Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1881 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 15:37   #56401
Ayrine
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
a trzeba gotować jak żel, czy wystarczy zalać wrzątkiem?
zalewasz wrzątkiem możesz pić ciepłe, możesz pić zimne - ja zaczęłam od pół łyżeczki nasion, teraz robię z dwóch i to mi wystarczy, choć moi rodzice potrafili pić 50/50, to dopiero był glut no i nasionka fajnie chrupią

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
w skepach ze zdrową żywnoscią są stacjonarnie ja zamawiałąm przez all 200ml i nie mogę tego skończyć

pięknie błyszczą, kolor też cudowny, od skóry rozczesałaś czy tak nisko zaczynają Ci falować?
centymetry szybko odrosną, naszym zmasowanym atakom nic sie nie oprze
tak zaczynają falować, ale pracuję nad nimi, może fale będą szły coraz wyżej
Ayrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:41   #56402
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
widzę pokrewną duszę - jednego dnia umylam 3 razy, bo wiecznie cos było nie tak

BTW eiri coś zaskoczyło, pojawiły się na skórze bejbiki

Cudownie!!!
Stary 2012-02-13, 15:48   #56403
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ayrine Pokaż wiadomość
kiedyś tam obiecałam, to wrzucam zaktualizowaną fotkę

po wizycie u fryzjera (03.02) włosy z 62 cm mają... 50 cm zdjęcie tym razem robione bez lampy, w świetle dziennym pielęgnację ostatnio wzbogaciłam jedynie odżywką Schaumy dodającą objętości (taka w ciemnozielonym opakowaniu, bez silikonów, ogólnie zgodna z CG - dobra alternatywa dla Garniera, choć nie aż tak odżywcza; no i po trzecim zastosowaniu pojawiła się objętość... ale tylko na krótko był nawet chwilowy push-up! więc liczę na lepsze efekty z każdym użyciem). do tego ostatnio zrobiłam sobie 15 godzin z mieszanką Carotino i oliwki Babydream, stąd aureolka z baby hair (dzięki Carotino oczywiście ). włoski oczywiście wystylizowane glutkiem.

jak widać pozbyłam się tego okropnego cieniowania - dziury jeszcze są, ale mniejsze

od dzisiaj żrę CP i piję znów intensywnie siemię lniane i skrzypokrzywę, co by odzyskać utracone centymetry
MASZ IDEALNE WŁOSY!!! Jak błyszczą!
Ja zawsze jak nakładam jakiś żel na całe włosy to są po nim płaskie ;<

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:53   #56404
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
MASZ IDEALNE WŁOSY!!! Jak błyszczą!
Ja zawsze jak nakładam jakiś żel na całe włosy to są po nim płaskie ;<
dziękuję też nie nakładam na całe, bo na górę to nic mi nie daje, końce jakoś bardziej wolą się kręcić...
Stary 2012-02-13, 15:55   #56405
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
o nie wiedziałam ze dla alergików te wersje lepsze, Martek weź to pod uwagę
wezmę, wezmę. co prawda alergikiem nie jestem, ale ze skalpem muszę ostrożnie, bo inaczej łupież i masowe wypadanie

Cytat:
w skepach ze zdrową żywnoscią są stacjonarnie ja zamawiałąm przez all 200ml i nie mogę tego skończyć
Cytat:
zalewasz wrzątkiem możesz pić ciepłe, możesz pić zimne - ja zaczęłam od pół łyżeczki nasion, teraz robię z dwóch i to mi wystarczy, choć moi rodzice potrafili pić 50/50, to dopiero był glut no i nasionka fajnie chrupią [COLOR="Silver"]
dziękuję za odpowiedź dziewczyny
Ayrine, to siemię raz dziennie?
Stary 2012-02-13, 15:58   #56406
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
kiedyś tam obiecałam, to wrzucam zaktualizowaną fotkę

po wizycie u fryzjera (03.02) włosy z 62 cm mają... 50 cm zdjęcie tym razem robione bez lampy, w świetle dziennym pielęgnację ostatnio wzbogaciłam jedynie odżywką Schaumy dodającą objętości (taka w ciemnozielonym opakowaniu, bez silikonów, ogólnie zgodna z CG - dobra alternatywa dla Garniera, choć nie aż tak odżywcza; no i po trzecim zastosowaniu pojawiła się objętość... ale tylko na krótko był nawet chwilowy push-up! więc liczę na lepsze efekty z każdym użyciem). do tego ostatnio zrobiłam sobie 15 godzin z mieszanką Carotino i oliwki Babydream, stąd aureolka z baby hair (dzięki Carotino oczywiście ). włoski oczywiście wystylizowane glutkiem.

jak widać pozbyłam się tego okropnego cieniowania - dziury jeszcze są, ale mniejsze

od dzisiaj żrę CP i piję znów intensywnie siemię lniane i skrzypokrzywę, co by odzyskać utracone centymetry
Blask i miękkość powalają

Przypomniałaś mi o siemieniu Też dołączę do dietki

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:58   #56407
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
z

tak zaczynają falować, ale pracuję nad nimi, może fale będą szły coraz wyżej
u mnie po żelu z bielendy tak sie zrobiło, w codzienniku są zdjęcia - po lnianym nie mam tego efektu rozczesania na gorze
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość

Cudownie!!!

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 16:02   #56408
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:
wezmę, wezmę. co prawda alergikiem nie jestem, ale ze skalpem muszę ostrożnie, bo inaczej łupież i masowe wypadanie

dziękuję za odpowiedź dziewczyny
Ayrine, to siemię raz dziennie?
tak szczerze to nie wiem, ja piję tylko raz dziennie i wystarczy najlepiej ponoć pić na czczo - od razu będzie ochronka dla żołądka

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Blask i miękkość powalają

Przypomniałaś mi o siemieniu Też dołączę do dietki
polecam się

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
u mnie po żelu z bielendy tak sie zrobiło, w codzienniku są zdjęcia - po lnianym nie mam tego efektu rozczesania na gorze

muszę zanotować i kiedyś przetestować na razie wolę glutka, bo tani, naturalny no i można sobie robić pićku z nasionek
Stary 2012-02-13, 16:10   #56409
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

muszę zanotować i kiedyś przetestować na razie wolę glutka, bo tani, naturalny no i można sobie robić pićku z nasionek
żebyśmy się dobrze zrozumiały - po żelu graffiti włosy miałam jakby rozczesane od góry i fale nisko
po lnianym jest super

Stary 2012-02-13, 16:16   #56410
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:
żebyśmy się dobrze zrozumiały - po żelu graffiti włosy miałam jakby rozczesane od góry i fale nisko
po lnianym jest super
faktycznie ale dzisiaj nieogarnięta jestem to przez brak czekolady
Stary 2012-02-13, 16:19   #56411
ewcia1807
Zakorzenienie

No to umyłam włosy
Najpierw szamponem (tj, bazą szamponową z ecospa) , później nałożyłam glutka na 5 minut, później go spłukałam i nałożyłam Garniera i spłukałam Póki co to są cienkie loki, wyglądają jak rozczesane. Mam nadzieję, że do wyschnięcia zgrubieją

Na dniach kupuję Joaśkę, nie ma bata
Boję się trochę tego lnianego, że mnie spuszy (ale jako stylizatora)

Myślicie, że jak najpierw nałożę odżywkę b/s (np. Joaśkę) to w razie czego zabezpieczy przed spuszeniem?

Edytowane przez ewcia1807
Czas edycji: 2012-02-13 o 16:21
Stary 2012-02-13, 16:21   #56412
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
faktycznie ale dzisiaj nieogarnięta jestem to przez brak czekolady

Stary 2012-02-13, 16:27   #56413
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:
bez kitu, marzę o takiej kąpieli o ile bym po prostu całej takiej wanny nie zeżarła

sama
Stary 2012-02-13, 16:51   #56414
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
bez kitu, marzę o takiej kąpieli o ile bym po prostu całej takiej wanny nie zeżarła

sama
mmmniam ale mi smaki robicie tą czekoladą
Stary 2012-02-13, 17:31   #56415
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
zalewasz wrzątkiem możesz pić ciepłe, możesz pić zimne - ja zaczęłam od pół łyżeczki nasion, teraz robię z dwóch i to mi wystarczy, choć moi rodzice potrafili pić 50/50, to dopiero był glut no i nasionka fajnie chrupią
Ja dziś rano postanowiłam, że znów zacznę pić bo stoi to trzeba zużyć. Tylko kiedyś zalałam ziarna wodą i nic gluta nie było, więc dziś próbowałam je zmielić i takie rozgniecione zalałam - glutka też nie było
Stary 2012-02-13, 17:42   #56416
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
oglądałam na allegro i jest dość tani 500ml, nierafinowany. tylko ta przesyłka.. rozumiem, że powinien być ze świeżego najlepiej? Ajrisz, a ty swój kupywałaś stacjonarnie czy zamawiałaś?
Stacjonarnie. Pierwszy w zdrowej żywności drugi w delikutasach
Cytat:
o nie wiedziałam ze dla alergików te wersje lepsze, Martek weź to pod uwagę
Mniej białek, farfocli i mniej zapachu. ZSK też tak uważa, że alergikom lepiej rafinowane.

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:50   #56417
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Agatka, no nie moge sie napatrzec na Twoje wlosy w avatarze Wygladaja teraz moim zdaniem o wiele lepiej niz w tej poprzedniej superjasnej wersji Bardzo bym chciala taki kolorek ale bez kolejnej dekoloryzacji nie da rady bo teraz farbuje kolorem podobnym do londa color blend 16 a wychodzi jak 15... I teraz pytanie czy lepiej miec wymarzony kolor i znow podniszczyc wlosy czy miec zdrowsze i ciemne ktore zreszta nie wkurzalyby mnie gdyby nie polyskiwaly na rudo ;P
Wiesz co ja podeszlam do tego tak ze jak wreszcie znajde swoj kolor wlosow to wtedy skupie sie intensywnie na dbaniu o nie. Wiadomo zawsze stosowalam odzywki itp, ja schodzilam z brazu pasemkami do blondu, ale szczerze to wolalabym dekoloryzacje bo teraz minie kupa czasu nim sie pozbede tych pasemek ktore wychodza zawsze po czasie :/ Bedziesz miala zdrowsze wlosy ktore i tak bedziesz chciala rozjasnic i znowu je troche zniszczysz wiec co za roznica Jesli nie masz tragedii na glowie ja bym na Twoim miejscu sprobowala a co tam raz sie zyje. Ja przed ta cala pielegnacja farbowalam wlosy 3 razy w ciagu dwoch dni, raz farba z rozjasniaczem a dwa razy normalna Wiem wiem co inni o tym pomysla... Ale ani jeden wlos mi nie wypadl A mozesz wrzucic fotke Twoich aktualnych wloskow bo ich nie pamietam

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:05   #56418
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Ja dziś rano postanowiłam, że znów zacznę pić bo stoi to trzeba zużyć. Tylko kiedyś zalałam ziarna wodą i nic gluta nie było, więc dziś próbowałam je zmielić i takie rozgniecione zalałam - glutka też nie było
glut sie zrobi jak dasz więcej siemienia, ale serio - przeszłoby Ci takie coś przez gardło? bo mi nie

taka miksturka, nawet z dwóch łyżeczek, jest tylko trochę gęstsza od wody, na takiego glutka jak daje się na włosy nie ma co liczyć przy takich proporcjach - ale ziarenka są otoczone taką glutkowatą powłoczką, dlatego polecam je zjadać poza tym są dobre
Stary 2012-02-13, 18:10   #56419
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
Wiesz co ja podeszlam do tego tak ze jak wreszcie znajde swoj kolor wlosow to wtedy skupie sie intensywnie na dbaniu o nie. Wiadomo zawsze stosowalam odzywki itp, ja schodzilam z brazu pasemkami do blondu, ale szczerze to wolalabym dekoloryzacje bo teraz minie kupa czasu nim sie pozbede tych pasemek ktore wychodza zawsze po czasie :/ Bedziesz miala zdrowsze wlosy ktore i tak bedziesz chciala rozjasnic i znowu je troche zniszczysz wiec co za roznica Jesli nie masz tragedii na glowie ja bym na Twoim miejscu sprobowala a co tam raz sie zyje. Ja przed ta cala pielegnacja farbowalam wlosy 3 razy w ciagu dwoch dni, raz farba z rozjasniaczem a dwa razy normalna Wiem wiem co inni o tym pomysla... Ale ani jeden wlos mi nie wypadl A mozesz wrzucic fotke Twoich aktualnych wloskow bo ich nie pamietam
Jasne, wrzuce fotke jak zrobie, na razie nie mam zadnych sensownych aktualnych
Hehe ryzykantka z Ciebie Ale po wloskach tego nie widze - naprawde, zazdroszcze Ja ostatnio tak policzylam ze od sierpniowej dekoloryzacji (na ktora byla polozona farba) zaliczylam jeszcze jedno farbowanie na przelomie sierpnia/wrzesnia (jasnym blondem w nadziei ze rozjasni... ), pod koniec wrzesnia ciemnym blondem u fryzjera, potem samodzielnie poczatek listopada, a ostatnie bylo chwile przed wigilia. Daje to w sumie 5 zabiegow w ciagu pol roku, jesli liczyc dekoloryzacje ktora w zasadzie prawdopodobnie byla rozjasnianiem to 6 I szczerze mowiac myslalam ze i tak nie doswiadczam wlosow jak niektore dziewczyny (wlasnie na przyklad kilkoma farbowaniami w ciagu paru dni czy tygodni), ale ostatnio widzialam jak Eloe sie zdziwila ze bodajze Ajrisz pofarbowala wlosy 3 czy 4 razy w ciagu pol roku... I dalo mi to do myslenia Fakt, wlosy mam raczej podchodzace pod suche i zniszczone niz zdrowe i lsniace, ale nie moge farbowac samego odrostu bo nadal farba mi sie brzydko splukuje I bylaby widoczna roznica. No nic, zrobie chyba tak, ze pofarbuje musem Loreala ktory mam w domu, nastepnym razem poloze jakis popielaty odcien jesli znow wyjdzie rudosc, a pozniej juz przyjdzie lato i zastanowie sie nad ewentualna dekoloryzacja A w tym czasie intensywne odzywianie.
Ale sie rozpisalam... wybaczcie powinnam sie uczyc a robie wszystko tylko nie to

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:22   #56420
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Daje to w sumie 5 zabiegow w ciagu pol roku, jesli liczyc dekoloryzacje ktora w zasadzie prawdopodobnie byla rozjasnianiem to 6
OMG! Bidoki
Cytat:
I szczerze mowiac myslalam ze i tak nie doswiadczam wlosow jak niektore dziewczyny (wlasnie na przyklad kilkoma farbowaniami w ciagu paru dni czy tygodni), ale ostatnio widzialam jak Eloe sie zdziwila ze bodajze Ajrisz pofarbowala wlosy 3 czy 4 razy w ciagu pol roku... I dalo mi to do myslenia
I do tego moje są genetycznie niezniszczalne A takie "zwykłego śmiertelnika" ?
Cytat:
No nic, zrobie chyba tak, ze pofarbuje musem Loreala ktory mam w domu, nastepnym razem poloze jakis popielaty odcien jesli znow wyjdzie rudosc, a pozniej juz przyjdzie lato i zastanowie sie nad ewentualna dekoloryzacja A w tym czasie intensywne odzywianie.
Ale sie rozpisalam... wybaczcie powinnam sie uczyc a robie wszystko tylko nie to
Może lepiej pobawić się płukankami ochładzającymi kolor niż znowu farbować?
Skąd gwarancja że popielaty wyjdzie popielaty, u mnie wszystkie farby wychodzą ciepłe (Noo raz było zielonkawo, to był faktycznie chłodny :P)
Tzn jak znasz to ja chcę! Bo mam wypłowiałą wiewiórkę teraz i własne szare odrosty :P

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:36   #56421
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytuję tylko kilka postów bo jak zaczełam czytac i nadrabiać to po przeczytaniu 1 strony dochodziła jedna nowa... przerażacie mnie z tym tempem pisania...

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłam jeszcze w SuperPharmie żel gumowy i żel elastyczny (z tej samej serii, co mój ukochany mrożący). Wklejam tutaj składy, może kogoś zainteresują. Dość podobne do siebie są.
widziałam je dzisiaj, ale kupiłam dwie Isany czarne na promocji i mam pełno starych żeli... nie wolno mi na razie. A ma ktoś link do analizy... bo z ta badziewną wyszukiwarką nic nie umiem znaleźć

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Czyli nie tylko mni wyszukiwarka nie pasuje... Zawsze możemy iść się skarżyć na podforum techniczne
o to to... ja się nie umiem nią posłużyć w ogóle...

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Sama jeszcze nie wiem jak najlepiej, bo gotowałam go raz. Podgotowałam nasiona lnu przez parę minut, dodałam tego żelfixu tak na oko, pogotowało się chwilę, dodałam więcej żelfixu, pogotowałam,odsączyłam... takie kombinacje na ciepło rzadki jak woda, na zimno galaretka.

Rany jak zazdroszczę Albo idealne loki albo idealnie proste - wyjątkowe!
może kiedyś zrobię dżemowego glutka...

heheh nooo w sumie ciekawa sprawa z tymi moimi włosami hehe

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:53   #56422
natalcia250
sentimental animal

mam pytanko, jest jakiś lakier zgodny z CG? chciałabym na urodziny wyprostować włosy, a bez lakieru nie da rady, są strasznie oporne.
i czy prostowanie włosów popryskanych lakierem jest bardzo szkodliwe?
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:58   #56423
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
glut sie zrobi jak dasz więcej siemienia, ale serio - przeszłoby Ci takie coś przez gardło? bo mi nie

taka miksturka, nawet z dwóch łyżeczek, jest tylko trochę gęstsza od wody, na takiego glutka jak daje się na włosy nie ma co liczyć przy takich proporcjach - ale ziarenka są otoczone taką glutkowatą powłoczką, dlatego polecam je zjadać poza tym są dobre
Pewnie by nie przeszło No na takiego żelowego gluta to nie liczyłam, nawet nie chce wiedzieć jakbym to miała wypić
Siedzę z olejem z orzechów włoskich na włosach, za godzinę zmywam, zobaczymy rano co będzie
Stary 2012-02-13, 19:03   #56424
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
OMG! Bidoki

I do tego moje są genetycznie niezniszczalne A takie "zwykłego śmiertelnika" ?

Może lepiej pobawić się płukankami ochładzającymi kolor niż znowu farbować?
Skąd gwarancja że popielaty wyjdzie popielaty, u mnie wszystkie farby wychodzą ciepłe (Noo raz było zielonkawo, to był faktycznie chłodny :P)
Tzn jak znasz to ja chcę! Bo mam wypłowiałą wiewiórkę teraz i własne szare odrosty :P
No bidoki bidoki... Ale farbe mam juz i tak zakupiona-to raz, a dwa, co wazniejsze-i tak musze ja polozyc na calosc bo nie chodzi tylko o ochlodzenie (choc glownie o to) ale takze o to, ze kolor sie mega wyplukal i choc poczatkowo byl ciemny to teraz jest jasniejszy od moich naturalnych i widac odrost (tez szarawy ). I teraz jesli polozylabym farbe tylko na odrost to bylby ciemniejszy od reszty wlosow i wygladalabym co najmniej glupio Kolejna sprawa - po dekoloryzacji wciaz mam troche jasniejsza gore niz dol wlosow, a po nalozeniu farby na calosc przez pewien czas tego nie widac.
Tak czy siak zamierzam teraz zastosowac wszelkie mozliwe metody by ograniczyc wyplukiwanie sie koloru i dawac troche miodku z woda na odrost by go naturalnie rozjasniac Jesli po 2 miesiacach znow bedzie kupa czyli to co teraz to bede musiala wymyslic cos innego bo nie moge w kolko farbowac calosci :/ Tylko pytanie co..?
Co do popielu to nie znam... Ale mam nadzieje ze poznam Na innym watku doradzono mi londe professional, uzyje albo tego albo z braku laku loreala. Albo plukanki jak mowisz Chyba ze masz jeszcze jakis pomysl?
I skad wytrzasnac niebieska plukanke? Tych flor illum to chyba nawet w necie niebieskich za bardzo nie widzialam

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:13   #56425
agatka89
Raczkowanie

claudiiin hmm jakby tak policzyc farbowania
w grudniu 2010 przed wigilia trzeci raz rozjasnialam pasemkami wlosy u fryzjera (chodzilam gdzies co miesiac albo co 1,5)
na poczatku lutego 2011 pofarbowlam sama fryzjerska - majiblond jakis bezowy (oks.9%) wyszly mi tragicznie zolte no i troche wypadlo ale to bylo po ciazy wiec wcale sie nie zdziwilam. Po tygodniu na zolc nalozylam inna farbe - recital preference wbis (oks.6%) - niezastapiona gdy wyjda ci zolte wlosy u mnie zawsze sie sprawdza, swietnie ochladza kolor.
Pozniej farbowalam nia co jakies 1,5 miesiaca gora dwa przez dluzszy czas. Jednak zauwazylam ze z biegiem czasu odrost ten pofarbowany jest inny jak reszta (pasemka).
W listopadzie 2011 postanowilam zmienic farbe, na londe nr 18 (oks.9%) wyszly mi zolte na drugi dzien zafarbowalam znowu tym recitalem i bylo ok.
Ale niiieeee kopalam jak zwykle na wizazu i wykopalam nowy sposob zeby postarac sie ujednolicic gore z reszta wlosow.
W grudniu 2011 w wigilie rozjasnilam odrost skandynawskim blondem palette (oks.9%) i na to polozylam znowu tego recitala ale za krotko go trzymalam i wyszly zoltawe, to na drugi dzien jeszcze raz nim pofarbowalam i juz bylo fajnie
W sylwka zaczelam intensywnie o nie dbac i porzucilam prostownice
A teraz w lutym wreszcie znalazlam swoj kolor o ktorym juz wiesz i juz nigdy wiecej nie bede ich tak katowac, ale farbowac nadal musze co 1,5 miesiaca lub co dwa ale teraz juz tylko odrost a na reszte malaksowanie na jakies 5 minut. No i oczywiscie bede farbowac na olej

Wiem wiem dziewczyny... zle robilam

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
mam pytanko, jest jakiś lakier zgodny z CG? chciałabym na urodziny wyprostować włosy, a bez lakieru nie da rady, są strasznie oporne.
i czy prostowanie włosów popryskanych lakierem jest bardzo szkodliwe?
kiedys gdzies czytalam ze wszystkie lakiery sa z alkoholem ale mozna zrobic wlasny (miod+woda) to chyba byla wypowiedz Chatul? Moze sa inne sposoby az sama bardzo chetnie sie dowiem

zapuszczam do talii

Stary 2012-02-13, 19:15   #56426
ewcia1807
Zakorzenienie

Włosy mam już prawie suche
I...Z przodu mam super zdefiniowane loczki i takie lekkie (chciałam zrobić zdjęcie, ale w ogóle nie wychodzi ) Myślę, ze może w tych miejscach nie spłukałam porządnie żelu lnianego (nawet były bardzo delikatnie usztywnione) i to mnie zachęciło do jutrzejszego eksperymentowania Jak będzie puch i przyklap to

Myślicie, ze nie przesadzę, jeśli na Joaśkę Naturię nałożę żel?

Stary 2012-02-13, 19:20   #56427
agatka89
Raczkowanie

claudiiin dobrze zrozumialam ze masz teraz odrost ciemniejszy od reszty wlosow? Moze sprobuj zafarbowac tylko odrost i trzymac farbe jakies 15 min po czym zmalaksowac i na reszcie powstala piane trzymac 5-7 minut? Sila farby bedzie zawsze slabsza = mniej szkodliwa.

zapuszczam do talii

Stary 2012-02-13, 19:21   #56428
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robię płukankę lnianą, na to nakładam Joaśkę z kremem z biedry, na to piankę, i na to jeszcze żel Więc spokojna Twoja rozczochrana

Claudiin, agatka
, zazdroszczę odporności włosów - moje po takich historiach zabrałyby się spakowały razem z cebulkami i wyprowadziły
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:26   #56429
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Ja robię płukankę lnianą, na to nakładam Joaśkę z kremem z biedry, na to piankę, i na to jeszcze żel Więc spokojna Twoja rozczochrana
To po rzeczach miałabym idealnie proste

Stary 2012-02-13, 19:27   #56430
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez kamki Pokaż wiadomość
Dzisiaj mój skalp mnie kocha, włosy też. Puchu mniej, skaczę zatem pod sufit. Skręt dosyć dosyć, choć wciąż u nasady ą lekko proste, ale i na to przyjdzie czas. )

Voil&agrave;
ślicznośći
Cytat:
Włosy mam już prawie suche
I...Z przodu mam super zdefiniowane loczki i takie lekkie (chciałam zrobić zdjęcie, ale w ogóle nie wychodzi ) Myślę, ze może w tych miejscach nie spłukałam porządnie żelu lnianego (nawet były bardzo delikatnie usztywnione) i to mnie zachęciło do jutrzejszego eksperymentowania Jak będzie puch i przyklap to

jak całkiem wyschną odgniec sucharki przez satyne czy jedwab i będzie gitesik

ja za kazdym razem kłade na naturie (b/s) żel (stylizator)

właśnie siedzę z sucharkami odgniote rano, dzis noc w czepku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości