Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 22:01   #4411
caate
Zakorzenienie

GG do caate
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII

Cytat:
Napisane przez Maala_Czaarna Pokaż wiadomość
Caate masz na blogu zdjecia pazurkow pomalowanych lakierem essence choose me i nie widac koncowek. Ile warstw polozylas? Bo ja mam wlasnie 3 na paznokciach i widze biale koncowki
nie sadze, aby wiecej niz 3 jednak zapewne dwie z nich byly takie grubsze
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 22:07   #4412
Maala_Czaarna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
nie sadze, aby wiecej niz 3 jednak zapewne dwie z nich byly takie grubsze
A ja 3 takie cieniutkie, bo balam sie ze bedzie schlo wiecznosc. Ale ja mam bardzo biale naturalne koncowki wiec moze dlatego? Mimo wszystko lakier jest piekny
Maala_Czaarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 22:25   #4413
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Swego czasu hulałam mnóstwo czasu i nigdy nie miałam żadnej asymetrii To, że zaczynam hulać powiedzmy od prawej strony nie ma wpływu na to, że lewa miałaby wolniej się kurczyć
nie wiem na jakiej to działa zasadzie, po prostu czytałam o tym jak dziewczyny pisały, jedna moja keolzanka tez tego doswiadczyla no i przede wsyztskim ja
Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Wszystko absolutnie cudowne i w moim stylu
mokasyny są genialne skąd są?

Te duo z Flormara też musiałam kupić bo bym nie wytrzymałą i jeszcze trafiłam na -15 %, dokupiłam tez pojedynczy cień ten firmy, beżowy bardzo ładny.
mokasyny są ze zwykłego sklepu, ale widziałam je też na all a to duo jest naprawdę fajne
Cytat:
Napisane przez Lainathiel Pokaż wiadomość
Hej
Kusicie mnie znowu, niedobre dziewczyny! Myślałam o HH już od jakiegoś czasu, jakoś nigdy się nie złożyło, ale pewnie już długo nie wytrzymam, zwłaszcza jak tak wiele dziewczyn zachwala efekty, jakie daje...

Zdecydowałam się dzisiaj na pierwszy debiut na MM, nieśmiało zaczynam się trochę bardziej bawić z makijażem . Ponadto wczoraj się pobawiłam w małe DIY, wkleiłam na blogu efekt jak ktoś byłby ciekawy ;P
bardzo ładny ten Twój makijaż ale ja jako, że jestem pomadko/błyszczyko maniaczką bym jeszcze jakoś 'dopieściła' usta, aczkolwiek rozumiem, że nie każdy czuje sie z tym komfortowo
co do DYI - rowniez fajnie wyszlo, chociaz mogłaś zaszaleć i zrobić krzyż tez bym sobie pomajsterkowała, ale mam do tego dwie lewe ręce

ja juz po spamowaniu, przykro mi bo moje dolegliwosci zdrowot ne znowu powracaja. Musze sie wziac za siebie znowu przesterzegac diety narzuconej przez lekarza i takie tam... Dobija mnie to...
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 22:26   #4414
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
w sumie nic nowego, dziwnie sie czuje z mysla o walentynkach, od 5lat mialam z kim je obchodzic wiec lapia mnie smetne mysli ale zaraz szybko wracam na allegro i przebieram w pedzlach

nadal walcze ze skora, tak jak pisalam wyzej.
nowy semestr mi sie zaczyna, wiec juz za 2tyg pierwsze projekty do oddania.
migrena i zatoki ustapily, chociaz dzis mialam lekki atak migreny, mam nadzieje ze nie bede musiala z tego powodu wracac do hormonow.

tak w sumie, jak nigdy nie mam o czym mowic, bo nic ciekawego u mnie sie nie dzieje

edit: powtarzac sie lubie
to fajnie, że wszystko do przodu i dobrze, że nie masz migren
ból głowy jest straszny, strasznie osłabia
masz już któreś pędzle na oku?

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 22:36   #4415
juuliaaa17
Raczkowanie

Co do kosmetyków Essence u mnie w Tesco extra już są po 3.99;p
Stary 2012-02-13, 22:49   #4416
party_girl7
Zakorzenienie

kusicie ta promocja w essence, macie moze info ktore produkty wyprzedaja??
pamietam w tamtym roku byly nawet pedzle do rozu za 4zl

myslalam o tym ocm i czytalam, radzilam sie dziewczyn jakie oleje powinnam wybrac i w koncu stwierdzilam ze przy mojej cerze robienie mieszanki ze zwyklej oliwy nic nie da i powinnam dobrac olej bardziej odpowiedni do mojej cery, a ze musialabym go szukac i pewnie wydac na to fortune to jednak narazie plany OCM schodza na dalszy plan, nie mam nigdzie ostatnio po drodze. Zamiast tego wyprobuje mydelka naturalne na bazie olejow moze nie dadza identycznego efektu ale przynajmniej zrobie krok w strone lepszej pielegnacji, oczywiscie bez zbednych skladnikow w skladzie

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2012-02-13 o 22:51
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 22:56   #4417
ghana
Zakorzenienie

u Was te kosmetyki EEssence w Tesco Extra sa normalnie na sklepie czy gdzies na pasazu??
Stary 2012-02-13, 23:02   #4418
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
A ja 3 takie cieniutkie, bo balam sie ze bedzie schlo wiecznosc. Ale ja mam bardzo biale naturalne koncowki wiec moze dlatego? Mimo wszystko lakier jest piekny
to prawda piekny jest
i co do schneicia, to owszem trzeba troche odczekac, ale ja zawsze maluje paznokcie na raty, to dla mnie nie problem

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
to fajnie, że wszystko do przodu i dobrze, że nie masz migren
ból głowy jest straszny, strasznie osłabia
masz już któreś pędzle na oku?
no wlasnie, czlowiek jest taki bez zycia i do niczego sie nie nadaje. ostatnio taki bol wlasnie mialam w urodziny, no niestety terminu nie wybieram, dodatkowo @ to juz w ogole myslalam, ze sie nakryje koldra na glowe

z pedzli do mam na oku z Hakuro, chyba wszystkie postawie z jednej firmy, to po kolei:
flat top - H50
do rozu - H24
i nie wiem czy do pudru sypkiego i w razie co mineralnego sprawdzi sie H55 czy lepiej H54... nad tymi sie zastanawiam wciaz
do blendowania cieni- H77
do cieni - H70

w sumie myslalam nad jakims zestawem, ale to predzej do oczu by sie przytal, chociaz mam juz 5ulubionych pedzli, wiec najbardziej zalezy mi na tych do twarzy

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2012-02-13 o 23:04
Stary 2012-02-13, 23:05   #4419
xxYashaxx
Zadomowienie

GG do xxYashaxx

Hej Ja też już po spamowaniu, usiłowałam sobie zrobić manicure hybrydowy ale średnio mi wyszło :P
xxYashaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 23:17   #4420
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
to prawda piekny jest
i co do schneicia, to owszem trzeba troche odczekac, ale ja zawsze maluje paznokcie na raty, to dla mnie nie problem

no wlasnie, czlowiek jest taki bez zycia i do niczego sie nie nadaje. ostatnio taki bol wlasnie mialam w urodziny, no niestety terminu nie wybieram, dodatkowo @ to juz w ogole myslalam, ze sie nakryje koldra na glowe

z pedzli do mam na oku z Hakuro, chyba wszystkie postawie z jednej firmy, to po kolei:
flat top - H50
do rozu - H24
i nie wiem czy do pudru sypkiego i w razie co mineralnego sprawdzi sie H55 czy lepiej H54... nad tymi sie zastanawiam wciaz
do cieni - H70

w sumie myslalam nad jakims zestawem, ale to predzej do oczu by sie przytal, chociaz mam juz swoja 5ulubionych pedzli, wiec najbardziej zalezy mi na tych do twarzy
h24- sama bym go chciala
h77- mam- fajnie blenduje cienie, bardzo go lubię
h54 też mam- używam do pudkładu, sypkiego nie uzywam więc nawet nie wiem jak się ma
a flat top h50 na pewno będzie fajny bardzo lubię swoj z pixie, mam z nim same mile doświadczenia wiec i do tego h50 jestem pozytywnie nastawiona
widzę jakąś nowość- h100 kabuki, włosie o długości 4,2cm, zawsze wydawało mi się, że dużymi, rozłożystymi pędzlami szybciej i sprawniej nalozy sie puder. Ale moze tylko odnosze takie wrażenie, sama pudru nie używam, ale w naturze pani mi takim dużym pędzlem (nie kabuki ) maznęła twarz i się w tym pędzlu wtedy zakochałam ale nie pamietam jakiej firmy

Stary 2012-02-13, 23:29   #4421
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
h24- sama bym go chciala
h77- mam- fajnie blenduje cienie, bardzo go lubię
h54 też mam- używam do pudkładu, sypkiego nie uzywam więc nawet nie wiem jak się ma
a flat top h50 na pewno będzie fajny bardzo lubię swoj z pixie, mam z nim same mile doświadczenia wiec i do tego h50 jestem pozytywnie nastawiona
widzę jakąś nowość- h100 kabuki, włosie o długości 4,2cm, zawsze wydawało mi się, że dużymi, rozłożystymi pędzlami szybciej i sprawniej nalozy sie puder. Ale moze tylko odnosze takie wrażenie, sama pudru nie używam, ale w naturze pani mi takim dużym pędzlem (nie kabuki ) maznęła twarz i się w tym pędzlu wtedy zakochałam ale nie pamietam jakiej firmy

oo pomoglas mi dzieki, h24 i h77 na bank moje beda
osobiscie boje sie kabuki i wydaje mi sie on zbednym pedzlem... wiec odkladam zakup jak najdalej
moj flat top z edm juz zakonczyl swoja zywotnosc, wlosie sypie sie masakrycznie. czyli h54 spokojnie nadaje sie do podkladu plynnego?
no to mam problem h50 czy h54....
Stary 2012-02-13, 23:29   #4422
ghana
Zakorzenienie

Cytat:
to prawda piekny jest

flat top - H50
do rozu - H24
do cieni - H70

w sumie myslalam nad jakims zestawem, ale to predzej do oczu by sie przytal, chociaz mam juz 5ulubionych pedzli, wiec najbardziej zalezy mi na tych do twarzy
ja kupiłam rpzyjaciołce na urodziny tego flat topa H50 i wydaje sie byc naprawde fajny, jedyne co mnie podirytowało to to, że te włoski strasznie od niego odstawały po bokach, taki rozciapirzony był

ja muszę kupić sobie jakiś pędzel do różu, ale na razie mi się nie spieszy
Stary 2012-02-13, 23:33   #4423
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez ghana Pokaż wiadomość
ja kupiłam rpzyjaciołce na urodziny tego flat topa H50 i wydaje sie byc naprawde fajny, jedyne co mnie podirytowało to to, że te włoski strasznie od niego odstawały po bokach, taki rozciapirzony był

ja muszę kupić sobie jakiś pędzel do różu, ale na razie mi się nie spieszy
to gumeczka i po sprawie, ale dziekuje za informacje

u mnie podstawy, rano zadbam o siebie bardziej.
dobranoc
Stary 2012-02-13, 23:38   #4424
ghana
Zakorzenienie

Cytat:
to gumeczka i po sprawie, ale dziekuje za informacje

u mnie podstawy, rano zadbam o siebie bardziej.
dobranoc
a to muszę jej powiedzieć

dobranoc, jutro znowu na 10
Stary 2012-02-13, 23:44   #4425
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
oo pomoglas mi dzieki, h24 i h77 na bank moje beda
osobiscie boje sie kabuki i wydaje mi sie on zbednym pedzlem... wiec odkladam zakup jak najdalej
moj flat top z edm juz zakonczyl swoja zywotnosc, wlosie sypie sie masakrycznie. czyli h54 spokojnie nadaje sie do podkladu plynnego?
no to mam problem h50 czy h54....
tak nadaje się ale sama nie wiem ktory pędzel lubię bardziej jeśli chodzi o podkład- czy okrągły h54 czy płaski flat top ciężko mi stwierdzic

ja też idę spac, dobranoc

Stary 2012-02-14, 07:42   #4426
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:

dermatolog teraz zalecila kuracje zluszczajaca, wiec juz jest lepiej z twarza, niestety kaciki ust mi tak popekaly, ze pierwszy raz w zyciu mam zajady. kupilam dzis pomadke specjalna na to i mam nadzieje, ze cos pomoze, bo zwykla wazelina, masc z wit.a nie daly nic
Moja znajoma poleciła mi kiedyś witaminę b12 na zajady i mi osobiście szybko pomogła

