Wszystko o Oriflame cz. IX - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 10:38   #4801
201607110949
Konto usunięte

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IX

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
nie brałam, bo dziewczyny tu pisały, że zapach jest dość specyficzny, a że go nie znam to wolałam nie ryzykować
no to m.in. ja pisałam zastanawiałam się po prostu czy nie wziąć na zbyt ale chyba ciężko by było komuś to wcisnąć, więc dałam spokój
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 13:23   #4802
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Hmm ale mam dylemat. Co włożyć za gratis klientce która zamówiła za 300zł? co byście dołożyły? zamówiła kilka wód toaletowych i balsamów więc to odpada... myślałam żeby kremik do rąk + mydełko dać Truskawka śmietanka, albo świąteczne malina truskawka

a te kartki zapachowe trochę dziwne... ale rozdam je klientkom skoro już kupiłam ;]

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 13:31   #4803
Agneskaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Hmm ale mam dylemat. Co włożyć za gratis klientce która zamówiła za 300zł? co byście dołożyły? zamówiła kilka wód toaletowych i balsamów więc to odpada... myślałam żeby kremik do rąk + mydełko dać Truskawka śmietanka, albo świąteczne malina truskawka

a te kartki zapachowe trochę dziwne... ale rozdam je klientkom skoro już kupiłam ;]
No może jakiś ładny żel pod prysznic, mydełko i kilka próbek Kurcze ja bym ją dopieściła, za takie zamówienie.
Agneskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 13:33   #4804
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Cytat:

Piekne zamówienie Ci zrobiła.. ja bym jej wrzuciła tusz Wonder teraz jest w fajnej promocji,napewno potem znów by kupiła

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 13:35   #4805
moris221
Raczkowanie

Cytat:

ja to zawsze daje te rzeczy co sa po weryfikacji jakieś cienie do oczów, kredki kosmetyczki :p
Stary 2012-02-13, 13:36   #4806
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Piekne zamówienie Ci zrobiła.. ja bym jej wrzuciła tusz Wonder teraz jest w fajnej promocji,napewno potem znów by kupiła
Tusz wonder sama sobie zamówiła więc staram się nie dublować czegoś co ma już w zamówieniu Chyba dam żel pod prysznic z Discover plus mydełko albo płyn do kąpieli Discover Kenya

Razem od 27.06.2008r
Wedding
Stary 2012-02-13, 13:36   #4807
just75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Też myślę, że to dobry pomysł.
just75 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-13, 13:45   #4808
joasia_08
Rozeznanie

Cytat:
Tusz wonder sama sobie zamówiła więc staram się nie dublować czegoś co ma już w zamówieniu Chyba dam żel pod prysznic z Discover plus mydełko albo płyn do kąpieli Discover Kenya
Ja bym z tej serii nic na gratis nie dawała. Mydełka są do niczego, a waniliowego zapachu może nie lubić. Spokojnie dałabym jej coś za 10-20zł CK, bo na to zasługuje, a Ty i tak sporo zrobiłaś. A np. krem Oxygen Boost do twarzy albo pod oczy. Uniwersalny i na pewno się uceiszy
joasia_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:26   #4809
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
coś mi się wydaje, że każda będzie chciała ją mieć i będzie brak już o 7:00
Brałyście By Marcel w promocyjnej cenie? Ja się zastanawiałam czy nie wziąć aby później drożej nie spylić, ale że w otoczeniu nikomu się ten zapach nie podoba a w allegro mi się bawić nie chce (i dylać na pocztę gdy mam w domu małe dziecko) żeby zarobić 10 zł. Mogli dać coś bardziej uniwersalnego
Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
nie brałam, bo dziewczyny tu pisały, że zapach jest dość specyficzny, a że go nie znam to wolałam nie ryzykować
Cytat:
no to m.in. ja pisałam zastanawiałam się po prostu czy nie wziąć na zbyt ale chyba ciężko by było komuś to wcisnąć, więc dałam spokój
Zapach specyficzny, ale moim skromnym zdaniem bardzo podobny do Neonatury Coocon Yves Rocher, bardzo popularnego zapachu.
Dla mnie By marcel są
Stary 2012-02-13, 14:38   #4810
inka1388
Raczkowanie

Witam a czy jak cos mam zbednego czego nie bede uzywac nie otwartego z oriflame to mozna sprzedawac na allegro?
inka1388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:41   #4811
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Nie można.
Konsultantki nie mogą sprzedawać na all. Ale to czysta teoria.

Edytowane przez anetka832
Czas edycji: 2012-02-13 o 14:42 Powód: dopisek
anetka832 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-13, 14:56   #4812
inka1388
Raczkowanie

i jeszcze jedno mam pytanie dotyczacego kat 4 jest tam promocja ze jak sie zrobi zamowienia z dwoch kat za 69 zl to mozna wybrac podklad i jeszcze na innej stronie tez jest jakis perfum itd np mam zamowienie za 70 zl to moge dwie rzeczy z tej promocji zamowic czy nie?

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

a pozniej sprzedam i pojde siedzic hehee

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

ma ktos link do kat 5 i 6 ?
inka1388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:05   #4813
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym dołożyła krem uniwersalny.

Edytowane przez razdwapiec
Czas edycji: 2012-02-13 o 15:44
razdwapiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 16:38   #4814
myshca
Raczkowanie

Taka ciekawostka odnośnie K4 - oglądałam dziś w wersji papierowej i zobaczyłam, że jest dopięta wkładka promocyjna, której nie ma na necie. Są tam wody toaletowe i kremy do ciała
myshca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 16:46   #4815
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez myshca Pokaż wiadomość
Taka ciekawostka odnośnie K4 - oglądałam dziś w wersji papierowej i zobaczyłam, że jest dopięta wkładka promocyjna, której nie ma na necie. Są tam wody toaletowe i kremy do ciała
i kubek w kwiatki w którym się zakochałam Taki śliczny

Na katalogowym wrzuciłam zdjęcia wkładki może komuś się przyda - tym czekającym na papierową wersję

Razem od 27.06.2008r
Wedding

Edytowane przez kroooliczek89
Czas edycji: 2012-02-13 o 17:12
Stary 2012-02-13, 17:27   #4816
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
i kubek w kwiatki w którym się zakochałam Taki śliczny

Na katalogowym wrzuciłam zdjęcia wkładki może komuś się przyda - tym czekającym na papierową wersję
Fajnie, że wrzuciłaś

Jessssu, kto kupi kubek za 23 zł?
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:36   #4817
kruczydło
Raczkowanie

Cytat:
Fajnie, że wrzuciłaś

Jessssu, kto kupi kubek za 23 zł?

Hehe, kiedyś dali na Walentynki kubki po 30zł i ktoś chyba kupił, ale mi się nie podobały.

Dzięki za wkładkę Kroooliczek89!

Czy pędzel do podkładu z Ori (będzie w K4 za niecałe 20pln) jest dobry? Mam dwa inne pędzle z Ori i są dobre, ale może ktoś go ma i może coś powiedzieć?

Grrr... zabrakło mi na koncie 1gr do opłacenia poprzedniej faktury, więc zapłaciłam bez tego grosza. Później o tym zapomniałam i teraz mam zablokowane konto z powodu niespłaconego zadłużenia na JEDEN GROSZ! Wpłaciłam go już dziś, oby szybko doszedł przelew
kruczydło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:53   #4818
Banshee666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kruczydło Pokaż wiadomość

Czy pędzel do podkładu z Ori (będzie w K4 za niecałe 20pln) jest dobry? Mam dwa inne pędzle z Ori i są dobre, ale może ktoś go ma i może coś powiedzieć?
tak się rozpisałam na jego temat w recenzji a Ty jeszcze pytasz? na wizażu też go dodałam
moja siostra też go ma i za cholerę nie potrafi go używać.. twierdzi że woli nakładać palcami bo zostają jej smugi itd.
wystarczy że będziesz nakładać poziomymi pociągnięciami i poprawiać takimi krótkimi pionowymi i obejdzie się bez smug ;D używam go codziennie - tylko musisz go dosyć często prać bo po każdej aplikacji zostaje odrobinka a po dłuższym czasie cały pędzel robi się od tego szary.. tak więc ja polecam ;D i ma strasznie wytrzymałe włosie ;D
Banshee666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 22:19   #4819
Pogrom_czyni
Raczkowanie

Mam pierwszy raz 200 punktów od czasu zmian w rabatach Oriflame. Teraz moje pytanie. Czytałam pierwszego posta, ale szczerze mówiąc nie rozumiem tak do końca tego wszystkiego.. Kiedyś liczyłam rabat w ten sposób:
200 punktów * 1,7 * 3% = 10,20zł
Teraz na stronie jest napisane, że mam 200 punktów i 491 OH (co to jest? jaka cena netto niby? nie rozumiem jak powstała, skoro dług za zamówienie to 627,80zł). Jest też napisane, że mój rabat będzie wynosił 14,73zł. Skąd? Jak? Jeszcze jest napisane, że kredyt (status): 372,20.. A co to oznacza? Dodam, że nie mam nikogo w piramidzie pod sobą.

Jeszcze mam jedno pytanie. W katalogu 2 i 3 miałam ponad 120 punktów, więc ok, policzą mi w czwórce jeden produkt 90% taniej. Ale widziałam, że niektóre z was czekały na cennik do produktów 90% taniej. Po co ten cennik? Przecież można samemu obliczyć ile zapłacimy. Że nie dotyczy akcesoriów, produktów wellness i promocji wiązanych. Ok, wywalam to, to po co mi cennik? No i jeszcze jedno. Czy może w cenniku są specjalne kody? Gdzie go w ogóle znaleźć? Czy może produkt 90% tańszy jest automatycznie wybierany, czyli wybrany zostaje najdroższy, gdy wklepuję zamówienie i wtedy od razu jest on zredukowany o 90%?(tak właśnie myślałam, dopóki nie przeczytałam o tym cenniku i zdanie w pierwszym poście, że 90% procent jest liczone od każdej ceny, a to chyba błędne, bo jest liczone tylko od jednego produktu, chyba jest to źle sformułowane zdanie) Rozumiem, że produkt nie musi być w promocji, może być w cenie standardowej?
Bardzo proszę o wyjaśnienie, nie krzyczeć przy tym na mnie;], naprawdę próbowałam to ogarnąć i proszę o wyczerpującą odpowiedź (na wszystkie moje okropnie męczące pytania;] ).
Pozdrawiam!

Edytowane przez Pogrom_czyni
Czas edycji: 2012-02-13 o 22:24
Pogrom_czyni jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-13, 23:06   #4820
Ivaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pogrom_czyni Pokaż wiadomość
Mam pierwszy raz 200 punktów od czasu zmian w rabatach Oriflame. Teraz moje pytanie. Czytałam pierwszego posta, ale szczerze mówiąc nie rozumiem tak do końca tego wszystkiego.. Kiedyś liczyłam rabat w ten sposób:
200 punktów * 1,7 * 3% = 10,20zł
Teraz na stronie jest napisane, że mam 200 punktów i 491 OH (co to jest? jaka cena netto niby? nie rozumiem jak powstała, skoro dług za zamówienie to 627,80zł). Jest też napisane, że mój rabat będzie wynosił 14,73zł. Skąd? Jak? Jeszcze jest napisane, że kredyt (status): 372,20.. A co to oznacza? Dodam, że nie mam nikogo w piramidzie pod sobą.

Jeszcze mam jedno pytanie. W katalogu 2 i 3 miałam ponad 120 punktów, więc ok, policzą mi w czwórce jeden produkt 90% taniej. Ale widziałam, że niektóre z was czekały na cennik do produktów 90% taniej. Po co ten cennik? Przecież można samemu obliczyć ile zapłacimy. Że nie dotyczy akcesoriów, produktów wellness i promocji wiązanych. Ok, wywalam to, to po co mi cennik? No i jeszcze jedno. Czy może w cenniku są specjalne kody? Gdzie go w ogóle znaleźć? Czy może produkt 90% tańszy jest automatycznie wybierany, czyli wybrany zostaje najdroższy, gdy wklepuję zamówienie i wtedy od razu jest on zredukowany o 90%?(tak właśnie myślałam, dopóki nie przeczytałam o tym cenniku i zdanie w pierwszym poście, że 90% procent jest liczone od każdej ceny, a to chyba błędne, bo jest liczone tylko od jednego produktu, chyba jest to źle sformułowane zdanie) Rozumiem, że produkt nie musi być w promocji, może być w cenie standardowej?
Bardzo proszę o wyjaśnienie, nie krzyczeć przy tym na mnie;], naprawdę próbowałam to ogarnąć i proszę o wyczerpującą odpowiedź (na wszystkie moje okropnie męczące pytania;] ).
Pozdrawiam!
Co do rabatu to:

200 punktów * 2,47 * 3% = 14,82 zł (chyba tam co z OH też jest zależne, bo cena jak widać waha się, bo Tobie wyszło 14,73 zł) hmmm. napewno się tak liczy jak pisałam, bo dzisiaj jeszcze o tym rozmawiałam z dyrektorką.

Kredyt masz w wysokości 372,20 (oznacza to, że możesz zrobić zamówienie jeszcze jedno na kredyt w kwocie 372,20 , jeżeli w wyższej, albo płacisz przy odbiorze paczki (jeżeli bierzesz na dom) lub e-płatność). Jak wiadomo kredytu ogólnego masz 1000 zł i jak od tego odejmiesz swoje zadłużenie czyli 627,80zł to wychodzi 372,20.

Jeśli chodzi o produkt 90% taniej to: redukowany jest najdroższy produkt z pierwszego zamówienia w danym katalogu, np. jeżeli woda kosztuje w cenie standardowej 99 zł to dla nas jest ona za 9,90 zł jako CK (cena katalogowa, czyli z tego 9,90 zł zapłacimy 7,62zł); a o cennik nie wiem o co chodzi, wiem, że jest, ale to chyba bez znaczenia bo wydaje mi sie, że produkt nawet jak jest w promocji w danym katalogu to i tak jest cena -90% jest odliczane zawsze od ceny standardowej. Chociaż może być tak, że jakiś produkt nie pojawi się w cenniku i nie będzie można go kupić 90% taniej. Nie umiem znaleźć tego cennika... zniknął mi :P może ktoś inny wklei link.

Jak coś nie jasno napisałam pisz!

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Czy któraś z Was ma torbę na standy 620995?? I wie jak ona wygląda, bo nigdzie nie mogę znaleźć. (
Ivaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 23:06   #4821
Pogrom_czyni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ivaaa Pokaż wiadomość
Jak coś nie jasno napisałam pisz!
Wszystko super opisałaś, dzięki serdeczne
Stary 2012-02-14, 11:47   #4822
Pogrom_czyni
Raczkowanie

Czy któraś z Was próbowała zrobić loki tą prostownicą Oriflame z programu lojalnościowego? Chyba się nie da.. Jakoś super też nie prostuje, chyba, że nie umiem jej stosować (to moja pierwsza prostownica i nie chcę za długo trzymać jej na kosmykach, bo boję się, że zniszczę włosy). Jakieś wrażenia macie?

Używałyście już tej maseczki oczyszczającej Pure Skin, tej nowości?
Stary 2012-02-14, 12:00   #4823
Marzenka312
Raczkowanie

Udało się, zamówienie złożone na 127 punktów, zero braków. Paczuszka przyjdzie w piątek
Marzenka312 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 13:08   #4824
kruczydło
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Banshee666 Pokaż wiadomość
tak się rozpisałam na jego temat w recenzji a Ty jeszcze pytasz? na wizażu też go dodałam
moja siostra też go ma i za cholerę nie potrafi go używać.. twierdzi że woli nakładać palcami bo zostają jej smugi itd.
wystarczy że będziesz nakładać poziomymi pociągnięciami i poprawiać takimi krótkimi pionowymi i obejdzie się bez smug ;D używam go codziennie - tylko musisz go dosyć często prać bo po każdej aplikacji zostaje odrobinka a po dłuższym czasie cały pędzel robi się od tego szary.. tak więc ja polecam ;D i ma strasznie wytrzymałe włosie ;D

Czytałam Twoją recenzję na Wizażu Ale... oj, nie będę już wymyślać, za trzy tygodnie sama zamówię to cudo i zobaczę czy umiem się tym obsłużyć
Dzięki za odpisanie
Stary 2012-02-14, 13:13   #4825
Marzenka312
Raczkowanie

A jesli chodzi o zapach Love Potion to odradzam dziewczyny, jest bardzo nietrwały, pachnie może przez 15 minut. Jak za taka cene to totalna porażka, skusił mnie piękny zapach ale trwałość jest minimalna
Marzenka312 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 14:03   #4826
Girlar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marzenka312 Pokaż wiadomość
A jesli chodzi o zapach Love Potion to odradzam dziewczyny, jest bardzo nietrwały, pachnie może przez 15 minut. Jak za taka cene to totalna porażka, skusił mnie piękny zapach ale trwałość jest minimalna
Oj w ogóle się z Tobą nie zgodzę. Jak dla mnie są to jedne z bardziej trwałych wód perfumowanych. A po drugie to każdy czuje zapachy inaczej coś co Tobie wydaje się nie trwałe, czy np. "śmierdzące" innemu będzie odpowiadało
Girlar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 15:23   #4827
kasjankowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marzenka312 Pokaż wiadomość
mam te perfumy i jak dla mnie trwałośc mają super jeszcze wieczorem je czuje
kasjankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:24   #4828
gosia_nd
Raczkowanie

Mam dwie zaległe faktury z kat 2, jedną do 23.02 a druga do 29.02 bo musiałam domówic:/ jeśli chciałabym złożyć zamówienie z kat 3 to mogę zapłacić tylko jedna fakturę czy muszę obydwie? wie ktoś może?
gosia_nd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:28   #4829
kruczydło
Raczkowanie

Jedną. Aby zamawiać możesz mieć jedną fakturę niezapłaconą, ale żadnej przeterminowanej.

Uwzględnili mi ten grosz i zamówiłam, dla siebie krem marchewkowy z wyprzedaży i brązową kredkę z ulotki, namówiłyście mnie na nią pozytywnymi opiniami w wątku
Stary 2012-02-14, 16:29   #4830
Mikusia1984
Przyczajenie

GG do Mikusia1984

Cytat:
Napisane przez gosia_nd Pokaż wiadomość
Mam dwie zaległe faktury z kat 2, jedną do 23.02 a druga do 29.02 bo musiałam domówic:/ jeśli chciałabym złożyć zamówienie z kat 3 to mogę zapłacić tylko jedna fakturę czy muszę obydwie? wie ktoś może?
Witaj Możesz zapłacić tylko jedną fakturę By w ten sposób mieć chociaż częściowo wolne konto, ale radziłabym obie, bo nie wiem jak duży masz dostępny do wykorzystania w każdym zamówieniu kredyt Bo wtedy większe zamówienie prawdopodobnie się się może w niem "nie zmieścić"
Mikusia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości