|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
Cytat:
Ja coś czuję od ubiegłego poniedziałku, czyli wg USG początku 18 tc, ale dopiero teraz zaczynam wierzyć, że to nie jelita, tylko małe nóżki. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-02-11 o 21:50 |
|
|
|
|
#3992 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bylam w miare szczupla, teraz fakt nabralam na siebie w szczegolnosci mam brzuszek wielki, ale dzis minelo 19 tyg, wkraczam w 20 i nic??? wiekszosc z was juz w 17, 18 poczula a ja... czkam jak glupia kazdego dnia na jakis kopniaczek, glaskam brzuszek i nic... przepraszam, ze uzalam sie nad soba![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale przede wszystkim dlatego ze z Roksana mam zle skojarzenia...
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sas spokojnie, pierworódki mogą nie czuć ruchów nawet do 22 tyg, nie stresuj się
|
|
#3994 | |||||||
|
Branzoletka
|
Cytat:
Ściskam kciuki żeby toxo wyszło jednak dobrze Cytat:
Jednak gdzie się dwóch bije... może wybierzcie inne imię? ![]() Cytat:
Cytat:
W całym mieszkaniu było biało i jak wietrzyliśmy, to staliśmy na balkonie żeby miec czym oddychać Fifiego obserwowałam bardzo intensywnie ale naprawde zachowywał się ok. poza pierwszymi godz. kiedy to zaszył się pod łóżko. Przez dwa dni tak go rozpieszczałam w ramach przeprosin, ze miał mnie chyba dość ![]() Cytat:
![]() Tak powiem wam, że dziwnie to zabrzmi ale może tak miało być, bo tż wziął się za remont aż miło a już myślałam, że się nie doczekam nigdy zmian Wiadomo traumę przeżyliśmy ale chyba nie ma tego złego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Refleks niezły ale
|
|
|
#3995 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Uwielbiam jabłka i też mam po nich ogromne wzdęcia, że w końcu widać, że jestem w ciąży ![]() śliczne!!!!!!!!! gdzie się kupuje takie cudeńka? Powiem szczerze, że w smykach itp to raczej takie nijakie te ciuchy... albo ja jeszcze się nie rozglądam za bardzo. Cytat:
A myślałam, że ta senność już dawno mi minęła... Mnie dopiero drugi raz boli głowa, za pierwszym razem wziełam paracetamol, bo nie mogłam wytrzymać, myslalam, ze zwariuje. Dzisiaj się jakos trzymam, ale chyba zrobię sobie jakieś okłady ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Nie przejmuj się
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Ja chyba usnęłam przez ten ból głowy. Ale w sumie senność przeszła mi w niewielkim stopniu w porównaniu I a II trymestr |
|
|
|
#3997 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a skutki tegoo wy[adku tez sa pozytwne jak to się mowi, nic nie dzieje się bez powodu![]() dzięki kochana za slowo otuchy Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#3998 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze że dzisiaj byłyście powściągliwe w słowie, bo bym Was nienadrobiła
![]() Dopiero teraz weszłam na wizaż, bo dzisiaj łaziłam trochę po mieście. W ciucholandzie kupiłam jasnobłękitne body z misiem na pocieszenie taki obupłciowe ktoś to pisał że za takie używane trzeba zapłacić 9 zł , ja dałam 2,5 było mnustwo ślicznych ciuszków ale takich typowo dla dziewczynek albo dla chłopca więc to mnie powstrzymało Później mamie włosy farbowałam, brwi wyrywałam i hennowałam, obiadek, sprzątanie sobotnie idopiero teraz się wyciągnęłam na łóżku Dziś menu kolacyjne to bułeczka ze szczypiorkiem, ostatnio jadłabym wszysto ze szczypiorkiem Ha i kupiłam na spróbowanie śliwę w biedronce... piersza śliwka w tym roku jaką jadłam co miała śliwkowy smak,bo te inne to takie w ogóle byle jakie.. muszę kupić więcej![]() Tak w ogóle gatuluje wszystkim udanych badań,no i zazdroszczę kopania dzidziusiowego. Ja tak czuję jak Prince na początku... czyli coś czuję,przykładam rękę i cisza... więc dalej pewności nie mam ![]() depoison imponującą kolekcję bedziesz mieć fajnie ! ja musze siępostarać o nowy regał na ksiązki bo pierwszy jest już pełny,a jak dojdą bajki to hoho ![]() I ktoś tu pisał o boczku że jak jest parzony to może być, ale wcześniej jakaś dziewczyna pisała o wędzonym. Czy boczek może być równocześnie parzony i wędzony? Dla poszukujących smalcu podobno pyszny jest w biedronce, ja tam na sobienie próbowałam bo nie przepadam ale słyszałam pochwały.No i współczuje Amelce cierpień... dobrze że mimo to sie wypróżnia. Mój chrześniak miał takie problemy, raz zrobił kupkę i tak bolało że później tylko popuszczał i wstrzymywal cały czas stolec... zdrowy był a wszystko od tej jednej kupki w głowie się porobiło... No dobra lece ogladać film miłego wieczorku
|
|
|
|
#3999 |
|
Wtajemniczenie
|
i na poprawe humru wypilam kubek cieplej wody z cytryna zagryzajac ciastkmi Hit..ehh ale i to nie pomoglo
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie pęcherz boli
|
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
"3. miesiąc - tato, mamo, to ja!
Mama już wie. Postarałem się o to. Wykorzystałem cały wachlarz możliwości: mdłości, huśtawkę nastrojów, senność, wrażliwość na zapachy, trądzik, zachcianki... W końcu cel uświęca środki, prawda? OK, może trochę przesadziłem, ale trzeba dziewczynę przywołać do porządku. W końcu będzie moją mamą. Musi o siebie dbać. " oohh rozwalilo mnie to na kawaleczki |
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Trądzik mógł sobie dzidziuś darować
|
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
nicki może być parzony i wędzony jednocześnie
No to dzisiaj popakowałam trochę ciuchów, książki, i trochę szkliwa, i się zmęczyłam...
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Idę po kolacje i wezmę ciepłą kąpiel. Może ten pęcherz będzie mniej boleć
|
|
|
|
#4005 | ||||
|
Branzoletka
|
Cytat:
Cytat:
To znak, że już będzie coraz częściej się pokazywał... i znikał aż w końcu zostanie i będzie rósł jak na drożdżach Cytat:
Dobrze, że już masz antybiotyk, bo zaraz poczujesz się lepiej a nim się nie martw, bo dzidzia już duża i nie taka wrażliwa na leki jak np/w pierwszym trym. ![]() Cytat:
Ale wiesz co? korzystaj, bo jak się dzidzia urodzi, to dłuuugo nie będziesz mogła powiedzieć, że ci się nudzi ![]() Na 4D widać dzidziusia jak na zdjęciu choć musi do takiej fotki dorosnąć Dzisiaj znowu przeoczyłam dzienne światło i nie zeskanowałam zdjęć z usg ale wkleję, bo mam właśnie w 4D(jak dla mnie widok kosmiczny )Cieszę się, ze mam odpoczynek od sprzątania, bo mnie już wszystkie mieśnie bolały jakbym na siłowni dziennie 8godz. była NO ale cóż rozleniwione mięśnie zareagowały na cięzki wysiłek i nawet brzuszek mi się zaczął spinać. Jutro z nowymi siłami dalsze tyranko i może się uda skończyć ze wszystkim
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
W poniedziałek idę na badania. Ciary mnie przechodzą, jak sobie myślę, że znowu muszę mieć pobieraną krew
|
|
|
|
#4007 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4009 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że pojechał, ale z drugiej strony może Wy kiedyś będziecie potrzebować podwózki albo jakiejś innej przysługi to wtedy się zrewanżują ![]() blueberry88 bodziaki są prześliczne Szczególnie podobają mi się te z oczkami ![]() Cytat:
ah te chłopy Mój czasami też miewa takie przebłyski geniuszuCytat:
![]() Cytat:
![]() a poza tym przypominam, że luty to miał być miesiąc bez zamartwiania ![]() Z chęcią to opiję
|
||||
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam ten drugi test teraz, jak coś na pamiątkę.
I wyszedł TŻ się cieszy i kazał schować
|
|
|
|
#4011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W Smyku to kupiliśmy. Przeglądałam tylko wieszaki z wyprzedażą, bo ceny za takie ciuszki są naprawdę wysokie. Jak mnie bolała głowa i po długich męczarniach wzięłam apap, to i owszem - przeszło, ale na pół godzinki ![]() Dziękuję za komplementy odnośnie ciuszków. Kupiłam też sobie nowy stanik - dorwałam brafiitterkę w mieście! I bluzkę. Już powoli moje są mi za ciasne... Oj, sporo garderoby będę potrzebować. Już się boję tego wydatku
|
||
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam opowieść nienarodzonego dziecka - piękne
![]() Cytat:
i Amelka też śliczne |
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio oglądałam u mnie w mieście staniki do karmienia, ale one są bez fiszbinów, a ja bez fiszbinowych staników nie lubię.
Ciekawa jestem jak dużo urosną mi piersi
|
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytałam opowieść nienarodzonego - cudna! |
|
|
|
|
#4015 | |
|
Wtajemniczenie
|
co sie stało??
Cytat:
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
moja najlepsza przyjaciolka (tutaj w anglii) mnie wkurzyla, ja nie wiem o co jej ostatnio chodzi non stop ma jakies humorki!
jak tak dalej bedzie to nei wiem co zrobie bo miala byc matka chrzestna ale jak sie tak bedzie zachowywac to ja dziekuje bardzo! i po prostu jest mi strasznie przykro...
|
|
|
|
#4017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą wszystko mi rośnie ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie... Ja nie mam kogo wziąć na chrzestną
TŻ już obiecał swojemu przyjacielowi, że będzie chrzestnym, więc ja powinnam chrzestną... Ale kurde nie mam kogo
|
|
|
|
#4019 | ||||
|
Branzoletka
|
Tak w ogóle, to dziękuje wam wszystkim za ciepłe słowa, troskę i gratki-jesteście niezastąpione
Cytat:
![]() Cytat:
Myślałam, że się popluje! Cytat:
![]() Cytat:
Troche byłby zonk jakby ci nie wyszedł ![]() Ale zmęczyło mnie to nadrabianie chyba dla odmiany odzwyczaiłam się od siedzenia przed kompem
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś z dziewczyn pisała, że może nie wyjść, bo najwyższa dawka tego hCG jest w I trymestrze. I rzeczywiście ta druga kreska jest mniej wyraźna niż podczas robienia pierwszego testu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

Niby dopiero za miesiąc coś mam poczuć. Wydaje mi się to bardzo dziwne bo w brzuchu nie mam nikogo więcej...
a byłaś u lekarza? Nie chce widzieć smutnej minki, słyszysz
ja bylam w miare szczupla, teraz fakt nabralam na siebie w szczegolnosci mam brzuszek wielki, ale dzis minelo 19 tyg, wkraczam w 20 i nic??? wiekszosc z was juz w 17, 18 poczula
Może kopią nas po narządach i dlatego nie czujemy jeszcze
.
a dla dziewczynki Amelka albo Roksana. I szczerze to dla dziewczynki składniam się chyba do Roksanki bo Amelcia śliczne, ale teraz za bardzo popularne 
W całym mieszkaniu było biało i jak wietrzyliśmy, to staliśmy na balkonie żeby miec czym oddychać 
Wiadomo traumę przeżyliśmy ale chyba nie ma tego złego 

NO ale cóż rozleniwione mięśnie zareagowały na cięzki wysiłek i nawet brzuszek mi się zaczął spinać. Jutro z nowymi siłami dalsze tyranko i może się uda skończyć ze wszystkim 

, bo dopiero za 2 tygodnie się zobaczymy , ale dobre i to