|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2192 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
No i 100 latek dla ciebie!Zdrowka,szczescia i szczesliwego rozwiazania! Bylam na mailu. Wszystkie brzucholki sliczne: cytrynka,evvcia i karo wygladacie super!
|
|
#2193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jak mu dzisiaj powiedzialam o kolejnej to sie za glowe zlapal i znowu kazal mi nogi zaciskac to wszystkiego najlepszego na te 18 ![]() ![]() Ja tez czuje bardziej takie przepychanie, wiercenie, przekrecanie, wciskanie stopek np w zebra albo miedzy cycuchy a teraz wlasnie bylam na szybkich zakupach i zjadlam bigos - ale mi Julka dala czadu w brzuchu My na walentynki idziemy do ... mcd
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#2194 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję Cytat:
|
|
#2196 |
|
Zadomowienie
|
Nam dzisiaj równy miesiąc został.. Już się nie mogę doczekać spotkania z naszą dzidzią
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo z om juz minal hihi
|
|
|
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
mi też minął z OM
a na kiedy masz z OM?
|
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też dziś został miesiąc, ale do terminu z om, z USG wyszło na 5.03, ale pewnie będzie to wcześniej i to ustalone w czwartek, bo raczej mała się nie obróciła i będzie cc
![]() dziś kupiłam śliczny gruby kocyk i podusię do wózka wrzucam fotki
|
#2201 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla kolejnej mamusi!!! Gizmiatka
![]() Cytat:
![]() Teraz kolejna wizyta w szpitalu to juz bedziesz tulila swojego maluszka ![]() Cytat:
![]() Dobrze ze wszystko u Ciebie w porzadku ![]() Sprobuj na kregoslup uzyc termoforu jesli masz. Cytat:
![]() A mialas zdjecie brzuszka na maila dodac ![]() Kochana a tej wagi tak bardzo do siebie nie bierz, wiesz jak to jest z tymi pomiarami na usg. Cytat:
Nie marudzisz tak jak ja a ja lezalam w domu a nie w szpitalu. Czyli ewentualnie moga Cie wypuscic jeszcze przed cc do domku?? Wszystkiego najlepszego
|
|
#2202 | |
|
Zadomowienie
|
ciekawe kiedy nasze przyjdą
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Karo89 oj cos mi sie wydaje ze brzus masz niziutko
Sliczny brzus![]() evvcia zdjecie przeslodkie, sliczna z Was para A ja tez dodalam zdjecia brzuszka dzis rano zrobilam...wydaje mi sie ze jest bardzo juz nisko albo sobie wmawiam
|
#2204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie chce mi się jej robić ![]() pozostałe brzuszki i mamusie na mailu też piękne
|
|
#2205 | ||
|
Raczkowanie
|
cottonpuma, adaikaka i wszystkie zdołowane, zezłoszczone i smutne przesyłam uściski
![]() Cytat:
wow to niezła różnica!!! ja się chętnie zamienię żeby urodzić w lutym konia tak jak mówiłam: w szpitalu nigdy nie jest nudno, zawsze się dużo dzieje Cytat:
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny sliczne brzulki
Aguska, Twoj rzeczywiscie sie obnizyl
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to wszystkiego najlepszego
|
|
#2208 | ||||
|
Rozeznanie
|
ja nie wiem, ciśnienie, czy co? nadal mi nie przechodzi :/
Cytat:
a dziś robię jego ukochany sernik na zimno z proszku (fuj, no!) bo okazuje się, że ja tu czaruję z brownies, muffinami, babkami, sernikamii innymi cudami, a jemu się chce tego z torebki to chyba najlepszy prezent - zrobię ciasto na które będę mogła jedynie popatrzeć-największe poświęcenie. Cytat:
chodzić sama lubię, ale nie lubię łazić bez celu - spacerować. muszę sobie postawić jakiś głupi cel, np iść do koleżanki na 2 koniec miasta na herbatę, do sklepu po 1 jabłko, itp. teściowa-kulinarny terrorysta. na tekst o bakłażanie hcyba bym wypaliła, "nie lubi, ale jak nie zje, postawię go w kącie i nie dam deseru" a swoje kotleciki niech sobei wsadzi, sam cholesterol a i dieta jak dla karmiącej -beznadziejna... a jeżeli mogę zapytać, jechaliście za granicę "w ciemno" czy mieliście coś/kogoś ugadanego? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Madzia!~Sto lat! wznoszę soczek marchewkowy za Twoje zdrowie!
|
||||
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
cos mi sie wydaje, ze jak tylko lekarz wyjmie mi krazek, to zaraz urodze, bo dzidzia wyraznie pcha sie na swiat a macica tez gotowa skoro tak sie obnizylo jej dno.
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Znalazlam fajna stronke ktora obrazuje jak wraz z tygodniami ciazy dno macicy jest coraz wyzej az w 36 tyg jest najwyzej i potem sie obniza. ![]() http://ebrzuszek.pl/index.php?option...308&Itemid=103 Tu jest fajna stronka tez, z kazdego poszczegolnego tygodnia: http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy.aspx
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-13 o 15:36 |
|
|
|
#2210 |
|
Raczkowanie
|
dodałam mojego arbuza na maila, wszystkim się podoba bo jest tylko z przodu i w ogóle nie rozchodzi na boki . na zdjęciu widać że lewy cyc większy od prawego o cały rozmiar i tylko na tym lewym mam rozstępy
Aguśka twój brzuszek faktycznie nisko, a mój jeszcze nie
|
#2211 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2212 |
|
Gang Iren
|
Aguska no brzuszek nizej jest,to widac.Ale juz nie dlugo zostalo,wiec ma prawo sie obnizyc.
aaagga a u ciebie nie widac,zeby sie obnizal chyba.Nie wiem w sumie czy zawsze to tak widac mocno,ze sie obnizyl? Ale brzuszki macie sliczne! A no i cyc godny pozazdroszczenia!Obie Agi! Ja cyca brak.Chociaz jak pokarm bedzie,to cos sie poprawi
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-02-13 o 15:38 |
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
gosia dawaj swoj brzusio
![]() aaaga sliczny brzus no i rzeczywiscie jest jeszcze wysoko. Ale nie u kazdej kobiety tak wyraznie widac jak u mnie obnizenie.
|
#2214 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cottonpuma, ja jechałam w ciemno, do Tż którego poznałam podczas jego pobytu w Pl. Miesiac ze sobą pisaliśmy na gg i gadali przez skypa, potem on przyjechał na 3 tyg w grudniu na święta i już wtedy wiedzielismy, że jesteśmy i chcemy być razem, poznaliśmy swoje rodziny etc. Więc w styczniu ja do niego poleciałam i już zostałam i tak jestem, ponad 4 lata teraz Tż dłużej o pół roku, zaraz po studiach dostał tu pracę i cały czas ma tą samą. Jego firma poszukiwała specjalistów na uczelni i tak mu się udało. Ja pracowałąm w różnych miejscach, ale wszystkie moje prace były fizyczne- w fabryce lub na kasie, ale nie narzekam, bo przynajmniej za godziwe wynagrodzenie, no i pracę szukałam sobie sama.A właśnie a propos wojaży zagranicznych, przypomniał mi się mój kuzyn. Ma dziewczynę i 3 letnie dziecko, ona nie pracowała, mieszkali u mojej ciotki. Kuzyn ten pojechał raz na kilka mieś. do pracy do mojego drugiego kuzyna, który w tenczas pracował w Anglii. Przesiedział w jego mieszkaniu ten cały czas, i choć miał pracę, to nic nie odłozyli i wrócili z powrotem do Pl bez niczego. Jakiś czas temu, odezwał się do mojej siostry, która mieszka w Niemczech, czy może przyjechać za pracą do nich? Siostra mu powiedziała, że owszem, niech przyjedzie. Załatwią mu pracę, na 2 tyg mogą ugościć a także pomogą w szukaniu mieszkania. Nigdy więcej się nie odezwał! Dziewczyny, mam pytanie. Jak duży zrobiłyście zapas pampersów na początek? Ja mam tylko 2 małe paczuszki huggisów nr 1 do szpitala, i 1 małą paczkę huggis 2. Nie wiem, czy kuywać już teraz więcej, czy poczekać aż dzidzia się urodzi? Bo wolałabym teraz, jak są różne promocje, a także w sumie można zamówić przez stronę internetowa większą ilość i wychodzi sporo taniej. Pytanie tylko, jaki rozmiar pieluszek?? |
|
|
|
|
#2215 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytrynka, evcia, karo, Aguska, aaagaa brzuszki wszystkie sliczne!!
a ja sobie z Ivorkiem ugotowalam dobry obiadek i raczej zdrowy, kasza jeczmienna + warzywa (kalafiorek, brukselka, fasolka szparagowa+ marchewka) i pieczony losos (w takiej torebce ktora wklada sie do piekarnika), pozniej sobie to wszystko wymieszalam i posypalam natka pietruszki i zjadlam ze smakiem
|
|
|
|
#2216 |
|
Rozeznanie
|
na poczcie byłam właśnie.jakie piękne brzuszki
Madziara- mała-super, że już jesteś w domku u mnie do cesarki zostało maksymalnie 19 dni. chyba że będzie jednak wcześniej. mam dosyć mocne skurcze.w środę będzie kolejne ktg i zobaczmy...jak wyjdą skurcze na zapisie to pewnie wcześniej bedzie cięcie.
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Męczy mnie nawet mówienie
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
część dziewczyny
nie było mnie na wątku od czwartku, a tu proszę takie super wiadomości gratulacje dla Ani i Gizmiatka ja byłam w czwartek u zastępczego gina - szyjka zamknięta, długa - więc widać, że nasza niespodzianka na świat się jeszcze nie wybiera jutro jadę na usg, a potem podskoczę na do szpitala dopytać się o ktg, bo ze względu na cukrzycę mam je mieć robione jeszcze przed terminem a teraz lecę Was podoczytywać
|
|
|
|
#2219 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Coraz częściej myślę o wyjeździe, chociaż jako angilistka to poza językiem nie mam nic... Może korzystać z tego, że tu jestem i robić jakieś śmieszne kursiki, nie wiem, księgowości, kasy fiskalnej, fryzjerstwa... Kuzyn-cwaniak-ale taki nigdy źle nie wychodzi na tym... Pampersów mam tak 2/3 paczki newbornów od znajomych, jedną pakę dada 2 czyli od 3 do 6 kilo (72 sztuki za 28zł), a przed huggies mnie wszyscy ostrzegali, więc nie mam wcale. i tak palnuję pampersów używać tylko na początku, kiedy będę wyczerpana, a potem na same nocki a w dzień tetrowe. Zawsze to oszczędność... Cytat:
![]() ![]() ![]() czysta rozpusta ![]() Ivor zje warzywka? mój kocurek zjada ze smakiem, szczególnie ziemniaki jak mu się uda podkraść, to nawet i surowe... a za kaszę dałby sobie ogonek uciąć za to pies teściów spija z zupki (codzień ma tą samą zupkę - coś jakby rosołek na kości z ryżem/kaszą i warzywami) samą wodę, żebrze o jedzenie ze stołu, a z treścią zupki przeprasza się dopiero w nocy.
|
||
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie kosmetyki dla dziecka wziąć ze sobą do szpitala?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

Ja obiecuje to samo ze swojej strony. Fajnie będzie uczestniczyć myślami przy swoich porodach 

...niesamowite.. .jak to leci...
a brzuszek masz elegancki i zgrabniutki 

ehss jeszcze bym chciała żeby jednak mały posiedział z 3 tyg w brzuszku bo jest bardzo malutki, tylko 2040g