|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
moge ale o tak poznej godzinie to wstyd mi juz dzwonic za pol godz wroci tesciowa z pracy kupila mi ta masc jak to nie pomoze to jutro lece do lekarza z samego rana
|
|
#3272 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
![]() Cytat:
Prawie zawsze, ale u takich maluszków to normalne Cytat:
![]() położna z jakiejś spółki położnych czy coś w tym stylu ![]() nie pytali w szpitalu o nic _________________________ ___ Dobra, spadam. Mężuś zrobił właśnie "Kopiec Kreta"
|
|
#3273 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
![]() ja nadal z malutką w szpitalu... napewno do srody a co pozniej to sie okaze... ale juz z netem wiec bede was po malu nadrabiac ![]() KASIK poprosze o dodanie danych na 1szej stronce Dominika Natalia ur 08.02.12 SN 3500 g 56 cm
|
#3274 |
|
Rozeznanie
|
hej, nawet nie próbuję nadrobić, mam zaległości jakieś 30 stron....
za nami ciężki czas, dzieci mi się pochorowały. Emilka złapała zapalenie płuc i zaraziła małego i byłam z nim 10 dni w szpitalu. Dziś wyszliśmy. No ale na szczęście oboje już wyzdrowieli, od czasu do czasu jeszcze odkaszlną, ale to już nic takiego. A rozwinęlo się to dziadostwo błyskawicznie. Emi pokasływała od poniedziałku, ale nie chciałam z nią lecieć od razu do lekarza, bo nie miała gorączki ani kataru. Dawałam jej lipomal. W środę dostala kataru wiec po południu poszłam ją osłuchać do lekarza. Ale nic się nie działo, było czysto. Niestety nic jej nie przechodził ten kaszel, co gorsza młody w piatek wieczorem też zaczął pokasływać, więc w sobotę poszukaliśmy przychodni która ma dyżur i pojechaliśmy. No i u Emi już były zmiany w płucach, a u Fifola w oskrzelach. Emi dostała antybiotyk do domu, a młody skierowanie do szpitala. Byłam z nim 24h na dobę. Przy okazji podawali mu kroplówki za zbicie żółtaczki, bo się okazało że wciąż ma bardzo wysoki poziom bilirubiny - 10. dzisiaj miał już 3,9 więc ładnie mu spadło. Waży już 4,7kg. Przytył 1,8kg od urodzenia, a dziś w nocy skończy 6 tygodni ![]() Teraz przez cały tydzień będę odchlewiać mieszkanie, bo mężulek na spółę z Emi nieźle nabałaganili. buzki dla was |
|
|
|
#3275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jesteśmy na cycu samym, zdarzyło się kilka razy dokarmić butlą Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Anankee,ojej,szkoda maluszkow że się pochorowaly ale dobrze,że już ok i że jesteście w domu dbajcie o siebie
|
|
|
#3277 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
prawie zawsze Cytat:
Anankee współczuje Bambusiek zazdroszcze meza - moj nie piecze NIC
|
|
|
#3278 | |
|
Rozeznanie
|
Pear dzidzię zapisałam tydzień po porodzie. Zabrali jego kartę szczepień i od razu umówili mi termin wizyty na następne szczepienia.
Dziewczyny podaję mój ranking chusteczek do pupy które wypróbowałam: 1. Dada - duże, dobrze nawilżone, ładnie pachną 2. Pampers (wypróbowałam i białe i zielone) - obie wersje bardzo dobre, jednak mniejsze niż Dada i mniej sztuk w opakowaniu 3. Bella Panda - bardzo fajowe, ale trochę suche 4. Takie najtańsze z Auchan (zielone) - czyściły dobrze, jednak zapach koszmarny (tanie mydło) 5. Huggies - o ile pieluchy mają super, to chusteczki kaszanka - drą się, są suche i generalnie są do kitu Do wypróbowania kupiłam jeszcze HIPP i Cleanic ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
mój Głodzilla zjada 120 i 4 miarki mleka, a jak mu daje moje odciągnięce to 140-160 w zależności od humoru. Wydaje mi się, że to ile zjadają zależy od wagi. Alan waży 5200, a urodził się jako czterokilowiec.
Edytowane przez Blanszor Czas edycji: 2012-02-14 o 00:17 |
|
|
|
|
#3279 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym dzwonila, szczegolnie, ze nie bylo wtedy pozno trzymam kciuki,zeby pomoglo ![]() Cytat:
![]() tez bym chciala dostac, a nie "marnowac" swoja Cytat:
Cytat:
za darmo na pewno sie takie cuda nie zdarzaja ![]() Cytat:
to chcialam uslyszec ![]() w sensie Mame na cycu bez drakonskiej diety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko na razie wszystkie sprawdzalam na sobie - zawsze na rejsy, koncerty czy inne plenerowe wyjazdy kupowalam dzieciece (przerozne) i te babydream sa naprawde ok ale nie omieszkam sprobowac Dady ![]() Dobranoc, Pszczolki
|
|
#3280 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- przydatne, nie wiem jak teraz się tam chusteczki mają, ale ja używałam też różnych i wyglądało to tak:1. Dada - u mnie na + 2. Pampers - nie podobał mi się zapach 3. Gaga z TESCO - też na + 4. chusteczki TESCO o TAKIE - w sumie nie najgorsze, ale są dość małe i cienkie więc nadawały się jak mały podrósł do wycierania rączek i buzi, do pupy w przypadku kupki za dużo trzeba było ich zużyć ![]() 4. "Dzidziuś" z Cleanic - pierwsze chusteczki mojego synka i ja byłam na + 5. "Bambino" - na + 6 . Huggis - beznadziejne i śmierdzą 7. chusteczki z Kauflanda "Wickies" - też na + 8. Bella Happy - są ok, ale tylko niektóre pod względem zapachu mi pasowały 9. Nivea - jakoś tak średnio, tzn sama chusteczka ok - dość gruba i nie za mała ale jakoś zapach mi nie pasował... 10. Obecnie kupiłam chusteczki BabyDream z Rossmana - miałam już w użyciu jedną paczkę i powiem, że są ok - grube i duże, ale ja mam TE - i one są "bezzapachowe" co właściwie daje dość dziwny zapaszek przy wyciąganiu z pudełka ale ujdzie (wzięłam bo były w promocji a tych samych w wersji niebieskiej już nie było), podobno niebieskie i zielone pachną ok, ja nar azie wykorzystam te a potem będę testować dalej ![]() Mój sposób na chusteczki przeważnie był taki, że kupowałam te które akurat są w promocji w wielopaku albo coś - oczywiście z tych z których byłam zadowolona, bo wielopak np. z Huggisa jakoś mnie już nigdy nie skusi
|
|
|
#3281 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mialam huggies i potwierdzam ze sie rwa niemilosiernie, teraz mam pomaranczowe pampers i sa ok a czekaja zielone pampers...z tym ze ja ich uzywam rzadko na malym, tylko na swoich rekach zeby je wytrzec a u niego to tylko jak popusci siku po myciu dup,ska czy kupala Cytat:
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Odpadł nam wczoraj kikut ![]() A dziś idziemy do doktora na wizyte patronazowa i z tym katarem bo sie boje zeby nie przeszlo na cos wiekszego tfu tfu Dzis tż wstawał w nocy do małej to sie wyspałam jak nigdy Musze korzystac z jego pomocy bo 17 juz wraca do pracy |
|
|
|
#3283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy takiej diecie poprawy nie widać! Noc koszmarna! od wczoraj daję INFACOL, tylko nie wiem jak, pisze że przed każdym posiłkiem ale mój wisi na cycku kilkanaście razy, przecież butelkę by tego wypił na dzień. Wiecie może jak to podawać?? dzwoniłam do pediatry podpytać ale będzie dopiero jutro ![]() Edytowane przez staraupa Czas edycji: 2012-02-14 o 08:42 |
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do kwiatów 'po porodzie'... pytałam się mojego czy dostanę kwiaty chociaż jak urodzę, a on, że tak... nie kupił
nie pamiętam kiedy ostatnio mi kupił kwiaty... przykre ![]() Macie racje- jedzenie ile kto ml pożera to zależy od wagi... ![]() Pearl napisałam mężowi, że chcę jakiś krem na rozstępy ciekawe kiedy mi kupi... może jak przyjedzie do PL za jakieś 2 miesiące.. ja już mam chyba naprawdę zryty mózg ![]() Cytat:
masakra dziś jadła 24.45 a potem dopiero 6.30 bo spała ale musiałam ją usypiać 2 h... bo musiałam wytłumaczyć wszystko co w pokoju się znajduje, bo się rozglądała jak ta lala pręży mi się od rańca i czerwona robi na twarzy, stęka, nie wiem czy kupa czy nie, płacze dawno zasnęła i se kwili i nie wiem czy ją wybudzić na herbatkę ja nie umiem jej moja je w dzień co 3,5- 4 h a w nocy teraz 5-6 h ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- hmm ja podaje bobotic przed każdą butlą, ale u mnie je różnie... co 3-3,5, 4 w dzień a co- 5,6 godzin w nocy. Ja je Twoje dziecie częściej to zalecają co drugie karmienie. Ja podaję 15 kropli - dawkuje tak jak ss, z łyżeczki, chętnie łyka bo słodkie a na koniec wymieszam z mlekiem, żeby nic nie zostało i ocieram o dziąsła
|
|
#3285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też miałam dostać kwiaty i :dupa: sama sobie kupię. Jak podpytałam o kwiaty to powiedział "zobacz jaki kwiatuszek leży w łóżeczku" no dobrze kwiatuszek ale z pieluchy inne zapachy Jakaś jestem rozdrażniona od paru dni, najchętniej bym komuś dokopała nie miałam tak wcześniej dobrze, że do Zuzanki nie mam nerwów bo bym chyba sama siebie po pysku nastrzelałaOdpadł nam pępuszek w nocy
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() dzis Lucy ma chyba cc ? Więc za nią ![]() No i dziś wypada mój termin.... a tu cisza... moze to cisza przed burzą?
|
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,jak to jest z tymi wodami??
w nocy okolo 1 nie moglam spac nagle czuje ze cos cieknie, patrze mokre ale nie bylo tego duzo na moje okolo ze 2 łyżki. Jak sączą sie wody to duzo ich jest ? Caly czas mam bol jak na okres no i maly dosc sie rusza sama nie wiem czy dzwonic skorczy regularnych nie mam wiec pewnie i tak mnie do szpitala nie zaprosza
|
|
|
|
#3288 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kochanie, dopiero dochodzisz do siebie i Twoj mozdzek jeszcze nie funkcjonuje do konca jak powinien - dlatego wydaje Ci sie, ze nie tesknisz. Ale to minie zaraz, zobaczysz Cytat:
ale wedlug mojego ukochanego gina byl 12-go a tez sie nic nie dzieje w nocy cos tam powierzgala, porozciagala sie, kilka razy mi cos w pipce strzelilo z rana przyjelam kilka uderzen, bo glodna Potworka, zjadlam, pokopala i teraz znowu cisza boje sie jechac do szpitala mam nadzieje, ze mnie dzisiaj nie zostawia ![]() za Lucy ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
po pierwsze, zeby nie szprycowac takiego malego cialka szczepionkami (i to dwoma na raz )a juz na pewno nie euvaxem, ktory wszedzie podaja i ktory jest koreanskim go.w.nem z bardzo duza iloscia rteci chcialabym odroczyc te szczepienia ![]() Cytat:
wlasnie juz uczulilam tzta, ze gdyby dawali mu cos do podpisania, to zeby wykreslil z tej kartki zgode na szczepienia chociaz znalazlam gdzies na forach informacje,ze podobno w naszym szpitalu sie grzecznie pytaja mamy, czy sie zgadza na podanie szczepionki no i dopiero pozniej zaczynaja zadawac troche za duzo pytan, jak uslysza odpowiedz, ze sie nie zgadza...
|
|
#3289 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Za nami fajna nocka! Karmienie o 4 i o 7 i pospaliśmy sobie prawie do 10 potem ;P Agawoo sprawdziłam dadę i pampersy premium care, więc pampki są odrobinę dłuższe, bo one mają do końca ten środek a dady taki pasek bez wypełnienia, więc teoretycznie powinny więcej wchłonąć... dziś w nocy Dady mi przesikał dwa razy, ale spał na boczkach i dużo siusiał więc pewnie dlatego, juz kończe to opak więc nie bede kombinować, potem 2ke pampers wykończe i chyba przejde na 3ki już Cytat:
![]() haniula ale wyjeżdza tak jak przed porodem czy zacznie chodzić do pracy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale się tylko zdenerwowałam bo dzwonił że wychodzi z pracy, potem po drodze nie odzywał się i nie było go nie było więc dzwonię spytać się co i jak a ten jakimś takim dziwnym głosem że nie moze rozmawiać a że byłam w ciązy to już mózg mi się rasował więc w płacz że coś sie stało.... wchodzi a ja z pyskiem na niego że oczy sobie wypłakuję bo się martwię a on z tyłu kwiaty trzyma i mówi że za nie płacił jak dzwoniłam ![]() Cytat:
![]() ja jestem rozdrazniona nocą ![]() Cytat:
więc może ci się sączą a to może trwac kilka dni
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2012-02-14 o 11:21 |
||||||
|
|
|
#3290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdyby to byly wody, to by sie saczyly caly czas raczej... najlepiej zalozyc sucha wkladke i sie polozyc - bo jak stoisz lub siedzisz, to glowka bobaska dziala jak korek jezeli po kilku minutach wkladka bedzie mokra, to lepiej jechac, a jak sucha, to znaczy raczej, ze to falszywy alarm ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Jeny, jaki chamidlak ze mnie. Wpadlam, odpisalam, a nawet sie nie przywitalam ![]() Dzieeen- dooooo-bryyyyyy
|
|
#3291 | |||
|
Zakorzenienie
|
O 10.30 Lucy napisała mi, że Emilka jest już na świecie. Nic więcej na razie nie wiem. dzisiaj wybieramy się na pierwszy spacer (dopiero I 100 pytań do: jak zaczynałyście spacery? Od 15 minut na początek i potem coraz dłużej? Wystarczy że na materacyk położyłam prześcieradło, na to Julian opatulony i na to kocyk i zakrywka wózka? hmm na chłopaki rozum wydaje się, że wystarczy ![]() Cytat:
ale gdyby nie to jechałabym dalej na wszystkim nawet szklaneczki coli sobie nie odmówiłam ![]() Cytat:
na wypryski przepisał maść Elidel i do tego kropelki Fenistil... Co do Infacolu nie mam pojęcia. Cytat:
za pępuszek
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-02-14 o 11:27 |
|||
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja drugi termin mam na 17... to o której jedziesz do szpitala? Moze pojedziesz a tam 4 cm rozwacia i na porodówkę ![]() Moja mała od tyg jest niespokojna, strasznie wierzga... az tz słyszy takie puknięcia i prostowanie kostek dzis w nocy miałam akcje, przekręcałam sie z boku na bok i myslałam ze obudze domowników swoim krzykiem. Taki skurczybyk mnie złapał ze się poryczałam, po paru minutach drugi i przeszło
|
|
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, ja zagłodze to dziecko
potem dostała mleko o 10.30, przy wycieraniu pyszczka płacz odbiła sobie i potem ryk usnęła mi na stojaka na klacie i ją odłożyłam, to niby śpi, ale dyda ssie... ehhh, ja nie chcę, o wszystkim trzeba pamiętać Co staram się być twarda i się dobrze opiekować to coś idzie nie tak, wkurzam się i od razu nerwowa jestem, nie mam siły już, nie chce mi się nic.... wszystko robię tak bez emocji, bo nie podoba mi się ta sytuacja, a minął miesiąc a ja nic, tak samo, te same problemy, brak kupy, wzdęcia, kolki - chyba, płacz nie wiadomo czemu........
|
#3294 |
|
Rozeznanie
|
Hej, a my wprowadzamy nowe mleko, ale Julka i tak dalej stęka i płacze i kupki nie może zrobić.
Dziś odpadł nam kikut z pępuszka. Ale on się raczej zerwał, bo w jednym miejscu jest jeszcze taka mokra wydzielina-mam nadzieje, ze to szybko zejdzie, suszę to gazikami leko. pozdrowienia ![]() trzymam kciuki za dwupaki
|
#3295 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Witamy Emilke !!! Cytat:
![]() a taka skaza bialkowa juz zostaje do konca zycia czy mija po jakims czasie? Cytat:
mnie juz teraz tz wkurza, jak sobie chrapie, a ja po tysiac razy wstaje na siku :/ Cytat:
tak tez wyliczyla mi babka jeszcze we Wro, kiedy ledwo co dowiedzialam sie o ciazyu mnie jest ciezko, bo ja tak naprawde nie mialam ostatniej miesiaczki ![]() najpier jade do fryzjera na 12:30 ![]() tz mnie zapisal, bo mu jeczalam, ze mam rozdwojone koncowki i wlosy mi sie nie ukladaja pomyslal, ze mi poprawi humor przed szpitalem no i jak skonczy mi podcinac wlosy, to od razu jedziemy ale mam nadzieje, ze bedzie duzo kobitek na cc i z racji tego odesla mnie do domu dzisiaj powinny dac na iitv nowy odcinek Plotkary - nie moge przegapic a propos Gossip Girl - GDZIE JEST AGAMILI ?????
|
|
#3296 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dużo zdrówka dla dzieciaczków ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3297 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, zbieram sie
Trzymajcie kciuki, zeby mnie odeslali do domu
|
#3298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi jeszcze poprawia humor stronka typu kwejk, studentpotrafi itp Cytat:
GRATULACJE ![]() Cytat:
![]() Pear pytałaś o orgazm teraz dochodzę szybciej i jestem w stanie robić to cały czas![]() dziś w PnŚ było o tym że czosnek podnosi libido |
|||
|
|
|
#3299 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za odpowiedzi jutro mam polozna to wypytam ,mlody do tego tak mnie oklada jak chyba od 7 miesiaca nie wierzgal a byl caly tydzien spokojny.
agatku Ty jestes zmeczona zwyczajnie normalnie opieka nad dzieckiem dzieli sie na dwoje rodzicow takze sie nie dziwie zmeczeniu dasz rade |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

"

ale dobrze,że już ok i że jesteście w domu
) a po powrocie do domu były balony i baner WITAMY W DOMU. łzy mi się w oczach zakręciły

mialam huggies i potwierdzam ze sie rwa niemilosiernie, teraz mam pomaranczowe pampers i sa ok a czekaja zielone pampers...

za nią