|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Aniu Kasiu zdrówka dla Twoich dziewczynek Dla Lenki Syli również Od wczoraj zaczęłam spać w skarpetkach (jak radzi Mariola). Mam ten krem z avonu, jeszcze dokupię ten eurecin i liczę na super efekty
|
|
|
|
#242 |
|
Ola-Unhola
|
Aniu przykro mi
Cześc Sylwia ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Dobranoc
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Zla jestem na siebie bo dalam sie namowic na kebaba i teraz boli mnie brzuch,wydyma i wogole bleeee
![]() Aniu przykro mi Sylka musze poczytac jakie kremy do stop polecalyscie bo tez musialabym zadbac o moje-tez sa chrapowate ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- widzialam na fejsie ze Tulipfever urodzila dzisiaj synka Tymusia, takze Aneczka ma braciszka swoja droga wieki ja u nas nie bylo
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuje za mile slowa
Anula, Antonio az do tego przejsciowego okresu niejedzenia nie mial problemu z jedzeniem owocow i warzyw, zawsze dawalam mu ich sporo i zawsze jadl, wiec nie ma tu zadnego sekretu. Po prostu dotad nie prosil o dokladki ![]() Gizmiatko urodzila coreczke w 35 tygodniu ciazy , wazy chyba 3500g![]() Marica, gratuluje
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
|
#246 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Gratulacje da Dziewczyn
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, potrzebuję pomocy , chciałabym spróbować zrobić owsiane muffinki , jaką blaszkę kupić?
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Olu, moim zdaniem się nie zmieszczą - całość ma szerokość 70 cm i wychodzi na przegródkę ok 11 cm - ale żadnych platform nie mam, więc nie sprawdzę
![]() raczej takie na płaskie butki są te przegródki - ja aktualnie włożyłam pod szafę taki pokrowiec bez przegródek i trzymam w pudełkach szpilki, bo nawet szpilki ciężko było włożyć - pewnie wykorzystam tą jak szafę nową będę mieć EDIT: coś takiego mam o szerokości metra fajne organizery ma ten sprzedawca - popatrzę moze też coś do nowej szafy dokupię
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2012-02-13 o 09:04 |
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#251 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma nadziei? Zdarza się @ w ciąży![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziękujemy Dziewczyny doczekam się na ten przepis czy nie ![]() Siedzimy dzisiaj w domu, Lena tak w nocy kaszlała że szok Orientujecie się czym moge ją wspomóc??? Nie ma żadnych lekarstw typu witamina C
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ZAWIJANCE Z CIASTA FRANCUSKIEGO kupujemy ciasto francuskie (np w biedronce), rozwijamy i smarujemy przecierem pomidorowym (ja daje czasem pomidory w puszce), posypujemy ziolami, potem ukladamy obok siebie plasterki szynki (ja daje konserwowa) i plasterki zoltego sera, calosc zawijamy w rulon i zlepiamy brzegi, kroimy na plastry, ktore potem ukladamy na papierze do pieczenia i smarujemy bialkiem, pieczemy ok 20 min w 200 stopniach (bedzie widac kiedy sa gotowe), ja piekie gora i dol, pod koniec wlaczam termoobieg zeby sie podpiekly smakuja swietnie na cieplo i na zimno
|
|
#253 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
i ja czekam na foto
Cytat:
Cytat:
ale może jednak... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ada coś dla Ciebie
|
|
#255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze tylko na jakie plastry kroimy ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Dziękujemy
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() u nas znowu nocka z placzem tym razem Werke bolal brzuszek![]() Jola ja mam metalową, ale do tart mam foremke silikonową-duzo lepsza, nic nie przywiera nawet bez natluszczenia, mam tez taka mate do pieczenia ciasteczek Marica gratulacje
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
ja na chwilkę cały weekend mielismy gości dzisiaj po południu jade do alergologa ide po kawke. |
|
|
|
#258 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kupię taki dlugi brązowy, a ten mały na klaperki ![]() Cytat:
![]() Ale widze, ze angy już pomogła ![]() Zdrówka Może herbatkę z cytrynką, albo wode z miodem i cytrynka, zeby troszke wit C dostarczyc. Antos zaczyna mówić całymi zdaniami ![]() Ja frrr mama!
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe od czego![]() ![]() Anulka miałam jeszcze pisać...że pokoik przecudowny zastanawia mnie ten porządek u Nas jest tyle zabawek że ciężko porządek utrzymać tzn....wszystko poukładane a i tak jest chaos muszę zrobić przegląd zabawek chyba
|
#260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lena nie lubi herbaty ani miodu w każdym bądź razie dziękujęCzyli że sobie lata
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
byliśmy wczoraj w gościnie - było bardzo miło - T szalał z koleżanką, choć na początku nie chciał się ode mnie odkleić
![]() generalnie był bardzo grzeczny, samodzielny i byłam dumna jak paw ![]() na prezent kupiłam ciastolinę - zestaw do pieczątek + dodatkowe pudełko ciastoliny (dzwoniłam do koleżanki i powiedziała, ze jej córcia wszystko ma, więc wzięłam coś dla troszkę starszych dzieci, zeby mieć pewność, ze będzie to coś nowego i mała bardzo była zainteresowana, więc chyba trafiłam) a dla Pani domu kupiłam kwiatka w doniczce - płaska duża w stylu orientalnym (takie mają wnętrze) z takim szczypiorkiem (to były kwiatki, ale w kuchni bardzo ładnie u niej wyglądały) z zainteresowanie oglądałam nowe mieszkanie, bo urządzane prze dekoratora wnętrz i jestem zawiedziona - moim zdaniem źle rozplanowana przestrzeń i zbyt monochoromatycznie... a całe mieszkanie wychodzi na północną stronę i będzie dość ciemno, a całe wnętrze jest w ciemnych kolorach ![]() bardzo mało kaloryferów, więc raczej chłodno będzie... generalnie dekorator się nie popisał, albo gospodarze takie mieli życzenia - tego nie wiem, bo przecież nie mówiłam jej o tym część rozwiązań dla mnie kompletnie nietrafiona i nawet niebezpieczna przy 2 małych dzieci - o tym powiedziałam, zeby uważała, bo aż mnie ciarki przeszły jak zobaczyłam kuchenkę na wyspie, która z tyłu miała blat szerokości kilku cm (kuchenka na blacie normalnej szerokości z tym, ze z tyłu pusto, a nie ściana jak zazwyczaj), a za nią stół z krzesłami, więc od krzesła, na które dziecko bez problemu wejdzie do gorącego garnka jest tuż tuż ![]() nie wiem jak ona będzie gotować, bo z jednej strony garnek z brzegu i drugiej też
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() *** Ale gęsty śnieg sypie!
|
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć kochane
najważniejsze: Ania piszę tego posta od 8 rano więc chyba na razie sobie odpuszczę, do potem EDIT: doczytałam w klubie, przykro mi Aniu
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2012-02-13 o 10:34 |
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zmienialiście coś w pokoiku? przeczytaj w klubie... aaa sobotnie problemy z P minęły...okazało się to troszkę grubszą sprawą, ale wszystko wyjaśnione
|
|
#265 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej,
jestem w domu dziś- Martek chory W pracy nie chyba zamordują ![]() Może uda mi się wpaść na dłużej później, o ile mała pójdzie spać ![]() Miramej, ja używałam i metalowej i silikonowych (chociaż pojedynczych) foremek i zdecydowanie lepsze są silikonowe, nie trzeba smarować, bez problemu odchodzi ciasto A muffinki świetna rzecz, Martyna uwielbia ze mną piec ![]() Mariolu, myślałam, ze masz jakiś cudowny sposób, bo Martyna warzyw za bardzo nie tyla, nie mówiąc o dokładce, a tu po porstu Antonio taki rozsądny ![]() Karo, porządek to u nas do zdjęcia Chociaż te pojemniki w regale pomagają bardzo i i Martynka uznała, ze na każdej półeczce musi ktoś "mieszkać" więc w miarę porządek trzymaOla barwa dla Antosia ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o foremki do muffinek to ja bym wziela silikonową. pewnie. Mam teraz metalową, ale do niej używam papierowych foremek bo by ciasto nie odstało. A te papierowe foremki nie zawsze ładnie odchodzą od muffinek, szczerze mówiąc to prawie zawsze były przyklejone do nich i trzeba było odrywać z kawałkami. albo to ja taki talent jestem ze mi sie przyklejają.
Z silikonowych to mam formę do babki i keksówkę i jestem bardzo zadowolona. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- p4w dobrze ze zwróciłas uwagę pani domu o tej kuchence. mogli po prostu o tym nie pomysleć a przy dwójce dzieci to tym bardziej trzeba uważać, bo nawet jak się będą ganiały wokół wyspy to mogą zwalic garnki z czymś gorącym. To nie masz czego zazdrościć, skoro źle urządzone
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Milego dnia Ja po nocy, Maz dzisiaj pierwszy raz w pracy po L4, Antos smutny, bo nie ma Taty i nie moze robic wszystkiego co chce . Musze Antosia wrocic na normalny tor![]() ![]() Czeka nas dluuuugo dzien ![]() Zdrowia dla Dziewczynek
|
#268 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Szkoda ![]() No lata lata ![]() Tuta jest ten przepis http://youcancook.blox.pl/2012/01/Za...o-z-serem.html ![]() A u nas jaki chaos ![]() Cytat:
dla Tomeczka.Cieszę się ze wizyta udana i prezenty trafione ![]() ![]() U nas rano sypało lekko, teraz już nic. Ale jest duuuzo cieplej Cytat:
![]()
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anula zdrówka dla Martynki
|
|
#270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znowu ja już miejsca na pojemnik nie mam jeden duży pojemnik mamy na klocki, to jak już wszystko wysypie to większość zabawek mamy na półkach gdzie Zu dostępu nie ma, ale spora część poukładane nisko, do tego całe łóżko i parapet maskotek![]() Cytat:
![]() a dajcie pomysł na obiad...z makaronem...na szybko
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.

, jaką blaszkę kupić? 

, nie wiem kiedy znajde w końcu czas by wpadać do Was częściej, najbardziej przerażają mnie zaległości w nadrabianiu pewnie dlatego wolę nic nie pisać :/ 

Orientujecie się czym moge ją wspomóc??? Nie ma żadnych lekarstw typu witamina C 

ale nie wiem czy mi się w oczach nie mieni zrobiłam fotkę, ale kabel mi wsiąkł

większość zabawek mamy na półkach gdzie Zu dostępu nie ma, ale spora część poukładane nisko, do tego całe łóżko i parapet maskotek