Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 11:08   #4351
depoison
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
naprawde mozna?? I Wy tez pijecie?????????
no jasny gwint a ja przestałam pic.......tak z 2 dziennie moge wypic????
ja też piję Mało tego! piję również kawę, czarną herbatę... Już wyliczyłam, że kawa zwykła+ kawa bezkofeinowa+czarna herbata+zielona herbata dają dziennie nie więcej, niż te 200mg kofeiny, więc pozwalam sobie jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Piękny
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Super koteczek!
Też planujemy mieć kotka, tylko jak już dzidziuś będzie na świecie
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
depoison
Kicius wspaniały
a jakie piekne zdjecie !
uwieliam koty
dziękujemy, dziękujemy... To miód na moje serce

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
ostatnio zaczęłam się interesować ubrankami dla dzieci i u mnie w mieście jest taka kicha.... w smyku te ubranka jakieś nijakie, w reserved drogie i jakościowo nieciekawe a w małych sklepikach chińszczyzna gdzie wy kupujecie te cudeńka? muszę się powoli orientować, gdzie później pojechać na jakies zakupy bo u mnie to nic nie znajdę
jakieś 60% moich ubranek pochodzi z H&Mu, ze 20% z TKMaxxa (Babaluno, Carter's), reszta to mix z allegro (głównie Next, bo tu nie mam do nich dostępu, a są przeeeeesłodkie)

Dziękuję za wszystkie wieczorno-poranne toasty z okazji półmetka

Paula SHIN - świetne wiadomości!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:08   #4352
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
mi by bardziej pasowało gdyby została ze mną w UK
Czytam UK, widze - jedzenie.
Mam ochote na wszystko co mozna zdobyc za granica. Jak tak dalej pojdzie to do konca ciazy przytyje 30kg

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:11   #4353
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Dobry pomysl

Co do przyjaciolki to jasne Z taka nie ma co rozmawiac.
Ja tez ucielam kontakt z niektorymi znajomymi po tym jak sie odwrocili ode mnie juz w 1 ciazy. Trudno. Nie tesknie
Ale zapewne jak będą w potrzebie, to będą pisać
Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
mi by bardziej pasowało gdyby została ze mną w UK
Ale my ją tylko wypożyczymy

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Mam ochotę na czekoladę A jeszcze śniadania nie jadłam... Czekam, aż TŻ ruszy dupsko w górę

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:13   #4354
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ale zapewne jak będą w potrzebie, to będą pisać
Tak, znam to z wlasnego doswiadczenia

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-13, 11:14   #4355
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, znam to z wlasnego doswiadczenia
Ta jedna zawsze do mnie pisze kiedy nie ma już z kim się zobaczyć A tak mówiła, że po szkole będzie ze wszystkimi kontakt utrzymywać

Bloguję
Stary 2012-02-13, 11:15   #4356
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Paula SHIN - świetne wiadomości!
Dziekuje

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-13, 11:18   #4357
Soleilka
Zakorzenienie

Jak siedzę na krześle, to mnie boli cały dół brzucha

Bloguję
Stary 2012-02-13, 11:20   #4358
blueberry88
Zakorzenienie

Dzieńdoberek! Widzę, że uzbierało się od wczorajszej nocy więcej stron niż w cały dzień weekendowy. Idę czytać, co tam naskrobałyście
Mnie niestety boli kark - chyba źle się ułożyłam podczas snu. Jednak wczoraj nie miałam za bardzo wyjścia, jak leżeć, bo ból brzucha i pleców był tak dotkliwy, jak nigdy.
Czekam teraz aż teściu przyniesie wiertarkę i idę do babci na naleśniki
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:20   #4359
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Hej mamusie Ja was bardzo przepraszam, ze tak was zaniedbuje ale najpierw musimy z tż ogarnąć ten syf a właściwie to ja ogarniam, bo tż w tym czasie montował nową wannę co się okazało nie lada wyzwaniem
Doszlismy do wniosku, że musimy pomalować ściany w kuchni, bo spalenizna chyba wżarła się w ściany, bo nie chce wyjść To za jednym zamachem pomalujemy też łazienkę, bo już wymaga od dawna odświeżenia Poza tym jutro zmiotką umyjemy ściany w pokojach. Mówię wam masakra, bo jeszcze jak się wchodzi do domu to śmierdzi

Oki to się pochwalę, ze genetyczne(usg) wyszły prawidłowo Dzidzia nawet większa niż powinna łożysko wysoko na przedniej ściance więc jest ponoć dobrze Płeć wychodzi, że chłopak ale potwierdzenie na połówkowym 2 kwietnia Jeszcze czekam na wyniki testu potrójnego z krwi i będzie kropka nad "i" jeśli chodzi o zdrowie mojego fasolka

Rozpisałam się i tylko o sobie ale padam na twarz i nie mam siły nadrabiać Zdrówka kochane mamusie Aha a jutro fotki z dzisiaj, bo wieczorem zeskanować tel. się nie da i tż zrobi to jutro za dnia Buziaki dla was
Świetna wiadomość gratulację
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:22   #4360
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Ta jedna zawsze do mnie pisze kiedy nie ma już z kim się zobaczyć A tak mówiła, że po szkole będzie ze wszystkimi kontakt utrzymywać
Tez znam takie osoby. Coz. Zycie...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-13, 11:23   #4361
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
wstawiam jak się na połówkowym potwierdzi, że dziewczynka, to bierzemy te ciuchy

rozumiem, ale możesz powiedzieć, że wydaje Ci się, że to może być to, opowiedzieć jak to czujesz i gdzie, że nie jesteś pewna, a ona pewnie sama powie Ci czy to może być dzidziol czy nie
Agunia ciuszki są przepiękne , ja już nie dopuszczam zmiany płci ...tyle różowych rzeczy kupiłam haha
Stary 2012-02-13, 11:25   #4362
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
i do tego mimo mniejszego apetytu i cwiczen kolejny kg na wadze do przodu alez mam dzien dol na maxa..przepraszam, ze Wam smece, ale kto mnie tak zrozumie jak Wy?
hej, nie przejmuj sie tak tą wagą,przecież to normalne, ze dochodzą nam kilogramy. Ja się wagą nie przejmuje jeszcze, może dlatego ze zawsze byłam szczupła, ale w razie czego nie mam zamiaru sie odchudzać w ciąży, tylko po porodzie coś sie wymyśli...

Cytat:
Ja juz po USG genetycznym
Smiesznie widac taka mala istotke w 4d. Faktycznie o niebo lepiej jest w 20-30tc. Ale glownie zalezalo mi na plycie, a u nas nagrywaja tylko jak sie wezmie 4d.
Maluszek na poczatku w ogole nie chcial sie ruszac. Nic a nic. Raczka, nozka... Kompletnie Spioszek. Tylko paluchy w buzi
Lekarka stukala, pukala zeby lepiej mogla pomierzyc - nic. Dopiero jak porzadnie ruszyla az mi potrzasnela calym brzuchem, malenstwo sie ruszylo i zaczelo fikolki robic i juz do konca nie spalo
Termin znowu sie zmienil. Teraz mi wyszedl 23 i tak chyba zostawie Teoretycznie troche nadgonilo (a nie jestem pewna daty OM, w dodatku do zaplodnienia doszlo troche pozniej niz przypuszczalam na poczatku). Czyli dzisiaj mam 12t4d
Wszystko w porzadku, dziecko calkowicie zdrowe, lekarka mi zaproponowala test PAPP-A, ale raczej nie bede tego robic. Niepotrzebnie bym placila, a watpie, ze moglby byc pozytywny...
Ogolnie bardzo sie ciesze i zaraz bede ogladac plytke
Plci nie mogla okreslic, a szkoda. Tak bardzo licze na dziewczynke
super cieszę się, że widziałaś swoje maleństwo, a do tego płyta rewelacyjna pamiątka

Cytat:
Co do chrzestnych jestescie pewni jego brata i przyszlej zony?
Brat ok, ale przyszla zona zawsze moze sie okazac "byla"... Ja bym sie bala wziac kogos takiego, predzej jakas przyjaciolke, ktora znam cale zycie i wiem, ze nadal jakis kontakt by miedzy nami byl.
mam podobne zdanie na temat 'przyszłych' zon i 'męzów' kogos z rodziny. Kiedys z poprzednim facetem padło hasło, że moglibysmy być chrzestnymi u niego w rodzinie, ale odmówiłabym, bo nigdy nie wiadomo jak się życie układa...

