Krakowskie plotkowanie i pustoszenie portfela, część XVI~ - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-12, 15:57   #1741
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself
Dot.: Krakowskie plotkowanie i pustoszenie portfela, część XVI~

Ja mieszkam w bloku z centralnym ogrzewaniem i jeśli miałabym kupować nowe mieszkanie to tylko z centralnym ogrzewaniem właśnie... Wolę spać spokojnie. Mieszkając w Krk mieliśmy nowy piecyk, ale i tak strach był. Moja mama zabroniła mi się zamykać w łazience i kazała kąpać tylko, jak ktoś inny był w mieszkaniu...

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 16:03   #1742
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w bloku z centralnym ogrzewaniem i jeśli miałabym kupować nowe mieszkanie to tylko z centralnym ogrzewaniem właśnie... Wolę spać spokojnie. Mieszkając w Krk mieliśmy nowy piecyk, ale i tak strach był. Moja mama zabroniła mi się zamykać w łazience i kazała kąpać tylko, jak ktoś inny był w mieszkaniu...
Ogrzewanie miejskie jest ale większość bloków nie ma ciepłej wody miejskiej-do tego trzeba montować piecyk.
Chyba zakaz montowania piecyków gazowych jest w wieżowcach bo jest problem z ciągiem. W niższych blokach są piecyki bo to mniejszy koszt budowy... Jednak co raz więcej spółdzielni podłącza ciepłą wodę miejską
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 16:16   #1743
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
to OMD jest fachowcem w tej dziedzinie, ale z praktyki wiem, że mało gdzie w Krk są mieszkania bez piecyków. Nie przypominam sobie żeby udało mi się obejrzeć choć jedno mieszkanie, które by go nie miało.
I nawet w nowym budownictwie są one montowanie. Mój blok jest z '99r., ale mieszkałam w bloku z 2007, w którym też był. Zawsze mnie to dziwiło i zastanawiało. W ogóle dopóki nie zamieszkałam w Krk to piecyki gazowe kojarzyły mi się ze starymi blokami, takimi mieszkaniami komunalnymi
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 16:49   #1744
Soline
Zadomowienie

Cytat:

Soline Co tam? Miłość kwitnie?
noo powiedzmy kręcimy film, więc jest mega zapiernicz. -20 stopni, ale nie ma co - kilka godzin na dworze
myślałam, że tyle warstw, to mi wystarczy, a tu nic - palce u stóp odmarzają
ale jeszcze tylko jutro (co prawda do 24...) i Walentynki

a jak u Ciebie? jak tam Wrocław?

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Nie podczytuj tylko pisz pracę!
kochana

akurat zasuwam przy planie filmowym, później troszkę sobie odpocznę, troszkę nacieszę TŻ nooo i do praaaacyyyyy....

Do pracy rodacy!

I shoot photos not people
Soline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 17:01   #1745
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
to OMD jest fachowcem w tej dziedzinie, ale z praktyki wiem, że mało gdzie w Krk są mieszkania bez piecyków. Nie przypominam sobie żeby udało mi się obejrzeć choć jedno mieszkanie, które by go nie miało.
I nawet w nowym budownictwie są one montowanie. Mój blok jest z '99r., ale mieszkałam w bloku z 2007, w którym też był. Zawsze mnie to dziwiło i zastanawiało. W ogóle dopóki nie zamieszkałam w Krk to piecyki gazowe kojarzyły mi się ze starymi blokami, takimi mieszkaniami komunalnymi
Też tak myślałam, ale na Ruczaju w nowym budownictwie nie ma piecyków

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Ogrzewanie miejskie jest ale większość bloków nie ma ciepłej wody miejskiej-do tego trzeba montować piecyk.
Chyba zakaz montowania piecyków gazowych jest w wieżowcach bo jest problem z ciągiem. W niższych blokach są piecyki bo to mniejszy koszt budowy... Jednak co raz więcej spółdzielni podłącza ciepłą wodę miejską
Ja się panicznie boję piecyków. 2 lata znosiłam swojego Junkersa i nigdy więcej!

Cytat:
Napisane przez Soline Pokaż wiadomość
noo powiedzmy kręcimy film, więc jest mega zapiernicz. -20 stopni, ale nie ma co - kilka godzin na dworze
myślałam, że tyle warstw, to mi wystarczy, a tu nic - palce u stóp odmarzają
ale jeszcze tylko jutro (co prawda do 24...) i Walentynki

a jak u Ciebie? jak tam Wrocław?
Dasz radę!

A Wrocław ma chyba dziewczynę Niemniej, fajnie się gada

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2012-02-12, 17:07   #1746
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
to OMD jest fachowcem w tej dziedzinie, ale z praktyki wiem, że mało gdzie w Krk są mieszkania bez piecyków.
Zdecydowanie za mało jest takich mieszkań... Moja spółdzielnia pomału je likwiduje w niektórych blokach...Czy muszę dodawać, że atakuję prezesa aby i u mnie zlikwidowali?
Historia z pracy Oglądam mieszkanie, spisuję sobie wszystko, pytam co zostaje itd. Wchodzę do łazienki, właściciel mówi 'piecyk zostaje'. Moja odpowiedź-tak, ale już jest stary więc kupujący i tak zapewne będą go wymieniać na nowy. Właściciel się oburzył i zaczął mi pokazywać jak piecyk super działa-nie odpalał już automatycznie więc odkręcił gaz , wziął taką długą zapałkę i dawaj ją pod ten piecyk Jakieś resztki pseudo profesjonalizmu powstrzymały mnie przed wybiegnięciem z tego bloku bo oczami wyobraźni już widziałam jak tam wszystko wybucha

Cytat:
Jaki film? Pochwal się!
Codziennie zaglądam na Twojego bloga-boskie zdjęcia
Stary 2012-02-12, 17:28   #1747
2016070953
Konto usunięte

ja na szczęście nie mam gazu w mieszkaniu ale gaziór jest w innych mieszkaniach w kamienicy i też dostaję j***ca na punckie gazu, chodze i wącham po klatce itp, a kąpię się przy otwartych drzwiach

aha i niespodzianka, jak wróciłam do Krakowa to prawie że udusił mnie zapach z rozkwitającego hiacynta którego kupiłam we czwartek, pierdoła był sam przez weekend i rozkwitł
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:03   #1748

Cytat:
ooo nie, groszki absolutnie odpadają ale hawajska...
Jeśli znajdę jej zdjęcie, a raczej zdjęcie siostry w niej, mogę Ci ją pokazać. Tylko ja ją mam u mnie w mieście i nie wiem, jak mogłabym Ci ją podać ewentualnie. Chyba listem
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:09   #1749
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Tak? A wszystkie nowe, które oglądałam na wynajem, nie miały piecyków... Może to kwestia okolicy, bo na Ruczaju woda jest centralnie ciepła.
Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Fajne, dobre i taniutko!
Stary 2012-02-12, 18:09   #1750
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Ruczaj to niefajne osiedle zwłaszcza to nowe. może się komuś narażę, ale te chaotycznie stworzone blokowiska budzą we mnie lęk i niechęć do zamieszkania tam. chociaż okolice np. ul. Szuwarowej bez wchodzenia głębiej w osiedle są ok.

Cytat:
Zdecydowanie za mało jest takich mieszkań... Moja spółdzielnia pomału je likwiduje w niektórych blokach...Czy muszę dodawać, że atakuję prezesa aby i u mnie zlikwidowali?
Historia z pracy Oglądam mieszkanie, spisuję sobie wszystko, pytam co zostaje itd. Wchodzę do łazienki, właściciel mówi 'piecyk zostaje'. Moja odpowiedź-tak, ale już jest stary więc kupujący i tak zapewne będą go wymieniać na nowy. Właściciel się oburzył i zaczął mi pokazywać jak piecyk super działa-nie odpalał już automatycznie więc odkręcił gaz , wziął taką długą zapałkę i dawaj ją pod ten piecyk Jakieś resztki pseudo profesjonalizmu powstrzymały mnie przed wybiegnięciem z tego bloku bo oczami wyobraźni już widziałam jak tam wszystko wybucha
dziwię się że nie uciekłaś

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
ja na szczęście nie mam gazu w mieszkaniu ale gaziór jest w innych mieszkaniach w kamienicy i też dostaję j***ca na punckie gazu, chodze i wącham po klatce itp, a kąpię się przy otwartych drzwiach

aha i niespodzianka, jak wróciłam do Krakowa to prawie że udusił mnie zapach z rozkwitającego hiacynta którego kupiłam we czwartek, pierdoła był sam przez weekend i rozkwitł
ale super niespodzianka! od razu pewnie uśmiech pojawił się na buzi, mnie by się pojawił

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Jeśli znajdę jej zdjęcie, a raczej zdjęcie siostry w niej, mogę Ci ją pokazać. Tylko ja ją mam u mnie w mieście i nie wiem, jak mogłabym Ci ją podać ewentualnie. Chyba listem
to szkoda
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:10   #1751
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Dlaczego nikt w tym mieście nie robi nic, żeby to powietrze było lepsze???!! Normy przekroczone i nic. Co nam się musi w organiźmie od tego robić?! Zdenerwowałam się, bo chyba nigdy nie było aż tak źle - dziś zauważyłam, że na firankach mam ogromne czarne plamy od smogu. Mam plalstikowe okna z wywietrznikiem i oczywiście normą było zawsze, że brudny jest pasek ściany tuż nad, ale że aż w firankę wywiało to już jest kosmos
moje firanki, okna i ściany brudzą się niesamowicie. ostatnio przywiozłam firanki to mama mówi, że w życiu nie widziała tak brudnych za kaloryfery włożyliśmy taki srebrny ekran odbijający ciepło, za nim jest czarno. przy ewentualnej wyprowadzce nie obędzie się bez malowania albo potrącenia kasy za to z kaucji.

TŻ był dzisiaj na którymś z Kopców. napisał mi smsa, że to, co zobaczył, wręcz go przerazilo...
dlatego muszę się naoddychać tym powietrzem tutaj, póki mogę ale co z tym właściwie można zrobić? to musiałaby być naprawdę porządna akcja, uświadamiajaca ludziom do czego prowadzi palenie byle czego...

Cytat:
może zrobimy zbiorowe zamówienie czujników? na nawet mogę je z gazowej odebrać, bo mam rzut beretem
hah hm, jakbyś znalazła coś co by się nadawało do takiego bloku jak nasz, i byłby dobry stosunek ceny do jakości, daj znać.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:17   #1752
2016070953
Konto usunięte

ja do teraz się usmiecham o tego hiacynta, a pachnie w całym meiszkaniu u mnie mu służy bo mam zimnicę mimo że grzeję a one tak lubią
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:17   #1753
Malla
Nie depcze krokusów

gg22 - jestem chętna na taką najzwyklejszą, tanią czujkę

Hard - to ładnie masz teraz, i wizualnie, i olfaktorycznie
Stary 2012-02-12, 18:17   #1754

Cytat:
to szkoda
No niestety. Zeskanowałam ją, bo akurat miałam wywołane zdjęcie. Sukienka na siostrze, ale ona się dopasowuje i na mnie też jest dobra. Właśnie mi się tak hawajsko kojarzy, ma taki śliski, lekki materiał
I jest w sumie niemnąca, więc w list by weszła. To tak, gdybyś już nie miała innej ewentualności, w razie czego coś zawsze można wykombinować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7a.jpg (25,2 KB, 29 załadowań)
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:29   #1755
cholernarejestracja
Copyraptor

GG, myślę, że raczej wyczuł, że nie chcesz, żeby Ci się narzucał on dość szybko jednak łapie takie rzeczy.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:38   #1756
Soline
Zadomowienie

Cytat:

Dasz radę!

A Wrocław ma chyba dziewczynę Niemniej, fajnie się gada
Na Ruczaju nawet w starszym budownictwie nie ma piecyków

Dam! Już 3/4 za mną

To nic, im się czasem oczy otwierają i widzą, kto POWINIEN być tą właściwą dziewczyną

Cytat:
Jaki film? Pochwal się!
Codziennie zaglądam na Twojego bloga-boskie zdjęcia
Etiuda zaliczeniowa TŻ Bo on w Szkole Filmowej w Łodzi na wydziale operatorskim studiuje

Co do bloga - ojej dziękuję!
ostatnio też w ogóle jakoś siadłam, muszę się wziąć do roboty w końcu na Twoją cześć wrzuciłam - zapowiedź filmu - fotę z dziś

Do pracy rodacy!

I shoot photos not people
Soline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:40   #1757
kasiencja
Pani Buka

baby, dostałam od TŻ-ta dzisiejszą panoramę z Kopca Piłsudskiego... jeśli któraś kojarzy normalny widok stamtąd, to jest absolutnie porażające, a podobno na żywo wyglądało jeszcze gorzej :/

KLIK - uwaga, spory plik

Stary 2012-02-12, 18:52   #1758
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
To nic, im się czasem oczy otwierają i widzą, kto POWINIEN być tą właściwą dziewczyną
Jesteś okropna Ale też tak uważam

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2012-02-12, 18:56   #1759
Malla
Nie depcze krokusów

Kasiencja - kurczę, a przy takim niebie i słońcu jak dziś powinno widać czysto i daleko
Stary 2012-02-12, 18:58   #1760
blair witch
Zakorzenienie

Dziewczyny z zebra, małe ogłoszonko Znikł mi nie-wiem-jak wątek zebrowy w klubie, i nie wiem dla kogo co - bardzo proszę napiszcie mi tutaj albo na pw co było dla kogo, bo chcę popakować w siateczki i podrzucić jutro gg żeby między wami rozprowadziła. Chyba że ktoś woli odebrać ode mnie - ja będę w Krk w czwartek dopiero
Stary 2012-02-12, 19:13   #1761
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Dziewczyny z zebra, małe ogłoszonko Znikł mi nie-wiem-jak wątek zebrowy w klubie, i nie wiem dla kogo co - bardzo proszę napiszcie mi tutaj albo na pw co było dla kogo, bo chcę popakować w siateczki i podrzucić jutro gg żeby między wami rozprowadziła. Chyba że ktoś woli odebrać ode mnie - ja będę w Krk w czwartek dopiero
Mój pojemnik też możesz podrzucić?
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:28   #1762
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio też w ogóle jakoś siadłam, muszę się wziąć do roboty w końcu na Twoją cześć wrzuciłam - zapowiedź filmu - fotę z dziś

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
A jak ktoś nie pamięta co zamawiał? Ja miałam chyba nail teki i pęsetę Z naciskiem na chyba....
Stary 2012-02-12, 19:38   #1763
granatowo
Zadomowienie

Zapomniałam zaznaczać do cytowania Piszę co pamiętam

Ineso, ja też wieki w makro nie byłam, więc nie wiem, ale może któraś tam bywa częściej?
Dzięki za info o Salgrosie

GG22, ja bym chciała czujnik
Kiedy odbierasz Zebrę i kiedy możemy się spotkać? Właśnie! Może jakieś spotkanie we wtorek (Walentynki)? Jako słomiana wdowa chciałabym wyjść do ludzi

OGŁOSZENIE

Zbliżają się terminy sztuk w PWST.
14.02 wt Maria Severa 18:00 SK
15.02. śr Maria Severa 18:00 SK
16.02 cz Maria Severa 18:00 SK
17.02 pt Maria Severa 18:00 SK
24.02 pt Ferdydurke 19:00 S210
27.02 po Healter Skelter 19:00 SW
28.02 wt Healter Skelter 18:00 SW
28.02 wt Ferdydurke 19:30 S210
29.02 śr Healter Skleter 18:00 SW
29.02 śr Ferdydurke 19:30 S210

Są chętne? Chciałabym się umówić i zamówić bilety

Edytowane przez granatowo
Czas edycji: 2012-02-12 o 19:42
granatowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:51   #1764
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość

OGŁOSZENIE

Zbliżają się terminy sztuk w PWST.
14.02 wt Maria Severa 18:00 SK
15.02. śr Maria Severa 18:00 SK
16.02 cz Maria Severa 18:00 SK
17.02 pt Maria Severa 18:00 SK
24.02 pt Ferdydurke 19:00 S210
27.02 po Healter Skelter 19:00 SW
28.02 wt Healter Skelter 18:00 SW
28.02 wt Ferdydurke 19:30 S210
29.02 śr Healter Skleter 18:00 SW
29.02 śr Ferdydurke 19:30 S210

Są chętne? Chciałabym się umówić i zamówić bilety
Ja jestem! Tylko po pierwsze będę w Krk dopiero 22, a po drugie jeszcze nie znam swojego planu (może być tak, że będę mieć zajęcia do 20). Ale jakby co, to pamiętaj o mnie
Stary 2012-02-12, 20:21   #1765
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Ja jestem! Tylko po pierwsze będę w Krk dopiero 22, a po drugie jeszcze nie znam swojego planu (może być tak, że będę mieć zajęcia do 20). Ale jakby co, to pamiętaj o mnie
Ok

Szukam też towarzystwa na Marię Sewerynę, więc czekam na zgłoszenia

Do produktów niszowych chciałabym również zgłosić portfele. Na alle wszystkie na jedno kopyto Znacie jakieś miejsca, gdzie mogę kupić coś ze skóry naturalnej w rozsądnej cenie?

A w temacie piżam, od jutra w Biedronce: http://www.biedronka.pl/cms/img/u/OF...13/nf/01_b.jpg
24,99, podobno satyna.

Edytowane przez granatowo
Czas edycji: 2012-02-12 o 20:24
granatowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 20:40   #1766
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko zależy od tego gdzie mają piecyk...Najlepiej podejdź tam do sklepu i zapytaj U mnie w domu by się nie sprawdził bo piec jest na parterze-w kotłowni a my mieszkamy na 1 i 2 piętrze. Tutaj mam zamontowany w przedpokoju-według kominiarza bez problemu wyłapie wszystko z łazienki i dym z kuchni
[/QUOTE]
U nas piec też na parterze w kotłowni ale w łazience na 1 piętrze jest piecyk... chyba.

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Dlaczego nikt w tym mieście nie robi nic, żeby to powietrze było lepsze???!! Normy przekroczone i nic. Co nam się musi w organiźmie od tego robić?! Zdenerwowałam się, bo chyba nigdy nie było aż tak źle - dziś zauważyłam, że na firankach mam ogromne czarne plamy od smogu. Mam plalstikowe okna z wywietrznikiem i oczywiście normą było zawsze, że brudny jest pasek ściany tuż nad, ale że aż w firankę wywiało to już jest kosmos
Dla mnie okropne jest to jak włosy często śmierdzą jak wracam do mieszkania Mogłabym myć co 2 dni ale czasem muszę codziennie bo nie moge wytrzymać

Cytat:
O jakich torebkach rozmawiacie?
O torebkach Fleq (linki niżej )

Cytat:
eee to lipa. koniecznie musimy się spotkać, kolega też mi już miałczy o tą kartę, a dzisiaj na stoku widziałam, że ją honorują i załatwisz to do końca tygodnia? to wtedy na następny wyjazd od niego pożyczę

nie widziałam. tylko raz siadłam i je przeglądałam bo potem nie mialam czasu. nie wiem jak wygląda ta marszczona ale ja i tak chyba wolę klasyczną, gładką
Tak, już zamówiłam i musze podjechać jutro albo we wtorek
Właśnie ta którą oglądałyśmy była jakby marszczona (to złe słowo chyba, ona jest chropowata raczej):
http://fleq.pl/sklep/produkt,pokaz,33069
A teraz pojawiła się taka całkiem gładka, ale chyba mniej mi się podoba
http://fleq.pl/sklep/produkt,pokaz,33086

Cytat:
W nowych mieszkaniach prawie wcale nie ma gazu
Przeglądaliśmy mnóstwo ogłoszeń i bardzo ciężko jest kupić mieszkanie w którym jest gaz (gdyby komuś zależało).
Stary 2012-02-12, 20:48   #1767
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
O torebkach Fleq (linki niżej )

Tak, już zamówiłam i musze podjechać jutro albo we wtorek
Właśnie ta którą oglądałyśmy była jakby marszczona (to złe słowo chyba, ona jest chropowata raczej):
http://fleq.pl/sklep/produkt,pokaz,33069
A teraz pojawiła się taka całkiem gładka, ale chyba mniej mi się podoba
http://fleq.pl/sklep/produkt,pokaz,33086
No!

Ta pierwsza, to . Druga już nie ma tego uroku .

Mogę się podłączyć? Chciałabym wersję mini .

Edytowane przez SdC
Czas edycji: 2012-02-12 o 20:56
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 22:07   #1768
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Kasiencja - kurczę, a przy takim niebie i słońcu jak dziś powinno widać czysto i daleko
no właśnie, pewnie dlatego pojechał a tu taka 'niespodzianka'

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
A w temacie piżam, od jutra w Biedronce: http://www.biedronka.pl/cms/img/u/OF...13/nf/01_b.jpg
24,99, podobno satyna.
ta czarna super (tyle że na gorące noce, nie takie jak te ) kurczę, ja mam w sumie Biedronkę 10 minut piechotą od domu to jutro pójdę obczaić.

Cytat:
Mogę się podłączyć? Chciałabym wersję mini .
tzn dziewczyny chciały żebym im odebrała osobiście bo Fleq ma siedzibę w moim mieście. jak się wszystkie rzucicie, to nie obiecuję, że przytargam od razu duże zamówienie, jeśli będę jechać pociągiem, bo jeśli samochodem to nie ma problemu.

Stary 2012-02-12, 22:57   #1769
banana split
Raczkowanie

Cytat:
Ruczaj to niefajne osiedle zwłaszcza to nowe. może się komuś narażę, ale te chaotycznie stworzone blokowiska budzą we mnie lęk i niechęć do zamieszkania tam. chociaż okolice np. ul. Szuwarowej bez wchodzenia głębiej w osiedle są ok.
Ruczaj jest koszmarny urbanistycznie. Powinien służyć za antywzór dla projektantów. Nie chodzi nawet o ideę osiedli zamkniętych (która jest mi obca, ale to nie w tym rzecz), tylko o fragmentaryczne planowanie, gdzie każda kolejna inwestycja projektowana jest bez nawiązania do sąsiedztwa. Polska w tym przoduje, niestety. Do tego milion szyldów, bilbordów, reklam, które dodatkowo zaburzają ład przestrzenny i burzą wszelką harmonię wizualną, nawet jeśli bryła budynku jest znośna.

Mam piękną letnią sukienkę, ale jest długa do ziemi... Kolor kobaltowy, bez wzorków, minimalistyczna forma. Małe M.

Straszne są historie z czadem. Chociaż ja w sumie chciałabym się zaczadzić... Niestety, skończę raczej jak Whitney Houston, tyle ze bez sławy. Piecyk w moim obecnym mieszkaniu ma zamkniętą konstrukcję - nie widać płomienia - i wyprowadza chyba wszelkie gazy na zewnątrz (mieszkam na poddaszu i wyciąg sąsiaduje z dachem). Czy taki "zamknięty" też jest niebezpieczny? Kiedy mieszkałam na końcu świata (Kurdwanów), nie miałam piecyka, ciepła woda była z osiedlowej ciepłowni. Jakoś bardziej obawiam się wybuchu niż zaczadzenia - jeszcze pourywa mi ręce i potem nawet zabić się nie ma jak. Żeby tylko ktoś nie pomyślał, że sobie żartuję.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

A paczcie na tę, że też ktoś mi nie podarował pod choinkę:
http://allegro.pl/betsey-johnson-piz...086960779.html

Jest też wersja czarna, ale ja nie mogę chodzić w czerni (postarza mnie o 20 lat albo wręcz przenosi do świata umarłych). Ta czarna biedronkowa bardzo ładna, tylko podejrzewam, że z fatalnej materii.
Stary 2012-02-12, 22:59   #1770
Malla
Nie depcze krokusów

Banana - a nie pogarsza się ciąg, jak wieje? U mnie na poddaszu przy silnym wietrze gaśnie czasem świeczka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości