|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Nikii ja mam podpaski bella: http://4bobas.pl/dla-mamy-majtki-i-w...x-10-szt-p-204
a podkłady na lozko i do przewijania: Seni: http://www.blizejciebie.pl/podklady_...,151_408,780,1 podklady mam w roznych rozmiarach.
|
#2072 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Osta tniego posta pisala na naszym wątku 8 lutego ze kupila wózek.Chyba ze czegos nie widze....Ale tak czy inaczej GRATULACJE!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak wogole witam w 38 tc!! Powiem jaki ja mam teraz problem-dylemat, a mianowicie: w pracy zmienia nam sie forma ubezpieczenia z PZU i jest szansa ze jesli urodze od 1 marca to dostaniemy 5 tys. zł a jesli w lutym to tylko 1.5 tys zł. No i teraz co zrobic zeby Mały posiedział w brzuchu do samego konca?
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Troszkę poczytałam co się przez weekend działo i widzę że mamy pierwszego maluszka
![]() Ania20m GRATULACJE !!!!! ![]() Dzięki za odpowiedzi co do tych podkładów i podpasek muszę też w końcu kupić. cziqua jeździsz czasem do Auchan Mikołów?? bo wydaje mi się że w sobotę popołudniu widziałam osobę podobną do Ciebie
|
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, ale zanim ubezpieczalnia wypłaci pieniądze to możemy już być we trójkę
![]() A mąż potrzebuje wolnego z pracy aby móc cokolwiek zdziałać. Zobaczymy, czy remont zrobimy od razu czy poczekamy do wiosny/lata Niezbyt uśmiecha się nam grzebać z mrozem za oknem albo podczas odwilży. Z kolei nie wiadomo jakie będzie lato. A kasa na planowany remont będzie dopiero w okolicy czerwca właśnie.
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Lena hop hop
odezwij sie dzien dobry Dziewczyny ![]() Asiek może to nie opryszczka, przecież różne rzeczy tam moga wyskoczyć,bedzie dobrze Karolca ładny cyrk z tym zalaniem, życze spokoju ![]() Monia ale się uśmialam z tego kucharza kudłatego musiało być pyszne to daniePodpasek ( tych z belli) wezme na dzień dobry 3 paki, gaci biorę 10 par, w razie co wszystko można dokupić , no ale chacie jeszcze mam zapas, przy położniczych szpitalach są apteki z takim towarem. Właśnie koleżankę mi zabierają na poznań z powodu ciśnienia
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ha ha a byłam w sobotę :P jeździmy często dosyc a w sobotę to byłam po 15 ok 16 może
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Przynoszę wiadomość od Gizmiatko ![]() Iga urodziła się 12 lutego o godzinie 3:40 (SN), na przełomie 35/36 tc. 3530 g i 52 cm
|
|
|
|
#2078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to też pocisnęli... niby czemu miałabyś się dokładać na ich samochód? butelki niech sprzeda, za kaucję będzie miał kasę. Ja rozumiem pomóc w ciężkiej sytuacji życiowej, ale samochód? Czyli u was jest przeświadczenie, że jesteście sknerami. U mnie inaczej. Moja matka dobrze wie, że mojej siostrze, której się pracować nie chce, daje na życie na studiach tyle, ile my mamy na dwoje (a niedługo na troje) i że jesteśmy w bardzo ciężkiej sytuacji finansowej. Sama będąc młodą mężatką, a potem i matką była całkowicie utrzymywana przez swoją matkę, a moją babcię, mimo, że tata zarabiał (a jedynaczką mama nie jest). Teraz jakoś wydaje się tego nie pamiętać, a dzwoni do mnie wiedząc, że dobrze wiem, że kasy ma jak lodu (rok temu sprzedała mieszkanie, które dostała w prezencie ślubnym od babci, tata dostał odprawę przy przejściu na emeryturę - pewnie wsadziła na lokatę dla ukochanej średniej córki i udaje, że ta kasa nie istnieje) i narzeka, jak ma ciężko. Zwisa mi co robi ze swoimi pieniędzmi, nie ma obowiązku pomagać, bo od tego jest niby MOPS, ale boli mnie, kiedy udaje biedniejszą ode mnie i żali mi się, a żyje jak królowa. Dodam jeszcze, że większość moich chorób i problemów z ciążą wynika z zaniedbania zdrowia, bo gdy byłam na jej utrzymaniu i czułam się po prostu źle odmówiła mi pomocy finansowej (kasa na lekarza prywatnie, bo państwowo terminy roczne, dwuletnie) argumentując, że leczy już jedną córkę a na leczenie drugiej jej nie stać. Po czym zakupili z ojcem nowy samochód. Nie wiem, dlaczego odbieram od niej telefony, może się łudzę, że pewnego dnia oprzytomnieje i przeprosi za wpędzenie w choróbska albo chociaż przyzna, że w porównaniu z moim, to ma bajeczne życie. Głupia ja. |
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- a tak w ogole to czesc z rana, maz dzisiaj zostal w domu, bo nie mogl przeze mnie spac - tak chrapalam mnie o 1 w nocy obudzila ... zgaga!!! pierwszy raz w zyciu i trzyma do teraz Dziewczyny ja nie wiem jak ja urodze - zadnych skurczy przepowiadajacych nie mam, nie twardnieje mi brzuch, nie stawia sie, czasem mnie na dole poboli jak na @ i tyle dzisiaj sypie u nas snieg
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aj gratuluję !!! ![]() coraz bardziej realne sie wszystko wydaje ![]() no i mamy drugiego bobasa
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję drugiej Mamusi
|
|
|
|
|
#2082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jedyne co, to wchodzi w gre leczenie objawowe masciami i lekami doustnymi... sma jestem ciekawa co mi gin jutro powie i zaleci ale ty przynajmniej masz jeszcze o jeden tydzien czasu do terminu niz ja... u mnie troche juz troche grunt spod nog ucieka ![]() Cytat:
![]() przeciez to sie droga kropelkowa nie przenosi... a fotele raczej tez dezynfekuja po kazdej pacjentce... zreszta tylko lekarz moze potwierdzic, ze to wlasnie opryszczka, a nie grzybica, liszaj, czy jeszcze inne badziewie... no i dzien dobry ![]() ja mialam wczoraj w nocy przejscia... jak sie polozylam to zaczelam miec skurcze... najpierw co 5 minut... po jakims czasie byly co 7, wiec juz odetchnelam i udalo mi sie zasnac ... i tez wczoraj wieczorem po raz pierwszy w tej ciazy potwornie mi nogi spuchly... masakra... cos czuje, ze dla mnie to juz blizej niz dalej do rozwiazania ![]()
|
|
#2083 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No to zaczęło się na dobre ![]() mam nadzieję, że obydwoje czują się świetnie! |
||
|
|
|
#2084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szoook Druga dzidzia już na świecie Jeszcze chwila i wszystkie będziemy już rozpakowane Gratulacje dla szczęśliwej mamusi ![]() |
|
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() No ja dziś już wyszłam do domku...i leżę w końcu na własnej kanapie ![]() Kolejny tydzień za nami... ja jestem w połowie 35 tyg. w szpitalu liczą że 36-go! Tyłek obolały od zastrzyków, skurcze troszkę lżejsze...więc udało im się je wyciszyć, ale gdybym miała znowu wracać to powiedzieli, że już na porodówkę!!! więc leżę w domku coby wytrwać do końca miesiąca...a potem jak mnie coś dopadnie to już będzie bezpieczniej dla maluszka ![]() Dzisiaj jak na złość stawia mi się brzuszek, pachwiny i spojenie też bolą dużo bardziej.... a myślałam, że uda mi się tow wyleżeć w szpitalu a le za to szyjka trzyma więc... Mąż pięknie ogarnął mieszkanie, jest czyściutko, ciuszki wyprane i przygotowane, obiadek gotowy... Strasznie za nim tęskniłam w tym szpitalu...Widziałam, że mamy pierwszego maluszka ...niesamowite.. .jak to leci... Dziewczyny dziękuję, za pozdrowienia i ciepłe słowa! jak zawsze można liczyć u Was na wsparcie wszystkiego Naj naj... dla Was i Maluszków... odpoczywajcie i chwalcie się jak się będzie coś zaczynać![]() edycja ![]() Gratulacje dla Gizmiątko ![]() ![]() niesamowite dwa dzidziusie już na świecie no i duża niunia, pomimo, że wcześniej ! super zdrowia dla mamusi i dzidzi
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-02-13 o 11:14 |
|
|
|
#2086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje! Cytat:
A brzuch jak na 2 zaboli jak mam twardszą potrzebę DAMY RADĘ!
|
|
#2087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w moim przypadku to nie byłą kwestia problemu w gabinecie, ale poczekalni - kiedy przyszłam bez zapowiedzi - z wielkim fochem kazali mi czekać na zewnętrznej, z dala od innych ciężarnych. |
|
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie ostatnio tez najczesciej jak zacznie bolec malpowo to okazuje sie ze musze do wc po prostu isc ....
|
|
|
#2091 |
|
Wtajemniczenie
|
Gizmiatko gratulacje!!!!!
|
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2093 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do pokarmu - u mnie od kilku dni plamki mokre (30 tc dopiero? o co chodzi?), same chusteczki na razie wystarczają, ale muszę dość często zmieniać. Ciekawe, czy po porodzie będę mieć, czy nie. |
||
|
|
|
#2094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i corcia duza na tak szybki porod ![]() Cytat:
Cytat:
![]() widocznie organizm "zbiera" sily na wlasciwy moment zreszta popatrz... ja jestem teraz ok 3 tygodnie przed terminem i dopiero teraz zaczelam miec powazniejsze twardnienie brzucha... moze u ciebie tez zaczenie sie za kilka dni
|
|
#2095 |
|
Rozeznanie
|
o rany jak fajnie, mamy już dwa Maluszki wątkowe
Ania, Gizmiątko- gratuluję z całego serca dziewczyny. odpoczywajcie teraz i jak tylko dacie juz radę i będziecie miały wolną chwilkę koniecznie napiszcie co i jak, jak się czujecie Wy, maluszki no i jak przebiegał poród, bo my tu wszystkie ciekawskie bardzo a tak w ogóle to Dzień dobry
|
#2096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo się może tak przenosić!a nie ma u mnie żadnej szansy, żeby to był ten drugi typ, weneryczny. i to samo powiedział lekarz. |
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak nie chce sie przeterminowac, ze na bank urodze po terminie
|
|
|
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
my dzis mamy ostatnie spotkanie w szkole rodzenia, mam nadzieje ze dzis obejrzymy porodówke na obiad dzis pierwszy raz robie fasolke po bretońsku ,ciekawe co z tego bedzie, mam do niej ladnie pachnące wędzone żeberka i kości ![]() ja mam chyba znowu jakas infekcje, co prawda nie jest tragicznie, ale czuje lekki dyskomfort. Gizmiątko gratulacje Gosia wkurzyłabym się na Twoim miejscu, z jakiej racji wy macie dokładac im do samochodu...zwlaszcza majac dwójke dzieci, i jeszcze komuś kto rozpuszcza kase na alkohol ja tez obawiam sie tego ze przenosze, ale ja mam jeszcze troszke czasu, fajnie byloby urodzic w 38 -39 tygodniu.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-02-13 o 11:25 |
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, nie było mnie troszkę, więc medluję się, z domu także spokojnie
nie zdążyłam nadrobic wszystkiego, ale..Widziałam, że mamy już pierwsze Mamusie - gratuluję Ania20m!!! karolca czytałam, że ktoś Was zalał, my mieliśmy to samo parę miesięcy temu, współczuję, mam nadzieję, że ten kogo wina poczuje się do opowiedzialności, bo u nas niestety tak nie było, a administracja też się wypięła. U mnie straszne bóle kręgosłupa, w odcinku piersiowym także wysiedziec nie bardzo mogę przed komputerem, staram się cwiczyc, żeby porozciągac mięsnie międzyżebrowe, mąż robi mi masaże, ale na razie nie przynosi to większego skutku na dłuższą metę Przez to wszystko humor mam straszny, płakac chce mi się non stop, bo ból jest naprawdę okropnie dokuczliwy, w nagrodę pocieszenia dostałam nawet tulipanki od męża a to On powinien dostac jakąś nagrodę za to że tak dzielnie wytrzymuje moje marudzenie.. A jeszcze przed nami ponad 2 miesiące..Malutka w brzuszku jakoś mniej się ostatnio rusza, chyba zmieniła pozycję i kopie "do środka". Trochę się jednak martwię i zastanawiam się czy nie wybrac się na jakieś USG.. Na razie obserwuje i liczę ruchy, jakie macie sposoby takiego liczenia? po jedzeniu? rano i wieczorem? szukam właśnie informacji na ten temat w sieci.. Dziękuję Wam za troskę |
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Gizmiatko gratulacje! ![]() Mala! Fajnie, ze juz wyszlas ze szpitala. Dbaj o siebie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

Osta tniego posta pisala na naszym wątku 8 lutego ze kupila wózek.Chyba ze czegos nie widze....Ale tak czy inaczej GRATULACJE!!