Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 07:11   #2041
Asika21
Rozeznanie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Widzę, że chyba ja najwcześniej wstałam dzisiaj Mąż wysłany do pracy, a ja jakoś nie mogę zmrużyć oka. A jeszcze jakiś taki strach mnie ogarnia ostatnio, że jak się budzę to myślę czy to dziś czy może wytrzymam do terminu Zaczęłam się naprawdę bać

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 07:55   #2042
karolca
Zakorzenienie

Witam z rana.
Szlag mnie już trafia powoli.

Ma przyjść ktoś z administracji zobaczyć co się dzieje, że woda się leje.
Dziś od rana powtórka z rozrywki...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 08:03   #2043
Asika21
Rozeznanie

Spokojnie Karolca Nie wolno Ci się denerwować Ja też walczę z administracją, bo mieszkamy w nowym bloku i blok zaczął się dziwnie przesuwać a w związku z tym nagle dziwna szpara pod oknem mi się zrobiła i zimno z niej leci :/ Okna ciągle mam niewyregulowane, a przez to płacę kolosalne kwoty za ogrzewanie. Ehhh jak mieszkałam w domku jednorodzinnym to było całkiem inaczej, a tu to nic na własną rękę nie zrobisz.

Stary 2012-02-13, 08:08   #2044
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Spokojnie Karolca Nie wolno Ci się denerwować Ja też walczę z administracją, bo mieszkamy w nowym bloku i blok zaczął się dziwnie przesuwać a w związku z tym nagle dziwna szpara pod oknem mi się zrobiła i zimno z niej leci :/ Okna ciągle mam niewyregulowane, a przez to płacę kolosalne kwoty za ogrzewanie. Ehhh jak mieszkałam w domku jednorodzinnym to było całkiem inaczej, a tu to nic na własną rękę nie zrobisz.
Większość mogę zrobić właśnie na własną rękę, bo mamy wspólnotę mieszkaniową. Ale jeśli podejrzenie jest na kogoś z 3 lub 4 piętra, że tam jest usterka to niech oszczędzi sąsiadów a nie jeszcze mocniej leje tę wodę.
Ja mieszkam na parterze a w pionie z rurami mam normalny deszcz. Wszystko mokre, zaczyna pękać już :/
Może by to mnie tak nie denerwowało, ale teraz nie mogę zrobić nic. Jak zgłoszę to ubezpieczycielowi i będą pieniądze na remont, to trzeba go zrobić od razu czyli w okolicy porodu.
Ok, fajnie jak będę blisko terminu to mogę trochę "pomóc" ale maluszka wciągać w remont? Będę musiała przenieść się do rodziców pewnie.
Ok, fajnie, bo przyspieszony będzie remont łazienki... ale miał być w czerwcu.
Miałam wybrać kafle, kolory, co gdzie ustawić... jechać na wakacje a mąż miał działać. Ale nie zimą takie wielkie przedsięwzięcia

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-13, 08:13   #2045
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Większość mogę zrobić właśnie na własną rękę, bo mamy wspólnotę mieszkaniową. Ale jeśli podejrzenie jest na kogoś z 3 lub 4 piętra, że tam jest usterka to niech oszczędzi sąsiadów a nie jeszcze mocniej leje tę wodę.
Ja mieszkam na parterze a w pionie z rurami mam normalny deszcz. Wszystko mokre, zaczyna pękać już :/
Może by to mnie tak nie denerwowało, ale teraz nie mogę zrobić nic. Jak zgłoszę to ubezpieczycielowi i będą pieniądze na remont, to trzeba go zrobić od razu czyli w okolicy porodu.
Ok, fajnie jak będę blisko terminu to mogę trochę "pomóc" ale maluszka wciągać w remont? Będę musiała przenieść się do rodziców pewnie.
Ok, fajnie, bo przyspieszony będzie remont łazienki... ale miał być w czerwcu.
Miałam wybrać kafle, kolory, co gdzie ustawić... jechać na wakacje a mąż miał działać. Ale nie zimą takie wielkie przedsięwzięcia
Akurat musiało Wam się to w tym okresie trafić. Dacie radę, a jak coś to na kilka dni do rodziców z maluszkiem uciekniesz Chyba aż tak źle nie będzie

Stary 2012-02-13, 08:19   #2046
karolca
Zakorzenienie

Zobaczymy jak to wszystko będzie... remont planowaliśmy na czerwiec, i to nie aż tak bardzo mocno generalny (tylko łazienka).
No cóż... będzie trzeba przyspieszyć wszystko
U rodziców na pewno nie będzie tak tragicznie, pewnie damy radę
tylko gorzej z przenoszeniem wszystkich tych rzeczy
Dobrze, że rodzice nie mieszkają daleko.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-13, 08:26   #2047
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

witam z rana
Karolca współczuje,
w ogole nie moglam dzis spac, pecherz mnie boli co chwila sie budze na siku
Stary 2012-02-13, 08:44   #2048
Kathi75
Zakorzenienie

karolca miejemy nadzieje ze wyrobicie sie z odswiezeniem do przybycia kruszynki ale wspolczuje teraz na koncowce takiego stresu

Ja od rana pranie robie , jakies zakupki juz zrobilam i zyc mi sie chce bo slonko swieci
Nawet wylazlam na balkon promienie sloneczne przytankowac
Od rana plany robie co ktorego dnia mam jeszcze do zrobienia nim do szpitala sie wybiore .
Mam nadzieje ze ta energia i pozytywne myslenie nie prysnie jak banka mydlana

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 08:46   #2049
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

a mi sie tak spac chce ze juz nie wyrabiam ale nie moge sie polozyc bo musze do gina zadzwonic :/
Stary 2012-02-13, 08:49   #2050
Asika21
Rozeznanie

Aaaa przeraziłam się... Chyba mam opryszczkę Jutro muszę do mojego ginekologa pojechać Jak na razie zobaczyłam jakiś bąbelek na wargach, ale mężulo narzeka że jemu coś doskwiera więc pewnie to opryszczka. Dziś mój gin nie przyjmuje, ewentualnie na szpitalu, a jutro ma czynny gabinet więc poczekam chyba do jutra bo nie chce panikować aż tak bardzo. Trochę mi to na opryszczkę nie wygląda, ale ja się nie znam. I pewnie skończy się antybiotykiem

Stary 2012-02-13, 08:57   #2051
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaa przeraziłam się... Chyba mam opryszczkę Jutro muszę do mojego ginekologa pojechać Jak na razie zobaczyłam jakiś bąbelek na wargach, ale mężulo narzeka że jemu coś doskwiera więc pewnie to opryszczka. Dziś mój gin nie przyjmuje, ewentualnie na szpitalu, a jutro ma czynny gabinet więc poczekam chyba do jutra bo nie chce panikować aż tak bardzo. Trochę mi to na opryszczkę nie wygląda, ale ja się nie znam. I pewnie skończy się antybiotykiem

Nie panikuj, spokojnie! Masz to na ustach?
Naloz sobie paste do zebow, zasuszy Ci ladnie i tyle.
Na opryszczke nie daje sie antybiotyku bo to wirus.
Ja mialam w I i II trymestrze non stop czasami kilka babelkow w tym samym czasie

Dziewczyny ja sobie te same zelowe nakladki chlodzace-rozgrzewajace kupilam w mothercare za 13 zl z przeceny

No i Dzien Dobry!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 09:06   #2052
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Nie panikuj, spokojnie! Masz to na ustach?
Naloz sobie paste do zebow, zasuszy Ci ladnie i tyle.
Na opryszczke nie daje sie antybiotyku bo to wirus.
Ja mialam w I i II trymestrze non stop czasami kilka babelkow w tym samym czasie

Dziewczyny ja sobie te same zelowe nakladki chlodzace-rozgrzewajace kupilam w mothercare za 13 zl z przeceny

No i Dzien Dobry!
Niestety nie na ustach :/ Wargi sromowe zaatakowało i się zaczynam obawiać o dzidzię i jeszcze męża zaraziłam chyba :/ A dziś mój lekarz nie przyjmuje, chyba że byłby w szpitalu, no ale nie będę z opryszczka jechać na szpital, wstrzymam się do jutra Tylko oczywiście martwię się teraz

Stary 2012-02-13, 09:12   #2053
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety nie na ustach :/ Wargi sromowe zaatakowało i się zaczynam obawiać o dzidzię i jeszcze męża zaraziłam chyba :/ A dziś mój lekarz nie przyjmuje, chyba że byłby w szpitalu, no ale nie będę z opryszczka jechać na szpital, wstrzymam się do jutra Tylko oczywiście martwię się teraz

A to co innego!
To ja mysle ze jednak zadzwon do swojego gina bo w razie porodu jesli to opryszczka to moze byc nieciekawie, ale to chyba sama wiesz skoro sie denerwujesz.

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 09:32   #2054
MoniaHan
Wtajemniczenie

Witam sie dzisiaj z Wami z rana
noc taka nawet nienajgorsza byla, ale przed polnoca nam sie jeszcze spac nie chcialo, wiec gralismy w gre dla dwoch osob na Tz telefonie
po globulce poki co nic mi za bardzo mocno nie wycieka..mam nadzieje ze ja dobrze zaaplikowalam.
Tz pojechal na kurs pierwszej pomocy na caly dzien, wiec obiadek czeka mnie w samotnosci.
moj pies intelektualista przeczytal dzis ksiazke kucharska, szczegolnie spodobal mu sie jeden przepis...niestety juz z niego skorzystam, bo juz go nie ma, co za pies czort istny....nie mozna nic na chwile zostawic w polu jego widzenia.przyniosl nam do jadalni podczas sniadania porwana kartke i wtedy sie zorientowalam ze wieczorem w duzym pokoju na stoliku zostawilam ksiazke.

Karolca wspolczuje tych przejsc z zalewaniem

Asika jutro u gina sie dowiesz czy to opryszczka czy nie. trzymam kciuki aby nie.

ciekawe co u Zariah.

Tz mi wczoraj zamowil na ebayu pilke duza i masazer do glowy, ktory mnie bardzo relaksuje, wyprobowalam w sobote na spotkaniu w szpitalu.
jeszcze te nakladki zelowe na cycuchy i zakupy on-line w polskiej aptece i bedzie finito.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 09:34   #2055
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem, czy przyjmą Cię u gina z opryszczką... U mnie robili problemy, bo opryszczka jest niebezpieczna dla tych, którzy jeszcze jej nie mieli (a ponoć są tacy) więc polecam zadzwonić do przychodni, zgłosić, że pani z opryszczką będzie na pierwszą/ostatnią godzinę pracy doktora, i żeby ewentualne ciężarne uprzedzać albo odsyłać do domu, żeby wróciły później.
Lekarz powinien przepisać Heviran w tabletkach albo maści.
Na dziecko nie ma to wpływu, bo jeżeli pojawiła Ci się opryszczka TAM, a innych partnerów w trakcie ciąży nie przerabiałaś, to po prostu przeniosła Ci się ta z góry, ale to ten sam typ wirusa.
Problem by był, gdyby były wątpliwości,czy to nie nowy rodzaj wirusa (wenerycznego) bo groźna w ciąży jest tylko "nowa dla organizmu" opryszczka.
Jedyny wpływ jaki ma opryszczka na dziecko, to ew. cesarka, gdybyś miała bąble w czasie akcji porodowej. W innym przypadku nic się nie dzieje.
Powyższe usłyszałam od swojego gina gdy sama miałam opryszczkę w 1 trymestrze. Głowa do góry!

Dzień dobry wszystkim
u mnie wczorajszego dołka ciąg dalszy - deprecha spowodowana kryzysem ekonomiczno-seksualnym: patrzę do portfela a tam ch*j.
Dobiła mnie matka narzekająca, że ciężko jej żyć kiedy na życie ma tak mało kasy, co jest totalną bzdurą, bo za połowę tej kwoty żyłabym jak królowa... Nie wiem, ona zawsze ma wyczucie żeby zadzwonić, akurat jak mnie łapie dołek finansowy, ponarzekać na ciężkość swego żywota, oznajmić, że nic dla wnuczki nie ma i mieć nie będzie po czym stwierdzić "no nie wiem, jak wy sobie dacie radę". chyba przestanę odbierać od niej telefony.

Podsumowanie dnia wczorajszego:
remont ohydnej łazienki odpada, nadal będę się brzydziła z niej korzystać.
kończy się węgiel, a raty za zużyty jeszcze nie.
pękają rury CO
samochód zdechł

Normalnie powiedziałabym "dajcie drinka" ale i nawet drinka nie wolno.
Przepraszam, musiałam pojojczyć, bo już mnie roznosiło od tych nerwów...
Stary 2012-02-13, 09:43   #2056
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej mamusie

Kolejna noc z paroma pobudkami, ale teraz juz tak bedzie a niedlugo o przespanych nocach bedzie mozna tylko pomarzyc

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
zaaplikowano
ja to jeszcze po tym ostatnim badaniu ktore krwia sie zakonczylo to jeszcze bardziej przewrazliwiona jestem, ale jakos dalam rade...ufff, bo jeszcze glupia sie naczytalam ze niektore na roznych forach ze niektore kobiety mialy nieprzyjemnosci po tej globulce, nie powinnam tego czytac, bo tylko sie czlowiek nakreca, no chyba polozna i lekarz ktory mi to przepisal wiedza co robia, a tym bardziej ze dziewczyny niektore mialy tez przepisana ta tabletke.aby wyleczyc to dziadostwo.
No super Monia ja Cie naprawde rozumiem, ja tez nie lubie ingerencji w tym miejscu, wogole dla mnie to takie niefajne, ze to miejsce ktore sluzy przyjemnoscia musi sluzyc takim niefajnym zabiegom ;/ Pan Bog to dziwnie wymyslil.
A przyzwyczajac sie musisz, bo przed Toba porod kochana!
A czytac nie ma co za duzo, ja tez czytam zawsze i zawsze zupelnie niepotrzebnie sie stresuje wtedy
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 09:45   #2057
gosica502
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Dzięki za wszystkie odpowiedzi na pytanie dotyczące ubrania na wyjście ze szpitala... Ja właśnie mam dylemat bo nie mam żadnego kombinezonka i nie wiem czy kupic taki grubszy zimowy bardziej czy raczej taki wiosenny polarowy ale chyba raczej się będę skłaniac ku grubszemu...

Karolca współczuję tej niespodziewanej sytuacji no ale dobrze że jakieś dobre strony potrafisz w niej dostrzec

Cottonpuma bez sensu te wypowiedzi Twojej mamy :/ No ale nie daj się zgnębic, jakoś to będzie
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 09:49   #2058
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy przyjmą Cię u gina z opryszczką... U mnie robili problemy, bo opryszczka jest niebezpieczna dla tych, którzy jeszcze jej nie mieli (a ponoć są tacy) więc polecam zadzwonić do przychodni, zgłosić, że pani z opryszczką będzie na pierwszą/ostatnią godzinę pracy doktora, i żeby ewentualne ciężarne uprzedzać albo odsyłać do domu, żeby wróciły później.
Lekarz powinien przepisać Heviran w tabletkach albo maści.
Na dziecko nie ma to wpływu, bo jeżeli pojawiła Ci się opryszczka TAM, a innych partnerów w trakcie ciąży nie przerabiałaś, to po prostu przeniosła Ci się ta z góry, ale to ten sam typ wirusa.
Problem by był, gdyby były wątpliwości,czy to nie nowy rodzaj wirusa (wenerycznego) bo groźna w ciąży jest tylko "nowa dla organizmu" opryszczka.
Jedyny wpływ jaki ma opryszczka na dziecko, to ew. cesarka, gdybyś miała bąble w czasie akcji porodowej. W innym przypadku nic się nie dzieje.
Powyższe usłyszałam od swojego gina gdy sama miałam opryszczkę w 1 trymestrze. Głowa do góry!
Będę przyjęta jako ostatnia, bo u mojego gina jest tak, że ma straszne kolejki do gabinetu i jeśli jutro się zgłoszę to dopiero na samym końcu wieczorem mnie przyjmie. Dziś muszę trochę opanować nerwy

Stary 2012-02-13, 09:51   #2059
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Będę przyjęta jako ostatnia, bo u mojego gina jest tak, że ma straszne kolejki do gabinetu i jeśli jutro się zgłoszę to dopiero na samym końcu wieczorem mnie przyjmie. Dziś muszę trochę opanować nerwy
ja ide do innego gina na 16.30 bo moj nie jest dostepny dzis, moze przepisze mi inny lek na grzybka
zaraz mnie szlag trafi!!! nie moge sie do zusu dodzwonic!! albo zajete albo nie odbieraja co te baby tam robia
Stary 2012-02-13, 10:00   #2060
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytrynka slicznie wygladasz. Ty od poczatku sie nic nie zmieniasz, bardzo Ci ciaza sluzy

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Monia to Ci piesek zrobil Moze chcial ugotowac dzis obiadek
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 10:04   #2061
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Cytrynka slicznie wygladasz. Ty od poczatku sie nic nie zmieniasz, bardzo Ci ciaza sluzy
co ty mówisz! tyłek mi urósł strasznie
Stary 2012-02-13, 10:06   #2062
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Oj dziewczyny jak tak czytam to u Was przy poniedziałku same niewesołe informacje mam nadzieję, że wszystko szybko się porozwiązuje!

Ja też dziś niewyspana i mam wszystko jakieś popuchnięte - buzię, dłonie, kostki nie wiem czemu. Ale to drobnostka

Dziś wybieramy się z TŻ po prezent na urodziny dla synka znajomych, kończy 3-latka i nie wiem co możemy kupić jak zwykle

Cytrynka
super wyglądasz ja też wrzucę foto z wczoraj

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 10:08   #2063
Nikii89
Zakorzenienie

Dzień dobry
Mam zaległości w weekendzie ale to dlatego że spędzałam go z TŻ
W sobotę pojechaliśmy po rzeczy na wyprawkę ... oczywiście nie kupiliśmy wszystkiego bo trzeba było zdążyć do domu na skoki ( TŻ by sobie nie odpuścił) a syn chyba też będzie lubił bo za każdym razem jak Polak skakał i TŻ krzyczy "trzymaj kciuki" to ja czuję kopnięcie syna śmiejemy się że daje znak że też trzyma kciuki

Karolca współczuję tej sytuacji z cieknącą wodą :/ oby udało się wszystko pomyślnie zakończyć.

Asika spokojnie i bez nerwów jutro przyjmie Cię lekarz i obejrzy czy to na pewno opryszczka.

Dziewczyny jakie wy kupujecie podkłady / podpaski poporodowe??
Ostatnio czytałam na jakimś forum że polecane są firmy hartman, bardzo chłonne i lepsze od Belli i Absorgyn.
Stary 2012-02-13, 10:10   #2064
karolca
Zakorzenienie

pan fachowiec i pan inspektor działają i biegają z dołu do góry i sprawdzają, pytają i w ogóle...
Niech działają a co! Płacę za to w końcu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-13, 10:13   #2065
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie wy kupujecie podkłady / podpaski poporodowe??
Ostatnio czytałam na jakimś forum że polecane są firmy hartman, bardzo chłonne i lepsze od Belli i Absorgyn.
Ja kupiłam Bella Mamę na czas w szpitalu, a potem liczę że zwykłe podpaski dadzą radę

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 10:24   #2066
alamig
Zakorzenienie

Nie było mnie przez weekend, a tu takie wieści! Aniu gratuluję

U nas remont idzie pełną parą. Mam nadzieję, że za tydzień skończą i będziemy się mogli powoli przeprowadzać
Stary 2012-02-13, 10:29   #2067
karolca
Zakorzenienie

Ależ mam intensywnie kopany żołądek
aż mi niedobrze

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-13, 10:32   #2068
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ mam intensywnie kopany żołądek
aż mi niedobrze
ja dostaje kopniaki w zebra i to bez różnicy czy siedzę czy lezę czy śpię czy nie
Stary 2012-02-13, 10:33   #2069
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja dostaje kopniaki w zebra i to bez różnicy czy siedzę czy lezę czy śpię czy nie
do tych to już przywykłam, chociaż najczęściej jestem kopana w boki, tam już mnie ściegna bolą. Ale nie narzekam, jednak te w żołądek przyjemne nie są.
Od przyszłego tygodnia macica zacznie się obniżać, więc powinno być lepiej

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-13, 10:37   #2070
gosia261282
Gang Iren

Czesc mamuski!
Mialam byc w pracy,no i narzekalam,ze kazali w domu zostac,bo mniej pieniedzy.A jednak jaki luksus pospac sobie do 8,zamiast do 5
Teraz kawka poranna,a potem jakies zajecia z mloda,bo ma tydzien wolnego w szkole,wiec musimy sobie jakas rozrywke wymyslic.

Cytat:
zaaplikowano

tak sobie wczoraj uswiadomilam ze mi Tz dorosl chyba, bo na skypie rozmawial ze swoim kolega z ktorym kiedys to strach bylo go zostawic, bo kolega na niego dobrego wplywu za bardzo nie mial. a ze koledze trafila sie fajna dziewczyna i dziecko w sierpniu sie urodzilo, odcial sie troche kolega od pozostalych kolegow, ktorym ustatkowanie sie nawet nie w glowie.i wczoraj kolega trzymajac 4 miesieczna corcie na rekach rozmawial z Tz na skypie i jakie bylo moje zdziwienie jak rozmowy byly o dziecku glownie...ja w tym czasie robilam sniadanko i podsluchiwalam troszke..tak z czystej ciekawosci
bo pamietam ze jakies 2-3 lata temu to tego kolegi sluchac sie nie dalo, temat picie i dziewczynki tylko az rece opadaly, a teraz az milo podsluchiwac bylo no ale skoro glowa rodziny jest, kredyt do splacania ma, dziecko male to i poczul sie chlopina do obowiazku i priorytety cale szczescie mu sie pozmienialy

Dobrej Nocki Wam zycze
za globulke.
No ja tez znam przypadki,kiedy facet bardzo sie zmienil po przyjsciu na swiat dziecka.W sumie to kazdy sie zmienia i kobieta i mezczyzna.Dziecko robi prawdziwa rewolucje w naszym zyciu.Juz nic nigdy nie bedzie takie samo!

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

do tego waga skacze jak szalona w górę choć nie wiem czemu bo nie jem dużo
A ty znowu o wadze

A z drugiej strony,to skoro nie jesz duzo,a ponoc tyjesz za duzo,to moze masz za malo ruchu?Diet w ciazy sie nie robi,trzeba odpowiednio sie odzywiac.Ale ruch dziala dobrze,a do tego spalasz kalorie.Wiec moze spacerek?

Cytat:
Zobaczymy jak to wszystko będzie... remont planowaliśmy na czerwiec, i to nie aż tak bardzo mocno generalny (tylko łazienka).
No cóż... będzie trzeba przyspieszyć wszystko
U rodziców na pewno nie będzie tak tragicznie, pewnie damy radę
tylko gorzej z przenoszeniem wszystkich tych rzeczy
Dobrze, że rodzice nie mieszkają daleko.
Wspolczuje problemow.Ale w sumie jeszcze dobrze,ze jest czas zrobic przed porodem,jakby sie zdarzylo po to juz gorzej z dzieckiem sie przenosic.

Cytat:
O rany!Epidemia jakas.Ale moze to jednak nie to?
Nie martw sie,teraz maja srodki,zeby wszystkiemu zaradzic.Bedzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

No i Dzien Dobry!
No jaki dobry zakup.Tez sie ciesze jak mi sie uda kupic cos okazyjnie.Chociaz czesciej niestety kupie,a dopiero potem widze,ze moglam taniej dostac to samo.

Cytat:
Tz mi wczoraj zamowil na ebayu pilke duza i masazer do glowy, ktory mnie bardzo relaksuje, wyprobowalam w sobote na spotkaniu w szpitalu.
jeszcze te nakladki zelowe na cycuchy i zakupy on-line w polskiej aptece i bedzie finito.
Monia mozesz podac linka do tej pilki?A z apteki polskiej ktorej kupujesz?Bo moze masz jakas fajna.Mi teraz mama przywiezie z Polski co chce,ale na przyszlosc warto wiedziec.

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość

Dzień dobry wszystkim
u mnie wczorajszego dołka ciąg dalszy - deprecha spowodowana kryzysem ekonomiczno-seksualnym: patrzę do portfela a tam ch*j.
Dobiła mnie matka narzekająca, że ciężko jej żyć kiedy na życie ma tak mało kasy, co jest totalną bzdurą, bo za połowę tej kwoty żyłabym jak królowa... Nie wiem, ona zawsze ma wyczucie żeby zadzwonić, akurat jak mnie łapie dołek finansowy, ponarzekać na ciężkość swego żywota, oznajmić, że nic dla wnuczki nie ma i mieć nie będzie po czym stwierdzić "no nie wiem, jak wy sobie dacie radę". chyba przestanę odbierać od niej telefony.
Mnie wkurzyla tesciowa,a raczej jej facet.Tyle,ze ona go poparla.Chca kupic auto i ten jej facet pyta ile dolozymy do auta,bo przeciez za granica jestesmy.On jest alkoholik.Nie pije ciagle,ale potrafi pic 2 tyg i byc potem kilka miesiecy trzezwy.A jak pije to przepija wszystko,wiadomo.A i jeszcze argument,ze moj szwagier im sie doklada.Tyle,ze moj szwagier pracuje w Holandii,ale jest kawalerem i pracuje na siebie tylko.My mamy juz dziecko,teraz urodzi sie drugie.Niedlugo przeprowadzka i komunia mlodej.Wydatkow wiecej jak dochodu,ale on wie lepiej,ze na pieniadzach spimy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości