Nasze blogi kosmetyczne - cz. IV - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-12, 13:16   #2431
Candy Killer
Zakorzenienie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. IV

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
eh przekrzalam strone watku naszego i wiecie co rzucilo mi sie w oczy?

jedna z nas pisze, ze umarla kolezanka, a post nizej ktos pisze, ze upiekl sernik .

nie chodzi o sernik i o jedna z nas, ktora o tym napisala - tylko o to, ze tak jest kurcze na swiecie: smierc w obliczu codziennosci - dla bliskich to cios, cierpienie, a dla innych nic nie znaczaca informacja.
ja zauwazylam ze wiekszosc wchodzi..napisze cos od siebie i dopiero sie czyta i odpowiada ...

aaa i nie da sie przejmowac wszystkim ale troche wspolczucia wydaje mi sie byloby na miejscu

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 13:30   #2432
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Annaluka Pokaż wiadomość
Witajcie

Wczoraj też mnie to spotkało, ale nie chcę o tym pisać.
bardzo mi przykro.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Oczywiście, tak właśnie jest i nie może być inaczej. Nie da się przejmować wszystkim.
wiem wiem, ale sa takie dni jak np dzisiaj kiedy jakos mnie to mocniej przeraza.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość
ja zauwazylam ze wiekszosc wchodzi..napisze cos od siebie i dopiero sie czyta i odpowiada ...

aaa i nie da sie przejmowac wszystkim ale troche wspolczucia wydaje mi sie byloby na miejscu
tak, tak - wiesz nie zarzucam nikomu niczego - dzisiaj mam jakis taki z dupy nastroj i ogolnie smutno jest.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 13:30   #2433
lele
Zakorzenienie

ja często kilka wątków mam jednocześnie otwartych i czasem zpaomnę przed napisaniem o odświeżeniu strony

A co do samej śmierci- podejrzewam, że wiele osób nie wie co napisać. Bo co tu można napisać?
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 13:38   #2434
Yasinisi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
ja często kilka wątków mam jednocześnie otwartych i czasem zpaomnę przed napisaniem o odświeżeniu strony

A co do samej śmierci- podejrzewam, że wiele osób nie wie co napisać. Bo co tu można napisać?
Dokładnie tak..

NIE PRZESYŁAM TŁUMACZEŃ KSIĄŻEK!!!
Yasinisi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 13:41   #2435
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yasinisi Pokaż wiadomość
Dokładnie tak..
Zgadzam się. Ja nigdy nie wiem co powiedzieć. Jak umarł dla mnie ktoś bliski wolałam wcale o tym nie rozmawiać i było lepiej, łatwiej
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 13:50   #2436
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość
Ale masz na myśli współczucie, takie prawdziwe, czy puste słowa "tak mi przykro"?
Bo widzisz, ja uważam, że to smutne, że komuś umarł ktoś bliski, bo to zawsze jest smutne, ale świat w ogóle jest przykry i niemiły na co dzień, dla różnych ludzi.
Nie jestem blisko związana z osobami wypowiadającymi się w tym wątku, nad tym, że komuś wydarzyło coś niemiłego po prostu przechodzę do porządku dziennego, właśnie dlatego, że nie da się przejmować wszystkim (jak napisała Em), a większość osób tutaj, to, co by nie było, obcy ludzie. To oczywiste, że sytuacja byłaby inna gdyby coś przykrego zdarzyło się w życiu mojej przyjaciółki itp.
Poza tym jest nas tutaj dużo, to nie jest jakaś hermetyczna grupa, gdzie wszyscy się znają. I osobiście uważam za lepsze, że wizażanka X napisze jakąś pierdołę (zwłaszcza, że pewnie znajdzie osoby, które to zainteresuje) niż, że uda żal, tak naprawdę martwiąc się, że właśnie pobrudziła sobie skórki lakierem do paznokci.
No i tak jak piszą dziewczyny - w sumie i tak nie wiadomo, co napisać. Nie wiem, co powiedzieć w takiej sytuacji osobom mi bliskim, a co dopiero komuś, kogo nie znam i którego tragedia, większa lub mniejsza, jest dla mnie jednak odległa.
Dla jasności dodam, że nie widzę absolutnie nic złego w dzieleniu się czymś takim na forum, jednak po prostu zawsze znajdzie się tutaj kilka osób, które to zainteresuje, i kilka, których to w ogóle nie obejdzie, i nie ma co oczekiwać, że to się zmieni, bo to naturalne.

Edytowane przez enn_
Czas edycji: 2012-02-12 o 13:52 Powód: literówka
enn_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 13:51   #2437
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
eh przekrzalam strone watku naszego i wiecie co rzucilo mi sie w oczy?

jedna z nas pisze, ze umarla kolezanka, a post nizej ktos pisze, ze upiekl sernik .

nie chodzi o sernik i o jedna z nas, ktora o tym napisala - tylko o to, ze tak jest kurcze na swiecie: smierc w obliczu codziennosci - dla bliskich to cios, cierpienie, a dla innych nic nie znaczaca informacja.
Tak, ktoś upiekł sernik, otworzył na wątek, napisał spontanicznie i wyłączył

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 13:53   #2438
Yasinisi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Ale masz na myśli współczucie, takie prawdziwe, czy puste słowa "tak mi przykro"?
Bo widzisz, ja uważam, że to smutne, że komuś umarł ktoś bliski, bo to zawsze jest smutne, ale świat w ogóle jest przykry i niemiły na co dzień, dla różnych ludzi.
Nie jestem blisko związana z osobami wypowiadającymi się w tym wątku, nad tym, że komuś wydarzyło coś niemiłego po prostu przechodzę do porządku dziennego, właśnie dlatego, że nie da się przejmować wszystkim (jak napisała Em), a większość osób tutaj, to, co by nie było, obcy ludzie. To oczywiste, że sytuacja byłaby inna gdyby coś przykrego zdarzyło się w życiu mojej przyjaciółki itp.
Poza tym jest nas tutaj dużo, to nie jest jakaś hermetyczna grupa, gdzie wszyscy się znają. I osobiście uważam za lepsze, że wizażanka X napisze jakąś pierdołę (zwłaszcza, że pewnie znajdzie osoby, które to zainteresuje) niż, że uda żal, tak naprawdę martwiąc się, że właśnie pobrudziła sobie skórki lakierem do paznokci.
No i tak jak piszą dziewczyny - w sumie i tak nie wiadomo, co napisać. Nie wiem, co powiedzieć w takiej sytuacji osobom mi bliskim, a co dopiero komuś, kogo nie znam i którego tragedia, większa lub mniejsza, jest dla mnie jednak odległa.
Dla jasności dodam, że nie widzę absolutnie nic złego w dzieleniu się czymś takim na forum, jednak po prostu zawsze znajdzie się tutaj kilka osób, które to zainteresuje, i kilka, których to w ogóle nie obejdzie, i nie ma co oczekiwać, że to się zmieni, bo to naturalne.
Doskonale to ujęłaś.

Stary 2012-02-12, 13:55   #2439
buahhot
Marcelover ♥♥♥

przykro mi dziewczyny z powodu Waszych bliskich tyle smutnych rzeczy dziś

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 13:59   #2440
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez Yasinisi Pokaż wiadomość
Doskonale to ujęłaś.
No cóż, niektórzy zawsze będą uważać, że na miejscu jest tylko i wyłącznie nie szczere współczucie, a pisanie na forum publicznym, że przykro tak samo jak przykro było przy Szymbławie Wisłockiej i jej pozytywistycznych dziełach. Współczucie i takt to coś więcej niż pomękolenie w kilku słowach "ojej, mnie tez smutno (chociaż mi to koło tyłka lata)". Jak mi smutno to wolę poczytać o tym, że komuś chociaż to durne ciasto wyszło niż oglądać strony wymuszonego "ale to smutne".
Stary 2012-02-12, 14:00   #2441
ciriness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mart_91 Pokaż wiadomość
Szkoda, jakoś ta wiadomość mną wstrząsnęła (nie wiem czemu), ale nie chciała pozwolić sobie pomóc, więc to była kwestia czasu...
Kurde mi też jakoś tak przykro

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Ja się właśnie dowiedziałam, że zmarła moja znajoma. Zatruła się czadem...
Współczuje Mojej koleżanki rodzina wylądowała w szpitalu i to tylko dlatego że ona miała pierwsze objawy (a ratownicy jak przyjechali mówili że pewnie naćpana dopóki obok nich nie zemdlała jej mama) i uratowała dzięki temu całą rodzinę bo tak to by wszyscy zasnęli

Przyznam szczerze, że od tamtej pory mieszkanie bez gazu było moim priorytetem i takie kupiliśmy.

