![]() |
#2161 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
mówienie-z tego co piszecie to Wasze dzieciaczki bardzo mądre są
![]() buciki-zastanawiam się nad kupnem I. takich bucików podomkowych ![]() -zęby I . to chyba idą wszystkie naraz,ma spuchnięte dziąsełka i już dostrzegłam drugiego ząbka bardzo z tyłu. ![]()
![]() |
#2162 |
Raczkowanie
|
Cześć,
asiuk i magda-lenka* niezłe gadułki macie w domu ![]() ![]() ![]() ![]() A właśnie w sprawie butów - noszą Wasze Dzieciaczki jakieś buciki? Nie zdejmują? Moja ma fioła na tym punkcie, jak tylko zobaczy buty na nogach, to już ich nie ma. Próbowałam wszystkie, na rzepy, na zatrzaski, sznurowane... każde zdejmie. Codziennie otwiera swoją szafkę z butami i je ogląda, ale za nic w świecie ich nie założy. Toleruje tylko skarpetki ze skórzaną podeszwą. Edytowane przez zoffka Czas edycji: 2012-02-11 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Wtajemniczenie
|
asiuk, ale masz gadułkę w domu!
![]() ![]() Justine, brawa dla Nadii! ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o jedzonko, to ja już przestałam gotować specjalnie dla młodego, bo od jakiegoś czasu obiadki lądowały w śmietniku ![]() Mi włosy na szczęście już przestały wypadać, teraz odrastają, mam już całkiem bujną grzywę, niedługo pewnie do fryzjera. Wreszcie odzyskuje to co utraciłam ![]() zoffka, Marcel uwielbia "biegać" w butkach. Jak Mu zakładam paputki siedzi cicho jak mysz pod miotłą, a jak Go prowadzam to co chwila spogląda sobie na nóżki ![]()
#2164 |
Raczkowanie
|
Karola - myślałam, że nigdy nie odzwyczaję Grzesia od piersi w nocy, dawniej jak próbowałam dać butelkę, to strasznie płakał, a teraz przez dwie noce dałam butelkę i o dziwo poszło bez problemu. Niby na to liczyłam, ale tak jakoś smutno, że to już koniec... Zoffka - też chciałam, żeby zaakceptował buty, ściągał bez przerwy, odczekałam trochę i teraz zaczął w nich chodzić (nie mówię, że nie ściąga w ogóle) ale jest o wiele lepiej - widać wszystko przyjdzie z czasem. Stalowa - pisałaś o bólu krzyża i tak sobie uświadomiłam, że u nas nie było takiego etapu, żebym go prowadzała, pierwszy krok zrobił 30 listopada i tak jakoś sam sobie klapał na dupę i się nauczył
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- jeszcze mam pytanie, czy myjecie dzieciakom głowę codziennie szamponem, czy nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
Bruno chodzi w kapciach skórzana podeszwa skarpeta na razie innych butów nie akceptuje
![]() ![]() Coś czuję że znów dziś będzie ciężka nocka ![]()
![]() |
#2166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2167 | ||
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, chyba pierwszy raz od dawna mam czas w weekend żeby odwiedzić wizaż...zwykle robię to dopiero w poniedziałek w pracy
![]() Moja córka jakoś też specjalnie wiele nie mówi, chodzić tyle co zaczęła więc czasem jak piszecie co Wasze pociechy wyprawiają to aż się dziwie, że potrafi być tak duża różnica w rozwoju ![]() Cytat:
![]() Justine, gratuluję postępów, Stalowamagnolia jak Ci się zaczyna tak puszczać to już lada chwila będzie stawiał pierwsze kroczki ![]() Sura u mnie mała już piję w nocy z butelki (na początku też jej nie tolerowała) ale co z tego jak czasem po wypiciu i tak się wierci albo zaczyna płakać (chce do piersi) a ja ulegam bo jestem śpiąca i chce mieć to z głowy ![]() Cytat:
Jestem teraz wkur... jest 21,33 dziecko mi śpi od godziny a sąsiad właśnie zaczął wiercić. Jak mi małą obudzi to chyba go zabiję ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
Magdalenka wiesz mi się nie wydaje żeby od butków zaczęła szybciej chodzić, stopa sama w sobie musi się wzmocnić i przyzwyczaić do innego trybu poruszania obciążenia
![]() ja też kąpię co drugi dzień u nas to opinia zadecydowała kilku specjalistów żeby nie zaburzać bariery lipidowej skóry ![]() ![]() ![]() Karola też myślę, że jak tak już stalowej staje przystojniak to za chwilkę ruszy ![]() ![]() JA zaczynam się rozglądać za prezentem dla Bruna on ostatni ![]() ![]() http://allegro.pl/rowerek-biegowy-ro...099587387.html miłej nocy mamusie i spokojnej ![]()
![]() |
#2170 |
Raczkowanie
|
Super ten rowerek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczynki, mam nadzieję, że faktycznie to już niedługo!
![]() Patrilla, super rowerek, cena też ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Jak będę mieć później chwilę to wstawię Marcela na wywrotce ![]()
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
No cena paskudna, ale mamy wymówkę, że od wszystkich i że zabawki ma po sis
![]() rowerek biegowy to super sprawa Bruno będzie miał po Poli ![]()
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
czesc
mi sie ten rowerek jakos wogole nie podoba ![]() mam pytanie, czy ktoras z Was kupila fotelik 9-36kg? jesli tak to jakiej firmy?
#2174 |
Rozeznanie
|
hello
![]() moja też jakaś gadatliwa strasznie nie jest...ostatnio zaczęła mówic mama i teraz ciagle powtarza i w ogóle zrobiła sie przylepa do mnie i lata za mną i łapie za nogę ![]() my rowerka nie mamy,ale kupiłam młodej na all używany jeździk/pchacz z kubusiem puchatkiem-tylko jest u rodziców w domu,jak mała zostaje u nich to ma do zabawy..w domu ma rowerek większy od dziadków, pchacz, i do groma innych zabawek... co do butów to Lena tylko na spacery ma zakładane,ale nie wiem czy już nie są na nią za małe albo tak stopę wygina, że ciężko jej włożyć a czasami też potrafi ściągnąć siedząc w wózku i trzepiąc nogami..w domu nosi skarpety z absem,lub gumową podeszwą..ale czasem i na boso lata (mamy podłogówkę w większości domu) i ja jestem akurat zdania, że lepiej jej bez butów bo inaczej-pewniej wyczuwa podłoże..nie wiem jak to będzie na wiosnę,ale podejrzewam, że jakoś się przyzwyczai i nie będzie zrzucała chociaż pewnie lekko nie będzie ![]() dziewczyny podawałyście już kakao/czekoladę dzieciom?? ja na razie nie (wyjątkiem był dzisiaj malutki kawałeczek murzynka własnej roboty),ale wydaje mi się, że na razie wystarczą jej inne słodkości typu biszkopty, chrupki, ciastka maszynkowe itp i nie będę jej dawać czekolady... metkaa ja mam taki fotelik- kupiliśmy britax evolva 123plus - w zimie trochę kiepsko bo on nie jest jakiś strasznie szeroki a dzieci poubierane grubo,ale dajemy rade i wg mnie jest ok i cena znośna...
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Jeśli chodzi o fotelik to mamy cybex pallas kolor brązowy z turkusowymi wstawkami....nie był tani, ale były też droższe. Przy zakupie brałam pod uwagę testy i cenę... Miłego wieczorku...a raczej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | ||||
Zakorzenienie
|
cześć babeczki!
Cytat:
Bez kasku- myłam też codziennie ale tylko raz ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
Raz młodemu udało się wyrwać (dosłownie) mi z ręki kawałek milki- był tak niesamowicie skonsternowany, widok przecudny- jeszcze tak bardzo zdziwionego mojego dziecka nie widziałam! lubi biszkopty- przychodzi rano do kuchni,gdy ja piję kawę i mówi do mnie "am-am, niam-niam" to znaczy,że chce ciasteczko- w zależności od zawartości szafki jest to biszkopt lub herbatnik- daję mu,ale tylko wtedy gdy sam się upomni. Średnio zjada 2 sztuki dziennie,czasem wcale... ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Mycie włosów - myjemy co drugi dzień, aktualnie płynem 2w 1 Nivei, wcześniej był Penaten i Johnson & Johnson. Buciki - my kończymy rehabilitację za niedługo i pani fizjoterapeutka powiedziała, że w marcu możemy już kupić Ewie po domu buty na rzep w Bartku. Magda-lenko, z tego co wiem, zbyt wczesne rozpoczęcie chodzenia może źle wpłynąć na kręgosłup i stopy, więc fakt, że dziecko zaczyna chodzić później, absolutnie nie powinien być powodem do niepokoju (chyba, że odbiega znacząco od normy, a taką umowną granicą do rozpoczęcia chodzenia jest 18 miesiąc). Czekolada - zdarzyło się, że dostała troszkę czekolady, gdy akurat ktoś jadł, ale to chyba było raz czy dwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
ja jestem zdania, że na czekoladę ma czas
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() http://allegro.pl/weeride-fotelik-ro...095820054.html co do rowerka biegowego to jest rewelacyjna sprawa ![]() ![]() znów po nocce jestem zmasakrowana nie wiem dlaczego Bruno budzi się co godzina ![]() ![]() U kończę, bo Bruno skończył krążek chleba ryżowego z dżemem morelowym muszę do umyć ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
wreszcie trochę cieplej się zrobiło ![]() Widzę, że z tym noszeniem butków to różnie bywa, ale dobrze wiedzieć, że nie tylko moja tak je ściąga. Już myślałam, że mam jakiegoś odmieńca w domu ![]() W sprawie mycia włosów, to podobnie jak Wy, kąpiemy teraz Zosię co drugi dzień. Kiedyś kąpaliśmy codziennie, ale chyba tak od listopada kąpiemy co drugi dzień i w zupełności to wystarcza. Główkę myjemy zawsze podczas kąpieli szamponem J&J. A do kąpieli od miesiąca używamy płynu do kąpieli z oliwką Bobini. Wcześniej używaliśmy Oilatum, bo Mała miała bardzo suchą skórę, ale na szczęście po tym płynie nic jej nie jest. I finansowo lepiej ![]() Czekoladę Zosia je od ok. 2 miesięcy, w sumie nie pamiętam kiedy dokładnie dałam jej spróbować. Zjada batoniki Kinder albo Milka, tak 1-2 batoniki tygodniowo. Kakao do picie jeszcze jej nie dawałam. Fotelik mamy już od dawna, jakoś jesienią kupiliśmy, bo Mała zaczęła z tamtego po prostu wystawać ![]() Miłego poniedziałku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Raczkowanie
|
Hej,
Kąpiel - my kąpiemy małego co drugi dzień i wtedy też myjemy główkę (3w1 Nivei) Czekolada- nie próbowaliśmy dawać czekolady i nie mamy w planach tak długo jak się da. Oczywiście zjada herbatniki, biszkopty, zdarzyło się nawet, że dostał trochę mufinka czekoladowego ale nic poza tym. W sobotę miałam niemiłą wizytę sąsiada... Mały płakał (idą ząbki itd) a ten baran miał czelność zejść i nawrzeszczeć, czego ten dzieciak tak ryczy cały dzień i noc (totalna bzdura, do południa mały w żłobku a płacze tylko jak ząbki idą), twierdził, że dzieciaka w więzieniu trzymamy, nie wychodzimy na dwór i znęcamy się nad nim. Zaczął mnie nawet straszyć, że do Opieki nas poda. Tak się z nim wykłóciłam i w końcu trzasnęłam drzwiami przed nosem, że miałam zmarnowany dzień. Mąż poszedł następnego dnia do nich, babeczka dowiedziała się o tym zdarzeniu dopiero rano więc nie była całkiem przygotowana na wizytę męża, podobno sobie wszystko wyjaśnili, kobieta obiecała, że już się nie będzie wtrącać ale kto to może wiedzieć, bo dziadek jest porąbany. Dzisiaj mąż rozmawiał już w żłobku, że cos takiego się wydarzyło i opiekunka małego powiedziała,że to często się zdarza i że najlepiej jak pójdziemy na policję i zapytali się co w takiej sytuacji robić, żeby był ślad w aktach, że coś się dzieje z sąsiadami, sama miała takie problemy z "troskliwymi" sąsiadami. A jak tam u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja mam ferie, ja mam ferie!!!! ma_rose kurcze, co za wredny i bezczelny sąsiad i jaki "troskliwy". Tym późnym chodzeniem małej się nie martwię. Wiem, że każde dziecko rozwija się swoim tempem, tak po prostu "gdybałam" sobie... ![]() Moja mała ostatnio non stop by jadła - cały czas woła "ama, ama". Na śniadanie i kolacyjkę zjada dwa kawałki chleba! Obiad do syta, jogurty, owoce, mleko na noc...co za żarłoczek ![]() Ten kubek do mycia widziałam kiedyś, ale ja chciałabym chyba coś takiego kupić http://allegro.pl/rondo-kapielowe-ca...099330419.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
Ma_rosa Bruno też dużooo ostatnio płacze a ja sporo krzyczę
![]() dziwny człowiek ...
![]() |
#2185 |
Wtajemniczenie
|
metkaa, my tak jak katey mamy britax evolva 123 plus i bardzo go sobie chwalimy
![]() ![]() Ja nie mam nic przeciwko podawaniu dziecku czekolady, wiadomo nie codziennie, ale tak od święta czemu nie ![]() U nas dziś -5, czyli jak młody się obudzi obowiązkowo idziemy na spacer ![]() Patrilla, ja po urodzeniu Marcela zrobiłam się straszną krzykaczką, ciekawe czy to przejdzie czy już zostanę taką zołzą na zawsze ![]() ![]() ma_rose, my mamy tylko jednych sąsiadów i nie rozmawiamy z nimi w ogóle, pokłóciliśmy się o to, że im przeszkadzał płacz Marcela jak był taki całkiem malutki i budził się w nocy z płaczem, a nam przeszkadzały (i przeszkadzają do dziś) ich wyjące pół dnia psy, więc jesteśmy kwita, chociaż w sumie nie do końca, bo młody już nie płacze w nocy, a psy nadal wyją... ![]() ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2012-02-13 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Rozeznanie
|
Hej hej
![]() U Nas pora drugiego śniadanka (mojego pierwszego ![]() ![]() Po sniadanku wychodzimy na dwór,tak ładnie słońce świeci i nawet ciepło ![]() jedzienie-ja tam mojemu dziecku daje juz prawie wszystko,ale oczywiście uważam z rzeczami mlecznymi,choc ostatnio dostał jogurcik taki mały (zjadł z apaetytem) obsderwowałam,ale nic do tej pory nie wyskoczyło paznokietki-jak Waszym dzieciom rosna paznokcie u nóżek??? Kurczę,bo I. tak jakby do środka,tż mówi że to dlatego że może za krótko obcinam,ale ja nie sądze-czy to normalne??? Spotkala się któraś z Was z takim czymś??? Zoffka-może gdzies przeoczyłam posta,ale jak tam wizyta u kardiologa??? Wszystko ok ??? Nom to my ciśniemy na spacerek,odezwę się później,miłego przedpołudnia ![]()
![]() |
#2187 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Co do fotelika - ta poducha jest fajna, tylko wiadomo jak to w zimie...mała w grubej kurtce, ale nie jest źle. Nauczyła się, że jak ją tż wsadza to podnosi rączki i nie ma problemu. Na początku mieliśmy kupić fotelik za 500 zł, ale doszliśmy do wniosku że dołożymy te 200 zł i kupimy lepszy - tym bardziej że moi rodzice się dorzucili zamiast prezentu na roczek ![]() Natalce jeden paznokieć właśnie tak dziwnie zaczął wrastać, ale chyba dlatego że go za mało obcięłam...po przycięciu mocniejszym jest już ok...będę obserwować. My wprowadziliśmy się rok temu do bloku gdzie raczej mieszkają starsi ludzie i kilka młodych małżeństw z dziećmi....sąsiedzi są ok - znieśli burzenie ściany bez narzekania ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny !
my mamy fotelik espiro, kiedys juz byla dyskusja na jego temat.. wszystko fajnie ale najgorsze jest to wkladanie do samochodu i wyciaganie ![]() ![]() My glowe myjemy srednio co 2 dzien, ale to dlatego ze w domu nie mamy za cieplo ( normalnie 17-18 stopni, a w nocy mniej ) i jak juz myjemy to nagrzewam do 21 zeby Adam sie nie przeziebil. Cale szczescie nie mamy zadnego problemu z placzem, bo Adam od urodzenia uwielbia kapiel !! Glowe spłukuje mu prysznicem, woda leci bo buzi, a on jeszcze jezykiem ja lapie ![]() Co do paznokci u nóg to Adasiowi tez rosna tak jakby do gory. Jak tylko troszke odrosna to musze ścinać bo się łamią i zaczepiają wszytsko. Boję się bo u nas jest rodzinna tendencja do wrastajacych paznokci ![]() Ja jestem przeciwna czekoladowym przekąskom. Nie uchronię go napewno, ale im dlużej nie będzie wiedział co to to chyba lepiej dla niego. Zobaczymy jak będzie. Narazie trwam w swoim postanowieniu. Pozatym mamy problem z jedzeniem w ogóle. Albo nie je wcale albo wybrane sloiczki i to też "z łaską" a do tego te krostki o których kiedyś pisałam. Byliśmy na szczepieniu ostatnio i mówię lekarzowi czy to nie skaza to ten mi że to od za dużej ilości mleka. Że max ma 3x dziennie pić. Dietę zmienilam ale krostki sa dalej. Co najgorsze zlecil nam morfologie i mocz do zrobienia zeby wykluczyc inne przyczyny. No i weź złap siuśki takiemu bobkowi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() odnosnie placzu dziecka.. to ja mialam przeboje z tesciowa, ktora uwazala ze A. za duzo placze( mieszkamy z tesciami ). Tż sie zacial i nie odzywal sie do niej 4 mies. Klotnia doprowadzila do wojny... jak sie okazalo tesciowa chce mnie wykonczyc psychicznie :/ wymysla niestworzone rzeczy, klamie twierdzac ze chce im rozbic rodzine. a wszytsko dlatego ze Tż stoi murem za mna a nie za nia ;/ mówię Wam czasami mam wrazenie ze nie dam rady tego wszytskiego zniesc :/ najgorsze ze nie mozemy sie wyprowadzic, bo nie bedzie stac nas na samodzielne zycie. ![]() ![]() ![]() no i znow mnie nie bylo dlugo i znow machnelam Wam esej. Przepraszam ![]() ![]()
#2189 |
Zakorzenienie
|
hej
my dziś już po długaśnym spacerze- wyszliśmy o 10 i dopiero wróciliśmy, mama zdążyła załatwić zakupy, aptekę,pocztę, drogerię i tysiąc innych spraw ![]() Byłam w LIDLU- dziewczyny są bardzo fajne i tanie ubranka- bodziaki na dł.rekaw, jeansy, bluzy chłopięce i bluzki z dł.rękawem, są chyba tez sweterki dla dziewczynek i rajstopki (polecam- są cieplutkie i "żywotne"- nie dziurawią się po 1 praniu) wydałam ponad 100 na ciuszki dla młodego ![]() wczoraj kupiłam wiosenne buciki w DEICHMANIE (nei wiem czy dobrze napisałam) firmy ELEFANTEN- są super, przeszły dziś test- młody sobie śmigał sam po werandzie ![]() dziewczyny czy po szpinaku można dostać mega uczulenia? ja nie jestem alergikiem (albo nie byłam) ale wczoraj dosłownie z minuty na minutę pojawiały mi się tysiące krosteczek na dekolcie, rekach,plecach, brzuchu....swędzące toto koszmarnie i stasznie czerwone! O dziwo na twarzy i poniżej pośladków- nic! jedyne czego nie jem na codzień to właśnie szpinak który sobie na późny obiad zrobiłam z makaronem i pomidorami. Druga rzecz, której na codzień też nie jem to czekolada do picia i muffin w kawiarni- wczoraj udało nam się z TŻem w końcu gdzies razem wyskoczyć ![]() ![]() eh....nie może być za pięknie... PAZNOKCIE- młody ma dziwne u dużego palca, takie jakby wklęśnięte, bardzo miękkie, mimo,że często obcinam SĄSIEDZI- u nas na piętrze- miła starsza pani z kotem który zaprzyjaźnił się z moimi kotami (zapraszają się na karmę! gdy młody śpi na werandzie i mam drzwi wejściowe otwarte- koty sobie chodzą gdzie chcą), a poniżej- mieszkają jacyś młodzi ludzie z dziećmi, ale nie bardzo gadatliwi,jakoś nie udało mi się nawiązać kontaktu, może w lato- jak bedzie ciepło...w sumie to tochę mi szkoda, bo piętro pod nami mają dwójkę dzieci i na parterze też chyba są dwie rodziny z małymi dziećmi- fajnie by bylo się zakumplować...no ale czas pokarze, na razie mieszkamy tu pół roku, a sąsiadów nawet z twarzy nie kojarzę ![]() w końcu zebrałam się, żeby skopiować zdjęcia na dysk- tak wygląda mój mały "bokser" ![]()
jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik ![]() Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2012-02-13 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas chyba ciut więcej, śnieżek prószył...ale i tak poszliśmy zaczęłam łykać termogenik Olimpu na odchudzanie i teraz wiecznie mi gorąco- przy -5 bym bez kurtki chodziła ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.