|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
ja na skurcze łukam magnez jak na razie 3 x magne b6 ale coś mi się zdaje ze jednak będe brac większą dawkę,
u mnie powrocił problem z myciem ząbków może zmienię pastę dla taką dla dzieci to będzie lepiej bo jak nie to![]()
|
|
|
|
#962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
może to forma zgagi albo tych powracających nudności---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-13 o 15:47 |
||
|
|
|
#963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję |
|
|
|
|
#964 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, jestem i ja
co to byl za weekend!! na szczescie przeprowadzka juz za mna, teraz musze tylko pozmieniac adres wszedzie poszlo dosc sprawnie, choc narobilam sie przy tym jak nie wiem. pakowanie, rozpakowywanie, sprzatanie... wczoraj padlam jak kawka. plecy bolaly mnie od piatku tak ze juz nie wyrabialam, myslalam ze nic mi juz nie pomoze ale na szczescie dzis czuje sie o niebo lepiej chyba sie po prostu przeforsowalam szok ile rzeczy uzbieralo nam sie po kilku latach pobytu tutaj - calutki van!! a przyjechalismy z 1 walizka!! teraz jeszcze troche ogarne mieszkanie, potem odpoczne troche i moge wreszcie kupowac sprzety wyprawkowe ![]() piekne ciuszki pokupowalyscie mamuski! kotku - dzieki za wyjasnienie dot. wifi - juz sie wystraszylam, ja czesto mam laptopa na kolanach i chyba musze zaczac bardziej sie pilnowac. moj TZ tez rozpuszczony przez mamuske ale po tych wszystkich latach ze mna juz nie ma wyjscia - musi mi pomagac i juz ![]() odnosnie slodyczy - codziennie wcinam jakies, nie obejdzie sie bez. a jeszcze dzis pojdziemy chyba na walentynkowy obiad na miasto wiec dogodze sobie jakims pysznym deserem - a co, nalezy mi sie po takim weekendzie ![]() |
|
|
|
#965 | |
|
Rozeznanie
|
Gaabbi te rampersy to ja od Chanel
![]() . Śliczne. Fakt uważam, że jest todyskryminacja, bo dla chłopców to same takie w samochody i rakiety albo jakieś z trupimi czchami. W ogóle to drażni mnie taki strasznie podział w sklepach dziewczęce różowe/ chłopięce - niebieskie. Kurcze jakby nie było innych kolorów. I tak jak mówie te dzieczęce to jakieś takie te ciuszki z polotem a chłopięce to bluzy z kapturem i koniec szału. Bez sensu. Nie macie takiego wrażenia. Cytat:
![]()
|
|
#966 | |||
|
La Moderatoiure
|
Cytat:
Wkurzona jestem na maxa, bo na allegro nie ma żadnych łóżeczek które by mi się podobały, no i tak w ciemno kupować .... ? Bez "zmacania" ![]() Cytat:
Leukocyty od początku ciąży mam podwyższone WBC- 12,5 tys/ul mam. Cytat:
Dawać tych sprzedawców z ALL na pierwszą stronę |
|||
|
|
|
#967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie, że Wam się podobają ciuszki
Ja to normalnie mogłabym każdego dnia je oglądać, przekładać, składać, układać I wciąż czuję niedosyt...chcę więcej! ![]() Cytat:
A jeśli chodzi o ciuszki dla chłopców, to ja mam dokładnie odwrotne odczucia. Jak przechodzę przez dział chłopięcy, to dużo ubranek wpada mi w oko Tyczy się to okresu niemowlęcego. Poza tym, ja preferuję neutralne kolory: beże, brązy, kremy, a to pasuje każdej płci Za to dla dzieci większych, takich kilkuletnich, to już bardziej podobają mi się ciuszki dziewczęce Dziewczyny, kupujecie jakąś większą torbę dla siebie z myślą o dziecku? Chodzi mi o taką torbę, do której będzie można zabrać np. telefon, portfel i takie tam, a oprócz tego też pieluszki, butelkę i ciuszki na zmianę na przykład
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-02-13 o 16:25 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki sliczne macie ciuszki
|
#969 |
|
Wtajemniczenie
|
Gaabbi ja mam to samo,ciągle wyjmuje ciuszki,oglądam,układam,p rzekładam i tak raz dziennie przynajmniej
|
|
|
|
#970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgodzę się z Toba, że miemowlęce jeszcze ok, ale już większe to moim zdaniem za bardzo nie ma w czym wybierać. Ja nie zamierzam kupować torebki - tzn, ja z racji swojej postury mam same duże torevbki, ale mysle, że ta przy wózku mi wystarcz, bo nie wyobrażam sobie targać kolejnego balastu.
|
|
#971 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak przygotowania do walentynek
|
|
|
|
#972 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam jutro wizytę u ginki
Pewnie gdzieś na 18tą do niej pojadę więc wieczór z głowy
|
|
|
|
#973 |
|
Zadomowienie
|
mi mąz powiedział ze waletynke dostał jak sie dowiedział ze jestem w ciazy
a tak poztym wraca moj dopiero w sobote wiec pewniw jakas kolacyjka a u ciebie jak?
|
#974 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje slicznie
Cytat:
![]() dziekuje Cytat:
![]() Ja jutro pracuje do 20 takze z kolacji nici ..
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
My w weekend bylismy na pizzy. Ale czuje niedosyt
|
|
|
|
#976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro o tej porze bedzie na Rumuni oglądał ogromniaste zaspy Swoją drogą słodkie to co powiedział.
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-02-13 o 17:56 |
|
|
|
|
#977 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak wiesz ja chodzę na noce a żeby na same dni to mi nie bardzo pasuje,bo czasem Olo choruje i wymieniam się z mężem opieką . A tak jak idę na 17 i siedzę do 2 jak dziś to nie pytaj jak wyglądam o 24 ![]() Cytat:
szczególnie jak po nocy wyciągnę się i od razu zginam sie w pół
|
|
#978 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszła dzisiaj pozytywka przytulanka, którą zamówiłam sobie w tamtym tygodniu na allegro. Jest piękna
http://allegro.pl/przytulanka-pozyty...075566388.html Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-02-13 o 18:33 |
|
|
|
#979 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
no no -- ja po dzisiejszym dniu chcę już kwiecien i dziecko na zewnątrz
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32269074]Ja chyba na własną rękę zrobię badanie moczu i w środę przejdę się z wynikiem do jakiegoś internisty, bo teraz non-stop chce mi się siku. Nie wiem, czy to dziecko napiera na pęcherz czy to faktycznie jakiś zaraz, jestem powoli przerażona tymi wszystkimi dolegliwościami :|[/QUOTE] wydaje mi się że to dziecko Ci skacze po pęcherzu - ja mam to samo, chodzę do kibla czasami co piętnaście minut...a czasami w ogóle mi się nie chce ale jeśli masz być spokojniejsza to pewnie że zróbCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo jak dotknę to chociaż wiem jaki jest materiał jak wytrzymały i co może się ewentualnie popsuć![]() Cytat:
ciuszki prześliczne, przytulanka z resztą też ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Kism - dzięki za życzenia udanych zakupów - mogę jednak stwierdzić, że cieszę się iż całą wyprawkę prawie sprawdziłam i szukałam wtedy kiedy byłam jeszcze w pełni funkcjonalna, teraz chodzenie po sklepach to dla mnie straszna męczarnia - na szczęście zostały mi tylko kosmetyki i pampersy - a tak to wybrane rzeczy po prostu muszę iść zamówić. Co prawda dzisiaj nie omieszkałam dokupić kilku ciuszków i prześcieradeł do łóżka dla Małego i jakiś tam szpargałów...ale za chodzzenie pos sklepach już podziękuję
|
|||||||
|
|
|
#980 | |
|
Rozeznanie
|
My nie obcxhodzimy walentynek, bo nie chcemy napędzać tej całej machiny.
![]() Cytat:
No i nie poszłam dzisiaj na angielski. Boli mnie głowa, mam wysokie cieśnienie 140/85 i tętno 103. Niepotrzebnie dzisaij piłam małą kawę.
|
|
#981 |
|
Wtajemniczenie
|
aga_bre nie wolno
ale ja na serio nie mam wyjścia nie wiem czy ktoś zrozumie ale ja nie mam pomocy z opieką nad synem musimy sami. Żłobek fakt pomaga ale często katar czy inne i wtedy musi być w domu
|
#982 |
|
Raczkowanie
|
u nas tez bez żadnych przygotowań bo TŻ pracuje na drugą zmianę...
|
|
|
|
#983 |
|
Wtajemniczenie
|
Która lampka Wam się bardziej podoba?
http://allegro.pl/lampka-nocna-przyt...106493531.html http://allegro.pl/swietne-nocne-lamp...098271083.html |
|
|
|
#984 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co ciekawe, ja nigdy tak nad sobą nie skakałam, lekarza to widziałam raz na kilka lat (no tych, co trzeba regularnie to wiadomo ), a teraz? Mam kalendarz zapisany jak babcia przychodniowa Cytat:
Nie będę psuć spodni, taniej niż przeróbka u krawca wyjdą mnie te używki z allegro ![]() Cytat:
Co za cwaniak Byłam w Lidlu i kupiłam truskawki mrożone I oczywiście kupiłam dzieciątku kurteczkę brązową (a najlepsze, że konsultowałam się telefonicznie w sprawie rozmiaru z mamą, która była jak się okazało... w Lidlu u siebie i mi się podobały kurteczki brązowe, a jej niebieskie, w efekcie dziecko będzie miało jedną brązową od mamy i jedną niebieską od babci ) i dżinsy Zawsze mnie dziwiło strojenie dzieci w takie małe szpanerskie ciuszki, a teraz sama w to wpadam jak śliwka w kompot Kupuję takie, żeby mały fajnie wyglądał
|
|||
|
|
|
#985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie obchodzimy ![]() Byliśmy oglądać wózki i zostajemy przy Jedo, ale zamiast Bartatiny chyba jednak będzie Fyn, bo mężowi lepiej się jeździ ![]() A przed chwilą mały tańczył makarenę i tż tak się przygląda i mówi: on to chyba już z 15 cm będzie miał, a ja że on to już 35może mieć. Spojrzał na mnie, wziął centymetr i mówi, że to nie możliwe, bo noworodki sa takiej wielkości. To go uświadomiłam, że przecież dzieci rodzą się przeważnie ok56 cm i udowodniłam mu pokazując zdjęcia na necie. A on tylko: ee tam, z takim 56 cm to na piwo już można iść, przecież to 1/3 ciebie |
|
|
|
|
#986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Filip wyprowadził mnie z równowagi dzisiaj,kupiłam mu jajko z niespodzianką,jogurty płacę a on wziął jajko i w nogi ze sklepu na snieg,rzuciłam się w pogoń za nim rzucając kase na ladę.Bo on chciał iśc na śnieg-no ręce opadają,a samochody itp. Więc w domu sobie znim porozmawiałam i mam nadzieję że nie będzie tak robił. |
|
|
|
|
#987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie raz to już mi ręce i cycki opadają
|
|
#988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja stawiam na pierwszą - taką zamierzam właśnie kupić dla mojego synka - tylko niebieską jest cudnie słodka, pingwin jakiś taki "nie dziecięcy![]() Cytat:
no no na piwo ? nieźle a tak poważnie to fajnie że już się zdecydowaliście - teraz tylko trzeba kupić
|
||
|
|
|
#989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko - już sobie wyobrażam jak adrenalina musiała Ci skoczyć |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

bo jak nie to

może to forma zgagi albo tych powracających nudności
Dziękuję
poszlo dosc sprawnie, choc narobilam sie przy tym jak nie wiem. pakowanie, rozpakowywanie, sprzatanie... wczoraj padlam jak kawka. plecy bolaly mnie od piatku tak ze juz nie wyrabialam, myslalam ze nic mi juz nie pomoze ale na szczescie dzis czuje sie o niebo lepiej
Moje miasto raczej takie nie za duże jest, ale da się znaleźć 2-3 sklepy, gdzie stoi tak na oko ze 20 łóżeczek...

Ja to normalnie mogłabym każdego dnia je oglądać, przekładać, składać, układać