|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
A wiecie o tym, że herbata w szczególności zielona ma dużo witaminy C?
Tylko "zabijamy" ją zalewając wrzątkiem, powinno się zalewać ją wodą, która odczeka 5 minut od zagotowania. Nie pamiętam dokładnie ile to było stopni, ale dokładnie po 5 minutach osiąga odpowiednią temperaturę
|
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4264 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję kochane za miłe rady dzisiaj!!! Już mi lepiej... co prawda bez seksu na razie bo TŻ jest połamany po meczach i ma poobijaną buzię (jak zawsze!) ale może później
w kazdym razie baaaaardzo miło mnie zaskoczył po powrocie i jak zobaczył mnie zasmarkaną i zapłakaną to zrobił mi obiad, posprzątał w domu a nawet pozmywał balkon! ten balkon był jednym z powodów mojej rozpaczy dzisiejszej był cały w popiole po fajkach bo TŻ ostatnio nie uznawał popielniczki! w każdym razie okazało się, że czasem faceci są fajni.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkim chorowitkom życzę powrotu do zdrowia! Mi syrop z cebuli i mnóóóóóóóóóóóóóóstwo herbaty z cytryną i miodem pomogły...a i miód na wszystkich kanapkach...twarogu... bułeczkach z masełkiem i innych mniam |
|||
|
|
|
#4265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co dokładnie zabija witaminę C nie wiem, ale w kilku źródłach już wyczytałam o tym połączeniu cukru i wit C Cytat:
A wiecie jaki numer przed chwilą zrobiłam? Wyszliśmy na spacer z psem i wracamy, wkładam klucz do zamka żeby otworzyć, a tu otwarte. Zapomniałam drzwi zamknąć Zakręcona momentami strasznie chodzę, ehhh co te hormony robią z człowiekiem. Nie tak dawno temu znowu jak drzwi otwierałam, to zostawiłam klucze w zamku. Sama siebie się momentami boję
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-02-12 o 22:04 |
||
|
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że Ci nikt nie wlazł ! Oglądam sobie mieszkania do wynajęcia i to jedno z ładniejszych jakie znalazłam http://www.ogloszenia.tarnobrzeg.inf...212200740.html |
|
|
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, ale tanie mieszkania macie!
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa, tylko weź to wynajmij jak u mnie w mieście nie ma pracy
Oferty są tylko dla osób z orzeczeniem o niepełnosprawności, a wynagrodzenie to czasami nawet mniej niż najniższa krajowa |
|
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dlatego z TŻ zastanawiamy się nad wyjechaniem albo zagranicę albo Kraków/Rzeszów, ale to też dopiero gdyby była pewna praca
![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- W ogóle mega ciekawa oferta "Zatrudnimy ochroniarza do obiektu handlowego. Mile widziane orzeczenie o niepełnosprawności" |
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
650zł +czynsz i rachunki no to czynsz to chyba jest to 650 prawda? |
|
|
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli zapewne z 1300 zł całość
|
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
w takim razie co obejmuje czynsz?
|
|
|
|
#4274 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kochane chorowitki dużo zdrówka dla Was!!! |
||
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
Opłaty dla spółdzielni czyli fundusz remontowy, wywóz śmieci, eksploatacja bieżąca, czasami jest tam gaz, prąd i ogrzewanie w klatce, woda zimna i ciepła itp. Osobno płaci się za prąd i gaz jeżeli nie jest w czynszu.
Na moim osiedlu gaz jest w czynszu, ale na osiedlu obok już nie jest Moja mama ma jeszcze w czynszu opłatę za eksploatowanie windy
Edytowane przez Soleilka Czas edycji: 2012-02-12 o 22:36 |
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
opłaty dla spółdzielni, fundusz remontowy, wywóz śmieci, ścieki, zaliczki na ogrzewanie, czasem też zaliczki na ciepłą/zimną wodę lub gaz (zależy od spółdzielni) i takie tam
Soleilka jednocześnie pisałyśmy
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie co znajdzie się w czynszu zależy od spółdzielni. Niektóre spółdzielnie nie pobierają funduszu remontowego, tylko mieszkańcy danego bloku zrzucają się na wymianę np. drzwi, malowanie bloku itp.
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- I weź tu wyżyj za 1200 zł jak czynsz masz ponad 500 |
|
|
|
#4279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Balkon Wam nie zamarzł od mycia? No, chyba, że mieszkacie w UK i macie tam dużo cieplej niż u nas. Dzisiaj było -15, więc raczej mycie czegokolwiek na dworze odpada Cytat:
Ale o takich ofertach to można tylko pomarzyć.
|
|||
|
|
|
#4280 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tym wynajmem u nas to masakra- chociaz za granica tez trzeba miec w miare dobre warunki zeby wynjac cale miszkanie itp. Ja dziekuje Bogu, ze mamy wlasne mieszkanie bo i tak sam czynsz plus rachunki nizle zdzieraja z kieszeni
ehh i naprawde wez tu wyzyj za najnizsza krajowa. jakas paranoja.Tz mnie zaskoczyl( po tej mini sprzeczce) i podal propozycje na walanetynki ![]() ![]() wiem, ze dla niektorych z was to smieszny dzien, ale ja tam lubie takie dni. Wiadomo, ze milosc itp trzeba okazywac sobie co dzien.I wciaz wyczekuje ruchow dzidzi- niestety na prozno
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
no masakra jakas.
ja wlasnie nie wiem jak to wszystko w pl wyglada bo moi rodzice maja swoj dom i nie mialam pojeia ze te wynajmy czynsze itd sa takie drogie. My tutaj zyjemy z mojej pensji a tz odkladamy, a tez placimy czynsz czy tam wynajem nie wiem jak to sie zwie, tzn mieszanie to my w ogole mamy socjalne ale to inna bajka, takze chodzi mi o to ze nawet jezeli dwie osoby pracujace zarabiaja najnizsza krajowa to w wynajmowanym mieszkaniu jest naprawde ciezko przezyc miesiac. ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() i sie nie stresuj bo stresujesz tez dzidzie, |
|
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś z Tż wynajmowaliśmy mieszkanie za 450 zł - to były wszystkie opłaty. Mieszkanko było super, bardzo miło wspominamy czasy kiedy tam mieszkaliśmy. Ale mieszkanie miało... 19m2 W dwójkę bez problemu (czasem i kilkanaście osób się zmieściło na imprezie), ale z dzieckiem to duuużo za mało
|
|
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój gin też operuje datą 12.07, ale położna do karty ciąży wpisała 13 LIPCA i tej wersji będę się trzymać. Dziecię niekoniecznie, ale co tam...---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- U mnie od testu minęły ponad 4 miesiące, ale wiemy, że u Ciebie trochę mniej. |
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ktoś kupił na kredyt to płaci oprócz pewnie dość wysokich rat, to jeszcze i tak musi płacić czynsz + media. Komfort mają Ci którzy mieszkanie dostali/odziedziczyli czy coś tam jeszcze.Na ruchy masz jeszcze czas. Nie martw się |
|
|
|
|
#4285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Popukaj w brzuch i przykładaj szybko rękę, ale nie za mocno i nie za lekko. Może coś poczujesz? Cytat:
O jak tanio Ale rzeczywiście malutkie mieszkanko ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Ani się obejrzymy a dobijemy do 50 części
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Za 2 dni walentynki Myślałam, że zostało jeszcze trochę czasu
|
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że na odchowalni już nie będziemy miały tyle czasu na ploty
![]() Dzieciaczki nam nie pozwolą
|
|
|
|
#4289 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę to tż pokazać-niech robi za sponsora ![]() Cytat:
![]() Ale ja twierdzę tak: terminy wyliczone przez lekarza czy usg sobie, a dziecko sobie-ono wie kiedy ma się urodzić ![]() A mój mąż akurat cały dzień będzie w pracy Planuję zrobić jakąś dobrą kolację, ale nie mam pomysłu... Może jutro wspólnie coś wymyślimy ![]() Zmykam lulać, buziaki
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

Tylko "zabijamy" ją zalewając wrzątkiem, powinno się zalewać ją wodą, która odczeka 5 minut od zagotowania. Nie pamiętam dokładnie ile to było stopni, ale dokładnie po 5 minutach osiąga odpowiednią temperaturę

w kazdym razie baaaaardzo miło mnie zaskoczył po powrocie i jak zobaczył mnie zasmarkaną i zapłakaną to zrobił mi obiad, posprzątał w domu a nawet pozmywał balkon! ten balkon był jednym z powodów mojej rozpaczy dzisiejszej

Zakręcona momentami strasznie chodzę, ehhh co te hormony robią z człowiekiem. Nie tak dawno temu znowu jak drzwi otwierałam, to zostawiłam klucze w zamku. Sama siebie się momentami boję

Oferty są tylko dla osób z orzeczeniem o niepełnosprawności, a wynagrodzenie to czasami nawet mniej niż najniższa krajowa