|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. IV
Cytat:
aaa i nie da sie przejmowac wszystkim ale troche wspolczucia wydaje mi sie byloby na miejscu
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
bardzo mi przykro.
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- tak, tak - wiesz nie zarzucam nikomu niczego - dzisiaj mam jakis taki z dupy nastroj i ogolnie smutno jest. |
|
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
ja często kilka wątków mam jednocześnie otwartych i czasem zpaomnę przed napisaniem o odświeżeniu strony
A co do samej śmierci- podejrzewam, że wiele osób nie wie co napisać. Bo co tu można napisać? |
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak..
|
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo widzisz, ja uważam, że to smutne, że komuś umarł ktoś bliski, bo to zawsze jest smutne, ale świat w ogóle jest przykry i niemiły na co dzień, dla różnych ludzi. Nie jestem blisko związana z osobami wypowiadającymi się w tym wątku, nad tym, że komuś wydarzyło coś niemiłego po prostu przechodzę do porządku dziennego, właśnie dlatego, że nie da się przejmować wszystkim (jak napisała Em), a większość osób tutaj, to, co by nie było, obcy ludzie. To oczywiste, że sytuacja byłaby inna gdyby coś przykrego zdarzyło się w życiu mojej przyjaciółki itp. Poza tym jest nas tutaj dużo, to nie jest jakaś hermetyczna grupa, gdzie wszyscy się znają. I osobiście uważam za lepsze, że wizażanka X napisze jakąś pierdołę (zwłaszcza, że pewnie znajdzie osoby, które to zainteresuje) niż, że uda żal, tak naprawdę martwiąc się, że właśnie pobrudziła sobie skórki lakierem do paznokci. No i tak jak piszą dziewczyny - w sumie i tak nie wiadomo, co napisać. Nie wiem, co powiedzieć w takiej sytuacji osobom mi bliskim, a co dopiero komuś, kogo nie znam i którego tragedia, większa lub mniejsza, jest dla mnie jednak odległa. Dla jasności dodam, że nie widzę absolutnie nic złego w dzieleniu się czymś takim na forum, jednak po prostu zawsze znajdzie się tutaj kilka osób, które to zainteresuje, i kilka, których to w ogóle nie obejdzie, i nie ma co oczekiwać, że to się zmieni, bo to naturalne.
... Edytowane przez enn_ Czas edycji: 2012-02-12 o 13:52 Powód: literówka |
|
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2440 |
|
maszyna, nie człowiek
|
No cóż, niektórzy zawsze będą uważać, że na miejscu jest tylko i wyłącznie nie szczere współczucie, a pisanie na forum publicznym, że przykro tak samo jak przykro było przy Szymbławie Wisłockiej i jej pozytywistycznych dziełach. Współczucie i takt to coś więcej niż pomękolenie w kilku słowach "ojej, mnie tez smutno (chociaż mi to koło tyłka lata)". Jak mi smutno to wolę poczytać o tym, że komuś chociaż to durne ciasto wyszło niż oglądać strony wymuszonego "ale to smutne".
|
#2441 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mojej koleżanki rodzina wylądowała w szpitalu i to tylko dlatego że ona miała pierwsze objawy (a ratownicy jak przyjechali mówili że pewnie naćpana dopóki obok nich nie zemdlała jej mama) i uratowała dzięki temu całą rodzinę bo tak to by wszyscy zasnęli Przyznam szczerze, że od tamtej pory mieszkanie bez gazu było moim priorytetem i takie kupiliśmy. Cytat:
Dzielna jesteś w tym wszystkim, mnie na myśl wycięcia pęcherzyka zółciowego laparoskopem robi się słabo.Dziewczyny ładne słoneczko dzisiaj, w ogóle od kilku dni. Już tak tęsknie za ciepłem, zrzuceniem kurtek i szalików. Znowu człowiek odżyje. U mnie w pracy fundują nam karty multisport od marca, nie mogę się doczekać, wreszcie będzie motywacja iść na basen i znów będę mogła chodzić na ukochaną jogę
|
|||
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama stracilam juz kilka bardzo bliskich mi osob i czasem dobre slowo pomaga
|
|
#2443 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Co nie zmienia faktu, ze takie banalne napisanie o serniku pozwala komuś, komu coś takiego się zdarzyło dojrzeć, że życie toczy się dalej i wziać w garść, wiec wcale nie jest brakiem taktu i pomyślunku. Ciągłe mamlenie o smutku i żalu tylko pogłębia marazm. Ale co kto lubi.
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Nie oczekiwałam tutaj współczucia, bo to była tylko moja znajoma. Tak jakoś wpisało się to w ton śmierci Whitney Houston i po prostu o tym napomknęłam. To mi tylko przypomina, jak kruche jest życie człowieka i ważna jest każda chwila.
Ale dość smutów
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze trzecia sprawa - w wielu mieszkaniach są jeszcze stare piecyki gazowe, można je przecież wymienić na nowe, lub jeszcze nowsze "na baterie" (taki sobie założyliśmy z mężem w naszym mieszkaniu). Rodzice jednego z byłych chłopaków mojej siostry zaczadzili się w łazience, zostawiając chyba 5 dzieci, najstarszy miał bodajże 16 lat (właśnie były chłopak). Tragedia straszna, ale jak się okazało, to właśnie mieli kratkę w drzwiach łazienki zakrytą ręcznikami.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-02-12 o 14:19 |
|
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2447 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A że ja przeżyłam to w sumie cud, bo to był czas, kiedy mój ojciec ciągle był w trasie, a akurat tego dnia był w domu i jak stłukłam zlew w łazience przewracając się to rodzice się zaniepokoili i ojciec wyważył drzwi - mama ani nikt inny by nie dał rady, a lekarze potem powiedzieli, że pół minuty dłużej i już bym się nie obudziła
|
|
|
|
|
#2448 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Moja koelżanka miałą podobną historię. Ja mam niby czujniki w domu, ale jak dłużej siedzę w łązience, to moja mama i tak co chwilę pyta czy wszystko ok
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;32251662]To prawda, sama się kiedyś zaczadziłam w łazience przez taki właśnie stary piecyk. Od razu po wypadku został wymieniony.
A że ja przeżyłam to w sumie cud, bo to był czas, kiedy mój ojciec ciągle był w trasie, a akurat tego dnia był w domu i jak stłukłam zlew w łazience przewracając się to rodzice się zaniepokoili i ojciec wyważył drzwi - mama ani nikt inny by nie dał rady, a lekarze potem powiedzieli, że pół minuty dłużej i już bym się nie obudziła [/QUOTE]Dla bezpieczeństwa lepiej się nie zamykać w łazience. U rodziców jest stary piecyk i nawet na klamkę nie zamykam drzwi. ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Hmm, z wentylacją i piecykiem wszystko było ok?
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
I dlatego jak mieszkanie to tylko z centralnym ogrzewaniem, lepiej nie ryzykować.
|
#2451 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Hosenka, wbrew pozorom to możliwe, bo mam w łązience drzwi z kratką u dołu, nie móiąc o lekkim prześwicie przy podłodze - właśnie dla przewiewu, piecyk nowy, konserwowany, a raz jakby nie czujka, to nie wiem co by się stało ...
|
#2452 |
|
Zadomowienie
|
też macie już ten okres zimy, kiedy śni wam się wiosna ?
nie wytrzymam już , słońce, zielona trawa, wiosenne warzywa, randki nad Wisłą, Bożeeeee
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczadzenie najbardziej kojarzy mi się z piecykami gazowymi w łazience, ale rzeczywiście powodów jest więcej.Na blogu sernik
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
ale pyszota
|
#2456 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam problem. Wygrałam lakier na zagranicznym blogu, ale dziewczyna wysłała mi info, że nie wysyła poza US / Kanadę. Czy jest tu jakaś, która mogłaby mi pomóc (żeby lakier przyszedł do niej i żeby odesłała go do mnie). Oczywiści kasę za wysyłkę przeleję paypalem. Będę wdzięczna za odzew
|
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, nawet spytałam się mamy, bo pomyślałam, że może nie pamiętam jednak dokładnie - no więc stwierdzili, że w sumie można by przeczyścić kominy (ale nie, że jakaś super konieczność ani, że to na pewno przyczyna), czego oczywiście nie zrobili, piecyk ok, wszystko inne ok.
Za to w tym roku wyszło, że mamy całe przewody zagnieżdżone. To tak odnośnie wiosny - bo ja już nawet nie chcę słońca i 15 stopni, chcę tylko dodatnią temperaturę i w końcu wziąć ciepły prysznic, o kąpieli nie wspominając.
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie jakieś fajne niemiecki firmy z kosmetykami? Jako, ze mam tam ciocię i wujka można by było ich wykorzystać
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mogę wpaść ? Mniam Mniam!
|
|
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
W moim otoczeniu nikt, nigdy żadnych nieprzyjemnych sytuacji z czadem czy gazem na szczęście nie miał..
Jeśli chodzi o wiosnę to czekam z utęsknieniem.. Nienawidzę zimy !!!! Cytat:
Niestety nie mam nikogo w US ani Kandzie żeby pomóc.. Ale szkoda żeby nagroda Ci przepadła.. Mam nadzieję, że ktoś się znajdzie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

tyle smutnych rzeczy dziś

wypuscili mnie ze szpitala
mnie na myśl wycięcia pęcherzyka zółciowego laparoskopem robi się słabo.

Zaczadzenie najbardziej kojarzy mi się z piecykami gazowymi w łazience, ale rzeczywiście powodów jest więcej.