|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
Cytat:
Generalnie z kłótni o te większe sprawy zawsze wynika coś pozytywnego np. ustalenie planu działań w związku ze ślubem albo tego kto o co dba w danym tygodniu w domu itp. Poza tym jak się razem mieszka, to jakoś bardziej dążymy do porozumienia, bo głupio tak zasypiać w gniewie. Właśnie m.in. tego nas uczyli na naukach: Niech nad Waszym gniewem nie zachodzi słońce. Myślę, że to niezła recepta na harmonijne małżeństwo Narzeczeństwo zresztą też.Czarnooka_Paula, fajnie, że kurs tańca się spodobał maly_czlowieczek, świetny tekst na zaproszenie, gratuluję inwencji! Ja też sobie go zapiszę, jeśli pozwolisz Oczywiście zmodyfikujemy go do swoich potrzeb, bo u nas zaproszenia będą kierowane do samym Mam, ale ogólny ton bardzo mi się podoba.Wiktusiaczek, czyżby winietki z tego mojego szablonu? Fajnie wyszły.A u nas ze spraw ślubnych: - właśnie ustaliliśmy z TŻtem, co będzie się znajdować w naszej księdze gości (przypominam, że robię sama) - w tym tygodniu podpiszemy prawdopodobnie kolejne dwie umowy z usługodawcami na nasz wielki dzień - nasz wymarzony wyjazd (przedślubny) staje się coraz bardziej realny, ale na razie nie będę nic więcej mówić, żeby nie zapeszać
|
|
#3842 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
Cytat:
Jeszcze raz za niego dziękuję i wstawiam zmodyfikowany na pocztę ![]() Gratuluję załatwienia spraw ślubnych |
|
|
|
|
#3843 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny
Czy moge się przyłączyć? ![]() Biorę ślub w sierpniu Jak przeczytałam ile wy juz macie spraw załatwionych to się przeraziłam i biorę sie ostro do roboty Troche po zaręczynach czyli kwiecień, maj 2011 pozalatwialiśmy: sale, kościół, fotografa i zespół. Zrobiliśmy tez nauki, kupilismy alkohol, zamówiony tort, ciasta i samochód. Troche mnie przeraża wybór sukni bo nie znalazłam jeszcze idealnej, która by sie podobała w 100% . Suknię będzie mi szyła krawcowa i jestem już zapisana ale muszę zanieść jej zdjęcie wymarzonej sukni. Byłam w kilku salonach poprzymierzałam porobiłam zdjęcia, w salonie byłam zachwycona a po przyjściu do domu już nie ![]() Kolorem przewodnim będzie czerwony Napaliłam sie na czerwone buty ale rodzice mówią że nie ma mowy A białe mi sie nie podobają bo przewaznie wyglądaja jak komunijne a pozniej nigdy ich nie zalożę. Przed chwilą załatwiłam tez fryzjerkę, kosmetyczkę i dziewczynę od paznokci Więc zostalo mi jeszcze: - wybór sukni -wybór butów -garnitur -wybór dekoracji tortu -wybór wiązanki dla mnie i świadkowej -zaproszenia, prezenty dla gości itd... - prezenty dla rodziców - poradnia -obrączki + wymyslić tekst graweru - kupic poduszeczkę do obrączek - zamówic fontanne czekoladową Jednym słowem masakra Czy ja zdąże do sierpnia Dobrze, że moja mama bardzo się angażuje i lubi szukać i załatwiać takie rzeczy
|
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
morelka1987 witaj, my równiez sierpien , dokładnie 04.08.2012
![]() ========================= ========================= === stres równiez mi si eudziela już :/ |
|
|
|
#3845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sporo już masz, teraz brałabym się za wybór obrączek zanim złoto znów zdrożeje, a co do butów - kup czerwone, ja mamie profilaktycznie nie mówię, że będę miała zielone, bo moje stopy, mój ślub, za moje pieniądze je kupię, ja w nich będę później chodzić!
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj lecę spać musze o 5,50 wstać mamę do lekarza zarejestrować i stać godzinę na tym mrozie no ja się zastrzelę
|
|
#3847 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczynki!
Niestety kładę się spać z ponurym nastrojem,ale oby było lepiej... Może przy okazji jeszcze pochwalę się paroma rzeczami bo jeszcze w tym temacie się u Was nie udzielałam ![]() Sukienka, biżuteria i butki (te niestety nie takie jak bym chciała, są typowo ślubne i nic poza tym ale niestety mam takie ograniczenia przez powypadkowe problemy z nogą). Załączam też fryzurkę, która mnie urzekła i nie chce innej Życzę wszystkim miłej nocki
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II |
|
|
|
#3848 |
|
Zadomowienie
|
Oj suknia to teraz priorytet, całymi dniami oglądam suknie w Internecie
Juz wybrałam kilka z których poskładam jedną Pod koniec tygodnia mam zamiar iść do krawcowej. Ale jeszcze we wtorek chce pojechac do kilku salonów przymierzyc kilka modeli, które bardzo mi sie podobają ale nie wiem czy mi by pasowały. Rodzice powiedzieli, że buty do kościoła mam miec białe a pozniej to juz obojętnie i tak wymysliłam, że jak nie uda mi sie ich przekonać to kupie jakies tanie białe buty a na sali będę w moich slicznych czerwonych bucikach Obrączkę bym chciała z jednym diamentem lub z trzema, ale pani w jednym ze sklepów powiedziała, że może być problem z powiększeniem. W innym sklepie uslyszłam, że zalezy od modelu i z niektórymi nie powinno byc problemu. I teraz mam dylemat. Wiecie jak to jest jak sie człowiek na cos napali ![]() Ja 18.08.2012
Edytowane przez morelka1987 Czas edycji: 2012-02-12 o 23:59 |
|
|
|
#3849 |
|
Wtajemniczenie
|
Własnie wróciłam do domu.. padam na twarz. próbowałam nadrabiać, ale oczy mi się kleją, nie mogę...
Z rzeczy ważnych: Promotorka zaakceptowala temat BUTÓW NI CHU CHU! W sklepach nie ma tego czego szukam, zostaje mi internet. Na stanik nawet nie starczyło czasu, łaziłam po galerii 4 h i padłam, później popołudnie z Naszą paczką, wyszaleliśmy się na quadach że hej. I co najlepsze, Nasz świadek- przyjaciel TŻta wpadła na pomysł, aby pod koniec Nasego pierwszego tańca zrobił DJ przejście, puścił Shakiry waka waka (to nasza paczkowa piosenka) i cała paczka nasza, kilkanaście osób do Nas dołączy i zatańczymy jakiś fajny układ z refrenem takim jak w waka waka Oni są zwariowani, ale uznaliśmy z TŻtem że super to wymyślili i pójdziemy do kolezanki która uczy tańca i Nas nauczy jakiegos prostego układu już się nie mogę doczekać ![]() A teraz ide spać bo padam na twarz. Dobrej nocy ![]() Na jutro dla każdej z Was która potrzebuje
|
#3850 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Fryzurka
|
|
|
#3851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno fajnie będzie to wyglądało
|
|
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
morelka1987 witaj
![]() ja padam na ryjek wiec ide sie poprzytulac do podusi papa
|
|
|
|
#3853 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i znow mu bede przynudzac robiac wyklady o historii miasta dlaczego nie musicie ja tez chce niemusiec Cytat:
a u nas taaak zimno... brrrr... zdazylam zobaczyc tylko 1, ale zapowiada sie ciekawie ![]() Cytat:
Cytat:
Piszecie dziewczyny o klotniach... a u nas jest troche dziwnie uwierzycie ze my sie w ogole nie klocimy, ja zawsze bylam klotliwa osoba, czasem sama nakrecalam sytuacje zeby sie troche poklocic, a teraz NIC, nawet mama kiedys mnie pytala, co jest z nami nie tak, ze my sie w ogole nie sprzeczamy, ale jakos tak nie ma potrzeby... nie ma powodu... oby tylko po slubie nie odwrocilo sie o 180 stopni ![]() W moich poprzednich zwiazkach klotnie byly czeste... a w tym przedostatnim to klotnia trwala caly czas, a tylko co kilka tygodni mielismy kilkudniowe przerwy ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Wszystko piekne a buciki specjalnie dla mnie (nadwornej butoholiczce) mam nadzieje obfocisz z kazdej strony bom ciekawa przeokrutnie Cytat:
|
|
#3854 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego wzgledu, ze w Polsce nie musimy zalatwiac zadnych spraw formalnych oprocz aktu chrztu, slub cywilny juz mamy a reszte ( czytaj: jakis jeden dokument
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2012-02-13 o 00:28 |
|
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Przez chwil.ę się przestraszyłam, że skończyłyście wątek beze mnie, a nie było mnie tylko 24 godziny.
Wpadłam się przywitać i życzyć dobrej nocki. Aparat już mam, z rana zrobię obiecane foteczki Ciekawe, czy ktoś pamięta czego te foteczki :P Buziaki ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Cytat:
Czytam od tyłu posty :P Nie dam więcej rady, idę spać. KOLOROWYCH KARALUCHY POD PODUCHY... (co było dalej?) |
|
|
|
|
#3856 |
|
Zadomowienie
|
A ja zapomniałam się pochwalić, że wczoraj wieczorkiem udało mi się zamówić wszystkie potrzebne materiały do robienia zaproszeń, winietek i tym podobnych rzeczy. Mam do zrobienia: zaproszenia, 80 winietek na stół, 40 zawieszek na wódkę( zawieszki robię tylko na te wódki, które rozdajemy gościom), zastanawiam się czy na te, co będą stać na stole nie zrobić tylko prostych kokardek....księgę dla gości i pomyśleć nad prezentem dla Rodziców i tu jest problem taki, że głowa mała...
---------- Dopisano o 05:04 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ---------- a i zapomniałam jeszcze na te, które idą do rozdania na bramki ( których mam nadzieję, że nie będzie dużo) oraz jeszcze na te wódki, które będą do wygrania w konkursach...czyli zawieszek muszę zrobić 50-60 tak mniej więcej. Ech... I jeszcze z takich ważniejszych rzeczy to mówiłam Wam, że miałam bardzo duży problem a propo świadkowej, że kontakt się urwał, że nie wiem co zrobić, że relacje się popsuły...jestem coraz bliżej podjęcia decyzji.... a żeby było mi łatwiej to proszę o szczerą odpowiedź: kogo na moim miejscu wybrałybyście na świadkową? Osobę, która kiedyś była najbliższą osobą na świecie ( Przyjaciółką)- która jednak od roku zrobiła wszystko by Przyjaźń nie przetrwała, dzieli nas odległość ok. 100 km, czy koleżankę, która zawsze gdzieś była w okolicy, okazjonalnie gaiła rozmowę, z czasem coraz częściej, Jej zawdzięczam wybór sukni ślubnej, jest bliżej, bo mieszka w mieście, w którym odbywa się ślub i mam rodzinny dom, bardzo interesuje się postępami, służy radą, wysyła linki, dzwoni z pytaniami, przypomnieniami i radami? Taki mini test Wam zadałam, która dziewczyna najbardziej nadaje się na świadkową.... ja już jestem w 90% przekonana na mój typ, więc tylko się upewnię, że nie jestem walnięta i będę mogła prosić... |
|
|
|
#3857 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!!!
Pomimo mrozów i tego, że sypnęło śniegiem postanowiłam! Idę dziś w poszukiwaniu bucików ślubnych, mam nadzieję, że coś znajdę! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A co do rodziców, to moi znają się już od zaręczyn czyli w zasadzie już od przeszło 2 lat, a teraz to jakieś spotkania przy okazji świąt, jakieś wspólne grillowanie, kawki, grzybobrania i takie tam Polubili się... co mnie i TŻ bardzo cieszy Myślę, że to jakiś taki podświadomy stres przedślubny tutaj zaczyna działać! Nie smutaj się ani nie martwiaj! Będzie dobrze! Cytat:
Witaj Miłego dnia dziewczyny! I mam nadzieje, że coś w tych sklepach obuwniczych będzie co spełni moje oczekiwania
|
|
#3858 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
W weekend troche poobijalam sie z wiazazem, ale w tyg bede bardziej na biezaco
|
|
|
|
#3859 |
|
Wtajemniczenie
|
witam dziewczynki prackowo
buu... w domu nie ma wody, w pracy nie ma wody.. ![]() pięknie się tydzień zaczął ![]() witam nową PM-kę kasia_kuku kabriela odpowiedź zawiera się w Twoim zapytaniu |
|
|
|
#3860 |
|
Zadomowienie
|
witajcie ![]() Wracając do pracy po dwóch tygodniach ferii nie powiem Wam nic innego, jak tylko: nie cierpię poniedziałków:/ A żeby jednak było weselej w I dzień tygodnia, to po paczcie sobie: http://kwejk.pl/obrazek/918904/babajaga.html Z ślubnych: muszę dziś kupić materiały do zrobienia próbnych zaproszeń ![]() Kabriela no na 90% ta druga
nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2012-02-13 o 07:52 |
|
|
|
#3861 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i tak sporo rzeczy macie załatwionych na pierwszy ogien teraz bym sie brała za obraczkiCytat:
i gdzie znalazłaś taka biżuterie? Cytat:
|
||||
|
|
|
#3862 |
|
Zadomowienie
|
Jaki macie wysoki obcas w butach ślubnych?Sorry,że tak pytam ale zastanawiam się czy stawiacie na wyższe obcasy czy też niższe...
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 9,5 i się troszkę boję,że nie dam rady...
A niższych jakoś nie mogę założyć,bo będę malutka..
|
#3865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My bierzemy ślub tydzień później, a nawet połowy z tego nie mamy, więc spokojnie![]() A i mam pytanie do dziewczyn, które same robią księgi gości: W jaki sposób będziecie łączyć kartki ze sobą? Ja zastanawiam się nad zaniesieniem do introligatora tylko muszę się dowiedzieć ile sobie bierze za taką usługę. A i muszę powiedzieć, że u mnie już dobrze, chyba mnie coś ogarnęło dziwnego i wyolbrzymiłam małą rzecz, która tak naprawdę problemem nie była Życzę udanego poniedziałku
|
|
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewuszyska
poczułam dziś pierwszą wiosnę bo ciepło
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taki niski ze względu na to, że w wyższych nie umiem chodzić, a co dopiero tańczyć. Możesz ewentualnie wziąć sobie cos na zmianę.
|
|
|
|
#3868 |
|
Zadomowienie
|
Kupię sobie w razie czego balerinki białe
|
#3869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym wzięla tą drugą Też mam taką "bylą przyjaciółke" i szczerze mowiąc nawet jej pod uwage nie brałam.,.. ![]() Cytat:
butów jeszcze nie mam, ale będzie malutki- jestesmy z TŻtem prawie równego wzrostu ![]() Dziewczyny, słuchajcie, od czego zaczęłyscie przygotowania? My jestesmy swieżym narzeczenstwem, jak mówiłam ślub chcemy w grudniu, jeszcze nawet daty nie mamy zaklepanej za co się najpierw zabrać? Może w ogóle jeszcze nie ma pospiechu i zacząć za kilka miesięcy?
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
co do kłótni, to my się kłócimy, a i owszem. ale to ja, jako niecny skorpionik rozdmuchuję prawie każdą kłótnię. Oczywiście żeby nie było, to zawsze zachowanie Tżta mnie do tego zmusza, bo on wiecznie ma czas... To mnie denerwuje najbardziej, bo ja chcę JUŻ. Czasem bywa ostro., ale nigdy nie pokłóciliśmy się tak, żeby się do siebie dłużej niż kilka godzin nie odzywac. Kiedyś na początku związku, pokłóciliśmy się ostro i powiedziałam że to koniec. Potem pół dnia ryczałam, a wieczorem Tż przyszedł z kwiatkami. Powiedziałam sobie wtedy, że nigdy więcej. a wczoraj dostałam od Tżta smsa o treści "Ja Ciebie też", mimo że sama mu nic nie wysyłałam. I tym oto sposobem, mamy tekst graweru na obrączkach Cytat:
Wiktusiaczek za zakupy, bardzo ładna spinka. A skoro chcesz mieć motyw motylkowy, to nie myslałaś o winietkach motylkach, które się zakłada na kieliszek?? Bardzo fajnie to wygląda---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- klempaa - Najpierw wielka trójka: sala, zespół, kościół. w tej własnie kolejności. Zacznijcie od sali, to wam ułatwi resztę, bo w ten sposób zaklepiecie sobie datę. Potem foto/kamera. Potem oczywiście suknia (min 5 mcy przed ślubem, co poniektóre swoje suknie zakupiły półtora roku przed ślubem ) A reszta na bieżąco. Nie wiem z jakiego jesteś miasta, ale fryzjera/kosmetyczkę/ciasta/alkohol/samochód/zaproszenia/winietki itp można załatwić ok. 3-4 mcy wcześniej. Z tym że zaproszenia będziecie musieli rozdac około 2 mcy wcześniej.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

Strasznie mnie to martwi bo do naszego ślubu nie zostało już dużo czasu (niecałe 4 msc) a nasze kontakty ostatnio jakieś ciężkie... Jeszcze rodzice czasami mi przygadują, że jak my mamy zamiar kłócić się tak po ślubie to oni to czarno widzą, a takie gadanie jeszcze mnie dobija. W czasie tych kłótni i po nich też czasami zastanawiam się jak my będziemy tak po ślubie to ze sobą długo nie wytrzymamy

Generalnie z kłótni o te większe sprawy zawsze wynika coś pozytywnego np. ustalenie planu działań w związku ze ślubem albo tego kto o co dba w danym tygodniu w domu itp. Poza tym jak się razem mieszka, to jakoś bardziej dążymy do porozumienia, bo głupio tak zasypiać w gniewie. Właśnie m.in. tego nas uczyli na naukach: Niech nad Waszym gniewem nie zachodzi słońce. Myślę, że to niezła recepta na harmonijne małżeństwo
Narzeczeństwo zresztą też.
Ja też sobie go zapiszę, jeśli pozwolisz 

dla każdej z Was która potrzebuje 

Myślę, że to jakiś taki podświadomy stres przedślubny tutaj zaczyna działać! Nie smutaj się ani nie martwiaj! Będzie dobrze!

witajcie
za co się najpierw zabrać? Może w ogóle jeszcze nie ma pospiechu i zacząć za kilka miesięcy?
To mnie denerwuje najbardziej, bo ja chcę JUŻ. Czasem bywa ostro., ale nigdy nie pokłóciliśmy się tak, żeby się do siebie dłużej niż kilka godzin nie odzywac. Kiedyś na początku związku, pokłóciliśmy się ostro i powiedziałam że to koniec. Potem pół dnia ryczałam, a wieczorem Tż przyszedł z kwiatkami. Powiedziałam sobie wtedy, że nigdy więcej.