|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
Jakie to sa sloiczki z glutenem? Jak sa oznaczone, tzn od ilu miesiecy? I czego trzeba szukac? Kaszek jakichs? Cytat:
Przymierzam sie powoli do glutenu, tzn na razie zastanawiam sie jak ja mam to zrobic Myslalam zeby kupic po prostu jakas kaszke po 6mcu, taka wielozbozowa i dodawac po lyzce dziennie np na noc albo do zupki, ale teraz to sama nie wiem ![]() Buuu, nie udalo mi sie juz zalapac na chwalenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze wiedziec na zas Mam buteleczke z Polski ![]() W sobotni poranek jak mama mogla sobie dospac z dzieckiem, to dziecko postanowilo sie obudzic 6:10 i koniec spania. Ale chociaz polezalysmy sobie do 9 z drzemka ok. 40min w trakcie. Mam nadzieje, ze dzisiejsza nocka bedzie lepsza. Ja tez juz nie bede narzekac na 3 pobudki w ciagu nocy tylko niech juz sie nie budzi co 2h ![]() Pochwale sie, ze kupilismy dzisiaj sokowirowke Nadii soczek marchewkowy tak srednio podszedl, za to jabluszko wtrabila migiem, pewnie dlatego, ze duzo slodsze bylo Dopoki bedzie mi sie chcialo to wszystko myc to swieze soczki pewnie beda codziennie. A potem zobaczymy moze przekonam sie do tych sloiczkowych z koncentratow. No i mleczko powoli mi sie konczy Ale z naszymi problemami laktacyjnymi od samego poczatku to i tak dobrze, ze te 4,5 mca sobie pojadla troche.
|
|
|
#4142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
![]() nie martw sie bo kazde dziecko rozwija sie swoim tempem.... ...no i jasne ze ma czas....
|
|
|
|
|
#4144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mialam taka zupke z kilku warzywek... a lepiej nie robic samej groszku no chyba ze masz mrozony na przyklad. Mam sloiczek z bobovity po 5 mscu...jest napisane ze zawiera gluten...a dokladnie ma kaszke pszenna... Ja zaczelam dzisiaj wprowadzac gluten... ugotowalam zwykla kasze manna.... i dodaje pol lyzeczki na 100 ml mleka badz zupki lub deserku ale tylko raz dziennie.... Ja narazie poczekam az mala skonczy 6 msc wtedy jej kupie jakas kaszke wielozbozowa... Filmik wyslalam na priva
|
|
|
|
|
#4145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- na co sie wybieracie?Słodkich snów mamusie i miłej niedzieli
Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-02-11 o 21:51 |
|
|
|
|
#4146 |
|
kosmitka
|
Ja nie wiem, jak ja Was nadrobię. Dzisiaj chyba nie dam rady, bo padam na nos, może jutro
.
|
|
#4147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sloiczkow tez warzywych nie kupilam, bo wszystko bylo juz z miesem albo sama marchewka lub marchewka+ryz.Musze obadac czy ja tutaj w ogole moge kupic kasze manna A filmik super! Brawo dla Olivki za akrobacje ![]() agus1978 - dzieki za info, musze sprawdzic co ja tutaj moge kupic
|
|
|
#4148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kaszke manną my mamy taka najzwyklejsza w świecie ![]() kochane dzieci, nie ma to ja się wyspac Natka dziś buszuje od 6 znów ![]() świeże soczki ![]() nie przejmuj się mlekiem kochana walczyłaś dzielnie o karmienie i nie ma sobiw co robić wyrzutów, bo to przecież nie Twoja wina u mnie też coraz mniej mleka ![]() Cytat:
![]() a jeszcze nie wiemy, może Hugo i jeog wynalazek?
|
||
|
|
|
#4149 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
a do tego skok albo zęby idą - wczoraj u teściów dał niezły koncert![]() A do tego po dwóch dniach strajku cyckowego, moja mleczarnia zmniejszyła produkcję a Szymon nie chce butli ![]() ![]() Heh kto wie ![]() Cytat:
![]() Mi też się ten czarny bardziej podoba Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Acelinko miałabym prośbę: jakbyś mi napisała co nieco o szpitalu w Rybniku, bo szwagierka się waha między nim a Wodzisławiem. Jak sale wyglądają, porodówka odwiedziny itp, i czy trzeba brać ubranka, albo coś czego nie było u nas na liście wyprawkowej Może być na priv. A ja Ci napiszę to trasę do szkoły muzycznej w końcu
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2012-02-12 o 10:08 |
||||
|
|
|
#4150 |
|
kosmitka
|
Natka częste przystawianie może pomóc, ale skoro chcesz odstawić Szymka to chyba najlepszy moment, tylko patentu na butlę brak. A może być tak, że jak zgłodnieje to w końcu zje?
|
|
#4151 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się niedzielnie
dziecie moje zafundowało mi dzis pobudkę o 4 i 5 na smoka, wzięłam ją do siebie do łóżka to jeszcze zafundowała mi pokaz, jak to ona potrafi podnosić nogi do góry z kołderką na nich i w końcu padła i pospałyśmy do 7.40. Teraz posprzątałam, pranie sie pierze, dziecię śpi a ja z kawusią zasiadłam. Dziś to chyba raczej w domu będziemy bo zanieczyszczenie za wysokie choć słoneczko piękne.aha..to daj znać jaki będzie to ze zwiastunów to sie fajny zapowiada ![]() Czy Wasze dzieciaki też tak się mocują z własną głową? moja to tak tworzy, że aż sie zasapie z tego wysiłku, głowę dźwiga, nogi prostuje i stęka..wygląda to czasem komicznie . Ale turlać się i obracać to dalej leniuszek jest
Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-02-12 o 11:22 |
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamuski
![]() u nas ciężkich nocek ciąg dalszy - Natuś łączę się bólu wrzaskowym ![]() usnęła wczoraj po butli o 20 na całe 15 minut a potem po wielkich bojach o 22.40 a dzis znowu sie nie dała uspić meżowi, 20 minut wyła a jak ja tylko jej sie pokazałam to spokój. sorry za smęcenie ale musiałam się wyżalić ![]() Monia wczoraj zapomniałam - Oliwka wymiata z tym pełzaniem cudna jest ![]() Archi jak tam dzis katarzysko? Sharifa brawo za własnej roboty soczki no i 4,5 mca karmienia to jest cos ![]() Acelinko miłego kinowania polecam dziewczynę z tatuażem jeśli lubicie kryminały
|
|
|
|
#4153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tak sie zastanawialam juz od dluzszego czasu kiedy mnie ktos "opierniczy" ![]() witam mamuski weekendowo a tak serio to ciezko sie wbic po dluzszym czasie do was, jestescie juz tak zgrana "ekipa" i wiem, ze nie lubicie jak sie tak ktos ni z gruszki ni z pietruszki co jakis czas "wtraca" i na dodatek pisze tylko o sobie ...z drugiej strony tez nie fair tak tylko podczytywac...wiem, wiem... ![]() no ale nic, moze mi sie w koncu uda jako tako "dyskutowac" Moja Maja rosnie i pokazuje charakterek coraz bardziej . Wazy juz ok.7200 g. Wybily sie juz tez dwie dolne jedynki. Nie cieszy mnie to zbytnio, bo juz mi pare razy zmasakrowala sutka, az krzyczalam z bolu (ona tez, bo tak sie wystraszyla).jest bardzo absorbujacym dzieckiem - polezy moze max. 15 min w kojcu, albo na macie i juz krzykacz maly sie domaga noszenia. A matka nosi, bo coz zrobic.... Zeby pozbyc sie ciaglych wyrzutow sumienia, ze cos zle robie, szperalam w internecie i znalazlam artykul pt. "high-need baby". I to mi spasowalo....Tlumacze sobie, ze taka po prostu jest i tego potrzebuje Pobudki w nocy ok. 5,6,7 razy.... Zawsze cos. Ale juz sie przyzwyczailam...Jakos nie ogarniam tego mojego dziecka... U was wprowadzenie nowych pokarmow na tapecie. Tez sie zastanawialam, ale mysle, poczekam jeszcze z miesiac, poltora...Tak do 6ego miesiaca. Bo z tym brzuszkiem ma jeszcze problemy, moze sie jakos unormuje i wtedy zaczniemy... mam stracha jakos jeszcze. Oki, o nas nazie tyle ( i tak za dlugie - cotka pewnie nie przeczyta czekam az wroci malz z Majka ze spaceru. ja sie kuruje, bo mnie przeziebienie dopadlo. mam nadzieje, ze dziecka nie zaraze, chociaz glupia ja nie moge sie powstrzymac od calowania i przytulania wybaczcie, ze nie cytowalam... Sprobuje poczytac i popisac dzis wieczorem przy usypianiu... Poki co zycze milej niedzieli wam wszystkim ...i pochwalimy sie zebolami
|
|
#4154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() Maja ślicznotka ![]() wiesz co, ja tez sobie wiele cech high need baby dopasowałam do Olgi...chyba coś w tym jest
|
||
|
|
|
#4155 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie weekendowo,
Ja tylko na chwilunię zameldować, że u nas dni odwiedzin więc czasu malutko. Buziaki i miłej niedzieli
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zębole ładne. I posiadaczka też ![]() A Cotka przeczyała |
|
|
|
|
#4157 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej myśle że jak będziesz dużo Szymka przystawiaja do może to wróci do normy, u mnie tak było ![]() chrypka? A u nas znikneła właśnie ![]() na początek dałam nurofen, a potem to co lekarka przepisała - czyli drosetux i syropek calcium i właściwie po dwóch dniach przeszło może tez spróbuj bo to leki bez recepty, chyba że wolisz iśc do lekarza aha i jeszcze lekarka powiedziała że wazne żeby nie przegrzewać i żeby nawilżac powietrze przy chrypce ![]() szpital hmmm ja mam ogólnie dobre wspomnienia, napisze na priv zaraz ![]() Cytat:
Nati macha główke jak jej sie podoba bo silna z niej bestia i nie robi t na niej wrażenia lekarka za każdym razem to sie dziwi że ona taka silna Cytat:
lubimy zaraz zobacze czy grają ![]() Cytat:
![]() ale się usmiecha pięknie |
||||
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Wredoty
macie szczęście, że was lubię
|
|
|
|
#4161 | |||
|
Rozeznanie
|
ciekawe czy uda mi sie odpisac 1 reka, bo druga sluzy za zabawke
jak to fajnie mozna sprawdzac jak daleko rozciagaja sie palce memy ![]() Cytat:
obadam co tam moge znalezc w sklepie Cytat:
![]() Cytat:
Reka oswobodzona, dziec ziewa i chyba bedzie drzemal. Dzisiaj pobudki co 2.5h byly ale dospalysmy chociaz od 4 do 7 bez pobudki. Wyszlo nam uczulenie na cos, takie drobne krosteczki na brzuszku, na razie odstawiam banana, zobaczymy. A Majka wymiata - jakie sliczne ma oczka i te zabki
|
|
|
#4162 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O tak, ja kupuję skrzynkę w makro i piję codziennie po buteleczce oczywiście free alk ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a mleczko.. 4,5 miesiaca to już i tak super, podobno najważniejsze 3 pierwsze miesiące. Może mleczko się zwiększy jeszcze? Ja po świętach miałam spory spadek ilości a teraz ładnie rośnie. Zapas sztucznego mleka mam ogromny bo mała mojego mleczka coraz wiecej dostaje. A swoją drogą mało je bo niby powinna na jedno karmienie wtrąbić 180ml a ledwie wciskam jej 120-150. Dba o linie ![]() Cytat:
Woow ale zębole fajne i już dwa??? moja mała 8 dni młodsza a nie ma jeszcze żadnego. Kurcze jakoś boję się tego ząbkowania :/
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mające blendery wrzucicie mi linka???
wiem że już wrzucałyście ale przyznam bez bicia nie chce mi się szukać albo chociaż nazwę podajcie to sobie na allegro znajdę
|
|
|
|
#4164 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wy chcecie karmić jak najdłużej ,a okaże się,ze to ja będę do 3 lat Piotrka na piersi trzymać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety trzyma i nic nie odpuszcza ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
|
|
|
#4165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Majka to przesłodka dziewczynka a ząbki takie same jak u mojej paskudki ![]() Michaśka mi dziś dzień na spanie...godzina dwie aktywności i śpi... Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-02-12 o 16:12 |
|
|
|
|
#4166 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czy ja wam kiedyś opowiadałam, że Szymon nie lubi niedziel?
Zawsze w niedziele jest wybitnie marudny![]() Cytat:
Próbowałam go brać na przetrzymanie to wolał nie zjeść nic niż pić z butli![]() Cytat:
![]() A ząbków u was nie widać? Cytat:
|
|||
|
|
|
#4167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4169 |
|
kosmitka
|
Prostuję - Franek już w miarę z butlą oswojony, codziennie dostaje herbatkę i czasem nawet wypija całą
.
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
natka, na kaszelek właśnie drosetux jest, ale może jednak lepiej jakby go lekarka osłuchała, ja przynajmniej byłam spokojniejsza
ja bym też z jednej strony chciała od cyca odstawić, ale z drugiej to takie wygodne no i boje sie po tej ostatniej butelkowej akcji w nocy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.

Myslalam zeby kupic po prostu jakas kaszke po 6mcu, taka wielozbozowa i dodawac po lyzce dziennie np na noc albo do zupki, ale teraz to sama nie wiem 
za zdany egzamin....
W załączniku obiecana koszulka z biedronki
( yyy a Filip nawet się nie skrzywił)
moze przekonam sie do tych sloiczkowych z koncentratow. 

. Nie wiem czy jeszcze ma czas, czy mam się martwić
na co sie wybieracie?
.

walczyłaś dzielnie o karmienie i nie ma sobiw co robić wyrzutów, bo to przecież nie Twoja wina

...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)