|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#56101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Zdaje raport
. Wlosy wyschly bez wiekszych wpadek i skrecily sie nieco. Oczywiscie nieregularnie, tu i owdzie wyprost, ogolnie jeszcze spory susz. W planach podciecie i cos solidnie nawilzajacego, i musze zaczac stosowac cos na porost, bo z objetoscia kiepsko. Jeszcze w tym tygodniu beda bliskie spotkania trzeciego stopnia z henna czyli i z slsem. Zastanawiam sie czy po hennie z L-cysteina odczekac? tak jak z proteinami..Tak nawiasem mowiac czuje pokrewienstwo duchowe i wlosowe z falami jak sie przegladam od tylu w lustrze. Na razie nie mam nowych zdjec...ale wrzuce cos innego. Mam ten sam typ skretu - prosto-fale u nasady, korkociag na dlugosc. Oczywiscie aktorka ma wlosy znacznie dluzsze, ma ich wiecej, a moje sa w tym momencie przesuszone i spuszone tu i owdzie. Mysle jednak ze maja potencjal na przyszlosc do takiego stanuZdjecie z filmu ''Van Helsing''
|
|
|
|
#56102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ta laska ma booskie loki pewnie jej do filmu piećtysięcy odżywek dali i lakierow zeby takie je utrzymać
|
|
#56103 | |
|
Zakorzenienie
|
Koniecznie z czymś tłustym! Powinna Ci zrobić porządny film ochronny, wygładzenie
Cytat:
|
|
|
|
|
#56104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tą na noc chyba kupię skoro jest OK to dodam do niej olejek i bedzie git na noc przed myciem jak ta lala ![]() ps a zel lniany mozna codziennie uzywać? mozna go jako zel uzywac czy bardziej do splukiwania?
|
|
#56105 | ||
|
Zakorzenienie
|
One są...cudowne!!!
![]() Jak je pielęgnujesz? Dziękuję Cytat:
Skręt, szczególnie w dolnych partiach po środku różni się od całości,a le może to przez to farbowanie ![]() Kolor ładny ![]() Cytat:
Tylko jeszcze zapuścić i będzie cacy ![]() Uwielbiam jej włosy w tym filmie
|
|
#56106 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Oczywiście bez składu, ale cóż... Skład gdzieś w wątku podawałam, jak chcesz to poszukam.
|
|
#56107 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#56108 |
|
Zadomowienie
|
Tak na szybko odpiszę odnośnie oddzielania żelu lnianego od nasionek - najlepiej wykręcić go przez czystą bawełnianą szmatkę.
|
|
|
|
#56109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Urosły - kocham je za to, że tak rosną ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#56110 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Lokaski
popodziwiałam dzisiaj mnóstwo nowych zdjęć loczków, wszystkie piękne!![]() ![]() Ja dziś umyłam BD, nałożyłam maskę kallosa miodowego, b/s babunię, na koniec popsikałam Redkenem dla utrwalenia i jest super ![]() No i nic nie swędzi, czyli pewnie podrażniała mnie Joanna Naturia len+rumianek... a szkoda, bo zapach mi się strasznie podoba ![]() Kończy mi się żel Bielenda, więc kupiłam sobie Delię do spróbowania, w tubce jest, to wygodniej się będzie używać, bo ta Bielenda w słoiku wykańcza mnie nerwowo
|
#56111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a odzywki czemu nie, tylko te wartosciowe poprosze. Ide szperac na Mazidlach i planowac zakupy na koniec lutego (=po wyplacie)
|
|
|
|
|
#56112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szczerze wierze w nie ze zaczna i tam ladnie sie krecic
|
|
#56113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#56114 |
|
Raczkowanie
|
Benek23 szukalam i na pudelku i na odzywce chyba ze naprawde niedowidze
|
#56115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie uzywam ani pianek ani lakierów ani żeli bo jakoś nie lubie takie sztywne są bardzo i się kleją po tym..;/ dlatego musze zelu lnianego wyprobowac to jednak 100% naturalne.. ![]() Co do kuracji ja od jakis 2 tygodni myje OMO i 3 razy jak na razie olejowalam wlosy ale ze wzgledu na to ze za duzo dawalam, teraz juz daje mniej wiec bede czesciej to robic.
|
|
#56116 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje
Czekam na lato i mam nadzieje ze bede miala naprawde czym sie pochwalic Niektore z Was to jak sie wysypia z wlosami to az serce boli
|
#56117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#56118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że to obowiązek producenta - podać skład na opakowaniu
|
|
#56119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ----------------------------- Jestem zachwycona włosami po Waxie Oj brakowało mi takich splotów Nie dość, że skręt to jeszcze ten blask, miękkość i elastyczność Cudo ![]() Z nim mam szanse osiągnąć swój włosowy cel ![]() Swoją drogą zauważyłam jedną fajną rzecz- im bardziej podcinam na prosto i schodzę z cieniowania- tym większą mam objętość ![]() Aż sama jestem ciekawa co na wiosnę pokażą, szczególnie po jakiś środkach stylizujących Od miesięcy po myciu używam tylko odżywki b/s i kropli oleju Spinam je pod czapkę, więc moim zdaniem stylizowanie jest niepotrzebnym dla nich obciążeniem ![]() Chcę już wiosnę
|
|
#56120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#56121 | |
|
Zakorzenienie
|
to stare stare zdjęcia, obecnie mam długość jak w prostych pokazywałam... ale niestety takie skręt to tylko przy krótkich... jak mam kręcone teraz to jednak się faluja bardziej niż kręcą...
Cytat:
w analizowym nie było gdzieś? Tylko coś mi wyszukiwanie dzisiaj nie działa na wizażu
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2012-02-11 o 21:46 |
|
|
|
|
#56122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#56123 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja własnie siedze i dosycham z podpiętymi włoskami- choróbsko jakieś mnie bierze i nie chciało mi się schylać się z suszarą. pofalowały się, zobaczymy co to będzie rano. olej trzymałam całą noc i dziś do wieczora, mimo, że planowałam krócej. zmyłam tylko pottresem z ginko i keratyną (duzo, długo masowałam i na chwilke zostawiłam przed płukaniem) i wgniotłam jej odrobinę jako b/s, plunking i żel isany. wczoraj troche skróciłam najdłuższą warstwę i zrobiłam jeszcze jedną pomiędzy nią a tą krótszą. teraz drżę, bo pewnie nie równo i mam nadzieję, że nożyczki nie spowodują mi rozdwajania (normalnie nie mam z tym problemów), muszę kupić jakieś dobre nożyczki do cięcia włosów.pięknie macie włoski. MgiełkoM fajnie- masz 2w1 moje nie wygniecione ze stylizatorem też sa praktycznie proste- wywijają się tylko na końcach, ale ja mam tylko fale a nie takie loczki jak ty.
Edytowane przez 86Paula Czas edycji: 2012-02-11 o 21:50 |
|
|
|
#56124 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Nie wiem po co te zmiany :what:
|
|
#56125 |
|
Raczkowanie
|
Hm więc chyba poczekam najlepiej z moimi włosami jak urosna.
wyprobuje mzoe kompromis - podsuszyc tlyko lekko, max 50-60%, glownie gorna wartswe, a dol zostawic do smaodzielnego wyschniecia? sprobuje przy nasteonym myciu. byc moze to ze susze do 80% powoduje ze syzbciej sie odksztalacja boe nie maja mozliwosci przyjac chociaz czesciwo najbardziej im naturalnego ksztaltu? i pytanie bo czytalam ze niektore dziewczyny gdy wlosy sa jesczez lekko wilgotne dogniataja je jeszcze zelem - co to daje? ![]() moje sa super skrecone po plunkingu, niestety nie moge go trzymac zbyt dlugo, bo kosmzarnie wygina mi wlosy we wszystkie katy i kierunki. a jak zdejme koszulke z glowy to minuta i z lokow pozostaja tlyko fale he... Moja pielegnacja? hm... Jestem CG juz ponad rok. przed myciem olej (lniany/ze slodkich migdalow/winogronowy/kokos/oliwa/rycynowy - najelpiej lniany na mnie dziala), potem mycie odzywka Potters (rzdako, raz na msc BD), potem odzywka - GarnierAvocado/Artiste Różowa + keratyna+pantenol (gliceryna jakos strasznie mi drobni wlosy i ciezko mi je ugniesc, miod takze mi usztywnia z zoltkiem) i pod czepek.. zmywam woda, plukanka lniana z octem/cytryna, na to naturia lniana nastepnie ziaja rycynowa bs..rozczseuje wlosy palcami, ugniatam nivea fc/pantene do lokow, żel lniany, wiecej artiste niebieski/fioletowy, harmonijkowanie w mikrofibre, plunking ok 15 minut..potem harmonijkuje raz czy dwa gdzie sie krzywo odgniotly i albo dyfuzor albo same schna.. probowalam roznych zeli do wlosow zielonego z rossa i pomaranczowego, niespecjalne efekty.. ogolnie zauwazylam ze moje wlosy zmieniaja swoj skret;/ moze neidlugo znowu im sie cos znow przekreci ![]() 1-pocztaek cg (wrzesien 2010) 2-styczen 2011 3-styczen 2011 4-kwiecien 2011 5-listopad 2010 6-styczen 2011 7-grudzien 2011 8,9 -luty 2012 10-listopad 2011 jak widac co zdjecie to te wlosy inne sa;/ przepraszam za brak chronologii, postaram sie w najblizsyzm czasie ulozyc je odpowiednio w dzienniku regeneracji Edytowane przez mpx Czas edycji: 2012-02-12 o 00:20 |
|
|
|
#56126 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Spróbuję mniej żelu. Cytat:
Nie wiem już, czasami mam wrażenie, że moje włosy pokazują mi brzydki gest Cytat:
), a wtedy takie warstwy mogą nie wyglądać dobrze.Eloe, jak kiedyś zdecydujesz się otworzyć zakład fryzjerski, jestem pierwszą klientką ![]() Cytat:
Cytat:
(dobrze zapamiętałam? że gliceryna może puszyć?)Mnie lekkie spuszenie nie przeszkadza, gdyby tylko można było tym dowolnie ,,sterować" - bardzo mi się podoba spuszona szopa (jak np włosy Ewaluacji przed olejowaniem - mam nadzieję, że Ewaluacja się nie obrazi ), ale jednak taka fryzura się nie nadaje na każdą okazję...No więc bez czerownej Joaśki elastyczne strączki nie-do-odgniecenia się nie zrobiły, potwierdziłam to kolejnymi eksperymentami (aż mi czasem żal moich włosów). Ale zrobiły się inaczej: poszłam spać w sucharkach, naprawdę już suchych, aż szeleściły i tak twardych, że niewygodnie było się z nimi klaść. Przez noc zmiękły! nie odgniotły się, tylko właśnie uelastyczniły w taki lepki sposób - ani odgnieść, ani rozczesać, nic się nie dało zrobić - trzeba było umyć niestety A może ja mam przenawilżone włosy i one oddają wodę? nie potrafię tego inaczej wyjaśnić (w domu mam sucho, więc to niemożliwe, żeby wilgoć w sucharkach wzięła się z powietrza, więc skąd, jak nie z włosów?). Dopiero co skarżyłam się na suchą sztywną miotłę, rzeczywiście jakoś dawno jej nie widziałam. I jak tu wypośrodkować pielęgnację pomiędzy sztywną miotłą, a płaskimi zlepkami?
|
||||||||
|
|
|
#56127 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() nieśmiało tutaj piszę ponieważ jestem w kropce Dorzucam moją fotkę robioną przed chwilą (jeszcze w piżamie ) włosy wysuszyłam wczoraj suszarką bo kładkłam Khadi Cassia i byłam ciekawa efektu. Poszłam wpać w suchy i jak się obudziłam to patrzę, a tu takie jakieś nieudane pofalowanie mi się zrobiło niechcący. I tak mam bardzo często.Jak włosy same mi wysychają to zawsze pojawiają się fale. Do tego są wrażliwe na wilgoć-> puszą się i wywijają. Jak myślicie czy z takimi włosami powinnam zacząć traktować je według zasad CG? Proszę o pomoc |
|
|
|
#56128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez jestem nowichuszką ale moge ci tylko poleci przeczytanie pigułki pielęgnacyjnej na 1 stronie tego wątku jest link
|
|
#56129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię gdy loki sprawiają wrażenie lekkich i puszystych- a często trudno połączyć jedno z drugim, tzn. super skręt i objętość. Ja wolę czasami mniej koncentrować się an skręcie, ale sprawiać by były pełne życia Jednak żeby to było spektakularne też muszę je zapuścić ;]
|
|
#56130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie od godziny siedze i czytam ![]() zapisuje sobie w jakie kosmetyki powinnam zainwestowac zeby ewentualnie podkreslic fale. Ale poprosze jeszcze o porady czy z moimi wlosami warto bawic sie w CG
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

. Wlosy wyschly bez wiekszych wpadek i skrecily sie nieco. Oczywiscie nieregularnie, tu i owdzie wyprost, ogolnie jeszcze spory susz. W planach podciecie i cos solidnie nawilzajacego, i musze zaczac stosowac cos na porost, bo z objetoscia kiepsko.
czyli i z slsem. Zastanawiam sie czy po hennie z L-cysteina odczekac? tak jak z proteinami..
jak sie przegladam od tylu w lustrze. Na razie nie mam nowych zdjec...ale wrzuce cos innego. Mam ten sam typ skretu - prosto-fale u nasady, korkociag na dlugosc. Oczywiscie aktorka ma wlosy znacznie dluzsze, ma ich wiecej, a moje sa w tym momencie przesuszone i spuszone tu i owdzie. Mysle jednak ze maja potencjal na przyszlosc do takiego stanu

ale z tym juz koniec !
mam chyba ze 3 tubki odzywki recital preference i nie wiem co ona tam ma a podejrzewam ze niezle naszprycowana jest silikonami 

Ale nie sposób nie wzdychać do Twoich

Niektore z Was to jak sie wysypia z wlosami to az serce boli