mój brat jest za to chrzestnym z narzeczoną u jej brata i też różnie z nimi bywa. Więc wolałabym przyjaciółke, chyba ze przyszła bratowa ma juz dokładny termin ślubu, przed moim porodem

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:27   #4363
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Wiesz ja po prostu balabym sie, ze brata zwiazek sie rozpadnie, a jesli oboje beda chrzestnymi to glupio ich bedzie razem zaproszac na rozne swieta wazne dla dziecka... Z tej strony sie patrze
Ale jesli jestescie pewni to dobrze

Oooo super
A moge spytac o Twoj termin OM?
I kiedy mialas ostatnia @ i jaki termin z OM Ci wyszedl, a jaki z USG?

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

super cieszę się, że widziałaś swoje maleństwo, a do tego płyta rewelacyjna pamiątka

mam podobne zdanie na temat 'przyszłych' zon i 'męzów' kogos z rodziny. Kiedys z poprzednim facetem padło hasło, że moglibysmy być chrzestnymi u niego w rodzinie, ale odmówiłabym, bo nigdy nie wiadomo jak się życie układa...

mój brat jest za to chrzestnym z narzeczoną u jej brata i też różnie z nimi bywa. Więc wolałabym przyjaciółke, chyba ze przyszła bratowa ma juz dokładny termin ślubu, przed moim porodem
Dziekuje
Wlasnie o to chodzi, jak ich pozniej zapraszac do dziecka, kiedy nie beda ze soba. Rozne sa sytuacje i moge miec do siebie za cos zal...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-13, 11:28   #4364
Irmusia81
Zakorzenienie

Dzieńdoberek

Cytat:

Voila! Można zacząć wielbić
Cudeńko!

Cytat:
a ja mam plan zrobić domowe faworki
Też miałam taki plan, ale mam ostatnio takiego lenia, że uznaliśmy z małżem, że kupimy sobie i pączki i faworki Ale domowe o niebo lepsze

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
hej dziewczyny dawno mnie nie było a widzę, że wy pędzicie jak szalone i niestety nie dam rady was nadrobić. Ostatni tydzień miałam strasznie zajęty ale w końcu mieszkamy już na swoim .
Super!

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
jestem juz po ciezkiej nocy nie moglam zasnac, budzilam sie co 30 min godz... az w koncu wstalam jestem zmartwina i przygnebiona tym, ze nie czuje maluszka Wiem, ze juz mnie kochane uspokajalyscie, ale do glowy od wczoraj przychodza mi rozne mysle i lek. Wszystkie z was w moim term ciazy juz czuly maluszka a ja nic i do tego mimo mniejszego apetytu i cwiczen kolejny kg na wadze do przodu alez mam dzien dol na maxa..przepraszam, ze Wam smece, ale kto mnie tak zrozumie jak Wy?

oby to objawl leniuszka byl
Ej Idź na jakieś usg, zobaczysz jak Maluch fika i Ci przejdzie

Cytat:
Moim zdaniem bez sensu jest wydawać tyle kasy na nowe ciuszki, które się założy kilka razy i dziecko zaraz z nich wyrośnie. Takich kilka sztuk nówek można kupić, ale na całą wyprawkę to by kupa kasy poszła.
Mam takie samo zdanie

Cytat:
Smiesznie widac taka mala istotke w 4d. Faktycznie o niebo lepiej jest w 20-30tc. Ale glownie zalezalo mi na plycie, a u nas nagrywaja tylko jak sie wezmie 4d.
Maluszek na poczatku w ogole nie chcial sie ruszac. Nic a nic. Raczka, nozka... Kompletnie Spioszek. Tylko paluchy w buzi
Lekarka stukala, pukala zeby lepiej mogla pomierzyc - nic. Dopiero jak porzadnie ruszyla az mi potrzasnela calym brzuchem, malenstwo sie ruszylo i zaczelo fikolki robic i juz do konca nie spalo
Termin znowu sie zmienil. Teraz mi wyszedl 23 i tak chyba zostawie Teoretycznie troche nadgonilo (a nie jestem pewna daty OM, w dodatku do zaplodnienia doszlo troche pozniej niz przypuszczalam na poczatku). Czyli dzisiaj mam 12t4d
Wszystko w porzadku, dziecko calkowicie zdrowe, lekarka mi zaproponowala test PAPP-A, ale raczej nie bede tego robic. Niepotrzebnie bym placila, a watpie, ze moglby byc pozytywny...
Jupi! Wspaniale, że wszystko ok
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:29   #4365
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Jupi! Wspaniale, że wszystko ok
Dziekuje

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-13, 11:30   #4366
Soleilka
Zakorzenienie

Moja mama po urodzeniu brata na chrzestną dała swoją ówczesną koleżankę. Później straciły kontakt i musiała na jego komunię jej szukać Brat widział ją tylko raz w życiu i w sumie traktował jak obcą kobietę... Dlatego też strach dawać koleżanki czy przyjaciółki, bo to nigdy nie wiadomo

Bloguję
Stary 2012-02-13, 11:31   #4367
muminek82
Wtajemniczenie

Dzien dobry!!!

Cytat:
hej dziewczyny dawno mnie nie było a widzę, że wy pędzicie jak szalone i niestety nie dam rady was nadrobić. Ostatni tydzień miałam strasznie zajęty ale w końcu mieszkamy już na swoim co prawda jeszcze większość rzeczy nierozpakowana ale ostatnie 3 noce już spaliśmy w swoim nowym mieszkaniu. Muszę jeszcze poupychać gdzieś część rzeczy bo mąż chce zaczynać remont dużego pokoju ale mam nadzieję, że wszystko już pójdzie gładko.
super ja już nie mogę sie doczekać jak ogarniemy wszystko i będzie czysto i poukładane
Cytat:
wspaniale! !!

wpadłam się przywitać,i zmykam sprzątać ja jeszcze na starym mąż dalej maluje na nowym,dzisiaj śpimy u teściów a jutro już mam nadzieje u nas na nowymmiłego dnia wszystkim i dużo zdrówka
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:32   #4368
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Tak dedukuję, może mi coś przepisze profilaktycznie, czekając na wyniki posiewu, strzelam. Mam nadzieję, że to nic poważnego i uda się zwalczyć to cholerstwo

Super ciuszki i ogromne ilości, rany ! Zazdroszczę takich znajomości.
My nawet jeśli byśmy chcieli, nie mamy od kogo dostać, bo wszyscy znajomi mieli chłopców Ale kto wie, może z dziewczynki jeszcze chłopak wyjdzie, różnie to bywa prawda

Co do smogu - ciągle o tym słyszę, żeby nie wychodzić. Przykre to, bo Krakow takie piękne miasto, a takie zanieczyszczone. Zresztą nie lepsze jest Zakopane, jako drugie najbardziej zanieczyszczone miasto małopolski.

No właśnie, ja mam podobnie.... Aż się z ciekawości zapytam tż zaraz, co o tym myśli i, czy ma jakiś plan

Ja mam analizę moczu na dwie kartki a4, i tam są też wyszczególnione nabłonki, śluz i inne cholerstwa. Myśle, że każda diagnostyka robi inaczej.

Dokładnie, dla mnie też, choć z drugiej strony zastanawia mnie, gdy ktoś ma wanne i mówi, że chciałby prysznic. Przecież wystarczy stać w wannie i założyć sobie prysznic na ten haczyk i już się jest pod prysznicem. Ja mam ogromną wannę, więc mi nie pryska po całej, także na co dzien korzystam z szybkich pryszniców, a od święta wyleguję się w wannie.

