|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
Nie ma co się z tym spieszyć Lepiej nie kupować kota w worku Chociaż to nigdy nic nie wiadomo Można kupić nie wiem jak drogi wózek i to bardzo dobrej firmy, a może okazać się kiepski w użytkowaniu albo można mieć takie szczęście że coś nam się akurat popsuje Moi znajomi tak mieli, po 5 miesiącach wózek za który zapłacili naprawdę sporo pieniędzy popsuł się i musieli oddać na reklamację :/ Dobrze, że były mrozy, więc z małym mogli siedzieć w domku i nie musieli go na spacery zabierać, bo tak to nawet nie mieli wózka zastępczego.
|
|
|
|
|
#1892 |
|
Zadomowienie
|
Monia ślicznie wyglądasz
|
|
|
|
#1893 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie weekendowo!
Cytat:
Cytat:
My dzis caly dzien spedzilismy w SR w naszym szpitalu. Ciekawie bylo, prowadzila polozna z 20-letnim doswiadczeniu ktora dodatkowo karmila swoje dzieci piersia (neiczeste w Irlandii). Sama teoria w sumie byla wiec ciezko wysiedziec pare godzin z dosc chlodnej sali, ale za to bylo zabawnie i duzo ciekawej tresci. Dla mnie w sumie prawie nic nowego bo od paru miesiecy o niczym innym nie czytam ale TZ chyba duzo wyniosl z tego. Duzo bylo tematow poruszonych - kiedy jechac do szpitala, co zabrac, pozycje porodowe (czym bardziej pionowe i czym podejscie rodzacej bardziej aktywne tym lepiej), rodzaje przeciwbolowych srodkow (gas&air, dolargan, epiural ) wraz z omowieniem zalet i wad. Zalety karmienia piersia i podstwy karmienia butelka. Z ciekawostek - prowadzaca nawet nie wspomniala o diecie matki karmiacej - ten temat w irlandii chyba nie istnieje i matki po prostu jedza tak jak jadly wczesniej. I ja tak zamierzam robic (przynajmniej na poczatku, z zachowaniem zdrowego rozsadku oczywiscie )Ani sie chyba nie podobalo moje pargodzinne siedzenie, caly dzien sprzedaje mi ciosy w boki ze az mi oczy z orbit wychodza |
||
|
|
|
#1894 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A dlaczego nie potrzeba recznikow i kocyka(tzn dla siebie to recznik bierzesz rozumiem?),daja szpitalne czy to po prostu zbedne jest,a w takim razie to czym dziecko przykryja i czy nie myja? Zaraz bede sie szykowac do spania,bo ubiegla noc jak wiekszosc zreszta nie bardzo przespana i w pracy zasypiam na stojaco.
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czas najwyższy jest ją kompletować. Będę mogła spokojniej spać teraz a ubranko też mnie zauroczyło. Mamie podobało się inne, ale to moje zdanie jest decydujące
|
|
#1896 |
|
Gang Iren
|
Monia wygladasz bardzo ladnie!Ciaza ci sluzy
![]() Dla tych co nie wybraly jeszcze wozka: http://www.dzieciowo.pl/2011/12/kupu...h-pomylek.html A teraz dobranoc!Pewnie nie zasne przez najblizsze godz,ale chociaz odpoczne.
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Karolka śliczne zakupy! Zielony kocyk
![]() Ja też dziś byłam z TŻ . Kupiliśmy 2 czapeczki+niedrapki, ręcznik z kapturkiem, 7 bodziaków z krótkim rękawem, koszulę nocną i papcie .
|
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
gosiu podziwiam Cie ze dajesz rade pracowac stojac tyle godzin. Naprawde wielkie brawa dla Ciebie
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o kocyk... zastanawiałam sie nad takim samym ale w różu. Jednak zieleń wygrywa.
Potem śmiałam się, że wszystko wybieram w tym właśnie kolorze, aż pani w sklepie zapytała, czy nie lubię różu
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca, to ja patrzę na wszystko żółte/pomarańczowe/brązowe albo białe
.---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Właśnie przymierzałam sobie koszulę nocną do szpitala. Czuję się w niej jak płetwal . Masakra!
|
|
|
|
#1901 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zielony to kolor uniwersalny Ja niestety mam mnóstwo różu, bo jak tylko każdy dowiedział się że będzie dziewczynka to oczywiście wszystkie prezenty w różowym kolorze, a ja tak do końca wielbicielką różu nie jestem Ale ostatnio przy zakupach w drogerii, pani w gratisie dorzuciła nam cieniutki kocyk w niebieskim kolorze i aż się zszokowałam, bo jakby czytała w moich myślach, że mam niebieski wózek Kocyk bardzo miły i cieniutki Na spacery w późniejszym okresie będzie idealny
|
|
|
|
|
#1902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez chcialam pracowac jak najdluzej i mialam isc na macierzynski 3 tyg przed terminem, ale jak sie okazalo siedzenie mi nie sluzylo, a myslalam sobie a tam ciezkiej pracy nie mam, polowania sie skoncza (to wtedy fakt na nogach po 10h), wiec myslalam ze w biurze w ciepelku bede sobie siedziec to bedzie super...jak sie okazalo nie posluzylo mi. w ogole dzis polozne powiedzialy (ja o tym nie wiedzialam) ze siedzenie na sofie nie jest dobre, a nawet dosc niesprzyjajace bo kolana powinny byc nizej niz miednica, i opieranie sie plecami o oparcie krzesla, siedzenia w samochodzie i kanapy to nie jest dobra pozycja, dlatego wazne sa te pilki. ja np. teraz sobie siedze na stoliku i faktycznie jak po 20min siedzeniu w tej pozycji wstaje to nie boli mnie spojenie a wstajac z kanapy spojenie troche dokucza. zakupie sobie pilke jednak.gosia a co do recznikow i kocykow, to powiedzialy polozne ze moge wziac jesli chce, ale szpital zapewnia reczniki dla mnie i dla dziecka tez i kocyk dla dzidzi tez. na oddziale sa tez pieluszki ale radza tez wziac kilka swoich. jesli wszystko jest ok z mama i z dzieckiem moga wypuscic juz 4-6 godzin po porodzie, ale jesli mama chce zostac w szpitalu - moze - nie ma problemu. Dziewczynki dziekuje za komplementy Asika ta poduszka to byl pierwszy zakup ciazowy..kupilam ja chyba w sierpniu probowalam z nia spac ale jest za duza dla mnie i krepuje przewracanie sie z boku na bok (chyba z 10x/godzine).
|
|
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan! Ciąża Ci służy
Super!
|
|
|
|
#1904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jeśli chodzi o przekręcanie się z boku na bok to rzeczywiście bardzo krępuje ruchy Jak wstaję na siusiu, to tyle hałasu robię zanim się z niej wyplączę Moja wygląda tak jak ta z linku http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...085167902.htmlJest baaaardzo długa i można przy niej karmić, ale owijam się nia 2 razy dookoła
|
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w nocy na siusiu jak wstaje to tez mam nerwy bo nie moge sie lacznie z koldra z tego wszystkiego wydostac i tez jak z boku na bok sie obracam to tez z tym rogalem
|
|
#1906 |
|
Rozeznanie
|
My właśnie wróciliśmy od znajomych którzy mają 9 miesięcznego szkraba- jeszcze bobasek ale już na progu do kolejnego etapu w swoim życiu
Dostaliśmy 3 torby ubranek 56 i 62 także właśnie czuje że nie mam na nie miejsca chyba Jejku ja czuje że mój dzidziuś siedzi tak niziuteńko w miednicy, ciekawe co przyniesie noc...
|
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Ivonka to weź tam dzidziusia pozaklejaj jakoś
|
|
|
|
#1908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już bym chciała mieć to za sobą Dziś uświadomiłam sobie że im bliżej tym większy strach mnie ogarnia Jakoś wcześniej nie dopuszczałam do siebie takich myśli, a teraz aż drżę
|
|
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
A mój mąż dziś do mnie mówił, że boi się porodu...a co ja mam powiedzieć?
|
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc jest dobrze
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zdałam sobie sprawę, że większość ubranek co kupiliśmy ma coś z brązem
. Jak tylko się da unikam tego różu. Mam nadzieję, że w tym miesiącu nie okaże się, że moja córeczka zamieniła się w synka . Ale byłyby jaja
|
|
|
|
#1912 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aa to ja szukam w sumie tez naroznika,ale większego i ramy do materaca (spimy na stelazu ,bo jakos sie nie skladalo wczesniej ). teraz coraz ciezej mi sie z tego rano wykulac,bo trzeba sie podniesc,a nawet nie ma jak podeprzec ![]() Wlasnie dzieki Tobie przegladam sobie oferte BRW ;] moze znajde przy okazji jakis fotel Cytat:
...ja rozumiem 200-300g..ale nie 800 ![]() co do walentynek to my nie obchodzimy ;-) Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
powiedz,ze Ty tez , moze Mu będzie razniejKonia trzymaj się tam dzielnie! i gratulacje dla TZ za dzielne zajmowanie sie Ninką. Ty dbaj o siebie ![]() Monia ladna z Ciebie mamusia, bardzo korzystnie wyglądasz )
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||||
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka, ja się nie boję
. Ja czuję przerażenie, tym bardziej jak dziewczyny już są tak blisko porodówki
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza po dzisiejszych zakupach
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie nad ranem przyjedzie wozek...jak go zlozymy to bedzie dopiero palpitacja serca
. Maz wlasnie dostal syndrom wicia gniazda i odkurza cale mieszkanie w oczekiwaniu na kuriera . A ja z Pelunia lezymy juz w lozku.
|
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1917 |
|
Rozeznanie
|
Ivonka - fajnego masz męża...
też sie wzruszyłam jak perzeczytałam co Ci powiedział Cziqua - jakie wrażenia zrobił na Tobie ten sklep w Zabrzu?? jaka obsługa? też szukam wózka i się zastanawiam właśnie między Warriorem a Xlanderem XA. Chyba bardziej skłaniam się ku Warriora, bo tańszy Są te wózki w tym sklepie na miejscu do "przetestowania"?Ja właśnie wróciłam z urodzin cioci i babci. Babcia już 85 lat skończyła nażarłam się jak mała świnka kuzynka przywiozła dla mnie wanienkę po swoim synku i książkę "ciężarówką prze 9 m-cy"...trochę późno się wezmę za jej czytanie, ale coż...jakoś nadrobię te 32 tygodnie wstecz ![]() No to dobranoc Dziewuszki!
|
#1918 | ||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Pierwsza ![]() Noc jak zwykle nie przespana,o 4:15 dalam sobie spokoj i wstalam na sniadanko.Jeszcze pol godz i wychodze do pracy. Cytat:
4 godz po porodzie do domu to bardzo szybko jest!Nawet dobrze sie nie zdrzemniesz po porodzie.Ja mysle,ze te 6-8 godz bym chciala odpoczac.Za dlugo tez nie,bo nie cierpie szpitali,no chyba ze by trzeba bylo.Z corka lezalam 2 doby,a strasznie mi sie dluzylo i po dobie juz pytalam czy moge do domu ![]() Cytat:
![]() Wyglada na to,ze mozesz byc pierwsza rozpakowana mamusia ![]() Codziennie zagladam na watek z dreszczykiem emocji czy juz jakas dzidzia sie pojawila.Moj maz mowi: to twoje forum to jak telenowela,wchodzisz i te dylematy- urodzila,nie urodzila
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstalam o 5 bo ktg zaczeli robić babeczkom, ja jestem już po tez, teraz sobie leżę .Pilnują dzieciaczków bardzo, pozno wieczorem ktg, o 12 w nocy sprawdzanie serduszka, tak że jestem spokojnaGosia jestes nie do zdarcia, podziwiam Ja dzisiaj się przejdę "na górę" bo leżę na dole na ginekologii a piętro wyżej położniczy , więc idę obejrzeć stare kąty i się oswoić . Już się doczekać nie mogę porodu , jutro przycisnę doktorka i wypytam jak on to widzi.Dzisiaj też tż przywiezie schaboszaka Dzisiaj koleżanka obok będzie miec poród rozkrecany, więc będą emocje
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-12 o 07:04 |
|
|
|
|
#1920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sklep w Zabrzu ten viki - obsluga super z tego co zauważyliśmy służą pomocą nie marudza pokazują rozkładają składają i w ogóle wózków jak na sklep bardzo dużo moim zdaniem można przetestowac. obsługi też dużo no i można kupic u nich od a do z praktycznie całą wyprawkę my jedziemy na konkret zakupy w sobote tylko jeszcze co do wóżka musimy zdecydowac i normalnie mam taki mętlik że całą nockę wózki mi się śniły
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

przejrzałam sobie ranking i wypada całkiem nieźle
Nie ma co się z tym spieszyć 

ale TZ chyba duzo wyniosl z tego.
)
i na oddzialale wiadomo jest bardzo gorace to wziac takie ubrania aby sie nie przegrzac.

. Masakra!