Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 13:16   #2221
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Dziś z rana po raz pierwszy zrozumiałam co macie na myśli skarżąc się na mdłości. Na szczęście nie wymiotowałam ale byłam blisko. Przeszło kiedy zjadłam. Przypuszczam że spowodowała to dłuższa "głodówka". Wczoraj zjadłam wczesną kolację, potem nie mogłam już nic w siebie wmusić a zazwyczaj jadałam jeszcze bardzo późno.
Ale tu młode mamusie mamy. Ja nigdy nie zdecydowałabym się tak wcześnie na ślub a tymbardziej dziecko. Poczułam się gotowa na macierzyństwo dopiero w wieku 27 lat Chyba jestem tu jedną z najstarszych kobiet, która spodziewa się pierwszego dziecka.

To chyba dobrze jak ktoś w tak młodym wieku wie czego chce.
Dużo z Was ma czasem takie lekkie i krótkotrwałe bóle w podbrzuszu jak na okres?
Miłogo dnia
nie, no co ty mi w lipcu stuknie 28 a to mój drugi dzidziuś bedzie Mnie tam jakoś specjalnie nie przeszkadzają młode mamusie, podziwiam je, ze mimo młodego wieku są odpowiedzialne i decydują sie na dziecko, wychowują itd. podziwiam bo sama bym nie dała rady ja najpierw postawiłam na studia, pracę, potem, ślub i dopiero dziecko, ale ja to zawsze wszytko zaplanowane mam na przód o kilka lat

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 13:45   #2222
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Kochana powiem Ci z mojego doświadczenia obecnego,że poszłam do gin dwa dni po terminie @ jak wyszedł pozytywny test i zbadała mnie,zrobiła usg i powiedziała,że jest ciążabo było widać taki malutki pęcherzyk. I to był 4/5 tydzień,także uważam,że na pewno możesz już iść,ale serduszka to chyba nie usłyszysz,bo ono zaczyna być chyba pod koniec 5 tygodnia,początkiem szóstego. W pierwszej ciąży byłam u gin w 6 tyg to serduszko pieknie biło
Na usłyszenie serduszka nie liczę, bo czytałam, że zaczyna bić właśnie pod koniec 5tygodnia . Ale chciałabym się upewnić, że naprawdę jestem w ciąży i że jest ok.
Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
gratuluję a te 5 tygdoni to od ostatniej miesiączki czy od zapłodnienia?
jak ja bylam na usg w 5 tyg wg OM to był widoczny pecherzyk ciazowy ale jeszcze bez zarodka, tzn był zamaleńki
Dziękuję 5 tydzień licząc od OM. Podobno mój lekarz właśnie tak liczy. Ja tak jak pisałam usg raczej nie będę miała od razu robionego. A Ty przynajmniej miałaś wtedy pewność, że dzidzio jest w brzuszku, bez wątpliwości, że test się pomylił, a okres się tylko spóźnia (mnie takie głupie myśli nachodzą, bo czuję się dość dobrze, pomijając bolące piersi i kłucie jajników)
Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
o cholera nawet nie wiedziaqłam ze mam taką wyrozumiałą koleżankę mówie jej ze wybrałam imie dla chłopca i powiem jej jak obieca ze nawet swojej suce nie powie hahhahah i mówie jej ze Hipolit a tu cisza taka nastała : na gg gadamy) a ona ze nie no spoko jak wam sie podoba to luz a jakie zdrobnienie? hipcio? haha a ja na to ze głupia jest ze uwierzyła i ze pewnie tam monitor opluła ale sie podkłądac ciężarnej nie chce to mówi fałszywie ze spoko na to ona ze nie smiaął sie ale pomyslała ze kiepsko bedzie jak dziecko bedzie miało nadwage

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

chyba taki żarcik rodzicom i teściom zrobimy w kwietniu zobaczyjmy czy się dadza nabrać
Haha.... Dobre Moja mama się śmiała, że ja miałam być Hipolita (chyba w moje urodziny było Hipci)

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:10   #2223
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

witam przyszłe mamusie czy mogę się do Was dołączyć? wstępny termin porodu mam na 31 sierpnia ale nie wiadomo czy się nie przesunie na wrzesień ponieważ moje cykle były długie a poza tym, udzielałam się wcześniej w wątku mamuś lipcowo-sierpniowych ale nie mogłam się tam odnaleźć, niektóre z nich znają już płeć, kupują już rzeczy dla dziecka a ja dopiero jutro mam pierwsze usg pomyślałam że może wspólne tematy z Wami będą mi bliższe
Stary 2012-02-13, 14:16   #2224
Konczita
Zakorzenienie

wróciłam ... i oczywiście nadrabiania cała masa ... ale już opanowałam i nadgoniłam Was kruszynki

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dzięki

W sierpniu skończę 21 lat, będzie to mój pierwszy dzidziuś Od dzisiaj (z moich obliczeń) zaczyna się 5 tydzień ciąży Miałam jutro iść do lekarza, ale teraz mam wątpliwości, bo może się jeszcze nic nie dopatrzy i lepiej za tydzień.... Jak myślicie? Nie mogę uwierzyć, że noszę w brzuchu taką małą istotkę Bardzo jestem z tego powodu szczęśliwa, ale i pełna obaw, bo nie wiem co mnie spotka przez ten czas ciąży. Mam nadzieję, że w razie obaw będę mogła się Was poradzić

Moim zdaniem spokojnie zaczekaj z tydzień z wizytą, nic się nie dzieje prawda? więc 6/7 tydzień to świetny moment ... u mnie serduszko dopiero w 7t zaczęło bić jak byliśmy w 6t4d to było widać ciało żółte z echem płodu ... a kilka dni później już pięknie tętno pokazane i melodię nam dano posłuchać

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Kalpana według mnie to już serduszko bijące będzie widać Widzę koleżanka również rocznik 91
oj nie koniecznie .. za wcześnie ...

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Mi od wczoraj wchodzi tylko chleb z dżemem.

jest kolejny chlebomaniak ja właśnie świeżutką bułeczkę taką chrupiącą szamam z masełkiem i szyneczką taką pyszną mniam

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszelkie gratulację Zabieram się za czytanie wątku, zanim zacznę zadawać wszelkie pytania.
A ja dzisiejsze nastroję? Ja mam 6tc i mam mdłości delikatne. W pracy 8h stoję, i plecy po kilku godzinach zaczynają mnie dobijać. To dopiero początek, a co będzie później.

Sara a nie zastanawiałaś się nad tym aby odpocząć i iść na l4 ? Przecież to wszystko dla maleństwa

Cytat:
Dziś z rana po raz pierwszy zrozumiałam co macie na myśli skarżąc się na mdłości. Na szczęście nie wymiotowałam ale byłam blisko. Przeszło kiedy zjadłam. Przypuszczam że spowodowała to dłuższa "głodówka". Wczoraj zjadłam wczesną kolację, potem nie mogłam już nic w siebie wmusić a zazwyczaj jadałam jeszcze bardzo późno.
Ale tu młode mamusie mamy. Ja nigdy nie zdecydowałabym się tak wcześnie na ślub a tymbardziej dziecko. Poczułam się gotowa na macierzyństwo dopiero w wieku 27 lat Chyba jestem tu jedną z najstarszych kobiet, która spodziewa się pierwszego dziecka.
To chyba dobrze jak ktoś w tak młodym wieku wie czego chce.
Dużo z Was ma czasem takie lekkie i krótkotrwałe bóle w podbrzuszu jak na okres?
Miłogo dnia

oj młodziutka jesteś ... ja mam aż jeden rok więcej heh ..
My bardzo szybko zdecydowaliśmy się na maleństwo ale niestety życie pisało inną bajkę dla nas ... chociaż najważniejsze że teraz jest wszystko dobrze

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
witam przyszłe mamusie czy mogę się do Was dołączyć? wstępny termin porodu mam na 31 sierpnia ale nie wiadomo czy się nie przesunie na wrzesień ponieważ moje cykle były długie a poza tym, udzielałam się wcześniej w wątku mamuś lipcowo-sierpniowych ale nie mogłam się tam odnaleźć, niektóre z nich znają już płeć, kupują już rzeczy dla dziecka a ja dopiero jutro mam pierwsze usg pomyślałam że może wspólne tematy z Wami będą mi bliższe
witamy mamusię ! Kochana kciuki za jutrzejsze podglądanko
pewnie że możesz dołączyć do naszego skromnego grona rozkapryszonych mamuś
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:19   #2225
zielona1911
Zakorzenienie

moj maz wpadl na genialny pomysl ze z kazdej wyplaty bedzie kupowal paczke pampersow... niby wszystko ok,ale ja bym sie wstrzymala do 4 miesiaca bo niewiadomo jak sie to wszystko potoczy...
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:21   #2226
adunia89
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny, podczytuję Was trochę jak mam więcej siły, ale nie powiem, ciężko jest. Radość z ciąży minęła, co rano budzę się i martwię. Gdyby nie TŻ, zapłakałabym się. Jutro idę do szpitala na badania prenatalne, które mam nadzieję coś wyjaśnią. Boję się cholernie, jakoś brakuje mi wiary... Sytuacja w której jestem może mieć mnóstwo, całkiem różnych zakończeń, ale ja staram się nie nastawiać na nic, bo jeśli okaże się, że dzidziuś nie da sobie rady, to wolę być na to, przynajmniej w małym procencie, przygotowana (o ile tak się w ogóle da). Trzymajcie kciuki, ja trzymam za Was i wasze kolejne wizyty, chociaż nie jestem na bieżąco.

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:22   #2227
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć. Chyba Cię kojarzę z Sierpniowych Panien Młodych.
Gratuluję
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:22   #2228
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nynka87
witam nowa mamusiemilo ze do Nas wpadłas

dziewczyny moj zoladek dzis przechodzi samego siebie.. rano na sniadanie zjadlam bulke..i nie minela minuta wszystko teraz mowie zjem sobie pierozki na obiad bo zglodnialam i to samo.. ja juz niewiem co ja mam jesc, chyba sucje bulke bo nic innego mi nie pozostalo

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:24   #2229
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
witamy mamusię ! Kochana kciuki za jutrzejsze podglądanko
pewnie że możesz dołączyć do naszego skromnego grona rozkapryszonych mamuś
cieszę się że mogę się przyłączyć może na początek coś o sobie - mam 24 lata, mój TŻ 27, od prawie pół roku jesteśmy małżeństwem, dzidzia była planowana TŻ chciał żebym odstawiła tabletki już przed ślubem ale jakoś miałam opory odstawiłam więc we wrześniu no a w grudniu już zafasolkowałam cieszymy się bardzo ale ja też trochę się boję, wiadomo opieka nad takim maluszkiem na pewno nie będzie łatwa...
Stary 2012-02-13, 14:30   #2230
tamlin111
Zakorzenienie

Ło matko i znów tyle nadrabiania. Jak nic trzeba na zwolnienie iść i w domu siedzieć aby być na bieżąco
Mój pęcherz boli coraz bardziej. Poszłam z sikami na badanie, ale muszę jeszcze posiew zrobić. Wynik w czwartek i dopiero wtedy dostanę odpowiedni antybiotyk. Jak na razie mam brać Urosept i pić piwo
Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
ale moja mama mi powiedziala ze kobieta w ciazy nie powinna byc chrzestna!!!!! jest taki zabobon ze bedzie i jej i to chrzczone dziecko chorowalo.

i co ja mam teraz zrobic, tak bardzo sie cieszylam i teraz nie wiem. niby przesadna nie jestem ale nie wiem co z tym zrobic. co byscie zrobily?! odmowic ?czy nie patrzec na to.
Pierwsze słyszę. Ale decyzję zostawiłabym rodzicom malucha.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
apropo tej strony co wyslala katarzinka czyli przesadow ten BIJE WSZYSTKIE : Nie maluj się w ciąży – bo dziecko będzie transwestytą

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dzięki

W sierpniu skończę 21 lat, będzie to mój pierwszy dzidziuś Od dzisiaj (z moich obliczeń) zaczyna się 5 tydzień ciąży Miałam jutro iść do lekarza, ale teraz mam wątpliwości, bo może się jeszcze nic nie dopatrzy i lepiej za tydzień.... Jak myślicie? Nie mogę uwierzyć, że noszę w brzuchu taką małą istotkę Bardzo jestem z tego powodu szczęśliwa, ale i pełna obaw, bo nie wiem co mnie spotka przez ten czas ciąży. Mam nadzieję, że w razie obaw będę mogła się Was poradzić
Gratuluję i życzę pięknych kolejnych miesięcy

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
tamlin111 wspolczuje zapalenia pecherza, ze dwa lata temu jak bralam antyki meczyly mnie srednio co 2 msce, wiec znam ten bol... faszeruj sie zurawina, cytryna, kiszonymi ogorkami
milego dnia
Dzięki za troskę Faszeruję się, a cytryną już

Cytat:
Witamy Pierwsza dzidzia?

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
moj maz wpadl na genialny pomysl ze z kazdej wyplaty bedzie kupowal paczke pampersow... niby wszystko ok,ale ja bym sie wstrzymala do 4 miesiaca bo niewiadomo jak sie to wszystko potoczy...
To jest bardzo dobry pomysł. Ja też planuję tak robić, aby takie rzeczy kupować wcześniej. Z Paulą tylko ubranka kupowałam jak dowiedziałam się jaka będzie płeć, a wszystko inne kupowane było na sam koniec. Masakryczny wydatek.
Stary 2012-02-13, 14:32   #2231
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Cześć. Chyba Cię kojarzę z Sierpniowych Panien Młodych.
Gratuluję
ja się właśnie zastanawiałam skąd kojarzę Twój nick
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
witam nowa mamusiemilo ze do Nas wpadłas

dziewczyny moj zoladek dzis przechodzi samego siebie.. rano na sniadanie zjadlam bulke..i nie minela minuta wszystko teraz mowie zjem sobie pierozki na obiad bo zglodnialam i to samo.. ja juz niewiem co ja mam jesc, chyba sucje bulke bo nic innego mi nie pozostalo
ja jakoś nie odczuwałam za bardzo ciążowych dolegliwości, czasami rano nudności ale wydaje mi się że to spowodowane zbyt długim niejedzeniem... dziś rano byłam w kościele - teściowa jakąś tam mszę zamówiła - no i jak siedziałam zrobiło mi się słabo duszno i niedobrze, TŻ mnie wyprowadził na zewnątrz i gdybym miała czym to pewnie bym a tak to mnie tylko podrywało pierwszy raz coś takiego miałam było mi kilka razy słabo i niedobrze ale nigdy nie brało mnie na wymioty...
Stary 2012-02-13, 14:33   #2232
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, podczytuję Was trochę jak mam więcej siły, ale nie powiem, ciężko jest. Radość z ciąży minęła, co rano budzę się i martwię. Gdyby nie TŻ, zapłakałabym się. Jutro idę do szpitala na badania prenatalne, które mam nadzieję coś wyjaśnią. Boję się cholernie, jakoś brakuje mi wiary... Sytuacja w której jestem może mieć mnóstwo, całkiem różnych zakończeń, ale ja staram się nie nastawiać na nic, bo jeśli okaże się, że dzidziuś nie da sobie rady, to wolę być na to, przynajmniej w małym procencie, przygotowana (o ile tak się w ogóle da). Trzymajcie kciuki, ja trzymam za Was i wasze kolejne wizyty, chociaż nie jestem na bieżąco.
Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze Bądź dobrej myśli, jakby nie było pozytywne myślenie dużo daje.
Stary 2012-02-13, 14:35   #2233
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Witamy Pierwsza dzidzia?
tak i stąd te obawy
Stary 2012-02-13, 14:45   #2234
lukrecja_25
Wtajemniczenie

yyy ja postanowiłąm tez po zakonczeniu 1 trymestru kupować rzeczy typu wanienka jakaś, pościel, artykuły higieniczne , ubranka tylko na malucha takieggo po wyjściu ze szpitala w różnych rozmiarach tych małych bo nie wiadomo jaki dzidek będzie no i kocyki takie tam w kolorze uniwersalnym wózek se myśle gdzieś kupie moze jak bedzie 7 miesiąc i łóżeczko też a tak to te całe butelki jakieś takie te drobne rzeczy ale których jednak trzeba sporo kupic postanowiłąm systematycznie bo potem za duzy wydatek jednorazowo bedzie
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:13   #2235
Agnes!84!!
Rozeznanie

Ja to muszę w pierwszej kolejności wyremontować pokój dla dziecka i nie tylko, także już teraz czeka nas sporo wydatków . Te pierwsze najmniejsze ciuszki na pewno dostanę od rodzinki. Dzieci tak szybko z nich wyrastają...
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:16   #2236
lukrecja_25
Wtajemniczenie

ja nie mam własnie od kogo dostać a z pokojem mam problem z głowy bo my mamy tylko jeden i tak na razie dopóki nie dobudujemy pietra także jedynie kącik dzidkowi wyszykować i tam jakies fiu bździu na scianach
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:46   #2237
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ale się narobiłam dzisiajnajpierw obiad,później sałatka jarzynowa z majonezem,później mąż wrócił z sanek z synkiem więc musiałam myć podłogi w całym mieszkaniu,bo Gracjanek zdążył całe oblecieć w bucikach heh a i pranie jeszcze,ja nie wiem jak mi się to chce robić.
Ale zjedzone łazanki mi to wynagrodziły
Kalpana nawet jak już pójdziesz do gin to potwierdzi Ci ciąże napewno,ja bym poszła dla świętego spokoju żeby się nie martwić.
Ja kolejną wizyte mam za miesiąc czyli to będzie 9/10 tydzień to więcej zobaczejuż sie doczekac nie mogę
Nynka witam Cie serdecznie
U Nas maleństwo będzie miało pokoik ze starszym synkiem,więc remont nie potrzebny bo nie dawno był,ale te zakupy to jak tylko poznam płeć to się za nie wezme. Z małym czekałam długo i potem wyrobić sie nie mogłam,już nie mówiąc ile to wszystko kosztuje,musze sobie zrobić liste tego co potrzebuje kupić czyli wszystkiego bo nie mam nic po synkuale teraz licze na córcie więc większość by się nie przydała i tak.
Faktycznie duzo piszecie kochane,bo jak wejde to nadrobić nie mogę

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2012-02-13 o 15:47
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:49   #2238
Sojka1990
Zadomowienie

a my musimy mieszkanie zmienić na większe...

Ja to dopiero byłam młodą mamą (byłam w sensie ze przy porodzie, bo mamą przecież cały czas jestem:P) bliźniaki w wieku 19 lat no miały się urodzić jakbym miała 20, ale się im 3 miesiące z wyjściem na świat pospieszyło.

i teraz powiem szczerze że jakoś mi tak dziwnie nosic jedno dzieciątko pod sercem nawet jak jestem na USG to czegoś mi brakuje, no bo jak to tak jedno??

i już się nie mogę doczekać kiedy maluch się urodzi, takie lajtowe macierzyństwo z jednym niemowlakiem u boku i dwiema 3latkami. z jednym niemowlakiem. heh jak to fajnie brzmi
Powiem wam szczerze, że po odchowaniu bliźniaczek, gdzie roboty było zawsze 2 razy wiecej, 2 razy wiecej wstawania w nocy, 2 razy więcej karmień kąpieli itp i praktycznie sama bo chłop w Holandii siedział zeby na to wszystko wyrobić, zawsze sobie myślałam jak dużo czasu muszą mieć mamusie pojedyńczych dzieciaczków, bo skoro ja przy 2jce mam czas na gazetke, sprzątanie, pranie i gotowanie to przy jednym musi być totalny lajcik a moje laski wcale łatwe nie były. od godziny 18stej non stop wrzaski nie wiadomo dlaczego, kilkumiesięczne nocne wycie spowodowane kolkami i innymi ustrojstwami, Hanka noszona na rękach do 6rano bo jej się pory pomyliły a w międzyczasie Jula budząca się z wrzaskiem a ręce tylko dwie..

i pamiętam że zawsze wkurzały mnie znajome ktore tak narzekały że tak im ciężko że na nic czasu nie ma, że nie wyspane, że nie dają rady.
Stary 2012-02-13, 16:02   #2239
201804160904
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 201804160904
Czas edycji: 2012-02-13 o 16:03
201804160904 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 16:12   #2240
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
yyy ja postanowiłąm tez po zakonczeniu 1 trymestru kupować rzeczy typu wanienka jakaś, pościel, artykuły higieniczne , ubranka tylko na malucha takieggo po wyjściu ze szpitala w różnych rozmiarach tych małych bo nie wiadomo jaki dzidek będzie no i kocyki takie tam w kolorze uniwersalnym wózek se myśle gdzieś kupie moze jak bedzie 7 miesiąc i łóżeczko też a tak to te całe butelki jakieś takie te drobne rzeczy ale których jednak trzeba sporo kupic postanowiłąm systematycznie bo potem za duzy wydatek jednorazowo bedzie
Dobry pomysł. Poczekam jeszcze do usg, które odbędzie się już 20 lutego.
Jak wszystko będzie dobrze to też powoli zacznę robić małe zakupy

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
a my musimy mieszkanie zmienić na większe...

Ja to dopiero byłam młodą mamą (byłam w sensie ze przy porodzie, bo mamą przecież cały czas jestem:P) bliźniaki w wieku 19 lat no miały się urodzić jakbym miała 20, ale się im 3 miesiące z wyjściem na świat pospieszyło.

i teraz powiem szczerze że jakoś mi tak dziwnie nosic jedno dzieciątko pod sercem nawet jak jestem na USG to czegoś mi brakuje, no bo jak to tak jedno??

i już się nie mogę doczekać kiedy maluch się urodzi, takie lajtowe macierzyństwo z jednym niemowlakiem u boku i dwiema 3latkami. z jednym niemowlakiem. heh jak to fajnie brzmi
Powiem wam szczerze, że po odchowaniu bliźniaczek, gdzie roboty było zawsze 2 razy wiecej, 2 razy wiecej wstawania w nocy, 2 razy więcej karmień kąpieli itp i praktycznie sama bo chłop w Holandii siedział zeby na to wszystko wyrobić, zawsze sobie myślałam jak dużo czasu muszą mieć mamusie pojedyńczych dzieciaczków, bo skoro ja przy 2jce mam czas na gazetke, sprzątanie, pranie i gotowanie to przy jednym musi być totalny lajcik a moje laski wcale łatwe nie były. od godziny 18stej non stop wrzaski nie wiadomo dlaczego, kilkumiesięczne nocne wycie spowodowane kolkami i innymi ustrojstwami, Hanka noszona na rękach do 6rano bo jej się pory pomyliły a w międzyczasie Jula budząca się z wrzaskiem a ręce tylko dwie..

i pamiętam że zawsze wkurzały mnie znajome ktore tak narzekały że tak im ciężko że na nic czasu nie ma, że nie wyspane, że nie dają rady.
Wow, faktycznie młodziutka byłaś Masz już dużo doświadczenia.
Z jednym na pewno będzie Ci łatwiej.
Stary 2012-02-13, 16:32   #2241
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hahaha, ludzie faktycznie w głupoty wierzą. Rozumiem, że to może być dla żartu...
W sumie to co złego jest w rudych? Brat mojego męża jest rudy, a nikt nigdy się z niego nie naśmiewał, do tego jest zupełnie przystojny.
No poprostu niektórzy ludzie już tak mają. Ja też nie widze nic złego w ludziach o rudym kolorze włosów. Sama kiedyś farbowałam się na taki... No ale mam taka kolezanke i ona mówiła to całkiem serio.
Cytat:
Witamy, ja też tp mam na 27 sierpnia, ale w tym wątku łatwiej dogadać mi sie z dziewczynami, uwielbiam tu zagladać, tam ciezko było się wbić.
Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Z całego serca życzę Ci, żeby wszystko było dobrze. Trzymam kciuki
Cytat:
Ja chyba zaczne kupować powoli rzeczy jak bede znała płeć. Jeśli chodzi o ciuszki to bardzo dużo bedziemy mieli od mojego meza brata, jego synek ma teraz 4 mies. i juz dla nas odkładają ubranka, wózek też i wiele innych rzeczy. A łóżeczko mamy juz w domu, bo dostalismy od mojej kuzynki Zostalo mi do kupienia, pampersy, kosmetyki, przewijak, reczniki, szlafroczek, butelki, rozek itp. Już nie mogę doczejać się kiedy bede kompletowała wyprawkę dla maluszka.
A ja właśnie objadam sie algida śmeitankowo-orzechowa, pychota...

Edytowane przez Martarynka
Czas edycji: 2012-02-13 o 16:35
Martarynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 16:43   #2242
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to muszę w pierwszej kolejności wyremontować pokój dla dziecka i nie tylko, także już teraz czeka nas sporo wydatków . Te pierwsze najmniejsze ciuszki na pewno dostanę od rodzinki. Dzieci tak szybko z nich wyrastają...
ja również tych najmniejszych raczej nie będę kupować mama mówiła że ma coś po moim najmłodszym bracie (8 lat) to zobaczę czy coś z tego się będzie nadawało a jak nie to moja była sąsiadka ma 2-letniego synka i może po nim jej coś zastało a no i siostra cioteczna też ma 3 latka więc mam od kogo wziąć jakby co my niestety pokoju dla dziecka na razie nie robimy dom TŻa taki duży ale teściowa zrobiła problem jak zagospodarowaliśmy sobie drugi pokój żeby mieć gdzie jakichś znajomych zaprosić bo jakoś nie widziało mi się to w sypialni ani w pokoju gdzie stały teściowej 30-letnie meble na razie bobas więc pomieszka z nami a później się zobaczy chcielibyśmy całe piętro mieć dla siebie, zrobić oddzielną kuchnię ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie
Cytat:
ja również mam zamiar kupować rzeczy już wcześniej tylko przeraża mnie fakt że nie będę miała gdzie tego trzymać bo na strychu nie mam zamiaru
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Ale się narobiłam dzisiajnajpierw obiad,później sałatka jarzynowa z majonezem,później mąż wrócił z sanek z synkiem więc musiałam myć podłogi w całym mieszkaniu,bo Gracjanek zdążył całe oblecieć w bucikach heh a i pranie jeszcze,ja nie wiem jak mi się to chce robić.
Ale zjedzone łazanki mi to wynagrodziły
Kalpana nawet jak już pójdziesz do gin to potwierdzi Ci ciąże napewno,ja bym poszła dla świętego spokoju żeby się nie martwić.
Ja kolejną wizyte mam za miesiąc czyli to będzie 9/10 tydzień to więcej zobaczejuż sie doczekac nie mogę
Nynka witam Cie serdecznie
U Nas maleństwo będzie miało pokoik ze starszym synkiem,więc remont nie potrzebny bo nie dawno był,ale te zakupy to jak tylko poznam płeć to się za nie wezme. Z małym czekałam długo i potem wyrobić sie nie mogłam,już nie mówiąc ile to wszystko kosztuje,musze sobie zrobić liste tego co potrzebuje kupić czyli wszystkiego bo nie mam nic po synkuale teraz licze na córcie więc większość by się nie przydała i tak.
Faktycznie duzo piszecie kochane,bo jak wejde to nadrobić nie mogę
witam również ja tez się martwiłam kosztami ale TŻ powiedział żeby tym sobie głowy nie zawracać, bo czy w maju czy w sierpniu i tak trzeba to samo kupić
Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Witamy, ja też tp mam na 27 sierpnia, ale w tym wątku łatwiej dogadać mi sie z dziewczynami, uwielbiam tu zagladać, tam ciezko było się wbić.

Ja chyba zaczne kupować powoli rzeczy jak bede znała płeć. Jeśli chodzi o ciuszki to bardzo dużo bedziemy mieli od mojego meza brata, jego synek ma teraz 4 mies. i juz dla nas odkładają ubranka, wózek też i wiele innych rzeczy. A łóżeczko mamy juz w domu, bo dostalismy od mojej kuzynki Zostalo mi do kupienia, pampersy, kosmetyki, przewijak, reczniki, szlafroczek, butelki, rozek itp. Już nie mogę doczejać się kiedy bede kompletowała wyprawkę dla maluszka.
A ja właśnie objadam sie algida śmeitankowo-orzechowa, pychota...
no mi też ciężko było się wbić w tamte towarzystwo bardzo już ze sobą zżyte...
Stary 2012-02-13, 16:54   #2243
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

No to ja też młodziutka mama,bo pierwszego synka urodziłam jak miałam 19 lat,a teraz drugię będzie jak mam 21,ale niczego nie żałuje,ciesze,że dłużej nie czekaliśmy

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:03   #2244
Elmiria
Raczkowanie

Hej mamuśki

Ja mam tak, że mam ochotę na jedzenie rano i wieczorem, a w dzień mnie bardzo mdli od samego gotowania. Dziś zaszaliliśmy, bo były kanapeczki z chlebkiem, masełkiem, łososiem wędzonym i czarnym kawiorem(polecam w Lidlu prawdziwy w bdb cenie.

Ja też nie wierzę w zabobony... i dlatego na przekór wszystkim i wszystkiemu specjalnie jak wybieralam kotka, to takiego czrnego jak smoła przebiega mi przed nogami jakieś 100razy dziennie
axxxa, musisz powiedzieć o tym rodzicom dziecka, bo może oni w takie rzeczy wierzą, a jeśli im wszystko jedno, to sama dobrze się zastanów, czy ty się tego boisz, chcesz czy nie, bo nastawienie psychiczne jest tu kluczowe.

Martarynka, padłam jak przeczytałam tekst od tej ginki Mam nadzieję, że ją zmieniłaś?

Agnes, ja też mam takie bóle podbrzusza, jak na okres, trwają ok 5min i czasem nawet 3-4razy dziennie.

Ja też muszę najpierw zrobić remon pokoju dziecięcego, a potem już będę mogła coś kupować, żeby mieć, gdzie to składać Lukrecja, to dobry pomysł, żeby kupować już coś zawczasu, choć powiem szczerze, że ja zielona w tym jestem, nie mam pojęcia, co mam kupować

Kalpana, ja byłam na początku 6go tygodnia i jeszcze było widać tylko pęcherzyk ciażowy. Rzadko który lekarz zobaczy cokolwiek więcej w piątym tygoniu. Teraz jestem umówiona na środę, to będzie 7tyd.6dni, mam nadzieję, że już zobaczę i usłyszę

nynka, witam cię w naszym gronie bardzo dobrze trafiłaś, bo tu panuje bardzo miła i przyjazna atmosfera i wszystkie mamuśki są super.
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:04   #2245
coventry
Raczkowanie

hej dziewczynki, witam nowe mamusie
ja dziś rano byłam na badaniach, zaraz odbiore wyniki, a jutro wizyta, najgorsze że rz.... jak kot, i jem jedynie chlebek z masełkiem, nic innego i nie wchodzi i trudno mi wysiedziec w pracy te 8H tym bardziej ze nic nie powiedziłam jeszcze, jedynie koleżanka z pokoju wie, ale pewnie i tak by się domysliła po moim zachowaniu
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:07   #2246
Elmiria
Raczkowanie

Adunia, trzymam za was kciuki kochana, z całego serca wam życzę, żeby wszystko się ułożyło
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:35   #2247
Agnes!84!!
Rozeznanie

Dziewczyny czy lekarz zlecił Wam badanie cytomegalii IgG i IgM? Co to za cholerstwo?
Jak pytałam o koszty badań w recepcji mojej przychodni to pani się zdziwiła że mam zbadać beta HCG bo skoro wiadomo że jestem w ciąży, to jest zbędne. To już nie wiem...
Dzięki za odpowiedź Elmiria.
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:47   #2248
lidka0308
Zadomowienie

Witam wszystkie nowe i zadomowione mamusie!
Trzy dni nie zaglądałam a tu tyle powstało, że nie daję rady nadrobić bo kiepsko się czuję ostatnio. Jakieś takie osłabienie mnie dopadło i mdłości mnie wykańczają dodatkowo wszystko ale to normalnie wszystko mi śmierdzi nawet woda w kranie jak się myję. Higienę zachowuję normalnie tak jak przedtem i nawet ja sama sobie śmierdzę masakra jakaś!!!
Adunia trzymaj się kochana! Będę Was wspierać dobrymi myślami!
Jutro nareszcie wizyta!!!!Pierwszy raz zobaczę Kropka a mój mąż "niewierny Tomasz" może jak też zobaczy to w końcu do niego dotrze, że on tam jest, bo na razie czasem chyba zdarza mu się zapomnieć hihihi.
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:55   #2249
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny czy lekarz zlecił Wam badanie cytomegalii IgG i IgM? Co to za cholerstwo?
Jak pytałam o koszty badań w recepcji mojej przychodni to pani się zdziwiła że mam zbadać beta HCG bo skoro wiadomo że jestem w ciąży, to jest zbędne. To już nie wiem...
Dzięki za odpowiedź Elmiria.
ja takich badań nie miałam zlecanych i niestety nie wiem co to

a co do zdziwienia pani w recepcji.. cóż.. pogratulować jej wiedzy
Stary 2012-02-13, 17:55   #2250
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Agnes!84!! to jest taki wirus który w ciąży jest bardzo niebezpieczny i dlatego się robi badanie na jego nosicielstwo.
IgG pokazuje czy masz przeciwciała a IgM czy aktualnie jesteś chora.
Ja miałam robione IgM
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości