|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Madzia ja też dzisiaj jakaś taka happy jestem, ale to chyba przez to słonko
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Maleństwo no niestety wiem
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- A akurat wczoraj oglądałam jej teledysk i się zastanawiałam co tam u niej a dziś rano taka informacja
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ta srodowiskowa jest polskojezyczna, czyli ta co bedzie po porodzie przychodzic bo podczas porodu to maz ze mna bedzie, z reszta ja rozumiem niemiecki, ale boje sie tego ze jesli chodzi o jakies dolegliwosci, choroby dziecka to moge cos pogmatwac, wiec wole miec polska polozna na pozniej A tak w ogole dzien dobry nocke mialam taka sobie bo co sie przebudzilam to sprawdzalam czy mi wody nie odeszly
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#514 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie
![]() Spójrzcie sobie w linka http://www.tvn24.pl/-1,1734576,0,1,k...wiadomosc.html Co do szczepień, to słyszałam, że jest taki trend, żeby żyć eko, czy z uwagi na skutki uboczne rodzice odmawiają szczepienia dziecka. Trend z zachodu i np. we Francji lekarze zaobserwowali wzrost zachorowań na (chyba) Odrę wśród dzieciaczków w przedszkolach. Gdzie ta choroba już zanikała. Albo gruźlica, też zaczyna się u maluszków pojawiać;/ Może znajdę linka do tego później. Znalazłam już: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...a_wzrostu.html Edytowane przez adia Czas edycji: 2012-02-12 o 10:13 |
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się już humor popsuł-wiedziałam, że długo to nie potrwa
![]() P. dzwonił do teściowej i rachunek za gaz jest taki, że teraz nie wiem czy on źle spisał, czy matka źle policzyła-a używamy tak samo
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie słyszałam, że Whitney nie zyje ech...
![]() Kasiu a mieszkacie w domku czy w bloku?? A u nas śnieg pada
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
w domku i mamy ogrzewanie gazowe, tylko grzaliśmy teraz nieco mniej, bo zamknęliśmy 2 pokoje i nie wiem jak to możliwe
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
a może przez te mrozy?? A duża jest różnica??
|
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
wpadłam sie trochę wyżalić ![]() z naszych planów walentynkowych nici dostałam dwa antybiotyki i ketonal i w ulotce było napisane że może obniżać płodność. Teraz się zastanawiam czy wszystko w porządku normalnie pierwszy raz czekam z radością na okres, nawet kupiliśmy testy owu w dodatku czuję swędzenie na dole, kupiłam globulki i smaruję się i jeszcze złapałam katar. a jutro do pracy.... buuuuu. Madziu śliczny brzuszek, całkiem konkretny |
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Gold dziękuję
Kochana a wy się jeszcze zabezpieczaliście?? Bo może ty w ciąży jesteś, dlatego ci się spóźnia??
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ok 1000zł, a płaciliśmy 460zł więc 2x tyle
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
na razie się zabezpieczaliśmy, tzn. pod koniec była gumka
byłam u gina na badaniu tydzień temu to chyba by coś zauważył ... boję sie o tym pomyśleć, bo leki by przeszły do dziecka no i tydzień się xle odżywiałam, jakieś lody, budynie, galaretki- ogólnie mało jadłam przez zęba
|
|
|
|
#525 |
|
Raczkowanie
|
Gold myślę, że ketonal to jak bierzesz bardzo często to może obniży, ale tak jednorazowo czy krótko to nie powinno być problemu
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu o kurde, jaka różnica.
Gold spokojnie. Ja jak nie wiedziałam, ze jestem w ciąży to brałam aspirynę, piłam winko itp. Ale gin mówił, że to nie przeszło do dziecka, bo ono jest na początku chronione. A co do budyniu itp. To ja teraz wcinam i nie widze w tym nic złego POczekaj i ewentualnie zrób sobie test. |
|
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po tabletkach musujących z witaminkami bolał mnie brzuch a i jeszcze tż zgubił obraczkę ![]() no mówię musze się wyzalić
|
|
|
|
|
#528 |
|
Wtajemniczenie
|
Emigra orientowalas sie moze czy wozki sa tansze u nas czy w Pl? Jakbys mogla mi napisac ile mniej wiecej wyniosla cie wyprawka dla dziecka???Bede bardzo wdzieczna
|
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupilam uzywana (ale prawie jak nowa!! ) maxi cosi mura 4 - dalismy za niego 520 euro (z fotelikiem juz) My duzo rzeczy odkupilismy od znajomych i w sumie za ubranka (2 duze kartony) przescieradla, kocyki, laktator, sterylizator, nosidlo baby björn, lezaczek, kojec drewniany, dostawka do lozka babybey i inne gadzety wyniosly nas ok 580 euro. Liczyli nas po euro czy dwa za sztuke ubranek np. Inne rzeczy po polowie ceny. Z nowych rzeczy to wiadomo skusilam sie na kilka ubranek, pieluszki tetrowe, flanelowe, kocyki (mam ich chyba z 6 ) pampersy, podklady, przewijak, butelki, reczniczki itp to wyszlo nas mysle ok 400-500 euro. Trzeba jeszcze doliczyc jakies kosmetyki no i rzeczy dla siebie do szpitala, typu koszule do karmienia, staniki do karmienia. Wozek zawsze mozna kupic nowy, ale tanszy niz my kupilismy - ja najpierw chcialam ABC Design za 399,00 z tym ze do niego musielibysmy i tak dokupic adaptery i fotelik wiec wyszloby ok 550 i tak. Ale sa juz wozki po 200-300 euro, trzeba tylko poszukac ubranek nie trzeba tak duzo miec jak my mamy- mysmy szaleli bo po sztuce tanio wychodzilo hehe
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#530 |
|
Przyczajenie
|
cześć! Jestem nowa, przeglądam wasze forum już od jakiegoś czasu, ale nie miałam odwagi napisać. obecnie jestem mamą czteroletniej córeczki i staram się z mężem o drugie dziecko ale jakoś nam nie wychodzi, przyjmiecie mnie?
|
|
|
|
#531 |
|
Raczkowanie
|
Mronia no jasne, że tak (myślę, że mogę powiedzieć za większość)
WitajEmigra jeśli za dwa lata nadal będą produkować murę 4 to taki wózek wezmę, więc pisz proszę jak się sprawuje, prowadzi itd
|
|
|
|
#532 |
|
Przyczajenie
|
w listopadzie 2011r odstawiłam tabletki anty, zaczęliśmy się starać już wtedy ale nic z tego. poprzednim razem zaszłam w ciążę w trzecim cyklu, miałam nadzieję że teraz też tak będzie, ale na razie nic. dzisiaj jest dzień mojej owulacji, ale już straciłam głowę i nie wiem czy dzisiaj też powiinniśmy się przytulać czy już nie, pomóżcie. poprzednim razem nic nie liczyłam, nie robilam wykresów, zaszłam w ciążę biorąc co prawda luteinę, ale udało się. teraz już sama nie wiem...
|
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
my idziemy się prezejść, bo muszę się odstresować
![]() chyba do parku pójdziemy pochodzić
|
#534 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przez 3 ostatnie tygodnie ciąży spałam z podkładem, ciągle się bałam, ze jak gdzieś wyjdę to mi wody chlusną i co? nic nie odeszły do końca, pęcherz miałam przebijany ![]() ależ pięknie dziś my już po spacerze, młoda śpi a ja spijam kawkę. potem jedziemy do znajomych, którzy mają córeczkę 5 miesięcy młodszą![]() aaaa, Madzia, super, że wieczór się udał a jak wyniki egzaminów męża? Będzie dziś wiedział?
|
|||
|
|
|
#535 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam w ponura niedziele
Madzia przygarniesz mnie i Filipka na nalesniki ![]() bo takie checi mi narobilas a nie mam zadnych checi ruszyc sie i zrobic ![]() Bikus chyba za mocno nie trzymalas kciukow ![]() bo w nocy caly brzuch czulam a dzis rano juz mam znow plamienia. Wiec chyba nici Zla jestem jak osa ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
Emigrus jak Ci wody odejda to z pewnoscia zauwazysz a moze bardziej poczujesz. Ja pamietam siebie ze balam sie ze nie bede wiedziala kiedy. I dokladnie w wyznaczony porodu mylam zebe i czylam jakbym sie zsiusiala na kafelki, a tam tylko torszke wody. Pojechalam do spitala, powiedzialy ze wod pelno i ze mogly mi sie tylko troszke posaczyc, ze jakby odeszly to bym zalala lazienke. Ale zostawili mnie juz na patologi bo bylam juz w terminie a mialam ciaze z wysokim ryzykiem przez te wsyztskie niespodzianki wczesniej. A przy porodzie jak mi je przebili to fakt ze sie saczyly bo ich wiele nie mialam ale za to lozko tzn te przescieradlo pod pupa i calymi plecami mialam mokre. Wiec nastaw sie ze jak wody odejda to wszedzie medzie mokro czy to na lozku czy na podlodze.Ale mi sie teraz przypomnialo jak sie szykowalam na moj porod ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Mronia witamy ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z nami na pewno się uda ja za pierwszym i drugim razem miałąm to ogromne szczęście, ze w pierwszym cyklu sie udałoCytat:
a wiecie co, ja jak w pierwszej ciąży byłam, to się naczytałam tyyyle o porodach, o ciąży itd, byłam pewna, że nic mnie nie zaskoczy a tu się okazało, ze nikt nie uświadomił mi, że jak wody odejdą to już ciekną do samego porodu, a ja wkładkę założyłam jak do szpitala jechałam szkoda że nigdzie nie piszą o tak prostych rzeczach, a jakże niezbędnych w kobiecej świadomości
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#538 |
|
Przyczajenie
|
pozycje zostawmy na potem,
na razie powiedzcie jak to z tą owaulacją dzisiejszą bo nie wiem czy mam dzisiaj działać coś czy już nie, bo wczoraj i przed wczoraj działaliśmy. aha muszę dodać ze biorę luteinę.
|
|
|
|
#539 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
jak jests na tabletkach anty i masz @ przez pierwsze 4 m-ce ciazy. Ale nie chce dokaldnei wsyzstkiego opisywac, gdzies w poprzednich czesciach jest doakldniej moja historia opisana ![]() Ale nie dziwie sie innym, jak bym sama tego nie przezyla to trudno by mi bylo uwiezyc |
||
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak mi podali ten płyn to nikt nie raczył powiedzieć, że to działa w mniej niż minute po podaniu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

tylko ta srodowiskowa jest polskojezyczna, czyli ta co bedzie po porodzie przychodzic
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
teraz nie wiem czy on źle spisał, czy matka źle policzyła-a używamy tak samo 

normalnie pierwszy raz czekam z radością na okres, nawet kupiliśmy testy owu

Kochana a wy się jeszcze zabezpieczaliście?? Bo może ty w ciąży jesteś, dlatego ci się spóźnia??