|
|
#361 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
powiem Ci, ze pierwsze slysze
![]() poza tym ja sie klasowo nie umawiam bo Eryk idzie z miejsca zamieszkania do komunii, ale na nic takiego sie nie skladalismy, przynajmniej narazie poza tym proboszcz ostatnio powiedzial, ze mamy sie skladac po stowie i kupi nowy dywan ten dlugi do kosciola ![]() o dekoracjach tez nie bylo zadnej mowy na spotkaniach wiec nie wiem jak to wyglada, to zn mowil proboszcz, ze z tych pieniedzy co bedziemy sie skladac czesc pojdzie na kwiaty itp wiec pewnie mial na mysli dekoracje
|
|
#362 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Bo dzisiaj mnie jedna matka zaczepiła i zaczeła mi o tych ornatach i kielichach. Najtańszy to od kilku tys sie zaczyna. W innej szkole składali sie po 200 zł, a uczniów 5 klas. U nas tylko 2 klasy....To wyjdzie 400??? Mam nadzieje, ze zrobimy niedługo jakies zebranie bo nie mam zamiaru 20 tysięcy dawać na złote kielichy... Rozumiem kwiaty, fotograf (bo nikt inny nie może w kościele robić zdjęć) no ale taaakie drogie prezenty. U nas mamy komże dla chłopakow, więc garniak pod spod musze kupić. Dziewczynki sukienki - Mamy mają problem, bo pani szyjąca krzyknęła 300 zł w górę, a podobno ktoś gdzies taniej i będa szukać... Jeszcze restauracja nas czeka...
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale cyrk z tymi komuniami ![]() ja już się boję
|
|
|
#364 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() w zyciu bym sie na to nie zgodzila u nas proboszcz na ostatnim spotkaniu sam wyszedl z tym, ze proponuje aby rodzice sie zlozyli po 100zl, ze tam po jakies 30 czy iles pojdzie na kwiaty itp...i ze co roku rodzice kupuja cos do kosciola, w tamtym roku zyrandole a w tym roku ksiadz wymyslil, ze chce nowy dywan bo stary juz brzydki i ze kosztuje ok 2500zl i z tych 100zl pojdzie na dywan i to bedzie od rodzicow dla kosciola na komunie co to jest komza? to samo co alba? bo my mamy alby i wlasnie nie wiem co mu dac pod spod - koszule biala i spodnie od gajera? chlopaki to przerabane maja bo dziewczyny maja pelerynki na alby a chlopaki co na wierzch zaloza jak bedzie zimno?
|
|
|
#365 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Mój Małz od razu powiedział, ze nic nie da...Na pewno nie takie kwoty Komża to takie coś http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...Ooqe0QXVyrWoAg Krótkie do tyłka. Ja dam płaszczyk na dwór a w kościele sie zdejmie. Pod spód dam termo bluzkę ![]() A Wy macie którego maja?
|
|
#366 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
no my bedziemy mieli takie kremowe alby i zastanawiam sie co pod spod - ciemne spodnie czy kremowe kupic? no bo do komzy dasz czarne i bedzie ok, a do bezowej alby nie wiem czy bedzie pasowac a jaki macie plaszcz? my nie mamy zadnego, chyba musze kupic a jaka termobluzka? my mamy 20go
|
|
|
#367 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie CI przynajmniej chwilka spokoju Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Tematyka różne, mnie najbardziej interesuja "Porodówka", "Ciąża z zaskoczenia", "Jestem w ciąży i..."itp. takie rozne filmy o rodzicielstwie, problemach zdrowotnych.
Cytat:
A wiesz, ze to mozliwe. Ja zauwazyłam ze i Blanka juz za Kuba tęskni. Jak go cały dzien nie ma to jest marudna, rozgląda sie jakby kogos szukała. *** Dzisiaj planuje wieczor spa o ile mała szybko usnie. Musze troche zadbac o siebie, nigdy nie mam czasu na generalne zabiegi pielęgnacyjne zawsze tylko szybki prysznic, krem na twarz i do łóżka
|
|
|
#369 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuję za odp. w sprawie zegarka
Unholy podpytaj Taty... ![]() Czeko małż Rolexy nosi? Nieźle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ekstra, uwielbiam taką kasę "ni z gruchy ni z pietruchy"![]() Cytat:
![]() Karo wstawiłam do albumu fotkę w przeciwsłonecznych. *** No i przyszłam z ludzikiem Zosi -zwracam uwagę na różowawe włosy-sama nie wiem, czy to Katy Perry czy bardziej Rihanna :20120213686.jpg
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-02-13 o 21:06 |
||||
|
|
|
#370 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj a co u Was?Żeby to było takie proste ![]() Cytat:
![]() Pojechał na tydzień Dziewczyny nie zazdroszczę Wam tych komuń sama pamiętam jeden wielki stres jak Damian szedł,te składki,przymarki,obrazki ,świece,różańce,wystrój kościoła,prezent dla księdza/kościoła narady z matkami,kłótnie,że ta jest w stanie tyle dać,inna znowóż nie jest organista,kamerzysta,zdję cia,płyty,przyjęcie U nas i chłopcy i dziewczynki byli w albach
|
||
|
|
|
#371 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Musze zagdac Mamy czy ustalamy kolor spodni, czy kto jakie chce. A długie macie te alby? Bo u nas do samej ziemi, tylko przy chodzeniu końcówki nogawek było widać Mam coś w tym stylu, ale jasny szary http://allegro.pl/boski-plaszczyk-dl...105635502.html Jak bedzie cieplej to moze pomyśle o takim ala trencz. Ale ten nie jest specjalnie ciepły, więc powinien być ok. Bluzki tego typu, narciarskie ![]() http://allegro.pl/koszulka-termoakty...069683217.html
|
|
#372 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny wybralam lampki nocne i zyrandol do sypialni
co myslicie? http://allegro.pl/lampa-eglo-mongu-9...069902258.html http://allegro.pl/lampa-eglo-mongu-9...069902250.html
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ... a sąsiedzi co mają do Twoich rolet? ![]() Roleta rzymska była by fajna, ale koleżanka właśnie sobie taką zaplanowała i nie chce, żeby wyszło, ze od niej odgapiam W ogóle to gust mamy podobny i ona teraz tez budowała dom ... płytki w łazience takie same /nie chwaliła sie jakie kupiła/ dodatki dała zielone - ja chciałam właśnie takie ... meble w kuchni też mamy podobne, blaty jasne ... no porażka troszke
|
|
|
|
|
#375 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piekny ludzik ![]() To Svi po komunii w rózowych kudełkach ![]() Cytat:
![]() ![]() No to miałaś super stresa... ![]() U nas alby były beznadziejne, ale tez chyba bym wolała, bo teraz jest zamieszanie z sukienkami..
|
|
#376 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
napewno beda wystawac spodnie pod spodem wiesz my nic z matkami w sumie nie ustalamy bo z nimi nie da sie nic ustalic wiecznie ktorejs cos nie pasuje juz raz byla akcja z albami bo byl gosc, ktory mial szyc, wszystkim sie pdoobalo, pomierzyl dzieci, wzial zaliczke a dwie matki jazda, ze im sie alby nie podobaja, ze one chcialy inne, ze maja propozycje, mimo iz wczesniej wszyscy sie zgodzili, a ze wtedy nie bylo proboszcza to byl wielki haos i do niczego nie doszlismy, w koncu proboszcz oglosil DODATKOWE spotkanie w sprawie tych alb i wszyscy przyszli a te dwie matki nie ![]() ksiadz sie wkurzyl i w niedziele z ambony powiedzial, ze koniec wydziwiania, alby sa ustalone, a jak komus sie nie podoba to jest duzo kosciolow, ktore przyjma dzieci u siebie ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- ja tez je widzialam w leroyu - za jedyne 140zl jedna
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- No no coś koło tego stały
|
|
#378 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
http://allegro.pl/lampa-kwiat-lotosu...107406413.html Aj z tą komunią.. Same problemy..... ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() Svi, no własnie,wystarczy ze sie jednej coś nie podoba i zamieszanie. Mi się żadna z rzeczy prezentowanych od ani, która szyje nie podobała, ale wygrała większość i tyle.... Ciekawe jak będzie ze składkami....
|
|
#379 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ola ta w ogole mi sie nie podoba
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodzę w spór z Panem Fiutasińskim
![]() I teraz pytanko: tam można jakieś dokumenty załączyć-co to może być w moim przypadku? Dowodów wpłaty nie ma sensu, bo nie o to idzie spór... A na zdjęciu przecież nie wykażę, że to skóra eko
|
#381 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przez telefon wieczorem było:przyjedź do mnie jutro,tęsknię za Tobą ![]() Cytat:
dla Zosi.Cytat:
Cytat:
po za tym dodatki możecie mieć inne ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi też nie
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
I za komentarz Unholy Tobie również
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, ale ja planuję jakoś w lato dopiero kupić. I mnie przede wszystkim zajmuje materac, potem łóżko ![]() ![]() Wiem, wiem, tak głupio napisałam ![]() Na razie chyba tylko korespondencję załącz, albo opisz. I pewnie, że nie wykażesz, ale chodzi o to, że Ty masz wątpliwości a sprzedający ich nie rozwiewa, nie potrafi udowodnić swojej racji i Cię przekonać.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2012-02-13 o 21:43 |
|
|
|
|
#384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale czy to chodzi o tą szarą skórkę co zakupiłaś? |
|
|
|
|
#385 |
|
Ola-Unhola
|
A mi się podoba
![]() angy, nic nie załączaj, napisz o co chodzi i czekamy ![]() Idę lulku ![]() Dobrej nocy
|
#386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na wiosnę coś muszę w końcu kupić,chociaż Bartosz dalej twierdzi,że on nie chce łóżka ![]() Kubuś wydziwia? Nie,tak by trzeba było robić,ale to nie takie proste |
|
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To Bartoś w szczebelkowym chce spać? To za mało powiedziane , jakoś tak ostatnio ciężko jest, dużo płacze, ciężko mu dogodzić ![]() Wiem
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeden ma -kupil jak jeszcze bylismy w IE
|
|
#389 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wiem, ale my często sie odwiedzamy ... z dodatkami masz rację ojjj aż tak |
|||||
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

(ale to jeszcze jest do przemyslenia). 
ferie mamy 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)