Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1875 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-12, 14:40   #56221
kamki
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Miskaa78 piękny kolor, piękny skręt. Cudo !
mpx - patrząc na Twoje włosy, widzę, że jest na mnie nadzieje. Twoje włosy sprzed CG wyglądają jak u mnie po pół roku CG. Z tym, że masz o wiele dłuższe. Oh ah! Widać, warto czekać i dbać starannie o włosy. A mogłabyś mi powiedzieć ile razy w roku podcinasz końcówki, bo jestem niezmiernie ciekawa. Wyglądają tak zdrowo !
AjriszMarta najprawdziwszy lok
SugarbabyLove - po 12 dniach jest różnica. Pamiętam włosy sprzed kilku dni, i widać, że są piękniejsze.

Akurat trafiłam z tematem, gdyż wczoraj pomyślałam nad kupnem sensownej maski. Jedyną maskę jaką posiadam to granat i aloes z Alterry. Sprawdza się średnio, podejrzewam że jak ją skończę to nigdy więcej po nią nie sięgnę. No i myślałam nad którymś biovaxem: Biovax, maseczka, intensywnie regenerująca, do włosów suchych i zniszczonych - ale już kompletnie nie wiem co robić. Bo skoro nie warto, i jeszcze skład mają tak nieprzyjemnie długi, że nie chcę szkodzić mojemu biednemu skalpowi, który ostatnio swędzi. Pewnie nie dowiem się póki nie spróbuję.

I tak resztkami sił powstrzymuję się przed ścięciem włosów , a chciałam je zapuszczać. Wydaje mi się , że wyglądają coraz gorzej. No ale, trzeba przetrwać mrozy! Ewentualnie poproszę siostrę o ścieniowanie.

Dobra, lecę zmywać rycynę i olej winogronowy ze skalpu. Zobaczymy, czy mi się jakoś odwdzięczy.
kamki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 14:42   #56222
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
myślisz dziwna jest teraz - ile czasu minelo zanim trafiłam gdzie wcisnąć zeby przekierowało do postu

dziekuje jestem tu dopiero od nowego roku
serio? to baardzo fajnie ze w tak krótkim czasie tak sie stan włosów poprawił..
Stary 2012-02-12, 14:43   #56223
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Swoją drogą gdzieś nadrabiając widziałam pytanie o pektyny, które chcę kupić, teraz nie mogę znaleźć tego postu. Tak, chodzi o pektowin. Innej firmy produkującej pektyny nie znam.

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 14:44   #56224
ewcia1807
Zakorzenienie

No to zaczynam akcję denko na 2 tygodnie Zamówiłam l-cysteinę, glicerynę (tylko to do włosów na razie) , hydrolat różany i koloid srebra Ale odłożyłam troszkę pieniędzy, w razie, gdy Isana i Alterra będzie na przecenie

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 14:44   #56225
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Jak dla mnie sytuacja z pilomaxem jest właśnie taka sama, efekt wizualny niezły ale nikt nie wie jak on w gruncie rzeczy wpływa na stan włosów, jedne to przeżyją i dalej będą miały objętość i skręt a drugie się połamią.
dobrze napisane
a propos zagranicznego waxu to ja piszę o o tym firmy - richards & appleby.
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Super wyglądają
dziękuję jestem zadowolona no i błyskają na czarno juz od skóry

Chatul, może naprawia niedługo Jest niewygodna oj jest

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 14:46   #56226
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamki Pokaż wiadomość
Miskaa78 piękny kolor, piękny skręt. Cudo !
mpx - patrząc na Twoje włosy, widzę, że jest na mnie nadzieje. Twoje włosy sprzed CG wyglądają jak u mnie po pół roku CG. Z tym, że masz o wiele dłuższe. Oh ah! Widać, warto czekać i dbać starannie o włosy. A mogłabyś mi powiedzieć ile razy w roku podcinasz końcówki, bo jestem niezmiernie ciekawa. Wyglądają tak zdrowo !
AjriszMarta najprawdziwszy lok
SugarbabyLove - po 12 dniach jest różnica. Pamiętam włosy sprzed kilku dni, i widać, że są piękniejsze.

Akurat trafiłam z tematem, gdyż wczoraj pomyślałam nad kupnem sensownej maski. Jedyną maskę jaką posiadam to granat i aloes z Alterry. Sprawdza się średnio, podejrzewam że jak ją skończę to nigdy więcej po nią nie sięgnę. No i myślałam nad którymś biovaxem: Biovax, maseczka, intensywnie regenerująca, do włosów suchych i zniszczonych - ale już kompletnie nie wiem co robić. Bo skoro nie warto, i jeszcze skład mają tak nieprzyjemnie długi, że nie chcę szkodzić mojemu biednemu skalpowi, który ostatnio swędzi. Pewnie nie dowiem się póki nie spróbuję.

I tak resztkami sił powstrzymuję się przed ścięciem włosów , a chciałam je zapuszczać. Wydaje mi się , że wyglądają coraz gorzej. No ale, trzeba przetrwać mrozy! Ewentualnie poproszę siostrę o ścieniowanie.

Dobra, lecę zmywać rycynę i olej winogronowy ze skalpu. Zobaczymy, czy mi się jakoś odwdzięczy.

dziekuje kochana
a czemu tej a alterry wiecej nie kupisz? nie sluzy twoim włoskom?
ja tez otatnio alterre przeglądałam i ma maly wybór produktów do włosów to alverde ma większy
no widzisz ja ścięłam te co były najbardziej zniszczone czyli z przody "grzywke" i końce i jest OK a bedzie lepiej i lepiej
czasem warto podciąć zeby sie włosy "opamiętały"
ale to jak szybko urosną chyba juz od włosów zalezy mi akurat szybko rosną więc ścinam jeśli muszę i sie nie przejmuję ale oczywiście jesli Tobie długo rozną to nie obcinaj albo zetnij ciutkę tylko

PS: zaczynam lubieć "opiekę" nad włoskami i moje loczki też jak mają mniej puchu to są na prawdę miłe
Stary 2012-02-12, 14:47   #56227
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Ajrisz, lokas piękny i błyszczący jak zawsze
Sugar, coś fajnego zaczyna się dziać z włosakmi

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2012-02-12 o 14:49
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 14:48   #56228
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
serio? to baardzo fajnie ze w tak krótkim czasie tak sie stan włosów poprawił..
ja miałam zdrowe włosy jak tu trafiłam, walczyłam z puchem - nie sądziłam, że po zmianie pielęgnacji na CG bede miała taki fajny skręt
jestem zadowolona z efektów.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 14:56   #56229
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam zdrowe włosy jak tu trafiłam, walczyłam z puchem - nie sądziłam, że po zmianie pielęgnacji na CG bede miała taki fajny skręt
jestem zadowolona z efektów.
aha no ale itak efekt jest świetny

Basia- dziękuje staram się
Stary 2012-02-12, 15:01   #56230
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Wychodzi na to, że nie ma uniwersalnego remedium na problemy włosowe
Ja rycynę traktuję jako rewelacyjny środek na osłabione, wypadające włosy a okazuje się, że u innych rycyna działa wprost przeciwnie.
Podobnie Wax ze sles, gdy używałam regularnie miałam bardzo ładne, zadbane wlosy i zero podrażnień skórnych, do Biovaxa nie mam już takiego zaufania, choć obiektywnie rzecz biorąc nic złego mi nie zrobił.

A tak poza tym skład to jeszcze nie wszystko. To tylko lista składników, z której możemy w pewnym stopniu określić, czego jest więcej a czego mniej. Nie jesteśmy w stanie zgadnąć stężenia.

Cytat:
"Czy zastosowany w odżywkach WAX składnik Sodium Lauryl Sulfate (SLS) faktycznie jest tak niebezpieczny dla zdrowia, jak można o tym przeczytać na różnych forach internetowych? Jak udowodniły badania przeprowadzone przez Cosmetic Ingredient Revue (CIR) w 2005 roku, kosmetyki zawierające w swoim składzie Sodium Lauryl Sulfate nie zagrażają zdrowiu ludzkiemu(nie są rakotwórcze), jeżeli są stosowane w kosmetykach, które się spłukuje, a kosmetyki które pozostają długo na skórze nie powinny zawierać go więcej niż 1%. W odżywkach WAX stężenie SLS wynosi 1%, a ponadto pozostają na skórze jedynie 20 minut, po tym czasie należy je dokładnie spłukać. Proszę również pamiętać, że w obecnych czasach tak naprawdę wszystko może podrażniać i powodować alergię, wiele zależy od wrażliwości osobniczej każdego z nas i nie musi to być koniecznie właśnie SLS."

http://www.pilomax.pl/4/faq

Składników odżywczych w Biovaxie też może być śladowa ilość.

Ostatnio przeczytałam na Biochemii, że jeśli stężenie składników wynosi poniżej 1% to nie muszą być umieszczane po kolei. Więc to miejsce w składzie też nie mówi nam wszystkiego.
Stary 2012-02-12, 15:05   #56231
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
zaleję Was moimi dzisiejszymi fotkami po farbowaniu na olej odrostów pielęgnacja jak dotychczas
z tyłu nie dopracowałam koncówek, ale efekt i tak mi sie podoba
środkowe zdjęcie bez lampy
Pyszniaste
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Dziś piękny dzień nastał, obejrzałam swoją fryzurę od tyłu, jest idealnie prawie. Muszę tylko z tego cholernego cieniowania zejść, z najkrótszej warstwy będzie ciachanie... nie wiem kiedy I wydaje mi się, że wtedy będzie paradoksalnie więcej objętości - jak nie będą pocieniowane
Czemu paradoksalnie. Ja cieniuję żeby mieć mniej objętości. Wszystko zależy od przypadku
Cytat:
Ajrisz, protestuję, nie przepraszaj za to, że analizujesz skład i pod tym względem wydajesz ocenę.
Nie będę przepraszać.
Jeno jako analizatorka (:P) muszę pamiętać o pisaniu rzeczy dla mnie oczywistych. Np DLACZEGO sądzę że są lepsze - bo analiza wykazuje to i to.
To tak żeby nie zapętlić się w powtarzaniu dogmatów (np "Joanna Naturia Len Rumianek jest świetną odżywką b/s" "odżywki Alterra są dobre" - nie mam pojęcia bo żadnej nie używałam i nie użyję)
Cytat:
Napisane przez kamki Pokaż wiadomość
Bo skoro nie warto, i jeszcze skład mają tak nieprzyjemnie długi, że nie chcę szkodzić mojemu biednemu skalpowi, który ostatnio swędzi. Pewnie nie dowiem się póki nie spróbuję.
Dla mnie wrażliwca jedynym wyjściem było znalezienie prostej maski która mi nie szkodzi, zakupy na półproduktach i w zielarskim i mieszanie. I jestem zadowolona. Jeśli mi się nie chce - sam Bingacz. Jeśli mi się chce: nawet bobofrut jak dziś
Bingo shea mogę polecić. Zanim kupiłam, przeanalizowałam skład pod każdym kątem i jest to chyba najładniejszy skład jaki widziałam na rynku. Jedyny problematyczny był i zawsze jest zapach: na szczęśćie węchowo nie jest nachalny i mnie nie podrażnia
Cytat:
Kryzys! Przeczekaj. Zrób małą zmianę jeśli bardzo potrzebujesz Jak punkt rosy wróci w okolice zera - będzie lepiej!
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Ajrisz, lokas piękny i błyszczący jak zawsze

Nio Dawno go nie było bobofrut jak nic

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Cytat:
"Czy zastosowany w odżywkach WAX składnik Sodium Lauryl Sulfate (SLS) faktycznie jest tak niebezpieczny dla zdrowia, jak można o tym przeczytać na różnych forach internetowych?
Hm tak samo Farmona ma artykulik o SLES ;] Niech im Bozia w dzieciach wynagrodzi
Cytat:
Ostatnio przeczytałam na Biochemii, że jeśli stężenie składników wynosi poniżej 1% to nie muszą być umieszczane po kolei. Więc to miejsce w składzie też nie mówi nam wszystkiego.
Zuo :/

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:07   #56232
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dlaczego?
Nie pamiętam, dlaczego, głupio mi
Nie jestem pewna, ale chyba Indios o tym pisała w jakimś innym wątku, a wyszukiwarka teraz coś nie bardzo.
Zanotowałam sobie, że żółtko nie powinno być za długo, ale już nie zapisałam, dlaczego - może to jak z naftą - 15 min wystarczy, a dłużej może podrażniać?
Albo zasycha i trudno zmyć?
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:08   #56233
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
dzięki Ci bardzo wiedziałąm ze gdzies mi dzwoni, nie wiedziałam gdzie a na notebooku wyszukiwarka w ogóle mi nei działa. Zreszta co to za wyszukiwarka teraz

co głowa to opinią
Dokładnie, trzeba po prostu wypróbować, dobre jest to, że biovax można kupić w saszetkach.

A właśnie któraś z dziewczyny chciała filmik o tym jak nissia układa swoje włosy, proszę: http://www.youtube.com/nissiax83#p/u/64/nyH3HJJOq1E tu jest o pielęgnacji: http://www.youtube.com/nissiax83#p/u/113/kCDYvC0ArJU sama jeszcze nie oglądałam, ale zaraz mam zamiar i chyba używa sesy i vatiki.
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:08   #56234
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Podobnie Wax ze sles, gdy używałam regularnie miałam bardzo ładne, zadbane wlosy i zero podrażnień skórnych, do Biovaxa nie mam już takiego zaufania, choć obiektywnie rzecz biorąc nic złego mi nie zrobił.

A tak poza tym skład to jeszcze nie wszystko. To tylko lista składników, z której możemy w pewnym stopniu określić, czego jest więcej a czego mniej. Nie jesteśmy w stanie zgadnąć stężenia.

Cytat:
"Czy zastosowany w odżywkach WAX składnik Sodium Lauryl Sulfate (SLS) faktycznie jest tak niebezpieczny dla zdrowia, jak można o tym przeczytać na różnych forach internetowych? Jak udowodniły badania przeprowadzone przez Cosmetic Ingredient Revue (CIR) w 2005 roku, kosmetyki zawierające w swoim składzie Sodium Lauryl Sulfate nie zagrażają zdrowiu ludzkiemu(nie są rakotwórcze), jeżeli są stosowane w kosmetykach, które się spłukuje, a kosmetyki które pozostają długo na skórze nie powinny zawierać go więcej niż 1%. W odżywkach WAX stężenie SLS wynosi 1%, a ponadto pozostają na skórze jedynie 20 minut, po tym czasie należy je dokładnie spłukać. Proszę również pamiętać, że w obecnych czasach tak naprawdę wszystko może podrażniać i powodować alergię, wiele zależy od wrażliwości osobniczej każdego z nas i nie musi to być koniecznie właśnie SLS."

http://www.pilomax.pl/4/faq

Składników odżywczych w Biovaxie też może być śladowa ilość.

To, że nie ma działania rakotwórczego nie oznacza, że nie ma potencjału wysuszającego, stosunkowo podobnego do alkoholu.

Odnośnie kolejności składu, dlatego dla mnie ważna jest również konsystencja kosmetyku, oceniam skład co powinno mieć stałą konsystencję, ile jest "rozpuszczalników" i w związku z tym na oko można ocenić zawartość choćby oleju, który w temperaturze pokojowej ma stałą konsystencję.
W sumie prawda z tym składem, przed parfum może być keratyna a ich ilość może być taka sama

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2012-02-12 o 15:12
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:16   #56235
goldika
Zakorzenienie

no to witam na watku

co to za Jantar ktory tak jest tutaj polecany?

Ale macie tempo pisania ja skoczylam na zakupy, kupilam Glorie (sprobuje mycia odzywka), zel do wlosow, cos na skret, pianke i szampon. W sumie wiekszosc rzeczy trafilam przecenionych
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:18   #56236
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Leczy, o ile go nie powoduje U mnie powoduje ;]

Fajne
No właśnie, u mnie chyba też. w ogóle z niego nie korzystasz w takim wypadku? czy po prostu ograniczasz ilość do minimum? oczywiście mówię o maskach do włosów itp

miło mi

Cytat:
zaleję Was moimi dzisiejszymi fotkami po farbowaniu na olej odrostów pielęgnacja jak dotychczas
ładniutkie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
No można próbować coś zrobić, czemu nie. Ta wyszukiwarka jest mało intuicyjna

Ajrisz mówisz o tej?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-piec-alg.html

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-02-12 o 15:29
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:26   #56237
pussynka
Raczkowanie

Cytat:

Aaaa robić robić z bobofrutem jest loczek zauszny najprawdziwszy 100% od zawsze mój
coś mi się zdaje, że dłuższe pokażą co potrafią jednak warto było wygrzebywać tą marchewkę z bananem z włosów?

Cytat:
A do tego rycyna leczy wypadanie włosów
oj bardzo bym tego chciała, ale niestety d**a Jak przyjdzie Bingacz, to potestuję może z nim...

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
nic z tych rzeczy, bo to nie była odżywka, tylko spray-żel
ja się tak nie wzbraniam przed silikonami, to nie jest zło ostateczne

http://www.makeupalley.com/product/s...yling-Products

Taki spray, Eloe go zanalizowała https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2644

Jest na prawdę fajny! ale stacjonarnie nigdzie go nie widziałam, ja dostałam od koleżanki, która chciała coś takiego dla siebie, ale nie zauważyła, że to do loków i mi sprezentowała
dzięki, rzeczywiście nie ma w sobie nic az tak rewelacyjnego. Ale dziękuję

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
SugarbabyLove, a zobacz moze w jakiejs aptece u siebie czy nie ma olejku rycynowego w Polsce znajdziesz praktycznie w kazdej i za niewielkie pieniadze.
Maseczka o ktorej pisalam to taka standardowa z domowych dobrodziejstw Zoltko to zrodlo protein, miod to humektant - nawilzacz, o olejku rycynowym Ajrisz juz napisala. Mozna wzbogacac sokiem z cytryny, innymi olejkami, aloesem, zelem lnianym, dodac odzywke itd. Ja dodalam dzis zawartosc kapsulki z witamina A i pantenol

Nalozylam dzis ta maseczke oprocz wlosow takze w niewielkiej ilosci na skalp, posiedzialam godzine (pilnujac zeby nie przedluzyc) i bardzo duzo wlosow zostalo na grzebieniu przy czesaniu z ds Chce mi sie plakac... Poza tym zaczynam myslec ze nie potrafie stosowac metody kubeczkowej. W ogole mi sie nic nie pieni W efekcie bardziej grzebie we wlosach przy myciu i to tez pewnie wzmaga wypadanie. Jestem mega zniechecona Doslownie nie potrafie umyc wlosow jak nalezy Zwlaszcza po domowych maskach i olejach.
Czy jest cokolwiek co bezpiecznie mozna klasc na skalp (maseczka, olej) bez obawy o wypadanie? Nie mowie oczywiscie o Jantarze, Seboradinie i tym podobnych
Niestety podzielam Twoje objawy. Teraz stosuję tylko Jantar albo len - nic innego. Żelik lniany oczywiści na włosy - ale taki rozwodniony jako płukankę po myciu: oblewam się nim ale też trzymając głowę nad miską, maczam ją w niej na chwilę, dzięki czemu skalpik jest pokryty Lubi on to bardzo! Nawet jeszcze przy silikonach i sls-ach widziałam efekt

Cytat:
Ach, ten Twój kolorek Tak patrzę i patrzę - i coś mają wspólnego Twoje włosy chyba z moimi... hm...
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:27   #56238
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
No właśnie, u mnie chyba też. w ogóle z niego nie korzystasz w takim wypadku? czy po prostu ograniczasz ilość do minimum? oczywiście mówię o maskach do włosów itp
Raczej nie używam na włosy. Parę razy próbowałam, niestety ciężko się zmywa czyli odpada. Unikam wszystkiego co grozi SLSem
Ale na pazury niezastąpiona

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:58   #56239
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Farmona przecież pisze prawdę, że nie używa sls. Dla mnie obecność sles zamiast sls to niekoniecznie wielka różnica, ale to już inny temat.
Sls faktycznie nie może być więcej niż 1% w kosmetykach trzymanych dłużej, wszędzie tak piszą. A jaka jest faktyczne stężenie w Waxie - możemy albo polegać na oświadczeniu producenta, albo zlecić badania.
Stary 2012-02-12, 15:59   #56240
kamki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
No to zaczynam akcję denko na 2 tygodnie Zamówiłam l-cysteinę, glicerynę (tylko to do włosów na razie) , hydrolat różany i koloid srebra Ale odłożyłam troszkę pieniędzy, w razie, gdy Isana i Alterra będzie na przecenie
Dobra metoda nie jest zła. Też zawsze mam odłożone pieniędzy : "w razie promocji".

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
dziekuje kochana
a czemu tej a alterry wiecej nie kupisz? nie sluzy twoim włoskom?
ja tez otatnio alterre przeglądałam i ma maly wybór produktów do włosów to alverde ma większy
no widzisz ja ścięłam te co były najbardziej zniszczone czyli z przody "grzywke" i końce i jest OK a bedzie lepiej i lepiej
czasem warto podciąć zeby sie włosy "opamiętały"
ale to jak szybko urosną chyba juz od włosów zalezy mi akurat szybko rosną więc ścinam jeśli muszę i sie nie przejmuję ale oczywiście jesli Tobie długo rozną to nie obcinaj albo zetnij ciutkę tylko

PS: zaczynam lubieć "opiekę" nad włoskami i moje loczki też jak mają mniej puchu to są na prawdę miłe
Alterra u mnie robi mało. Nie wiem czemu. Chciałabym jeszcze przetestować morelkę, ale już odżywkę. Mam wrażenie, że po niej włosy są strasznie spuszone, jednak po ostatnim zestawie ładnie się pokręciły, i puchu było mniej. Może muszę jej dać drugą szansę.

Z tym mniejszym puchem to gratuluję. Mniej - lepiej. W końcu nie ma nic gorszego niż poranna szopa na głowie. )

Cytat:
PDla mnie wrażliwca jedynym wyjściem było znalezienie prostej maski która mi nie szkodzi, zakupy na półproduktach i w zielarskim i mieszanie. I jestem zadowolona. Jeśli mi się nie chce - sam Bingacz. Jeśli mi się chce: nawet bobofrut jak dziś
Bingo shea mogę polecić. Zanim kupiłam, przeanalizowałam skład pod każdym kątem i jest to chyba najładniejszy skład jaki widziałam na rynku. Jedyny problematyczny był i zawsze jest zapach: na szczęśćie węchowo nie jest nachalny i mnie nie podrażnia

Kryzys! Przeczekaj. Zrób małą zmianę jeśli bardzo potrzebujesz Jak punkt rosy wróci w okolice zera - będzie lepiej!
Prawdę mówiąc dla mnie zapachy to najmniejsze zmartwienie. Tylko ten swędzący skalp... coś mu szkodzi, a ja nie wiem co. Chyba będę musiała codziennie robić ten sam zestaw, i wymieniać jeden składnik. Pół roku Cg, a ja nie wiem co szkodzi moim włosom!
Bingo niestety u mnie nie ma w okolicy. Siostrę mogę poprosić, ale najszybciej bym dostała na Wielkanoc, ale lepszy rydz niż nic Zatem dziękuję bardzo za propozycje do kupienia
Chyba będę właśnie taką włosomaniaczką: stwarzającą własne mikstury. Swoją drogą: przynajmniej będę miała pewność, że bardziej pomagam niż szkodzę, a sama świadomość sprawi, że i puchu będzie mniej i włosy zaczną się kręcić od nasady )

Cóż, ale nożyczek lepiej będę unikała. Nie mogę doczekać się wiosny, albo chociaż mniejszych mrozów. Coś w granicy -1 stopień.

A i jeszcze krótkie pytanie: po Pottersie moje włosy się strasznie buntują: przetłuszczają się w mega szybkim czasie. Zatem czy myje któraś z was Hegronem, bo się zastanawiałam nad kupnem d/s. W domu mam jedynie b/s i nie wiem czy nada się na mycie włosków.
kamki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 16:03   #56241
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
To, że nie ma działania rakotwórczego nie oznacza, że nie ma potencjału wysuszającego, stosunkowo podobnego do alkoholu.

Odnośnie kolejności składu, dlatego dla mnie ważna jest również konsystencja kosmetyku, oceniam skład co powinno mieć stałą konsystencję, ile jest "rozpuszczalników" i w związku z tym na oko można ocenić zawartość choćby oleju, który w temperaturze pokojowej ma stałą konsystencję.
W sumie prawda z tym składem, przed parfum może być keratyna a ich ilość może być taka sama
Ta maska może podrażnić również ze względu na obecność konserwantów i barwników a potencjał wysuszający może powodować emolient przy jednoczesnym braku humektantów.
Czuję się jak adwokat diabła wcale nie chcę bronić tej maski, tylko ostatnio wiele myślałam o składach i produkcji kosmetyków.
Stary 2012-02-12, 16:07   #56242
ewcia1807
Zakorzenienie

No to zasypię Was moimi włosami
Tak jak obiecałam-nie komentuję

Włoski odrobinę spuszone-tzn. że mam odstawić shea na stałe?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00718.jpg (42,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00721.jpg (28,3 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00722.jpg (42,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00725.jpg (32,8 KB, 35 załadowań)

Stary 2012-02-12, 16:14   #56243
Martek_
Zadomowienie

ewcia
Stary 2012-02-12, 16:21   #56244
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:

Świetne włosy Ale faktycznie mały puszek jest. Co dałaś b/s?
Stary 2012-02-12, 16:21   #56245
ewcia1807
Zakorzenienie

Martek_

Stary 2012-02-12, 16:23   #56246
Martek_
Zadomowienie

tak się zastanawiam.. odkąd stosuje OMO, widzę większe wypadanie włosów. wypadają z cebulkami. czy to źle, czy raczej reakcja włosów na gwałtowną zmianę pielęgnacji plus niekorzystna pogoda i muszę przeczekać?
Stary 2012-02-12, 16:24   #56247
ewcia1807
Zakorzenienie

Chatul nic
Musze kupić Garniera z Karite, bo skończył mi się i zawsze go do końca nie spłukiwałam.

Stary 2012-02-12, 16:30   #56248
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul nic
Musze kupić Garniera z Karite, bo skończył mi się i zawsze go do końca nie spłukiwałam.
Nie no, jak nic nie dałaś na włosy, to jest rewelacja Dziewczyno
Stary 2012-02-12, 16:32   #56249
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
zdjecia z dziś
chyba znowu olej źle zmyłam, zwlaszcza prawą stronę, ale dziś juz nie ruszam, zrobię coś z tym jutro/pojutrze
TŻ zobaczył te zdjęcia i zapytał czy to moje
Poza tym nie byłam na wizażu weekend i co? I nadrabiania mnóstwo, poszalałyście jestem na 18 stronie...

Benek cudowne włosy! Napisz jak je teraz pielęgnujesz

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 16:35   #56250
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:

Ewcia, doczytałam, że niczego nie nałozyłaś po zmyciu seha, w takim razie jest bosko. Bardzo podoba mi się kolor, wszystko mi się podoba, pięknie.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości