![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! cz.II
Cytat:
![]() ![]() Wiele osob nie potrafi sobie nawet wyobrazic jak mozna porzucic cialo dziecka, a przy tym nie probuja sobie wyobrazic jakim zyciem zyla ta kobieta skoro wg niej to bylo najlepsze wyjscie z sytuacji. Kary wiezienia nie musiala sie bac. Wiec czego sie bala? Jak dla mnie z tej calej sprawy wylania sie i druga ofiara. Co do Rutkowskiego- jak dla mnie facet jest spalony. Mialabym o nim inne zdanie gdyby swoje filmiki przekazal prokuraturze lub policji. A tak zrobil show i reklame. Przenigdy bym go nie wynajela, nawet za darmo nie chcialabym miec z nim nic wspolnego. Sprawa rekawiczek to juz wogole komedia- chyba padne z wrazenia jesli to zostanie uznane za dowod. Przeciez on mogl wyniesc pol szafy Katarzyny na miejsce porzucenia ciala. Co to za dowod? Dziwi mnie tez tak latwe osadzenie tej kobiety przez spoleczenstwo. ![]()
24.02- Jantar+pokrzywa Edytowane przez mad86 Czas edycji: 2012-02-12 o 09:02 Powód: blad |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do dalszej czesci, to oooj mysle ze np z ta praca wcaleby tak nie bylo, K. wiele osob uwaza za skrzywdzona iedna matke, sprawa jest naglosniona wiec mysle ze mialaby nawet wieksze szanse na raca niz inne byle przestepczynie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
nakręcili owszem, ale pewnie nawet nie zdawali sobie sprawy z tego, że urośnie to aż na tak wielką skalę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
mi sie wydaje, ze oni. Bo jakby na to nie patrzyc to rozglos nie byl K. na reke. Zreszta na poczatku wogole nie chciala wystepowac na konferncjach ani pokazywac twarzy.
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
nie chciała się pokazywać,ale skłamac to tak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
wiem... tylko nie ma co pisac,ze K pchala sie do tv skoro od poczatku sie tam nie pchala.
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy nie wiedziała jaki skandal medialny wybuchnie po wiadomości,że matce porwano dziecko,a ją samą ogłuszono? ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-02-12 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Ale, z tego co pamiętam, początkowo policja czy prokurator kazali jej zakrywać twarz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta jesli nie chciala powiedziec prawdy to innych wersji zdarzen jest niewiele. Kluczowe jest tylko czemu sie nie przyznala, reszta to juz konsekwencja tej decyzji. Dziewczyny gdyby mi kiedys strzelilo do lba ukryc cialo, to obawiam sie, ze za nic w swiecie bym sie nie przyznala, bo dla ludzi wniosek jest prosty-morderstwo. Mam nadzieje, ze nigdy nie bede w takiej sytuacji, bo na prawde swojego zachowania nie potrafie przewidziec. Wiem natomiast jak daleko potrafie brnac w klamstwo ze zwyklego strachu.
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
ja się pytam- gdzie jest zarzut bezczeszczenia zwłok?
Dostanie tylko za nieumyślne spowodowanie zabójstwa (hmm nieumyślne.. tego nikt nie wie, może była pijana, albo na haju jak upuściła dziecko. Mąż może ukrywać tą okoliczność). Pewnie dostanie zawiasy i na tym się skończy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
To też uważam za głupotę: http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...png?1328911559
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2012-02-12 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie Katarzyna W. stała się w pewnym sensie ofiara tej sytuacji.
I chociaż ona zaczęła od kłamstwa to nie oznacza że chciała takiego cyrku medialnego. Podejrzewam, ze nie zdawała sobie sprawy z tego jak bardzo moze się to roznieść w mediach. Zapewne upłynie mnóstwo czasu nim dojdzie do konkretnych ustaleń, procesu i wyroku.Co do pomysłu Rutkowskiego, by wesprzeć ja finansowo, to możłiwe, że związane jest to z poczuciem winy i kontynuacją gry medialnej.
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
ten szum, który zrobiła wokół siebie mozna oceniać w sensie moralności, sumienia tej dziewczyny, a nie odpowiedzialności karnej.
Winna jest za nieumyślne spowodowanie śmierci i za to powinna ponieść karę adekwatną do czynu. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- a skąd mogła to wiedzieć? W Polsce codziennie dochodzi do różnych dramatów z udziałem dzieci i tylko nieliczne przypadki pokazywane są w tv. Ostatnio był wklejany tutaj artykuł jak matka spaliła dziecko w piecu i jakoś nie powstał skandal medialny?
Edytowane przez britnay Czas edycji: 2012-02-12 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
To ci ludzie sa bezduszni. Brak w nich zrozumienia, empatii...
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Czytałam ostatni artykuł ws. Magdy w onecie. Jest to wywiad z Rutkiem. Nie wiem, czy on tak tylko palnął, ale tekst o tym, że należałoby pomóc ustawić się Katarzynie po wyjściu z aresztu/więzienia mnie osobiście zadziwił. Do tego propozycja przekazania jej nagrody za odnalezienia Madzi...
No faktycznie - pomogła odnaleźć zwłoki, ba - sama wskazała miejsce ich zakopania, ale... czy tylko ja widzę tu jakiś absurd? Na dobrą sprawę nie wiemy dokładnie co się wydarzyło, ale na tym etapie propozycja obdarowania kasą głównej podejrzanej wydaje mi się co najmniej nie na miejscu. Jak słusznie zauważyła jakaś wizażanka przede mną - w tej sprawie mówi się o wszystkim, łącznie z rozkminą hobby Bartka, a nie o ofierze - niewinnym dziecku. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
A co do pienieznej nagrdy dla Katarzyny to moje zdanie jest takie, że Rutkowski cyhba chce oczycisc swoje sumienie. Co jak co, ale zrobil dla tej dziewczyny rzecz okrutna publikujac w Polske nagranie z ukrycia, kiedy przyznaje sie do winy
![]() Po za tym ponoc maz jej wybaczyl, wiec ma do kogo wrocic, ma kogo prosic o pomoc. Nie zostala sama.
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Nie jestem pewna co do ksiażki z patologii ze statystykami DDA ale na 80% to było u Pospiszyl, nie mam wglądu do ksiażek bo już oddałam je do biblioteki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
co było?
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Wg mnie ten facet - Rutkowski nie ma sumienia, a przekazanie kasy Katarzynie to dalsza gra medialna.
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przeczę że to były zeznania pomagające rozwikła sprawę, ale też i (a może przede wszystkim) świetny materiał który można sprzedać do mediów. Rutkowski miał tego świadomość i dlatego wcześniej poustawiał tam kamery SE i TVN. Zaplanował to i dobrze wiedział że to co ona powie znajdzie się w mediach i specjalnie ją namawiał do zwierzeń. Obejmował ją i uspokajał a już się cieszył że kasa ze szmatławców wpadnie za nagranie ![]() I to nie było tak, że to Katarzyna leciała do mediów prosić żeby oddali jej dziecko, tylko zorganizował i załatwił to Rutkowski. Namówił ją tez żeby wystąpiła. Zresztą nie miała wyjścia, bo gdyby się nie zgodziła to jednoznacznie wskazało by że coś ma z tą sprawą wspólnego. Rutkowski, jak twierdzi, od początku wiedział że to Katarzyna, więc ją w perfidny sposób zmusił do nagłośnienia tematu w mediach. Wiadomo że dziennikarze, chcąc pomóc puszczą apel matki we wszystkich dziennikach. Potem robił te wszystkie szopki z konferencjami itp. żeby jak najczęściej go pokazywano. Zresztą czego można się spodziewać po byłym zomowcu...
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2012-02-12 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Szczerze mówiąc to mam nadzieję, że mała jak najszybciej zostanie pochowana, a jej pogrzeb nie przemieni się w kolejny spektakl medialny.
Edytowane przez preetamsingh Czas edycji: 2012-02-12 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
summer vibes;)
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.