Cytat:
Napisane przez pierniczkowa Pokaż wiadomość
wrocilam wypuscili mnie ze szpitala(w pt, ale bylam u rodzicow) przezylam mnostwo badan i przy okazji wyszlo, ze (jakby tego wszystkiego bylo malo) moje serce nie pracuje tak dobrze jak powinno ale na szczescie nie az tak zle zeby mnie nie mogli operowac uff. operacja w drugiej polowie marca

tyle stron natrzaskalyscie,ze nie wiem czy dam rade nadrobic
I jak gastroskopia? Da się przeżyć?
Dzielna jesteś w tym wszystkim, mnie na myśl wycięcia pęcherzyka zółciowego laparoskopem robi się słabo.

Dziewczyny ładne słoneczko dzisiaj, w ogóle od kilku dni. Już tak tęsknie za ciepłem, zrzuceniem kurtek i szalików. Znowu człowiek odżyje.
U mnie w pracy fundują nam karty multisport od marca, nie mogę się doczekać, wreszcie będzie motywacja iść na basen i znów będę mogła chodzić na ukochaną jogę
ciriness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 14:03   #2442
Candy Killer
Zakorzenienie

Cytat:
mam na mysli normalny ludzki odruch.nie chodzi mi o wspolczucie bog wie jak wylewne ani tymbardziej o sztuczne rozczulanie sie bo to jest nikomu nie potrzebne.

sama stracilam juz kilka bardzo bliskich mi osob i czasem dobre slowo pomaga

Stary 2012-02-12, 14:05   #2443
nicRu
maszyna, nie człowiek

Co nie zmienia faktu, ze takie banalne napisanie o serniku pozwala komuś, komu coś takiego się zdarzyło dojrzeć, że życie toczy się dalej i wziać w garść, wiec wcale nie jest brakiem taktu i pomyślunku. Ciągłe mamlenie o smutku i żalu tylko pogłębia marazm. Ale co kto lubi.
Stary 2012-02-12, 14:08   #2444
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Nie oczekiwałam tutaj współczucia, bo to była tylko moja znajoma. Tak jakoś wpisało się to w ton śmierci Whitney Houston i po prostu o tym napomknęłam. To mi tylko przypomina, jak kruche jest życie człowieka i ważna jest każda chwila.

Ale dość smutów

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 14:16   #2445
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciriness Pokaż wiadomość
Współczuje Mojej koleżanki rodzina wylądowała w szpitalu i to tylko dlatego że ona miała pierwsze objawy (a ratownicy jak przyjechali mówili że pewnie naćpana dopóki obok nich nie zemdlała jej mama) i uratowała dzięki temu całą rodzinę bo tak to by wszyscy zasnęli

Przyznam szczerze, że od tamtej pory mieszkanie bez gazu było moim priorytetem i takie kupiliśmy.
Gaz sam w sobie groźny nie jest, często winni są sami ludzie - uszczelniają okna "bo zimno, wieje", podczas kąpieli zakrywają kratkę w drzwiach łazienki "bo zimno podczas kąpieli", nie ma więc ruchu powietrza i nieszczęście gotowe
Jeszcze trzecia sprawa - w wielu mieszkaniach są jeszcze stare piecyki gazowe, można je przecież wymienić na nowe, lub jeszcze nowsze "na baterie" (taki sobie założyliśmy z mężem w naszym mieszkaniu).

Rodzice jednego z byłych chłopaków mojej siostry zaczadzili się w łazience, zostawiając chyba 5 dzieci, najstarszy miał bodajże 16 lat (właśnie były chłopak). Tragedia straszna, ale jak się okazało, to właśnie mieli kratkę w drzwiach łazienki zakrytą ręcznikami.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-02-12 o 14:19
Stary 2012-02-12, 14:19   #2446
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Gaz to jedna sprawa, ale jednak często winni są sami ludzie - uszczelniają okna "bo zimno, wieje", podczas kąpieli zakrywają kratkę w drzwiach łazienki "bo zimno podczas kąpieli", nie ma więc ruchu powietrza i nieszczęście gotowe
Jeszcze trzecia sprawa - w wielu mieszkaniach są jeszcze stare piecyki gazowe, można je przecież wymienić na nowe, lub jeszcze nowsze "na baterie" (taki sobie założyliśmy z mężem w naszym mieszkaniu).
2 lata temu wylądowałam przyczadzona w szpitalu. Piecyk nowy, inspekcja nie wykazała żadnych nieprawidłowości.
Stary 2012-02-12, 14:20   #2447
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Gaz sam w sobie groźny nie jest, często winni są sami ludzie - uszczelniają okna "bo zimno, wieje", podczas kąpieli zakrywają kratkę w drzwiach łazienki "bo zimno podczas kąpieli", nie ma więc ruchu powietrza i nieszczęście gotowe

Rodzice jednego z byłych chłopaków mojej siostry zaczadzili się w łazience, zostawiając chyba 5 dzieci, najstarszy miał bodajże 16 lat (właśnie były chłopak). Tragedia straszna, ale jak się okazało, to właśnie mieli kratkę w drzwiach łazienki zakrytą ręcznikami.
To prawda, sama się kiedyś zaczadziłam w łazience przez taki właśnie stary piecyk. Od razu po wypadku został wymieniony.
A że ja przeżyłam to w sumie cud, bo to był czas, kiedy mój ojciec ciągle był w trasie, a akurat tego dnia był w domu i jak stłukłam zlew w łazience przewracając się to rodzice się zaniepokoili i ojciec wyważył drzwi - mama ani nikt inny by nie dał rady, a lekarze potem powiedzieli, że pół minuty dłużej i już bym się nie obudziła
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 14:20   #2448
nicRu
maszyna, nie człowiek

Moja koelżanka miałą podobną historię. Ja mam niby czujniki w domu, ale jak dłużej siedzę w łązience, to moja mama i tak co chwilę pyta czy wszystko ok
Stary 2012-02-12, 14:24   #2449
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;32251662]To prawda, sama się kiedyś zaczadziłam w łazience przez taki właśnie stary piecyk. Od razu po wypadku został wymieniony.
A że ja przeżyłam to w sumie cud, bo to był czas, kiedy mój ojciec ciągle był w trasie, a akurat tego dnia był w domu i jak stłukłam zlew w łazience przewracając się to rodzice się zaniepokoili i ojciec wyważył drzwi - mama ani nikt inny by nie dał rady, a lekarze potem powiedzieli, że pół minuty dłużej i już bym się nie obudziła [/QUOTE]
Dla bezpieczeństwa lepiej się nie zamykać w łazience. U rodziców jest stary piecyk i nawet na klamkę nie zamykam drzwi.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
2 lata temu wylądowałam przyczadzona w szpitalu. Piecyk nowy, inspekcja nie wykazała żadnych nieprawidłowości.
Hmm, z wentylacją i piecykiem wszystko było ok?

Instagram

Stary 2012-02-12, 14:25   #2450
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

I dlatego jak mieszkanie to tylko z centralnym ogrzewaniem, lepiej nie ryzykować.

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 14:27   #2451
nicRu
maszyna, nie człowiek

Hosenka, wbrew pozorom to możliwe, bo mam w łązience drzwi z kratką u dołu, nie móiąc o lekkim prześwicie przy podłodze - właśnie dla przewiewu, piecyk nowy, konserwowany, a raz jakby nie czujka, to nie wiem co by się stało ...
Stary 2012-02-12, 14:32   #2452
kasiaen1
Zadomowienie

też macie już ten okres zimy, kiedy śni wam się wiosna ? nie wytrzymam już , słońce, zielona trawa, wiosenne warzywa, randki nad Wisłą, Bożeeeee
Stary 2012-02-12, 14:42   #2453
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaen1 Pokaż wiadomość
też macie już ten okres zimy, kiedy śni wam się wiosna ? nie wytrzymam już , słońce, zielona trawa, wiosenne warzywa, randki nad Wisłą, Bożeeeee

Oj tak. Ta zima jest straszna. Wiosnę kocham.
Stary 2012-02-12, 14:51   #2454
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
I dlatego jak mieszkanie to tylko z centralnym ogrzewaniem, lepiej nie ryzykować.
O widzisz, o tym wykorzystaniu gazu zapomniałam Zaczadzenie najbardziej kojarzy mi się z piecykami gazowymi w łazience, ale rzeczywiście powodów jest więcej.

Na blogu sernik

Instagram

Stary 2012-02-12, 14:59   #2455
Candy Killer
Zakorzenienie

ale pyszota

Stary 2012-02-12, 15:02   #2456
NioseWamPicie
Zadomowienie

Dziewczyny, mam problem. Wygrałam lakier na zagranicznym blogu, ale dziewczyna wysłała mi info, że nie wysyła poza US / Kanadę. Czy jest tu jakaś, która mogłaby mi pomóc (żeby lakier przyszedł do niej i żeby odesłała go do mnie). Oczywiści kasę za wysyłkę przeleję paypalem. Będę wdzięczna za odzew
NioseWamPicie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:08   #2457
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, z wentylacją i piecykiem wszystko było ok?
Wiesz co, nawet spytałam się mamy, bo pomyślałam, że może nie pamiętam jednak dokładnie - no więc stwierdzili, że w sumie można by przeczyścić kominy (ale nie, że jakaś super konieczność ani, że to na pewno przyczyna), czego oczywiście nie zrobili, piecyk ok, wszystko inne ok.
Za to w tym roku wyszło, że mamy całe przewody zagnieżdżone. Co, swoją drogą, skutkuje tym, że jak temperatura spada do mniej niż -5 stopni, to nie ma szans się umyć w ciepłej wodzie, bo piecyk się wyłącza.
To tak odnośnie wiosny - bo ja już nawet nie chcę słońca i 15 stopni, chcę tylko dodatnią temperaturę i w końcu wziąć ciepły prysznic, o kąpieli nie wspominając.
Stary 2012-02-12, 15:13   #2458
Karen15
Zakorzenienie

Znacie jakieś fajne niemiecki firmy z kosmetykami? Jako, ze mam tam ciocię i wujka można by było ich wykorzystać
Stary 2012-02-12, 15:18   #2459
ciriness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Znacie jakieś fajne niemiecki firmy z kosmetykami? Jako, ze mam tam ciocię i wujka można by było ich wykorzystać
Wejdź na bloga sroczki (cosrocewokowpadnie.blogs pot.com) tam znajdziesz mnóstwo inspiracji

Cytat:

Na blogu sernik
Mogę wpaść ? Mniam Mniam!
ciriness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:20   #2460
Yasinisi
Zakorzenienie

W moim otoczeniu nikt, nigdy żadnych nieprzyjemnych sytuacji z czadem czy gazem na szczęście nie miał..

Jeśli chodzi o wiosnę to czekam z utęsknieniem.. Nienawidzę zimy !!!!

Cytat:
Napisane przez NioseWamPicie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam problem. Wygrałam lakier na zagranicznym blogu, ale dziewczyna wysłała mi info, że nie wysyła poza US / Kanadę. Czy jest tu jakaś, która mogłaby mi pomóc (żeby lakier przyszedł do niej i żeby odesłała go do mnie). Oczywiści kasę za wysyłkę przeleję paypalem. Będę wdzięczna za odzew
O kurcze.. A pisała w regulaminie, że tylko US/Canada? Ja w takich nie biorę udziału..
Niestety nie mam nikogo w US ani Kandzie żeby pomóc.. Ale szkoda żeby nagroda Ci przepadła.. Mam nadzieję, że ktoś się znajdzie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości