|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część XI ::..
Cytat:
![]() ![]() Powinno pocieszyć cię to i ciesz się tym, ze schudłaś ta 12 kg ! czyli umiesz ładnie dietować, masz silną wolę i motywację ! nie to co ja Bierzemy się od jutra konkretnie ! i będziemy świetnie się prezentować, a przede wszystkim dobrze czuć same z sobą ! Ja lecę jutro po karnet na fitness, mam mało kasy, ale mam to w tyłku najwyżej będę głodować pod koniec miesiąca! Teraz to nie wiem co mam zrobić, ale od nowa pociągnę I fazę ? bo już 4 dnia jadłam inaczej, źle...co myślicie ? Cieszę się, że od jutra startują z I fazą nowe plażowiczki
|
|
|
#3902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może zrób z 10 dni teraz I fazy, a najwyżej przedłużysz do 14, jak się będziesz dobrze czuła, co? Nie wiem sama... Też mam dylemat, bo 2 dni już zrobiłam, ale ja i tak 14 dni nie planowałam teraz. Giovinezza, ja się też 100 lat odchudzałam - zawsze od poniedziałku, zawsze już zaczynałam, ale po paru dniach motywacja siadała i koniec. Od października się jakoś tam wzięłam za to i przed SB w 1,5 miesiąca schudłam 2 kg, a potem na SB 10... Ta dieta to wybawienie dla mnie. Tobie też się na pewno uda! Trzeba tylko psychicznie się nastawić odpowiednio... Damy radę!
|
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
peggy,a może spróbuj zacząc od II fazy skoro IF nie udaje ci się przejść?
A ćwiczysz coś regularnie?
|
#3904 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny,
chciałabym was poprosić o przyłączenie mnie do waszego wątku Może napiszę kilka słów o sobie a wy zadecydujecie czy się nadaję![]() Mam 22 lata i jestem studentką, akurat na wymianie studenckiej w Belgii przez jeden semestr, co oznacza że zupełnie sama decyduję o tym co kupuję, gotuję i jem - myślę, że to idealny czas na to, żeby w końcu wziąć się za siebie. Odchudzam się od zawsze, głównym powodem dla którego schudnąc nie mogę jest to, że raczej czuję się dobrze w swoim ciele, dlatego łatwo odpuszczam. Ważę 59.5kg przy wzroście 166cm. Nie postrzegam siebie jako osobę grubą, jednak wiem że mogę o siebie bardziej zadbać, zależy mi żeby uzyskać wysportowane, zdrowe i silne ciało, pozbyć się tłuszczyku z paru miejsc i wyrobić mięśnie. Myślę że dieta plaż południowych byłaby dla mnie najlepsza bo jest najbardziej zbliżona do mojego stylu odżywiania i uważam że zdecydowanie jest dietą na całe życie. Staram się jej zasady stosować w codziennym życiu, ale wiadmomo jak to jest, zbyt często ulegam pokusom. Dodam jeszczę że I fazę planuję rozpocząć na początku marca, a przez najbliższe 2 tygodnie chcę się po prostu do niej przygotować. Przyjmiecie mnie? |
|
|
|
#3905 |
|
Raczkowanie
|
Widzę dziewczyny, że macie tak jak ja - ciągle na diecie, jak nie od dziś, to za tydzień....
Peggy - Ty i tak osiągnęłaś piękny wynik i to w krótkim czasie. Tylko pogratulować. Mam zamiar osiągnąć podobny ![]() Moja waga od lat oscylowała w okolicy 67kg, nie była może idealna, ale jeśli zejdę do 65/66kg, to będę zadowolona. Z utęsknieniem czekam na rozpoczęcie sezonu nordic walking, wtedy będą lepsze efekty mam nadzieję.
|
#3906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ćwiczyć zacznę dopiero w poniedziałek na orbitreku. Wcześniej przez sesję nie miałam czasu. Na początku diety ćwiczyłam 3-4 razy w tyg po 50 minut i może dlatego tak chudłam... A wracając do diety, to moim problemem są słodycze i myślę, że na II fazie też bym się tak na nie rzucała:/ Bezsens. Katarina, dzięki Jednak jak piszę - jeszcze mi trochę zostało i nie chcę osiąść na laurach.W czwartek tłusty czwartek, ech...
|
|
|
|
|
#3907 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko trochę mnie demotywuje to, że na siłkę musiałabym chodzić na drugi koniec miasta (ok 20 min pieszo), mimo że otwarli nową niedaleko mojego domu - bo oczywiście w tej bliżej karnet jest dwukrotnie droższy ![]() Czuję się beznadziejnie, ciągle tylko zaczynam dietę, albo planuję zacząć a w efekcie nic z tego nie wychodzi Trzymam za was kciuki dziewczyny, ja mam ogromne problemy z "silną" wolą, ale wierzę że nam się uda |
||
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, ze Wam tak podgórke
![]() U mnie 11 dzień I fazy. Jak na razie w miar dobrze, bezgrzesznie. |
|
|
|
#3909 |
|
Raczkowanie
|
tesknie do moich 47, poza tym moze Wam się to wydać dziwne, ale wcale nie wyglądam zbyt szczupło, mam bardzo małe kościi dlatego moja waga nie jest zbyt duza, ale wcale nie jestem az tak szczupła. Nie jest zle, własciwie zalezy mi na tym by obwód talii sie zmniejszył, bo w tym momencie to 67 cm;/
zaczynam oczywiscie od I Fazy, kiedys robiłam juz tę diete, ale wyjechałam i tryb zycia całkowicie mi sie zmienił, a co za tym idzie, diete porzuciłam. Mozliwe, ze zrobie tylko tydzien I Fazy, a moze tylko kilka dni, tak czy siak robie ją, bo lubię czuć sie taka wycienczona. Wtedy czuję, że chudnę. Też miałam zaczynać standardowo, od poniedziałku, ale poźniej pomyslałam, że dlaczego nie TERAZ i tym własnie sposobem jestem po pierwszym dniu ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- mam jeszcze kilka pytan do bardziej zorientowanych Wazazanek: 1)czy mozna uzywac soli 2)czy 3 posiłki dziennie i dwie przekąski są nie do przejscia, bo czasem nie mam mozliwosci odzywiac sie regularnie i jem mniej (np dzisiaj zjadłam 2 posiłki i jedna przekąske) 3)czy naturalny jogurt jest dozwolony? 4)co z sosem sojowym, mozna go uzywac? (uwielbiam warzywa z patelni z sosem sojowym, mmmm)
|
#3910 |
|
Wtajemniczenie
|
Standardowo wazenie w poniedziałek i jest 56,6kg
pewnie było by mniej ale czuje ze bedzie @
|
|
#3911 |
|
Przyczajenie
|
no i mamy po weekendzie, który z dietą nie miał nic wspólnego.
imprezaka, a więc alkohol, jedzenie po 18 i inne grzechy... ale nie poddaje się i od dziś znów wprowadzam rygor ![]() a Wam jak minął weekend ? mam nadzieję, że nie tylko ja tak mocno grzeszyłam
|
|
|
|
#3912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie plażowiczki
nie było mnie kila tygodni wiec chyba nie nadrobie zaplanowałam odchudzic nieco moje menu wiec chciałabym być z wami na bieżąco bo to zawsze działa na mnie motywująco dzisiejszy dzien nie należały do udanych dietetycznie ale wierze że jutro bedzie lepiej Scio dygotko Cytat:
![]() witaj na plaży polecam rozpocząć 1 fazę juz dziś ![]() zaciskam kciuki i życze powodzenia
|
|
#3913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wklej swój jadłospis, bo nie wyobrażam sobie, żebyś w 2 posiłkach dostarczyła wszystkiego, co trzeba... Musiałyby to być 2 potężne posiłki. A to zdrowe nie jest. A jak jesz 2 normalne, to jesteś na głodówce po prostu. Czyli moim zdaniem nie da się tego przeskoczyć. Sól można używać, jogurt max 1% tł. razem z mlekiem itp. nie może być więcej niż 2 szkl dziennie. Spójrz na skład sosu sojowego - jeśli mam mąkę, cukier i inne niedozwolone rzeczy, to nie można. |
|
|
|
|
#3914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, czysta soja.nie chodzi mi o to by sie głodzic, tylko czasem po prostu nie mam mozliwosci jesc wiecej, nie mam gdzie i jak, brak czasu. wczoraj zjadłam na sniadanie jajecznice z dwóch jajek na oliwie z oliwek z cebulka i pomidorem 20 pistacji kurczak z warzywami na oliwie z oliwek z sosem sojowym mam jeszcze jedno pytanie: dzisiaj zjadłam łyzke masła orzechowego, dopiero pozniej zobaczyłam, ze w skladzie jest tez cukier. zaszkodzi?
"Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko." Edytowane przez angelynn Czas edycji: 2012-02-13 o 21:18 |
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesz zdecydowanie za mało. Nawet 1000 kcal nie wyjdzie z tego jadłospisu. Ogólnie potrawy ok, ale dodaj jeszcze 1 posiłek i 1 przekąskę. Nie masz czasu, żeby jeść? To lepiej go znajdź, bo obcinanie kalorii nie pomoże Ci w chudnięciu.. Twój organizm nie jest taki głupi. Z tym masłem orzechowym to już po ptokach, ale na przyszłość w I fazie się staraj nie jeść cukru. ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Napiszę co u mnie... W bólach i mękach robię 2. dzień I fazy (jestem na I fazie od czwartku, ale w sob złamałam dietę całkowicie i to nie raz :/). Ojj ciężko mi idzie, ciężko... Do końca tygodnia postaram się pociągnąć I fazę, żeby się skończyły te napady apetytu. Dla potomnych - mój jadłospis dziś: Ś: Jajecznica z 1 jajka i 1 żółtka z kurczakiem i morzem cebuli (mniami) IIŚ: serek homo z wiórkami kokosowymi, aromatem śmietankowym i słodzikiem + kawa na mleku 0%, bezkofeinowa P: orzechy K: fasolka szparagowa z patelni z serkiem wiejskim lekkim (wszystko podsmażone, serek się pysznie ciągnął )Orzechami nadrobiłam ubytki kalorii... Zaraz idę galaretkę z herbaty na jutro robić
|
|
|
|
|
#3916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak wiem, ze mało kalorii, dzisiaj juz bardziej się postarałam, tzn: Ś: serek feta, troche ogórka, pół pomidora i troszke papryki przyprawione oregano P: łyzka masła orzechowego O: zielony groszek plus piers z kurczaka na oliwie z oliwek z cebulka i sosem sojowym K: serek wiejski light z pomidorem LEPIEJ? ![]() mam 22 lata
|
|
#3917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3918 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jutro będą jajka na śniadanie, już zaplanowałam. ![]() wg moich informacji groszek JEST DOZWOLONY. szukałam wzmianek o tym w książce, lecz nic nie ma na ten temat. Poza tym nie dajmy sie zwariować, aż tak zdesperowana nie jestem, chciałabym wrócic do moich 47, lecz to nie jest dla mnie priorytetem. Bardziej to, by nauczyć się zdrowo odżywiać, a jeżeli przy okazji zgubię troche tłuszczyku, to się nie obrażę. Dlatego też jakichś specjalnych wyrzutów sumienia z racji tego, że zjadłam groszek - nie mam
|
|
#3919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Czy można? Od wczoraj jestem na II fazie SB.5 dni do tyłu stosowałam diete Dukana faze uderzeniową.Stosowałam kiedyś Dukana i straciłam 8kg ale teraz mam dośc serka wiejskiego i piersi z kurczaka. Wczoraj zrobiłam taka mieszankę Dukana i SB.Gdyby nie jabłko to byłby Dukan tylko. Trochę sie boję rzucić na weglowodany. Oto mój jadłospis wczorajszy-licze na jakieś wskazowki. śn-jajecznica z 3 jaj prz-kawałek budyniowca dukana i surówka z marchewki i jabłka, ob-chilli con care dukanowskie prz-jabłko kolacja-2 placuszki owsiane posmarowane Philadelfia i z szyneczka. Za dnia wypiłam 3 czerwone herbaty-tylko taka pije. Dziś na sniadanie zjadlam musli 4łyżki+7łyżek jogurtu nat+50g borówek.Niestety musli jest z cukrem-mam resztke sprzed diety. Mam 174cmwzrostu,waga 77,5.Dzis waga pokazała 75,5. Dąze do 70kg, do końca kwietnia chciałabym to uzyskać-urlop. Jak za dużo nie zgrzesze na urlopie to tak do 65kg może dojde. Mam 34lata więc skóra po schudnięciu już taka super nie bedzie i tez nie chce żeby mi skora zwisała.Ogólnie to brzuch mam okropny. Dodam,ze jakieś 4 lata temu schudłam 10kg na diecie 90dniowej. Z cwiczeń mam raz w tyg Zumbe i od 2 dni robię 8min abs i 8 min na pośladki i uda. |
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mało warzyw,brak jeszcze coanjamniej 1 przekąski\ powinno byc 3 posiłki główne i 2 przekąski w odstępach 2,5-3 godz. ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Darianna25-witaj!! tą diete dukana znam tylko orientacyjnie i mi się nie podoba,ale napiszę tylko--czy czytałaś może poczatkowe posty z tego waku bądź wcześniejszego??ZZnasz zasady SB?? od której fazy chcesz zacząć? jeśli od I fazy to wtedy nie jemy: węglowodanów marchewki owoców musli wszelkie serki czy jogurty o niskiej zawartości tłuszczu,egli za to tzreba jeśc duuzo warzyw-najlepiej do każdego posiłku i nie w ilości,ze ćwiartka liścia sałąty,ćwierć papryki,otp.tylko tak,żeby szklana tych warzyw się nazbierała
|
|
#3922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Watku nie czytałam.Tyle stron-nie mam czasu. Chciałam zasięgnąc waszej opinii odnośnie mojego wczorajszego menu. No i mam pytanie kiedy najlepiej jeść owoce-do południa, na kolacje? Zasady SB znam i zaczynam od II fazy.Cały czas mam otwartą stronę z zasadami i co moge jeść.Przepisy w necie przeglądam.Ale tak jak napisałam wcześniej boje sie żucić na węglowodany bo myśle,ze waga stanie. Tak czy siak z chleba zrezygnowałam i jem placuszki owsiane, na razie przeglądam przepisy i z dnia na dzień planuje menu. |
|
|
|
|
#3924 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Darianna, możemy sobie rękę podać. Ja także mam 174cm i startowałam z wagi 74kg. Dziś 9 dzień I fazy i ważę 71,8. Idzie mi całkiem nieźle, trzymam się zasad, nie podjadam.
Bardzo polecam bigos SB. Pomógł mi na problemy z załatwianiem się. Może ktoś też miał ten problem w początkowej fazie, u mnie był zastój.
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
U mnie 13 dzień I fazy, jutro ostatni. I pomału wracam do węgli. I chciałam sobie z tej okazji na niedziele upiec placek jakiś
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Darianna25-czytałam,ale mając amłe dziecko niekoniecznie mogłam przeczytać dokładnie
w każdym bądź razie ja nie napisałam byś czytała cały watek tylko pierwsze posty wątku tego i poprzedniego-tam sa podane linki,wszelkie produklty dozwolone,itd.Ba,jest nawet link do przepisów w watku przepisowym(bo też taki jest) owoce oczywiście do południa więcej rad nie pisze bo na pewno już znalazłaś w necie
|
#3927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi nie spadnie nic do połowy marca to wejde na I faze. Cytat:
No właśnie ja też mam małe dziecko.Co prawda już samo chodzi ale sama bawic sie nie chce
|
||
|
|
|
#3928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam wszystkich ![]() a i jeszcze coś, trzeci dzień diety i na wadzę mam 1 kilo WIECEJ...
|
|
#3929 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny!
![]() Mogę do Was dołączyć? Już kiedyś próbowałam SB ale nie dałam rady. Teraz dam radę! Mam do zrzucenia 10kg... 8kg przybyło mi od wakacji Źle się z tym czuję i źle wyglądam, nie mieszczę się prawie w żadne ubrania... Zaczynam od wagi 60kg, waga docelowa to 50kg, dziś rano waga pokazała 59kg ![]() W każdym razie to trzeci dzień Iszej fazy i jak na razie dobrze się trzymam Tylko zastanawiam się czy można jeść czerwoną fasolkę? Chyba ma niskie IG.
|
|
|
|
#3930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czerwoną fasolę można jeść. Ile masz wzrostu? ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Ech, ta 131. strona się ciągnie i ciągnie... ![]() Mój jadłospis dziś (wstałam po 11, więc niewiele): Ś: fasolka szparagowa z serkiem wiejskim z patelni P: Cappuccino (niestety nie na chudym mleku, bo w kawiarni zapomniałam o to poprosić :/), orzechy O: fasola czerwona z patelni z koncentratem pomidorowym i plasterkiem sera light I tyle póki co... Zaraz zjem moją fasolę znowu, bo pyszna mi wyszła
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

Beznadziejna jestem z tym swoim rzucaniem się na słodycze. Mimo całej diety, mimo iż wiem co dobre, a co nie.. W głowie jest problem, to na pewno:/ Brak mi silnej woli 
nie to co ja 
Może napiszę kilka słów o sobie a wy zadecydujecie czy się nadaję
Tylko trochę mnie demotywuje to, że na siłkę musiałabym chodzić na drugi koniec miasta (ok 20 min pieszo), mimo że otwarli nową niedaleko mojego domu - bo oczywiście w tej bliżej karnet jest dwukrotnie droższy