Dzień dobry

Zabieram się do pracy.
Zapomniałam Wam powiedzieć, że dorwałam u mnie w mieście Jantara Kupię jeszcze, chyba 2 buteleczki
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:08   #4427
ghana
Zakorzenienie

Dzien Dobry
Zakochałam się na 100% w tej paletce Sleek 'Oh So Special'
Stary 2012-02-14, 09:15   #4428
buahhot
Marcelover ♥♥♥

dzien dobry

Stary 2012-02-14, 09:16   #4429
kobietasukcesu
zawsze mam racje

party: a jakich olejków powinnaś użyć?

jak dla mnie te oleje na twarzy są za krótko, żeby coś móc zdziałać mocniejszego i podstawą jest rycynowy, który wyciąga te wszystkie zanieczyszczenia, a resztka to dodatki. Grunt, żeby nie zaszkodziły i dobrze zmyły podkład.
Ale to mój tok myślenia tylko, możliwe że mylny.

Oczy zmywam tradycyjnie jednak olejkiem dwufazowym drogeryjnym, ta metoda to mniejsze tarcie dla oczu, jak widziałam na filmiku jak jedna dziewczyna tarła oczy ta mikrofibrą to masakra

Zamówiłam sobię flavo-c 15% na dozie, i tak musiałam coś aptecznego tam zamówić, więc wiadomo musiałam coś dorzucić

Patrzałam też na filtry, ale wszystko wygląda komodogennie.

Chociaż jest dla mnie nadzieja, bo wczoraj znowu użyłam rimmel match perfection i cera dobrze wyglądała, nie wiem co przedostatnio spowodowało, że wszystkie pory twarzy zatkane, czyli chyba mogę używać cyclomethicone, ale niestety sporo filtrów ma dimethicone- a to już na bank mi szkodzi, testowane nie raz.

No nic w wolnej chwili będę buszować po kwc itd, zakup filtru to akurat żadna dla mnie przyjemność, nie cierpię tego używać, aż mi się latem odechciewa seryjnie wychodzić jak się mam smarować na całym ciele

Oprócz wykonania jeszcze paru telefonów chyba zakończę na dziś sprawy pracowe.
Pójdę sobie do sklepu po nowy Twój styl, obejrzę gotowe na wszystko-ostatnio odcinek, poczytam książkę, potem ciasto zrobię i pizzerinki- a co należy mi się trochę poobijać

Nie wiem czy ostatnio do szarlotki nie dałam ponad półtorej masła, zamiast 175 gz jednego Bo wczoraj jestem w sklepie i chciałam wziąć drugie, bo mi się wkręciło, że masło standardowe to 100 gram, a przecież to 200. Jakbym nie została oświecona to wrzuciłabym te dwa może to dlatego mi tak ciasto ostatnio smakowało, tak mocno maślanie
A może tylko wczoraj miałam takie zawieszenie

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:20   #4430
natimielec
Zadomowienie

Część babeczki
Cytat:
Tutaj moje łowy lumpkowe https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3488
A w zalacznikch kosmetyki dzisiejsze i chyba sobotnie, portfel i kartka dla tz na walentynki Wiem, ze to dziecinne, ale my z tz zawsze sobie takie kupujemy i piszemy do tego list od siebie, przechowujemy je w pudelku razem z kartkami z urodzin, biletami do kina, zdjeciami i roznymi innymi pamiatkami Na starosc bedzie co wspominac
Dostałam te same cienie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
lacrimachristi
widziałam że udzielasz sie na wątku o hh, od jakiegoś czasu zastanawiam sie nad kupne, mam co prawda takie zwykłe dziecięce ale ciągle mi spada, może za mały ma obwód? Jaki hh polecasz na początek?
Pytanie nie do mnie, ale może cos podpowiem. hula hop powinno sięgać Ci od ziemi do pępka, wtedy jest najwygodniejsze. ja mam takie zwykłe zabawkowe duże. Planuję wypełnic je jakimś ryżem. Może na początek takiego czegoś spróbuj, jest to ocjia tania, chyba, że nie zależy Ci na kasie to kup sportowe ok. 1 kg. Efekty naprawdę są widocznę. ja kręce od początku roku z przerwami czasami i tygodniowymi i widzę już efekty na boczkach. nie woem ile cm bo sie nie mierzyłam, ale jest to już zauważalne. także gorąco polecam.
Wiem, że mówiłyście o kręceniu w jedną lub 2 strony. dziewczyna na wątku o hh pisała, że jej instrktorka mówiła, że kręgosłup może się jakoś tam skręcić od hulania w jedną stronę, także może lepiej nie ryzykować. Zresztą zapraszam do nas do wątku.
Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
Hej

Mówisz o promocji Essence w Naturze? tam rzadko coś przeceniają
A w Douglasach, drogeriach niesieciowych, Tesco Extra od 20.02 wyprzedaż wycofywanych produktów Essence za 3,99zł więc polecam polować

A z nudziaków polecam Catrice i jest spory wybór odcieni ja mam taki: http://kosmetycznieinietylko.blogspo...-ultimate.html

Fajne łupy jak zawsze to nowa pomadka Wibo, testowałaś już?

zaraz coś ze sobą zrobię

6cm wow miałam kupić wcześniej ale nigdzie nie znalazłam i zrezygnowałam ale teraz muszę kupić

Wybrałabym się na zakupy kosmetyczno - ciuchowe ale na razie funduszy brak
Tak ja mówie o tych w naurze, poniewą u mnie nie ma tesco extra (jest zwykłe) także nie ma tych kosmetyków , douglasa też niestety nie ma. Także ja te kosmetyki kupuję jedynie w drogerii natura. Ale dziękuję za info. Kupiłam już wczoraj nudziaka właśnie z essense nr 70. piękny
Cytat:
Napisane przez juuliaaa17 Pokaż wiadomość
Co do kosmetyków Essence u mnie w Tesco extra już są po 3.99;p
Zazdroszczę i tesco extra i tych przecen.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

ghana
Kochana dziękuję za podpowiedz z tym lakierem.jest piękny
natimielec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:28   #4431
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ostatnio do szarlotki nie dałam ponad półtorej masła, zamiast 175 gz jednego Bo wczoraj jestem w sklepie i chciałam wziąć drugie, bo mi się wkręciło, że masło standardowe to 100 gram, a przecież to 200. Jakbym nie została oświecona to wrzuciłabym te dwa może to dlatego mi tak ciasto ostatnio smakowało, tak mocno maślanie
mmm, szarlotka

Stary 2012-02-14, 09:29   #4432
ghana
Zakorzenienie

natimielec iesze sie ze Ci podpasował ten lakier ja też go uwielbiam
Stary 2012-02-14, 09:36   #4433
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dzień Dobry

właśnie ogarniam pokój, a pozniej zbieram się za szykowanie. Jeszcze chyba kokos nałożę na włoski
Stary 2012-02-14, 09:42   #4434
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
mmm, szarlotka

wiele lat mi to ciasto nie smakowało, ale chyba żadnego ciasta mojej babci nie lubiłam, jakieś dziwne przepisy miała nie wiem skąd

Ogólnie najlepsze ciasta to bez kremów, bitych śmietan itd- szarlotka, sernik z brzoskwiniami itd.

Dziś zrobię taką jak ostatnio, żeby nie kombinować, ale chciałabym jeszcze opatentować jak zrobić taką jak w ikei

I tak się dziwię, że ja i pieczenie ciast- jak to możliwe, nawet własny brat mnie nie poznaje.
Ale to chyba głównie dlatego, że nie tknę kupnego.

Dobra, czas się ogarnąć, a potem spamowanie jakieś małe, a wieczorem drinkowanie.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:44   #4435
Vivee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nieidealna91 Pokaż wiadomość
Daj znać jak film, to może wybiorę się w weekend
Ze staników jestem szalenie zadowolna, siedzę i podziwiam, jakie piękne sobie kupiłam
Ja też dzisiaj nie pospałam, ale za to udało mi się o dziwo wszystko na uczelni załatwić To jest chyba jakiś cud..

Ja polecam hula hol o jak największej średnicy, małym ciężej się kręci

witamina c Ja uwielbiam serum z witaminą C z The body shopu

Ja bym spróbowała peelingu enzymatycznego i maści nagietkowej, albo maści z wit. A. Ewentualnie krem dla dzieci na zimę coś tłustego w każdym razie.

Tak, ta maseczka jest niesamowita
Maseczka faktycznie jest dobra- wczoraj przetestowałam i w końcu zobaczyłam efekt.

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
To w takim razie, póki większego nie kupię, takim nie próbuje żeby się nie zniechęcić tak jak już wiele razy. A taka to mi się marzy taka fajna

Zmierzyłam moje hh , ma 70 cm nie ma sensu próbować?

zielone oko

wow! 6 cm mniej w talii byłoby super a ile miał w obwodzie Twój hh?

Vivee
ja uwielbiam serię Planet Spa z Avonu, zwłaszcza maskę wygładzającą. Jest to seria peel off i fajnie się zdziera. Buzia po niej jest taka delikatna, koloryt jest równomierny, na pewno jest to jedna z moich ulubionych. Maseczki z ziaji -poprawiająca koloryt, maska karotenowa - tu nie pamiętam firmy ale kupowałam w Rossmanie
Chyba kojarzę karotenową, miałam obawy czy ją zakupić, ale co tam- skuszę się.
Cytat:
Oczyszczajaca z noni care (trzeba uwazac, bo czytalam ze niektorych uczula), flos-lek "maseczka intensywnie nawilzajaca PER HAPPY AQUA", ziaja z glinka (szara i brazowa), ava "maseczka z ekstraktem z moreli", naturalne glinki (w proszku), avon planet spa z mineralami z morza martwego i Tajski kwiat lotosu. Poza tym polecam tez Dermogal na noc
Szara Ziaja z glinką jest faktycznie dobra, aczkolwiek prawie przyprawiła mojego faceta o zawał.
Vivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:23   #4436
edyta29
Wtajemniczenie

witam serdecznie , nie mam zbytnio czasu na pisanie ale staram się czytać na bieżąco, staram się dbac o siebie chociaz w tyg to trudne i lece na podstawach ale w weekendy kiedy mąz w domu i zajmuje się małym ja ostro się pielęgnuje,maseczki, kąpiele,balsamy, moczenie stóp itp.

witam nowe kobiety w wątku

edyta29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:40   #4437
Vivee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez edyta29 Pokaż wiadomość
witam serdecznie , nie mam zbytnio czasu na pisanie ale staram się czytać na bieżąco, staram się dbac o siebie chociaz w tyg to trudne i lece na podstawach ale w weekendy kiedy mąz w domu i zajmuje się małym ja ostro się pielęgnuje,maseczki, kąpiele,balsamy, moczenie stóp itp.

witam nowe kobiety w wątku
To parę godzin dla siebie jest niezwykle relaksujące.

Mam do Was pytanie: możecie mi polecić jakąś porządną paletę cieni naturalnych? Najlepiej matowych bądź z lekkim połyskiem. Szukałam w Inglocie, ale powiem szczerze, że ilość naturalnych brązów itp nie rzuciła mnie na kolana.
Vivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:43   #4438
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
party: a jakich olejków powinnaś użyć?

jak dla mnie te oleje na twarzy są za krótko, żeby coś móc zdziałać mocniejszego i podstawą jest rycynowy, który wyciąga te wszystkie zanieczyszczenia, a resztka to dodatki. Grunt, żeby nie zaszkodziły i dobrze zmyły podkład.
Ale to mój tok myślenia tylko, możliwe że mylny.

Oczy zmywam tradycyjnie jednak olejkiem dwufazowym drogeryjnym, ta metoda to mniejsze tarcie dla oczu, jak widziałam na filmiku jak jedna dziewczyna tarła oczy ta mikrofibrą to masakra

Zamówiłam sobię flavo-c 15% na dozie, i tak musiałam coś aptecznego tam zamówić, więc wiadomo musiałam coś dorzucić

Patrzałam też na filtry, ale wszystko wygląda komodogennie.

Chociaż jest dla mnie nadzieja, bo wczoraj znowu użyłam rimmel match perfection i cera dobrze wyglądała, nie wiem co przedostatnio spowodowało, że wszystkie pory twarzy zatkane, czyli chyba mogę używać cyclomethicone, ale niestety sporo filtrów ma dimethicone- a to już na bank mi szkodzi, testowane nie raz.

No nic w wolnej chwili będę buszować po kwc itd, zakup filtru to akurat żadna dla mnie przyjemność, nie cierpię tego używać, aż mi się latem odechciewa seryjnie wychodzić jak się mam smarować na całym ciele

Oprócz wykonania jeszcze paru telefonów chyba zakończę na dziś sprawy pracowe.
Pójdę sobie do sklepu po nowy Twój styl, obejrzę gotowe na wszystko-ostatnio odcinek, poczytam książkę, potem ciasto zrobię i pizzerinki- a co należy mi się trochę poobijać

powinnam uzywac olejow:
  • Olej Tamanu (jako dodatek)
  • Olej lniany
  • Olej sezamowy
  • Olej z Czarnuszki siewnej
  • Olej z krokosza barwierskiego
Olej z orzechów laskowych
Olej jojoba
Olej brzoskwiniowy
Olej z mniszka lekarskiego
Olej z dziurawca
Wiekszosc z nich to takie o ktorych istnieniu nawet nie wiedzialam, a co dopiero o miejscach w ktorych mogla bym je kupic patrzac na to ze takie 30ml z ZSK wykonczy mi sie ekspresowo to jednak wyjdzie mnie to troche;/
dlatego zmowilam mydlo o skladzie:
oliwa, olej kokosowy, olej palmowy, olej rycynowy, masło shea, napar z ziela przywrotnika, suszone ziele przywrotnika, olejki eteryczne: lawendowy, lemongrasowy i szałwiowy, wodorotlenek sodu, woda
i kolejne o troche innym skladzie:
olej kokosowy, oliwa, olej ze słodkich migdałów,olej palmowy, mielone płatki owsiane, woda destylowana, wodorotlenek sodu
porównam działanie na mojej skórze i zobaczymy

dziewczyny na tlusty czwartek co planujecie? bo ja chcialabym cos upiec, mysle zeby sprobowac takie prawdziwe paczki ale nie mam dobrego przepisu... wy raczej pieczecie czy kupujecie?

Stary 2012-02-14, 11:48   #4439
Kitka:)
CABIN CREW

party ja pewnie kupię pączki bo jak z gotowaniem u mnie bardzo dobrze, podobno super gotuję tak z pieczeniem ciast, ciasteczek itp tragedia...

ja dziś od rana się spamuje już była depiacja, peeling ciała, duuużo balsamu wanilia i kozie mleko eveline , pedicure....
zaraz zmyję olej z włosów a potem będę robiła mani

wczoraj byłam na lumpkach, obłowiłam się konkretnie najbardziej cieszę się z piaskowych spodni, idealnych na lato

patrzę, wszystkim się ferie skończyły, tylko ja dopiero zaczynam

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:49   #4440
natimielec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
powinnam uzywac olejow:
  • Olej Tamanu (jako dodatek)
  • Olej lniany
  • Olej sezamowy
  • Olej z Czarnuszki siewnej
Olej z orzechów laskowych
Olej jojoba
Olej brzoskwiniowy
Olej z mniszka lekarskiego
Olej z dziurawca
Wiekszosc z nich to takie o ktorych istnieniu nawet nie wiedzialam, a co dopiero o miejscach w ktorych mogla bym je kupic patrzac na to ze takie 30ml z ZSK wykonczy mi sie ekspresowo to jednak wyjdzie mnie to troche;/
dlatego zmowilam mydlo o skladzie:
oliwa, olej kokosowy, olej palmowy, olej rycynowy, masło shea, napar z ziela przywrotnika, suszone ziele przywrotnika, olejki eteryczne: lawendowy, lemongrasowy i szałwiowy, wodorotlenek sodu, woda
i kolejne o troche innym skladzie:
olej kokosowy, oliwa, olej ze słodkich migdałów,olej palmowy, mielone płatki owsiane, woda destylowana, wodorotlenek sodu
porównam działanie na mojej skórze i zobaczymy

dziewczyny na tlusty czwartek co planujecie? bo ja chcialabym cos upiec, mysle zeby sprobowac takie prawdziwe paczki ale nie mam dobrego przepisu... wy raczej pieczecie czy kupujecie?

Ja poproszęciocię żeby mi upiekła. bo mama wyjechała a sama mam 2 lewe ręce
natimielec jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości