|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#56191 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Wczoraj kupiłam jeszcze w SuperPharmie żel gumowy i żel elastyczny (z tej samej serii, co mój ukochany mrożący). Wklejam tutaj składy, może kogoś zainteresują. Dość podobne do siebie są.
Mrożący: Aqua, VP/VA, Copolymer, Polyquaternium-69, Glycerin, Acrylates/Steareth-20, Methacrylate Crosspolymer, Triethanolamine, Laureth-10, Phenylbenzmidazole Sulfonic Acid, Disodium EDTA, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Linalool, Limonene, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone Gumowy: Aqua, VP/VA Copolyler, Glycerin, Acrylates/Steareth-20 Methacrylate Crosspolymer, Polyquaternium-69, Triethanolamine, Laureth-10, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, PEG-90M, Disodium EDTA, Parfum, Alpha-isomethyl Ionone, Butylphenyl Methylopropional, Citronellol, Linalool, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone Elastyczny: Aqua, VP/VA Copolymer, Glycerin, Acrylates/Steareth-20 Methacrylate Crosspolymer, Polyquaternium-69, Hydroxyethylcellulose, Triethanolamine, Laureth-10, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Disodium EDTA, Parfum, Alpha-isomethyl Ionone, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Linalool, Limonene, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone
|
#56192 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#56193 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() przegapiałam loka Ajrisz, lece go szukać |
|
|
|
|
#56194 |
|
Zadomowienie
|
SugarbabyLove, a zobacz moze w jakiejs aptece u siebie czy nie ma olejku rycynowego
Maseczka o ktorej pisalam to taka standardowa z domowych dobrodziejstw Zoltko to zrodlo protein, miod to humektant - nawilzacz, o olejku rycynowym Ajrisz juz napisala. Mozna wzbogacac sokiem z cytryny, innymi olejkami, aloesem, zelem lnianym, dodac odzywke itd. Ja dodalam dzis zawartosc kapsulki z witamina A i pantenol ![]() Nalozylam dzis ta maseczke oprocz wlosow takze w niewielkiej ilosci na skalp, posiedzialam godzine (pilnujac zeby nie przedluzyc) i bardzo duzo wlosow zostalo na grzebieniu przy czesaniu z ds Chce mi sie plakac... Poza tym zaczynam myslec ze nie potrafie stosowac metody kubeczkowej. W ogole mi sie nic nie pieni W efekcie bardziej grzebie we wlosach przy myciu i to tez pewnie wzmaga wypadanie. Jestem mega zniechecona Doslownie nie potrafie umyc wlosow jak nalezy Czy jest cokolwiek co bezpiecznie mozna klasc na skalp (maseczka, olej) bez obawy o wypadanie? Nie mowie oczywiscie o Jantarze, Seboradinie i tym podobnych Dzieki Chatul za sklady
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-02-12 o 13:34 |
|
|
|
#56195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale doszłam do wniosku, że może jak kiedyś wypatrzę ten mrożący, to kupię i zacznę od niego próbowanie
|
|
#56196 | ||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Też ulegam manii CP i mam zamiar kupić
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Indios, sądzę, że Ajrisz chodziło o ewentualne podrażnienia. Napisała, że biovax też nie jest dla niej najlepszy .
|
||||
|
|
|
#56197 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:bedzie lepiej, szybciej niż sądzisz ![]() Cytat:
zakręcam i wstrząsam mocno, piana wtedy jest w otwartym słoiczku/kubeczku nie robiła mi sie piana ![]() Ta maskę, co podałaś lekarka poleciła mi kłaść na skalp i włosy i do tej pory tak robię ( dzieciowi również) do tego masaż szczoteczką mieciutką Ale nie kazdy moze kłaść olej na skalp. a moze siemie lniane, gdzies o tym było w wątku - dziewczyny z pewnościa podpowiedzą
|
||
|
|
|
#56198 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A nie wiem co zrobić z żelami, których dawniej używałam, bo one mi nie pasują... Ech... Będę musiała je do czegoś zużyć...
|
|
#56199 | |
|
Zakorzenienie
|
Leczy, o ile go nie powoduje
U mnie powoduje ;]Półprodukty dla loczków i fal Fajne ![]() Wybacz. Napisałam z perspektywy analizy składu. Biovax, Rainforrest i DI mają składniki których wymagamy od dobrej odżywki. Być może z mojej perspektywy powinnam wieszać na L'Biotice psy, bo opisują swoje kosmetyki jako dobre dla alergików i wrażliwców a mi każdy jeden zrobił masakrę, ale nie będę, bo obiektywnie są dobre. Prawo wizażu jest takie (zwłaszcza KWC) że ludzie piszą że im serum Biosilk odżywiło włosy ;] Cytat:
|
|
|
|
|
#56200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są tam fajne masła shea, z domieszkami olejków zapachowych i innymi dodatkami (m.in. jojoby) ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Ja też ![]() Na pewno wstawię zdjęcia O ile nie będą tłuste
CG od 30.09.2011 Olejowanie od 11.11.2011 28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com Edytowane przez ewcia1807 Czas edycji: 2012-02-12 o 13:56 |
|
|
|
|
#56201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet u mnie niektóre powodują wypadanie, chociaż raczej nie mam z tym problemu już (wypadanie na skutek podrażnienia, reakcja natychmiastowa) Żel lniany dobrze się wchłania i ma bardzo małe ryzyko podrażnień, nie wiem jak z wypadaniem. Warto próbować bo uczucie nawilżenia i łagodzenia jest niezaprzeczalne. Jest kilka sposobów nakładania, u mnie najlepiej się sprawdza gęsta płukanka po myciu, a kiedy nakładałam na osuszone było mi co najmniej dziwnie |
|
|
|
|
#56202 |
|
Rozeznanie
|
Znów muszę poprzestać zakupów kosmetyków, bo ledwo się mieszczą w moim pudełku (a jeszcze kilka rzeczy w łazience jest). Musiałam wyciągnąć z niego kosmetyki do twarzy, żeby było miejsce
Postanowiłam zapisywać sobie ile wydaję na odżywki, żele itp, aż się boję ile wyjdzie po paru miesiącach.A jest jeszcze tyle rzeczy które chciałabym kupić ![]() Zrobiłam wczoraj płukankę cytrynową, ale nie widzę różnicy, ani większego połysku, ani nic. |
|
|
|
#56203 |
|
Zakorzenienie
|
chatul- aa dziękuję
staram się . a kolorek to mix czerwieni z fioletem co do rycyny noo spytam tutaj z aptece a pozatym w drogeriach tez popatrze ![]() ale ma duzo właściwości na prawdekurcze wkręciłam sie w zakupy włosowe, pojde jutro do BIO sklepu tam mają duzo rzeczy moze i naturalne kosmetyki mają a jak nie to jeszcze jest apteka i DM ![]() a ten redken to tak samo jak reszta typu wella duzo silikonów mają a reklamują jakie to super duper produkty
|
#56204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#56205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#56206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#56207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja rycyny mogę malutko - pół łyżeczki do herbaty dodane do maski, jak jest więcej - wypadają. Miód i cytryna też u mnie nie na skalp, zwyczajnie mnie piecze i widać, że po umyciu jest więcej włosów w wannie (na mokro w ogóle nie czeszę). Żóltko z kolei nie powinno być za długo na włosach. Mnie nie wypadają po hinduskich olejkach (ale nie jestem przekonana do amli Khadi na 100% - w fazie testów). Na pewno Jantar mi nie szkodzi. Po Seboradinie - wypadają. Wszystko niestety trzeba przetestować na sobie ![]() Może być też tak, że skóra głowy w ogóle nie lubi, jak coś na niej za długo jest (u mnie godzina - to już bardzo długo) |
|
|
|
|
#56208 |
|
Kazar Lady
|
zaleję Was moimi dzisiejszymi fotkami
po farbowaniu na olej odrostów pielęgnacja jak dotychczas ![]() z tyłu nie dopracowałam koncówek, ale efekt i tak mi sie podoba ![]() środkowe zdjęcie bez lampy
|
|
|
|
#56209 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#56210 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dlaczego?
Cytat:
|
|
#56211 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#56212 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#56213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zero puchu
|
|
#56214 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Polski sie u mnie nie sprawdził, Eloe pisała ze cos on zawiera, co widocznie mi nie pasowało - mi puszył włosy. Ten z biowaxa do zniszczonych chyba dziewczyny chwaliły Chatul dziękuję
|
|
|
|
|
#56215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale bałam się niesłychanie i jeszcze na gronie pisali, że wypadną te słabe i będzie już super. Że muszą wypadać, bo są zniszczone ![]() ![]() Tak jak Ajrisz pisała " wypadanie na skutek podrażnienia, reakcja natychmiastowa" ale dopiero teraz o tym wiem Mi SLS nie przeszkadza, używam z tym szamponów i jest ok, bo inaczej nie domyje
|
|
#56216 |
|
Zakorzenienie
|
Ajrisz, pozdrawiam lokasa
Miskaa, pięknie Dziś piękny dzień nastał, obejrzałam swoją fryzurę od tyłu, jest idealnie prawie. Muszę tylko z tego cholernego cieniowania zejść, z najkrótszej warstwy będzie ciachanie... nie wiem kiedy I wydaje mi się, że wtedy będzie paradoksalnie więcej objętości - jak nie będą pocieniowane
|
#56217 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
dziwna jest teraz - ile czasu minelo zanim trafiłam gdzie wcisnąć zeby przekierowało do postu ![]() dziekuje
|
|
|
|
|
#56218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Anyway, pamiętam w swoim życiu sytuację(tak, zyłam wtedy jeszcze we włosowym średniowieczu) kiedy po umyciu stosowałam wax zagraniczny(SLES) jako odzywkę b/s. Końcówki miałam w niezłym stanie bo wyjątkowo były równe jak od linijki ale włosy leciały jak oszalałe. Nie oglądałam ich wtedy czy mają cebulki czy to tylko połamańce ale coś było na rzeczy. Żeby nikt nie postanowił ponajeżdżać, to powiem, wiem, że stosowałam go niezgodnie z przeznaczeniem. Tym niemniej skoro długi kontakt powodował problem to krótki również by go powodował. Kwestia dawki "trucizny". Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2012-02-12 o 15:00 |
|
|
|
|
#56219 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#56220 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.

!
Chce mi sie plakac... Poza tym zaczynam myslec ze nie potrafie stosowac metody kubeczkowej. W ogole mi sie nic nie pieni
W efekcie bardziej grzebie we wlosach przy myciu i to tez pewnie wzmaga wypadanie. Jestem mega zniechecona
Doslownie nie potrafie umyc wlosow jak nalezy 
ale doszłam do wniosku, że może jak kiedyś wypatrzę ten mrożący, to kupię i zacznę od niego próbowanie 

klask i:

dziwna jest teraz - ile czasu minelo zanim trafiłam gdzie wcisnąć zeby przekierowało do postu