Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 17:57   #4621
natee
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

oki kobitki uciekam, bo TŻ wrócił, zajrze do Was wieczorkiem

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:57   #4622
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Tez mam na przedniej.
Pamietasz kiedy poczułaś ruchy w 1 ciąży? Bo ponoć jak jest na przedniej, to czuc później trochę.
Faktycznie mniej czuc
Ja zaczelam ok. 20 tygodnia.
Lekarz tez mi mowil, ze przez lozysko na scianie przedniej slabiej czuc ruchy.
U mnie dodatkowo zwrocili uwage na to, ze lozysko bylo grube.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:58   #4623
agunia82
Zakorzenienie

Ja w opisie z ostatniego USG mam napisane, że mam łożysko na ścianie przedniej, a ruchy i tak zaczęłam odczuwać dość wcześnie, koło 18 tygodnia (z tym, że ja na brzuchu nie mam prawie w ogóle tłuszczyku). Podobno przy łożysku na przedniej ścianie też nie ma też reguły - zazwyczaj wtedy ruchy odczuwa się później, ale niekoniecznie. To kiedy zaczyna się czuć ruchy zależy też właśnie od ilości tkanki tłuszczowej i ilości płynu owodniowego

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-02-13 o 17:59
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:58   #4624
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Tak jak napisała agunia to nie to samo.
Ostatnio trochę o tym czytałam, bo się przestraszyłam, jak gin powiedział, że mam nisko łożysko. Łożysko przodujące jest wtedy jak częściowo lub całkowicie zakrywa ujście i szyjkę macicy. Niestety to bywa niebezpieczne i trzeba dużo leżeć, żeby się nie odkleiło. Ale z tego co kojarzę, żadna z naszych wątkowych mamuś nie ma tego problemu.
A jak teraz? Cos mowi jeszcze?
"Nisko" to tez jeszcze nie jest przodujace?

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:58   #4625
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
ILE???????????????? 1000zł???? to ja chyba muszę już zacząć odkładać, bo czeka mnie MEGA wydatek
No tyle planujemy dać Wiem, że dużo, ale wiem też, że u nas na wsi czasem dają więcej Co za czasy...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:00   #4626
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ide po boczek do sklepu i sobie zrobie prazuchy ze skwareczkami i kapustka kiszona uuulala ale bede zrec

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:01   #4627
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
A jak teraz? Cos mowi jeszcze?
"Nisko" to tez jeszcze nie jest przodujace?
Mówił mi, że przesunie się do góry i nie ma co panikować. I nie jest przodujące, bo jest daleko od szyjki. Wśrodę albo w czwartek mam wizytę, to może zrobi mi usg i zobaczymy czy się podnosi. Oby
Stary 2012-02-13, 18:01   #4628
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
No tyle planujemy dać Wiem, że dużo, ale wiem też, że u nas na wsi czasem dają więcej Co za czasy...
5 lat temu tysiąc złotych dostaliśmy od mojej chrzestnej w prezencie ślubnym. I wtedy wydawało mi się, że to strasznie dużo kasy
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:02   #4629
Sala
Rozeznanie

Cytat:
Irmusia, ale że łożysko jest na ścianie przedniej nie znaczy ze jest przodujące, prawda?
Z tego co wiem, może być na scianie tylnej i byc przodujące. Zapytam dziś gina jak to jest.
Przodujące znaczy tyle, że znajduje się blisko szyjki: http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81o...rzoduj%C4%85ce

Przodujące może leżeć zarówno na przedniej, jak i tylnej ściance.

Łożysko w czasie ciąży przemieszcza się w górę, więc przodujące na wczesnym etapie ciąży nie oznacza, że będzie nieprawidłowo ułożone do końca. Nie jestem jednak pewna, że przemieszcza się też ze ściany przedniej na tylną i odwrotnie, raczej nie...
Sala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:03   #4630
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
zapalona acz półślepa kociara - w życiu bym kota na zdjęciu łazienki nie zauważyła ), ja moje pieścidełko też chętnie pokażę

Voila! Można zacząć wielbić
Wielbię! Piękna kicia i zdjęcie też. Przez Was jeszcze bardziej cierpię, bo kocham wszystkie koty, a w tym mieszkaniu latem nawet wielbciel pieca kaflowego by się zamęczył.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Idę myć włosy i spać, bo rano na tą krew :P
A już myślałam, że tylko ja myję włosy około północy.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ja ostatnio wsadziłam sloiczek z kawą do lodowki, tz wrocil z pracy chce sobie kawe zrobic i niemogł znalezc wkurzyłąm sie bo musialam przysjc do kuchni i tez znalezc nie mogłam. mowie ze niewiem gdzie jest on potwoera lodowke by sie mleka napic a tam kawa

tz pojechal do pracy, a ja od 5 nie spie bo mnie obudził i sie pyta czemu spisz nago? a ja mowie niewiem. A on gdzie bylas? a ja mowie niewiem.......

jak sie obudziłamw pelni to dopiero skojarzylam ze jestem rozebrana ale neiwiem czmeu bo kładłam sie spac jak byłam ubrana w pizame

Musze dzis isc zrobic opłaty, kupic luteine, wypisac leki dla babci i po telefonik

a jutro wizyta u gina
Skoro można wstawić kawę do zmywarki, to do lodówki też. Tylko za spokojne znoszenie Twojej złości w tej sytuacji. On chyba ma anielską cierpliwość.

Może to nocne pozbywanie się piżamy, to manifestacja ukrytych pranień?

A telefonik to mam ochotę kupić tż, bo ma wiecznie zajęty, a ostatnio często mu się rozładowuje, albo zawiesza, albo chciałby wyłączyć, bo zbyt wiele osób do niego dzwoni i nie może pracować w domu... wrrr Wszystkie telefonu psują mu się przed końcem umowy, więc to może być prawda, ale ... mnie trafia, jak mam coś ważnego do przekazania, a nie mogę się dodzwonić.
Nie wiem, co z nami będzie i nie chcę facetowi zakładać smyczy, ale gdybym potrzebowała pomocy w środku nocy, to wolałabym nie prosić o pomoc znajomych.

Po Twojej wizycie chcemy przeczytać same dobre wiadomości.

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
Ostatni tydzień miałam strasznie zajęty ale w końcu mieszkamy już na swoim

sas - z kolejnego kilograma powinnaś się cieszyć, bo może to dzidza mości sobie gniazdko. Gdybym nie była w ciąży, to do głowy by mi nie przyszło, że to, co czuję, to mogą być ruchy maluszka. Na opisie USG też nie mam informacji o położeniu łożyska.

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Skoro my nie jesteśmy Cię w stanie przekonać, to idź jak najprędzej do jakiegokolwiek gina na usg,dzwoń i się umawiaj, niech Cię uspokoi, bo te Twoje nerwy bardzo szkodzą dzidzi, każdy następny dzień w tym stresie jest szkodliwy.
sas - mama pamięta, że na jej stres reagowałam gwałtownym kopaniem, więc niezależnie od mechanizmu wierzę, że to szkodzi. Posłuchaj rad Karoliny.

Cytat:
Ja juz po USG genetycznym
(...)Dopiero jak porzadnie ruszyla az mi potrzasnela calym brzuchem, malenstwo sie ruszylo i zaczelo fikolki robic i juz do konca nie spalo

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Mnie niestety boli kark - chyba źle się ułożyłam podczas snu. Jednak wczoraj nie miałam za bardzo wyjścia, jak leżeć, bo ból brzucha i pleców był tak dotkliwy, jak nigdy.
Na ból pleców i karku wynikający z niewłaściwej pozycji w czasie snu pomaga mi posmarowanie Amolem i opatulenie się kołdrą. Na początku ciąży nie wiedziałam, czy mogę używać Amolu, a ostatnio w końcu spytałam gina i miejscowo pozwolił. Na szczęście jeszcze nie było takiej potrzeby.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:08   #4631
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie mniej czuc
Ja zaczelam ok. 20 tygodnia.
Lekarz tez mi mowil, ze przez lozysko na scianie przedniej slabiej czuc ruchy.
U mnie dodatkowo zwrocili uwage na to, ze lozysko bylo grube.
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ja w opisie z ostatniego USG mam napisane, że mam łożysko na ścianie przedniej, a ruchy i tak zaczęłam odczuwać dość wcześnie, koło 18 tygodnia (z tym, że ja na brzuchu nie mam prawie w ogóle tłuszczyku). Podobno przy łożysku na przedniej ścianie też nie ma też reguły - zazwyczaj wtedy ruchy odczuwa się później, ale niekoniecznie. To kiedy zaczyna się czuć ruchy zależy też właśnie od ilości tkanki tłuszczowej i ilości płynu owodniowego
Ja też tłuszczyku nie mam no a raczej nie miałam hehe
Zobaczymy. Czekam cierpliwie i nie napalam sie, bo wiem, ze jeszcze poczekam pewnie. Jestem w 18 tc.
Wpadnę tu jeszcze po wizycie u gina, trzymajcie kciuki

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
Przodujące znaczy tyle, że znajduje się blisko szyjki: http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81o...rzoduj%C4%85ce

Przodujące może leżeć zarówno na przedniej, jak i tylnej ściance.

Łożysko w czasie ciąży przemieszcza się w górę, więc przodujące na wczesnym etapie ciąży nie oznacza, że będzie nieprawidłowo ułożone do końca. Nie jestem jednak pewna, że przemieszcza się też ze ściany przedniej na tylną i odwrotnie, raczej nie...
no właśnie ciekawe, zapytam gina
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:08   #4632
Sala
Rozeznanie

Cytat:
Ostatnio trochę o tym czytałam, bo się przestraszyłam, jak gin powiedział, że mam nisko łożysko. Łożysko przodujące jest wtedy jak częściowo lub całkowicie zakrywa ujście i szyjkę macicy. Niestety to bywa niebezpieczne i trzeba dużo leżeć, żeby się nie odkleiło. Ale z tego co kojarzę, żadna z naszych wątkowych mamuś nie ma tego problemu.
Ja mam, ale na tym etapie ciąży to nie ma wielkiego znaczenia -- sprawdza się to tak naprawdę dopiero po 20-24 tygodniu i jeszcze później. Macica jeszcze sporo urośnie, więc łożysko może (nie musi) się przemieścić. Problemem jest to więc na końcu ciąży, a nie na jej początku.
Stary 2012-02-13, 18:09   #4633
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczymy. Czekam cierpliwie i nie napalam sie, bo wiem, ze jeszcze poczekam pewnie. Jestem w 18 tc.
Trzymam kciukasy
Stary 2012-02-13, 18:11   #4634
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam mocno

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:12   #4635
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam, ale na tym etapie ciąży to nie ma wielkiego znaczenia -- sprawdza się to tak naprawdę dopiero po 20-24 tygodniu i jeszcze później. Macica jeszcze sporo urośnie, więc łożysko może (nie musi) się przemieścić. Problemem jest to więc na końcu ciąży, a nie na jej początku.
Ale okolice 18-20 tygodnia to już połowa a nie początek ciąży.
Z tego co wiem, łożysko przodujące może być problemem już w tym okresie. Bo może dochodzić do krwawień z szyjki i dlatego trzeba bardzo na siebie uważać. Wiem też, że w zdecydowanej większości przypadków łożysko przodujące przestaje takie być, bo podnosi się do góry, ale zanim się przesunie trzeba na to uważać i obserwować.
Stary 2012-02-13, 18:13   #4636
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
czesc
Hello

Cytat:
zarcie zarce wszedzie pelno zarcia musze do pracy wrocic bo jak siedze w domu to nic nie robie tylko caly czas jem :P

Jejku mam takiego lenia,że nawet nic nie chce mi się pisać

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:21   #4637
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
trzymam moocno

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:26   #4638
Sala
Rozeznanie

Cytat:
Ale okolice 18-20 tygodnia to już połowa a nie początek ciąży.
Z tego co wiem, łożysko przodujące może być problemem już w tym okresie. Bo może dochodzić do krwawień z szyjki i dlatego trzeba bardzo na siebie uważać. Wiem też, że w zdecydowanej większości przypadków łożysko przodujące przestaje takie być, bo podnosi się do góry, ale zanim się przesunie trzeba na to uważać i obserwować.
U mnie zauważono to na USG genetycznym, więc w 13. tygodniu. Na ostatniej wizycie, czyli w 18., lekarz powiedział, że póki co to nie jest żaden powód do zmartwienia się, bo największe zmiany w położeniu łożyska dopiero przede mną. Czytałam zresztą wyniki badań klinicznych, generalnie zdecydowana większość łożysk przodujących wykrytych w 20-22 tygodniu do porodu zmienia swoje położenie na bezpieczne. Większa szansa, że tak się stanie, jest przy łożysku na ścianie przedniej. Ja mam na tylnej, pech

Tak czy siak, obserwować trzeba, ale na tym etapie ciąży to na ogół nie jest niebezpieczne i nie oznacza, że należy leżeć plackiem do końca ciąży. Niebezpieczne krwawienia z ryzykiem krwotoku zaczynają się zazwyczaj ok. 34 tygodnia ciąży.
Stary 2012-02-13, 18:36   #4639
prince_polo
Zakorzenienie

Ale mam lenia masakra!
nic mi się nie chce całe nogi mnie bolą jak bym zakwasy miala

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-13, 18:37   #4640
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu wypada?
A i to jest dobre pytanie! Myślę, ze wypada, bo tak!

Cytat:
Coś mi na nosie rośnie, bo mnie boli cały płatek nosa Już mam dość tych krost
A mi w nosie...

Cytat:
teraz to jest jakas masakra...
jak ja mialam komunie to od chrzestnego wiadomo dostalam rower a od chrzestnej radio z cd i chyba jakas tam encyklopedie, a od jednej babci dostalam czekolade i 10zl bo wiecej nie miala i bylam zadowolona!
Mi sie wydaje ze to wszystko zlezy od tego jak sie dziecko wychowuje,
Ja dostałam rower od chrzestnego, a od chrzestnej zegarek. Ona miała tylko poczucie obowiązku wobec mnie. Chrzestny natomiast bardzo mnie kochał, jak byłam dzieckiem i baardzo dużo się ze mną bawił, a ja go uwielbiałam. Teraz bardzo mi pomaga, zawsze jest, gdy trzeba.

Cytat:
Mój już zapowiedział, że może mi masować

Zaczynasz od małego, a po miesiącu TŻ może wsadzić głowę

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Na ból pleców i karku wynikający z niewłaściwej pozycji w czasie snu pomaga mi posmarowanie Amolem i opatulenie się kołdrą. Na początku ciąży nie wiedziałam, czy mogę używać Amolu, a ostatnio w końcu spytałam gina i miejscowo pozwolił. Na szczęście jeszcze nie było takiej potrzeby.
Będę pamiętać, jak się będzie ten kark powtarzał, a plecy bolą regularnie. Hm, może wyślę tż do apteki i spróbuję.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:39   #4641
chce_byc_mama
Zakorzenienie

jestem
i juz sie boczus smazy na skwareczki a ziemniaczki gotuja

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:40   #4642
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie zauważono to na USG genetycznym, więc w 13. tygodniu. Na ostatniej wizycie, czyli w 18., lekarz powiedział, że póki co to nie jest żaden powód do zmartwienia się, bo największe zmiany w położeniu łożyska dopiero przede mną. Czytałam zresztą wyniki badań klinicznych, generalnie zdecydowana większość łożysk przodujących wykrytych w 20-22 tygodniu do porodu zmienia swoje położenie na bezpieczne. Większa szansa, że tak się stanie, jest przy łożysku na ścianie przedniej. Ja mam na tylnej, pech

Tak czy siak, obserwować trzeba, ale na tym etapie ciąży to na ogół nie jest niebezpieczne i nie oznacza, że należy leżeć plackiem do końca ciąży. Niebezpieczne krwawienia z ryzykiem krwotoku zaczynają się zazwyczaj ok. 34 tygodnia ciąży.
Mam nadzieję, że u Ciebie się podniesie U mnie zresztą też
Stary 2012-02-13, 18:43   #4643
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Znalazlam to w innym watku, az sie poplakalam.
artykul: http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...dea0&_ticrsn=3
Bardzo smutne, ale prawdziwe niestety...

Cytat:
Jakbyście były ciekawe to tu jest artykuł o tym https://polki.pl/zdrowie_i_psycholog...5.html?print=1
Nie wiesz czy znaleźli ta matkę, żeby się zrzekła praw?
Cytat:
jak dla mnie pozbawia się mnie, jako chrzestną (nie wiem czy odmiana poprawna) rozpieszczenia swojego chrześniaka, mam zabronione kupowanie mu czegoś większego, droższego niż jego siostrze...która ma innych chrzestnych i którzy nie koniecznie się pojawią na komunii...życie się tak poukładało. Kiedy zaproponowałam dla niego aparat usłyszałam, że jest za mały, po czym dostałam propozycje dołożenia się do komputerów na który oczywiście nie są za małe...:confuse d:
Masakra jakaś z tymi komuniami i prezentami, dzieciaki nie wiedzą po co tak naprawdę jest ten dzień, tylko szpanują prezentami,a rodzice temu przyklaskują i jeszcze dyktują krewnym warunki- zgroza

Cytat:
Czytałam wczoraj o ćwiczeniach pomagających w rozluźnieniu krocza żeby nie trzeba było go nacinać. I powinny TAM wejść 4 palce Gdzie ja bym tam tyle zmieściła?
Słyszałam o takim baloniku, że to podobno bardzo pomaga
http://epino.net.pl/produkty.php
już nie pamiętam gdzie, ale czytałam wypowiedź jakiejś dziewczyny, która tego używała i bardzo sobie chwaliła

Cytat:
prince_polo to karta, która umożliwia Ci wiele zniżek i jest do darmowego leczenia, np. zębów itp. w UK.
Fajnie macie z tymi zniżkami

Cytat:
A dostałaś ten cały ekwipunek od położnej z wieloma książeczkami, próbkami itp? Ja dostałam ten formularz na pierwszej wizycie.
Kurcze a ja dostaję już trzeci raz reklamówkę z tym samym numerem "Poradnika Domowego" i "Mamo to ja" +mikroskopijną próbką kremu na odparzenia

Cytat:
no rosol sie gotuje :P

ej mam ochote pamietacie moze albo kojazycie takie danie prazuchy?
to sa gotowane ziemniaki ktore sie ugniata z maka zeby sie lekko takie gumowate zrobily do tego skwareczki na smalcu kapusta kiszona i moge jesc tonami babcia mi kiedys tak zawsze robila musze do niej zadzwonic zapytac ja jak to sie robilo
Ja znam taki przepis
http://www.wielkiezarcie.com/recipe31720.html

Cytat:
Brownie jest super na wszelkie smutki
Chyba nigdy nie jadłam brownie, to coś takiego jak murzynek?

Cytat:
Mi coś takiego gin powiedział przy ostatniej wizycie, że łozysko całkowicie zasłania ujście macicy, ale stwierdził, że sytuacja może się poprawić i ostatecznie będzie mógł coś powiedzieć dopiero około 30 tygodnia, gdyby się nie poprawiło to nie da rady rodzić SN

Cytat:
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-02-13 o 18:47
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:45   #4644
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

8 stron i nowy wątek
Będziesz nas batem poganiać i pewnie damy radę

Cytat:
nie zaluzcie nowego watku jak mnie nie bedzie postaram sie wrocic w przeciagu 40 minuut czy jest to mozliwe?
Bez problemu Pewnie zaś z Soleiką i Hanjah będziecie siedzieć do nocy i pracować nad kolejną częścią
Nie wiedziałam co to są prażuchy, ale wujek google pokazał
Wyglądają bardzo apetycznie. Proste i pewnie pyszne żarełko.

Cytat:
No niestety dziwne czasy nastały My mamy w maju komunię starszej chrześnicy męża i planujemy dać 1000 zł. Trochę się biję z myślami, że to może za dużo, ale jakoś już się nastawiliśmy, że dajemy jej 1000. Bedzie miała na urządzanie nowego pokoiku

Uwielbiam brownie
Wow 1000 to sporo
Ale to jest to co pisałam wcześniej - jakoś ludzie dają więcej na komunię niż na wesele Nie wiem czemu

Nigdy nie jadłam brownie ale wygląda bardzo smakowicie

Linka25 trzymam kciuki za wizytę
Oprócz tego, że obejrzysz dzieciaczka to może jeszcze dowiesz się czegoś ciekawego o łożysku

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-02-13 o 18:47
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:50   #4645
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
ILE???????????????? 1000zł???? to ja chyba muszę już zacząć odkładać, bo czeka mnie MEGA wydatek

Brownie jest super na wszelkie smutki
zastanawia mnie ile dostanie na ślub...... 10tyś?
hm...

ja mam też w rodzinie komunię - starsza siostra mojej chrześnicy. A że jestem fotografem to prezentem będą zdjęcia - zrobię fotoalbum

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:56   #4646
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ja mam też w rodzinie komunię - starsza siostra mojej chrześnicy. A że jestem fotografem to prezentem będą zdjęcia - zrobię fotoalbum
Fotografem jesteś? Ciekawy zawód i poznaje się dużo nowych ludzi

Dziewczyny tak zmieniając temat. Czytałyście może na onecie artykuł o kursantach L-ki? Z jednej strony uśmiałam się strasznie a z drugiej przypomniałam sobie swoje początki na kursie, a potem już jako kierowca. Ubaw po pachy
Jak by któraś miała ochotę:
http://moto.onet.pl/1656681,1,artykul.html?node=13

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:00   #4647
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Bez problemu Pewnie zaś z Soleiką i Hanjah będziecie siedzieć do nocy i pracować nad kolejną częścią

Nie wiedziałam co to są prażuchy, ale wujek google pokazał
Wyglądają bardzo apetycznie. Proste i pewnie pyszne żarełko.
ad1. ja tam po nocach nigdzie nie siedze :P

ad2. mi to babcia zawsze robila jak bylam dzieckiem i jak natee zaczela opowiadac o tych ziemnaikach pureee z cebulka i kielbaska to mi sie to skojarzylo przypomnialo i nabralam ochoty w 5 sekund

Amelcia
Stary 2012-02-13, 19:01   #4648
Soleilka
Zakorzenienie

Wróciłam

Kupiłam kisiel poziomkowy dla siebie i TŻ

Kochane spinamy się, tylko 6 stron

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:03   #4649
chce_byc_mama
Zakorzenienie

wiecie jaka mialam ochote na mietowa herbate? szok musialam sobie zrobic :P

Amelcia
Stary 2012-02-13, 19:05   #4650
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie jaka mialam ochote na mietowa herbate? szok musialam sobie zrobic :P
a ja przez ciebie robie sobie tosty!!!!!!! ale tylko 2

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości