|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Widzę, że chyba ja najwcześniej wstałam dzisiaj
Mąż wysłany do pracy, a ja jakoś nie mogę zmrużyć oka. A jeszcze jakiś taki strach mnie ogarnia ostatnio, że jak się budzę to myślę czy to dziś czy może wytrzymam do terminu Zaczęłam się naprawdę bać
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana.
Szlag mnie już trafia powoli. Ma przyjść ktoś z administracji zobaczyć co się dzieje, że woda się leje. Dziś od rana powtórka z rozrywki...
|
#2043 |
|
Rozeznanie
|
Spokojnie Karolca
Nie wolno Ci się denerwować Ja też walczę z administracją, bo mieszkamy w nowym bloku i blok zaczął się dziwnie przesuwać a w związku z tym nagle dziwna szpara pod oknem mi się zrobiła i zimno z niej leci :/ Okna ciągle mam niewyregulowane, a przez to płacę kolosalne kwoty za ogrzewanie. Ehhh jak mieszkałam w domku jednorodzinnym to było całkiem inaczej, a tu to nic na własną rękę nie zrobisz.
|
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mieszkam na parterze a w pionie z rurami mam normalny deszcz. Wszystko mokre, zaczyna pękać już :/ Może by to mnie tak nie denerwowało, ale teraz nie mogę zrobić nic. Jak zgłoszę to ubezpieczycielowi i będą pieniądze na remont, to trzeba go zrobić od razu czyli w okolicy porodu. Ok, fajnie jak będę blisko terminu to mogę trochę "pomóc" ale maluszka wciągać w remont? Będę musiała przenieść się do rodziców pewnie. Ok, fajnie, bo przyspieszony będzie remont łazienki... ale miał być w czerwcu. Miałam wybrać kafle, kolory, co gdzie ustawić... jechać na wakacje a mąż miał działać. Ale nie zimą takie wielkie przedsięwzięcia
|
|
#2045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba aż tak źle nie będzie
|
|
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy jak to wszystko będzie... remont planowaliśmy na czerwiec, i to nie aż tak bardzo mocno generalny (tylko łazienka).
No cóż... będzie trzeba przyspieszyć wszystko U rodziców na pewno nie będzie tak tragicznie, pewnie damy radę ![]() tylko gorzej z przenoszeniem wszystkich tych rzeczy ![]() Dobrze, że rodzice nie mieszkają daleko.
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana
![]() Karolca współczuje, w ogole nie moglam dzis spac, pecherz mnie boli co chwila sie budze na siku
|
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
karolca miejemy nadzieje ze wyrobicie sie z odswiezeniem do przybycia kruszynki ale wspolczuje teraz na koncowce takiego stresu
Ja od rana pranie robie , jakies zakupki juz zrobilam i zyc mi sie chce bo slonko swieci Nawet wylazlam na balkon promienie sloneczne przytankowac Od rana plany robie co ktorego dnia mam jeszcze do zrobienia nim do szpitala sie wybiore . Mam nadzieje ze ta energia i pozytywne myslenie nie prysnie jak banka mydlana |
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
a mi sie tak spac chce ze juz nie wyrabiam ale nie moge sie polozyc bo musze do gina zadzwonic :/
|
|
|
|
#2050 |
|
Rozeznanie
|
Aaaa przeraziłam się...
Chyba mam opryszczkę Jutro muszę do mojego ginekologa pojechać Jak na razie zobaczyłam jakiś bąbelek na wargach, ale mężulo narzeka że jemu coś doskwiera więc pewnie to opryszczka. Dziś mój gin nie przyjmuje, ewentualnie na szpitalu, a jutro ma czynny gabinet więc poczekam chyba do jutra bo nie chce panikować aż tak bardzo. Trochę mi to na opryszczkę nie wygląda, ale ja się nie znam. I pewnie skończy się antybiotykiem
|
|
|
|
#2051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie panikuj, spokojnie! Masz to na ustach? Naloz sobie paste do zebow, zasuszy Ci ladnie i tyle. Na opryszczke nie daje sie antybiotyku bo to wirus. Ja mialam w I i II trymestrze non stop czasami kilka babelkow w tym samym czasie Dziewczyny ja sobie te same zelowe nakladki chlodzace-rozgrzewajace kupilam w mothercare za 13 zl z przeceny No i Dzien Dobry!
|
|
#2052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko oczywiście martwię się teraz
|
|
|
|
|
#2053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to co innego! To ja mysle ze jednak zadzwon do swojego gina bo w razie porodu jesli to opryszczka to moze byc nieciekawie, ale to chyba sama wiesz skoro sie denerwujesz.
|
|
#2054 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie dzisiaj z Wami z rana
![]() noc taka nawet nienajgorsza byla, ale przed polnoca nam sie jeszcze spac nie chcialo, wiec gralismy w gre dla dwoch osob na Tz telefonie ![]() po globulce poki co nic mi za bardzo mocno nie wycieka..mam nadzieje ze ja dobrze zaaplikowalam. Tz pojechal na kurs pierwszej pomocy na caly dzien, wiec obiadek czeka mnie w samotnosci. moj pies intelektualista przeczytal dzis ksiazke kucharska, szczegolnie spodobal mu sie jeden przepis...niestety juz z niego skorzystam, bo juz go nie ma, co za pies czort istny....nie mozna nic na chwile zostawic w polu jego widzenia.przyniosl nam do jadalni podczas sniadania porwana kartke i wtedy sie zorientowalam ze wieczorem w duzym pokoju na stoliku zostawilam ksiazke. Karolca wspolczuje tych przejsc z zalewaniem ![]() Asika jutro u gina sie dowiesz czy to opryszczka czy nie. trzymam kciuki aby nie. ciekawe co u Zariah. Tz mi wczoraj zamowil na ebayu pilke duza i masazer do glowy, ktory mnie bardzo relaksuje, wyprobowalam w sobote na spotkaniu w szpitalu. jeszcze te nakladki zelowe na cycuchy i zakupy on-line w polskiej aptece i bedzie finito. |
|
|
|
#2055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lekarz powinien przepisać Heviran w tabletkach albo maści. Na dziecko nie ma to wpływu, bo jeżeli pojawiła Ci się opryszczka TAM, a innych partnerów w trakcie ciąży nie przerabiałaś, to po prostu przeniosła Ci się ta z góry, ale to ten sam typ wirusa. Problem by był, gdyby były wątpliwości,czy to nie nowy rodzaj wirusa (wenerycznego) bo groźna w ciąży jest tylko "nowa dla organizmu" opryszczka. Jedyny wpływ jaki ma opryszczka na dziecko, to ew. cesarka, gdybyś miała bąble w czasie akcji porodowej. W innym przypadku nic się nie dzieje. Powyższe usłyszałam od swojego gina gdy sama miałam opryszczkę w 1 trymestrze. Głowa do góry! Dzień dobry wszystkim u mnie wczorajszego dołka ciąg dalszy - deprecha spowodowana kryzysem ekonomiczno-seksualnym: patrzę do portfela a tam ch*j. Dobiła mnie matka narzekająca, że ciężko jej żyć kiedy na życie ma tak mało kasy, co jest totalną bzdurą, bo za połowę tej kwoty żyłabym jak królowa... Nie wiem, ona zawsze ma wyczucie żeby zadzwonić, akurat jak mnie łapie dołek finansowy, ponarzekać na ciężkość swego żywota, oznajmić, że nic dla wnuczki nie ma i mieć nie będzie po czym stwierdzić "no nie wiem, jak wy sobie dacie radę". chyba przestanę odbierać od niej telefony. Podsumowanie dnia wczorajszego: remont ohydnej łazienki odpada, nadal będę się brzydziła z niej korzystać. kończy się węgiel, a raty za zużyty jeszcze nie. pękają rury CO samochód zdechł Normalnie powiedziałabym "dajcie drinka" ale i nawet drinka nie wolno. Przepraszam, musiałam pojojczyć, bo już mnie roznosiło od tych nerwów... |
|
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Kolejna noc z paroma pobudkami, ale teraz juz tak bedzie a niedlugo o przespanych nocach bedzie mozna tylko pomarzyc ![]() Cytat:
Monia ja Cie naprawde rozumiem, ja tez nie lubie ingerencji w tym miejscu, wogole dla mnie to takie niefajne, ze to miejsce ktore sluzy przyjemnoscia musi sluzyc takim niefajnym zabiegom ;/ Pan Bog to dziwnie wymyslil.A przyzwyczajac sie musisz, bo przed Toba porod kochana! A czytac nie ma co za duzo, ja tez czytam zawsze i zawsze zupelnie niepotrzebnie sie stresuje wtedy
|
|
#2057 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Dzięki za wszystkie odpowiedzi na pytanie dotyczące ubrania na wyjście ze szpitala... Ja właśnie mam dylemat bo nie mam żadnego kombinezonka i nie wiem czy kupic taki grubszy zimowy bardziej czy raczej taki wiosenny polarowy ale chyba raczej się będę skłaniac ku grubszemu... Karolca współczuję tej niespodziewanej sytuacji no ale dobrze że jakieś dobre strony potrafisz w niej dostrzec ![]() Cottonpuma bez sensu te wypowiedzi Twojej mamy :/ No ale nie daj się zgnębic, jakoś to będzie ![]()
|
|
|
|
#2058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz mnie szlag trafi!!! nie moge sie do zusu dodzwonic!! albo zajete albo nie odbieraja co te baby tam robia |
|
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka slicznie wygladasz. Ty od poczatku sie nic nie zmieniasz, bardzo Ci ciaza sluzy
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Monia to Ci piesek zrobil
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2062 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczyny jak tak czytam to u Was przy poniedziałku same niewesołe informacje
mam nadzieję, że wszystko szybko się porozwiązuje! Ja też dziś niewyspana i mam wszystko jakieś popuchnięte - buzię, dłonie, kostki nie wiem czemu. Ale to drobnostka ![]() Dziś wybieramy się z TŻ po prezent na urodziny dla synka znajomych, kończy 3-latka i nie wiem co możemy kupić jak zwykle Cytrynka super wyglądasz
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mam zaległości w weekendzie ale to dlatego że spędzałam go z TŻ ![]() W sobotę pojechaliśmy po rzeczy na wyprawkę ... oczywiście nie kupiliśmy wszystkiego bo trzeba było zdążyć do domu na skoki ( TŻ by sobie nie odpuścił) a syn chyba też będzie lubił bo za każdym razem jak Polak skakał i TŻ krzyczy "trzymaj kciuki" to ja czuję kopnięcie syna śmiejemy się że daje znak że też trzyma kciuki Karolca współczuję tej sytuacji z cieknącą wodą :/ oby udało się wszystko pomyślnie zakończyć. Asika spokojnie i bez nerwów jutro przyjmie Cię lekarz i obejrzy czy to na pewno opryszczka. Dziewczyny jakie wy kupujecie podkłady / podpaski poporodowe?? Ostatnio czytałam na jakimś forum że polecane są firmy hartman, bardzo chłonne i lepsze od Belli i Absorgyn. |
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
pan fachowiec i pan inspektor działają i biegają z dołu do góry i sprawdzają, pytają i w ogóle...
Niech działają a co! Płacę za to w końcu
|
#2065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie przez weekend, a tu takie wieści! Aniu gratuluję
![]() ![]() U nas remont idzie pełną parą. Mam nadzieję, że za tydzień skończą i będziemy się mogli powoli przeprowadzać
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ mam intensywnie kopany żołądek
![]() aż mi niedobrze
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
ja dostaje kopniaki w zebra i to bez różnicy czy siedzę czy lezę czy śpię czy nie
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od przyszłego tygodnia macica zacznie się obniżać, więc powinno być lepiej
|
|
#2070 | |||||||
|
Gang Iren
|
Czesc mamuski!
Mialam byc w pracy,no i narzekalam,ze kazali w domu zostac,bo mniej pieniedzy.A jednak jaki luksus pospac sobie do 8,zamiast do 5 ![]() Teraz kawka poranna,a potem jakies zajecia z mloda,bo ma tydzien wolnego w szkole,wiec musimy sobie jakas rozrywke wymyslic. Cytat:
za globulke.No ja tez znam przypadki,kiedy facet bardzo sie zmienil po przyjsciu na swiat dziecka.W sumie to kazdy sie zmienia i kobieta i mezczyzna.Dziecko robi prawdziwa rewolucje w naszym zyciu.Juz nic nigdy nie bedzie takie samo! Cytat:
![]() A z drugiej strony,to skoro nie jesz duzo,a ponoc tyjesz za duzo,to moze masz za malo ruchu?Diet w ciazy sie nie robi,trzeba odpowiednio sie odzywiac.Ale ruch dziala dobrze,a do tego spalasz kalorie.Wiec moze spacerek? Cytat:
Cytat:
Nie martw sie,teraz maja srodki,zeby wszystkiemu zaradzic.Bedzie dobrze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

Mąż wysłany do pracy, a ja jakoś nie mogę zmrużyć oka. A jeszcze jakiś taki strach mnie ogarnia ostatnio, że jak się budzę to myślę czy to dziś czy może wytrzymam do terminu 

ale maluszka wciągać w remont? Będę musiała przenieść się do rodziców pewnie.

Monia ja Cie naprawde rozumiem, ja tez nie lubie ingerencji w tym miejscu, wogole dla mnie to takie niefajne, ze to miejsce ktore sluzy przyjemnoscia musi sluzyc takim niefajnym zabiegom ;/ Pan Bog to dziwnie wymyslil.
albo zajete albo nie odbieraja

i mam wszystko jakieś popuchnięte - buzię, dłonie, kostki nie wiem czemu. Ale to drobnostka