|
|
#151 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Haft wstążeczkowy :)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Blog o sposobie farbowania jest tu http://aploch.blox.pl/2009/12/Mial-byc-piateczek.html Przynajmniej nie wydaje się pieniędzy na farby. |
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Urwanyguziku czy masz już książkę Ann Cox po polsku?
|
|
|
|
|
#155 |
|
Rozeznanie
|
książkajest do pobrania tutaj
komikuj.pl/hugochomik/Galeria/haft+wst*c4*85*c5*bckowy/Guide-pratique-de-la-Broderie%281%29,201127040 .jpg zamień tylko "k" na "ch" i gotowe Edytowane przez urwanyguzik Czas edycji: 2011-03-18 o 09:10 |
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za podpowiedź
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam dla Ciebie niespodziankę, są do kupienia muliny jedwabne z naturalnego jedwabiu i wiskozowego. Cena badzo przystepna bo naturalny 3,50 zł za motek 7m i 108 kolorów, tylko pranie w tem. chyba do 65 stopni,ale wiskozowy tylko po 1,85 zl motek- 80 kolorow plus cieniowane i można prać do 95 stopni.Jest tam też mulina do wyczesywania aby otrzymać puszek i metalizowane. Fajne byłby na kwiaty D3.Można wyszyć bawełnianą i wpleść część jedwabnej an połysk. A bawełniana bardzo tania, bo po 1,99 i to firmy Madeira, czyli bardzo dobra jakość. http://www.hobbystudio.pl/katalogi/h...h_madeira.html Jak będziesz miała coś gotowego, to się pochwal ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście, że się pochwalę i zamieszczę na blogu. P.S. A gdzie Ty się chwalisz swoimi pracami? |
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W efekcie pewno najładniej wyjdzie jak pofarbujesz farbami.Jakie kupiłaś? Takie do malowania na tkaninie czy farby do materiałów, takie zwykłe? W takim razie będę częściej wchodziła na Twojego bloga aby zobaczyć co Ci wyszło. Na razie nigdzie się nie chwalę, co prawda gdzieś się zalogowałam aby prowadzić bloga, ale znając siebie, to nie będę miała na to czasu,więc szkoda zaczynać. Pierwsze to muszę się nauczyć wkładać zdjęcia do komputera ![]() ![]() Aa jeszcze tanie są tasiemki w pasmanterii w woj. dolnośląskim,ale musiałabym zapytać koleżanki w jakim mieście,bo ona podawała mi ceny z tej pasmanterii i są podobne do tych z Warszawy. Powodzenia |
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A zdjęcia nauczysz się ściągać w 3 sekundy. Mnie na początku też to przerażało. Pozdrawiam serdecznie!
|
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Czekam na wyniki, ciekawe jak Ci wyjdzie. Powoli przygotowuję się do haftu płaskiego, chętnie bym tło pomalowała. Do wstążeczkowego też pomalowane fajnie by wyglądało. W takim razie uzbrajam się w cierpliwość, mam nadzieję,ze wyjdzie dobrze i będę mogla też kupić te farby . |
|
|
|
|
|
#162 |
|
Przyczajenie
|
Witam, jestem nowa.Od dłuższego czasu usiłuje znależć coś o hafcie wstążezckowym.Książka którą prezentujesz jest nie do zdobycia w księgarniach i na allegro.Kupiłam inną ale tam są "instrukcje" dwóch kwiatków. Jesli to możliwe to też bardzo bym chciała skany tej ksiązki. Będę na tę książkę polować a tym czasem mogłabym już się uczyć. Jestem bardzo ciekawa czy te hafty są trwałe tzn. czy sie je pierze? jak je odświerzać no i jak to wyglądają na lewej stronie. To rewelacyjne haft, jestem zdziwiona, że tak mało jest na ten temat informacji.Pozdrawiam Jola ( jwilczek@op.pl )
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już je mam, ale wstyd się przyznać, bo jeszcze ich nie wypróbowałam. mam nadzieję, że w święta będę miała więcej czasu. |
|
|
|
|
|
#165 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
czy możesz mi powiedzie ć gdzie mozna kupić tę książkę? |
|
|
|
|
#166 |
|
Przyczajenie
|
Praktycznie - nigdzie. Jest 1 na allegro ale zdzierca za książę która kosztowała naście złotych chce 149,99zł. Nie popieram spekulantów. Trzeba (dla celów prywatnych a nie zarobkowych) dostać od kogoś życzliwego ściągnąć skan. Jest to możliwe na "chomiku"- jeśli ktoś jest biegły w te klocki - ja niestety nie potrafię. Udało mi się zamówić ( prawdopodobnie jedyną ostatnia - przecenioną na 8 zł a nie 149,00zł jak u spekulanta- książkę o hafcie przestrzennym. Wyczytałam o tym hafcie na jakimś forum i teraz niecierpliwie czekam na dostawę. Jak się zapoznam z treścią książki to podzielę sie wrażeniami na forum. Nie jestem biegła w poruszaniu sie na forach ale usiłuje odpowiedzieć na pytanie "SIKORKAJ1" Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#167 |
|
Rozeznanie
|
Leniwe ludziska!!! Skoro poszukujecie tak tej książki to przejrzyjcie ten wątek, bo są tu do niej linki, ale trzeba się odrobinę wysilić!!! Link jest 12 postów niżej!!! I piszcie do kogo zadajecie pytanie, bo jak tak w próżnię piszecie "czy możesz mi powiedzieć?" to nikt nie wie do kogo jest skierowane to pytanie. Zupełnie inaczej brzmi "czy możecie mi powiedzieć?" Może i wyjdę na gbura, ale mam dosyć już e-maili i pytań o tę książkę skoro link do niej jest jeszcze na tej samej stronie! To jest już dla mnie wygodnictwo!
Edytowane przez urwanyguzik Czas edycji: 2011-04-20 o 18:44 |
|
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, niedawno się spotkałam z haftem wstążeczkowym i bardzo mi się spodobał. Ściągnęłam książkę i właśnie próbowałam wyszyć kwiatka wstążeczką którą miałam w domu 7mm.
Myślałam, że to będzie prostsze ale przewleczenie grubej wstążki przez materiał to jakaś tragedia. Robią się wielkie dziury a wstążka jest sztywna i brzydko się układa. Czy to kwestia braku wprawy czy może używam złej wstążki? Może są do kupienia takie bardziej miękkie niż ta najzwyklejsza za 1,80 lub 3 zl/m którą ja mam? W książce pisało o jakiś jedwabnych ale ja jestem całkiem zielona i nie wiem jaka jest ta którą mam. A może biorę zły materiał (jakiś zwykły bawełniany)? Byłabym wdzięczna za radę, bo te hafty których zdjęcia tu zamieszczacie są naprawdę śliczne i też bym tak chciała wyszywać
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zmiękcz wstążeczki: wymocz w ciepłej wodzie z płynem do mycia naczyń, potem odciśnij w ręczniku i niech wyschną same. To trochę pomoże, ale mi też igła czasem ciężko przechodzi przez materiał. Musi to być groszówka. Musisz też za każdym razem prostować wstążeczkę i rozkręcać ją. Ja na bawełnianym nie haftowałam, ale na takim błyszczącym i gładkim materiale troszkę jest to jak satyna. |
|
|
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, były już dwie odpowiedzi ktorych teraz nie ma, ale zdążyłam przeczytać :P Dziekuje Wam bardzo za radę. Właśnie wczoraj je wymoczyłam w wodzie z płynem, ale potem wypłukałam, widać niepotrzebnie. Ale co najśmieszniejsze, jedna wstążeczka zmiękła a druga nie..hmm :P Tak więc spróbuje haftowania po świetach, jak już mama przestanie mnie ganiać :P:P:P
Wesołych świąt pomocnym forumowiczkom
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#172 |
|
Przyczajenie
|
Moja odpowiedź tez znikła, a podałam dokładnie jak ściągać z chomika ksiazke i koleżance wyżej tez odpowiedziałam i podałam link gdzie może tanio kupić wstążeczki, a nie w cenie za jaką kupiła metr. Za ponad 3 zl satynowej za metr, to może kupić kilkadziesiąt metrów. Cały mój olbrzymi tasiemiec przepadł.Nie bardzo mi się chce teraz pół godziny pisać odpowiedzi jeszcze raz.
|
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
ema33, zdaje sie ze juz wczesniej pisalas cos o hurtowym zakupie wstazeczek. ok 4 zl za 25 m w okolicach Wa-wy? Ja mieszkam w Warszawie wiec czy mogłabyś mi dokładnie powiedziec gdzie sie to kupuje? a sa tam wezsze niz 0,6cm ?
Szkoda że twój post zniknął. Akurat tego nie zdazylam przeczytac
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#174 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
P.H. " Pascala"ul. Matuszewska 14 (hala D-1) - wjazd od ul. Utrata. ich strona http://www.pasgala.com.pl/a/4/Aktualności Od razu na samej górze masz reklamowe zdjęcia i są tam wstążeczki atlasowe. Są 3 mm, ale nie znam ceny, 6 mm- kosztuje 4,03 zł = co daje16 gr/1m, 12 mm wychodzą po 36 gr/1m - krążek kosztuje 9,08 zł. Jakie są szerokości taśmy masz podane w dziale -taśmy pkt atłas. Miłych zakupów Przy okazji podasz nam po ile jest 3 mm ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
Jeszcze jedno info - część tych wstążek ( niewielka w stosunku do adresu j.w/) jest mozliwa do kupienia w sklepie internetowym jako cały krazek ale też w metrach ( wychodzi wówczas drożej,ale można wiecej kolorów mieć ) http://www.bazardekoracji.pl/ z boku jest spis - wstążki w krążkach i wstażki.W dziale wstążki klikamy na atłasowe i rozwija się lista szerokości ..itd Jedwabne gdzie kupić podawałam w wcześniejszych informacjach. |
||
|
|
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
ema33 dziekuje bardzo za informację, dam znac w sprawie cen jesli bede cos wiedziala.
|
|
|
|
|
#176 |
|
Rozeznanie
|
Coś nam wątek padł, a szkoda. Tak nie może być! Dlatego bardzo proszę wszystkich, którzy tu zaglądają o pochwalenie się swoimi pracami.
Ja dopiero teraz ukończyłam swoją pierwszą pracę wstążeczkową. Długo to trwało, bo to poduszka. Efekty pokażę jak tylko obrobię zdjęcia. Czekam na Wasz odzew |
|
|
|
|
#177 |
|
Rozeznanie
|
Puk, puk... Jest tu ktoś??? Ema33 Ciebie tez nie ma?
Zgodnie z obietnicą wstawiam kilka zdjęć mojej poduszki. Edytowane przez urwanyguzik Czas edycji: 2012-02-12 o 10:31 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Poduszka wygląda rewelacyjnie! Aż trudno uwierzyć że to dopiero Twoja pierwsza praca.
Ja kiedyś chciałam spróbować tego rodzaju haftu, ale niestety nie trafiłam na żadną książkę w języku polskim i odszyfrowanie co oznaczają poszczególne elementy we wzorach było dość trudne. Przez to uznałam że nie będę ryzykować, żeby na końcu nie okazało się że efekt był daleki od zamierzonego. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.

ale cudo ,poezja.Pięknie wykonałaś ją ,zachwycająca.
klaski: