|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bezzapachowe kosmetyki
osobiście polecam dermoprotektor do twarzy i ciała Cetaphil
rewelacyjnie nawilża i natłuszcza skórę, możesz poczytać opinie na kwc. ja stosowałam go zarówno na twarz jak i na ciało, ale teraz smaruje wyłącznie ciało i jestem zadowolona |
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Świetny wątek
Wydaje mi się, że jeśli balsam ma mnóstwo wyciągów z ziół lub z masło shea w składzie to chyba musi delikatnie pachniec, taki naturalny sposób.Wątek ma na celu stworzyc listę zupełnie pozbawionych zapachu, nawet tego 'naturalnego' czy tylko tego sztucznego, chemicznego [ parfum- fragrance] ?
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam na myśli kosmetyki zupełnie pozbawione zapachu (zwykle występujące na rynku pod szyldem bezzapachowy) które dodatkowo nie są przesiąknięte zapachem bazy i innych chemicznych dodatków - oczywiście na tyle, na ile to możliwe.
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
A balsam do ciała z Alterry, bezzapachowy? Nie wąchałam go, bo ja wolę jak coś ma delikatną nutkę zapachu, więc nie wiem czy aby na pewno niczym nie pachnie. No i Alterra ma bardzo ładny skład, bez złej chemii.
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Alterra dla mnie jedzie alkoholem, przynajmniej w opakowaniu
balsamy z serii ziaja med nie mają teoretycznie zapachu ale baza myjąca z tej serii jaką miałam pachniała lekko chemią, takim plastikiem |
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym Ci poleciła olej kokosowy albo migdałowy.
Miałam bardzo duże problemy z przesuszoną skórą i te 2 używane na przemian znacznie poprawiły jej stan Teraz jest jak pupcia niemowlaczka
|
|
|
|
|
#37 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Może olej z kokosa?
ten bezzapachowy, chyba to ten rafinowany o ile dobrze pamiętam. Nie pachnie zupełnie a super nawilża i odżywia skórę no i tani jest
|
|
|
|
|
#38 |
|
zielony stworek
|
Neutrogena w pompce. Nie pachnie.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Kupiłam ostatnio balsam Neutrogeny dla suchej i wrażliwej skóry - nawilża rewelacyjnie, co do zapachu - co nieco tej chemii do mojego nosa dociera, ale przy innych kosmetykach, ten specyfik wysunął się na prowadzenie.
|
|
#40 |
|
zielony stworek
|
Neutrogena tak, krem do rąk z czerwoną zakrętką też nie pachnie. Są bardzo wydajne i skuteczne.
Gosh klasyczny w półlitrowej butli też wart wypróbowania - nie miał zapachu. Ja ostatnio mam balsam z apteki z arniką, taki naturalny i on też nie pachnie, ale nie jest tak fajny jak te powyżej. |
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się,że mogłabyś również spróbować z Xerialine Fluid z SVR
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam
Poszukuję bezzapachowych kosmetyków do włosów (przy okazji dobrze nawilżających): masek, odżywek
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZZAPACHOWE kosmetyki???
Odkopuję wątek.
Linki w postach są nieaktualne a ja potrzebuję kosmetyków bezzapachowych:- balsam do ciała, najlepiej jakiś ujędrniający, wyszczuplający, - krem na dzień i na noc (w tej chwili mam Adermia i Oilatum, ale może coś nie aptecznego? )- szampon do włosów, - żel do higieny intymnej, - krem do rąk, - dezodorant ![]() Jak możecie mi podrzucić jakieś linki, kosmetyki będę wdzięczna no od wszystkiego co mam dostaję migreny i mdłości
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.

rewelacyjnie nawilża i natłuszcza skórę, możesz poczytać opinie na kwc. 

Wydaje mi się, że jeśli balsam ma mnóstwo wyciągów z ziół lub z masło shea w składzie to chyba musi delikatnie pachniec, taki naturalny sposób.
28.06
ten bezzapachowy, chyba to ten rafinowany o ile dobrze pamiętam. Nie pachnie zupełnie a super nawilża i odżywia skórę no i tani jest

a ja potrzebuję kosmetyków bezzapachowych:
)