Gratuluję połowy

Co do ubrań, mam ten sam problem. Brzuch nim nie jest, bo nawet, jesli coś mi się bardziej opnie, to w koncu jestem w ciąży Natomiast w biuście w większości rzeczy się nie mieszczę.
Dzisiaj zrobiłam przegląd wszystkich ciuchów, jakie posiadam, nawet przejrzałam te, ktore były na wydaniu juz spakowane i "odzyskałam" trochę fajnych, luzniejszych bluzek, jedną tunikę, sweter itp. Cieszę się ogromnie. Aaa, i co najsmieszniejsze, kupiłam sobie kiedys w Zarze takie fajne szorty jeansowe, rozmiar 36, niestety okazaly sie duzo za duze, z tyłka mi leciały (podejrzewam, że taki fason), a obecnie są idealne

Dzięki za radę, na pewno skorzystam, dzisiaj jeszcze polecę do apteki po ten żuravit albo urosept (kiedyś łykałam). Wydaje mi się, że dowcipne sprawy leczy się szybciej, choć mogę się mylić, także głowa do góry ! Ja na szczescie jestem "czysta", ciekawe jak długo skąd się biorą te wszystkie bakterie grrrrr.

Super Aga, że mama wam pomoże, to bardzo ważne Moja również będzie dojeżdżała 100 km, a przez pierwsze tygodnie pewnie z nami zamieszka, jeśli bedzie chciała i bedzie taka mozliwosc.

Moja siostra też mieszka daleko i rzadko się widujemy, ale na pewno będzie chrzestną, nie wyobrazam sobie inaczej Pomyśl, może teraz się rzadko widujecie, a jak sie maleństwo pojawi, to wszystko się zmieni
Pumas ja tez kiedyś miałam bakterie i było ich bardzo dużo,a teraz właśnie jestem po odebraniu wyników kolejnych i jest wszystko ok. Jak poprzednio pytałam lekarza co jest tego przyczyna to powiedział, ze to jakaś infekcja i rzeczywiście preparaty z żurawiną powinny Ci pomóc
Stary 2012-02-13, 11:35   #4369
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama po urodzeniu brata na chrzestną dała swoją ówczesną koleżankę. Później straciły kontakt i musiała na jego komunię jej szukać Brat widział ją tylko raz w życiu i w sumie traktował jak obcą kobietę... Dlatego też strach dawać koleżanki czy przyjaciółki, bo to nigdy nie wiadomo
Moja mama wziela jakiegos swojego dalekiego kuzyna na mojego chrzestnego.
Pamietam go tylko z tego jak byl na mojej komunii.
Ani razu nie zlozyl mi zyczen z okazji urodzin.
Na slubie kuzyna (3 dni przed moja 17stka) usmiechnelam sie do niego, ze mam urodziny. Nie zebym liczyla na kase/prezent. Chcialam tylko zyczenia.
Powiedzial, ze odezwie sie za te 3 dni
I ze na moja 18stke przyjedzie na pewno.
Mhm.
Nie musze chyba mowic, ze po tym go juz nie widzialam.
Ostatnio znowu bylismy w gorach, z synkiem, 2 razy robilismy mu pierwsze urodziny.
Przyszedl (mieszka w tym samym miescie), kupil mu... batona (i innym dzieciom, ktore tam byly), powiedzial ze nie mial czasu na prezent.
Najadl sie, napil i wrocil do domu...
Za to moja chrzestna o mnie pamieta, jasne. Ale mieszka w USA, wiec tez kontakt marny.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-13, 11:36   #4370
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

wspaniale! !!

wpadłam się przywitać,i zmykam sprzątać ja jeszcze na starym mąż dalej maluje na nowym,dzisiaj śpimy u teściów a jutro już mam nadzieje u nas na nowymmiłego dnia wszystkim i dużo zdrówka
Dziekuje
Powodzenia we wszystkim

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-13, 11:37   #4371
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

z tymi chrzestnymi to naprawdę ciężki wybór, nigdy nie wiadomo jak nam się życie ułoży. Znam pare przypadków, gdzie nawet z bliską niby rodziną traci sie kontakt i oni nie pamiętają już o tym ze są chrzestnymi, z przyjaciółmi bywa podobnie. Jedna kumpela miała przyjaciela z ktorym znała się jak łyse konie, wzieła go na chrzestnego a teraz on nie pamięta o jej córce i nie sądzę aby to się miało zmienić niestety....

ale mam nadzieję, ze nasze dzieciątka będą miały wspaniałych chrzestnych tu nie chodzi o prezenty przecież, tylko o pamięć i zainteresowanie co się u dziecka dzieje

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:40   #4372
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Wiesz, wiadomo, jesli tak Wam jest wygodniej to lepiej ja wziac. Po prostu trzeba sie nastawic na wszystko. Moja chrzestna to zona wujka mojej mamy. Sa nadal razem

Dziekuje bardzo za pomoc
Mi USG wskazalo 23 sierpnia, wielkosc dziecka 12 tydzien 4 dzien.
I tak to dzieci wybiora ostateczny termin

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-13, 11:41   #4373
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Jak siedzę na krześle, to mnie boli cały dół brzucha
To może się połóż Też tak czasem mam i zazwyczaj po leżeniu przechodzi.

Piszecie o chrzestnych. U nas też będzie problem O ile mąż ma i siostrę i braci, o tyle ja jestem jedynaczką. Raczej z rodziną nie utrzymuję zbyt bliskich kontaktów teraz, no i nie wiem, jak to będzie z wyborem Młodszy brat męża był naszym świadkiem na ślubie. Lubimy się, więc raczej jego poprosimy na ojca ch. Ale nie mam pojęcia kogo wybrać na matkę ch. Chyba stanie na mojej kuzynce, która też była świadkiem na naszym ślubie. Ale jakoś nie do końca jestem przekonana. Jeszcze się zobaczy...
Stary 2012-02-13, 11:42   #4374
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
z tymi chrzestnymi to naprawdę ciężki wybór, nigdy nie wiadomo jak nam się życie ułoży. Znam pare przypadków, gdzie nawet z bliską niby rodziną traci sie kontakt i oni nie pamiętają już o tym ze są chrzestnymi, z przyjaciółmi bywa podobnie. Jedna kumpela miała przyjaciela z ktorym znała się jak łyse konie, wzieła go na chrzestnego a teraz on nie pamięta o jej córce i nie sądzę aby to się miało zmienić niestety....

ale mam nadzieję, ze nasze dzieciątka będą miały wspaniałych chrzestnych tu nie chodzi o prezenty przecież, tylko o pamięć i zainteresowanie co się u dziecka dzieje

jestem zywym dowodem. Niby rodzina, a ma mnie bardziej "gdzies" niz inna, nawet dalsza rodzina, ktora mieszka blizej niego.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-13, 11:42   #4375
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuje
PAULA SHIN gratuluję wspaniałe wieści, ja tez nie robiłam testu pappa, a płeć poznasz pewnie na następnej wizycie

Dziewczyny ile przytyłyście jestem w 21 tyg i mam dopiero 1,2 na plusie, fakt zawsze miałam trochę brzuszek i boczki , ale zaczynam się niepokoić ,że to zdecydowanie za mało mimo, że brzuszek powiększa się ????

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-02-13 o 11:46
Stary 2012-02-13, 11:46   #4376
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Walentynki walentynkami, ale już 16.02 Tłusty Czwartek! :mn iam:
Hehe, ! My idziemy jeść w Walentynki... Albo na lody albo na kebaba, więc fajne i to święto

Cytat:
Voila! Można zacząć wielbić
Cudeńko

Cytat:
Wiecie może ile w PL kosztuje syrop klonowy?
Ja kupiłam za 11-13 zł w Aldim.

Cytat:
hej dziewczyny dawno mnie nie było a widzę, że wy pędzicie jak szalone i niestety nie dam rady was nadrobić. Ostatni tydzień miałam strasznie zajęty ale w końcu mieszkamy już na swoim co prawda jeszcze większość rzeczy nierozpakowana ale ostatnie 3 noce już spaliśmy w swoim nowym mieszkaniu. Muszę jeszcze poupychać gdzieś część rzeczy bo mąż chce zaczynać remont dużego pokoju ale mam nadzieję, że wszystko już pójdzie gładko.
Gratuluję wprowadzki!

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Właśnie stawiam na spaghetti albo lasagne I do tego sałatę zieloną z dobrym sosem Ale pewnie ostatecznie zdecyduję jutro w sklepie
Jak robisz sos do sałaty? Ja już próbowałam różnych, ale te w restauracjach zawsze mnie pobijały.

sas, zwróć też uwagę na ilość tłuszczyku na brzuszku. Niegrzecznie to brzmi, ale chciałabym, żebyś się nie martwiła dzieciaczkiem. Mówiłaś, że jak dotąd przytyłaś więcej niż byś chciała - może to ma wpływ na wrażliwość na ruchy?

Cytat:
Hej

Zaspałam na badania Strasznie mnie to wkurzyło

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Tak mi to kolega ginekolog wytłumaczył -Układ regulujący wydzielanie hormonów nadnerczy i same nadnercza, czyli narząd wydzielający hormony stresu(adrenalinę i noradrenalinę) są u dziecka niewykształcone, ono dostaje do krwi hormony od matki i odczytuje tą obecność adrenaliny jako sygnał, że dzieje się coś bardzo złego i "trzeba uciekać". Tak on mi wyjaśnił, że stres tak działa na dzidzię i dlatego nie wolno sie w ciązy stresować
Zrobię sobie z tego tapetę na pulpit!

Paula SHIN, super! I masz płytkę! Dziś kończę 18 tydzień (), więc niedługo też liczę na płytkę z połówkowego! Jak się dziś czujesz?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:46   #4377
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
PAULA SHIN gratuluję wspaniałe wieści, ja tez nie robiłam testu pappa, a płeć poznasz pewnie na następnej wizycie
Dziekuje Ojjj nawet nie wiesz jak bardzo chce poznac plec (i oby dziewczynka )
Chociaz kalendarz chinski wskazuje mi chlopca :P
Z synkiem mi sie zgadza. Wiadomo ze nie ma do konca co wierzyc, to ruletka.
Wielu osobom sie nie zgadza (w moim otoczeniu wszystkim wyszlo dobrze poza 2 kolezankami).
Coz. Licze na dziewczynke.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-13, 11:50   #4378
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile przytyłyście jestem w 21 tyg i mam dopiero 1,2 na plusie, fakt zawsze miałam trochę brzuszek i boczki , ale zaczynam się niepokoić ,że to zdecydowanie za mało mimo, że brzuszek powiększa się ????
U mnie 1-2 kg na plusie. Czasem 1 a czasem 2 W czwartek mam wizytę to będzie ważonko. A jestem w 17tc.
Stary 2012-02-13, 11:50   #4379
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuje Ojjj nawet nie wiesz jak bardzo chce poznac plec (i oby dziewczynka )
Chociaz kalendarz chinski wskazuje mi chlopca :P
Z synkiem mi sie zgadza. Wiadomo ze nie ma do konca co wierzyc, to ruletka.
Wielu osobom sie nie zgadza (w moim otoczeniu wszystkim wyszlo dobrze poza 2 kolezankami).
Coz. Licze na dziewczynke.
No cóz u mnie się nie sprawdziło myślałam , ze będzie chłopiec chociaż nie czułam tego. Zajadałam się głównie kwaśnymi i wyrażnymi smakami i tak mam do dzisiaj. a niby na dziewczynkę cz esto mówi się , ze powinnam preferować słodkie. A będę miała córeczkę , trzymam mocno za Ciebie kciuki i za Twoją córeczkę :cmok

IRMUSIA

Czyli mamy tyle samo na plusie , chociaż wydaje mi się , ze z racji wcześniejszego terminy powinna więcej przybrać . Wizytę mam tez w tym tyg tylko w piątek

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-02-13 o 11:52
Stary 2012-02-13, 11:55   #4380
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ja sobie jem a tu sie moje losy waza no ladnie

Dzien dobry kochane !
ja wstalam i zrobilam sobie nalesniki z bialym serkiem na slodko i wkroilam do tego swieze zielone winogrono bylo po prostu mniam mniam mniam
zjadlam 3 i myslalam ze pekne ;P
Zaraz ide sie kapac i do polskiego po zakupy.
Chyba pojde dzisiaj do pracy.
Czuje sie duzo lepiej

Gratulacje za udane wizyty i lanie dla [B]Soleilki[/B za to ze zaspala na badania!

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości