|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#56281 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() musze sprobowac sie zmobilizowac, a noz widelec i rzesy beda piekne
|
|
#56282 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie rozpisałyście bardzo
![]() Ewcia- włoski jak marzenie ide usypiac dziecko bede potem
|
#56283 |
|
Zakorzenienie
|
SugarbabyLove
|
#56284 |
|
Raczkowanie
|
wlasciwie to aloes mojej siostry ale czasem mam ochote jej podwędzić
Jakbym urwala lodyzke i wsadzila do wody to puscilby korzonki? ![]() I co ciekawego moge zrobic z takiego świeżego aloesu? Dodawac do masek np?
|
#56285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zapytanie producenta o skład procentowy mija się z celem - tajemnica handlowa.Cytat:
A każda operacja przeprowadzona na próbce to wzrost błędu przypadkowego. Plus niepewność samych przyrządów Emulgator czy zagęstnik nie gwarantuje gęstej konsystencji, to bardziej złożona kwestia. A ilość silikonów, tylko tych cięższych oceniam bardzo prosto - smaruje czystą szklankę i zostawiam. Jak zaschnie i zostanie pi razy drzwi taka błonka do zdjęcia, to nie jest fajnie ![]() Odezwał się ja, przyszły oby chemik
|
|
#56286 |
|
Wtajemniczenie
|
Mojego aloesa zamordował dziadek
Właśnie siedzę z mieszanką odżywek na głowie i jestem głęboko rozczarowana odżywką z alterry z granatem I kończy mi się moja włosowa miłość maska Gloria
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#56287 |
|
Zakorzenienie
|
Misha_ dlaczego Alterra Ci nie odpowiada?
|
#56288 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wydaje mi się, że trochę to na siłę próbujesz komplikować sytuację. Moim okiem przyszłego oby biologa z biochemią na czele(bleh) świat jest trochę prostszy. Enzymologia choć obarczona dużym prawdopodobieństwem błędu jednak jest do wykonania Poza tym, stosujesz zasady analizy, które w prostych mieszaninach niekoniecznie muszą się okazać prawdziwe. Niepewność przedmiotów to już moim zdaniem malkontenctwo. Po to są próby kontrolne, rachunek błędu itp. Anyway, w tym momencie mówię faktycznie o w miarę wyposażonym labku.Swoją drogą, cetyl alcohol jest jednym z podstawowych zagęszczaczy, należy oczywiście brać pod uwagę obecność innych substancji jednak jak już wspomniałam, prawnie normowane ilości niektórych z nich są w stanie narzucić wniosek dotyczący ilości pozostałych półproduktów a konsystencja może być wskaźnikiem jego ilości do spóły z innymi zagęszczaczami. Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2012-02-12 o 18:57 |
||
|
|
|
#56289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam z powodzeniem Nivea do loków i sobie chwalę ![]() Aczkolwiek daję ją naprawdę od czasu do czasu ![]() Cytat:
Chętnie bym też zastosowała wtedy
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2012-02-12 o 18:55 |
||
|
|
|
#56290 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ja przynajmniej mogę indyjskie olejki.Ale Jantar rzeczywiście najlepszy, pomógł mi bardzo. ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#56291 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie robi nic szczególnego. Liczyłam na jakąś miekkość lub połysk,a jest jak zawsze. Zawsze mogło być gorzej
Mam nadzieję, że efektu wysuszenia nie zaobserwuję.Zdaje mi się czy coś z kwc pozmieniali? Np.olejek alterra brzoza i pomarańcza ma tylko 5 recenzji, a wydaje mi się że było więcej. Poza tym myślę nad tymi odzywkami, one chyba nie są tu popularne: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1074 Składowo bez szału, ale jestem zmęczona szukaniem Timotei lub innej fajnej... Zauwazyłąm, że Niemcy nie lubią różnorodności. Jak chipsy to paprykowe i caała półka w paprykowych czipsach różnych firm A jak odzywki to wszędzie te same Np.żółtą Schaume widziałam w 3 sklepach, a tej różowej owocowej nie ma
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#56292 |
|
Raczkowanie
|
Ja próbowałam i dalej praktykuję
Dla mnie to jest po prostu rewelacja! Mam gęste i długie rzęsy, ale jaśniutkie na końcach, a rycyna mi je przyciemniła i dzięki temu są dłuższe, a do tego jeszcze bardziej je zagęściła. Jeszcze zauważyłam takie coś, że rzęsy teraz nie są takie "proste", tylko się wywijają na końcach.
|
|
|
|
#56293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, analityka uczą, że wynik obarczony dużym prawdopodobieństwem błędu nie jest wynikiem analitycznym, i w takim wypadku szuka się innej, opłacalnej metody obarczonej mniejszym błędem (do max 5%). W prostych mieszaninach -statystyczny kosmetyk nie jest prostą mieszaniną Chociaż właściwie o tyle prostszą, że po składzie wiemy, co w nim jest, kwestia tylko tego, w jakiej ilości. I nie powiedziałam, że nie wiemy dokładnie, jakie są ilości składników - regulacje są: "do maksymalnie x% zawartości", ale nadal uważam, że składy bardzo często nie są podawane z kolejnością spadającej zawartości. I chyba o to dziewczynom głównie chodziło, że sugerujemy się, że coś tam jest na 12 miejscu w składzie, to na pewno jest minimalnie - a różnie z tym jest. Nie zamierzam nikomu zmieniać poglądów Przedstawiam własne zdanie, i każdy sądzi, co uważa. A, i analityka to nie jest mój konik A w ogóle to szlaban mnie za chwilę trafi z tą nową wyszukiwarą!
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2012-02-12 o 19:08 |
|
|
|
|
#56294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś myślałam, że silikony niszczą mi włosy, ale to nie była prawda - po prostu nie umiałam ich używać. Odrobina łykniętej wiedzy i diabeł okazuje się nie taki straszny. Wsypałam szczyptę eclipty do wcierki Mam zielone błotko w butelce
|
|
#56295 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak zwykle zbytnio się angażuję.
![]() Wycwaniłam się ale nie próbuję tego sprzedać jako genialny środek bo biorę pod uwagę swoje błędne wnioski. Analizując choćby waxa richards i biorąc pod uwagę obowiązujące prawo, o którym zresztą wypowiedziała się eiri można wywnioskować, że wosk ten jest mieszaniną wody i alkoholu cetearylowego z dodatkiem konserwantów, SLS i równie wielką ilością innych wartościowych składników.
Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2012-02-12 o 19:15 |
|
|
|
#56296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz juz bede pamietala ![]() Poza tym po Waszych odp. doszlam do wniosku, ze dam jeszcze olejkowi rycynowemu szanse - ale tez poloze go na krotko i samego, bez dodatkow. Jakie sa Waszym zdaniem najskuteczniejsze metody trwalego nawilzania wlosow? Stosujecie humektantowe psikadla pod oleje? Dodajecie humektanty do bogatych masek przed myciem? Czy moze dajecie je do ds? (do bs teraz wiem ze nie bo pogoda nieodpowiednia). Jestem ciekawa bo chyba tego moim kudełkom brakuje najbardziej. Ponadto myslicie ze nalezy uzywac roznych humektantow czy miod i pantenol (jedyne jakie w tej chwili posiadam) same tez dadza rade temu sprostac?
|
|
|
#56297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#56298 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To faktycznie wróżenie.Cytat:
Cytat:
|
|
#56299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez mam geste i dlugie, ciemne sa ale nie tak bardzo, po jakim czasie widac jakies efekty? ![]() Skoro rycyna przyciemnia to raczej nie nadaje sie do blond wlosow? Mam na mysli maske typu zoltko nafta rycyna (kiedys tak robilam)
|
|
#56300 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
skręt masz piękny (każdy!) i ta objętość! Coś mi się wydaje, że pytałaś o to jak masz je wycieniować? Czy z kimś innym pomyliłam? One są na prosto cięte czy masz warstwy teraz? |
|
|
|
|
#56301 | ||||
|
Zadomowienie
|
Matko ile nowych stron...
Cytat:
na ciepło rzadki jak woda, na zimno galaretka.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Albo idealne loki albo idealnie proste - wyjątkowe!
|
|
|
#56302 |
|
Strażnik Wizażu
|
Ale że o so chozi?
|
|
|
|
#56303 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie misha, ale tez mogę się wypowiedzieć na temat alterry. Kupiłam zachęcona opiniami na wizażu,a jedyne co mogę powiedzieć na jej temat pozytywnego, to to, że ładnie pachnie i ma fajną konsystencje. Jeśli chodzi o działanie - przynajmniej na moich włosach - to jest do kitu. Wysusza, mam po niech puch. A stosowałam na różne sposoby - na chwilę przed myciem, dłuższy czas przed myciem, jako odżywka po myciu, jako składnik pod oleje - i za każdym razem jestem rozczarowana, bo "maska nawilżająca z aloesem" mi akurat włosy wysusza, a z nawilżeniem nie ma nic wspólnego. Teraz to nie wiem jak ją wykończyć szczerze mówiąc.
|
#56304 |
|
ma zielone pojęcie
|
Zapraszam do wątku na temat wyszukiwarki: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=592569
Im więcej osób zgłosi błędy, tym większa szansa, że nowa wyszukiwarka zostanie naprawiona (albo że zostanie przywrócona stara).
|
#56305 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
nie znaju...
|
|
|
|
|
#56306 |
|
Zadomowienie
|
własnie robię sobie listę "must try". nie jest źle, na razie tylko wpisałam Bingo z Shea i Jantar, czyli jakieś 20 zł. myślę nad olejem.. wydaje mi się, że mam niską porowatość czyli jakich rodzajów olejów powinnam spróbować? tych wnikających, czy raczej nie? oj, pogubiłam się trochę
|
#56307 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie puści korzeń z liścia możliwości jest dużo...można go dodawać do masek,odżywek do tych drogeryjnych i tych domowej roboty, do różnych psikanek,wcierek, płukanki.....praktycznie do wszystkiego ![]() Cytat:
|
|
#56308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a schauma jest zgodna z CG? nie wiedzialam... ta różowa glatt& Glanz?
|
|
#56309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie Alterra z granatem jest rewelacyjna(z morelą nie używałam, ale jak tą skończę to kupię) i mam wrażenie, że jak ją nakładam to tak jakby mi włosy dziękowały, trudno to trochę wytłumaczyć
|
|
|
|
|
#56310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nic dziwnego się nie dzieje
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.

-47-48-49-50
Dlatego można zobaczyć co zawiera dany kosmetyk, ale stężenia ze składu nie odczytasz
A zapytanie producenta o skład procentowy mija się z celem - tajemnica handlowa.
I kończy mi się moja włosowa miłość maska Gloria

skręt masz piękny (każdy!) i ta objętość!
Albo idealne loki albo idealnie proste - wyjątkowe!