kolor...zdecydowanie farbowanie jej zaszkodziło. Edytowane przez Aninek Czas edycji: 2012-02-11 o 19:30 |
|
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilo, cóżeś Ty z głową zrobiła.
na drugim zdjęciu wygląda jak człowiek pierwotny.
|
#2425 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ten lookbook bywa przerażający. http://lookbook.nu/look/2973109-Give...t-DIY-giveaway Czy tylko ja uważam, że coś tu z nią nie tak? |
|
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32238532]Może nie mieszczą się w kadrze
![]() Ten lookbook bywa przerażający. http://lookbook.nu/look/2973109-Give...t-DIY-giveaway Czy tylko ja uważam, że coś tu z nią nie tak?[/QUOTE] Takie usta miałam jak się obżarłam jagód
|
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32238532]Może nie mieszczą się w kadrze
![]() Ten lookbook bywa przerażający. http://lookbook.nu/look/2973109-Give...t-DIY-giveaway Czy tylko ja uważam, że coś tu z nią nie tak?[/QUOTE] W ogóle zaglądnęłam na bloga tej dziewczyny i połowa looków jej jest przerażająca. Mam wrażenie, że jest ładna dziewczyną ale o śnie i odpoczynku to już dawno zapomniała... |
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Auć, naprawdę. Nawet nie sam kolor (chociaż mocno za ciemny) ale ten stan włosów i uczesanie (brak uczesania?)...
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
Co Kamila ze sobą zrobiła
Jak tu, któraś dobrze napisała- na drugim zdjęciu wygląda faktycznie jak człowiek pierwotny Brakowało jej do całego zestawu maczugi tylko.
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli chodzi o przemianę Kamili to uważam, że kolor jest fajny, włosy nie wyglądają na takie zniszczone jak poprzednio. Ale przy takim ciemnym kolorze Kamila musi podkreślać oczy policzki i usta makijażem, bo inaczej ich "nie widać". Albo, chociaż powinna sobie zrobić hennę brwi i rzęs.
Zgadzam się wygląda na czterdziestkę. Ale to wina tego, że kolor włosów nie współgra z oprawą oczu Kamili . Edytowane przez Rajni Czas edycji: 2012-02-11 o 21:02 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.

. Na moich studiach magisterskich
gdzieś tam ktoś mignie ubrany na galowo, ale to wyjątki

Nie chodzi o to, żeby wystroić się jak stróż w Boże ciało. Tak jak mówię - ciemne lub czarne rurki+jakaś bardziej elegancka bluzka lub koszula+marynarka/kardigan - to zestaw jak najbardziej ok. Niektórzy chodzą tak na co dzień, sama czasem lubię się tak ubrać.

Brakowało jej do całego zestawu maczugi tylko.