|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Krakowskie plotkowanie i pustoszenie portfela, część XVI~
Cytat:
1. Nieśmiertelny H&M - trzeba tam zaglądać. Regularnie pojawiają się śliczne piżamy. Jak ktoś wspomniał, doskonałą opcją jest kupować solo długie portki lub szorty. Do tego jakiś prosty, delikatny podkoszulek na ramiączkach. Lub odwrotnie: neutralne porcięta i koszulina z haftem tudzież koronką. Swoją drogą, odczepcie się od Hello Kitty: posiadam i sobie chwalę! 2. Intimissimi - czasem zdarzają się promocje i można wyhaczyć prawdziwie piękną pidżamę w umiarkowanej cenie. 3. Primark (znów się powtarzam): taktyka jak w H&M, źródłem portale aukcyjne. 4. Cubus - zdarzają się ładne stroje nocne w dziale bieliźnianym. 5. Reserved - miewają świetne piżamy, lecz 3 na 4 rozpadają się po kilku praniach (moja prywatna statystyka, nie musi oddawać generalnego trendu). 6. Victoria's Secret - ekstraklasa piżamowa i zarazem piżamowa klasyka, ceny niekoniecznie przeraźliwe, źródłem portal aukcyjny. 7. Triumph i Schiesser - wymieniam razem, bo część asortymentu babciowa, a część godna uwagi. 8. Betsey Johnson - nieco drożej (ze 200-300zł), lecz nie można tym wzgardzić. Możesz sobie zamówić pod choinkę. Piżamki obecne na pewnych aukcjach. Nie handluję piżamami! Prowadzę piżamowy tryb życia i stąd moje obeznanie z zagadnieniem.
Królik doświadczalny w służbie wszystkim atopikom. Edytowane przez banana split Czas edycji: 2012-02-12 o 01:08 |
|
|
|
|
#1712 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dam Ci znać
Cytat:
Ja mam albo bawełniane słodziaczne albo sexy sztuczne ![]() Ale ta druga którą znalazłaś na all jest ładna Widzę, że rozpętałam temat piżamowy Cytat:
![]() Musimy się umówić na wymianę wszystkiego Widziałaś w ogóle że pojawiła się druga wersja tej naszej kopertówki? Jedna jest z takiej gładkiej skóry, druga z marszczonej (?) Cytat:
Ja do 10 zwlekłam się z łóżka i uważam to za sukces ![]() Cytat:
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Ścięło mnie z nóg od rana. I nie mówię tu o Whitney Houston, ale o mojej znajomej, którą znaleźli martwą w mieszkaniu w Wieliczce. Zaczadziła się w łazience... 25 lat, niezwykle utalentowana dziewczyna (ilustratorka, kiedyś pisałam, że z konkursu Dobrowianki dostałam torbę z jej ilustracją). Jeszcze w pt. dodawała posty na fb i nagle znikła... I dzisiaj ta informacja ;/
Przypomina mi się sytuacja na sylwestrze. W bacówce strasznie nam kopcił komin do pokojów, czuć było dym. Ja się przestraszyłam i otwarłam sobie okno, żeby zapewnić sobie dopływ świeżego powietrza i po prostu ułożyłam się zaraz przed nim, nosem jak najbardziej zbliżona do źródła świeżego (acz lodowatego) powietrza. Straszne...
|
#1714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
One gwarantują świetną imprezę bo mam je z juwenaliów ![]() Kiecki takiej nie mam...Słowo 'stonowana' kojarzy mi się wyłącznie z grzeczną sukienką na imprezy rodzinne...Takiej w sumie też nie mam ![]() Cytat:
![]() Ale dziewczyny...na prawdę kupujcie do mieszkań czujniki czadu-nie kosztują dużo a mogą uratować życie. Codziennie sprawdzam czy z moją czujką jest ok i czy mruga. Można je nawet dostać stacjonarnie na Kazimierzu na tej samej ulicy co jest punkt 'gazowni'. |
||
|
|
|
#1715 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
co rozumiesz przez 'niedużo'? na Allegro są od 40 do 150zł.... Trust, przykre to ![]() Banana, dzięki za informator. Jak jestem w domu to śpię w różnych 'antygwałtach', byleby mi ciepło było, w Krakowie mam jedną przyzwoitą koszulkę bawełnianą (ale już porozciąganą) i jedną piżamę, ale zdecydowanie potrzebuję czegoś ładniejszego i wygodnego zarazem. ja za to czytam z rana (dzięki linkowi Blair na fb) jak Pudelek napisał sensowny artykuł o ACTA a GW go bezmyślnie zjechała...
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Jej to się stało chyba podczas kąpieli
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest tam ogólnie mały punkt z piecami gazowymi, czujkami i tysiącem innych podobnych rzeczy-zawsze można podejść i zapytać, czy taka tańsza czujka sprawdzi się w bloku.Kosztuje wg mnie niedużo w stosunku do tego ile bezpieczeństwa daje. Ja za swój 2-3 lata temu płaciłam ok 100 zł-reaguje zarówno na czad jak i dym (ex wiecznie przysypiał na kanapie podczas gotowania ryżu i nie raz go czujka obudziła ). Wyje tak, że pół bloku obudzi. Wykrywa nawet minimalne stężenie czadu. Początkowo miałam zwykłą czujkę (bez wykrywania dymu), postanowiłam ją wymienić i tamtą ex zabrał do rodzinnego domu-okazało się, że wyje co chwilę bo cofa im coś z komina. Konieczne były jakieś przeróbki....No i babcia, która od zawsze narzekała na bóle głowy i nudności nagle ozdrowiała
|
|
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właściwie o nie taką Ci raczej chodzi, ale gdyby Cię przycisnęło... To jest.Przypomniałaś mi, że chciałabym mieć imprezę hawajską, bo mam idealną taką sukienkę, a nigdy w niej jeszcze nie byłam właśnie ze względu na jej wygląd ![]() trust, bardzo mi przykro
|
|
|
|
|
#1719 |
|
Matka Smoka
|
Temat piżamowy rulezz
Mnie męczył od jakiegoś czasu, już parę razy przeczesywałam allegro, ale jakoś zapomniałam go tu poruszyć. A jak widać warto było, bo wydawało mi się do teraz, że jednak 50zł za piżamę to dużo i dlatego się na nic nie decydowałam. Ja w dzień piżamowy nie mogę chodzić w piżamie, bo jestem niechluj i zaraz się papram wszystkim - maseczkami, jedzeniem, kawą, itp. - więc sprawdzają się tylko stare koszulki i dresy, których mi nie szkoda. W reserved kilka razy już coś miałam w ręce, ale jak widać dobrze, że nie wzięłam skoro marna jakość. Chcę się wybrać w najbliższym czasie do factory, ale jak nic nie kupię to, co? zamówienie na allegro? Ładne są te zestawy primarkowe |
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, co się stało, to się już nie odstanie, ale mam taką gulę w gardle. Przejdzie mi...
|
#1721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszne ![]() Cytat:
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w domu by się nie sprawdził bo piec jest na parterze-w kotłowni a my mieszkamy na 1 i 2 piętrze. Tutaj mam zamontowany w przedpokoju-według kominiarza bez problemu wyłapie wszystko z łazienki i dym z kuchni |
|
|
|
|
#1723 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Trust
Strasznie nie lubię takich historii, mój daleki wujek się jesienią zaczadził...A czujkę ja też mam w łazience, chociaż czasem mimo tego panikuję (ale to temu że czasem mam chore wizje, że coś się stanie). Lepsze "takie" zabezpieczenie niż żadne... Co to jest stonowana sukienka? W ogóle co to jest sukienka!? *chowa się za pierwszym lepszym murkiem*
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ta
|
#1725 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Trust - to straszne
![]() OMD - jak się to montuje, normalnie przykleja/zawiesza/przykręca czy trzeba jakiegoś speca? Cytat:
![]() Cytat:
AKWARRRYSTA! Pozdrów ![]() Cytat:
|
|
|
#1726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzyma się pięknie. (Montujesz taki plastik, w który później wsuwa się całą czujkę-można dzięki temu łatwo ją zdjąć aby wymienić baterie bez demontażu zaczepu). Do czujki jest dołączona obszerna instrukcja gdzie ją zawiesić-ponoć najlepiej w łazience i nie w przeciągu Ja po prostu zapytałam pana w sklepie podając schemat mieszkania![]() Kiedyś odwiedził mnie sąsiad z góry i 'przy okazji' okrzyczał, że mam za szczelne drzwi wejściowe, bo niby musi być przeciąg aby się nie zaczadzić Zaczęłam z nim rozmawiać, gadać o czujce itd to powiedział, że kilka lat temu w mieszkaniu nade mną zaczadziła mu się córka. A czujki nadal nie kupił
|
||
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Mall, ja nakładam Kllosa
Ale jakie włosy mam potem
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#1728 |
|
Zadomowienie
|
Trust, to straszne
![]() Ta sytuacja mnie przekonała, że faktycznie trzeba czujnik kupić. Może nawet jutro zdążę ![]() Ineso, czemu zużywasz tyle tych chusteczek? Ja ich używam tylko dwa razy w roku - w święta ![]() MLH, czyli, że z Akwarystą?
Czasami musisz zapomnieć, jak się czujesz, przypomnieć sobie, na co zasługujesz i przedzierać się do przodu. Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2012-02-12 o 12:37 |
|
|
|
#1729 |
|
Nie depcze krokusów
|
OMD - u mnie jest przeciąg, w dodatku drzwi do łazienki są zawsze otwarte
|
|
#1730 |
|
Matka Smoka
|
granatowo - no leżą sobie na ławie, żeby nie brudzić obrusa (fleja jestem jak już pisałam, tż jeszcze większa/y), służą jako takie serwetki do wycierania łapek jak są goście a oprócz tego muszę je stawiać pod doniczki oraz głośniki na meblach, bo wenge BRW od byle czego ma ślady. I generalnie lubię jako element dekoracyjny - zmiana detali szybko robi mała zmianę wnętrza. Dość długo miałam wieczne zapasy, bo moja mama lubiąca też takie pierdółki kupowała mi wciąż wszystko, co tylko widziała fioletowego, a już zwłaszcza z lawendą.
Dlaczego nikt w tym mieście nie robi nic, żeby to powietrze było lepsze???!! Normy przekroczone i nic. Co nam się musi w organiźmie od tego robić?! Zdenerwowałam się, bo chyba nigdy nie było aż tak źle - dziś zauważyłam, że na firankach mam ogromne czarne plamy od smogu. Mam plalstikowe okna z wywietrznikiem i oczywiście normą było zawsze, że brudny jest pasek ściany tuż nad, ale że aż w firankę wywiało to już jest kosmos |
|
|
|
#1731 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ineso, w czwartek pojechałąm na uczelnię od siebie (niby Kraków, ale obrzeża więc mały ruch itd) - myślałąm, że się uduszę... Nie mogłąm powietrza złapać :|
|
#1732 |
|
Zadomowienie
|
Ineso, a myślałaś żeby w makro zobaczyć? Może tam by były?
Co do brudnej firanki... ja właśnie dlatego wczoraj myłam okno i zmieniałam swoją. W czwartek wieczorem podwinęłam firankę, kładąc ją na parapecie, żeby mieć bezpośredni dostęp do ciepła z kaloryfera. Gdy się zwinęła i leżała w jednym miejscu w zwiększonej objętości to oczom nie wierzyłam, że jest AŻ TAK CZARNA! Fakt, że nie zmieniałam jej przed Bożym Narodzeniem, ale nie wisiała dłużej niż 3 miesiące. Od razu ją ściągnęłam, bo nie mogłam na to patrzeć. Pamiętasz/cie adres do strony z tym poziomem zanieczyszczenia? Może trzeba pomyśleć o pospolitym ruszeniu? Myślę, że jakieś 80% mieszkańców nie ma świadomości czym oddycha ![]() Dziewczyny bywacie w Selgrosie? Czy tam jest tanio/taniej? Co opłaca się tak kupować?
|
#1733 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ma świadomość, nie ma, myślisz, że zrezygnują z samochodów, bo ktoś wysiada z tramwaju i się dusi? Tak samo mój sąsiad, na co dzień pali drzewem, ale w tym tygodniu wpadł chyba na wspaniały pomysł spalenia jakiegoś świństwa, bo babcia na 5 minut otworzyła drzwi, żeby koty bezdomne czymś nakarmić i przez 2 godziny nie mogłam wywietrzyć domu pomimo włączenia dwóch okapów....
|
#1734 |
|
Matka Smoka
|
granatowo - a w makro to nie są raczej takie tylko jednokolorowe? wieki tam nie byłam, karty teraz nie mam.
W sellgrosie też długo nie byłam, a jak bywałam to kolosalnych różnic nie było, czasem coś tańszego w zbiorczym opakowaniu. Mój brat tam robi zakupy do pracy i podobno mięso mają świetne, świeże (mają rzeźnię na miejscu) i w dobrej cenie. |
|
|
|
#1735 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1736 | ||
|
Zakorzenienie
|
http://e-timberland.pl/timberland-pa...BO,64535.bhtml - takie
.Cytat:
.Cytat:
|
||
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
byłam, wróciłam i czuję że żyję
słońce, stok, deski, grzane winko- cudo!
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
#1738 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Właśnie - buty wiosenne bym sobie umyła. Ilekroć zabieram się za pisanie pracy to nie nękają myśli o porządkach, ale to ponoć normalne
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytaj o czujkach i zamawiaj-zwłaszcza jeżeli masz stary piecyk! Udaję, że tego nie widzę....
|
|
|
|
|
#1740 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. kartonuję. nie chcę robić tego na ostatnią chwilę. wczoraj spakowałam 4kartony i mój kręgosłup już się odezwał:/ 3. pojechałam z koleżanką za tydzień powtórka z rozrywki tylko już chcemy jechac na cały dzień więc może też z OMD się przyłączycie?![]() 4. ![]() Cytat:
![]() fajne te boksy, do tego zwykła biała lub czarna bokserka i jest super. ta druga też ładna, fajnie że ma grubsze ramiączka Cytat:
Cytat:
![]() nie widziałam. tylko raz siadłam i je przeglądałam bo potem nie mialam czasu. nie wiem jak wygląda ta marszczona ale ja i tak chyba wolę klasyczną, gładką Cytat:
![]() ja mam pier****ca na punkcie piecyków i zaczadzenia i wciąż żyję w stresie, bo dziadom w ogóle nie wierzę. i mimo hulającego zimna w mieszkaniu nie uszczelniam ani drzwi ani okien bo tylko tym tłumacze sobie, że w razie czego jakiś przewiew jest. w ogóle nigdy wcześniej nie spotkałam się z piecykami, w mojej rodzinnej miejscowości w ogóle tego nie ma w blokach. Cytat:
a stonowana to taka którą można założyć na firmową imprezę i nie narazić się na ciągłe ślinienie starych facetów czyli taka grzeczna- do kolanka, bez dużego dekoltu wiem ze u Ciebie to nierealne![]() ja 1sze co zrobię to zamontuję u siebie taką czujkę żeby móc spać spokojnie Cytat:
![]() Cytat:
![]() zawsze mnie wkurzało jak P. mówił, że w Lublinie jest inne powietrze i teraz chyba rozumiem co miał na myśli. Tutaj kilka razy mu się zdarzyło, że dostawał duszności i momentalnie puchł do tego stopnia że trzeba było jechać na pogotowie. być może to reakcja organizmu na te syfy w powietrzu? czytałam ostatnio, że niezalecane jest przebywanie kobietom w ciąży w mieście. trochę porażające ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- zapraszam w następną niedzielę ![]() może zrobimy zbiorowe zamówienie czujników? na nawet mogę je z gazowej odebrać, bo mam rzut beretem
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

) i tak: to co kobiece i sexy jest ze sztucznych materiałów i niewygodne, a to co ze zdrowej bawełny - albo w stylu dzidzia albo stara baba. Nie ma jednolitych kolorystycznie zestawów typu bawełniana koszulka bokserka plus szorty np, obszyte czymś w stylu koronki czy coś? Nie wiem, może są w jakiejś ofercie wysokopółkowej, ale ja bym chciała coś cenowo bardziej dostępnego.

co prawda nie wiem czy w ogóle pójdę, bo też nie bardzo mam ochotę, ale niech będą w gotowości
One gwarantują świetną imprezę bo mam je z juwenaliów 

Strasznie nie lubię takich historii, mój daleki wujek się jesienią zaczadził...

a stonowana to taka którą można założyć na firmową imprezę i nie narazić się na ciągłe ślinienie starych facetów