|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
Cytat:
ja tam akceptuje to święto i przeważnie jakoś staramy się je spędzić inaczej wiadomo że kochać się powinno cały rok ale to mi też przypomina pierwsze walentynki nasze jak jeszcze gówniarzami byliśmy nie lubię tylko tego napędzania rynku np tulipany w tesco jeszcze w tamtym tyg kosztowały 10 zł bukiecik dziś 25 zł tak samo róże my sobie raczej tylko jakis drobny symbol kupujemy
|
|
#4022 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
Maruda, Muffinka, Anusia, Jagodzia, Gosza, Bluesky, Asienka, Kicia, Paulinka, E87, Inusia - dziękuję za opinie odnośnie biżuterii
Widzę, że trzeci zestaw wygrywa. Mi samej też podoba się najbardziej komplet 3 i 4, ale z naciskiem na 4 Chociaż chyba faktycznie ten trzeci zestaw lepiej by wyglądał przy wyrazistym, amarantowym bukiecie. Najgorsze jest to, że oba komplety są niedrogie i mam ochotę kupić dwa Może tak zrobię i na przymiarkach w czerwcu zdecyduję? Cytat:
Dlatego właśnie tak piszesz - trzeba dopasować makijaż do osoby i ja się w 100% z tym zgadzam. Tylko, że osoba to nie tylko uroda, lecz przede wszystkim charakter wg mnie. Nie każdy dobrze czuję się w ciemnym makijażu, nie każdy w jasnym i profesjonalistka powinna wypytać o to PMkę przed malowaniem, bo każda dziewczyna ma własne preferencje.patollek, fajnie Wam się wszystko ułożyło z ta datą ![]() misiak17, i jeden i drugi wzór ładny, ale dla mnie jednak pierwszy wygrywa. Są urocze! Cytat:
http://www.szymanek.pl/slubne.html czy http://www.stepkowska.com/galeria-zd...kijaze-slubne/ Wstępnie jestem ustawiona z tą drugą, ale nie wiem czy nie zmienić To jest dopiero niemały dylemat :P
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2012-02-13 o 14:42 |
||
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
tenebrosko a czy ta pierwsza dojeżdża do klientek bo moja koleżanka też z łęcznej szuka makijazystyki tylko koniecznie chce żeby przyjechała do niej no i pokazałam jej już kilka tej akurat nie i zastanawiam się czy jej nei podesłać linka
|
#4024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kiedy koleżanka ma ślub?
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
tenebrosa- tez stawialabym na cos mniej zdobnego. I wlasnie nr 3 mysle ze bardzo ladnie pasowalby do Twojej sukienki
|
#4027 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam!!!
I mam kieccckeee ![]() Oto ona: |
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie każda makijażystka potrafi ładnie malować w ciemniejszych odcieniach a ta 1 jest genialna więc ja bym zmieniał
|
|
#4029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"A co do wizażystek, hmmm w zasadzie obie mają ciekawe galerie. Więc wydaje mi się, że u którejkolwiek się umówisz będzie dobrze
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
a tak na marginesie :
nie obchodzimy zwykle walentynek, ale przez sesje i przez ten caly miesiac nie mialam dla TZ prawie wogole czasu... Chcialabym zrewanzowac mu sie jakims wypiekiem ale co moglabym upichcic? A wy macie jakies plany na 14stego? Marzy mi sie cos w ksztalcie serducha, ale na marzeniach na razie pozostaje...
|
#4031 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
faktycznie dużo spraw macie już do przodu![]() Cytat:
![]() piękne ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Dziewczyny mam problem... mój TŻ za ok. 3 tygodnie ma 25 urodziny iii nie mam pomysłu co mu kupić, żeby nie zbankrutować
|
|
#4032 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4034 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4035 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ładne obrączki wybraliście
A macie je już zakupione/ zamówione?[/QUOTE]zamówione teraz grzecznie na nie czekamy
09.06.2012 g. 13:00 |
|
|
|
#4036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja wlasnie umowilam sie z makijazystką na ślub inną niz Wam wczoraj pokazywalam. Tamta mnie wkurzyla z tą zmiana godzin, niech sie wypcha. poza tym zadnych opini o niej nie bylo w necie, a tą co teraz mam na forach bardzo dziewczyny chwaliy zadzwonilam, bardzo mila babka
Edytowane przez __Paulinka__ Czas edycji: 2012-02-13 o 15:04 |
||
|
|
|
#4037 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale wybraliśmy model z mniejszymi diamencikami, no i w rozliczeniu oddajemy stare złoto - złom
09.06.2012 g. 13:00 Edytowane przez patollek Czas edycji: 2012-02-13 o 15:24 |
|
|
|
|
#4038 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"mini przyjęcie niespodziankę" Zaprosiłam naszych wspólnych znajomych i jak TŻ wrócił z pracy, otworzył drzwi to przywitaliśmy go tortem ze świeczkami i standardowym "sto lat" Cieszył się jak dziecko, a jak zdmuchiwał świeczki to już w ogóle ! , dodatkowo przygotowałam trochę żarełka i w zasadzie zamknęłam się ze wszystkim w stówce W tym roku właśnie z braku większych funduszy postawiłam na nastrój, aniżeli jakiś materialny gift i nie żałuję
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uciekam, bo do siostry chłopak przyjeżdża. Będę pewnie późnym wieczorem.
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i lubie wyszukiwac różne rzeczy, porównywac ceny, oferty Mi to sprawia przyjemność, a TŻ pytam najwyżej o zdanie jak nie moge się zdecydować Zresztą jemu to jest obojętne jaki wzór będzie zaproszeń itd Więc cieszę się, że mi się za dużo nie wtrąca Większość spraw obgaduję z mamą i to my o wszystkim decydujemy Bardzo mnie to cieszy, że teściowie mieszkają daleko, a wszystko jest załatwiane w moim rodzinnym mieście i teściowa właściwie przyjedzie na gotowe
|
|
|
|
|
#4043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczesnie oczywiscie naogladałam się ich całe mnóstwo w internecie wiec wiedziałam ze chcę białą, przedłużony gorset i falbanki i napewno nie "księżniczka" więc za pierwszym razem przymierzyłam kilka, w drugim też kilka i wróciłam do pierwszego salonu (oczywiście w odstępach kilkudniowych to było żebyście nie myslały ze w jeden dzień Pani pokazała mi znowu kilka sukienek, przymierzyłam tez te które wczesniej i ta Miła Pani do mnie mówi chyba wiem czego szukamy no i przyniosła Annais Carrera no i już teraz czekam na pierwszą przymiarkę. Tylko butów brak. No i biżuteria ale chciałabym tylko długie kolczyki.
09.06.2012 g. 13:00 |
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4046 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
b. ladna |
|||||
|
|
|
#4047 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już widzę, jak pięknie będzie wirować w tańcu Cytat:
W ogóle to ona ma atelier tam, gdzie Brzyski, a że jestem zapisana na czesanie do Irenki to miałabym zestaw all inclusive na miejscu: fryz + makijaż Tylko, że jestem zapisana na 10.00 i tak się zastanawiam czy siedzieć od 12.30 z gotowym makijażem i fryzurą podczas gdy ślub dopiero na 17.00?Czy może umówić się na 13.30 na czesanie (a makijaż przed fryzjerką) i wtedy mieć wszystko na styk Wyszłabym o 14.30, w domu byłabym na 15.00 i od razu musiałabym wskakiwać w kieckę, bo o 15.30 przyjeżdża kamerzysta i TŻ, o 16.00 błogosławieństwo i 16.30 do kościoła. Kusi mnie ta opcja, bo nie musiałabym tak wcześnie wstawać, ale jak coś się opóźni to będę w czarnej d.... Niestety tylko te godziny mam do wyboru na czesanie: 10.00 albo 13.30.Cytat:
Kupiłam kiedyś formę w kształcie serducha w biedronce. Może popatrz w marketach za czymś takim? Mamie zawiozę tort i bukiet róż w ciągu dnia, to będzie miała super niespodziankę jak wróci z pracy. A TŻ zaskoczę chyba dopiero wieczorem, jak wrócimy z tańców ![]() Cytat:
I dzięki za opinię odnośnie wizażystek, fajnie, że obie wydają się być OK, podniosło mnie to na duchu Cytat:
Niby prosta rzecz, a cieszy. Potem w domu świeczki i płatki róż w sypialni, a sam prezent był dodatkiem - kupiłam mu wodę toaletową.
|
|
#4048 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
OGROMNIE podobają mnie się!!!! Właśnie takie chcę, klasyczne... a czy obcas jest wysoki?
|
|
#4049 |
|
Wtajemniczenie
|
niestety nie dam rady nadrobić... Wróciłam właśnie z domu i możemy się pochwlaić, że: 1. spisaliśmy "zaocznie" protokół, 2. Zapowiedzi poszły i u mnie i u TZta w parafii 3. Rozdaliśmy zaproszenia najbliższej rodzinie (dla jakis 150 osób) i jak przyjedziemy do domu za 3 tyg, to zostanie do rozniesienia zaledwie kilka zaproszeń. Niestety nie obyło się bez beznadziejnych sytuacji, ale o tym nie chciałabym pisac na forum.... 4. Rozmawiałam z właścicielem sali, który powiedział, że dekorację sali mamy w cenie sali (tylko będziemy musieli zapłacić za żywe kwiaty jak się na nie zdecydujemy), więc jagodzia chyba skorzystam z ich propozycji... (ale to jeszcze przemyślam). 5. Prawdopodobnie zdecydujemy się na poprawiny w lokalu. Facet ma mi na dniach odpowiedzieć, czy rodzinie, która urządza tam komunie nie będzie przeszkadzało, że my będziemy siedzieli w drugiej sali. Na ten tydzień mamy zaplanowane: 1. Domówić zaproszenia (zwłaszcza na slub bo rodzice chcą jeszcze je porozdawać). 2. Muszę wybrać włóczkę na sweterek, 3. Pojechać i zamówić buty 4. Rozdać zaproszenia na miejscu 5. zamówić księge gości 6. Pomyslec nad prezentem dla rodziców, 7. Skontaktować się z zespołem w sprawie repertuaru 8. Pomyslec nad cukiernią, gdyż dostalismy propozycję w miare taniej a chwalonej cukierni i zastanawiamy się nad zmianą cukierni. 9. Wybrać rodzaj tortu i ozdób na nim (muszę wyperswadować TŻtowi i mojej mamie ozdoby w kształcie kwaitow na torcie i zamienić je na inne ozdoby). Uff, na razie tyle.... idę nadrabiać połowę watku
|
|
#4050 | ||||
|
Zakorzenienie
|
przyszły mi pudełka na ciasta i tuby
![]() Cytat:
Cytat:
czegoś po prostu brakujeCytat:
Cytat:
no ale chyba wiesz jaką chcesz wysokość?? Weź z domu podobne wysokością buty, idź do krawcowej i po problemie. Nawet jak potem kupisz buty o 1-2 cm wyższe/niższe, to przy falbanach to żadna strata. Wiem, co mówię, bo do tańczenia mam buty o kilka cm niższe od tych, które sobie zaplanowałam na kościół i sesję Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2012-02-13 o 15:48 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

ja je uwielbiam
nie lubię tylko tego napędzania rynku np tulipany w tesco jeszcze w tamtym tyg kosztowały 10 zł bukiecik dziś 25 zł tak samo róże my sobie raczej tylko jakis drobny symbol kupujemy

Dlatego właśnie tak piszesz - trzeba dopasować makijaż do osoby i ja się w 100% z tym zgadzam. Tylko, że osoba to nie tylko uroda, lecz przede wszystkim charakter wg mnie. Nie każdy dobrze czuję się w ciemnym makijażu, nie każdy w jasnym i profesjonalistka powinna wypytać o to PMkę przed malowaniem, bo każda dziewczyna ma własne preferencje.
a nawet jak mnie umaluje spojrzę w lusterko i będzie za lekko to niech poprawia w końcu jej za to płacę ;p dlatego dobrze że mam godzinkę zapasu ;p
To jest dopiero niemały dylemat :P
A kiedy koleżanka ma ślub?

18.08.2010 - zaręczyny

Dlatego celowałam na razie i w ciepłe i w zimne barwy biżu.

w załączniku