|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
Paula, nie zmykaj, przecież ciekawie jest wymienić poglądy, dowiedzieć się, jak się inni na to zapatrują, a póki co nikt tu nikogo nie nakłania do zmiany zdania i światopoglądu
Mnie bardzo ciekawią Wasze doświadczenia i opinie. Szczerze mówiąc, w moim najbliższym otoczeniu raczej ważniejsza dla dziecka była po prostu najbliższa rodzina, rodzeństwo rodziców, kuzynostwo, dziadkowie, nie miało natomiast jakiegoś specjalnego znaczenia to, że ktoś tam jest chrzestnym. W końcu ten pomysł, że rodzice chrzestni w razie czego zastąpią rodzonych to taki trochę przeżytek z czasów, gdy umieralność była wyższa, więcej było sierot -- teraz mimo wszystko spodziewałabym się, że w razie jakiejś tragedii dzieckiem zaopiekuje się raczej najbliższa rodzina niż ewentualni chrzestni... |
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Znam to...
Moja rodzina zaakceptowala moje zdanie. Z rodzina TZ gorzej. Objadam sie tymi zelkami czarnymi, z lukrecja Pycha TZ mi kupil w tesco. To nie sa haribo, tylko inne, ale tez dobre.
|
#4413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie raz zaskoczyło, jak ksiądz wydarł się na moją mamę podczas spowiedzi, na cały kościół! że jest idiotką skoro wzięła rozwód z moim ojcem... A to było patologiczne małżeństwo i dobrze się stało, że się rozwiedli... Mama zapłakana powiedziała tylko "to Bóg mnie będzie sądzić, a nie ksiądz" od tamtej pory nie chodzi do spowiedzi... A jak wiadomo spowiedź nie zawsze służy odpuszczeniu grzechów, czasami człowiek szuka ukojenia i pocieszenia... Babcie starej daty, ich się nie przekona ![]() Mojego kumpla babcia pamięta jak do miasta wjechał pierwszy pociąg. Opowiadała jak baby uciekały przed nim, bo myślały, że to szatan ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
Kiedyś przecież chrzczono dopiero dorosłych, przykład - Jezus Chrystus ![]() Daj trochę
|
||
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie strasznie irytuje to takie oczekiwanie po chrzestnych, że będą robić dziecku super ekstra prezenty, lepsze niż ktokolwiek inny i właściwie nastawienie większości osób teraz, że chrzestni od tego są.
Ja osobom, które wybiorę na chrzestnych od razu zapowiem, że nie oczekuję od nich dawania dziecku ekstra prezentów czy kasy. Po prostu chcę wiedzieć, że jeśli coś się z nami stanie, będę mogła na nich liczyć, że dziecku pomogą. Z tego też powodu na chrzestnych wybieramy osoby z rodziny.
|
#4415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo modli się jak słońce jest pomarańczowe wieczorem, bo to źle znaczy
|
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nigdzie nie ma
Ale już mi się przejadły ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Idę do sklepu z TŻ Kupimy jakieś gazety i coś na kanapki, bo wszystko zjedzone...Aż musiałam na śniadanie jeść jajecznicę |
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam duzo roboty...
Tz jest jakis dziwnie poddenerwowany, ja jednak zostaje w domu... Nie wiem co sie dzieje, jest smutny nie umie usiedziec na miejscu i w ogole to najlepiej niech juz idzie do pracy bo mnie to denerwuje ja mu mowie jedno a on i tak swoje... |
|
|
|
#4420 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
No cena zabójcza. Butelka jest mała na oko jakieś 300-350 ml
Korci mnie,żeby spróbować,ale szkoda mi kasy![]() Cytat:
Jaki ma smak ten syrop?? Hehehe Cytat:
![]() Hehehe Cytat:
![]() Cytat:
. Mąż ma siostre.Ale chrzestnym będzie szwaier męża,bo ja z kuzynostwem kontaktu nie utrzymuje,a małżeństwa nie chcemy . Bo w życiu różnie bywa. Na naszym ślubie nie było chrzestnych męża,bo się rozwiedli . A ja na chrzestną chciałabym moją przyjaciółkę. Sama ma małe dziecko, będzie ze mną przy porodzie, pomagała nam przy weselu, powiedziała że przy dziecku czy w mieszkaniu jak będę chciała to też pomoże,pokaże "co i jak" . Jej mąż to b.dobry kolega mojego męża-znają się od dzieciństwa. Ostatnio razem malowali ściany u nas w mieszkaniu![]() . Wiem,że pewnie teściowa ,będzie miała pretensje do nas o to. Ale to nasz wybór, w pełni świadomy. Nawet wczoraj rano rozmawialiśmy o tym i jesteśmy pewni ,że własnie tak chcemy.
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
tez jest chory i do tego musi isc do pracy wiec jest jak male dziecko.... albo i gorzej... chodzi marudzi caly czas i jest okropny...
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój jak jest chory to gorzej jak z dzieckiem... co 10 minut będzie temperaturę mierzył, leżał, marudził i trzeba skakać wokół niego z gorącą herbatką. Dodam, że to tylko przy przeziębieniu cóż ten typ tak ma...
|
|
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
hehe mój małż też jak ma przeziębienie, to się zachowuje jakby umierał. Ehhh te chłopy, taka niby silna płeć
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciliśmy ze sklepu tylko z czekoladą
|
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Już mu zrobiłam - dzidziusia. Starczy mu
A tak serio to nic mu nie kupuję, bo skonfiskował mi kasę Za dużo wydawałam I albo pójdziemy do kina, albo do kawiarni na ciacho
|
|
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wierzę że go bolało ale żeby od razu cały przykurczony chodził tak, mój zobaczy jutro bobola na usg
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi na nosie rośnie, bo mnie boli cały płatek nosa
|
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() serio pomaga
|
|
#4432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie że macie już chrzestnych,u mnie będzie problem,ale jeszcze troche czasu mamy na decyzje![]() nie nie robimy sobie prezentów,mamy sajgon jeszcze z przeprowadzką i ustaliliśmy że jak się ogarniemy to wybierzemy się gdzieś na obiad a póżniej pojedziemy po łóżeczko materac i może pościel dla maluszka
|
|
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Smaruje maścią cynkową...
Byłam w Inter Marche i nie mają lukrecji chamy jedne Powinni ją sprowadzić specjalnie dla kobiet w ciąży---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Myślicie, że damy radę naskrobać 14 stron dzisiaj?
|
|
|
|
#4434 | ||
|
Wtajemniczenie
|
No , najwazniejsze że 9.03 już wraca
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
. No , podejrzewam że nasza decyzja zostanie głównym tematem w rodzinie męża. Ale co tam-moje dziecko i moje decyzje
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
jej ale jestem dziś zla! masakra!
Bylam w salonie plus nie mogę wziąć jeszcze tel bo się oferta jeszcze nie wyświetla. ok luz stwierdziłam że poczekam bo spodobał mi się telefon który kosztował by najmniej 200 zł więc pewnie nie Dlugo będzie tańszy. i poszłam zaniesc do kolegi do komisu mój by zobaczył czemu nie chodzi. I co? telefon kradziony i zablokowali... masakra czy ja mam pecha czy mi się zdaje? jeszcze w domu net mi szwankuje i już w ogole Dupa
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-02-13 o 14:54 |
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek to ładna sprawa z tym telefonem
|
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie zasłodziło
|
|
|
|
#4439 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My nie robimy sobie prezentów. Wieczorem zrobimy sobie pyszny deser i będziemy się zajadać. A potem narzekam na druga brodę .
|
|||
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko kolację dobra.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

Pycha
TZ mi kupil w tesco. To nie sa haribo, tylko inne, ale tez dobre.

Chyba stanie na mojej kuzynce, która też była świadkiem na naszym ślubie. Ale jakoś nie do końca jestem przekonana. Jeszcze się zobaczy...
cóż ten typ tak ma...