Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-11, 20:57   #3991
Maciejka__
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Jak w piątek powiedziałam gince, że czuję już szturchnięcia to jakoś dziwnie na mnie spojrzała i stwierdziła, że to jeszcze za wcześnie Niby dopiero za miesiąc coś mam poczuć. Wydaje mi się to bardzo dziwne bo w brzuchu nie mam nikogo więcej...
Mój gin mówił, że mogę poczuć już ok. 17 (albo po 17), ale do 20 czy 22 nie mam się martwić, jeśli nic nie będzie, bo na tym etapie jeden ruch mogę poczuć, a 100 innych nie. Widzę, że skończyłaś 17, więc to może być maleństwo.
Ja coś czuję od ubiegłego poniedziałku, czyli wg USG początku 18 tc, ale dopiero teraz zaczynam wierzyć, że to nie jelita, tylko małe nóżki.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-02-11 o 21:50
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:00   #3992
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość

sas kochanie nie smutaskuj się, każda z nas ma inną budowe ciała i niektóre z nas pewnie muszą na kopniaczki poczekać troszke dłużej a byłaś u lekarza? Nie chce widzieć smutnej minki, słyszysz wiem, że to dołujące, ale może Twoja dzidzia potrzebuje więcej czasu :róża:
byłam kochana u lekarza 30 stycznia i bylo ok, ale to juz minely prawie 2 tyg. ja bylam w miare szczupla, teraz fakt nabralam na siebie w szczegolnosci mam brzuszek wielki, ale dzis minelo 19 tyg, wkraczam w 20 i nic??? wiekszosc z was juz w 17, 18 poczula a ja... czkam jak glupia kazdego dnia na jakis kopniaczek, glaskam brzuszek i nic... przepraszam, ze uzalam sie nad soba
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja też nie czuję dzidziusia Może kopią nas po narządach i dlatego nie czujemy jeszcze
moze tylko ze u mnie slonce to juz 20 tydzien

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Ojojoj ile ja mam nadrabiania .
Ja na chwileczkę tylko bo dopiero wróciłam z pracy, szybko posprzataliśmy z mężem i za pół h mamy mieć gości. Doszłam w końcu do porozumienia z mężem w kwestii imienia. Mianowicie dla chłopca Nikodem lub ostatecznie Oliwier (ale zakochałam się w tym pierwszym imieniu) a dla dziewczynki Amelka albo Roksana. I szczerze to dla dziewczynki składniam się chyba do Roksanki bo Amelcia śliczne, ale teraz za bardzo popularne .
No tylko jestem ciekawa czy mój mąż nie zmieni zdania jak się okaże że jego mamusi się nie podoba . Jak tak to bedę musiałą go doprowadzić do porzadku
co do imion ja wolę Amelke ale przede wszystkim dlatego ze z Roksana mam zle skojarzenia...
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:00   #3993
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Jak w piątek powiedziałam gince, że czuję już szturchnięcia to jakoś dziwnie na mnie spojrzała i stwierdziła, że to jeszcze za wcześnie Niby dopiero za miesiąc coś mam poczuć. Wydaje mi się to bardzo dziwne bo w brzuchu nie mam nikogo więcej...
mnie gin już w 17 tyg pytał, czy czuje ruchy. Ta Twoja ginka przesadza, ja poczułam pierwsze ruchy na początku 18 tyg i jestem na 100% pewna, że to dzidzia jest.

Sas spokojnie, pierworódki mogą nie czuć ruchów nawet do 22 tyg, nie stresuj się

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:00   #3994
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
I wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to, że odebrałam też swoje wyniki na toxo. Robiłam je trzeci raz, i mam za każdym razem sprzeczne wyniki (pierwsze i ostatnie badanie IgM pozytywne, środkowe IgM negatywne, IgG zawsze ujemne). Mój lekarz osłupiał, dostałam skierowanie do poradni chorób zakaźnych(...)
Brak mi słów Ściskam kciuki żeby toxo wyszło jednak dobrze

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a ja tak siedze i rozmyslam
powiecie mi jakie imie bardziej wam sie podoba ?
Kornelia czy Wiktoria?
Oba ale bardziej Kornelia, bo nie taka popularna Jednak gdzie się dwóch bije... może wybierzcie inne imię?

