Katalogi Avonu - Strona 601 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy kupię go powtórnie?
Tak 1 100,00%
Nie 0 0%
Głosujący: 1. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-09, 08:01   #18001
isa666
Zakorzenienie

Dot.: Katalogi Avonu

Witam z rana
Przejrzałam na spokojnie kat. 03 i narazie nic mnie nie zachwyciło Ale może to dobrze, bo w kat. 01 i 02 planuję większe wydatki
Stary 2006-12-09, 09:19   #18002
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Żyletka83 Pokaż wiadomość
każdy przyeżywa na swoj sposób!!! zamknij oczy i nie czytaj jak ci cos przeszkadza
Uważaj - flood jest tutaj zakazany. Masz wielki słowotok, który przeszkadza innym...
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 09:26   #18003
agusiia69
Zakorzenienie

Talking Dot.: Katalogi Avonu

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
też dostałam coś takiego i byłam mocno zdziwiona. na szczeście reszta koleżanek chyba nie przejrzała swoich bonów, bo posypałyby się pytania, a ja musiałabym świecić oczami...
ja również dostałam taki kupon

Mam pytanko bo nie bardzo się orientuje.. jeśli nie jestem konsultantką to mogę pójść sobie do avonu i kupić jakiś produkt?? Albo je obejrzeć??
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 09:31   #18004
isa666
Zakorzenienie

Szukałam, ale nie znalazłam tu opinii o Tuszu i eyelinerze z brokatem(ten 2 w 1) z zimowej kolekcji Glitter Dazzlers.
Czy któraś z was ma może już ten tuszyk?
Stary 2006-12-09, 10:08   #18005
majula
Zakorzenienie

Witam ja dzisaj zauwarzylam dopiero ze wprowadzili z CT tusz pogrubiajacy hmm to mzoe go wezme ale zobacze w kazdym razie wiem ze biore dosc malo dla siebie bo w 02 wole wziasc wiecej
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 10:16   #18006
dori19851
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
też dostałam coś takiego i byłam mocno zdziwiona. na szczeście reszta koleżanek chyba nie przejrzała swoich bonów, bo posypałyby się pytania, a ja musiałabym świecić oczami...
ja nic nie dostałam, w sumie to tyle te kosmetyki kosztują co w katalogu
dori19851 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 10:33   #18007
malagos17
Przyczajenie

Czy ktoś mógłby mi przesłać 3 katalog i 4 jak będzie na e-maila malagos17@op.pl? Będe bardzo wdzięczna!!!!
malagos17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 10:39   #18008
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

Właśnie wiem że tyle kosztują w katalogach...no ale klientki nie są ślepe..że to to samo...
przeszła mnie myśl że może to od tej jeszcze kwoty odejmuje się te 40%;p:
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 10:54   #18009
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość

Mam pytanko bo nie bardzo się orientuje.. jeśli nie jestem konsultantką to mogę pójść sobie do avonu i kupić jakiś produkt?? Albo je obejrzeć??
możesz sobie w COKu obejrzeć jakiś produkt jak Ci pozwolą ale kupic to tylko możesz od konsultantki

Cytat:
Napisane przez malagos17 Pokaż wiadomość
Czy ktoś mógłby mi przesłać 3 katalog i 4 jak będzie na e-maila malagos17@op.pl? Będe bardzo wdzięczna!!!!
dziewczyny mają w podpisach linki skąd można K03 ściągnać...a K04 - bez przesady
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 11:00   #18010
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malagos17 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
możesz sobie w COKu obejrzeć jakiś produkt jak Ci pozwolą ale kupic to tylko możesz od konsultantki

dziewczyny mają w podpisach linki skąd można K03 ściągnać...a K04 - bez przesady
Dokladnie mozna sobie sciagnac jak nie z linkow od dziewczyn to sa zdjecia kilka stron wczesniej a pozatym latwo mozna obliczyc kiedy bedzie nastepny katalog wedlug moich obliczen ok 9 stycznia a ja wtedy bede w szpitalu buuu
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 11:01   #18011
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
Właśnie wiem że tyle kosztują w katalogach...no ale klientki nie są ślepe..że to to samo...
przeszła mnie myśl że może to od tej jeszcze kwoty odejmuje się te 40%;p:
Ale osob,y które nie kupują z Avonu i nie mają z nim doczynienia tego nie wiedzą, że to ta sama cena co w katalogu... I pewnie o to chodzi...
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 11:09   #18012
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez majula Pokaż wiadomość
Dokladnie mozna sobie sciagnac jak nie z linkow od dziewczyn to sa zdjecia kilka stron wczesniej a pozatym latwo mozna obliczyc kiedy bedzie nastepny katalog wedlug moich opbliczen ok 9 stycznia a ja wtedy bede w szpitalu buuu
biedactwo

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ale osob,y które nie kupują z Avonu i nie mają z nim doczynienia tego nie wiedzą, że to ta sama cena co w katalogu... I pewnie o to chodzi...
też tak myślę, że o to chodziło - osoby nie mające do czynienia z avonem (albo kupujące coś bardzooo rzadko), które dostały takie kupony od razu rzuciły się na te promocję, zwłaszcza dot. tuszu i zestawu solutions Poza tym...jednak nawet osoby, które kupują z Avonu, katalog widziały, oglądały, nawet miały w domu i coś z niego zamówiły po otrzymaniu w pracy tego kuponu...rzuciły się na tusz i ten zestaw mimo, że przecież widziały, że cena jest taka sama itp. Ale...tu chyba chodzi o to, żeby wykorzystać kupon, skoro się go dostało i kupić taniej...ale co niby taniej skoro cena jest taka sama W sumie nieważne, lepiej dla konsultantnek
Jedna klientka pyta sie mnie, czy zreazlizuje u mnie ten kupon promocyjny, odp., że oczywiście, to ona chce ten zestaw, to mówię, że to mam dopisac do jej zamówienia, które już złożyła?bo widziała katalog, zestaw w katalogu też i wtedy go nie wzieła, a ona na to: a to taka sama cena jest? Odp., że tak, pokazałam katalog, a ona: aaaa..faktycznie, ale to nieważne, ważne, że będę mieć taniej, bo zapłacę 39,90 (:con fused -dziwne rozumowanie, ale co tam
Stary 2006-12-09, 11:18   #18013
Elwinga
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Waniencja Pokaż wiadomość
- zakupy w COK- jak to z tym jest? kiedy mozna tam kupować? ja najbliższy COK mam strasznie dalek dlatego nawet się nie palę
- jak są jakieś braki (co widzę zdarza się często), jak to załatwiacie? czekacie do kolejnej paczki na spokojnie i dopiero jak wtedy nie dotrą te braki to wszczynacie bunt ?
- jak to jest z tymi kurierami na koszt firmy, można tak zrobić w przypadku braków czy jak?
- kiedy Avon dosyła pojedyncze braki? wtedy kiedy już dlugo konsultantka ich nie otrzymuje? sama musi się o to upominać?
To chyba wsio. Dziołsze, wiem że to sporo,ale serio będę wdzięczna za przejrzystą odpowiedź. Serdecznie pozdrawiam!!!
Przejrzyj kilka ostatnich stron tego wątku (przed nowym katalogiem), te tematy były ostatnio często wałkowane. Możesz też skorzystać z opcji "przeszukaj wątek".
Elwinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 11:48   #18014
destiny666
Wtajemniczenie

GG do destiny666

Asiuchna za katalog

Konsultantki moje drogie...załamałam się tym szlafroczkiem jest przeogromny...3 razy bym się mogła w niego zawinąć i jest do pół łydki (mam 170cm wzrostu) szkoda bo prezentuje sie nawet dobrze jakby brać pod uwagę tylko wzór i tkaninę
Stary 2006-12-09, 12:49   #18015
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tangerynka Pokaż wiadomość
He he
Ja też zrobiłam zapas tego peelingu w płatkach i się cieszę, bo wcale nie jestem przekonana ze ten nowy jest "ulepszony".
Podejrzewam, że jak jest jeden płatek, to może być słabszy kwas.
Przy 2 płatkach można sobie "dozować" jak długo się trzyma. Na początku wcześniej ścierać drugim płatkiem, potem później trochę jak się skóra przyzwyczai.
W każdym razie to się okaże jak ktoś przetestuje które lepsze się okażą.
Może być tez tak, że te nowe dopiero będą fantastyczne, a my będziemy "gnić" z tymi starymi

a ja mam pytanie dotyczące tego peelingu.Chciałam go kupić ale nie jest zbyt tani (ten co był w dwoch pudełeczkach) i kiedy juz sie zdecydowałam to go usuneli z oferty i jest teraz ten nowy,tanszy..i kurcze strasznie sie boje go kupowac..dziewczynki,pros ze powiedzcie,czy te wczesniejsze platki byly naprawde dobre???zauwazylyscie poprawe skory???To bardzo wazne,prosze o rady
kasiek1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 13:00   #18016
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Cytat:
Napisane przez kasiek1122 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie dotyczące tego peelingu.Chciałam go kupić ale nie jest zbyt tani (ten co był w dwoch pudełeczkach) i kiedy juz sie zdecydowałam to go usuneli z oferty i jest teraz ten nowy,tanszy..i kurcze strasznie sie boje go kupowac..dziewczynki,pros ze powiedzcie,czy te wczesniejsze platki byly naprawde dobre???zauwazylyscie poprawe skory???To bardzo wazne,prosze o rady
Peeling dwustopniowy Anew byl naprawde dobry,chociaz na dobra sprawe niewiadomo jakie mial faktyczne stezenie kwasu oraz ph,ktore jest dosc wazne przy dzialaniu tego typu dermokosmetykow.

Poprawa stanu skory przy uzywaniu kwasow jest zauwazalna przy dluzszych kuracjach oraz wlasciwie dobrana pielegnacja,uzywanie kremow ze stabilnymi filtrami-glownie firmy apteczne.
Przede wszystkim czego oczekujesz po uzyciu platkow?i z jakimi problemami sie borykasz?jakie wlasciwosci ma Twoja cera?
to wazne,poniewaz nie dla kazdej cery ten sam preparat z kwasami bedzie dobry.
Stary 2006-12-09, 13:05   #18017
isiaczek
Zadomowienie

GG do isiaczek

super jest ten nowy cien z color trend...shimer...jestem w szoku...dlugo szukałam takiego cacka

mozecie mi podac do nieoficialnej strony avonu??gdzie sa katalogi itp.

ja skladalam zamowienie odrazu dwa na 13 i 1 ...i troszke przesadzilam bo zamowilam dla siebie kosmetykow za przeszło 250zł...
zaszalałam ...
ale jakos w tym katalogu 1 nic specialnego nie ma...albo ja tak na odpieprz poogladalam ten katalog ide sie kapac i studiowac 1 hihihi

Chyba się zakochalam na maaaaxaaaa

isiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 13:05   #18018
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hexxana Pokaż wiadomość
Peeling dwustopniowy Anew byl naprawde dobry,chociaz na dobra sprawe niewiadomo jakie mial faktyczne stezenie kwasu oraz ph,ktore jest dosc wazne przy dzialaniu tego typu dermokosmetykow.

Poprawa stanu skory przy uzywaniu kwasow jest zauwazalna przy dluzszych kuracjach oraz wlasciwie dobrana pielegnacja,uzywanie kremow ze stabilnymi filtrami-glownie firmy apteczne.
Przede wszystkim czego oczekujesz po uzyciu platkow?i z jakimi problemami sie borykasz?jakie wlasciwosci ma Twoja cera?
to wazne,poniewaz nie dla kazdej cery ten sam preparat z kwasami bedzie dobry.

Mam problem z przebarwieniami i rozszerzonymi porami.Przebarwienia na skorze powstają mi po pryszczach i jakis krostkach,jest taka brązowa plamka,niestety,dosc widoczna i duza..mam je głownie na policzkach i w okolicach nosa byłam u dermatologa dostałam nawet maść,sumiennie ją stosowałam ale efektów nie zauważyłam żadnych a może znasz jakis na prawdę dobry kosmetyk,który mi pomoże?Nie musi być bardzo tani,ważne zeby byl sprawdzony
kasiek1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 13:07   #18019
lucia4444
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Szukałam, ale nie znalazłam tu opinii o Tuszu i eyelinerze z brokatem(ten 2 w 1) z zimowej kolekcji Glitter Dazzlers.
Czy któraś z was ma może już ten tuszyk?

Będę go mieć koło środy przetestuję to napiszę
Kurcze Braki:
TTA dla niego - po co oni to wprowadzili skoro tego ciągle nie ma????
Zestaw KUBEK + TALERZYK - nowość której nie ma

no coments zaraz dzwonie ich opieprzyć :P

lucia4444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 13:22   #18020
madammme
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lucia4444 Pokaż wiadomość
Kurcze Braki:
TTA dla niego - po co oni to wprowadzili skoro tego ciągle nie ma????
Zestaw KUBEK + TALERZYK - nowość której nie ma

no coments zaraz dzwonie ich opieprzyć :P
No nie mów ,że nie ma zestawu TTA dla niego, a ja liczyłam że przyjdzie w zamówieniu bo mam go jako brak chyba się załame - boże ten Avon mnie dobija

i jeszcze czytałam że nie przychodzi ta elegancka paletka szminek a mam na nią zamówienie), więc zadzwoniłam do COKu w Katowicach (żeby jak co dokupić)a tam nie ma i nigdy nie było
więc może któraś z wie?, może się juz dowiadywała? kiedy była by dostępna?
madammme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 13:28   #18021
dorotqa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorotqa Pokaż wiadomość
Mam jeszcze prośbę: czy ktoś posiadający ten katalog może mi podać opis tej torebki, o której przed chwilą wspominałam? Jakie ma wymiary, z czego jest zrobiona...
Ponawiam pytanie... Przypominam, że chodzi mi o tą nową białą torebkę z czarnym wzorem
dorotqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 13:32   #18022
Ulaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madammme Pokaż wiadomość
No nie mów ,że nie ma zestawu TTA dla niego, a ja liczyłam że przyjdzie w zamówieniu bo mam go jako brak chyba się załame - boże ten Avon mnie dobija

i jeszcze czytałam że nie przychodzi ta elegancka paletka szminek a mam na nią zamówienie), więc zadzwoniłam do COKu w Katowicach (żeby jak co dokupić)a tam nie ma i nigdy nie było
jesli chodzi o te paletkę to ja pisałam do avonu w zeszłym tygodniu(!!!)meila - i przyszła odpowiedź, ze na ten moment kiedy piszą do mnie meila paletka szminek jest na stanie w magazynie i na pewno jej nie zabranie .....hmmm zamówiłam i co.....produkcja opóźniona.....no coments

a w kat 3 widze że już dzwoneczek przy tej paletce jest - super
Ulaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 13:37   #18023
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Witam wszystkich

Na początku Asiuchna wielkie dzięki za katalog 03

Dopiero dzisiaj ściągnełam sobie i obejrzałam nowy katalog-jakoś wczoraj po południu nie miałam na to czasu.
Katalog jak dla mnie jest całkiem fajny, muszę przyznać, że z ofert dotyczących kosmetyków mało mnie zaciekawiło, największe zainteresowanie wzbudziła we mnie nowa biżuteria z str. 49 naszyjnik+kolczyki za 39,90 nie wiem czy dobrze widze czy długość kolczyków to 8,5 cm? a także torebka biała z str 51, mam prośbe do Asiuchny i Myszki1706 czy mogły byście mi dziewczynki podać wymiary tej białej torby i z czego jest wykonana? ...była bym Wam bardzo wdzięczna, i jeśli by nie sprawiło Wam problemu podanie wymiarów torby srebrnej z str 55 i materiału z jakiego jest wykonana, bo tez mnie się podoba. a niesetety zabrdzo dokładnie nie widze wymiarów jednej i drugiej.

...a jeśli chodzi o kosmetyki to tusz do rzęs i powiek 2w1 i woda toaletowa today tomorrow always in bloom+torebka

...ale raczej już wiem, że skusze się albo na biżuterie albo na którąś z dwóch wymienionych torebek

Mój BLOG
http://komodakasiuli.blog.pl
kaatiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 13:49   #18024
nutka85
Wtajemniczenie

Hej!
pisałyscie, że bedzie promocja na próbki zapachu "Today Tomorrow Always IN BLOOM"? hm.....
może ja jestem jakaś zaciemniona umysłowo dzisiaj,ale o co chodzi?
Który to jest zapach? T, T, czy A? i co znaczy to "im bloom"?
zalezy mi na próbkach A. i wolałabym je kupić w promocji niż normalnie

Dzięki za odpowiedzi
Stary 2006-12-09, 13:50   #18025
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucia4444 Pokaż wiadomość
Będę wdzięczna za opis
Interesuje mnie ten eyeliner - czy jest trwały i czy ten brokat się nie osypuje itp. I czy tusz jest w miarę ok
Stary 2006-12-09, 13:52   #18026
isiaczek
Zadomowienie

GG do isiaczek

kochani poda mi ktos stonke do nieoficialnej stronki z avoniku proszze ładnie

Chyba się zakochalam na maaaaxaaaa

isiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 13:53   #18027
dorotqa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
Hej!
pisałyscie, że bedzie promocja na próbki zapachu "Today Tomorrow Always IN BLOOM"? hm.....
może ja jestem jakaś zaciemniona umysłowo dzisiaj,ale o co chodzi?
Który to jest zapach? T, T, czy A? i co znaczy to "im bloom"?
zalezy mi na próbkach A. i wolałabym je kupić w promocji niż normalnie
To jest nowy zapach. Nie jest to ani Today, ani Tomorrow, ani Always
dorotqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 13:59   #18028
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez madammme Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Ulaczek Pokaż wiadomość
jesli chodzi o te paletkę to ja pisałam do avonu w zeszłym tygodniu(!!!)meila - i przyszła odpowiedź, ze na ten moment kiedy piszą do mnie meila paletka szminek jest na stanie w magazynie i na pewno jej nie zabranie .....hmmm zamówiłam i co.....produkcja opóźniona.....no coments

a w kat 3 widze że już dzwoneczek przy tej paletce jest - super
z tymi paletkami to jest jedna wielka ściema przez avon każdemu wciskają kit, że one są w magazynie i inne brednie, a prawda jest taka, że eleganckich paletek cieni i szminek nie ma od samego początku ich ukazania się w katalogu i teraz też ich nie ma, bo wszyscy nadal mają je w brakach z napisem na fakturze "produkcja opóźniona"

Cytat:
Napisane przez isiaczek Pokaż wiadomość
kochani poda mi ktos stonke do nieoficialnej stronki z avoniku proszze ładnie
http://www.avoninfo.yoyo.pl/index.php?id=1
Stary 2006-12-09, 14:03   #18029
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Cytat:
Napisane przez kasiek1122 Pokaż wiadomość
Mam problem z przebarwieniami i rozszerzonymi porami.Przebarwienia na skorze powstają mi po pryszczach i jakis krostkach,jest taka brązowa plamka,niestety,dosc widoczna i duza..mam je głownie na policzkach i w okolicach nosa byłam u dermatologa dostałam nawet maść,sumiennie ją stosowałam ale efektów nie zauważyłam żadnych a może znasz jakis na prawdę dobry kosmetyk,który mi pomoże?Nie musi być bardzo tani,ważne zeby byl sprawdzony
Zapraszam na Biochemie Kosmetyczna,tam znajdziesz duzo ciekawych watkow o pielegnacji cery podobnej z Twoimi problemami.
Na przebarwienia jest dobry Acne Derm,Skinoren(to akurat drozszy odpowiednik Acne Dermu);dobry ale dzialajacy dlugofalowo Effaclar K,krem Lysanel Active SVR czy tonik z tej samej serii.Do walki z niedoskonalosciami cery jest wiele dermokosmetykow-wazne,by dobrac je tak aby dzialaly i nie szkodzily.
Najwazniejsza kwestia to ochrona,stosowanie filtrow-owszem mozna sie z nimi nameczyc,poniewaz odnaleznienie filtra dla siebie to niczym szukanie sw.Graala ale warto!
Nie bede tutaj zasmiecac watku ale jezeli zalezy Ci na dobraniu konkretnej pielegnacji to goraco zapraszam na BK,tam dziewczyny pomagaja sobie wzajemnie Przejrzyj watki,poszperaj w wyszukiwarce-lub zaloz watek z prosba o pomoc,opisz stan swojej cery,problemow oraz czego oczekujesz
Stary 2006-12-09, 14:11   #18030
Ulaczek
Rozeznanie

[quote=Kalex;3226184]z tymi paletkami to jest jedna wielka ściema przez avon każdemu wciskają kit, że one są w magazynie i inne brednie, a prawda jest taka, że eleganckich paletek cieni i szminek nie ma od samego początku ich ukazania się w katalogu i teraz też ich nie ma, bo wszyscy nadal mają je w brakach z napisem na fakturze "produkcja opóźniona"

Dokładnie Kalex, ja też tak uważam, bo jak jakiegoś produktu czasowo nie mają to w odpowiedzi piszą termin kiedy sie go spodziewają - a tu piszą że jest w magazynie na chwile obecną-ale ciągle spływaja zamówienia i moze zabraknąć
Ulaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości