Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :) - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-11, 20:56   #4501
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)

hej Wam

od rana przeżywam tragedie z moim dzieckiem Oliwka jest rozdrażniona, nie może spać, kaszle, ślini się, bardzo mocno trze rękami, zabawkami po dziąsełkach, mało je dużo pije.
wpisałam na necie objawy zabkowania - Oli ma wszystko.
coś się zaczyna dziać...

rozregulowała sobie cały rytm dnia. wybudza się ze snu a jak podchodzę zeby dac jej smoczka, widzę jak pieluszką trze po dziąsłach...

wczoraj nie wiedziałam co się dzieje i normalnie się załamałam. siedziałam i wyłam razem z nią.

dobrze,że chociaż w nocy spała. w ciągu dnia jadła 2 razy 120ml. jak tylko daje jej butelkę przyciąga ją do siebie i próbuje trzeć po buzi.
u Was też tak to wygląda?

Cytat:
Napisane przez aguu00 Pokaż wiadomość
dziś to byla najgorsza noc w moim życiu nie wiem czy mały przespał bez obudzenia się 2h
ojj.. ząbek daje o sobie znać?

Cytat:
Napisane przez delilahinsomnia Pokaż wiadomość
Agnesuk Jakie tabl anty brałaś? Na innym temacie wyczytałam że udało Ci sie w pierwszym cyklu po odstawieniu
brałam Cilesty przez 3 ,5 roku
jak tylko odstawiłam, to zaczełam łykac kwas foliowy. pomaga i wypłukuje toksyny po tabletkach

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Dzis o 15:25 zostalam ciocia malej Oliwii 3440g 53cm czarnulki tylko biedna mamusia meczyla sie 12h ale najwyzniejsze, ze juz po wszystkim

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

tz mowi, ze ciesze sie, jakby to bylo moje
ooo super, gratulacje! czasem bym chciała,żeby Oli była taką kruszynką
ojjj strasznie długo ale wazne,ze już mka to za sobą!

hehe

agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:11   #4502
aguu00
Zadomowienie

Agnes, oj daje boję się dzisiejszej nocy bo dziś już nie będę miała tak dobrze że jak coś to rodzice pomogę tylko będę zdana na siebie. U mnie było podobnie nie chciał jeść tylko pił ale to ilości ogromne i ślini się tak że jak nie ma śliniaka to całe ubranko po chwili do wymiany ale to trochę potrwało może ze 2-3 tyg. i dopiero później coś mi o łyżeczkę zaczęło obcierać więc myślę że masz jeszcze trochę czasu. Nam jak nic nie chce ( jeść, pić, bawić się itp) pomaga maść na dziąsła więc jak takiej nie posiadasz to zakup

o a dawałaś jej dziś też jabłko? jadła ?
Stary 2012-02-11, 22:00   #4503
agnesuk
Wtajemniczenie

dzięki aguu kupię na pewno.

dzisiaj jadła i ładnie otwierała buźkę

Stary 2012-02-11, 22:13   #4504
aguu00
Zadomowienie

z dnia na dzień będzie ładniej mój dziś jadł zupę coś ala pomidorową i o dziwo mu maskowała
Stary 2012-02-11, 22:22   #4505
agnesuk
Wtajemniczenie

oooo super!
ja już się nie mogę doczekać jak będę jej podawać zupki itp

Stary 2012-02-11, 22:33   #4506
delilahinsomnia
Zadomowienie

Ja się jakoś dziwnie czuję - raz mnie prawy jajnik boli raz lewy.. chociaż mam wrażenie że lewy częściej. A Wy jak tam z samopoczuciem przy takich małych szkrabach?
delilahinsomnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 22:37   #4507
aguu00
Zadomowienie

Agnes, szybko zleci i będziesz mogła dawać jej wszystko ja właśnie mam zamiar wprowadzić małemu teraz mięso, kurczaka czy coś.. jakiś taki słoiczek bo jak na razie nie dawałam mu nic takiego bo bałam sie że za wcześnie.
Stary 2012-02-11, 22:41   #4508
agnesuk
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się jakoś dziwnie czuję - raz mnie prawy jajnik boli raz lewy.. chociaż mam wrażenie że lewy częściej. A Wy jak tam z samopoczuciem przy takich małych szkrabach?
kto wie, może coś się tam dzieje
ja jestem lekko zmęczona, bo moje małe szczęscie daje mi dzisiaj popalić... ząbkowanie będzie straszne!

Cytat:
Agnes, szybko zleci i będziesz mogła dawać jej wszystko ja właśnie mam zamiar wprowadzić małemu teraz mięso, kurczaka czy coś.. jakiś taki słoiczek bo jak na razie nie dawałam mu nic takiego bo bałam sie że za wcześnie.
oo ciekawe jak zareaguje
ja zacznę jej podawać po 4 miesiącu słoiczki i sama bede gotowac. na razie do mleka dodaje troszkę kaszki a noc kleik kukurydziany.
i wszystko jest ok

Stary 2012-02-12, 10:33   #4509
aguu00
Zadomowienie

Agnes, ja robiłam tak samo.

ciekawe co tam z Zosią czy już urodziła
Stary 2012-02-12, 10:46   #4510
zajunia
Raczkowanie

Hey Mamusie

Odnośnie wózeczków też nie zdecydowałabym sie na to nosiedełko. My z TŻ wybraliśmy wstępnie taki http://www.tutek.pl/menu,57,Grander_Alu_Zebra
Czarny ale bardzo mi się spodobał.

delilahinsomnia-Witaj i trzymam kciuki

muffinka90-śliczny ten Twój synek

aguu00- za 1 ząbek

zoskasamoska-trzymaj się dzielnie Pewnie już po

Karo89 - prześliczna ta pościel chyba kupię dla małego taka w brązowe paseczki.

A u mnie w domu malowanie idzie powoli Wszystko szykujemy,chciałaby żeby do końca tygodnia już wszystko było gotowe mam nadzieję że się uda.
Dziś mój synek strasznie wbija mi pięty pod żebra, ledwo mogę oddychać
Jak Wasze samopoczucie??
zajunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 13:36   #4511
muffinka90
Zakorzenienie

zajunia dziekuje

mam nadzieje, ze Zoska nie rodzila dlugo i juz cieszy sie swoja coreczka

a ja z tego przejecia, ze sie niunia urodzila zapomnialam sie pochwalic: znalezlismy mieszkanie .jupi: ten sam metraz, ta sama cena, ulice dalej, ale budynek nowy (2005), winda, wszystko nowiutkie i sliczne a co najwazniejsze, nie ma grzyba wychodzacego z kazdego kata przyprowadzka 01.04, a 05.04 wyjazd na chrzciny 500km , jak to przezyjemy, to nic mi nie straszne

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 13:53   #4512
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
zajunia dziekuje

mam nadzieje, ze Zoska nie rodzila dlugo i juz cieszy sie swoja coreczka

a ja z tego przejecia, ze sie niunia urodzila zapomnialam sie pochwalic: znalezlismy mieszkanie .jupi: ten sam metraz, ta sama cena, ulice dalej, ale budynek nowy (2005), winda, wszystko nowiutkie i sliczne a co najwazniejsze, nie ma grzyba wychodzacego z kazdego kata przyprowadzka 01.04, a 05.04 wyjazd na chrzciny 500km , jak to przezyjemy, to nic mi nie straszne
ale super
gratuluję mieszkanka

Mam nadzieję, że jutro już będzie przesyłka, to Wam od razu zdam relację, jaka ta pościel jest

Dzień dobry

ciekawe jak Zosia

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 14:30   #4513
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zajunia Pokaż wiadomość
Hey Mamusie

Odnośnie wózeczków też nie zdecydowałabym sie na to nosiedełko. My z TŻ wybraliśmy wstępnie taki http://www.tutek.pl/menu,57,Grander_Alu_Zebra
Czarny ale bardzo mi się spodobał.
Nie przepadam za czarnymi wozkami ale ten jest swietny. Podobaja mi sie te "zebrowe" wstawki.

muffinka super, ze znalezliscie nowe mieszkanie. I dobrze, ze z winda.
Nas tez czekaja chrzciny. Az sie boje ze mloda w kosciele zacznie cyrki odstawiac bo jest coraz bardziej ruchliwa i gadatliwa.

Agnes moja przygryza pieluche i wszystko, co jej w rece wpadnie juz dobre 3 miesiace. Czasem sie zdarza, ze nie chce jesc prawie nic, normalne przy zabkowaniu.
Jak zaczyna marudzic i widze, ze drapie zeby i sie denerwuje, to smaruje dziaselka zelem. Dziala szybko i skutecznie.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 14:50   #4514
muffinka90
Zakorzenienie

no wlasnie, nasz bedzie mial 5 miesiecy i dla niego juz teraz 5 min w jednym miejscu to za dlugo cale szczescie nasz ksiezulo wyrozumialy i rodzice z dzieckiem przychodza dopiero po mszy na sam chrzest

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-02-12, 15:04   #4515
aguu00
Zadomowienie

No właśnie dzięki że mi przypomniałaś ja robię chrzciny za miesiąc i muszę jeszcze pozałatwiać parę rzeczy.
Stary 2012-02-12, 16:47   #4516
delilahinsomnia
Zadomowienie

Normalnie to już jakaś obsesja - mam mase materiału do nauki a ja w najlepsze sobie oglądam na allegro dziecięce ubranka, czytam "mamowe" wątki na forach. Jak się z tego wyleczyc, kurka wodna ja sie uczyc mam! :P Też tak macie/miałyście?
Stary 2012-02-12, 17:15   #4517
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie, nasz bedzie mial 5 miesiecy i dla niego juz teraz 5 min w jednym miejscu to za dlugo cale szczescie nasz ksiezulo wyrozumialy i rodzice z dzieckiem przychodza dopiero po mszy na sam chrzest
U nas odwrotnie, chrzest jest przed msza. Mam nadzieje, ze mala bedzie w miare spokojna.

Cytat:
No właśnie dzięki że mi przypomniałaś ja robię chrzciny za miesiąc i muszę jeszcze pozałatwiać parę rzeczy.
A gdzie chrzcisz? W UK czy w PL?
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:07   #4518
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Normalnie to już jakaś obsesja - mam mase materiału do nauki a ja w najlepsze sobie oglądam na allegro dziecięce ubranka, czytam "mamowe" wątki na forach. Jak się z tego wyleczyc, kurka wodna ja sie uczyc mam! :P Też tak macie/miałyście?
Radziłabym Ci wziąć się do nauki i znaleźć inne zajęcia żeby zająć czymś myśli. Bo co jeśli o dziecko będziesz musiała się starać trochę dłużej? Chcesz mieć zaległości, których potem w ciąży i po porodzie łatwo nie nadrobisz? Rozumiem że bardzo chcesz tego dziecka, ale musisz kochana myśleć racjonalnie, o tym co w chwili aktualnej jest najważniejsze. Ja wiem sama po sobie, że w ciąży nie miałam siły na naukę, bo ciągle chciało mi się spać, do tego miałam ciążę zagrożoną i musiałam leżeć jakoś 3xpo 2 tygodnie w domu, przez co miałam straszne zaległości w szkole. A z takim dzieckiem do 1-wszego roku życia to w ogóle nie wyobrażam sobie nauki tam gdzie chodziłam, tzn do technikum ekonomicznego, bo wiem, że najzwyczajniej w świecie nie dałabym rady. Taki maluszek pochłania mnóstwo czasu!
O ile dobrze pamiętam chcę_być_mamą też się starała dość długo żeby zajść w ciążę i też tak jak Ty nakręcała się, chciała już żeby w końcu się udało a każdy miesiąc przynosił zawód i domyślam się że nie było jej z tym łatwo, dlatego jedna rada ode mnie- WYLUZUJ i staraj się tak o tym nie myśleć

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2012-02-12 o 18:10
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:32   #4519
aguu00
Zadomowienie

Martynka, w UK (i po zobaczeniu polskiego księdza zamierzam też ochrzcić go w szkockim kościele) nie zamierzam ciągać całej rodziny tylko na chrzest łatwiej mi ściągnąć jedną osobę . :P

właśnie oglądam ubranka do chrztu i one są takie brzydkie ;< będę musiała coś wykombinować.
Stary 2012-02-12, 18:46   #4520
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Martynka, w UK (i po zobaczeniu polskiego księdza zamierzam też ochrzcić go w szkockim kościele) nie zamierzam ciągać całej rodziny tylko na chrzest łatwiej mi ściągnąć jedną osobę . :P

właśnie oglądam ubranka do chrztu i one są takie brzydkie ;< będę musiała coś wykombinować.
ja do chrztu dziecko ubiorę po prostu w białe body i jakiś komplecik-spodenki,bluzeczka też białe. bo mi się nie podobają zbytnio te ubranka do chrztu. Zresztą po co kupować na jeden raz taki ciuch, a tak to komplecik i bodziaki spokojnie wykorzystam.

dziewczyny, ile kupić podkładów poporodowych bella do szpitala?
i te majtki siateczkowe muszę mieć, które kupić, jednorazowe czy wielo? które lepsze?

Stary 2012-02-12, 18:57   #4521
zajunia
Raczkowanie

muffinka90-Gratuluję mieszkania

martynka89- No ja normalnie też miałabym obiekcje ale jak zobaczyłam ten to bardzo mi się spodobał. Szczególnie ten z białym stelażem

No właśnie ciekawe jak Zosia
Widzę że nowy temat się pojawił Chrzciny,cieszę się że mnie to omija.To dogadywanie sie z Ksiedzami i w ogóle jak dla mnie tragedia i wielki szum.
zajunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:05   #4522
aguu00
Zadomowienie

Karo, ja właśnie myślę podobnie i jestem na etapie szukania jakiś spodni czy coś ale nie wiem czy coś znajdę bo normalnie w takim rozmiarze nic nie widzę muszę pochodzić jeszcze po sklepach.
Stary 2012-02-12, 19:09   #4523
Karo89
Zakorzenienie

to trzymam kciuki, żeby udało się coś znaleźć odpowiedniego

Stary 2012-02-12, 20:51   #4524
latequila89
Raczkowanie

Hej

No własnie, dziewczyny rozpakowane, jesteście po slubach? Ja z moim G na razie ślubu nie planujemy ale chrzest jak najbardziej. Na razie moje słońce siedzi sobie w brzuszku ale domyslam się, ze bez slubu będą robic problemy. Macie z tym jakieś doświadczenie?

Pattisia Dzięki za odp Jednak wczoraj ją wypróbowałam u znajomej i szczerze mówiąc cudo. Czegoś takiego nawet potrzebowałam jak miałam @, wygoda więc nie długo zamówie Ale to pewnie jak mówisz - rzecz gustu

Agnesuk I jak Twoja Oli? Oj biedna. Z kazdym moim podopiecznym miałam ten problem. Zawsze pomagał bobodent bądź maść majerankowa na dziąsełka. Dobrym sposobem są tez gryzaczki, które wcześniej trzymasz w lodówce. W takich ekstramalnych sytuacjach pomagaja też czopki. Wiem, że nie fajnie dziecko faszerować lekami ale jak byłam z moja podopieczna u lekarza to lekarka mówiła, ze po pierwsze czopki są bezpieczniejsze a po drugie dziecko się nie męczy, nie ma nerwówki i o wiele łagodniej to przechodzi. Powodzenia!

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
dziewczyny, ile kupić podkładów poporodowych bella do szpitala?
i te majtki siateczkowe muszę mieć, które kupić, jednorazowe czy wielo? które lepsze?
Co do majtecznek to znalazłam ostatnio świetny sklepik ciążowy i tam babeczka sprzedaje takie poporodowe siateczkowe po 6 zł i mówi, że tak z 3 razy mozna je po delikatnym przepraniu w ręku użyć I, ze takie sa najlepsze. I poleciła żebym miała z 2, 3 sztuki Ale ucieszylam się, ze takie są, bardzo wygodne się wydawały.
latequila89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 20:56   #4525
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez latequila89 Pokaż wiadomość
Co do majtecznek to znalazłam ostatnio świetny sklepik ciążowy i tam babeczka sprzedaje takie poporodowe siateczkowe po 6 zł i mówi, że tak z 3 razy mozna je po delikatnym przepraniu w ręku użyć I, ze takie sa najlepsze. I poleciła żebym miała z 2, 3 sztuki Ale ucieszylam się, ze takie są, bardzo wygodne się wydawały.
możesz linka podesłać do nich?

My jesteśmy po ślubie

Stary 2012-02-12, 21:08   #4526
88natka
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
My wciąż jesteśmy w dwupaku. Wg terminu z OM zostało tylko 21 dni a z pierwszego Usg 30. Wszystko już mamy przygotowane. W piątek miałam USG i mała waży 2100, więc będzie malutka, wszystko prawidłowo się rozwija. Dziewczyny które już urodziły.. Miałyście wieczorami stawianie się brzucha, wtedy robi się duszno i ciężko się oddycha? Bo ja od jakiś kilku dni tak mam, właśnie wieczorami jak już leżę na łóżku.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 23:50   #4527
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez latequila89 Pokaż wiadomość
Hej

No własnie, dziewczyny rozpakowane, jesteście po slubach? Ja z moim G na razie ślubu nie planujemy ale chrzest jak najbardziej. Na razie moje słońce siedzi sobie w brzuszku ale domyslam się, ze bez slubu będą robic problemy. Macie z tym jakieś doświadczenie?

Pattisia Dzięki za odp Jednak wczoraj ją wypróbowałam u znajomej i szczerze mówiąc cudo. Czegoś takiego nawet potrzebowałam jak miałam @, wygoda więc nie długo zamówie Ale to pewnie jak mówisz - rzecz gustu
My z tż nie jesteśmy po ślubie. Chrzestu mały też na razie nie ma, myślałam o tym żeby zrobić mu chrzest jak będzie tego bardziej świadomy, tzn. będzie miał 7-8 lat. No ale jeszcze zobaczymy jak to będzie, bo możliwe że jednak w tym roku zostanie ochrzczony

No ja zwijałam kołdrę i mi to wystarczało, a karmiłam Filipka podtrzymując go na ręce, zresztą karmiłam niecałe 2 miesiące więc dla mnie tak było ok

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
My wciąż jesteśmy w dwupaku. Wg terminu z OM zostało tylko 21 dni a z pierwszego Usg 30. Wszystko już mamy przygotowane. W piątek miałam USG i mała waży 2100, więc będzie malutka, wszystko prawidłowo się rozwija. Dziewczyny które już urodziły.. Miałyście wieczorami stawianie się brzucha, wtedy robi się duszno i ciężko się oddycha? Bo ja od jakiś kilku dni tak mam, właśnie wieczorami jak już leżę na łóżku.
Ja z doświadczenia wiem, że ten termin z usg niewiele ma wspólnego z tym z OM U mnie sprawdził się ten drugi, no i wszędzie, w szpitalu itp. liczy się tylko ten z OM. Trzymam kciuki żeby poród niedługo nastąpił
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 01:13   #4528
delilahinsomnia
Zadomowienie

masz racje Pati, tylko potrzebowalam tego zeby mi to ktos napisal. Nie wiem co sie ze mna dzieje, @ dopiero za 11dni a mam tak wisielczy humor ze placze i smieje sie na zmiane. Bez widel nie podchodzic
Stary 2012-02-13, 01:35   #4529
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
hej Wam

od rana przeżywam tragedie z moim dzieckiem Oliwka jest rozdrażniona, nie może spać, kaszle, ślini się, bardzo mocno trze rękami, zabawkami po dziąsełkach, mało je dużo pije.
wpisałam na necie objawy zabkowania - Oli ma wszystko.
coś się zaczyna dziać...

rozregulowała sobie cały rytm dnia. wybudza się ze snu a jak podchodzę zeby dac jej smoczka, widzę jak pieluszką trze po dziąsłach...

wczoraj nie wiedziałam co się dzieje i normalnie się załamałam. siedziałam i wyłam razem z nią.

dobrze,że chociaż w nocy spała. w ciągu dnia jadła 2 razy 120ml. jak tylko daje jej butelkę przyciąga ją do siebie i próbuje trzeć po buzi.
u Was też tak to wygląda?
Kurcze to widze ze mala dala popalic

Witajcie
Weekend weekend i po weekendzie Niedawno wrocilismy z kina a teraz czekam na Grammies

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:33   #4530
muffinka90
Zakorzenienie

Karo wielorazowe jak brudne wyrzucisz i z glowy, mi by sie osobiscie nie chcialo tego prac podkladow mialam 3 paczki, druga juz zuzywalam na chama, trzecia oddalam kuzynce co urodzila (ta jej mala to cala mamusia sliiiczna ), no ale ja mialam lyzeczkowanie i polog w wersji light przez to

latequila my nie mamy slubu, ale nasz ksiadz nie robi z takich rzeczy problemu

natka ale masz sliczny brzuszek ja od polowy ciazy mialam twardnienia, kilka ostatnich tyodni bez przerwy, jak cie to martwi, to popytaj ginka, ale wydaje mi sie, ze na tym etapie to normalne.
p.s. bedziesz miala kurczaczka jak moj jak nazwiecie?

agnes przytul ode mnie biednego Olinka

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2012-02-13 o 11:35
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości