|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Plotkowy wątek dziewczyn przyjaznych zwierzętom!
Dziewczyny a wy się znacie tak osobiście? Myślałyście kiedyś żeby zrobić takie spotkanie wątkowe?
Pewnie byłoby trudno bo jesteśmy z różnych miast, ale można też wybrać miasto najbardziej uniwersalne i kiedyś spróbować zrobić taki meeting ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Robiłam sobie dzisiaj w Starym Browarze test skóry. Stały jakieś babeczki z LRP i robiły chętnym osobom. Okazało się, że mam mega odwodnioną skórę, ale mega, natomiast rogowacieje w taki sposób jak tłusta :/ i że to odwodnienie może wynikać z tego, że moja skóra nie przyjmuje nawilżania. Czoło, nos, broda - tłuste. Peeling na to nie pomoże, bardziej polecały mi jakieś głębsze złuszczanie. Odkąd zaczęłam kombinery z kremami tak mi się dzieje boję się, że jak jeszcze trochę posłużę sobie sama za przedmiot testów to moja skóra wyjdzie z tego wyczerpana Co oczywiście nie znaczy, że zamierzam rezygnować z nietestowanych! Nigdy! Raczej zastanawiam się, czy się do dermatologa nie wybrać :/
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.” kosmetyki nietestowane na zwierzetach |
|
|
|
|
#1442 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
To będę musiała tych zdjęć poszukać
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() A na żywo poznałam Wizażankę anna3101 ![]() Cytat:
|
|
|
#1443 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak serio to marznę okrutnie, a we Wrocku wcale nie wygląda pięknie, raczej szaroburo z odrobiną zasyfionego, poszarzałego śniegu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#1444 |
|
Raczkowanie
|
Takie spotkania to zawsze ciężko zorganizować. Miastami już łatwiej
A co do kwasów to dostała od kosmetyczki ten krem w próbkach w znacznej ilości: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...asami-aha.html
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.” kosmetyki nietestowane na zwierzetach |
|
|
|
|
#1445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
#1446 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dam znać jak będę w Poznaniu. Co jakiś czas tam bywam. W końcu jestem Poznanianką z krwi i kości. Tylko nie z miejsca zamieszkania
|
|
#1447 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
a jak nie to ja zawsze jestem chetna
||
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1448 |
|
Raczkowanie
|
Ja spotkałam się w Warszawie z Chatul
![]() Jestem też chętna, jeżeli ktoś mieszka we Wrocławiu, by tam się spotkać, bo planuję w tym roku zwiedzanie tego miasta. Pomimo tego, że samo miasto podobno ładne, chcę pojechać na sesję hipnozy regresyjnej. Podobno tylko we Wrocławiu jest ten Pan, który w miarę na tym się zna.
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m |
|
|
|
|
#1449 | |
|
Wtajemniczenie
|
oj Linus jest zimna jest
u nas dzisiaj bylo -27 ale teraz świeci słońce i wszystkie sierście siedzą na oknach i tak pięknie wygladają Cytat:
ja też planuje wyjazd do Wrocławia, jednym punktem wycieczki miało być stoisko pixie ale jak się dowiedziałam, już go nie ma więc pozostanie zwiedzanie. Bardzo lubię Wrocław ale dawno tam nie byłam, pewnie teraz wygląda jak większość polskich miast z bilbordami i reklamami? Ja jestem chętna na spotkanie fajnie by było zorganizować w trakcie jakiegoś marszu/manify w sprawie wiwisekcji...Dzień Dobry
|
|
|
|
|
|
#1450 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszytskim!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Matko jedyna, już mi zimno! bardzo się cieszę, że moja miasto takie popularne - jak dla mnie to ono reguarnie pięknieje, a nie brzydnie.
|
|
|
|
#1451 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o przepisy to powklejać linki czy napisać po polsku ładnie?
|
|
|
|
#1453 |
|
Wtajemniczenie
|
Linus jak Ci wygodnie
jak masz czas i ochote to możesz napisać A jak Twoja mama?wszystko dobrze?
|
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jaką karmą karmicie swoje piękne kociaki ?
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Moim ostatnio kupiłam Felidale
|
|
#1456 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1457 |
|
ma zielone pojęcie
|
Bosch/Sanabelle, Simply i Schesir. Za to Acany Kota jeść nie chciała...
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
a dajcie linki do sklepów skąd zamawiacie? ja właśnie muszę zamówić im nowe, gigantyczne torbiszcze
|
|
#1459 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
Lepiej by bylo sprobowac np.serum migdalowego z BU, albo mikrodermabrazji jesli nie ma przeciwskazan. Zacznij nawilżać skórę od wewnątrz, pij duzo wody, jedz owoce i może jakiś olej by ci posłużył? do picia i do nawilżania skóry? próbowałaś? A jkich pilingów dtychczas używałaś? |
||
|
|
|
|
#1460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Moje kocie szczęście żywi się Applaws, Porta24 Holistic, Almo Nature i Grau. Ostatnio też kupuję jej kurczaka i póługotowanego daję. Wyczytałam, że koty potrzebują surowego mięsa, ale moja kicia takiego nie tknie, więc daje jej takie a la francais
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m |
|
|
|
|
|
#1461 |
|
ma zielone pojęcie
|
anna3101, z tym surowym mięsem chodzi o to, że w nim jest tauryna, której Koty potrzebują. A tauryna się niszczy podczas gotowania i innego przetwarzania.
Moja Kota też surowego nie tknie. W ogóle ona by tylko ryby i ciasta jadła Szukałam dla niej karmy z tauryną i znalazłam tylko jedną — Symply.
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
obojętna karma nietestowana
Chętnie Almo Nature, Applaws, ale otwarta jestem. Chętnie w dobrej cenie i dużej ilości, bo te potwory kiedyś mnie zjedzą! albo zrobią to zaraz, bo karmy już naprawdę niewiele mi zostało
|
|
#1463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
mój też skubany wyczuje tylko fileta z kurczaka od razu stoi i miauczy by mu dać
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
mój nie lubi ryb, po prostu nawet nie trąci... jak kupuje mokre to tylko drób jej dobrze idzie. Ogólnie jakaś wybredna się ostatnio zrobiła, kiedyś wcinała surową wątróbkę aż jej się uszy trzęsły a teraz.
|
|
#1466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...ature_holistic Chatul a tauryne można kupić i dodawać do karmy. Podobno jest nawet weganska tauryna i wt.A dla kotow. |
|
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Moj siersc to za cholere nie chce jesc innych puszek niz Purina od Nestle
Ja jej kupilam chyba wszystko do czego mialam dostep. Cudowalam na rozne sposoby,ale ona miala te puszki w nosie. Miksowalam jej, zozdrabnialam, prosilam, blagalam, a ona NIE!Poddalam sie no i moj TZ sie wkurzyl, ze maltretuje kota i ze niech je to co lubi. Spoko. Moze na cos jeszcze natrafie co jasnie ksiezna bedzie lubic bardziej ![]() Co do kwasow to mi udalo sie znalezc takie cudo http://www.gardenofwisdom.com/catalo...74/9132813.htm Calkiem przypadkiem jak kupowalam oleje to dodalam to serum do koszyka jako probke. Nawet nie wiedzialam co za bardzo dodaje ![]() I jak wiecie walcze z moim tradzikiem/pryszczami i powiem Wam, ze juz od tygodnia nic mi nowego nie wyskoczylo. stosuje OCM, potem nakladam to serum, kremik z kwasem hialuronowym z kropla oleju z granatu, zjadam systematycznie takie tabletki zilowe, ktore kupilam na iherb od tradziku. Na noc daje sobie tam gdzie byly pryszcze olej z drzewa herbacianego. Moja buzia wyglada naprawde o 100 razy lepiej. Te serum to jakis cud jest Sprawdzilam, ze to zasluga tego Niacinamide, ktory jest jakby antybiotykiem. widzialam, ze na BU maja tez sera i inne z tym czyms
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2012-02-12 o 20:57 |
|
|
|
|
#1468 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki że pytasz Emilko, na razie ma pierwszy etap za sobą i... ech, szkoda gadać. Dobrze że moja mama to taka twarda babka, bo mi już czasami brakuje optymizmu. A co do przepisów to ostatnio znalazłam prześwietny przepis na curry dla fanów hinduskiej kuchni. Jest naprawdę bomba, tylko ostre (mocno przyprawione). Osoby, które nie lubią ostrego jedzenia powinny dać znacznie mniej chilli Składniki: # oliwa z oliwek # 1 średnia cebula # 3 ząbki czosnku # 1 łyżka stołowa świeżego startego imbiru (albo posiekanego) # 3 średnie ziemniaki # 2 marchewki # 200g czerwonej soczewicy # 1 litr warzywnego bulionu (jak ktoś nie wie jak zrobić to się zgłaszać, bo też mam przepis na świetny bulion warzywny ), ostatecznie wody# garść pokrojonych pomidorów (ok. 1/2 dużego albo 1 mały) przyprawy: # 1 łyżka stołowa curry # 1 łyżeczka do herbaty kurkumy # 1/2 łyżeczki do herbaty chilli # sól do smaku Pokroić wszystkie warzywa bardzo drobno, żeby łatwo dały się rozgotować i zagęścić zupę. Podgrzać oliwę w dużym garnku. Kiedy już będzie gorąca, dodać posiekaną cebulę, czosnek, imbir i wszystkie przyprawy. Przez minutę intensywnie mieszać i podsmażać w oliwie. Uwaga, przyprawy będą przywierać do dna garnka, trzeba je konsekwentnie zeskrobywać przez tę minutę. W razie potrzeby dodać trochę więcej oliwy. Po minucie dodać posiekane ziemniaki, matrchewkę i soczewicę (soczewicy nie trzeba moczyć!), znowu gotować z restą ok. minuty (nabiorą fantastycznego zapachu przypraw). Następnie dodać litr bulionu warzywnego bądź wody, doprowadzić do wrzenia i maksymalnie zmniejszyć gaz. Gotować na malutkim ogniu pod przykryciem przez ok. 30 min, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodać pomidory i gotować kolejne 5- 10 min. Curry jest gotowe gdy soczewica stanie się miękka i nieco rozgotowana. Można podawać jako gęstą zupę bądź z ryżem. Smacznego! ![]() Od razu ostrzegam, że zupa jest bardzo hinduska i osoby nie lubiące takiej kuchni mogą jej nie lubić, jednak ja ją uwielbiam ![]() Cytat:
Sam, cieszę się, że coś fajnego dla siebie znalazłaś! Często robisz zakupy na iherbie? Ciągle polecasz?
|
|
|
|
#1469 |
|
ma zielone pojęcie
|
Wiem, wiem. Ostatnio się dowiedziałam. Będę musiała poszukać więcej informacji na ten temat. Może dałoby radę przestawić Kota na dietę wegetariańską. Ale tutaj musiałabym być absolutnie pewna, że futrzak to dobrze zniesie.
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, kupione już żarełko na zooplus
swoją drogą świetny sklep, dostałam ponad 20zł rabatu ![]() Sam, co to za tabletki na iherb? Może też sobie kupię, trądziku nie mam, ale buzia przez te cholerne hormony niestety wciąż nie jest idealna. Ja nie Sam, ale Linuś, iherb jest boski ale teraz właśnie kusi mnie zamówienie jakiegoś porządnego, antyzmarszczkowego serum na BU
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

Pewnie byłoby trudno bo jesteśmy z różnych miast, ale można też wybrać miasto najbardziej uniwersalne i kiedyś spróbować zrobić taki meeting
boję się, że jak jeszcze trochę posłużę sobie sama za przedmiot testów to moja skóra wyjdzie z tego wyczerpana 

)