Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-12, 19:15   #2011
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

88nastka ja uzywalam i teraz tez mam majteczki jednorazowe. Po porodzie sn mocno sie brudza z poczatku i lepiej miec takie zeby moc wyrzucic niz prac. Majtek biore 10 sztuk. Podpasek tych duzych bella biore do szpitala 3 opakowania. A co do majteczek to do chodzenia po domku mam jeszcze paczke czyli 5 sztuk.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-02-12 o 19:23
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:20   #2012
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
88nastka ja uzywalam i teraz tez mam majteczki jednorazowe. Po porodzie sn mocno sie brudza z poczatku i lepiej miec takie zeby moc wyrzucic niz prac. Majtek biore 10 sztuk. Podpasek tych duzych bella biore do szpitala 3 opakowania.
to karo89 pytała

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:51   #2013
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
No i ja też się pochwalę, co prawda jeszcze nieskończonym kącikiem dla malutkiej. Ścianie jeszcze brakuje kwiatuszków i króliczki trzeba dokończyć, no i oczywiście łóżeczko będzie inaczej pościelone, ale z racji tego, że mam kotki to narazie położyłam kocyk, żeby sobie tam mogły bezpiecznie spac

Jutro zaczynam 38tc!!!!!!!!!!! coraz bliżej poród, coraz bliżej poród
Pempek jaki super kącik Tak kolorowo

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej hej,

ja mam takie ciuszki jak na zdjęciu dla Malej , jeśli będzie -10 to dołoże taki cienki komplecik spodenki i sweterek,na to kocyk a jak będzie -20 to zamiast tego ( dodatkowego kompletu) włożę Ją do śpiworka
ten "kombinezon" to z tych cienszych jest

czapka zależna od pogody i siły wrzasku

wrzucam zdjęcia kącika dla Małej

Konia widzę, że jesteś następną posiadaczką takiej samej wanienki jak moja Super macie te kąciki U mnie jakoś tak bez szału jest :/

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 20:11   #2014
Asika21
Rozeznanie

To ja dodaje zdjęcie kącika naszego maluszka Oczywiście pościel z łóżeczka nie jest widoczna, bo trzymam ją w szafie wypraną i wyprasowaną, żeby się nie kurzyło na nią, więc jak na razie mało wyposażony widok łóżeczka Myślę jeszcze o zakupie komody na rzeczy dzidziusia, żeby wszystko mieć pod ręką i właśnie zaraz będę zamawiać przewijak twardy na łóżeczko, bo mam tylko taki miękki. I kilka zdjęć naszych ostatnich nabytków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03247.jpg (52,5 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03249.jpg (57,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03251.jpg (36,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03252.jpg (38,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03253.jpg (45,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03254.jpg (40,4 KB, 25 załadowań)

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 20:21   #2015
tynka88
Zadomowienie

No to teraz pojdzie juz z górki ania gratulacje

u nas w szpitalu odwiedzac moze tylko mąż, grupowych odwiedzin nie ma i bardzo mnie to cieszy

Ja tez dzisiaj myślałam o Lenie, cos sie długo nie odzywa, Jolka to pewnie nadrabia zaległości z TZ

moja mama tymi swoimi pysznościami mnie załatwi na amen dzis zrobiła taka pyszna sałatke do drugiego dania, pysznego piernika z orzechami i jeszcze te michałki, jakbym byla juz po to bym poszla pobiegac a tak trzeba obrastac w tłuszczyk)

Mnie kłuje sporadycznie w srodku, ale od poltora tygodnia coraz czesciej twardnieje mi brzuch ,czasami czuje jakbym miala kamień w środku, w ogole mój synek przewraca sie z mojego prawego na lewy bok, czuje jego pupcie, główke i czasami jak złape za brzuch ze strony po której lezy to jakbym juz go miala na rączkach)

dziewczyny śliczne te kąciki waszych maluszków my poczekamy z tym jeszcze ze dwa tygodnie, z reszta w środe mamy wizyte ,zobaczymy jak tam maluch i co lekarz powie, bo termin z om mam na 5 kwietnia, termin z kadego usg na 29 marca a z ostatniego usg wyszlo na 21 marca , wiec sama juz nie wiem.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 20:22   #2016
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
88nastka ja uzywalam i teraz tez mam majteczki jednorazowe. Po porodzie sn mocno sie brudza z poczatku i lepiej miec takie zeby moc wyrzucic niz prac. Majtek biore 10 sztuk. Podpasek tych duzych bella biore do szpitala 3 opakowania. A co do majteczek to do chodzenia po domku mam jeszcze paczke czyli 5 sztuk.
jeśli to do mnie, to dzięki za info

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 20:52   #2017
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
To ja dodaje zdjęcie kącika naszego maluszka Oczywiście pościel z łóżeczka nie jest widoczna, bo trzymam ją w szafie wypraną i wyprasowaną, żeby się nie kurzyło na nią, więc jak na razie mało wyposażony widok łóżeczka Myślę jeszcze o zakupie komody na rzeczy dzidziusia, żeby wszystko mieć pod ręką i właśnie zaraz będę zamawiać przewijak twardy na łóżeczko, bo mam tylko taki miękki. I kilka zdjęć naszych ostatnich nabytków
śliczny ten różowy kombinezonik widzę że już prawie wszystkie macie rozłożone łóżeczka. Nasze też już gotowe. W sumie to mamy już wszystko, teraz tylko czekamy na dzidzię Moja mama mówiła mi dziś że pojechała ze mną na porodówkę o 20 a o 2 w nocy byłam już na świecie malutka byłam 2700 tylko ważyłam. Moja dzidzia w 35+3 waży tylko 2100 więc duża też nie będzie. Jejku już tak mało nam zostało, z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej strony strasznie boję się porodu.

niespodzianka
Stary 2012-02-12, 20:57   #2018
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie to wygląda, chociaż faktycznie tylko łóżeczko i ładna ściana
Ja na razie nie chwalę się kącikiem, bo coś mi się wydaje, że przez to cholerne zalanie zamiast szykować mieszkanie na powitanie maleństwa, będę przez dwa tygodnie mieszkała u mamy a mąż będzie musiał na szybko wyremontować łazienkę i wc

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 21:46   #2019
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
to karo89 pytała
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
jeśli to do mnie, to dzięki za info
sorki dziewczyny
tak to jest jak sie z telefonu czyta i odpisuje
staram sie nadal duzo polegiwac, bo wtedy mam spokojny brzus a 2 tyg. dzidzia musi jeszcze w brzuszku posiedziec

karolcia wspolczuje Wam bardzo, ze teraz remontowymi sprawami bedziecie musieli sie zajac

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

tikki super wozeczek
SZYMONEK

Stary 2012-02-12, 21:47   #2020
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
karolcia wspolczuje Wam bardzo, ze teraz remontowymi sprawami bedziecie musieli sie zajac
nie lubię takich niespodziewajek, bo zamiast skupic się na ostatnich przygotowaniach musimy zmieniać wszystkie plany.
A jak trzeba połozyć nową gładź i farbę to wiadomo, że nie przy noworodku w mieszkaniu. ze mnie teraz też pomoc marna.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-12, 22:02   #2021
gosia261282
Gang Iren

Kurcze,jutro nie ide do pracy,bo z praca ogolnie kiepsko jest i kaza w domach zostawac.Tylko,ze urlopu nie mam juz i znowu dzien bezplatny

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
A mnie wg om 2 dni zostały kurcze....
O rany,np to juz pewnie siedzisz jak na szpilkach...

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
dzis przed poludniem mialam to samo... a twardnienie brzucha co ok 5 minut... potem przeszlo

a to cos, czy opryszczka, czy nie, musi byc sprawdzone, bo niajlepiej to nie wyglada... i cokolwiek by to nie bylo moze byc zagrozeniem dla mojej niuni ... ehhh....
Nie martw sie,moze to nic powaznego.Wiem,ze latwo powiedziec,ale stres nie jest dobry.Lekarz sprawdzi i na pewno pomoze.

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

udało mi się w końcu dowiedzieć co muszę zabrać ze sobą do szpitala. I między innymi mam mieć majtki siateczkowe... Dziewczyny powiedzcie mi, które lepsze? te jednorazowe czy wielorazowe? bo robię zakupy i nie wiem, które wybrać no i ile sztuk zakupić?
Tych podpasek bella ile opakowań kupić? mam na myśli tylko do szpitala, bo tak to mam już kupione wielgachne zwykłe podpaski, ale to już jak w domu będę...
Siateczkowe majtki to wydaje mi sie,ze sa tylko jednorazowe.Ja mam 2 opakowania po 7 szt,czyli 14 i paczke 5 szt zwyklych bawelnianych,tez z przeznaczeniem na wyrzucenie.Jak przypomne sobie jak sie ze mnie lalo...to wole miec wiecej.Tak samo z tymi poporodowymi podpaskami,mam 3 opakowania,no i jeszcze kupie zwykle duze podpaski na pozniej.

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Znowu nas zalewają
Woda leje się po pionie normalnie ciurkiem. Kuchnia, łazienka i wc.
A jak mąż spojrzał w pion z rurami, to normalnie deszcz
O rany.Ale macie pecha.Wspolczuje.
Stary 2012-02-12, 22:19   #2022
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Zamowilam sobie jeszcze wkladki zelowe z Nuka na piersi, mysle ze to super rzecz i na pewno sie przyda
http://allegro.pl/show_item.php?item=2099585347

Przy Filipie grzalam sól i wkladalam do bawelnianych skarpet i do stanika zeby rozgrzac piersi, albo moczylam piersi w cieplej wodzie zeby mleko z piersi wyplywalo lepiej, ale to czasochlonne.
A po kazdym karmieniu z powodu zastojow pokarmu w piersiach i tego okropnego uczucie ciezkich, obolalych i goracych piersi przykladalam liscie ubitej i schlodzonej bialej kapusty. Ale smrod taki ze spac sie nie dalo w pokoju...
Poza tym staniki wszystko do wywalenia, bardzo sie brudzily od tego soku z kapusty.
A te wkladki żelowe uwazam, ze fajna sprawa bo mozna i ogrzac i ochlodzic, w zaleznosci od potrzeby, a kapuste swoja droga pewnie tez trzeba bedzie zastosowac p/zapalnie.
SZYMONEK

Stary 2012-02-12, 22:21   #2023
Zia_
Zadomowienie

no i stalo sie, pierwsza rozpakowana. Brawa Ania20m klask i:
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 22:26   #2024
gucia6
Zakorzenienie

dziekuje dziewczyny za slowa otuchy

w sumie tez przemyslalam troche sprawe i stwierdzilam, ze nawet jesli mialabym juz teraz jechac na porodowke, to przeciez tam tez sa modrzy lekarze, zawsze moge o problemie powiedziec i z pewnoscia jest zawsze wyjscie z sytuacji

Karolca, wspolczuje problemow.

U moich rodzicow kiedys zalewalo z pomieszczenia administracyjnego... najgorsze, ze woda leciala po zyrandolu... takze trzeba bylo cale mieszkanie odciac od elektryki

Aguska, trzymam zebys tym razem nie miala zadnych problemow, a kramienie piersia pozostalo milym wspomnieniem
Stary 2012-02-12, 22:26   #2025
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Zamowilam sobie jeszcze wkladki zelowe z Nuka na piersi, mysle ze to super rzecz i na pewno sie przyda

Przy Filipie grzalam sól i wkladalam do bawelnianych skarpet i do stanika zeby rozgrzac piersi, albo moczylam piersi w cieplej wodzie zeby mleko z piersi wyplywalo lepiej, ale to czasochlonne.
A po kazdym karmieniu z powodu zastojow pokarmu w piersiach i tego okropnego uczucie ciezkich, obolalych i goracych piersi przykladalam liscie ubitej i schlodzonej bialej kapusty. Ale smrod taki ze spac sie nie dalo w pokoju...
Poza tym staniki wszystko do wywalenia, bardzo sie brudzily od tego soku z kapusty.
A te wkladki żelowe uwazam, ze fajna sprawa bo mozna i ogrzac i ochlodzic, w zaleznosci od potrzeby, a kapuste swoja droga pewnie tez trzeba bedzie zastosowac p/zapalnie.
tez wlasnie nad tym sie zastanawiam i chyba tez kupie

Dziewczyny ja to jestem nienormalna, juz odwlekam i odwlekam aplikacje globulki Canesten (clotrimazole) od jakiegos czasu, uzywam tylko masci juz kilka tygodni. polozna az mnie opierniczyla.
no ale w koncu musze to dzisiaj zrobic bo lepiej sie grzybka pozbyc.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-02-12 o 22:31
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 22:34   #2026
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
są u nas takie wkładki? Pytałaś kiedyś o dezodorant bezzapachowy i jeśli nie znalazłaś to widziałam parę dni temu w tesco :
http://www.tesco.com/groceries/Produ.../?id=257970413 u nas jest jeszcze w spray'u za 5.10

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Dziewczyny ja to jestem nienormalna, juz odwlekam i odwlekam aplikacje globulki Canesten (clotrimazole) od jakiegos czasu, uzywam tylko masci juz kilka tygodni. polozna az mnie opierniczyla.
ja dostałam tą globulkę (1szt) i przeszło mi od razu. Załóż wkładkę bo później trochę wypływa.
Teraz znów mam jakąś infekcję ale tym razem dostałam antybiotyk na 7 dni..

niespodzianka
Stary 2012-02-12, 22:40   #2027
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

No wydaje sie to przydatne.Ale ja nie wiem czy kupowac,bo przy mlodej nie uzywalam i nie mialam potrzeby uzywac,poza przypadkiem kiedy mialam nawal i zapalenie piersi,potem juz bylo wszysyko OK.Musze sie zastanowic.

Cytat:

Ale dlaczego odwlekasz?Nie rob tego,wylecz sie!Bo bedzie

Dzisiaj przykra wiadomosc.Moja kolezanka z pracy miala zawal.Ma dopiero 35 lat!Dziewczyna okaz zdrowia,jednego dnia wszystko ok,drugiego wzywaja pogotowie i okazuje sie,ze zawal.Mowi,ze nie dociera to do niej,nie wierzy.
A przy okazji pisalam z ta kolezanka i bardzo chwalila opieke szpitalna w Anglii(byla 2 dni),ze wszyscy mili,troskliwi,jedzenie dobre,mogla wybrac co chce.Pogotowie bylo w minute od telefonu,w domu zrobili ekg,dzialali bardzo szybko i sprawnie.
Stary 2012-02-12, 22:41   #2028
Aguśkaa83
Zakorzenienie

gucia mam nadzieje ze tym razem bedzie lepiej i ssaczek bedzie chetnie ssal a nie spal przy cycu, ale nawet jesli bedzie jadl z cyca to i tak ogrzewanie i schladzanie piersi bedzie nieuniknione
Nawalu pokarmu tez sie nie uniknie niestety.
Trzymam kciuki za to zeby to jednak nie byla opryszczka!
SZYMONEK

Stary 2012-02-12, 22:41   #2029
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
malo sie udzielam,ale jakos tak weny brak na pisanie
za to dzielnie was podczytuje w wolnych chwilach
nam zostalo planowo 23 dni do porodu

przeczytalam na innym watku ze nasza Ania20m urodzila takze mamy pierwszego maluszka na naszym watku
Gratulacje

Ania20m urodziła!!!!!

"Dzisiaj o 7:20 urodził się nasz synek Jakub. 2720g i 54 cm"

Gratuluję pierwszej rozpakowanej mamusi Ale fajnie Już niedługo i u nas bedzie gorąco jak na wątku mamuś styczeń- luty

A ja ostatnio też się mało udzielam. Nie mam kiedy siedzieć a i teraz jakoś mi się ciężko wbić w to pisanie....

W tym tygodniu będzie u mnie gorąco. Dzisiaj ze Stanów po 12 latach przylatuję kuzynka mojego TŻ. Miała niespełna 20 lat jak wyjechała a dopiero teraz udało jej się uzyskać zieloną kartę. Także będziemy się gościć parę ładnych dni

Dziewczyny czekam na przesyłkę za pobraniem. Jak już mi dojdzie to mogę jej wcale nie otwierać tylko zapłacić za odesłanie dla kuriera? Czekaliśmy cały tydzień na rozrusznik do samochodu a w końcu znaleźliśmy bliżej i pojechał osobiście, a ten teraz jest mi nie potrzebny
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 22:48   #2030
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
są u nas takie wkładki? Pytałaś kiedyś o dezodorant bezzapachowy i jeśli nie znalazłaś to widziałam parę dni temu w tesco :
http://www.tesco.com/groceries/Produ.../?id=257970413 u nas jest jeszcze w spray'u za 5.10

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

ja dostałam tą globulkę (1szt) i przeszło mi od razu. Załóż wkładkę bo później trochę wypływa.
Teraz znów mam jakąś infekcję ale tym razem dostałam antybiotyk na 7 dni..
natka oto link:
http://www.boots.com/en/Oscar-dehn-B...-Two-Pack_703/

dzieki za info odnosnie globulki.

gosia to bardzo przykre z sytuacja Twojej kolezanki oby szybko doszla do siebie, dobrze ze zadowolona z opieki w szpitalu.

a globulke wezme niedlugo, ja poprostu taka jestem nietykalna ''tam'' w ciazy....nikt nie ma tam dostepu

a i natka wielkie dzieki za cynk odnosnie antyperspirantu w tesco, bo nie znalazlam sama szczerze mowiac.

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-02-12 o 22:50
Stary 2012-02-12, 22:55   #2031
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Monia mysle ze jak kupisz nie bedziesz zalowac. A co do globulki lepiej sobie ja zaaplikuj dla dobra dzidzi. Kazda z nas nie lubi sobie tam nic wkladac a wyobraz sobie ze ja mam tam ciagle pessar wlozony przez lekarza i przez 3 dni od zalozenia musialam na zlecenie lekarza dopychac go palcem w jalowych rekawiczkach zeby dobrze zlapal. Maz mi trzymal lusterko a ja robilam to co lekarz kazal dla dobra dzidzi. A procz tego codziennie od paru miesiecy aplikuje sobie 2 tabletki luteiny rano i wieczorem a od 2 tygodni co 3 dzien globulke z antybiotykiem. Ale ja sie nad tym nie zastanawiam, robie to dla dobra dziecka wiec tez dasz rade!
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-02-12 o 22:58
Stary 2012-02-12, 22:55   #2032
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzisiaj przykra wiadomosc.Moja kolezanka z pracy miala zawal.Ma dopiero 35 lat!Dziewczyna okaz zdrowia,jednego dnia wszystko ok,drugiego wzywaja pogotowie i okazuje sie,ze zawal.Mowi,ze nie dociera to do niej,nie wierzy.
A przy okazji pisalam z ta kolezanka i bardzo chwalila opieke szpitalna w Anglii(byla 2 dni),ze wszyscy mili,troskliwi,jedzenie dobre,mogla wybrac co chce.Pogotowie bylo w minute od telefonu,w domu zrobili ekg,dzialali bardzo szybko i sprawnie.
Ojej!
Ale z tym okazem zdrowia to też różnie bywa, bo nigdy nie wiadomo co sie w środku dzieje. Najważniejsze, że wszystko jest już opanowane!

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Dziewczyny czekam na przesyłkę za pobraniem. Jak już mi dojdzie to mogę jej wcale nie otwierać tylko zapłacić za odesłanie dla kuriera? Czekaliśmy cały tydzień na rozrusznik do samochodu a w końcu znaleźliśmy bliżej i pojechał osobiście, a ten teraz jest mi nie potrzebny
Odmów odbioru po prostu. Paczka wróci do nadawcy z taką adnotacja a Ty nie ponosisz żadnych kosztów. Kurier/listonosz nie da ci jej aż nie zapłacisz kwoty pobrania. On musi mieć albo pokwitowanie odbioru albo odmowe odbioru.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-12, 23:18   #2033
gosia261282
Gang Iren

Monia patrzylam wlasnie na e-bayu i sa tansze te wkladki zelowe:

http://www.ebay.co.uk/itm/Re-Useable...item53eb6ee818

No i kupie mysle jednak,bo pieniadze niewielkie to kosztuje,a moze sie przydac.
Stary 2012-02-12, 23:48   #2034
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Monia mysle ze jak kupisz nie bedziesz zalowac. A co do globulki lepiej sobie ja zaaplikuj dla dobra dzidzi. Kazda z nas nie lubi sobie tam nic wkladac a wyobraz sobie ze ja mam tam ciagle pessar wlozony przez lekarza i przez 3 dni od zalozenia musialam na zlecenie lekarza dopychac go palcem w jalowych rekawiczkach zeby dobrze zlapal. Maz mi trzymal lusterko a ja robilam to co lekarz kazal dla dobra dzidzi. A procz tego codziennie od paru miesiecy aplikuje sobie 2 tabletki luteiny rano i wieczorem a od 2 tygodni co 3 dzien globulke z antybiotykiem. Ale ja sie nad tym nie zastanawiam, robie to dla dobra dziecka wiec tez dasz rade!
zaaplikowano
ja to jeszcze po tym ostatnim badaniu ktore krwia sie zakonczylo to jeszcze bardziej przewrazliwiona jestem, ale jakos dalam rade...ufff, bo jeszcze glupia sie naczytalam ze niektore na roznych forach ze niektore kobiety mialy nieprzyjemnosci po tej globulce, nie powinnam tego czytac, bo tylko sie czlowiek nakreca, no chyba polozna i lekarz ktory mi to przepisal wiedza co robia, a tym bardziej ze dziewczyny niektore mialy tez przepisana ta tabletke.aby wyleczyc to dziadostwo.

gosia dzieki za link - na ebayu nie sprawdzala, ale taniej masz racje, tak przy okazji robienia zakupow w bootsie zobaczylam te nakladki i tak pomyslalam ze to moze byc dobry pomysl i jak Aguska napisala o nich to sobie przypomnialam ze je w bootsie on-line widzialam. w takim razie z okazji ze tansze na ebayu - to tam tez i zakupie.

tak sobie wczoraj uswiadomilam ze mi Tz dorosl chyba, bo na skypie rozmawial ze swoim kolega z ktorym kiedys to strach bylo go zostawic, bo kolega na niego dobrego wplywu za bardzo nie mial. a ze koledze trafila sie fajna dziewczyna i dziecko w sierpniu sie urodzilo, odcial sie troche kolega od pozostalych kolegow, ktorym ustatkowanie sie nawet nie w glowie.i wczoraj kolega trzymajac 4 miesieczna corcie na rekach rozmawial z Tz na skypie i jakie bylo moje zdziwienie jak rozmowy byly o dziecku glownie...ja w tym czasie robilam sniadanko i podsluchiwalam troszke..tak z czystej ciekawosci
bo pamietam ze jakies 2-3 lata temu to tego kolegi sluchac sie nie dalo, temat picie i dziewczynki tylko az rece opadaly, a teraz az milo podsluchiwac bylo no ale skoro glowa rodziny jest, kredyt do splacania ma, dziecko male to i poczul sie chlopina do obowiazku i priorytety cale szczescie mu sie pozmienialy

Dobrej Nocki Wam zycze

Stary 2012-02-13, 00:21   #2035
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

nie było mnie od piątku a tu tyle stron do czytania

piątek TŻ miał wolne i zaszaleliśmy na zakupach

kupiliśmy też świetny kocyk więc nie będę zamawiać z allegro

a przez weekend miałam totalnego lenia i we dwoje się obijaliśmy...

desia bardzo dziękuję za przepis na leczo napewno skorzystam, ale ja dodam jakiejś kiełbaski do tego

Koleżanka urodziła córeczkę i troszkę od niej wyciągnęłam co i jak w tym naszym szpitalu więc w sumie wszystko muszę mieć swoje bo niby po porodzie ubierają w ciuszki szpitalne i potem można je również brać, ale tak chodzić i się prosić...? więc wolę w swoje ubierać :P
Sale mamy 3 osobowe, poród rodzinny możliwy tylko jak sala będzie wolna - jej akurat to się nie trafiło ciekawe jak będzie ze mną

Tak Was czytam i stwierdziłam, że jutro pakuję torbę a w tygodniu do kupie wszystko czego mi brakuje - bo nigdy nic nie wiadomo

Od czwartku mam problemy ze spaniem nie mogę spać choć czuję się senna co się kładę to się kręcę i wierce - zasnę na chwile to zaraz się budzę i tak w kółko ciągle coś...

do tego waga skacze jak szalona w górę choć nie wiem czemu bo nie jem dużo

tikki85 śliczny wózek

karolca super zakupy

MoniaHan ślicznie wyglądasz

koniakonia śliczny kącik

Co do Walentynek sama nie wiem co robimy
u Nas spadło tyle śniegu, że szok - nie mam jak podjechać na miasto aby coś kupić TŻtowi

pempek cudny kącik

Asika21 śliczny kącik

Wy już wszystkie prawie macie te kąciki a my jeszcze nie, czas chyba skręcić łóżeczko w przyszłym tygodniu

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
Ania20m urodziła!!!!!

"Dzisiaj o 7:20 urodził się nasz synek Jakub. 2720g i 54 cm"

gratulacje

teraz zaczynam się bać

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że Jolka i Lena to też na porodówkę się przypadkiem nie wybrały, że tak cicho żart, żartem, ale też się zmartwiłam...
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Lena i Jolka cos cicho siedza!
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Ja tez dzisiaj myślałam o Lenie, cos sie długo nie odzywa, Jolka to pewnie nadrabia zaległości z TZ
Ja na porodówkę się jeszcze nie wybieram chyba za wcześnie

tynka tak nadrabiałam zaległości z TŻ miło spędziliśmy czas, ale do sexu nie doszło

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 00:22   #2036
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Wy już wszystkie prawie macie te kąciki a my jeszcze nie, czas chyba skręcić łóżeczko w przyszłym tygodniu
Ja na razie też niczego nie skręcam ani nie przynoszę kolyski.. czeka mnie teraz generalny remont ubikacji, łazienki i kuchni

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-13, 00:25   #2037
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Ja na razie też niczego nie skręcam ani nie przynoszę kolyski.. czeka mnie teraz generalny remont ubikacji, łazienki i kuchni
Oj współczuję

My mieliśmy teraz w ten weekend skręcać, ale jednak nie wyszło więc myślę, że za tydzień a jak nie to max 2tygodnie bo nie lubię robić czegoś na ostatnią chwilę wole wszystko wcześniej dużo wcześniej

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-13, 00:28   #2038
karolca
Zakorzenienie

Dobrze, że woda przestała już lecieć i ściany sobie schną.
Jutro rano ma ktoś przyjść obejrzeć ten cały 'burdel'

Dobrze, że mąż był w domu, nie wyobrażam sobie biegać teraz na trzecie czy czwarte piętro i szukać u kogo to leci

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-13, 00:32   #2039
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Dobrze, że woda przestała już lecieć i ściany sobie schną.
Jutro rano ma ktoś przyjść obejrzeć ten cały 'burdel'

Dobrze, że mąż był w domu, nie wyobrażam sobie biegać teraz na trzecie czy czwarte piętro i szukać u kogo to leci
Ale już wiadomo od kogo to leci??

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-13, 00:36   #2040
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Ale już wiadomo od kogo to leci??
ponoć w części wspólnej na 3 lub 4 piętrze. Leciało pięknie po pionie z rurami i wentylacją a że wszyscy mają tak zabudowane wszsytko kaflami, to nikt nic u siebie nie widział. Na drugim piętrze facet dwa dni skuwał kafle a na pierwszym o niczym nie wiedzieli nawet.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości