|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#56071 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Wieki temu wpadłam na głupi pomysł, by położyć na włosy rozjaśniacz
|
#56072 |
|
Raczkowanie
|
Hey Dziewczyny! śledzę Wasz wątek bardzo pilnie cały czas i dużo się dowiaduję
Ostatnio przezywam jakis kryzys wlosowy, nie wiem juz co mam z nimi robic po dyfuzorze mam fajna objetosc. ale niestety.. pod yfuzorze mam wlosy bardzo fajne i sprezyste do nastepnego mycia jak wysusze nim raz na jakis czas. co drugi dzien suszac wlosy dyfuzorem to z akazdym razem szybciej sie rozprostowuja i traca swoj skret mam tak ze fajnie sie kreca w miare od gory krotsze warstwy (pomijajac po noszeniu kochanje czapki) ale dol robi sie smetny wiszacy kilkanascie cm i tlyko zawijaski na koncu ![]() gdy umyej naturalnie u gory sa tylko fale.. ale u dolu robia sie korkociagi w ciagu dnia i schniecia same sie tak lockzi zbijaja...(przy dyfuzorze tylko 1-2 sie tworza) i tak nie widac tego smetnego dolu ktory odstaje od reszty.. moje wlosy kreca sie duzo silniej na koncowkach, to chyba pod wplywem ciezaru.. Co z nimi zrobic mam? stosuje cg od wrzesnia 2010. zalazcam zdj 1 dzisiaj po calym dniu (plus czapka..) 2 zawijasek na koncu (pojawijy sie dopiero od niedawna, moze wraz z dlugoscia wlosow?) 3 korkociagi po calym dniu 4 po samym umyciu 5 ruloniki podczas porannej reanimacji (schniecia) 6 po dyfuzorze (wyjatkowo sie landie pokrecily - niestety pod koniec dnia prawie fale, rano jakies straki nie do reanimacji, podzielone, taka drobnica, prawie proste byly;/) 7 po dyfuzorze, niektore czesci nie chca sie pokrecic, tak mniej wiecej wygladaja pod koniec dnia caly dol (najdluzsza warstwa) 8 jakis stary rulonik sprezd kilku mscy ( o dziwo, po dyfuzorze, penwie przez to dlugo nie przetrwal) 9 stare zdjecie, tak mnie wiecej po claym dniu wygladu dol, a gory sa fajniej pokrecone - takei smetne zwisy. mam pocieniowane wlosy, ale 2 ost warstwy jakby sie wzajemnie "wchlanialy" i jkabym ich nie pocieniowala, stworza jednosc i przewaznie wyglada to tak jakby ktos zostawil niepocieniowane ost 20 cm wlsoow najpierw bardziej jak straki na koncu loczek.. 10 ost zdjecie ktore bardzo mi sie podoba jest jesnej z uzytkowniczek - Ewaluacji ![]() Chce okreslic co mam dalej robic ze sowimi wlosami bo jzu ich nie ogarniam sa pocieniowane, raz im pasuje dyfuzor, raz nie, czasme landy skret, czasme zadne, coraz czesciej jets nawte brak sensu reanimajci bo nic znich nie zostaje
Edytowane przez mpx Czas edycji: 2012-02-11 o 16:52 |
|
|
|
#56073 |
|
Kazar Lady
|
dziękuję
jak niczego nie zepsuje, to powinno być jeszcze lepiej ![]() chciałabym mieć podobną jak u Ciebie gestość i blask ale nie jestem w stanie nawet zgapić Twojej pielegnacji |
|
|
|
#56074 |
|
Zakorzenienie
|
Acha....
|
#56075 |
|
Zadomowienie
|
Mpx-bardzo ładne masz te włosy!
A włosy Ewaluacji-niesamowite, ale to są naturalnie kręcone czy od lokówki? ![]() Tobie włoski kręcą się od nasady z tego co widzę, jej nie, także trudno powiedzieć czy kiedyś będziesz miała takie włosięta...
|
|
#56076 |
|
Zakorzenienie
|
Mały eksperyment - dodałam do maski d/s kilka kropli oleju, ciekawe, czy będzie masakra
|
#56077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
|
|
#56078 |
|
Zadomowienie
|
Takie równe i idealne, że myślałam, ze nienaturalne
![]() Mi też włosy nie kręcą się od samej nasady... może za piec lat jak będę miała taką długość to będą podobne...
|
|
#56079 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dokładnie shea nigdy za wiele ja też ciągle sie nim maziam a to usta, suche place po AZS, na twarz też nakładam czasem a powiedz mi do kiedy ma termin wazności te masełko? Cytat:
nie mów już nic złego na te włoski bo są na prawdę piekne, super się pokręciły ![]() Cytat:
właśnie od tego piątku mam ferie ale śnieg u mnie nie pada ![]() Cytat:
Cytat:
prawda jeśli coś pomieszałam w odpowiedziach cytowanych to przepraszam ale troszkę zmęczona jestem dziewczyny ja też chcę bingacze no jeszcze 2 strony mi zostały
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2012-02-11 o 18:19 |
||||||
|
|
|
#56080 |
|
Zakorzenienie
|
Winogronowy. Na razie nie widzę objawów tragedii
![]() Za to mam dziś remis 1:1 - znajoma pochwaliła, że mam cudne włosy, że kręcone od nasady bardziej jej się podobają ![]() A przyjaciółka skwitowała, że jej by się nie chciało tak bawić jak ja z twarzą, paznokciami i włosami. Mnie to niby ani ziębi ani grzeje, ale ja się do jej manii nie wtranżalam
|
#56081 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja czapka to tak przylizuje, że potem podnieść ich za nic nie mogę. W tym roku to moze kilka razy założyłam czapkę.Cytat:
ty jak zmokła kura? jakoś nie potrafię w to uwierzyć ![]() Cytat:
ten z jojobą i odżywkę z alterry morelową było +25% więc wzięłam ![]() mi szampony alterry służą ![]() świetnie Cytat:
dodałam kilka kropelek kokosa do d/s i było git majonez ![]() mpx masz piękne włoski
|
|
#56082 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Cytat:
u mnie nie było dzis w ross zadnej odzywki +25 za to mam pomadkę alterry, szampon BD, klamerki do włosów (ziai ulgi nie było ) a plynów facelle było chyba 4 rodzaje i zgłupiałam nie wiedziałam który nadaje sie do włosów i w rezultacie nie wziełam żadnego.
|
||
|
|
|
#56083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
racja w sumie, będę chuchac i dmuchac na swoje może też będą kiedyś długie i śliczne ![]() no nie znowu coś o czym nie słuszałam jeszcze, daj jakiś link namiar, cokolwiek ![]() uważam, że masz bardzo ładne włosy i kręcone fajnie wysoko, od samej nasady. No a Ewalucja, ma jednak ciężkie długie włosy więc bardziej na końcach kręcone. Bardzo możliwe, ze twoje przy takiej długości też się tak zachowają.. Cytat:
![]() heheh np dzisiaj :P ale to w prostych... w kręconych jak coś nie wyjdzie to też potrafi być przyklap... A teraz zgrzesze i pokaże wam moje włosy w wersji prostej (nie dotykałam prostownicy, obiecuję!) żeby Eloe i Wy mogły ocenić jak je ciąć... Jak jak Dmki (ost zdj)? Trochę się boję że mało mi na dole zostanie... ale zaryzykuję jak to może poprawić objętość... niby to całkiem sensowne ze jak wierzchnią warstwę będę miała krótką to się uniesie... Inna sprawa, ze może się okazać, że wierzchnia warstwa mi sie nie będzie w ogóle kręcic przy tej długości a przykro by było...Jak myślicie? zobaczę też co na to moja fryzjerka powie...
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2012-02-11 o 19:01 |
||
|
|
|
#56084 |
|
Wtajemniczenie
|
Włosy Ewaluacji mnie zabił idę płakać do kąta
Zastanawiam się dlaczego używać żeli do włosów a nie pianek? jeżeli pianka nie ma w sobie alco.to co w niej jest złego?
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#56085 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, dzisiaj jestem po farbowaniu wiec dalam popalic swoim wlosom
az musze sie pochwalic ale z tym juz koniec ! ![]() zastanawia mnie to dlaczego w farbach nie ma skladu odzywek dolaczonych do nich mam chyba ze 3 tubki odzywki recital preference i nie wiem co ona tam ma a podejrzewam ze niezle naszprycowana jest silikonami ![]() zmylam farbe johnsonem dla dzieci z sls, pozniej odzywka z farby, krem biedronkowy, zel lniany i voila nawet mi sie podobaja a to juz cos
|
#56086 |
|
Raczkowanie
|
mpx co za dlugosc
edit: oj przepraszam niedoczytalam ze ostatnie foto nie Twoje, ale wczesniejsze tez sa piekne lokasy!!! Takie miesiste
dbam o włosy od 31.12.2011 zapuszczam do talii Edytowane przez agatka89 Czas edycji: 2012-02-11 o 19:24 |
|
|
|
#56087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#56088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#56089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu mam szczęście i udało mi się znaleźć podstawowe zasady Minimalizm, żel lniany i dużo sheaCytat:
Zrobiłam dzisiaj psikacz wg przepisu Brunetki KLIK tzn z aloesem z parapetu plus kilka kropli 10x aloesu z ZSK... i chyba zaraz jajko zniosę! Tak mi włosy przy skórze zesztywniały! Za to na twarz jest przeprzyjemny
|
||
|
|
|
#56090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#56091 | |
|
Raczkowanie
|
dziekuje kochane ale gdyby nie Wy miedzy innymi nie zaczelabym dbac o swoje wlosy i nadal pewnie bym je prostowala :/ tylko jeszcze jedno mam zyczenie rosnijcie rosnijcie!!
chcialabym do pasa ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
|
|
#56092 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
włosy tak miały zesztywnieć? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#56093 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Trzymam za słowo
![]() Cytat:
Ale nie sposób nie wzdychać do TwoichCytat:
Dziękuję Dzięki Cytat:
![]() Dziękuję Witaj ![]() Stylizujesz jakoś? Cytat:
Moim zdaniem włosy masz świetne, niesamowity potencjał Co do włosów Ewalucji to rzeczywiście ma cudowne ale czy Ty takie będziesz mieć to nie wiadomo. Im dłuższe tym będą cięższe i możliwe, że tak jak u niej końce będą pokorkociągowane a góra falowana. Jednak Twoje chcą się kręcić bliżej nasady i to jest fantastyczne. Może opisz pielęgnację? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zupełnie różne włosy!!! nie poznałabym Co do cięcia nie pomogę. Kompletnie się na tym nie znam ![]() Cytat:
świetnie wyszło i wcale nie wyglądają na wycieńczone
|
|||||||||
|
|
|
#56094 |
|
Zakorzenienie
|
mgiełkaM- kochana mi tez sie nie kręcą to zalezy od dnia z tyłu mam niemal że proste a z przodu tylko mam fale , za to grzywka bardzo się kręci
nawet za bardzo. spinam ją po myciu spinkami b o nie moge nad nią zapanować hahaAgatka- boski kolor i boskie włosy. Dziewczyny jak wy odsączacie żel lniany żeby nasionek nie bylo? ja probowalam sitkiem ale żel jest za gęsty i nie chce spływać przez sitko.. ![]() ![]() Pozatym wyprobowałam nową technikę olejowania. Tylko od połowy w dół nakładam taką większą kapkę oliwki wymieszaną z odżywką b/s na noc. a rano myje włoski! i jest OK. nie mam tłustej głowy tak jak wczesniej gdy na całość dawałam olejek.. pozatym co powiecie o tym składzie: AQUA · GLYCERIN · PANTHENOL · HYDROXYPROPYL OXIDIZED STARCH PG-TRIMONIUM CHLORIDE · HYDROLYZED WHEAT PROTEIN · HYDROLYZED CORN PROTEIN · HYDROLYZED SOY PROTEIN · CETRIMONIUM CHLORIDE · ROYAL JELLY EXTRACT · TOCOPHEROL · VITIS VINIFERA SEED EXTRACT · PARFUM · SODIUM LACTATE · LACTIC ACID · CITRIC ACID · BENZOIC ACID · DISODIUM EDTA · SODIUM CHLORIDE · ALCOHOL · SODIUM BENZOATE · PEG-60 HYDROGENATED CASTOR OIL · PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL · TRIDECETH-12 · AMODIMETHICONE · BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL · ALPHA-ISOMETHYL IONONE · LIMONENE · PHENOXYETHANOL to serum repair na noc. z Balei A tutaj krem do loków: AQUA · CETEARYL ALCOHOL · PROPYLENE GLYCOL · VP/VA COPOLYMER · ISOPROPYL PALMITATE · DICAPRYLYL CARBONATE · CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE · PARFUM · BENZOIC ACID · CETRIMONIUM CHLORIDE · CYCLOPENTASILOXANE · TRIMETHYLSILOXYPHENYL DIMETHICONE · POLYQUATERNIUM-37 · PANTHENOL · POTASSIUM SORBATE · DIMETHICONOL · BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL · ALPHA-ISOMETHYL IONONE · SODIUM HYDROXIDE · CITRIC ACID · LAURYL GLUCOSIDE · LIMONENE · TOCOPHEROL. i znalazlam brzoskwiniową maske AQUA · CETEARYL ALCOHOL · BEHENTRIMONIUM CHLORIDE · ISOPROPYL PALMITATE · DICAPRYLYL ETHER · PARFUM · PANTHENOL · SODIUM BENZOATE · ISOPROPYL ALCOHOL · HYDROXYPROPYL GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE · POTASSIUM SORBATE · NIACINAMIDE · CITRIC ACID · ALCOHOL · GLYCERIN · PRUNUS PERSICA FRUIT EXTRACT · HYDROLYZED SILK · LACTIC ACID · PHENOXYETHANOL. Z balei są fajne rzeczy dlatego musze przejżeć składy moze coś wybiore, bo moja odzywka b/s nie jest do końca Ok i wolałabym ją zmienić
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2012-02-11 o 20:08 |
|
|
|
#56095 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie, powinny być miękkie a moje nawet spuszone
![]() Widocznie jakaś dziwna jestem :P Cytat:
Cytat:
ładne szkoda że same dużocząsteczkowe (niewnikające)używaj łącznie z olejem albo czymś olejowym, Jako odżywka może puszyć, Cytat:
Cytat:
może nadawać się do mycia może też podrażniać |
||||
|
|
|
#56096 |
|
Raczkowanie
|
SugarBabyLove jesli chodzi o zel lniany mialam ten sam problem, teraz ugotowalam po raz trzeci i wreszcie mi wyszedl. Zalalam wrzatkiem (1,5 szklanki) 1,5 lyzki siemienia gotowalam ok 10 minut i szybko przelalam przez sitko, jest zadki ale czuc gluta, mysle ze gestszego nie uda mi sie ugotowac bo znowu bede miala problem z przecedzeniem
|
#56097 |
|
Zakorzenienie
|
ajriszMarta-czyli ta na noc by byla najlepsza? ale z olejkiem?
to chyba kupie za te 4-5 euro tą nivea b/s ![]() musze cos odbudowującego w dobrej cenie wziąść w ruch bo na prawde po tych farbowaniach mam duzo siana po myciu jak sie suszą na głowie. jak wyschną to jest lepiej ale mimo to.. trzeba czegos więcej niz odzywka po mycia i szampon jednak.. Agatka- oo to musze spróbować bo ja dalam 1 szkl na 2 lyzki siemia.. dzieki za "przepis"
|
#56098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
heheh ja tez się nadziwic nie mogę, ze moga być tak proste i zarazem tak kręcone Wszystko zalezy od tego jak je potraktuję ![]() Cytat:
hehe ostatnio mało się udzielałam ale kiedyś byłam stała bywalczynią...To są moje włosy KLIK KLIK takie pierwsze lepsze wpisy z codziennika... Ale potrafią być też proste proste jak widać. Wystarczy, że je rozczesze na bs, nie harmonijkuję, nie nakładam żelu i suszę bez dyfuzora... i mam proste. A jak je popieszczę tym wszystkim powyżej - bum - kręcone. Hehe jak to Pati określiła "niesamowite"
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2012-02-11 o 20:36 |
|||
|
|
|
#56099 |
|
Raczkowanie
|
Sugar ja tez tak robilam i probowalam wrzatek przecedzic i sie nie dalo a sie nawkurzalam
zel lniany to cudo !
|
#56100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czary mary
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

Ostatnio przezywam jakis kryzys wlosowy, nie wiem juz co mam z nimi robic
po dyfuzorze mam fajna objetosc. ale niestety.. pod yfuzorze mam wlosy bardzo fajne i sprezyste do nastepnego mycia jak wysusze nim raz na jakis czas. co drugi dzien suszac wlosy dyfuzorem to z akazdym razem szybciej sie rozprostowuja i traca swoj skret

nie mów już nic złego na te włoski bo są na prawdę piekne, super się pokręciły
moja czapka to tak przylizuje, że potem podnieść ich za nic nie mogę. W tym roku to moze kilka razy założyłam czapkę.

mam chyba ze 3 tubki odzywki recital preference i nie wiem co ona tam ma a podejrzewam ze niezle naszprycowana jest silikonami 

zupełnie różne włosy!!! nie poznałabym