Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1877 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-12, 18:31   #56281
agatka89
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
próbowałam. mnie nie podrażnił, rzęsy nie wypadały ani ni złego się nie działo. na pewno je przyciemnił, przez co wydawały się dłuższe. potem przestałam nakładać - lenistwo
oo tak lenistwo to moje drugie imie
musze sprobowac sie zmobilizowac, a noz widelec i rzesy beda piekne

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:34   #56282
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Ale sie rozpisałyście bardzo
Ewcia- włoski jak marzenie
ide usypiac dziecko bede potem
Stary 2012-02-12, 18:37   #56283
ewcia1807
Zakorzenienie

SugarbabyLove

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:37   #56284
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
też mam
wlasciwie to aloes mojej siostry ale czasem mam ochote jej podwędzić

Jakbym urwala lodyzke i wsadzila do wody to puscilby korzonki?
I co ciekawego moge zrobic z takiego świeżego aloesu?
Dodawac do masek np?

zapuszczam do talii

Stary 2012-02-12, 18:39   #56285
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Ja wielokrotnie spotkałam się z tym, że w ogóle kolejność składników w składzie INCI nie zawsze idzie w parze z ich ilością ;] Wielokrotnie była o tym mowa na wizażu Dlatego można zobaczyć co zawiera dany kosmetyk, ale stężenia ze składu nie odczytasz
Prawda. Istnieje kompletny brak takiego obowiązku A zapytanie producenta o skład procentowy mija się z celem - tajemnica handlowa.
Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
"wybacz" jest chyba oczywiste?
Wykształcenie nie ma tu nic do rzeczy. Powiedziałam, że oceniam to na oko. Równie dobrze możesz zapytać czy wykształcenie chemiczne mają dziewczyny wykonujące analizy. Czytanie składów to wróżenie bo jak sama powiedziałaś nie znamy stężeń. Są natomiast prawa, jak to, że niektórych składników nie może być więcej niż "..." i możemy być pewni, że to co jest dalej, tego jest mniej lub tyle samo. Producenta należałoby spytać aby wiedzieć jakie są stężenia. Uznałam tylko, że jeśli kosmetyk ma gęstą konsystencję to użyto w nim sporo substancji zagęszczających takich jak choćby alkohol cetylowy. Poza tym wolę prostą gęstą bazę do własnego wzbogacania niz obiecanki producenta. Są jednak składniki, których wystrzegam się(co nie oznacza, że nie używam w ogóle) i jest to choćby SLES a podanie go w składzie w pobliżu wody lub między podstawowymi składnikami jak emulgatory, zagęszczacze (kiedy konsystencja jest gęsta) to dyskwalifikuje dla mnie taki kosmetyk.
Swoją drogą, proste metody bez "sprzętu" też mogą dać niezłe wyniki, choćby najprostsze miareczkowanie Kwestia po co?
Na kosmetyku dostać dobre wyniki analizy bezsprzętowej byłoby niesamowicie ciężko - analit może być kamuflowany przez inny składnik, więc właściwie każdy ze składników należałoby wydzielić osobno, a do tego przydałby się choćby chromatograf jakikolwiek - urządzenie dość dużej wielkości A każda operacja przeprowadzona na próbce to wzrost błędu przypadkowego. Plus niepewność samych przyrządów
Emulgator czy zagęstnik nie gwarantuje gęstej konsystencji, to bardziej złożona kwestia. A ilość silikonów, tylko tych cięższych oceniam bardzo prosto - smaruje czystą szklankę i zostawiam. Jak zaschnie i zostanie pi razy drzwi taka błonka do zdjęcia, to nie jest fajnie
Odezwał się ja, przyszły oby chemik
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:42   #56286
Misha_
Wtajemniczenie

Mojego aloesa zamordował dziadek Jak wróciłam do domu i pociągnęłam za łodyżkę wyszedł cały z korzeniami bo zgnił...
Właśnie siedzę z mieszanką odżywek na głowie i jestem głęboko rozczarowana odżywką z alterry z granatem I kończy mi się moja włosowa miłość maska Gloria
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:51   #56287
ewcia1807
Zakorzenienie

Misha_ dlaczego Alterra Ci nie odpowiada?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:52   #56288
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Prawda. Istnieje kompletny brak takiego obowiązku A zapytanie producenta o skład procentowy mija się z celem - tajemnica handlowa.
Nie no, kwestia prawna jaka jest choćby zawartość niektórych konserwantów.
Cytat:
Na kosmetyku dostać dobre wyniki analizy bezsprzętowej byłoby niesamowicie ciężko - analit może być kamuflowany przez inny składnik, więc właściwie każdy ze składników należałoby wydzielić osobno, a do tego przydałby się choćby chromatograf jakikolwiek - urządzenie dość dużej wielkości A każda operacja przeprowadzona na próbce to wzrost błędu przypadkowego. Plus niepewność samych przyrządów
Emulgator czy zagęstnik nie gwarantuje gęstej konsystencji, to bardziej złożona kwestia. A ilość silikonów, tylko tych cięższych oceniam bardzo prosto - smaruje czystą szklankę i zostawiam. Jak zaschnie i zostanie pi razy drzwi taka błonka do zdjęcia, to nie jest fajnie
Odezwał się ja, przyszły oby chemik
Uf, mam kogo pomęczyć Wydaje mi się, że trochę to na siłę próbujesz komplikować sytuację. Moim okiem przyszłego oby biologa z biochemią na czele(bleh) świat jest trochę prostszy. Enzymologia choć obarczona dużym prawdopodobieństwem błędu jednak jest do wykonania Poza tym, stosujesz zasady analizy, które w prostych mieszaninach niekoniecznie muszą się okazać prawdziwe. Niepewność przedmiotów to już moim zdaniem malkontenctwo. Po to są próby kontrolne, rachunek błędu itp. Anyway, w tym momencie mówię faktycznie o w miarę wyposażonym labku.
Swoją drogą, cetyl alcohol jest jednym z podstawowych zagęszczaczy, należy oczywiście brać pod uwagę obecność innych substancji jednak jak już wspomniałam, prawnie normowane ilości niektórych z nich są w stanie narzucić wniosek dotyczący ilości pozostałych półproduktów a konsystencja może być wskaźnikiem jego ilości do spóły z innymi zagęszczaczami.

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2012-02-12 o 18:57
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:54   #56289
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny ponawiam pytanie czemu pianki są niefajne nawet jak nie mają alco a tylko żele używają kręconowłose? Poza tym znalazłam żel ,który ma na 2 miejscu glicerynę, ale boję się kupić bo po każdym żelu mam szorstkie i matowe włosy
A kto powiedział, że niefajne?
Ja używam z powodzeniem Nivea do loków i sobie chwalę
Aczkolwiek daję ją naprawdę od czasu do czasu

Cytat:
Wykształcenie nie ma tu nic do rzeczy. Powiedziałam, że oceniam to na oko. Równie dobrze możesz zapytać czy wykształcenie chemiczne mają dziewczyny wykonujące analizy. Czytanie składów to wróżenie bo jak sama powiedziałaś nie znamy stężeń. Są natomiast prawa, jak to, że niektórych składników nie może być więcej niż "..." i możemy być pewni, że to co jest dalej, tego jest mniej lub tyle samo. Producenta należałoby spytać aby wiedzieć jakie są stężenia. Uznałam tylko, że jeśli kosmetyk ma gęstą konsystencję to użyto w nim sporo substancji zagęszczających takich jak choćby alkohol cetylowy. Poza tym wolę prostą gęstą bazę do własnego wzbogacania niz obiecanki producenta. Są jednak składniki, których wystrzegam się(co nie oznacza, że nie używam w ogóle) i jest to choćby SLES a podanie go w składzie w pobliżu wody lub między podstawowymi składnikami jak emulgatory, zagęszczacze (kiedy konsystencja jest gęsta) to dyskwalifikuje dla mnie taki kosmetyk.
Swoją drogą, proste metody bez "sprzętu" też mogą dać niezłe wyniki, choćby najprostsze miareczkowanie Kwestia po co?
Myślałam, ze w czymś już się wycwaniłaś to zapytałam Chętnie bym też zastosowała wtedy

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Edytowane przez Indios Bravos
Czas edycji: 2012-02-12 o 18:55
Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:01   #56290
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Ja jestem przykładem tych, którzy nie mogą nakładać olei na skalp...
Od razu zaczynają mi wypadać włosy w ogromnych ilościach

Mało tego- ja nie mogę przetłuścić włosów...tzn. umyć np. po 3 dniach, bi wypadanie nie ma końca

Jak umyję po dwóch to wypada ich co najmniej dwa razy mniej
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Jakbym czytała o sobie ale ustabilizowało mi się to odkąd wcierałam Jantara. Staram się myć co 2 dni i trzymam się tego choć czasem po eksperymentach muszę myć co dzień. Olei na skalp nakładać nie mogłam i pewnie nadal nie mogę. Wolę nawet nie próbować. Wyjątkiem był jedynie olej winogronowy nałożony czasem na 30 min -1h przed myciem. Wolę wcierać wcierki niż oleje
To już jest nas trzy ja przynajmniej mogę indyjskie olejki.
Ale Jantar rzeczywiście najlepszy, pomógł mi bardzo.

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Chodzi o proteinki Krótko mówiąc po ok. pół godzinie żółtko robi więcej szkody niż pożytku Najczęściej objawia się to mega przesuszem
Dzięki za wyjaśnienie
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:01   #56291
Misha_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Nie robi nic szczególnego. Liczyłam na jakąś miekkość lub połysk,a jest jak zawsze. Zawsze mogło być gorzej Mam nadzieję, że efektu wysuszenia nie zaobserwuję.
Zdaje mi się czy coś z kwc pozmieniali? Np.olejek alterra brzoza i pomarańcza ma tylko 5 recenzji, a wydaje mi się że było więcej. Poza tym myślę nad tymi odzywkami, one chyba nie są tu popularne: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1074 Składowo bez szału, ale jestem zmęczona szukaniem Timotei lub innej fajnej... Zauwazyłąm, że Niemcy nie lubią różnorodności. Jak chipsy to paprykowe i caała półka w paprykowych czipsach różnych firm A jak odzywki to wszędzie te same Np.żółtą Schaume widziałam w 3 sklepach, a tej różowej owocowej nie ma
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:03   #56292
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a probowalyscie olejku rycynowego na rzesy?
Ja próbowałam i dalej praktykuję Dla mnie to jest po prostu rewelacja! Mam gęste i długie rzęsy, ale jaśniutkie na końcach, a rycyna mi je przyciemniła i dzięki temu są dłuższe, a do tego jeszcze bardziej je zagęściła. Jeszcze zauważyłam takie coś, że rzęsy teraz nie są takie "proste", tylko się wywijają na końcach.
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:06   #56293
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, kwestia prawna jaka jest choćby zawartość niektórych konserwantów.

Uf, mam kogo pomęczyć Wydaje mi się, że trochę to na siłę próbujesz komplikować sytuację. Moim okiem przyszłego oby biologa z biochemią na czele(bleh) świat jest trochę prostszy. Enzymologia choć obarczona dużym prawdopodobieństwem błędu jednak jest do wykonania Poza tym, stosujesz zasady analizy, które w prostych mieszaninach niekoniecznie muszą się okazać prawdziwe.
Swoją drogą, cetyl alcohol jest jednym z podstawowych zagęszczaczy, należy oczywiście brać pod uwagę obecność innych substancji jednak jak już wspomniałam, prawnie normowane ilości niektórych z nich są w stanie narzucić wniosek dotyczący ilości pozostałych półproduktów a konsystencja może być wskaźnikiem jego ilości do spóły z innymi zagęszczaczami.
Dla mnie enzymologia kolarzy się z nauką o budowie, podobieństwach, reakcjach i mechanizmach katalizowanych przez enzymy. Biochemii liznęłam niewiele, nie mój bajkonur Poza tym, analityka uczą, że wynik obarczony dużym prawdopodobieństwem błędu nie jest wynikiem analitycznym, i w takim wypadku szuka się innej, opłacalnej metody obarczonej mniejszym błędem (do max 5%). W prostych mieszaninach -statystyczny kosmetyk nie jest prostą mieszaniną Chociaż właściwie o tyle prostszą, że po składzie wiemy, co w nim jest, kwestia tylko tego, w jakiej ilości. I nie powiedziałam, że nie wiemy dokładnie, jakie są ilości składników - regulacje są: "do maksymalnie x% zawartości", ale nadal uważam, że składy bardzo często nie są podawane z kolejnością spadającej zawartości.
I chyba o to dziewczynom głównie chodziło, że sugerujemy się, że coś tam jest na 12 miejscu w składzie, to na pewno jest minimalnie - a różnie z tym jest.
Nie zamierzam nikomu zmieniać poglądów Przedstawiam własne zdanie, i każdy sądzi, co uważa. A, i analityka to nie jest mój konik

A w ogóle to szlaban mnie za chwilę trafi z tą nową wyszukiwarą!

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2012-02-12 o 19:08
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:06   #56294
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
To często robią szampony
Dobrze to się nazywa dyskusja
Ja bronię silikonów i parafiny, pamiętasz?
Pamiętam

Kiedyś myślałam, że silikony niszczą mi włosy, ale to nie była prawda - po prostu nie umiałam ich używać. Odrobina łykniętej wiedzy i diabeł okazuje się nie taki straszny.

Wsypałam szczyptę eclipty do wcierki Mam zielone błotko w butelce
Stary 2012-02-12, 19:06   #56295
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Jak zwykle zbytnio się angażuję.
Wycwaniłam się ale nie próbuję tego sprzedać jako genialny środek bo biorę pod uwagę swoje błędne wnioski. Analizując choćby waxa richards i biorąc pod uwagę obowiązujące prawo, o którym zresztą wypowiedziała się eiri można wywnioskować, że wosk ten jest mieszaniną wody i alkoholu cetearylowego z dodatkiem konserwantów, SLS i równie wielką ilością innych wartościowych składników.

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2012-02-12 o 19:15
Stary 2012-02-12, 19:09   #56296
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Chodzi o proteinki Krótko mówiąc po ok. pół godzinie żółtko robi więcej szkody niż pożytku Najczęściej objawia się to mega przesuszem
Dobrze wiedziec... po dzisiejszym trzymaniu przeze mnie zoltka na wlosach przez godzine Zakodowalam sobie, ze owszem, nie mozna trzymac dlugo, ale nie wiedzialam ze powinno sie az tak krociutko Teraz juz bede pamietala
Poza tym po Waszych odp. doszlam do wniosku, ze dam jeszcze olejkowi rycynowemu szanse - ale tez poloze go na krotko i samego, bez dodatkow.

Jakie sa Waszym zdaniem najskuteczniejsze metody trwalego nawilzania wlosow? Stosujecie humektantowe psikadla pod oleje? Dodajecie humektanty do bogatych masek przed myciem? Czy moze dajecie je do ds? (do bs teraz wiem ze nie bo pogoda nieodpowiednia). Jestem ciekawa bo chyba tego moim kudełkom brakuje najbardziej. Ponadto myslicie ze nalezy uzywac roznych humektantow czy miod i pantenol (jedyne jakie w tej chwili posiadam) same tez dadza rade temu sprostac?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:10   #56297
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie enzymologia kolarzy się z nauką o budowie, podobieństwach, reakcjach i mechanizmach katalizowanych przez enzymy. Biochemii liznęłam niewiele, nie mój bajkonur Poza tym, analityka uczą, że wynik obarczony dużym prawdopodobieństwem błędu nie jest wynikiem analitycznym, i w takim wypadku szuka się innej, opłacalnej metody obarczonej mniejszym błędem (do max 5%). W prostych mieszaninach -statystyczny kosmetyk nie jest prostą mieszaniną Chociaż właściwie o tyle prostszą, że po składzie wiemy, co w nim jest, kwestia tylko tego, w jakiej ilości. I nie powiedziałam, że nie wiemy dokładnie, jakie są ilości składników - regulacje są: "do maksymalnie x% zawartości", ale nadal uważam, że składy bardzo często nie są podawane z kolejnością spadającej zawartości.
I chyba o to dziewczynom głównie chodziło, że sugerujemy się, że coś tam jest na 12 miejscu w składzie, to na pewno jest minimalnie - a różnie z tym jest.
Nie zamierzam nikomu zmieniać poglądów Przedstawiam własne zdanie, i każdy sądzi, co uważa. A, i analityka to nie jest mój konik

Amen, tylko enzymologię można wykorzystywać właśnie w celach oznaczenia ilościowego.

Moja fragrantica
Stary 2012-02-12, 19:19   #56298
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Wykształcenie nie ma tu nic do rzeczy. Powiedziałam, że oceniam to na oko. Równie dobrze możesz zapytać czy wykształcenie chemiczne mają dziewczyny wykonujące analizy. Czytanie składów to wróżenie bo jak sama powiedziałaś nie znamy stężeń. Są natomiast prawa, jak to, że niektórych składników nie może być więcej niż "..." i możemy być pewni, że to co jest dalej, tego jest mniej lub tyle samo.
Ale jeśli faktycznie składniki o stężeniu poniżej 1% mogą być podawane w kolejności przypadkowej, to wiedząc, iż zapachu może być maksymalnie 1% to i przed nim i za nim mogą znajdować się pozycje o podobnych stężeniach. Nie muszą, ale musimy IMHO tak założyć. Z drugiej strony tuż przed zapachem może być składnik o stężeniu 10% i bądź tu człowieku mądry To faktycznie wróżenie.
Cytat:
Producenta należałoby spytać aby wiedzieć jakie są stężenia. Uznałam tylko, że jeśli kosmetyk ma gęstą konsystencję to użyto w nim sporo substancji zagęszczających takich jak choćby alkohol cetylowy. Poza tym wolę prostą gęstą bazę do własnego wzbogacania niz obiecanki producenta. Są jednak składniki, których wystrzegam się(co nie oznacza, że nie używam w ogóle) i jest to choćby SLES a podanie go w składzie w pobliżu wody lub między podstawowymi składnikami jak emulgatory, zagęszczacze (kiedy konsystencja jest gęsta) to dyskwalifikuje dla mnie taki kosmetyk.
Ale emulgatorów nie musi być chyba dużo w kosmetyku? W recepturach na ZSK podają 2-4% emulgatora. Choć w kupnych kosmetykach może być więcej...
Cytat:
Stary 2012-02-12, 19:32   #56299
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
Ja próbowałam i dalej praktykuję Dla mnie to jest po prostu rewelacja! Mam gęste i długie rzęsy, ale jaśniutkie na końcach, a rycyna mi je przyciemniła i dzięki temu są dłuższe, a do tego jeszcze bardziej je zagęściła. Jeszcze zauważyłam takie coś, że rzęsy teraz nie są takie "proste", tylko się wywijają na końcach.
to zaczynam od dzis Ja tez mam geste i dlugie, ciemne sa ale nie tak bardzo, po jakim czasie widac jakies efekty?
Skoro rycyna przyciemnia to raczej nie nadaje sie do blond wlosow? Mam na mysli maske typu zoltko nafta rycyna (kiedys tak robilam)

zapuszczam do talii

Stary 2012-02-12, 19:34   #56300
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez mpx Pokaż wiadomość
jak widac co zdjecie to te wlosy inne sa;/
przepraszam za brak chronologii, postaram sie w najblizsyzm czasie ulozyc je odpowiednio w dzienniku regeneracji
Pamiętam je skręt masz piękny (każdy!) i ta objętość!
Coś mi się wydaje, że pytałaś o to jak masz je wycieniować? Czy z kimś innym pomyliłam? One są na prosto cięte czy masz warstwy teraz?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:44   #56301
yarrowia
Zadomowienie

Matko ile nowych stron...
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
no tak coś doczytałam, że z żelfixem a coś bliżej jak to zrobić, zaraz otwieram zestaw małego kuchcika i może też wypróbuję tego dżema
Sama jeszcze nie wiem jak najlepiej, bo gotowałam go raz. Podgotowałam nasiona lnu przez parę minut, dodałam tego żelfixu tak na oko, pogotowało się chwilę, dodałam więcej żelfixu, pogotowałam,odsączyłam... takie kombinacje na ciepło rzadki jak woda, na zimno galaretka.
Cytat:
Ale chyba mam syndrom odstawienia nauki, czuję się jak na mocnym kacu, a nic nie piłam
to dlatego

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Dokładnie shea nigdy za wiele ja też ciągle sie nim maziam a to usta, suche place po AZS, na twarz też nakładam czasem a powiedz mi do kiedy ma termin wazności te masełko?
Do końca stycznia ale póki nic dziwnego się nie dzieje, to jest spoko
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Ale potrafią być też proste proste jak widać. Wystarczy, że je rozczesze na bs, nie harmonijkuję, nie nakładam żelu i suszę bez dyfuzora... i mam proste.
A jak je popieszczę tym wszystkim powyżej - bum - kręcone. Hehe jak to Pati określiła "niesamowite"
Rany jak zazdroszczę Albo idealne loki albo idealnie proste - wyjątkowe!
Stary 2012-02-12, 19:47   #56302
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Bobofrut dedykowany brzoskwiniom DMKI i bananom Caskady
Ale że o so chozi? jakie brzoskwinie? Nie ogarniam

Stary 2012-02-12, 19:47   #56303
vyenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość

Ja nie misha, ale tez mogę się wypowiedzieć na temat alterry.
Kupiłam zachęcona opiniami na wizażu,a jedyne co mogę powiedzieć na jej temat pozytywnego, to to, że ładnie pachnie i ma fajną konsystencje.
Jeśli chodzi o działanie - przynajmniej na moich włosach - to jest do kitu. Wysusza, mam po niech puch. A stosowałam na różne sposoby - na chwilę przed myciem, dłuższy czas przed myciem, jako odżywka po myciu, jako składnik pod oleje - i za każdym razem jestem rozczarowana, bo "maska nawilżająca z aloesem" mi akurat włosy wysusza, a z nawilżeniem nie ma nic wspólnego.
Teraz to nie wiem jak ją wykończyć szczerze mówiąc.

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:48   #56304
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Zapraszam do wątku na temat wyszukiwarki: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=592569
Im więcej osób zgłosi błędy, tym większa szansa, że nowa wyszukiwarka zostanie naprawiona (albo że zostanie przywrócona stara).
Stary 2012-02-12, 19:48   #56305
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Bootsy to dokładnie krem do loków dostępny tylko za granicą, swego czasu był wizażowym hitem, nie wiem czy jest nadal ;]
Pewno już nieaktualne, ale rzuć jakiś link do tego cuda nie znaju...

Stary 2012-02-12, 19:57   #56306
Martek_
Zadomowienie

własnie robię sobie listę "must try". nie jest źle, na razie tylko wpisałam Bingo z Shea i Jantar, czyli jakieś 20 zł. myślę nad olejem.. wydaje mi się, że mam niską porowatość czyli jakich rodzajów olejów powinnam spróbować? tych wnikających, czy raczej nie? oj, pogubiłam się trochę
Stary 2012-02-12, 20:02   #56307
milena798
Rozeznanie

Cytat:
wlasciwie to aloes mojej siostry ale czasem mam ochote jej podwędzić

Jakbym urwala lodyzke i wsadzila do wody to puscilby korzonki?
I co ciekawego moge zrobic z takiego świeżego aloesu?
Dodawac do masek np?
zapytaj może Ci da
nie puści korzeń z liścia
możliwości jest dużo...można go dodawać do masek,odżywek do tych drogeryjnych i tych domowej roboty, do różnych psikanek,wcierek, płukanki.....praktycznie do wszystkiego

Cytat:
Mojego aloesa zamordował dziadek Jak wróciłam do domu i pociągnęłam za łodyżkę wyszedł cały z korzeniami bo zgnił...
Właśnie siedzę z mieszanką odżywek na głowie i jestem głęboko rozczarowana odżywką z alterry z granatem I kończy mi się moja włosowa miłość maska Gloria
ja miałam też aloes jakiejś innej odmiany kiedyś go kupiłam w biedronce i tata mi go zwalił na podłogę i aloes sie połamał
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 20:04   #56308
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Nie robi nic szczególnego. Liczyłam na jakąś miekkość lub połysk,a jest jak zawsze. Zawsze mogło być gorzej Mam nadzieję, że efektu wysuszenia nie zaobserwuję.
Zdaje mi się czy coś z kwc pozmieniali? Np.olejek alterra brzoza i pomarańcza ma tylko 5 recenzji, a wydaje mi się że było więcej. Poza tym myślę nad tymi odzywkami, one chyba nie są tu popularne: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1074 Składowo bez szału, ale jestem zmęczona szukaniem Timotei lub innej fajnej... Zauwazyłąm, że Niemcy nie lubią różnorodności. Jak chipsy to paprykowe i caała półka w paprykowych czipsach różnych firm A jak odzywki to wszędzie te same Np.żółtą Schaume widziałam w 3 sklepach, a tej różowej owocowej nie ma
No zawsze trzeba poeksperymentować efekt po myciu zależy też od włosa.. Z tego co napisałaś Twoje tej odzywki chyba nie polubiły ale moze inne z tej serii polubią? choc alterra nie ma wielkiego wyboru odzywek chya raptem 3 są
a schauma jest zgodna z CG? nie wiedzialam... ta różowa glatt& Glanz?
Stary 2012-02-12, 20:05   #56309
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
to zaczynam od dzis Ja tez mam geste i dlugie, ciemne sa ale nie tak bardzo, po jakim czasie widac jakies efekty?
Skoro rycyna przyciemnia to raczej nie nadaje sie do blond wlosow? Mam na mysli maske typu zoltko nafta rycyna (kiedys tak robilam)
Właśnie nie wiem jak to jest, bo o ile na rzęsach przyciemnienie zauważyłam to na włosach nic, a szczerze mówiąc chciałabym przyciemnić włosy. Efekty widziałam dość szybko, bo po 2-3 tygodniach stosowania 3 razy w tygodniu.

U mnie Alterra z granatem jest rewelacyjna(z morelą nie używałam, ale jak tą skończę to kupię) i mam wrażenie, że jak ją nakładam to tak jakby mi włosy dziękowały, trudno to trochę wytłumaczyć
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 20:11   #56310
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Do końca stycznia ale póki nic dziwnego się nie dzieje, to jest spoko
jest OK nic dziwnego się nie dzieje
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości