Ostatnio obejrzane filmy cz. IV - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-10, 20:31   #1291
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV

Róża-- co tu dużo pisać, film genialny, potwornie wciskający w fotel, wymagający zastanowienia się. O stokroć lepszy od okrzyczanego W Ciemności.
Stary 2012-02-10, 20:32   #1292
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GOśka T. Pokaż wiadomość
Czy to jest ekranizacja ksiązki?

ja już sie przybieram na wyjscie do kina na te własnie filmy,zapowiedzi i pochwaly mnie "zainspirowały".znajo mi byli na "Rzezi i mówili ze warto obejrzec
hm, nawet nie wiem czy jest to ekranizacja książki.

Obejrzałam "Mary i Maxa", ale jak dla mnie zbyt ponura animacja, 6/10.
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 21:02   #1293
black_prinsess
Zakorzenienie

Bitwa Warszawska 1920 przereklamowany kiepski film a moglo wyjsc lepiej 3/10

Dzień Świra dosc dlugo zwlekalam z tym filmem...byl taki..prawdziwy 9/10

Underworld 4 napewno w najblizszym czasie powstanie kolejna czesc serii, nieco naciagana akcja ale jest okej 7/10

Our idiot brother film obyczajowy dajacy do myslenia, hippie braciszek jest takim promyczkiem slonca w zyciu jego trzech dosc zabieganych sióstr, pozytywny film 8/10

Schron o tym ze granica miedzy paranoja a realiami jest dosyc cienka, film nieco wyzszych lotow, skromne dialogi, warty uwagi 7/10

Spadkobiercy George sie spisal, jak i reszta obsady, dramat, ma w sobie cos takiego intrygujacego ale nie wbil mnei w fotel 7/10

Howl interesujaca koncepcja filmu, realia, wiersze, proces, wywiady, komiks, nic tylko dalej polecac, choc nie kazdemu moze sie spodobac 9/10

Seeking Justice film akcji z N.Cage i J.Jones, swietny scenariusz i realizacja, rozkreca sie co prawda tak w polowie fimu ale wtedy na ekranie tyle sie dzieje ze hej, 8/10

Old good fashioned orgy o tym ze niektorzy nie chca dorosnac i sie ustabilizowac.. perypetie grupki przyjaciol ktorzy planuja zorganizowac orgie jako ostatnie przyjecie w pewnym domku ktory ma wkrotce zostac sprzedany...dosc lekki i przyjemny film 7/10

Don't ever give up your Dreams!
black_prinsess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 21:08   #1294
Candy_lips
Zakorzenienie

Sala samobójców (udało mi się dorwać w Internecie online ) --> wcześniej jakoś nie było okazji obejrzeć.
Uważam, że ten film jest dobry. Owszem, jest oparty na schemacie, że bogaci rodzice = cierpiący nastolatek.. ale jakby nie patrzeć tak jest w wielu rodzinach. Film wstrząsnął mną, grę aktorską uważam za udaną. Widzimy rodziców, dla których kariera ważniejsza jest niż ich dziecko... są zbyt zajęci sobą, co prowadzi do tragedii. Chłopak był homoseksualista, dlatego tym bardziej potrzebował wsparcia. Szkoda, że nie otrzymał tego od rodziców. Wszedł w świat wirtualny i zbyt się zatracił... No cóż, może ten film przemówi niektórym chociaż rodzicom do rozumu.
Odłączenie Internetu wiadomo, że nic nie dało. Oni przede wszystkim powinni z nim rozmawiać.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2012-02-10 o 21:09
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 11:12   #1295
sweet sunday
Zakorzenienie

Sanctum-Historia bazująca podobno na prawdziwej historii,która opowiada o grupie nurków badających ogromna jaskinię w Nowej Gwinei.Pomimo nieprzychylnych recenzji film bardzo mi sie podobał.Duży plus stanowiły na pewno piękne zdjęcia i widoki.Miał bardzo klaustrofobiczny klimat i trzymał w napięciu.Jedyne do czego mogę się przyczepić to gra aktorów,prawie każdy zagrał strasznie.6,5/10
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 12:49   #1296
granatowyprawieczarny
Rozeznanie

Witam. Przyłącze się

Wczoraj na Tele 5 ,,NIedźwiedź" z 2010 roku - no tragedia. Horror, w którym grupka ludzi jest uwięziona w lesie w samochodzie i atakuje ich ,,miś" Nudy.... Kiepsko zrobione, kiepskie dialogi, zero strachu.

Ostatnio oglądałam też ,,Hotel Splendide" i tu bardzo polecam.

Obejrzałam też ,,Jak ona to robi? i ,,Pożyczony narzeczony" - oba bardzo mi się podobały

A teraz przymierzam się do filmu ,,Wieczny student" ostatnio oglądam wszystkie filmy z Ryanem Reynoldsem .
granatowyprawieczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 17:55   #1297
fiolka85
Wtajemniczenie

Musimy porozmawiać o Kevinie - 9/10 Byłam przygotowana na ciężki orzech do zgryzienia i faktycznie film jest mocny, siedzi mi w głowie cały czas i pewnie szybko o nim nie zapomnę. To w jaki sposób potoczyło się życie matki Kevina,jest chyba najgorszym horrorem,jaki można sobie wyobrazić. Polecam wszystkim,którzy lubią kontrowersyjne tematy oraz brak prostych odpowiedzi i rozwiązań.
Stary 2012-02-11, 18:05   #1298
Ivi 1988
Zakorzenienie

"The Woman in black" ( horror z "Harrym Potterem")

Mroczny, nienuzacy, nieprzecietny, medium horrow w fajnej atmosferze zamczyska Gdzie bohater jest zamkniety sam na sam z silami ciemnosci/cieniami/halasami na noc, czyli tak jak lubie
Niech nie zniecheci was to,ze jest od 12 lat- mozna sie bac!
Generalnie polecam.

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 20:34   #1299
szakal165
Zakorzenienie

"Nieodwracalne"- 7/10. Generalnie ciekawy motyw efektu motyla, choć niektóre sceny mocne i brutalne
Stary 2012-02-11, 20:50   #1300
karateczka000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
"Nieodwracalne"- 7/10. Generalnie ciekawy motyw efektu motyla, choć niektóre sceny mocne i brutalne
ten film oglądałam dawno, ale nadal siedzi gdzies w głowie nie wiem nawet jak go nazwac, określenie wstrząsający mi nie pasuje, jest po prostu niepowtarzalny

Edytowane przez karateczka000
Czas edycji: 2012-02-11 o 20:51
karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 07:24   #1301
lourose
Wtajemniczenie

Cztery pokoje - Q. Tarantino, 7/10
Boy hotelowy zmaga się z przeciwnościami losu. W czterech pokojach, w noc sylwestrową, dzieją się dziwne rzeczy.
Każdy pokój to osobny rozdział, najlepszy moim zdaniem był ten z Banderasem i jego dziećmi, najsłabszy - z samym Tarantino, dłużył się.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 08:24   #1302
Natexxa
Raczkowanie

Moulin Rogue - 9/10
Lubię, lubię, lubię! Podobało mi się zarówno pod względem wokalnym, jak i fabuła, chociaż odrobinę ckliwa i oklepana. Wszystko razem dało jednak naprawdę dobry efekt. Film mnie nie zanudził, a trwał ponad dwie godziny, więc to już jest coś. No i Nicole Kidman wyglądała cudownie!

* bloguję *
*fotografuję*

zaczynam przygodę z francuskim
usiłuję znaleźć czas na rosyjski
szlifuję,wielbię angielski 

2013-10 books
Natexxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 11:39   #1303
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Cztery pokoje - Q. Tarantino, 7/10
Boy hotelowy zmaga się z przeciwnościami losu. W czterech pokojach, w noc sylwestrową, dzieją się dziwne rzeczy.
Każdy pokój to osobny rozdział, najlepszy moim zdaniem był ten z Banderasem i jego dziećmi, najsłabszy - z samym Tarantino, dłużył się.
hehe, widziałam ten film. Faktycznie scena z Banderasem wymiata
Stary 2012-02-12, 12:01   #1304
MissMonika
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to MissMonika

"Listy do M." - idealny familijny filmik na wigilię, można się i pośmiać i wzruszyć. Lekki, nie męczy
Stary 2012-02-12, 12:55   #1305
Jaguś
Rozeznanie

GG do Jaguś

Sala samobójców - moim zdaniem ten film jest przereklamowany. Myślałam, że może trochę wyśmieje on "kulturę" emo, ale tylko podtrzymał stereotypy. Dziecko z bogatego domu, które wszędzie jeździ z szoferem i ma wszystko, jest taaakie biedne bo mamusia i tatus nie mają czasu. A niby rodzice zarabiający po 1000 zł i mający na utrzymaniu kilkoro dzieci to mają go więcej? No i obowiązkowo motyw z poszukiwaniem swojej orientacji seksualnej, pokazanie nam że to normalne że młody chłopiec spuszcza się w majty podczas judo z kolegą, ale naprawdę zakochuje się w dziewczynie . Myślałam też, że to jego zatracanie się w wirtualnej rzeczywistości będzie bardziej realne, a nie pokazane jak jakaś super gra która na razie nie ma szans istnieć. No i scenarzysta mógłby więcej poczytać o działaniu leków przeciwdepresyjnych. Po wzięciu 10 tabletek i wypiciu 1 piwa raczej nie ma szans wpaść w euforię a potem umrzeć... Jak dla mnie 3/10
Dziewczyna z tatuażem - tutaj am zupełnie inne odczucia świetny film, powoli się rozkręca a jednak nie czujemy znudzenia. Może być troche trudno połapać się w całej intrydze, szczególnie jeśli nie czytało się książki. Największym plusem jest rola Rooney Mara jako Lisbeth. Moim zdaniem, zasłużyła na tę nominację do oskara. 9/10
Jaguś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:07   #1306
annaKot
Raczkowanie

"Artysta" - genialny film! I najlepszy aktor Uggie pies
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg the-artist-poster.jpg (28,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uggy.jpg (19,2 KB, 7 załadowań)
annaKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 23:18   #1307
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annaKot Pokaż wiadomość
"Artysta" - genialny film! I najlepszy aktor Uggie pies
o tak, podpisuje się pod tym! każdy powinien obejrzeć, coś zupełnie innego w dobie wszechobecnych efektów specjalnych i innych kombinacji mam nadzieję, że będzie Oskar za najlepszy film

ktoś wyżej wspominał o animacji "Max and Mary", fakt, nie jest to kolorowa bajeczka Pixara, ale jakże ciekawa treść. Coś zostaje w głowie po obejrzeniu Wzruszająca historia, jedna z najlepszych animacji jakie oglądałam, a widziałam tego sporo. Polecam!

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2012-02-12 o 23:23
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 23:28   #1308
karuzel_a
Raczkowanie

Plac Zbawiciela...
Jeżeli ktoś nie widział piekła na Ziemi, to powinien zobaczyć ten film i przekonać się, że takowe "piekiełko" można bardzo szybko i bardzo skrzętnie stworzyć dla drugiego człowieka....

Film mocny. I po obejrzeniu filmu przypomniał mi się cytat z Pamiętników Borowskiego "To człowiek człowiekowi zgotował ten los..." - mimo, że produkcja nie dotyczy tematyki obozowej. POLECAM!

blog o codziennych rzeczach w niecodziennym stylu...
karuzel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 07:28   #1309
201803290936
Konto usunięte

"Och, życie" (2010) z Katherine Heigl i Joshem Duhamelem. Sama nie wiem, co poszło źle - pomysł niezły, bohaterowie (a może bardziej aktorzy ) sympatyczni, ale nie porwał mnie. Może dlatego, że ani to komedia, ani dramat, ani nawet porządne zrobiony film obyczajowy. Reżyser chyba nie umiał się zdecydować. Może zabrakło chemii między głównymi bohaterami? Fabuła na początku na moment się rozpędza, myśli "będzie fajnie", a potem nagle zwalnia, a pod koniec wręcz staje. Zdziwiła mnie wysoka ocena dla tego filmu, ale może go nie zrozumiałam? Dużo bardziej spodobał mi się inny film z Heigl, a mianowicie "Brzydka prawda" (2009).

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2012-02-13 o 11:19
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 09:43   #1310
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez karuzel_a Pokaż wiadomość
Plac Zbawiciela...
Jeżeli ktoś nie widział piekła na Ziemi, to powinien zobaczyć ten film i przekonać się, że takowe "piekiełko" można bardzo szybko i bardzo skrzętnie stworzyć dla drugiego człowieka....
o, tak, film wart obejrzenia.

w ciagu ostatniego tygodnia obejrzalam w koncu wszystkie trzy czesci Millennium, "Musimy porozmawiac o Kevinie" i "Moneyball". ten ostatni ciut slabszy, reszta trzyma wysoki poziom.
Stary 2012-02-13, 10:12   #1311
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez GOśka T. Pokaż wiadomość
Czy to jest ekranizacja ksiązki?
Tak, Kathryn Stockett o tym samym tytule. Polecam, naprawdę dobra książka. Film też.

Cytat:
Nie, nie i jeszcze raz nie. Film byłby dobry gdyby nie, nie wiadomo dlaczego aż tak długa i brutalna, scena gwałtu. Brutalność mi nie przeszkadza o ile ma związek z fabułą, ale wszystko ma swoje granice. Nie ma nic fajnego w patrzeniu na kilkunastominutową scenę, tak dobitną, że od samego patrzenia boli dupa. Choć przypuszczam, że paru dewiantów, zboczeńców i potencjalnych gwałcicieli świetnie się na niej bawiło.

Cytat:
Napisane przez karuzel_a Pokaż wiadomość
Plac Zbawiciela...

Film mocny. I po obejrzeniu filmu przypomniał mi się cytat z Pamiętników Borowskiego "To człowiek człowiekowi zgotował ten los..." - mimo, że produkcja nie dotyczy tematyki obozowej. POLECAM!
Jeden z lepszych filmów jakie widziałam, prawdziwy aż do bólu. Szczerze polecam.

Spadkobiercy - 7/10, nie powala, ale warto obejrzeć. Dość ciekawy obraz rodziny, bez zbędnego upiększania.

Ki - 7/10, nie wiem do końca co myśleć o tym filmie. Niby Roma Gąsiorowska fajnie zagrała, niby porusza dość istotny problem, a jednak czegoś mi zabrakło.

Mój tydzień z Marilyn - 10/10, dość szokujący obraz symbolu seksu, Marilyn z problemami psychicznymi, faszerowana lekami, w chwilach przebłysku geniusz kina. Świetne role Michelle Williams i Kennetha Branagha.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 10:38   #1312
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość

Nie, nie i jeszcze raz nie. Film byłby dobry gdyby nie, nie wiadomo dlaczego aż tak długa i brutalna, scena gwałtu. Brutalność mi nie przeszkadza o ile ma związek z fabułą, ale wszystko ma swoje granice. Nie ma nic fajnego w patrzeniu na kilkunastominutową scenę, tak dobitną, że od samego patrzenia boli dupa. Choć przypuszczam, że paru dewiantów, zboczeńców i potencjalnych gwałcicieli świetnie się na niej bawiło.

.
może jestem dziwna, ale wg mnie ta scena była niezła (ale już przy pobiciu stała się brutalna.

"Zakochany Paryż"- 7/10, szczególnie podobała mi się scena zakochanego w wampirzycy młodego mężczyzny (w tej roli Elijah Wood )

Edytowane przez szakal165
Czas edycji: 2012-02-13 o 10:42
Stary 2012-02-13, 11:04   #1313
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
może jestem dziwna, ale wg mnie ta scena była niezła (ale już przy pobiciu stała się brutalna.
wg mnie ta scena to majstersztyk, wlasnie dlatego, ze wywoluje tak silne emocje, mimo, ze gwalt ten nie jest pokazany od strony "technicznej". zawsze stawiam te scene w opozycji do scen z "Antychrysta", gdzie epatuje sie doslownoscia (klitoridotomia, krwawy wytrysk), co wywoluje we mnie jedynie uczucie obrzydzenia i trace wtedy caly wlasciwy przekaz.

czysto obrzydliwa jest dla mnie natomiast scena z zabojstwa w "Odbytnicy"...
Stary 2012-02-13, 11:23   #1314
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
wg mnie ta scena to majstersztyk, wlasnie dlatego, ze wywoluje tak silne emocje, mimo, ze gwalt ten nie jest pokazany od strony "technicznej". zawsze stawiam te scene w opozycji do scen z "Antychrysta", gdzie epatuje sie doslownoscia (klitoridotomia, krwawy wytrysk), co wywoluje we mnie jedynie uczucie obrzydzenia i trace wtedy caly wlasciwy przekaz.

czysto obrzydliwa jest dla mnie natomiast scena z zabojstwa w "Odbytnicy"...
Według mnie ta scena jest trochę niebezpieczna. Wszyscy wiemy, że gwałt jest bardzo nieprzyjemny dla ofiary i bardzo przyjemny dla sprawcy. Nie trzeba typ epatować. Bo jeszcze nie daj Boże się komuś spodoba... Przemoc seksualna to bardzo delikatna sprawa, ja już w wyobraźni widzę kolejkę dewiantów, którzy oglądają tę scenę setki razy i marzą o tym, żeby zgwałcić Monicę Belluci.

Antychryst to zupełnie inna bajka, tam oprócz tej obrzydliwej sceny reszta też jest zła. I nudna w sumie. Niektórzy się kłócą o jego artystyczną wartość, ale dla mnie to szmira i do tego obrzydliwa. Gdyby nie ta obrzydliwa scena, nikt by nawet o nim nie wspomniał. Filmu, o którym mówisz na końcu nie widziałam, ale po tytule domyślam się, że nie chcę zobaczyć.
Stary 2012-02-13, 11:41   #1315
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Według mnie ta scena jest trochę niebezpieczna. Wszyscy wiemy, że gwałt jest bardzo nieprzyjemny dla ofiary i bardzo przyjemny dla sprawcy. Nie trzeba typ epatować. Bo jeszcze nie daj Boże się komuś spodoba... Przemoc seksualna to bardzo delikatna sprawa, ja już w wyobraźni widzę kolejkę dewiantów, którzy oglądają tę scenę setki razy i marzą o tym, żeby zgwałcić Monicę Belluci.
hm, od tej strony sie nie zastanawialam nad ta scena, ja ja ocenilam jedynie od strony czysto moich odczuc, ale mozliwe, ze masz racje.

Cytat:
Napisane przez megamag;32268988[B
Antychryst [/B]to zupełnie inna bajka, tam oprócz tej obrzydliwej sceny reszta też jest zła. I nudna w sumie. Niektórzy się kłócą o jego artystyczną wartość, ale dla mnie to szmira i do tego obrzydliwa. Gdyby nie ta obrzydliwa scena, nikt by nawet o nim nie wspomniał.
ja powiem tak - gdyby nie ilosc scen walacych we mnie krwia i sperma, moze bym symbole wylapala, niestety w takim ksztalcie, w jakim ten film zostal mi podany, nie bylam w stanie odczuc nic poza obrzydzeniem.
ale scena poczatkowa i koncowa mi sie podobaly.

Cytat:
Filmu, o którym mówisz na końcu nie widziałam, ale po tytule domyślam się, że nie chcę zobaczyć.
oj, chyba faktycznie wyparlas "Nieodwracalne" z pamieci, "Odbytnica" to nazwa klubu dla gejow z tego filmu .
Stary 2012-02-13, 11:45   #1316
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
oj, chyba faktycznie wyparlas "Nieodwracalne" z pamieci, "Odbytnica" to nazwa klubu dla gejow z tego filmu .
A faktycznie tak jakoś z odbytem się to nazywało... Nie oglądałam tego w polskiej wersji językowej, wiec może dlatego.... Ale w tej scenie akurat niewiele było widać na szczęście.
Stary 2012-02-13, 11:48   #1317
Candy_lips
Zakorzenienie

Wczoraj obejrzałam "Oskar i pani Róża" (jak dobrze, że jest youtube). Film bardzo mi się spodobał, normalnie rewelacja. Wprawdzie trochę inaczej wyobrażałam sobie panią Różę, bo kiedyś czytałam książke, ale mimo wszystko nie rozczarowałam się obrazem filmowym. Nie wiem czy jestem taka miękka czy to film tak wzruszający, ale płakałam przez połowę. Gra aktorska bardzo przypadła mi do gustu. Najbardziej wzruszył mnie moment wspólnych świat,to byłó piękne Postać Pani Róży wspaniała, z początku zdystansowana, wydawać by się komuś mogło "bez uczuć", a potem ciepła, serdeczna kobieta. To ci ona Oskarowi coś dała i Oskar jej. Ich zabawa, że kolejno mija po 10 lat, wspaniała, na pewno to pomogło dziecku w odejściu, pomogło, by tak bardzo się tego nie bał. Moim zdaniem ten film warto obejrzeć .

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2012-02-13 o 11:53
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 12:01   #1318
winklepicker
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jaguś Pokaż wiadomość
Sala samobójców - moim zdaniem ten film jest przereklamowany. Myślałam, że może trochę wyśmieje on "kulturę" emo, ale tylko podtrzymał stereotypy. Dziecko z bogatego domu, które wszędzie jeździ z szoferem i ma wszystko, jest taaakie biedne bo mamusia i tatus nie mają czasu. A niby rodzice zarabiający po 1000 zł i mający na utrzymaniu kilkoro dzieci to mają go więcej? No i obowiązkowo motyw z poszukiwaniem swojej orientacji seksualnej, pokazanie nam że to normalne że młody chłopiec spuszcza się w majty podczas judo z kolegą, ale naprawdę zakochuje się w dziewczynie . Myślałam też, że to jego zatracanie się w wirtualnej rzeczywistości będzie bardziej realne, a nie pokazane jak jakaś super gra która na razie nie ma szans istnieć. No i scenarzysta mógłby więcej poczytać o działaniu leków przeciwdepresyjnych. Po wzięciu 10 tabletek i wypiciu 1 piwa raczej nie ma szans wpaść w euforię a potem umrzeć... Jak dla mnie 3/10
Oglądałam ten film jakiś czas temu i mi strasznie się spodobał. Nie jest to majstersztyk, ale według mnie w końcu powiew czegoś nowego w polskim kinie, bo zazwyczaj dane nam są premiery idiotycznych komedii romantycznych albo filmów o wojnie, co ostatnio jest specjalnością. Podobało mi się to balansowanie na granicy świata rzeczywistego i wirtualnego. Jak najbardziej takie coś istnieje i to od kilku ładnych lat - Second Life.

Cytat:
"Zakochany Paryż"- 7/10, szczególnie podobała mi się scena zakochanego w wampirzycy młodego mężczyzny (w tej roli Elijah Wood )
Tak samo oceniłam ten film. Nie mogłabym się zdecydować, która mi najbardziej się spodobała, ale chyba opowieść o mimach i zaraz potem historia o pobitym turyście, Le Marais i właśnie wampirzycy

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100
winklepicker jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 13:40   #1319
AmazeMe
Wtajemniczenie

Syberia, Monamour- film trudny i ciężki, ale myślę, że spodoba się tym, którzy lubią ambitniejsze kino pozbawione różowej otoczki.

Moja ocena: 9/10

AmazeMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:57   #1320
Jaguś
Rozeznanie

GG do Jaguś

Cytat:
Napisane przez winklepicker Pokaż wiadomość
Oglądałam ten film jakiś czas temu i mi strasznie się spodobał. Nie jest to majstersztyk, ale według mnie w końcu powiew czegoś nowego w polskim kinie, bo zazwyczaj dane nam są premiery idiotycznych komedii romantycznych albo filmów o wojnie, co ostatnio jest specjalnością. Podobało mi się to balansowanie na granicy świata rzeczywistego i wirtualnego. Jak najbardziej takie coś istnieje i to od kilku ładnych lat - Second Life.
Chodziło mi bardziej o to, że to wyglądało jakby całkowicie sterowali postacią, byli nią... Wiem, to juz jest czepianie się ale pomijając to, dla mnie film przereklamowany
Jaguś jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości