|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Madziara spelnienia wszystkich marzen!!!
Cottonpuma my wyjechalismy tez mozna powiedziec w ciemno, pracujac w Polsce znalazlam agencje angielska ktora oferowala prace dla par (np. ogrodnik i pomoc domowa), szukalam pracy na wsiach bo mielismy dosc Warszawy. wyslalismy swoje dokumenty, odezwaly sie dwie rodziny ktore byly zainteresowane nami, wybralismy ta rodzine ktora byla na wsi. 2 tyg nam to zajelo. rozmawialismy z przyszlym szefem tylko przez telefon i byl kontakt mailowy, no i na google earth sprawdzilismy gdzie jedziemy. pracodawca zapewnial dom i samochod. przyjechalismy, praca nam sie zmienila o 180 stopni, ale nie zalowalismy, pracowalismy fizycznie, ale lepiej sie z tym czulismy niz siedzenie za biurkiem po 8-10h, duzo mielismy czasu wolnego (np. po pracy potrafilismy wziac koc i jechac nad morze , pieniadze dla nas wystarczajace, posplacalismy dlugi w Polsce, szef ze wzgledu na nieporozumienia rodzinne musial sprzedac farme i cala posiadlosc, kupila to firma inwestycyjna jednego z najbogatszych ludzi na swiecie (ktory tutaj nawet nie byl tak naprawde- urzadza sobie tylko wyscigi konne), wyszlismy na tym dobrze, no moze nie z czasem, bo wiecej jest pracy, ale obowiazki ciekawsze i bardziej urozmaicone i cieszymy sie ze Hania bedzie sie wychowywala na wsi i to w takim ladnym otoczeniu (obok domu mamy ogrod niczym park, 10m od nas dom ktorym sie opiekujemy (duzy gregorianski z XIX wieku), bede probowala w niej wyrabiac ''dobry smak'' od samego poczatku , klimatyczny dzwon (1875rok) ktory bije o pelnej godzinie i o w pol do...ale chyba bedzie trzeba go jakims cudem uciszyc, bo nie wiem czy malutka sie nie bedzie budzila, na szczescie ostatni raz dzwon bije o 22:30 a pierwszy raz o 7 rano no ale mamy tez znajomych ktorzy przyjechali do podobnej pracy jak my i strasznie narzekaja na swoich szefow, bo albo ze wszystko dla niego musza robic (sprzatac po psach itd. w klatkach, albo postawic wino na stole bo sie zapomnialo a pozniej szef nie jest zadowolony itd itd.) i pytaja mnie o rade, wiec mowie do tej kolezanki: to nie mozesz wyprowadzic psow wieczorkiem? nie bedziesz miala brudnych klatek rano: ale jak pada odpowiedz: jeszcze czego - nie bede wieczoru dla tego glupka poswiecac...wiec mi rece opadaja i juz skonczylam udzielanie rad bo to nie ma sensu a spacer z psem ile zajmie?...15 min jesli chce na szybko psa wyprowadzic?
|
|
|
|
#2222 |
|
Rozeznanie
|
Zależy czy szpital coś oferuje. Bo u mnie podobno dzidzie kąpią w swoich płynach, itp. Ale ja biorę oliwę z oliwek napewno, jakiś sudocream, linomag, bepanthen, szare mydło nam kazali kupić ale nie wiem czy to dla dziecka czy dla mamusi, chusteczki nawilżające,spirytus, gaziki do przemywania pępuszka. Nie wiem czy coś jeszcze.
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2224 |
|
Rozeznanie
|
Madziara wszystkiego najlepszego!!!
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
My też chcieliśmy iść do kina, ale ja raczej tam nie wytrzymam bez toalety więc odpuszczam sobie.
TŻ teraz ma nocki po 12h więc wraca po 6 rano do domu a po 17 jedzie do pracy więc Nasze Walentynki będą w sobotę jakaś kolacja a tak to może damy sobie jakieś drobiazgi zobaczymy jutro ja napewno coś wymyślę
|
|
|
|
#2226 |
|
Rozeznanie
|
karolca-- musisz spytać u siebie w szpitalu, w każdym jest inaczej zapewne. u mnie trzeba mieć z kosmetyków tylko krem/maść do pupki. i tyle.
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakiś ładny wierszyk muszę stworzyć ![]() A może i Ty...więc chciałam oznajmić koniec tematu bo wcale się nie żale zaznaczyłam tylko, że kg idą znowu w górę ale cóż życie :P będę martwić się po porodzie
|
|
|
|
|
#2228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ivorek zjadlby wszystko co mu dasz...absolutnie wszystko, ale staramy sie tego nie robic, je tylko sucha karme no i czasami dostanie kawalek marchewki albo jablka bo siedzi i wymusza wzrokiem wrecz blagajacym. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-02-13 o 16:24 |
|
|
|
|
#2229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo termin mam na 2kwietnia a jakoś chyba nie zanosi się aby chciał wyjść wcześniej chociaż kto wie ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- a no mogą mogą, choć mama jak była w ciąży z bratem - 10lat temu to brzuch jej wyskoczył dopiero w okolicy 7-8miesiąca tak to nic nie było widać |
||
|
|
|
#2230 | ||
|
Rozeznanie
|
dla małej mydełko, linomag/nivea przeciw odparzeniom, krem bambino, spirytus do pępka.
dla siebie lactacyd, szare mydło pokrojone w bardziej poręczne kawałki, balsam do ciała, szampon i odżywka, pasta do zębów, krem do twarzy. nie biorę żadnych żeli do ciała i twarzy, szare mydło wystarczy. nie kupuję bepanthenu ani sudocremu, póki problem się nie pojawi. w domu zostawiam płyn 2w1 dla małej i oliwkę. nic więcej. Cytat:
Cytat:
no ale cóż mi po anglistyce, szkoły załadowane są po brzegi, prywatne upadają, bo teraz ludzie wolą dać tą kasę na matmę do matury niż języki, a nikt inny przyjąc mnie nie chce. Próbowałam już jako recepcjonista, sekretarka, księgowa, sprzedawczyni... nic - bo nie potrzeba im aż takeigo wykształcenia na daną posadę. moja najmłodsza siostra robi reso, ciekawe co dalej... też mi się to średnio widzi, do tej pory znam tylko jedną dziewczynę, która po pedagogice ma pracę w zawodzie, no ale ona jest oligo... a Ivorek to chyba ma łakomstwo w genach, słyszałam, że labki tak mają, że zjedzą wszystko i w każdej ilości a potem są szersze niż wyższe. no i w pl ludzie je traktują jako kanapowce... |
||
|
|
|
#2231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja już powinnam być po rozwiązaniu Numer zamieściłam właśnie na mailu
|
|
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego tak pytam dziwnie :P bo ja szczerze nie wiem co to będzie po porodzie czy będę miała jakąś chwile dla siebie czy nie ![]() chociaż znając mnie pewnie znajdę
|
|
|
|
|
#2233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A zwłaszcza taką informację Zresztą ja sama spisałam kilka numerów do Was i wyślę do kilku osób smska, jakby coś się działo
|
|
|
|
|
#2234 |
|
Rozeznanie
|
to ja swój też dorzucę, może nawet nakłonię małżowinę, żeby fotę mi strzelił do kompletu...
|
|
|
|
#2235 | ||
|
Zakorzenienie
|
dobre pytanie
mi w sumie nie kazano nic brac, ale mam ze soba ten spray octani cos tam do pepka i bepanthen. Mysle ze spokojnie mozesz wziac oliwke czy oliwe z oliwek, cos do pupki- zalezy co zapewnia szpital - moj zapewnia wlasciwie wszystko dla dzieckaCytat:
ja tez .. ![]() Cytat:
wiesz, ja spisalam kilka nr i wysle do kilku dziewczyn - napewno ktoras da rade wejsc na forum i przekazac wiesci mam nadzieje, ze uda mi sie wczesniej uprzedzic ze sie zaczelo
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#2236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Karolinka ja biore tylko krem do pupy i chusteczki nawilzane bo u mnie kapia, smaruja wiec zadnych ani mydelek, szamponow, oliwek miec nie musze ![]() Biore dodatkowo tylko pare gazikow jałowych, bo Filip mial zaklejone oczka i sol fizjologiczna zeby miec czym przemyc w razie gdyby drugi bobasek po porodzie mial tez zaklejone oczka. Cytat:
|
|
#2237 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Nadrabiałam chyba z 2 godziny
![]() Karolca a może oprócz daty porodu u mamuś rozpakowanych zostawiałabyś też jaki był planowany TP? Bo ja szukałam szukałam i nie mogłam znaleźć Wiem, że jest tam tydzień ciąży, ale z tymi tygodniami to różnie bywa![]() Cytat:
świetne zakupki, nie mam jeszcze wanienki a ta jest naprawdę ładna, więc może zgapię ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja mam 2 pary bokserek ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też spisałam kilka nr z meila i zamierzam dać znać jak już będzie po
|
|
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuski popijajace liscie malin - jak sobie dawkujecie? Bo ja od piatku pilam po dwa male kubki z jednej lyzki suszu... dzisiaj wypilam 2 kubeczki - brzusio lekko boli malpowo(a bylam juz w wc
) ale chce dopic jeszcze jeden i teraz pic po trzy
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
załatwiłam sobie lek od innego gina i dzis sie zaaplikuje na noc
uff co za ulga, do zusu muszę napisać pismo zeby mi wystawili zaświadczenie ze jestem ubezpieczona masakra....aale sie zmęczyłam dzis rano ubierając sie, szczególnie zakładając skarpetki
|
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bo to już za dużo informacji jest ale ania20m termin miała na 9 marca a gizmiatko na 13 marca
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
moj wychodzi o 6.30 gdzie ja jeszcze w pieleszach ale ostatnio patrzył na mnie z politowaniem jak leginsy zakładałam
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na całe szczęście jestem dobrze wygimnastykowana i potrafię dobrze zginać nogi (szpagatu co prawda nie zrobie ani nóg na szyję nie zalożę), ale zakładanie skarpetek, zwłaszcza jak mała wypnie pupkę to nie lada wyczyn. Śmieję się, że ręce mi się skróciły A zimowe buty zakładam tylko do lekarza. Tak wychodzę w adidasach (starych, przemakających już), które zawiązuję przed założeniem ![]() Od wczoraj wypiłam bardzo duzo wody i czuję, że mam opuchnięte stopy
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca ale ja jeszcze tydzien temu bez problemu sie ubierałam
jeszcze...a jak z twoim mieszkaniem? bo nie doczytałam jakoś sorki... Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-13 o 17:54 |
|
|
|
#2246 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale dzięki za info, czyli Gizmiątko urodziła miesiąc wcześniej praktycznie... to mnie zmobilizowało do dokończenia wyprawki i właśnie klikam na Allegro![]() A co do kosmetyków to ja chyba nie biorę, bo u mnie w szpitalu wygląda to tak: WYKAZ RZECZY POTRZEBNYCH PRZY PRZYJĘCIU DO SZPITALA 1. Dowód osobisty, 2. Aktualna legitymacja ubezpieczeniowa (ważna 1 miesiąc), 3. Wyniki badań: OWA, HBS, grupa krwi, wyniki badań laboratoryjnych laboratoryjnych ostatnich 6 tygodni ciąży, 4. Koszule położnicze rozpinane z przodu (2 szt.), 5. Figi jednorazowe (3 szt.), 6. Wkładki laktacyjne, przybory toaletowe. RZECZY DLA DZIECKA 1. Śpioszki + kaftaniki (3 pary), 2. Pieluszki tetrowe (5 szt.), 3. Pieluszki jednorazowe (mała paczka), 4. Chusteczki nawilżane (1 opakowanie), 5. Czapeczka, skarpetki (2 pary). 6. Przybory do czesania noworodka. |
||
|
|
|
#2247 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Byliśmy dzisiaj z mężulkiem w Ikei kupić ten regał do przewijania także mam już praktycznie wszystko Cytat:
Cytat:
Ona Trzymaj nóżki zaciśnięte do marca, bo różnica spora!!! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
oczywiście soczki wszystkiego najlepszego Cytat:
|
|
#2248 | ||
|
Gang Iren
|
Musze kupic baterie do aparatu,bo ciagle zapominam o tym.
Cytat:
Cytat:
|
|
#2249 | ||
|
Rozeznanie
|
U mnie nie kompie się dziecka w szpitalu więc mamy mieć tylko chusteczki nawilżane i bephanten (albo o połowę tańszy dermopanten) -to do pupki i tyle.
Dla siebie standardowo: żel pod prysznic, szampon 2w1-żeby było szybciej, płyn do hig. int. w saszetkach. Nie biorę balsamu do ciała bo nie wiadomo jak dziecko by zareagowało. Cytat:
Cytat:
Ale wiesz emigra że wiele od niej oczekiwać nie możemy ![]() Monia-krk Ja hybrydowy robiłam pierwszy raz w mani-pedi w Galerii Krakowskiej, ale tam ceny +100, po porodzie mam wykupiony w Sakura Center (ale tam pracują na firmie której nie znam), a kolejny raz przymierzam się do http://www.salwatorspa.pl/ -bo mają dobrą cenę (80zl.) i sa oficjalnym salonem OPI. Ale przed porodem nie robię, bo wiadomo że ZAKAZ lakieru na rękach+stopach przy porodzie. Mam tylko bezbarwny. Wybierasz się Monia na to spotkanie w czwartek? |
||
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Był dziś hydraulik i działał na górze. Potem przestało lecieć. Zobaczymy wieczorem lub jutro rano czy będzie ok. Pan inspektor z administracji zrobił zdjęcia, ja wysłałam mu mailem swoje. Zarządca zgłasza ubezpieczycielowi wszystko a ubezpieczalnia ma się z nami skontaktować. Ale nie wie kiedy :/
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

, pieniadze dla nas wystarczajace, posplacalismy dlugi w Polsce, szef ze wzgledu na nieporozumienia rodzinne musial sprzedac farme i cala posiadlosc, kupila to firma inwestycyjna jednego z najbogatszych ludzi na swiecie (ktory tutaj nawet nie byl tak naprawde- urzadza sobie tylko wyscigi konne), wyszlismy na tym dobrze, no moze nie z czasem, bo wiecej jest pracy, ale obowiazki ciekawsze i bardziej urozmaicone i cieszymy sie ze Hania bedzie sie wychowywala na wsi i to w takim ladnym otoczeniu (obok domu mamy ogrod niczym park, 10m od nas dom ktorym sie opiekujemy (duzy gregorianski z XIX wieku), bede probowala w niej wyrabiac ''dobry smak'' od samego poczatku
, klimatyczny dzwon (1875rok) ktory bije o pelnej godzinie i o w pol do...ale chyba bedzie trzeba go jakims cudem uciszyc, bo nie wiem czy malutka sie nie bedzie budzila, na szczescie ostatni raz dzwon bije o 22:30 a pierwszy raz o 7 rano

ja tez .. 

oczywiście soczki