Cytat:
Dziewczyny jaki rozmiar kołderki kupuje sie do łóżeczka 140x70.
Bo np na allegro znalazłam komplet pościeli z milpolu i są takie wymiary:
To ta kołderka czy pościel nie będzie za duża?? skoro łóżeczko jest 70x140 a pościel 100x 135
Moim zdaniem za duża ta pościel

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

O BOZE! Dobrze, że Wam się nic nie stało. Biedny kiciulek. Byliscie u weta? POdobno koty bardzo szybko łykają dym...
Na szczęście kotu nic się nie stało i powiem szczerze, że nie wiem jakim cudem W całym mieszkaniu było biało i jak wietrzyliśmy, to staliśmy na balkonie żeby miec czym oddychać Fifiego obserwowałam bardzo intensywnie ale naprawde zachowywał się ok. poza pierwszymi godz. kiedy to zaszył się pod łóżko. Przez dwa dni tak go rozpieszczałam w ramach przeprosin, ze miał mnie chyba dość

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Śpioszka już uciekła do mamuś wrześniowo - październikowych.

Co z zapachem mieszkania?
A możliwe jeszcze nie doczytałam. Smrodek jest jeszcze wyczuwalny w kuchni ale jutro malujemy ściany więc ostatecznie powinno być ok. ale jeszcze wczoraj jak się wracało do mieszkania uderzała spalenizna
Tak powiem wam, że dziwnie to zabrzmi ale może tak miało być, bo tż wziął się za remont aż miło a już myślałam, że się nie doczekam nigdy zmian Wiadomo traumę przeżyliśmy ale chyba nie ma tego złego

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny poczytajcie to sobie po prostu boskie
Opowiesc neinarodzonego
Hehe!Fane zwłaszcza ten tekst taty o kolanku

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
wiem, ze luty mial byc bez narzekan, ale.... zaczynam dzis 20 tydzien, i naprawde nie czuje dzidzi... te bulgotanie to chyba nie malutka nie mam zadnych zgrubien w brzuszku czy cos zaczynam lapac mega dola i martwic sie,a wizyte mam dopiero 21
"Dopiero" zaczęłąs 20tydz. ruchy zaczniesz czuć lada moment Nie stresuj się tak, bo dzidzia czuje twój strach i może siedzi skulona bez ruchu. Wyluzuj i rozluźnij miednicę

Cytat:
ej mialam 1000 post trzeba to opic
Refleks niezły ale

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:01   #3995
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Natee, nie płacz. Mnie cieszą wszystkie dobre wieści , ale nie jestem w stanie odpisywać wszystkim. Poza tym zauważyłam, że ostatnio waśnie te dobre uznaję za normę... przynajmniej przez kilka dni po wizycie, bo później pewnie znów zacznę się czymś martwić.
Ja mam niestety tak samo. Po wizycie jestem jak w skowronkach, a po tygodniu, dwóch siada mi humor i czekam na kolejne doładowanie... To nie jest zbyt normalne. Myślę, że w moim przypadku się to zmieni po połówkowym tak, jak zmieniło się na trochę po 1wszym genetycznym.

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Już niedługo wszystkie będziemy czuły maluszki

Kamilka ja po jabłkach mam mega wzdęcia,więc jakbym zjadła 1 kg to chyba bym pękła
Ja ostatnio nie czuję maluszka...

Uwielbiam jabłka i też mam po nich ogromne wzdęcia, że w końcu widać, że jestem w ciąży

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

A ja wrzucam dzisiejsze zdobycze...!
śliczne!!!!!!!!! gdzie się kupuje takie cudeńka? Powiem szczerze, że w smykach itp to raczej takie nijakie te ciuchy... albo ja jeszcze się nie rozglądam za bardzo.

Cytat:
Hej

Usnęłam popołudniu podczas oglądania tv i TŻ mnie dopiero teraz obudził
Ja wczoraj zasnęłam po jedzeniu koło 20:30, wstałam o 23:30, napiłam się i poszłam znów spać, by wstać dopiero rano
A myślałam, że ta senność już dawno mi minęła...

Cytat:
Te ciążowe bóle głowy nie dają nam spokoju

Ja zmykam.
Mnie dopiero drugi raz boli głowa, za pierwszym razem wziełam paracetamol, bo nie mogłam wytrzymać, myslalam, ze zwariuje. Dzisiaj się jakos trzymam, ale chyba zrobię sobie jakieś okłady

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

No ja miałam teraz genetyczne w 3D i 4D ale te w 4D dziwnie wyglądało Myślę jednak, ze dlatego, ze dzidzia jeszcze musi podrosnąć.

Test ciążowy oczywiście zachowałam i też muszę taką teczuszkę kupić na zbierające się dokumenty ciążowe Ide czytać dalej...
A jaka jest różnica miedzy 3d a 4 d ??

Cytat:
udanego wieczorku

ehh faceci typowe

ładniutkie

ja już leze w łozeczku, zrobilam sosik na jutro, galaretke, pocwiczylam na orbitreku
wiem, ze luty mial byc bez narzekan, ale.... zaczynam dzis 20 tydzien, i naprawde nie czuje dzidzi... te bulgotanie to chyba nie malutka nie mam zadnych zgrubien w brzuszku czy cos zaczynam lapac mega dola i martwic sie,a wizyte mam dopiero 21
Ja też mam takie doły, ale nie możemy dać się złym emocjom
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:08   #3996
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
moze tylko ze u mnie slonce to juz 20 tydzien
Nie przejmuj się Jeśli w ciągu miesiąca ich nie poczujesz, to można się wtedy martwić

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zasnęłam po jedzeniu koło 20:30, wstałam o 23:30, napiłam się i poszłam znów spać, by wstać dopiero rano
A myślałam, że ta senność już dawno mi minęła...
Ja chyba usnęłam przez ten ból głowy. Ale w sumie senność przeszła mi w niewielkim stopniu w porównaniu I a II trymestr

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:12   #3997
sas
Wtajemniczenie

Cytat:

Na szczęście kotu nic się nie stało i powiem szczerze, że nie wiem jakim cudem W całym mieszkaniu było biało i jak wietrzyliśmy, to staliśmy na balkonie żeby miec czym oddychać Fifiego obserwowałam bardzo intensywnie ale naprawde zachowywał się ok. poza pierwszymi godz. kiedy to zaszył się pod łóżko. Przez dwa dni tak go rozpieszczałam w ramach przeprosin, ze miał mnie chyba dość

Tak powiem wam, że dziwnie to zabrzmi ale może tak miało być, bo tż wziął się za remont aż miło a już myślałam, że się nie doczekam nigdy zmian Wiadomo traumę przeżyliśmy ale chyba nie ma tego złego

"Dopiero" zaczęłąs 20tydz. ruchy zaczniesz czuć lada moment Nie stresuj się tak, bo dzidzia czuje twój strach i może siedzi skulona bez ruchu. Wyluzuj i rozluźnij miednicę

Refleks niezły ale
dobrze slonce, ze z kotkiem wszystko ok a skutki tegoo wy[adku tez sa pozytwne jak to się mowi, nic nie dzieje się bez powodu
dzięki kochana za slowo otuchy zobaczymy co bedzie dalej....

Cytat:

masz racje, nie mozemy popadac w jakies paranoje, ale to trudne jest
Stary 2012-02-11, 21:17   #3998
nicki86
Zadomowienie

Dobrze że dzisiaj byłyście powściągliwe w słowie, bo bym Was nienadrobiła
Dopiero teraz weszłam na wizaż, bo dzisiaj łaziłam trochę po mieście. W ciucholandzie kupiłam jasnobłękitne body z misiem na pocieszenie taki obupłciowe ktoś to pisał że za takie używane trzeba zapłacić 9 zł , ja dałam 2,5 było mnustwo ślicznych ciuszków ale takich typowo dla dziewczynek albo dla chłopca więc to mnie powstrzymało Później mamie włosy farbowałam, brwi wyrywałam i hennowałam, obiadek, sprzątanie sobotnie idopiero teraz się wyciągnęłam na łóżku Dziś menu kolacyjne to bułeczka ze szczypiorkiem, ostatnio jadłabym wszysto ze szczypiorkiem Ha i kupiłam na spróbowanie śliwę w biedronce... piersza śliwka w tym roku jaką jadłam co miała śliwkowy smak,bo te inne to takie w ogóle byle jakie.. muszę kupić więcej
Tak w ogóle gatuluje wszystkim udanych badań,no i zazdroszczę kopania dzidziusiowego. Ja tak czuję jak Prince na początku... czyli coś czuję,przykładam rękę i cisza... więc dalej pewności nie mam
depoison imponującą kolekcję bedziesz mieć fajnie ! ja musze siępostarać o nowy regał na ksiązki bo pierwszy jest już pełny,a jak dojdą bajki to hoho
I ktoś tu pisał o boczku że jak jest parzony to może być, ale wcześniej jakaś dziewczyna pisała o wędzonym. Czy boczek może być równocześnie parzony i wędzony?
Dla poszukujących smalcu podobno pyszny jest w biedronce, ja tam na sobienie próbowałam bo nie przepadam ale słyszałam pochwały.
No i współczuje Amelce cierpień... dobrze że mimo to sie wypróżnia. Mój chrześniak miał takie problemy, raz zrobił kupkę i tak bolało że później tylko popuszczał i wstrzymywal cały czas stolec... zdrowy był a wszystko od tej jednej kupki w głowie się porobiło...
No dobra lece ogladać film miłego wieczorku
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:24   #3999
sas
Wtajemniczenie

i na poprawe humru wypilam kubek cieplej wody z cytryna zagryzajac ciastkmi Hit..ehh ale i to nie pomoglo
Stary 2012-02-11, 21:33   #4000
Soleilka
Zakorzenienie

Ale mnie pęcherz boli

Bloguję
Stary 2012-02-11, 21:35   #4001
chce_byc_mama
Zakorzenienie

"3. miesiąc - tato, mamo, to ja!
Mama już wie. Postarałem się o to. Wykorzystałem cały wachlarz możliwości: mdłości, huśtawkę nastrojów, senność, wrażliwość na zapachy, trądzik, zachcianki... W końcu cel uświęca środki, prawda? OK, może trochę przesadziłem, ale trzeba dziewczynę przywołać do porządku. W końcu będzie moją mamą. Musi o siebie dbać. "
oohh rozwalilo mnie to na kawaleczki

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:41   #4002
Soleilka
Zakorzenienie

Trądzik mógł sobie dzidziuś darować

Bloguję
Stary 2012-02-11, 21:50   #4003
agunia82
Zakorzenienie

nicki może być parzony i wędzony jednocześnie

No to dzisiaj popakowałam trochę ciuchów, książki, i trochę szkliwa, i się zmęczyłam...

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:58   #4004
Soleilka
Zakorzenienie

Idę po kolacje i wezmę ciepłą kąpiel. Może ten pęcherz będzie mniej boleć

Bloguję
Stary 2012-02-11, 21:58   #4005
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
ja mam czesto uczucie opuchniecia śluzowek w nosie, az mi sie ciezko oddycha i okulary mnie bolą na szczescie nie krwawie, póki co...
Kurcze mnie też od jakiegoś czasu boli nos od okularów i tak myślałam, że to przez obrzmiałą śluzówkę nosa

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wieczorem byłam przeszczęśliwa że mam brzuch wreszcie, ale rano zniknął
To znak, że już będzie coraz częściej się pokazywał... i znikał aż w końcu zostanie i będzie rósł jak na drożdżach

Cytat:
Wrocilam od lekarza.
mam zapalenie oskrzeli i infekcje gardla.
Przepisal mi penicyline.
jestem nieusatysfakcjonowana.
Ojej współczuje ci bardzo Dobrze, że już masz antybiotyk, bo zaraz poczujesz się lepiej a nim się nie martw, bo dzidzia już duża i nie taka wrażliwa na leki jak np/w pierwszym trym. Ja też chorowałam z antybiotykiem i córka zdrowa mi się urodziła. Trzymaj się dzielnie i zdrowiej

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dzis zaczełam 18 tydzień ciąży

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
byłam wczoraj w galerii, mam dość siedzenia w domu, czuje się jak w klatce nudzi mi się przeokropnie, nie wiem co ja ze sobą zrobię bez pracy, dla poprawy humoru wydałam 300 zł na ciuchy dla starszego synka , kupowanie dla siebie teraz nie sprawia mi przyjemności, po 2 h chodzenia czułam się tak zmęczona że szok, do końca dnia bolał mnie kręgosłup i noga, kompletnie straciłam formę aerobik nie byłby złym pomysłem
Mi się ostatnio nie nudzi ale znam ten ból Ale wiesz co? korzystaj, bo jak się dzidzia urodzi, to dłuuugo nie będziesz mogła powiedzieć, że ci się nudzi

Cytat:
A jaka jest różnica miedzy 3d a 4 d ??
Na 4D widać dzidziusia jak na zdjęciu choć musi do takiej fotki dorosnąć Dzisiaj znowu przeoczyłam dzienne światło i nie zeskanowałam zdjęć z usg ale wkleję, bo mam właśnie w 4D(jak dla mnie widok kosmiczny )

Cieszę się, ze mam odpoczynek od sprzątania, bo mnie już wszystkie mieśnie bolały jakbym na siłowni dziennie 8godz. była NO ale cóż rozleniwione mięśnie zareagowały na cięzki wysiłek i nawet brzuszek mi się zaczął spinać. Jutro z nowymi siłami dalsze tyranko i może się uda skończyć ze wszystkim

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

13.08.12 mój mały cud
Stary 2012-02-11, 22:04   #4006
Soleilka
Zakorzenienie

W poniedziałek idę na badania. Ciary mnie przechodzą, jak sobie myślę, że znowu muszę mieć pobieraną krew

Bloguję
Stary 2012-02-11, 22:07   #4007
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ale masz śliczne słowa w podpisie Normalnie się wzruszyłam...
dziękuję
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 22:13   #4008
chce_byc_mama
Zakorzenienie

i znowu nie mam humoru

Amelcia
Stary 2012-02-11, 22:14   #4009
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
bo TŻ pracuje 6 dni w tyg i dzis w taka piekna pogode zamiast poswiecic mi troche czasu, isc na jakis spacer czy cos to wolał charytatywnie jechac zawiesc na lotnisko szwagra swojego kuzyna, a najlepsze jest to dlaczego kuzyn nie mogl go sam zawiesc? bo wczoraj za duzo wypil a dzis nie wytrzezwial , bo musial przeciez na kaca sobie wypic...
na lotnisko jest 1,5 godz jazdy czyli 3 godziny go nie bedzie, wroci pod wieczor ekstra sobota
oj to masz sobotę do d...
Szkoda, że pojechał, ale z drugiej strony może Wy kiedyś będziecie potrzebować podwózki albo jakiejś innej przysługi to wtedy się zrewanżują

blueberry88 bodziaki są prześliczne Szczególnie podobają mi się te z oczkami

Cytat:
a ja sie poklocilam z tztem.
ale juz jest dobrze, tzn ja jestem dalej wsciekla a on mysli ze mi przeszlo.
Ten Twój Tż to niezły aparat (poczytałam dalej o co poszło)
ah te chłopy Mój czasami też miewa takie przebłyski geniuszu

Cytat:
Ja idę się myć i położyć. Jutro mąż wyjeżdża o 12:30 . Mam nadzieje , że się dzisiaj romantycznie pożegnamy , bo dopiero za 2 tygodnie się zobaczymy , ale dobre i to.
Wykorzystajcie dobrze ostatnie chwile, a te dwa tygodnie bardzo szybko zlecą. Umilimy Ci czas na wizażu

Cytat:
u
ja już leze w łozeczku, zrobilam sosik na jutro, galaretke, pocwiczylam na orbitreku
Nie martw się i nie wkręcaj sobie czarnych scenariuszy. Pierwsze ruchy dzieciaczka mogą pojawić się miedzy 18 a 22 tygodnia, więc masz jeszcze troszkę czasu. Na pewno nic się nie dzieję
a poza tym przypominam, że luty to miał być miesiąc bez zamartwiania

Cytat:
Z chęcią to opiję

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 22:24   #4010
Soleilka
Zakorzenienie

Zrobiłam ten drugi test teraz, jak coś na pamiątkę.

I wyszedł

TŻ się cieszy i kazał schować

Bloguję
Stary 2012-02-11, 22:27   #4011
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Jest jeszcze czas. To kwestia indywidualna

Cytat:

Cytat:

śliczne!!!!!!!!! gdzie się kupuje takie cudeńka? Powiem szczerze, że w smykach itp to raczej takie nijakie te ciuchy... albo ja jeszcze się nie rozglądam za bardzo.

Mnie dopiero drugi raz boli głowa, za pierwszym razem wziełam paracetamol, bo nie mogłam wytrzymać, myslalam, ze zwariuje. Dzisiaj się jakos trzymam, ale chyba zrobię sobie jakieś okłady

Jeszcze go poczujesz
W Smyku to kupiliśmy. Przeglądałam tylko wieszaki z wyprzedażą, bo ceny za takie ciuszki są naprawdę wysokie.
Jak mnie bolała głowa i po długich męczarniach wzięłam apap, to i owszem - przeszło, ale na pół godzinki

Dziękuję za komplementy odnośnie ciuszków.
Kupiłam też sobie nowy stanik - dorwałam brafiitterkę w mieście! I bluzkę. Już powoli moje są mi za ciasne... Oj, sporo garderoby będę potrzebować. Już się boję tego wydatku
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 22:27   #4012
Mandragorrka
Zakorzenienie

Przeczytałam opowieść nienarodzonego dziecka - piękne

Cytat:
Ojojoj ile ja mam nadrabiania .
Ja na chwileczkę tylko bo dopiero wróciłam z pracy, szybko posprzataliśmy z mężem i za pół h mamy mieć gości. Doszłam w końcu do porozumienia z mężem w kwestii imienia. Mianowicie dla chłopca Nikodem lub ostatecznie Oliwier (ale zakochałam się w tym pierwszym imieniu) a dla dziewczynki Amelka albo Roksana. I szczerze to dla dziewczynki składniam się chyba do Roksanki bo Amelcia śliczne, ale teraz za bardzo popularne .
No tylko jestem ciekawa czy mój mąż nie zmieni zdania jak się okaże że jego mamusi się nie podoba . Jak tak to bedę musiałą go doprowadzić do porzadku
Nikodem Bardzo mi się podoba, ale u nas odpada bo bliska koleżanka swojemu synkowi dała tak na imię
i Amelka też śliczne

Stary 2012-02-11, 22:29   #4013
Soleilka
Zakorzenienie

Ja ostatnio oglądałam u mnie w mieście staniki do karmienia, ale one są bez fiszbinów, a ja bez fiszbinowych staników nie lubię.
Ciekawa jestem jak dużo urosną mi piersi

Bloguję
Stary 2012-02-11, 22:39   #4014
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio oglądałam u mnie w mieście staniki do karmienia, ale one są bez fiszbinów, a ja bez fiszbinowych staników nie lubię.
Ciekawa jestem jak dużo urosną mi piersi
Ja też jestem ciekawa...

Przeczytałam opowieść nienarodzonego - cudna!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 22:42   #4015
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
i znowu nie mam humoru
co sie stało??
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Nie martw się i nie wkręcaj sobie czarnych scenariuszy. Pierwsze ruchy dzieciaczka mogą pojawić się miedzy 18 a 22 tygodnia, więc masz jeszcze troszkę czasu. Na pewno nic się nie dzieję
a poza tym przypominam, że luty to miał być miesiąc bez zamartwiania

Z chęcią to opiję
postaram się, ale to tak samo z siebie...
Stary 2012-02-11, 22:53   #4016
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
co sie stało??.
moja najlepsza przyjaciolka (tutaj w anglii) mnie wkurzyla, ja nie wiem o co jej ostatnio chodzi non stop ma jakies humorki!
jak tak dalej bedzie to nei wiem co zrobie bo miala byc matka chrzestna ale jak sie tak bedzie zachowywac to ja dziekuje bardzo!
i po prostu jest mi strasznie przykro...

Amelcia
Stary 2012-02-11, 22:56   #4017
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za komplementy odnośnie ciuszków.
Kupiłam też sobie nowy stanik - dorwałam brafiitterkę w mieście! I bluzkę. Już powoli moje są mi za ciasne... Oj, sporo garderoby będę potrzebować. Już się boję tego wydatku
Pewnie brafitterka świetnie dobrała C biustonosz. Też musiałabym się wybrać bo mój biust ostatnio szaleje i ciągle rośnie Zresztą wszystko mi rośnie

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
moja najlepsza przyjaciolka (tutaj w anglii) mnie wkurzyla, ja nie wiem o co jej ostatnio chodzi non stop ma jakies humorki!
jak tak dalej bedzie to nei wiem co zrobie bo miala byc matka chrzestna ale jak sie tak bedzie zachowywac to ja dziekuje bardzo!
i po prostu jest mi strasznie przykro...
Porozmawiaj z nią, pewnie to jakieś nieporozumienie i bardzo błaha sprawa

Stary 2012-02-11, 22:57   #4018
Soleilka
Zakorzenienie

A wiecie... Ja nie mam kogo wziąć na chrzestną
TŻ już obiecał swojemu przyjacielowi, że będzie chrzestnym, więc ja powinnam chrzestną... Ale kurde nie mam kogo

Bloguję
Stary 2012-02-11, 22:59   #4019
branzoletka
Branzoletka

Tak w ogóle, to dziękuje wam wszystkim za ciepłe słowa, troskę i gratki-jesteście niezastąpione

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hejka
Jestem po wizycie Maluch rozwija sie bardzo dobrze. Ma 16cm i waży 180g. Będziemy miec synka
Ale fajnie Gratuluje

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Cholera też bym coś zjadła. Pójdę się wykąpać może mi przejdzie
Dobrej nocy Kochane
i co? przeszło?

Cytat:
Zjadłabym jakiegoś owoca

Pociesze się cukierkiem
Myślałam, że się popluje!

Cytat:
A ja mam cudowną wiadomość .
W sumie to miałam napisać o tym już w piątek rano,ale nie byłam pewna. Więc-zaczęłam czuć ruchy .
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
chyba czułam ruchy dzidziola
Ale wam wszystkim zazdroszczę tych ruchów

Cytat:
Zrobiłam ten drugi test teraz, jak coś na pamiątkę.
I wyszedł
TŻ się cieszy i kazał schować
Troche byłby zonk jakby ci nie wyszedł

Ale zmęczyło mnie to nadrabianie chyba dla odmiany odzwyczaiłam się od siedzenia przed kompem

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

13.08.12 mój mały cud
Stary 2012-02-11, 23:01   #4020
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Troche byłby zonk jakby ci nie wyszedł
Któraś z dziewczyn pisała, że może nie wyjść, bo najwyższa dawka tego hCG jest w I trymestrze. I rzeczywiście ta druga kreska jest mniej wyraźna niż podczas robienia pierwszego testu

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości