|
|
#1291 |
|
Holy Crap!
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Róża-- co tu dużo pisać, film genialny, potwornie wciskający w fotel, wymagający zastanowienia się. O stokroć lepszy od okrzyczanego W Ciemności.
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obejrzałam "Mary i Maxa", ale jak dla mnie zbyt ponura animacja, 6/10. |
|
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Bitwa Warszawska 1920 przereklamowany kiepski film a moglo wyjsc lepiej 3/10
Dzień Świra dosc dlugo zwlekalam z tym filmem...byl taki..prawdziwy 9/10 Underworld 4 napewno w najblizszym czasie powstanie kolejna czesc serii, nieco naciagana akcja ale jest okej 7/10 Our idiot brother film obyczajowy dajacy do myslenia, hippie braciszek jest takim promyczkiem slonca w zyciu jego trzech dosc zabieganych sióstr, pozytywny film 8/10 Schron o tym ze granica miedzy paranoja a realiami jest dosyc cienka, film nieco wyzszych lotow, skromne dialogi, warty uwagi 7/10 Spadkobiercy George sie spisal, jak i reszta obsady, dramat, ma w sobie cos takiego intrygujacego ale nie wbil mnei w fotel 7/10 Howl interesujaca koncepcja filmu, realia, wiersze, proces, wywiady, komiks, nic tylko dalej polecac, choc nie kazdemu moze sie spodobac 9/10 Seeking Justice film akcji z N.Cage i J.Jones, swietny scenariusz i realizacja, rozkreca sie co prawda tak w polowie fimu ale wtedy na ekranie tyle sie dzieje ze hej, 8/10 Old good fashioned orgy o tym ze niektorzy nie chca dorosnac i sie ustabilizowac.. perypetie grupki przyjaciol ktorzy planuja zorganizowac orgie jako ostatnie przyjecie w pewnym domku ktory ma wkrotce zostac sprzedany...dosc lekki i przyjemny film 7/10 |
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Sala samobójców (udało mi się dorwać w Internecie online
) --> wcześniej jakoś nie było okazji obejrzeć. Uważam, że ten film jest dobry. Owszem, jest oparty na schemacie, że bogaci rodzice = cierpiący nastolatek.. ale jakby nie patrzeć tak jest w wielu rodzinach. Film wstrząsnął mną, grę aktorską uważam za udaną. Widzimy rodziców, dla których kariera ważniejsza jest niż ich dziecko... są zbyt zajęci sobą, co prowadzi do tragedii. Chłopak był homoseksualista, dlatego tym bardziej potrzebował wsparcia. Szkoda, że nie otrzymał tego od rodziców. Wszedł w świat wirtualny i zbyt się zatracił... No cóż, może ten film przemówi niektórym chociaż rodzicom do rozumu. Odłączenie Internetu wiadomo, że nic nie dało. Oni przede wszystkim powinni z nim rozmawiać. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-02-10 o 21:09 |
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Sanctum-Historia bazująca podobno na prawdziwej historii,która opowiada o grupie nurków badających ogromna jaskinię w Nowej Gwinei.Pomimo nieprzychylnych recenzji film bardzo mi sie podobał.Duży plus stanowiły na pewno piękne zdjęcia i widoki.Miał bardzo klaustrofobiczny klimat i trzymał w napięciu.Jedyne do czego mogę się przyczepić to gra aktorów,prawie każdy zagrał strasznie.6,5/10
|
|
|
|
#1296 |
|
Rozeznanie
|
Witam. Przyłącze się
![]() Wczoraj na Tele 5 ,,NIedźwiedź" z 2010 roku - no tragedia. Horror, w którym grupka ludzi jest uwięziona w lesie w samochodzie i atakuje ich ,,miś" Nudy.... Kiepsko zrobione, kiepskie dialogi, zero strachu.Ostatnio oglądałam też ,,Hotel Splendide" i tu bardzo polecam. Obejrzałam też ,,Jak ona to robi? i ,,Pożyczony narzeczony" - oba bardzo mi się podobały ![]() A teraz przymierzam się do filmu ,,Wieczny student" ostatnio oglądam wszystkie filmy z Ryanem Reynoldsem .
|
|
|
|
#1297 |
|
Wtajemniczenie
|
Musimy porozmawiać o Kevinie - 9/10 Byłam przygotowana na ciężki orzech do zgryzienia i faktycznie film jest mocny, siedzi mi w głowie cały czas i pewnie szybko o nim nie zapomnę. To w jaki sposób potoczyło się życie matki Kevina,jest chyba najgorszym horrorem,jaki można sobie wyobrazić. Polecam wszystkim,którzy lubią kontrowersyjne tematy oraz brak prostych odpowiedzi i rozwiązań.
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
"The Woman in black" ( horror z "Harrym Potterem"
)Mroczny, nienuzacy, nieprzecietny, medium horrow w fajnej atmosferze zamczyska Gdzie bohater jest zamkniety sam na sam z silami ciemnosci/cieniami/halasami na noc, czyli tak jak lubie ![]() Niech nie zniecheci was to,ze jest od 12 lat- mozna sie bac! Generalnie polecam. |
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
"Nieodwracalne"- 7/10. Generalnie ciekawy motyw efektu motyla, choć niektóre sceny mocne i brutalne
|
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2012-02-11 o 20:51 |
|
|
|
|
#1301 |
|
Wtajemniczenie
|
Cztery pokoje - Q. Tarantino, 7/10
Boy hotelowy zmaga się z przeciwnościami losu. W czterech pokojach, w noc sylwestrową, dzieją się dziwne rzeczy. Każdy pokój to osobny rozdział, najlepszy moim zdaniem był ten z Banderasem i jego dziećmi, najsłabszy - z samym Tarantino, dłużył się. |
|
|
|
#1302 |
|
Raczkowanie
|
Moulin Rogue - 9/10
Lubię, lubię, lubię! Podobało mi się zarówno pod względem wokalnym, jak i fabuła, chociaż odrobinę ckliwa i oklepana. Wszystko razem dało jednak naprawdę dobry efekt. Film mnie nie zanudził, a trwał ponad dwie godziny, więc to już jest coś. No i Nicole Kidman wyglądała cudownie!
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1304 |
|
Raczkowanie
|
"Listy do M." - idealny familijny filmik na wigilię, można się i pośmiać i wzruszyć. Lekki, nie męczy
|
#1305 |
|
Rozeznanie
|
Sala samobójców - moim zdaniem ten film jest przereklamowany. Myślałam, że może trochę wyśmieje on "kulturę" emo, ale tylko podtrzymał stereotypy. Dziecko z bogatego domu, które wszędzie jeździ z szoferem i ma wszystko, jest taaakie biedne bo mamusia i tatus nie mają czasu. A niby rodzice zarabiający po 1000 zł i mający na utrzymaniu kilkoro dzieci to mają go więcej? No i obowiązkowo motyw z poszukiwaniem swojej orientacji seksualnej, pokazanie nam że to normalne że młody chłopiec spuszcza się w majty podczas judo z kolegą, ale naprawdę zakochuje się w dziewczynie . Myślałam też, że to jego zatracanie się w wirtualnej rzeczywistości będzie bardziej realne, a nie pokazane jak jakaś super gra która na razie nie ma szans istnieć. No i scenarzysta mógłby więcej poczytać o działaniu leków przeciwdepresyjnych. Po wzięciu 10 tabletek i wypiciu 1 piwa raczej nie ma szans wpaść w euforię a potem umrzeć... Jak dla mnie 3/10
Dziewczyna z tatuażem - tutaj am zupełnie inne odczucia świetny film, powoli się rozkręca a jednak nie czujemy znudzenia. Może być troche trudno połapać się w całej intrydze, szczególnie jeśli nie czytało się książki. Największym plusem jest rola Rooney Mara jako Lisbeth. Moim zdaniem, zasłużyła na tę nominację do oskara. 9/10
|
|
|
|
#1306 |
|
Raczkowanie
|
"Artysta" - genialny film! I najlepszy aktor Uggie pies
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
o tak, podpisuje się pod tym! każdy powinien obejrzeć, coś zupełnie innego w dobie wszechobecnych efektów specjalnych i innych kombinacji
![]() ktoś wyżej wspominał o animacji "Max and Mary", fakt, nie jest to kolorowa bajeczka Pixara, ale jakże ciekawa treść. Coś zostaje w głowie po obejrzeniu Wzruszająca historia, jedna z najlepszych animacji jakie oglądałam, a widziałam tego sporo. Polecam!
Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2012-02-12 o 23:23 |
|
|
|
#1308 |
|
Raczkowanie
|
Plac Zbawiciela...
Jeżeli ktoś nie widział piekła na Ziemi, to powinien zobaczyć ten film i przekonać się, że takowe "piekiełko" można bardzo szybko i bardzo skrzętnie stworzyć dla drugiego człowieka.... Film mocny. I po obejrzeniu filmu przypomniał mi się cytat z Pamiętników Borowskiego "To człowiek człowiekowi zgotował ten los..." - mimo, że produkcja nie dotyczy tematyki obozowej. POLECAM!
|
|
#1309 |
|
Konto usunięte
|
"Och, życie" (2010) z Katherine Heigl i Joshem Duhamelem. Sama nie wiem, co poszło źle - pomysł niezły, bohaterowie (a może bardziej aktorzy
) sympatyczni, ale nie porwał mnie. Może dlatego, że ani to komedia, ani dramat, ani nawet porządne zrobiony film obyczajowy. Reżyser chyba nie umiał się zdecydować. Może zabrakło chemii między głównymi bohaterami? Fabuła na początku na moment się rozpędza, myśli "będzie fajnie", a potem nagle zwalnia, a pod koniec wręcz staje. Zdziwiła mnie wysoka ocena dla tego filmu, ale może go nie zrozumiałam? Dużo bardziej spodobał mi się inny film z Heigl, a mianowicie "Brzydka prawda" (2009).
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2012-02-13 o 11:19 |
|
|
|
#1310 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
w ciagu ostatniego tygodnia obejrzalam w koncu wszystkie trzy czesci Millennium, "Musimy porozmawiac o Kevinie" i "Moneyball". ten ostatni ciut slabszy, reszta trzyma wysoki poziom.
|
|
|
#1311 | ||
|
BAN stały
|
Tak, Kathryn Stockett o tym samym tytule. Polecam, naprawdę dobra książka. Film też.
Cytat:
Cytat:
Spadkobiercy - 7/10, nie powala, ale warto obejrzeć. Dość ciekawy obraz rodziny, bez zbędnego upiększania. Ki - 7/10, nie wiem do końca co myśleć o tym filmie. Niby Roma Gąsiorowska fajnie zagrała, niby porusza dość istotny problem, a jednak czegoś mi zabrakło. Mój tydzień z Marilyn - 10/10, dość szokujący obraz symbolu seksu, Marilyn z problemami psychicznymi, faszerowana lekami, w chwilach przebłysku geniusz kina. Świetne role Michelle Williams i Kennetha Branagha. |
||
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Zakochany Paryż"- 7/10, szczególnie podobała mi się scena zakochanego w wampirzycy młodego mężczyzny (w tej roli Elijah Wood )
Edytowane przez szakal165 Czas edycji: 2012-02-13 o 10:42 |
|
|
|
|
#1313 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
czysto obrzydliwa jest dla mnie natomiast scena z zabojstwa w "Odbytnicy"...
|
|
|
#1314 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Antychryst to zupełnie inna bajka, tam oprócz tej obrzydliwej sceny reszta też jest zła. I nudna w sumie. Niektórzy się kłócą o jego artystyczną wartość, ale dla mnie to szmira i do tego obrzydliwa. Gdyby nie ta obrzydliwa scena, nikt by nawet o nim nie wspomniał. Filmu, o którym mówisz na końcu nie widziałam, ale po tytule domyślam się, że nie chcę zobaczyć.
|
|
|
|
|
#1315 | |||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
ale scena poczatkowa i koncowa mi sie podobaly. Cytat:
.
|
|
|
#1316 |
|
BAN stały
|
A faktycznie tak jakoś z odbytem się to nazywało... Nie oglądałam tego w polskiej wersji językowej, wiec może dlatego.... Ale w tej scenie akurat niewiele było widać na szczęście.
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj obejrzałam "Oskar i pani Róża" (jak dobrze, że jest youtube). Film bardzo mi się spodobał, normalnie rewelacja. Wprawdzie trochę inaczej wyobrażałam sobie panią Różę, bo kiedyś czytałam książke, ale mimo wszystko nie rozczarowałam się obrazem filmowym. Nie wiem czy jestem taka miękka czy to film tak wzruszający, ale płakałam przez połowę. Gra aktorska bardzo przypadła mi do gustu. Najbardziej wzruszył mnie moment wspólnych świat,to byłó piękne Postać Pani Róży wspaniała, z początku zdystansowana, wydawać by się komuś mogło "bez uczuć", a potem ciepła, serdeczna kobieta. To ci ona Oskarowi coś dała i Oskar jej. Ich zabawa, że kolejno mija po 10 lat, wspaniała, na pewno to pomogło dziecku w odejściu, pomogło, by tak bardzo się tego nie bał. Moim zdaniem ten film warto obejrzeć
.
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-02-13 o 11:53 |
|
|
|
#1318 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Podobało mi się to balansowanie na granicy świata rzeczywistego i wirtualnego. Jak najbardziej takie coś istnieje i to od kilku ładnych lat - Second Life.Cytat:
. Nie mogłabym się zdecydować, która mi najbardziej się spodobała, ale chyba opowieść o mimach i zaraz potem historia o pobitym turyście, Le Marais i właśnie wampirzycy
|
|
#1319 |
|
Wtajemniczenie
|
Syberia, Monamour- film trudny i ciężki, ale myślę, że spodoba się tym, którzy lubią ambitniejsze kino pozbawione różowej otoczki.
Moja ocena: 9/10 |
|
|
|
#1320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale pomijając to, dla mnie film przereklamowany
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

. Podobało mi się to balansowanie na granicy świata rzeczywistego i wirtualnego. Jak najbardziej takie coś istnieje i to od kilku ładnych lat - Second Life.