|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
|
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1353 |
|
Wtajemniczenie
|
Czwarty posiłek trochę mały, dałabym całą grahamkę, ale generalnie niezły jadłospis, o ile porcje były wystarczające
|
#1354 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje R (prosze o ocenę):
I: niesmiertelna owsianka na mleku z kiwi i masłem z orzechów nerkowca, chyba nigdy mi się nie znudzi ![]() II: wiesniak i garsc pistacji III: miska zupy fasolowej z kurczakiem (na wywarze z tegoż kurczaka) IV: filiżanka ryżu, kurczak w sosie curry V: wpadnie cos lekkiego bo brzusio boli |
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Plan na jutrzejsze R:
6:10 - jajecznica (2 jajka) na kropli oleju z pestek winogron, chudej szynce, pomidor z czerwoną cebulką, kromka chleba owsianego 9:00 - owsianka z mlekiem i truskawkami, kawa z mlekiem 12:00 - kasza gryczana z mielonym mięsem wieprzowym podsmażonym na oleju z pestek winogron (i być może zrobię z tego sos dodając wodę i skrobię) + warzywa 15:00 - pomarańcz + garść orzechów 17:00 - twarożek ze szczypiorkiem i TRENING SIŁOWY+CARDIO zaraz po treningu banan koło 20 grillowana pierś kurczaka + warzywa Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2012-02-13 o 18:19 |
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że jest w miarę OK. A czwarty posiłek był jedzony grubo po 21ej, stąd jego wielkość.
|
|
|
#1357 |
|
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2012-02-13 o 18:41 |
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
U.
1. Wypiek owsiano-bananowy (płatki owsiane, otręby, banan, wiórki kokosowe, gorzka czekolada itp.) z serkiem wiejskim i dżemem jeżynowym. Kawa z mlekiem. 2. Grahamka z masłem, szynką drobiową i ogórkiem kiszonym. 3. Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, buraczki zasmażane. Kawa z mlekiem, pomarańcza. 4. 2 jajka na twardo z majonezem i koperkiem. |
|
|
|
#1359 |
|
Raczkowanie
|
MAM PROBLEM.... od dziś jestem na praktykach w hotelu....
Rano zjadam śniadanie, w hotelu w stołówce pracowniczej dają obrzydliwe żarcie typu kopytka ze skwarkami frytki ze schabowym itp. żarcia nie wolna mi tam wnosić-wniosek! NIE MAM CO JEŚĆ... wychodzę z domu o godz. 6.00 a wracam o 16.00.jak mam to przetrwać??? całe 6 TYGODNI! |
|
|
|
#1360 |
|
Raczkowanie
|
myślałam, że twaróg to białko. Czy jeśli koło 2ostej zjem jeszcze jogurt naturalny+słonecznik+otrę by jakoś podreperuję dzisiejszy dzień? Za nic nie mam ochoty na rybę.
Dziękuję za uwagi, dopiero się uczę. Jutro uważniej przyjrzę się temu co jem. |
|
|
|
#1361 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie napisałas czy jestes na R czy U, bo to zmienia postać rzeczy. Nie wolno wnosić żadnego jedzenia swojego? Nawet jabłka czy kanapki?---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
Jogurt nie jest źródłem białka. |
||
|
|
|
#1362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje takie zwykłe U; I. owsianka z 5 łyżek z jogurtem naturalnym, bananem, suszoną żurawiną, płatkami migdałów i mleczną czekoladą II. grahamka z masłem, polędwicą, sałatą, ogórkiem III. talerz zupy fasolowej z ziemniakami, marchewką, selerem; pieczona pierś z kurczaka, ziemniaki, buraczki zasmażane IV. bułka z ziarnami słonecznika - pół z masłem, sałatą, twarogiem półtłustym i ogórkiem, pół z serkiem topionym ziołowym, sałatą i ogórkiem może wpadną marchewki ![]() do picia pokrzywa, woda, herbaty owocowe, zielone, czerwone. |
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jogurt naturalny (tak jak i jogurty owocowe, serki homogenizowane) to niestety w głównej mierze węglowodany. |
|
|
|
|
#1364 |
|
Raczkowanie
|
Nie nie wolno wnosić ŻADNEGO jedzenia... to hotel ***** mogą cie posądzić o kradzież, fiskają ci torebkę jak wchodzisz i wychodzisz. nic przyjemnego!
........................ jestem na R........................ ........ |
|
|
|
#1365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję serdecznie. Apropo obiadu, bigos z mięsem, a był w lodówce to trzeba było go zjeść Postaram się powrócić znów do indyka, makreli i jajek. Jakoś tak znudziły mi się i odmroziłam bigos. Jutro przypilnuję wszystkiego. Jeszcze raz dzięki! |
|
|
|
|
#1366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zawsze się wykręcam alergią jak nie chce czegos jesc a czuję się przymuszana.
|
|
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
U.
1.owsianka z 5lyzek platkow,szklanki mleka 3,5%, 200g jagod,kilka truskawek 20min bieznia+50min silowy 2.mala grahamka z maslem,grubym plastrem schabu,salata,jablko 3.indyk,kus kus,salatka warzywna 4.salatka owocowa--jablko,pomarancza,marwitk i 20min skakanka 5. 2kromki razowego z maslem i salata,sporo salatki gyros
|
#1368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejsze U:
I: kawałki maślanego rogalika zalane ciepłym mlekiem z cynamonem II: banan, szklanka soku przecierowego typu Pysio III: jajko sadzone, ziemniaki z koperkiem, buraczki, marchewka na gęsto po: ostatnia domowa babeczka z budyniem i czekoladą i duża parzona kawa z mlekiem IV. jogurt naturalny z wkrojonymi truskawkami V: 2 duże kromki chleba żytniego z masłem, wędzonym pstrągiem, pomidorem i oliwkami po: 3 spore ciacha z kawałkami czekolady i rodzynkami
|
|
#1370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1371 | |
|
Zadomowienie
|
Nowhere - wybacz znaczne opoznienie, ale jestem chora i nie siedze przed komputerem ;d nie mam wiele do zrzucenia, ale najpierw bylo zimno to nie biegalam, wiec sama taka redukcja jedzeniowa wiele mi nie dala, a teraz jestem chora i dzis np zjadlam 2 czekolady
wiec jestem leniem, zebrać sie nie moge zeby zrzucic te koncoweczke ;d Ale jak wyzdrowieje to sie biore, obiecuje, mozecie wszyscy na mnie krzyczec ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
|
|
#1372 |
|
Wtajemniczenie
|
Tłuszczu aż 30%? Gdzieś czytałam, że 25%... Czyli węglowodanów ok.55%? Ile % z tego ma być węglowodanów złożonych?
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pobawmy się w matematykę ![]() 55% x 2000 kcal = 1100 kcal 1100 kcal : 4 = 275 g (w sumie węglowodanów dziennie) 275 g - 100 g = 175 g ![]() EDIT: pytałaś ile procentowo... 100 % - 275 g x % - 175 g x = 17500 / 275 x = 64%
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2012-02-13 o 23:22 |
|
|
|
|
#1374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
start: 2 szkl. wody i 1 wafel ryżowy z plastrem szynki I: kawałek pełnoziarnistego ciasta jabłkowego domowej roboty, serek homo naturalny, prażone jabłko, rodzynki,daktyle, tręby porzeczkowe II: ciemna bułka podgrzana na teflonie, jedna połowa ze szynką a druga ze serem lazur błękitny, jabłko, serek twarogowy półtłusty z otrębami owsianymi i łyżeczką dżemu niskosłodzonego trening; siłowo na ramiona i plecy, bieżnia 60 minut w tym 40 minut interwał, abs na brzuch III: zupa - barszcz ukraiński ze szpinakiem i serem lazur błękitny bardzo dużo mięsa z kurczaka i 3 plastry szynki drobiowej całość upróżona z cukinią,pieczarkami,cebul ą i czosnkiem,mix sałat IV: wieśniak z maślanką,błonnikeim i pestkami dyni,słonecznikiem oraz nerkowcami jak to wygląda?
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Opiszę jak teraz jem.
Dzisiejsze U : 8.00. Ś: owsianka z trzech łyżek na mleku, z nerkowcami, kostką czekolady, łyżka dżemu truskawkowego 10. przekąska: kromeczka chleba razowego z miodem 12. O: pół woreczka kaszy gryczanej, gulasz z piersi z kurczaka (dwie chochelki), ogórki konserwowe (3) P: pół ciastka francuskiego z kiwi i truskawkami, dwie mandarynki jabłko K: serek homo (150 g) z pomidorem Obiad jem o tej godzinie, ponieważ mama wraca na przerwę z pracy i ze względu na moją sytuację, jemy razem. Zresztą ja to lubię. Edytowane przez misia332 Czas edycji: 2012-02-14 o 15:45 |
|
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsza R
Na początek szklanka ciepłej wody z cytryną Ś: 3 kromeczki chleba razowego: 2 z tuńczykiem wsw i ogórkiem konserwowym, 1 z serem pleśniowym z ziołami (nie mogłam się powstrzymać IIŚ/przekąska : jabłko, zielona herbata O: pieczeń rzymska z surówką, czerwona herbata P: ? K: twarożek na słodko, zielona herbata I jak? |
|
|
|
#1377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję, co do obiadu, to w zależności czy mam ochotę ![]() Wczorajsze Utrzymanie: I: pełnoziarniste gofry z bananem, wiórkami kokosowymi;kawa 1hbiegania+rozciąganie II: kromka razowca z tofu wędzonym, pekinką i pomidorem; herbata czerwona III: omlet razowy z suszonymi pomidorami, bazylią, czosnkiem i pieczarkami+szpinak IV: twarożek domowy z łyżką domowego masła orzechowego, jabłko z cynamonem;kawa 1h pływania V: porcja sałatki: tuńczyk wsw, mix sałat, groszek, kiełki i nerkowce; marchewka |
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Utrzymanie:
I.pancakes (jajko, 3 łyzki maki pełniziar.,lyżka cukru brązowego,3 łyżki jogurtu naturalnego ) z kiwi II.kubeczek jogurtu naturalnego z susoznymi plasterkami banana, 2 plastry anansa III.kasza kuskus z pulepcikami drobiowym w sosie pomidorowym, 2 ciastka kawowe(małe) IV.parówka jedynka z musztardą, buraczki gotowane+ spora grahamka z masłem
Walczę o realizację marzeń ! Edytowane przez pati2404 Czas edycji: 2012-02-14 o 16:44 |
|
|
|
#1379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem czy wolno opuścić mi hotel podczas praktyk, ale ta alergia to świetny pomysł!.. Dziś użyłam swego kobiecego uroku... pewien bardzo przystojny szef kuchni
|
|
|
|
|
#1380 |
|
Zadomowienie
|
Redukcja (od 1 stycznia, po powrocie do dobrych nawyków schudłam już 5 kg, zostało mi jeszcze ze 3, plus modelowanie)
-Śniadanie: owsianka z 4 łyżek płatków gotowana na połowie szklanki mleka 2% z twarogiem ekologicznym, suszonymi owocami i wkrojoną brzoskwinią. 45 zajęć z zumby -Przekąska w drodze na zajęcia: garść orzechów (migdały, pistacje) duża gruszka -Lunch : sałatka z grillowanym kurczakiem, avokado, serkiem kozim, czerwoną cebulą, sałatą, szpinakiem, ogórkiem zielonym, pomidorkami koktajlowymi i kiełkami. Szklanka świeżego soku z pomarańczy i grapefruita. -Obiad: Pełnoziarniste fussili z cukinią, , pomidorami i duszonymi z winem krewetkami i natką pietruszki Godzina na siłowni- cardio (rower, bieżnia) + rozciąganie -Kolacja: omlet (z dwóch jajek, bez mąki) z łososiem, szpinakiem z łyżką ricotty, z pomidorem i papryką. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

Cieszę się, że jest w miarę OK. A czwarty posiłek był jedzony grubo po 21ej, stąd jego wielkość. 

Ja zawsze się wykręcam alergią jak nie chce czegos jesc a czuję się przymuszana.