|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
Cześć dziewczyny, witam w kolejnej części. Nie lećcie tak szybko z tym pisaniem, bo nigdy nie dowiem się, co u której
![]() Tak szybko wam tylko powiem, że jestem już po połówkowym, wszystko wyszło dobrze, będzie dziewczynka (potwierdzona przez trzeciego lekarza). Kamień spadł mi z serca i mogę w końcu zacząć myśleć pozytywnie bez zamartwiania się ![]() Ahhh no i takie pocieszenie dla tych z was, ktore nie czują ruchów malucha - ja też ostatnio nie czułam, a maluch bryka jak szalony. Może po prostu nie skupiacie się na tym tak jak właśnie ja, albo w momencie skupienia maluch po prostu śpi... No worries
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja!
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#36 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#38 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#39 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jeszcze odnośnie do poprzedniej części: Cytat:
Kodeks Prawa Kanonicznego: Kanon 874 - § 1. Do przyjęcia zadania chrzestnego może być dopuszczony ten, kto: 1° jest wyznaczony przez przyjmującego chrzest albo przez jego rodziców, albo przez tego, kto ich zastępuje, a gdy tych nie ma, przez proboszcza lub szafarza chrztu, i posiada wymagane do tego kwalifikacje oraz intencję pełnienia tego zadania; 2° ukończył szesnaście lat, chyba że biskup diecezjalny określił inny wiek albo proboszcz lub szafarz jest zdania, że słuszna przyczyna zaleca dopuszczenie wyjątku; 3° jest katolikiem, bierzmowanym i przyjął już sakrament Najświętszej Eucharystii oraz prowadzi życie zgodne z wiarą i odpowiadające funkcji, jaką ma pełnić; 4° jest wolny od jakiejkolwiek kary kanonicznej, zgodnie z prawem wymierzonej lub deklarowanej; 5° nie jest ojcem lub matką przyjmującego chrzest. § 2. Ochrzczony, należący do niekatolickiej wspólnoty kościelnej, może być dopuszczony tylko razem z chrzestnym katolikiem i to jedynie jako świadek chrztu." W tym przypadku może doczepić się właśnie do pkt.3 i życia zdodnego z wiarą. Bo wg księdza jeśli nie chcesz przyjąć sakramentu małżeństwa to coś jest nie tak bo żyjesz w grzechu. Mój brat też dostał odmowę od księdza, bo żyje ze swoją dziewczyną. Ale to nie było takie chamskie NIE tylko zaprosił ich na rozmowę i fajnie z nimi pogadał, do tego stopnia że mój brat nakręcił się na ślub ale jego dziewczyna jakaś niechętna ![]() Cytat:
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...canon-eos-350d Sam aparat kupiłam z nadzieją że będzie mnie stać za jakiś czas na lepszy obiektyw do niego, do tej pory niestety mnie nie stać, ale na tym poziomie na którym robię zdjęcia dla swojej własnej satysfakcji to się sprawdza i tak go uwielbiam, że nie wymieniłabym go nawet na nowszy model Cytat:
![]() dziekuje Nie jest to preferowane tak jak już pisały dziewczyny powyżej, ale się zdarza. Moja siostrzenica ma dwie matki chrzestne, ale była chrzczona w Niemczech to tam też bardziej luzacko podchodzą do różnych spraw. Jeden ksiądz wręcz zdziwił się że moja kuzynka nie chodziła do komunii- miała tylko ślub cywilny. Nie wiem ile normalnie płaci się za 3d, ale połówkowe 3d 200zł+płytka50zł. |
||||
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Płci nie dało się pomylić, naprawdę. Wszystko widać było jak na dłoni, wacka brak
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
może ja jutro dowiem się czy jest jakiś wacek
![]() ahhh ale to taki zwykły sprzęt to nie wiem....
|
|
|
|
#44 | |
|
Zadomowienie
|
I ja odmeldowuję się w IV części. WOW!
ehh a swoją droga nie ma co chwalic dnia przed zachodem słońca... niepotrzebnie gadałam o moim TŻ wczoraj bo własnie przylazł z kolacji "biznesowej" i rzyga jak kot Cytat:
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka, właśnie dlatego wolałabym nie.
Phdwao, gratuluję ruchów! Chyba nikt nie zamieścił stat (może i jestem na 6 miejscu, ale do liderek mi daaaaaleko!): Soleilka 529 Paula SHIN 409 prince_polo 363 chce_byc_mama 358 agunia82 244 blueberry88 209 Irmusia81 196 hanjah 194 nel_a 169 kathrinaaaaa 156 Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2012-02-13 o 22:27 |
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Pumas gratulacje
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się położyć, kręgosłup mnie boli
![]() Może jutro nie zaśpię na badania Dobranoc
|
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pumas, gratuluję! Witam w gronie mamuś dziewczynkowych!
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
witam sie w kolejnej części
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#52 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super!
|
|
#53 | |
|
Zadomowienie
|
no nie wierzę!
![]() zaledwie na kilka godzin odeszłam od kompa, a tu nie dość, że kilkanaście stron do nadrobienia, to jeszcze nowy wątek! anna99302 - moja kotka JEST gruba Całkiem zdecydowanie Po prostu zza tej zasłonki nie widać ![]() (jak się dorwiesz do swojego laptopa, koniecznie wrzuć zdjęcia! )/aha, i dziękuję wszystkim za miłe słowa pod adresem mojej kici. Też uważam, że jest absolutnie, niepodważalnie cudowna i najpiękniejsza na świecie, ale.. mogę nie być do końca obiektywna /Cytat:
Edytowane przez depoison Czas edycji: 2012-02-13 o 22:34 |
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
marta_86
My też mamy lustrzankę - taki model canon EOS 500 D http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...-eos-500d-test Najpierw kupiła koleżanka przetestowała, więc i my się skusiliśmy. Małż jest z niej bardzo zadowolony - on troszkę lubi się pobawić ustawieniami i przez to mu to pasuje. Ja nie mam takiego zacięcia dlatego wolę nasz stary aparat. Jak dla mnie ma dużo zalet, bo mieści się w torebce ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Nowy wątek rozpoczęty więc można iść spać. Dobrej nocy Gaduły
|
|
|
|
#56 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ma funkcje automat i manual można przestawic i robić "cyk" ale fakt miejsca trochę zajmuje... ja noszę głównie takie "torebki" do tórych eosek się mieści
|
|
|
|
|
#57 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
święte słowa! dobranoc |
||
|
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
Na chwile oddałam komputer męzowi a tu nowy wątek
![]() Zatem i ja sie w nim melduję Cytat:
|
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Ha!
Nie jestem pierwsza, ale za to byłam ostatnia! Napisałam post nr 5013. Tylko ciekawe, kto go przeczytał, skoro WY już byłyście tutaj! ![]() Później ostatni będą pierwszymi. chce_byc_mama - uczulenie na antybiotyk objawia się bardzo różnie; akurat po penicylinie moja mama miała zapaść, bo ktoś uznał, że wynik próby jest niejednoznaczny i można podać. Mój był podobny i zostało to uznane za uczulenie, dzięki czemu prawie nie dostawałam zastrzyków , bo wtedy na wiele chorób dawali dzieciom właśnie zastrzyki z penicyliny. Inne popularne objawy to słabnięcie, duszności i różnego rodzaju wysypki. Po niektórych lekach strasznie mnie mdli, ale chyba tylko w przypadku tramalu (to akurat nie antybiotyk) jest to reakcja uczuleniowa, bo np. w przypadku doxycykliny jest to jeden z możliwych skutków ubocznych. W dawnej wersji ulotki do doxycykliny było zalecenie, żeby brać ją po jedzeniu, a na chyba holenderskim Unidoxie, który ma taki sam skład już ten drobiazg pominęli. Lżejsze, albo przynajmniej mniej groźne objawy uczulenia zdarzają się przy różnych lekach - jakieś zawroty głowy itd. No tak... pominęłam opuchliznę prowadzącą nawet do duszenia się. Agunia mi przypomniała. Jutro możesz kupić i zaparzyć siemię lniane. Podobno pomaga, ale pod warunkiem, że je przełkniesz. A dzisiaj to wyścieliłabym żołądek jakąś zwykłą papką np. ziemniakami puree, skoro jogurt nie pomaga. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

Całkiem zdecydowanie
/
jak nie urok to sraczka