|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
|
|
#2222 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
witam przyszłe mamusie
a poza tym, udzielałam się wcześniej w wątku mamuś lipcowo-sierpniowych ale nie mogłam się tam odnaleźć, niektóre z nich znają już płeć, kupują już rzeczy dla dziecka a ja dopiero jutro mam pierwsze usg pomyślałam że może wspólne tematy z Wami będą mi bliższe
|
#2224 | |||||
|
Zakorzenienie
|
wróciłam ... i oczywiście nadrabiania cała masa ... ale już opanowałam i nadgoniłam Was kruszynki
Cytat:
Moim zdaniem spokojnie zaczekaj z tydzień z wizytą, nic się nie dzieje prawda? więc 6/7 tydzień to świetny moment ... u mnie serduszko dopiero w 7t zaczęło bić jak byliśmy w 6t4d to było widać ciało żółte z echem płodu ... a kilka dni później już pięknie tętno pokazane i melodię nam dano posłuchać Cytat:
jest kolejny chlebomaniak ja właśnie świeżutką bułeczkę taką chrupiącą szamam z masełkiem i szyneczką taką pyszną mniam ![]() Cytat:
Sara a nie zastanawiałaś się nad tym aby odpocząć i iść na l4 ? Przecież to wszystko dla maleństwa Cytat:
oj młodziutka jesteś ... ja mam aż jeden rok więcej heh .. My bardzo szybko zdecydowaliśmy się na maleństwo ale niestety życie pisało inną bajkę dla nas ... chociaż najważniejsze że teraz jest wszystko dobrze ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
pewnie że możesz dołączyć do naszego skromnego grona rozkapryszonych mamuś
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
moj maz wpadl na genialny pomysl ze z kazdej wyplaty bedzie kupowal paczke pampersow... niby wszystko ok,ale ja bym sie wstrzymala do 4 miesiaca bo niewiadomo jak sie to wszystko potoczy...
|
|
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, podczytuję Was trochę jak mam więcej siły, ale nie powiem, ciężko jest. Radość z ciąży minęła, co rano budzę się i martwię. Gdyby nie TŻ, zapłakałabym się. Jutro idę do szpitala na badania prenatalne, które mam nadzieję coś wyjaśnią. Boję się cholernie, jakoś brakuje mi wiary... Sytuacja w której jestem może mieć mnóstwo, całkiem różnych zakończeń, ale ja staram się nie nastawiać na nic, bo jeśli okaże się, że dzidziuś nie da sobie rady, to wolę być na to, przynajmniej w małym procencie, przygotowana (o ile tak się w ogóle da). Trzymajcie kciuki, ja trzymam za Was i wasze kolejne wizyty, chociaż nie jestem na bieżąco.
|
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba Cię kojarzę z Sierpniowych Panien Młodych. ![]() Gratuluję |
|
|
|
|
#2228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyny moj zoladek dzis przechodzi samego siebie.. rano na sniadanie zjadlam bulke..i nie minela minuta wszystko teraz mowie zjem sobie pierozki na obiad bo zglodnialam i to samo.. ja juz niewiem co ja mam jesc, chyba sucje bulke bo nic innego mi nie pozostalo
|
|
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ chciał żebym odstawiła tabletki już przed ślubem ale jakoś miałam opory odstawiłam więc we wrześniu no a w grudniu już zafasolkowałam cieszymy się bardzo ale ja też trochę się boję, wiadomo opieka nad takim maluszkiem na pewno nie będzie łatwa...
|
|
#2230 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ło matko i znów tyle nadrabiania. Jak nic trzeba na zwolnienie iść i w domu siedzieć aby być na bieżąco
![]() Mój pęcherz boli coraz bardziej. Poszłam z sikami na badanie, ale muszę jeszcze posiew zrobić. Wynik w czwartek i dopiero wtedy dostanę odpowiedni antybiotyk. Jak na razie mam brać Urosept i pić piwo Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To jest bardzo dobry pomysł. Ja też planuję tak robić, aby takie rzeczy kupować wcześniej. Z Paulą tylko ubranka kupowałam jak dowiedziałam się jaka będzie płeć, a wszystko inne kupowane było na sam koniec. Masakryczny wydatek. |
|||||
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- no i jak siedziałam zrobiło mi się słabo duszno i niedobrze, TŻ mnie wyprowadził na zewnątrz i gdybym miała czym to pewnie bym a tak to mnie tylko podrywało pierwszy raz coś takiego miałam było mi kilka razy słabo i niedobrze ale nigdy nie brało mnie na wymioty...
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2234 |
|
Wtajemniczenie
|
yyy ja postanowiłąm tez po zakonczeniu 1 trymestru kupować rzeczy typu wanienka jakaś, pościel, artykuły higieniczne , ubranka tylko na malucha takieggo po wyjściu ze szpitala w różnych rozmiarach tych małych bo nie wiadomo jaki dzidek będzie
no i kocyki takie tam w kolorze uniwersalnym wózek se myśle gdzieś kupie moze jak bedzie 7 miesiąc i łóżeczko też a tak to te całe butelki jakieś takie te drobne rzeczy ale których jednak trzeba sporo kupic postanowiłąm systematycznie bo potem za duzy wydatek jednorazowo bedzie
|
|
|
|
#2235 |
|
Rozeznanie
|
Ja to muszę w pierwszej kolejności wyremontować pokój dla dziecka i nie tylko, także już teraz czeka nas sporo wydatków . Te pierwsze najmniejsze ciuszki na pewno dostanę od rodzinki. Dzieci tak szybko z nich wyrastają...
|
|
|
|
#2236 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie mam własnie od kogo dostać
a z pokojem mam problem z głowy bo my mamy tylko jeden i tak na razie dopóki nie dobudujemy pietra także jedynie kącik dzidkowi wyszykować i tam jakies fiu bździu na scianach
|
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się narobiłam dzisiaj
najpierw obiad,później sałatka jarzynowa z majonezem,później mąż wrócił z sanek z synkiem więc musiałam myć podłogi w całym mieszkaniu,bo Gracjanek zdążył całe oblecieć w bucikach heh a i pranie jeszcze ,ja nie wiem jak mi się to chce robić .Ale zjedzone łazanki mi to wynagrodziły Kalpana nawet jak już pójdziesz do gin to potwierdzi Ci ciąże napewno Ja kolejną wizyte mam za miesiąc czyli to będzie 9/10 tydzień to więcej zobacze już sie doczekac nie mogę![]() Nynka witam Cie serdecznie U Nas maleństwo będzie miało pokoik ze starszym synkiem,więc remont nie potrzebny bo nie dawno był ,ale te zakupy to jak tylko poznam płeć to się za nie wezme . Z małym czekałam długo i potem wyrobić sie nie mogłam,już nie mówiąc ile to wszystko kosztuje ,musze sobie zrobić liste tego co potrzebuje kupić czyli wszystkiego bo nie mam nic po synku ale teraz licze na córcie więc większość by się nie przydała i tak .Faktycznie duzo piszecie kochane,bo jak wejde to nadrobić nie mogę
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-02-13 o 15:47 |
|
|
|
#2238 |
|
Zadomowienie
|
a my musimy mieszkanie zmienić na większe...
Ja to dopiero byłam młodą mamą (byłam w sensie ze przy porodzie, bo mamą przecież cały czas jestem:P) bliźniaki w wieku 19 lat no miały się urodzić jakbym miała 20, ale się im 3 miesiące z wyjściem na świat pospieszyło.i teraz powiem szczerze że jakoś mi tak dziwnie nosic jedno dzieciątko pod sercem nawet jak jestem na USG to czegoś mi brakuje, no bo jak to tak jedno??i już się nie mogę doczekać kiedy maluch się urodzi, takie lajtowe macierzyństwo z jednym niemowlakiem u boku i dwiema 3latkami. z jednym niemowlakiem. heh jak to fajnie brzmi Powiem wam szczerze, że po odchowaniu bliźniaczek, gdzie roboty było zawsze 2 razy wiecej, 2 razy wiecej wstawania w nocy, 2 razy więcej karmień kąpieli itp i praktycznie sama bo chłop w Holandii siedział zeby na to wszystko wyrobić, zawsze sobie myślałam jak dużo czasu muszą mieć mamusie pojedyńczych dzieciaczków, bo skoro ja przy 2jce mam czas na gazetke, sprzątanie, pranie i gotowanie to przy jednym musi być totalny lajcik a moje laski wcale łatwe nie były. od godziny 18stej non stop wrzaski nie wiadomo dlaczego, kilkumiesięczne nocne wycie spowodowane kolkami i innymi ustrojstwami, Hanka noszona na rękach do 6rano bo jej się pory pomyliły a w międzyczasie Jula budząca się z wrzaskiem a ręce tylko dwie.. ![]() i pamiętam że zawsze wkurzały mnie znajome ktore tak narzekały że tak im ciężko że na nic czasu nie ma, że nie wyspane, że nie dają rady.
|
#2239 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 201804160904 Czas edycji: 2012-02-13 o 16:03 |
|
|
|
#2240 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak wszystko będzie dobrze to też powoli zacznę robić małe zakupy ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
Masz już dużo doświadczenia.Z jednym na pewno będzie Ci łatwiej. |
||
|
|
|
#2241 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zostalo mi do kupienia, pampersy, kosmetyki, przewijak, reczniki, szlafroczek, butelki, rozek itp. Już nie mogę doczejać się kiedy bede kompletowała wyprawkę dla maluszka.A ja właśnie objadam sie algida śmeitankowo-orzechowa, pychota... Edytowane przez Martarynka Czas edycji: 2012-02-13 o 16:35 |
||||
|
|
|
#2242 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no i siostra cioteczna też ma 3 latka więc mam od kogo wziąć jakby co my niestety pokoju dla dziecka na razie nie robimy dom TŻa taki duży ale teściowa zrobiła problem jak zagospodarowaliśmy sobie drugi pokój żeby mieć gdzie jakichś znajomych zaprosić bo jakoś nie widziało mi się to w sypialni ani w pokoju gdzie stały teściowej 30-letnie meble na razie bobas więc pomieszka z nami a później się zobaczy chcielibyśmy całe piętro mieć dla siebie, zrobić oddzielną kuchnię ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja też młodziutka mama,bo pierwszego synka urodziłam jak miałam 19 lat,a teraz drugię będzie jak mam 21
,ale niczego nie żałuje,ciesze,że dłużej nie czekaliśmy
|
|
|
|
#2244 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamuśki
![]() Ja mam tak, że mam ochotę na jedzenie rano i wieczorem, a w dzień mnie bardzo mdli od samego gotowania. Dziś zaszaliliśmy, bo były kanapeczki z chlebkiem, masełkiem, łososiem wędzonym i czarnym kawiorem(polecam w Lidlu prawdziwy w bdb cenie .Ja też nie wierzę w zabobony... i dlatego na przekór wszystkim i wszystkiemu specjalnie jak wybieralam kotka, to takiego czrnego jak smoła przebiega mi przed nogami jakieś 100razy dziennieaxxxa, musisz powiedzieć o tym rodzicom dziecka, bo może oni w takie rzeczy wierzą, a jeśli im wszystko jedno, to sama dobrze się zastanów, czy ty się tego boisz, chcesz czy nie, bo nastawienie psychiczne jest tu kluczowe. Martarynka, padłam jak przeczytałam tekst od tej ginki Agnes, ja też mam takie bóle podbrzusza, jak na okres, trwają ok 5min i czasem nawet 3-4razy dziennie. Ja też muszę najpierw zrobić remon pokoju dziecięcego, a potem już będę mogła coś kupować, żeby mieć, gdzie to składać Lukrecja, to dobry pomysł, żeby kupować już coś zawczasu, choć powiem szczerze, że ja zielona w tym jestem, nie mam pojęcia, co mam kupować![]() Kalpana, ja byłam na początku 6go tygodnia i jeszcze było widać tylko pęcherzyk ciażowy. Rzadko który lekarz zobaczy cokolwiek więcej w piątym tygoniu. Teraz jestem umówiona na środę, to będzie 7tyd.6dni, mam nadzieję, że już zobaczę i usłyszę ![]() nynka, witam cię w naszym gronie
|
|
|
|
#2245 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
ja dziś rano byłam na badaniach, zaraz odbiore wyniki, a jutro wizyta, najgorsze że rz.... jak kot, i jem jedynie chlebek z masełkiem, nic innego i nie wchodzi i trudno mi wysiedziec w pracy te 8H tym bardziej ze nic nie powiedziłam jeszcze, jedynie koleżanka z pokoju wie, ale pewnie i tak by się domysliła po moim zachowaniu |
|
|
|
#2246 |
|
Raczkowanie
|
Adunia, trzymam za was kciuki kochana, z całego serca wam życzę, żeby wszystko się ułożyło
|
|
|
|
#2247 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy lekarz zlecił Wam badanie cytomegalii IgG i IgM?
Co to za cholerstwo?Jak pytałam o koszty badań w recepcji mojej przychodni to pani się zdziwiła że mam zbadać beta HCG bo skoro wiadomo że jestem w ciąży, to jest zbędne. To już nie wiem... Dzięki za odpowiedź Elmiria. |
|
|
|
#2248 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie nowe i zadomowione mamusie!
Trzy dni nie zaglądałam a tu tyle powstało, że nie daję rady nadrobić bo kiepsko się czuję ostatnio. Jakieś takie osłabienie mnie dopadło i mdłości mnie wykańczają dodatkowo wszystko ale to normalnie wszystko mi śmierdzi nawet woda w kranie jak się myję. Higienę zachowuję normalnie tak jak przedtem i nawet ja sama sobie śmierdzę masakra jakaś!!!Adunia trzymaj się kochana! Będę Was wspierać dobrymi myślami! Jutro nareszcie wizyta!!!!Pierwszy raz zobaczę Kropka a mój mąż "niewierny Tomasz" może jak też zobaczy to w końcu do niego dotrze, że on tam jest, bo na razie czasem chyba zdarza mu się zapomnieć hihihi. |
|
|
|
#2249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do zdziwienia pani w recepcji.. cóż.. pogratulować jej wiedzy
|
|
#2250 |
|
Konto usunięte
|
Agnes!84!! to jest taki wirus który w ciąży jest bardzo niebezpieczny i dlatego się robi badanie na jego nosicielstwo.
IgG pokazuje czy masz przeciwciała a IgM czy aktualnie jesteś chora. Ja miałam robione IgM |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

,że poszłam do gin dwa dni po terminie @ jak wyszedł pozytywny test i zbadała mnie,zrobiła usg i powiedziała,że jest ciąża
a te 5 tygdoni to od ostatniej miesiączki czy od zapłodnienia?
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Chyba Cię kojarzę z Sierpniowych Panien Młodych. 

teraz mowie zjem sobie pierozki na obiad bo zglodnialam i to samo.. ja juz niewiem co ja mam jesc, chyba sucje bulke bo nic innego mi nie pozostalo

pierwszy raz coś takiego miałam 

chcielibyśmy całe piętro mieć dla siebie, zrobić oddzielną kuchnię ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie