|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
na pocieszenie - mnie tu też tak kilka razy załatwili, a akcje "dopłata" to koszmar rachunków prognozowanych... ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
wkładka sucha, a gdyby to były wody,to chyba by się dalej lało, co? |
||
|
|
|
#2312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem czy Cię to pocieszy ale ja też czuję się samotna tu gdzie jestem, zwłaszcza teraz kiedy jestem na zwolnieniu. Koleżanki pracują a ja siedzę w domu całe dnie, jakaś taka wycofana ze społeczeństwa się czuję :/ Dlatego chcę wrócić jak najszybciej do pracy, ale czuję że jak wrócę to będzie jeszcze gorzej. Poza tym nie wiem czy na dzień dobry mnie nie zwolnią, bo jest już ktoś na moje miejsce zatrudniony. No ale niestety liczyłam się z tym, że jeśli kiedyś zajdę w ciążę to tak będzie. Na szczęście mamy mężów czy partnerów którzy może nie mają za wiele dla nas czasu przez pracę ale podtrzymują chociaż trochę na duchu. Ja na szczęście mam wspaniałych rodziców i siostrę, którzy zawsze mnie wysłuchają choć rozmawiamy przez telefon, ale zawsze podniosą mnie na duchu. Nie podejmuj pochopnej decyzji, musicie przysiąść z tż i porozmawiać na spokojnie o tym co Cię boli i z czym Ci jest źle. A wyżalić zawsze możesz się NAM Po to tu jesteśmy przecież
|
|
|
|
|
#2313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także obserwuj się bacznie
|
|
|
|
|
#2314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A może to był czop ? Bo po czopie przecież nic się nie sączy po prostu on odpada i tyle.
|
|
|
|
|
#2315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
idę się położę, wtedy główka nie będzie zatykała ew. pęknięcia i jak się poleje, jadę. |
|
|
|
|
#2316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2317 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Główka do góry ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Prosimy o relacje na bieżąco jak coś się będzie działo i trzymamy kciuki, żeby było wszystko ok
|
||
|
|
|
#2318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tak pewnie zrobię, koszt podobny![]() no tak na oko z wymiarów na stronach to powinna się zmieścić, ale w realu to różnie bywa... |
|
|
|
|
#2319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2321 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz mnie odeszly wody plodowe na izbie przyjec w szpitalu i rzeczywiscie chlusnelo ale potem dalej ciagle mocno sie lało. Ale u kazdej moze byc inaczej. Obserwuj sie i jakby cos to szybko do szpitala, bo jesli to wody to do 2 godzin masz czas. Ale ja mysle, ze gdyby to byly wody, to bys wiedziala, bo to czuc, takie szczypniecie i chlusniecie i potem bole sa nie do wytrzymania wiec mysle ze bys miala mega mocne skurcze i brzuszek by Cie mocno bolal. Ale ja tak mialam a u Ciebie moze byc inaczej. Cytat:
![]() zajrze pozniej na maila podpatrzec Twoj brzus ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Aj zjadłam kolacyjke sałatkę jarzynową
pychotka ![]() a mam jeszcze sernik, ale to chyba jutro z TŻ zjemy
|
|
|
|
#2323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A wiadomo, że po porodzie wspólnych tematów będzie mnóstwo Głowa do góry
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Zadomowienie
|
u nas sale są pojedyńcze..
|
|
|
|
#2325 |
|
Rozeznanie
|
Ale przez chwilę będziesz miała okazję porozmawiać z kimś innym
Wszystko widzisz w czarnych barwach, a tak nie można :/
|
|
|
|
#2326 |
|
Zadomowienie
|
nie mam zbyt dobrego angielskiego więc wątpię. Idę wziąć prysznic może mi się poprawi grobowy nastrój
|
|
|
|
#2327 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję że okaże się że nie...bo trochę za wcześnie... ![]() trzymam kciuki
|
|
#2328 |
|
Zadomowienie
|
Ja z kosmetyków dla dziecka biore krem do pupki(bepanthen) i chusteczki no i pampersy.
Dzis ogladalismy porodówke, w sumie na sr zostały nas cztery pary ,reszta urodziła... jedna dziewczyna zasłabła jak ogladalismy ten oddział, mnie tez nie bylo do śmiechu, porodówka rodzinna jak dla mnie super,pilki,materace, prysznic,wiekszych luksusów nie potrzebuje ![]() dostalismy dyplom i mase gadżetów ale jestem padnieta od samego siedzenia tam![]() Mateuszek jak weszlismy na porodówke dostał szału chyba udzielilo mu sie moje przerazenie![]() odwiedziłam dzis rossmanna ,kupilam jeszcze kilka rzeczy dla siebie, miedzy innymi szare mydło w płynie z dozownikiem, zobacze jak sie sprawdzi do higieny intymnej zgrzeszylam dzis marsem![]() jutro jade do laboratorium, a pózniej chce sie przejsc odwiedzic kolezanki z pracy. sliczne brzuszki dziewczyny )zmykam do TZ na jakis masażyk
|
#2329 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
uspokoiłam się trochę. mała rusza się normalnie, ani nie słabiej, ani nie mocniej. może faktycznie przez to moje zatkanie naturalna wydzielinaa się zabrała i przy zwolnieniu "blokady" to ona tak chlupnęła - zazwyczaj mam wkładkę mokrą co parę h, a dziś było sucho cały dzień. |
|||
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
cottonpuma kciuki trzymam! ja mam znow mega zgage
moje skurcze staja sie coraz bardziej bolesne czy u was tez tak jest? |
|
|
|
#2331 |
|
Rozeznanie
|
Teoretycznie w dzisiejszych czasach szpitale powinny być tak wyposażone, że nawet pomimo urodzenia dziecka w 8 miesiącu nie powinno się nic złego dziać. Oczywiście chodzi o układ oddeechowy a konkretnie pracę pęcherzyków płucnych. Fajną książkę o tym czytałam gdzieś, ale nie pamiętam tytułu. Jak sobie przypomnę to dla ciekawskich podam tytuł, ale na razie mam pustkę w głowie
|
|
|
|
#2332 |
|
Wtajemniczenie
|
natka glowa do gory!! popatrz moze z innej strony, masz kochanego meza, w ciagu kilku tygodni bedziecie miec najwieksze szczescie jakie mozna miec.
mojemu Tz tez zabieraja pieniadze, o ponad £100/miesiecznie, podniesli mu kod podatkowy. tez sie splukalismy ostatnio zzakupami i wydatkami. ale staram sie tym nie denerwowac. znajomych tez tutaj za bardzo nie mam, ale to ze wzgledu ze wybredna jestem strasznie i samotnik raczej ze mnie. Prosze sie nie denerwowac dla dobra dzidzi w brzuszku. latwo na pewno nie jest, ale dobrze wiesz ze w Polsce o wiele latwiej by nie bylo. zycze aby humor wrocil!!! |
|
|
|
#2333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja teraz nie pije... jakos mi sie nie chce... a czy bedzie gorzej niz z Sandra to sie okaze ![]() moze zmiana pogody ![]() u nas w porownaniu z zeszlym tygodniem jest ok 20°C roznicy Cytat:
, zeby wszystko bylo okCytat:
![]() ja podczas porodu zjadlam tylko jogurcik, a wode musieli we mnie wlewac kroplowka, bo nie mialam najmiejszej ochoty wziac czegokolwiek do ust ![]() ale ta woda z miodem, to nieglupi pomysl... moze wezme ze soba jak juz sie zacznie ![]()
|
|
#2334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kiedy masz następną wizytę u lekarza?
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, Cottonpuma, aaagga, Aguska, Karo, evvcia, Cytrynka - super brzuszki macie
Aguska, ja mam wrazenie, ze moj brzuch jeszcze nizej od twojego jest... jutro zrobie zdjecie i wstawie Evvcia, a twoja buzia jakas taka znajoma mi sie wydaje... ale moze tylko jestes podobna do kogos kogo znam, tylko ciezko mi skojarzyc ![]() I musze troche pomarudzic ... od wczoraj makabrycznie puchna mi nogi... normlanie na wieczor sa jak balony
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
miałam dziś torbę spakować, ale jakoś zabrakło mi siły i ochoty
![]() idę zaraz do kąpieli i mam ochotę na banana z nutellą |
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie na co ja mam ostatnio ochote?
majchetniej wszamalabym jakis kawalek sciany, tynku, albo gumy... normalnie jak tankuje ostatnio paliwo, to moglabym tam sie inhalowac caly dzien ... prawdopodobnie jakiegos skladnika mi brakuje, tylko nie wiem co to mogloby byc, zeby bylo zjadliwe ![]()
|
#2338 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy inaczje obserwuj i zdawaj nam relację Cytat:
Cytat:
Za to mini pastę do zębów już sobie kupiłam cottonpuma, może to faktycznie fałszywy alarm
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Monia nie wydaje mi sie Ci sie obnizyl brzuszek
![]() Aguska ale masz fajna pilke cotton aaagga i Karo super brzuchole ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
maz mi dal pol czekolady i skonczylo sie szklanka mleka |
|
|
|
|
#2340 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lekarz kazał pojawić się koło piątku, ale z powodu braku auta to nierealne... w piątek przed krakowem zawiozę mocz do badania a do lekarza pójdę za tydzień, w pn. no, chyba, że coś się będzie działo... Cytat:
mój wydaje mi się trochę ogromny, jak na 29+4... ale mała ważyła 0 dni temu 1324gramy. Chyba w normie? Cytat:
boję się tylko kolejnej wizyty w toalecie... nie wiem, moze czopki glicerynowe? czy ten syropek poelcany cięzarnym, jak mu tam, lactuloza? |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

Szczerze mówiąc to mam już dość tego kraju. Siedzimy tutaj niby żeby oszczędzić jakieś pieniądze ale od pół roku żyjemy od tygodnia do tygodnia(bo tak mamy wypłaty) życie podrożało, tak jak dziewczyny pisały że jeśli nie zarabia się kokosów tylko żyje za najniższa to ciekawie nie jest

Nie wiem czy Cię to pocieszy ale ja też czuję się samotna tu gdzie jestem, zwłaszcza teraz kiedy jestem na zwolnieniu. Koleżanki pracują a ja siedzę w domu całe dnie, jakaś taka wycofana ze społeczeństwa się czuję :/ Dlatego chcę wrócić jak najszybciej do pracy, ale czuję że jak wrócę to będzie jeszcze gorzej. Poza tym nie wiem czy na dzień dobry mnie nie zwolnią, bo jest już ktoś na moje miejsce zatrudniony. No ale niestety liczyłam się z tym, że jeśli kiedyś zajdę w ciążę to tak będzie. Na szczęście mamy mężów czy partnerów którzy może nie mają za wiele dla nas czasu przez pracę ale podtrzymują chociaż trochę na duchu. Ja na szczęście mam wspaniałych rodziców i siostrę, którzy zawsze mnie wysłuchają choć rozmawiamy przez telefon, ale zawsze podniosą mnie na duchu. Nie podejmuj pochopnej decyzji, musicie przysiąść z tż i porozmawiać na spokojnie o tym co Cię boli i z czym Ci jest źle. A wyżalić zawsze możesz się NAM
Po to tu jesteśmy przecież 

, a czytalam gdzies ze ogolnie po porodzie najlepiej chodzic w spodnicy aby sie krocze wietrzylo

) ale chce dopic jeszcze jeden 
, zeby wszystko bylo ok
... prawdopodobnie jakiegos skladnika mi brakuje, tylko nie wiem co to mogloby byc, zeby bylo zjadliwe