|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() No, ciekawa jestem, czy będę dla Tymcia gotować/mrozić/pasteryzować?
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Nie nawidzę, no nie nawidzę angielskiej hydrauliki
Nie mamy ciepłej wody!!!!!! Żadna tragedia, ale ja nie nawidze jak coś nie działa. i z tej przyczyny Emil był myty myjką na łóżku w miseczce wody, a hydraulik rękami T. (bo przez telefon) próbował naprawić boiler. no tragedia!!!. Aż powiedziałam T. żeby się nie wygłupiłą i powiedział panu dobranoc i zaprosił go rano do naprawy- nie po to płacimy wysoki czynsz, żeby jeszcze się gmerać w rurach i zaworach. No to się wyżaliłam
|
|
|
|
#153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to źle zrozumiałam o co Agadus pytała ![]() Co do kremiku nic Beatka nie chce za niego. Miałam za dużo i chętnie się podzieliłam Gziku nigdy nie jadłam. Mówisz ciasto na placki z blachy? Ciekawe. Muszę kiedyś spróbować. Generalnie to ja nigdy nie odlewam wody z utartych ziemniaków... Cytat:
![]() - wybacz ![]() U nas też jest taki zwyczaj. Cytat:
![]() Cześć! Jeszcze dwie strony mam do nadrobienia. Ale wcześniej idę nakarmić małego głoda.
|
|||
|
|
|
#154 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
choć ja nic z chlebem nie jem (kanapki rzecz jasna tak )to w tym Fixie tylko ziemniaki są? oraz glutaminian i arsenał innych proszków pewnie.... Cytat:
Kajool, co do zabezpieczeń to my na razie wiele nie mamy, w weekend nam pan zamontował osłony na kaloryfery tylko, i bramkę na schody już mamy gotową ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
albo genialne szefostwo mojego męża Od dawna tak nie mieli, to akurat dziś do pracy na popołudnie, co najmniej do 22.. Chyba szef ich bardzo kocha a jak obstawiasz?
|
|
|
#155 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z busika w drodze do pracy.
Uwielbiam placki ziemniaczane z cukrem! Ale z sosikiem tez nie pogardze. Az mi slinka leci, a ja na diecie.Patik kciuki za usg. Telik super, ze odzyskalas kase. Maz rano zostawil mi kartke przy puszce z mlekiem "Zajrzyj Kotku co masz w srodku". Ja tam zerkam a tu kolejny beads z apartu do mojej bransoletki Mile to. Musze cos mu kupic po pracy, bo mielismy nie robic sobie prezentow i jestem nieprzygotowana :P Milego dnia Babeczki.
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry!!!! Marys w nocy urzadzila placz tylko nie wiem czemu, ale jakos zjadla mleczko i usnela. Ide jej teraz dam kaszke pozniej Was odwiedze.
|
|
|
|
|
#157 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
dzis madra matka tak jechala wozkiem sklepowym ze dziecku prawie reke w barku wyłamala bo o futryne zachaczyla w tesco... madra mama kingi... ale dziec poplakal i przestal wiec nic nie jest
kupilam produkty na piers brumkowa, al;e chyba zrobie inaczej bo zapomnialam i szynki i pieczarek moze zrobie mix przepisu z reklamy konora i brumkowego?
|
|
|
|
#160 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
oby ie na slodko---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
rozmowa dotyczyla wczorajszego wieczorka, tak mi sie chcialo piwka z sokiem, ze sobie wlalam i gadajac z kumpela przez gg wypilam. Nie karmie piersia, wiec moge, a czasem lubie piwko ale tylko z sokiem.
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Ja placki ziemniaczane to tylko z sosem pieczarkowym, a jesli nie ma to solo. Nie lubie cukru na nich ani smietany.
|
|
|
|
#162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Domcio jeszcze śpi, a ja popijam kawkę o oglądam DDtvn. Od jakiegoś czasu Dominik idzie spać o 21 30, 22 10 wstaje, pobawi sie i o 23 idzie spac już na dobre. Cytat:
Cytat:
![]() Mój pewnie nawet nie pamięta, że dziś walentynki ![]() ![]() Tam praktycznie wszystko możesz wrzucić. |
||
|
|
|
#164 | |
|
Zadomowienie
|
no wreszcie ktos mnie rozumie
dla mnei to tez jest be ale duzo ludzi tak je np. moj Tż ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- A tak wogole to witam Was Walentynokowo ![]() JA spedzam Walentynki samotnie więc zycze Wam wszsytkiego cmokastego i przytulastego w ten Dzień. Marinka dla Ciebie WIEEEELKI buziol bo Ty podzielasz moj marny los
|
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet w tych puzzlach zapach jest bardzo ważny, a raczej jego brak. Kup te co ma Brumek, ja tez je mam i nic a nic nie śmierdzą
Ja placki ziemniaczane tylko ze śmietaną, ewentualnie taki placek po węgiersku
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
kinga pije MM
placki ziemniaczane tylko z cukrem! Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-02-14 o 09:30 |
|
|
|
#167 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I fajnie, ze odzyskalas kaske a co do tego, ze ci szkoda tego aceta, kurde Teliku, gdyby mlody byl powazniejszy nie przehulalby cudzej kasy. Ja nie wiem mnie mama nauczyla, ze cudzej wlasnosci sie nie tyka. Cytat:
Cytat:
Spac mi sie chce jak nie wiem co, jest mi smutno i mam ochote na czekolade. Chyba dzisiaj zgrzesze i ja zjem.
|
|
|
#168 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Witam
Dziubku (bo mi ciebie nie zacytowalo) nalezalo jej sie bo dwa dni temu wygladala na powaznie chora z goraczka itp., a jak wychodzilismy i wnuka zobaczyla to nagle ona jest juz zdrowa i "daj ja go potrzymam", to sie rozdarlam zeby lepiej go nie dotykala i ma sie trzymac 5 metrow od niego conajmniej. Toi sie oburzyla i cos nagadala tz, dlatego byl obrazony. No co za baba, z podziwu wyjsc nie moge... Dziekujemy za kciuki Cytat:
Cytat:
![]() dziekujemy ![]() Cytat:
i wzielismy te pieluchy Toujours i sa bardzo dobre. Cytat:
dziekujemy a ja sie boje neurologa.Cytat:
![]() a z tesciowa jak z malym fiatem... jak nie trzasniesz to sie nie zamknie. ja wczoraj taka wsciekla od rana bylam, wszystkim trzaskalam, bo ja sie zle czuje, wszystko trzeba zrobic, julek wyje az sie zanosi, jesc nie, pic nie, spac nie, bawic nie. myslalam ze szalu dostane. tez tak mozna, sama mysle nad wyprobowaniem. Cytat:
Cytat:
jak ja Ci wspolczuje... ja bym dwoch dn i nie przezyla... Cytat:
julek tez lubi ta reklame ![]() Cytat:
my musimy sprobowac tego ogorka
Juluś 20.07.11 Kornelia 04.02.2016 Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2012-02-14 o 09:38 |
|||||||||
|
|
|
#169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dużo ludzi tak je, też takich znam, dla mnie nie do przyjęcia ![]() Załapałam że ze zwykłym chlebem, chodziło mi o to że jeszcze nie takie tragiczne połączenie, ale ja z tych co nie ma zwyczaju "zagryzania" chlebem czegokolwiek Kajool, my mamy kaloryfery z dość ostrymi żeberkami, więc mamy zamontowane takie drewniane osłony, nie wiem jak wyjaśnić, jak ogrodzenie Może zdobię fotkę to będzie łatwiej
|
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Kochane, życzę dużo miłości, nie tylko dzisiaj ![]() U nas nocka spokojna, ranek fajny, ale znowu zaczynam słyszeć to Zośkowe yyy yyyy yyyy czyli nadal męczy się biedula. Pójdę kupię ten nurofen skoro polecacie. Życzę miłego, miłosnego dnia |
|
|
|
#171 |
|
Zadomowienie
|
Hello
6 stron na nowym wątku?!?! Jesteście bezlitosne a ja niestety znowu z doskoku, pisać nie mam czasu bo Maja znowu chce tylko na rączkach także nawet kompa nie odpalam, a zaległości rosną teraz śpi więc pozwoliłam sobie wstąpić na minutkę, może chociaż poczytam troszkę Owocnych Walentynek!!!
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski, ale jestem zła! dzwonię od 7 rano i ni hu.ja ! Nikt nikt nie raczy odebrać telefonu w tej przychodni...
Nie będę przecież szła z dzieckiem przed siódmą się rejestrować... Widziałyście takie cyrki? Beti wczoraj miała świętą rację z tymi telefonami. Ig kończy dziś 8 miechów, a mój kręgosłup z tej okazji prawie złożył się wpół, gdyż owe dziecię na rękach non stop. O, zapomniałam, faktycznie walentynki dzisiaj są...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-02-14 o 10:03 |
|
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
Brawa dla Igiego!!!!
|
|
#174 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas tez kroluje ten kubeczek.... swietna sprawa... mala co prawda wiecej wyleje ale to jest jedyny sposob zeby wypila soczek....Jeszcze mamy kubek niekapek z TT ale ten to wiecej gryzie niz z niego pije.... o rany ...ale ze mnie pipa ze tak przeczytalam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale kiedys nam sie kino domowe popsulo to facet mi mowil przez telco mam zrobic ....ja sie wkurzylam i mu powiedzialam ze nie jestem od tego i dobrze byloby gdyby sie ruszyl i sam to naprawil.... Po 2 dniach przyjechali z nowym kinem a stare zabrali....... ot co jak im sie chce naprawiac..... ![]() tak , marzenka juz mnie oswiecila..... ![]() Dziewczyny zycze milych Walentynek..... duzo milosci i czulosci..... ... nie tylko w ten dzien.... ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Marina duzo calusow dla Igiego z okazji skonczenia 8 mscy |
|||
|
|
|
#175 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
brumek fajne te łamigłówki, trzeba się nieźle nagłowić, żeby rozplątać
![]() Cytat:
telik chciałabym wygrać w totka, ale nie mam szczęścia, czasami 3 mam, ale dziewczyny jak wygram to każdej dam po 10 tysięcy, obiecuję ![]() Marzenak, nie o to chodzi,że żałuję że sobie kupiłam ale nie głupio mi,że w ogóle to napisałam, bo którejs może się zrobic przykro, bo ja tu tyle wydałam,a ktoś może nie mieć kasy na jedzenie ![]() nie obraź się, ale zdaje mi sie ,że trochę za duzo tego piwa pijesz ![]() Kajool to niedobrze, a mial byc do końca lutego, ludzie a do maja tyle dni, tygodni Cytat:
![]() Kajool ja polecam canpol babys mam w kontaktach, a jak Oliwka była mała, to zakładałam takie ograniczniki na drzwi,żeby paluszków nie zatrzasnęła, i na rogi szafek, ale miałam okrągłe i nie [polecam, bo u mnie się nie sprawdziły jak juz kup sobie owalne, moja Oli jak zobaczyła te okrągłe to zaczęła się bawić i wsadziła do buzi, a później nie mogła wyjąc, bo duża kulka Cytat:
Vaniliowa, oo nowy avatarek, fajny ![]() Patik co do fotek to muszę się zebrać, postaram się kliknąć i wkleić Brunetka i Ty zmieniłaś avatarek, hehehe super Pigi ![]() i oczywiście, spóźnione ale szczere 100 lat Kofana no i oczywiście witam się z rana, u nas nocka średnio na jeża, jakos Nati się często budziła, jeszcze Oliwka przyszła w nocy to spałam jak śledź, w ogóle się nie wyspałam, czuję jakbym miała glowę kwadratową Marina a jak u Was??jak Rogi?? mam nadzieje,że lepiej ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Rogi za 8 miesięcy
|
||||
|
|
|
#176 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tam ,Hania pewnie sobie tylko odpoczynek zrobiła w mówieniu a co do reszty to trzeba zorganizować zlot i te nasze leniuszki będą brały przykład z pozostałych ![]() Cytat:
placki z cukrem ?? fuj a co do imienin to w sąsiednich miastach też się obchodzi pierwsze po urodzinach ![]() ale ja to robiłam na gęsto, do jedzenia łyżką ja też mam nadzieję,że to żarty ![]() Cytat:
Cytat:
brawa dla Igorka za miesięcznicę !!!!!!!!!!!!!!!!! Brumeczku mam nadzieję,że szybko Tymek przestanie cierpieć i pozostałe ząbkujące maluszki też ![]() Patik daj znać co z tarczycą No i nie pamiętam więcej ![]() bry u nas noc marzenie !!!!!!!!!!!!! mały zjadł zasnął o 19 , obudził się o 5 , wrzuciliśmy go do nas i spał do 7 ![]() zaczynam się zastanawiać czy moje dziecko nie je za mało od 13 i po prostu nie budzi sie z głodu w nocy. Wczoraj dałam mu więcej jedzonka i pospał ![]() Ja dziś dostałam 2 różyczki na walentynki , jedną malutką którą tatuś kupił w imieniu synka i drugą ogromną od męża
|
||||
|
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
dla Igiego A my poniewaz jestesmy sami i sami świeujemy to mój synek właśnie dostał ode mnie swój Walentynkowy prezent ![]() je tez od niego dostałąm...najpiękniejszy uśmiech świata ![]() o takie skromne serduko grajace ![]() http://fotofotki.pl/pliki_img/kndpv0ppq3s2np3sq0vw.jpg
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-14 o 10:23 |
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
muszę dziś jechać kupić łobuzowi buty bo te co mamy są za małe
|
|
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
Agadus dzieki za rady odnosnie zabezpieczen :P dzisiaj udam sie do hurtowni
, co do TZ mial byc tylko tydzien.
|
|
#180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jadłaś gołąbki z ziemniakami :brz ydal:Cytat:
Bo u mnie od 9. Jedź do lekarza o tej godzinie o której lekarz przyjmuje. I MUSI CIĘ PRZYJĄĆ ! Monika a na jakie mleko zamieniłaś Hipp? Moja nie chce ponownie z butelki pić. Jak odkręciłam smoczek to piła z gwinta czasem nie mam siły na te moje dziecko.Walentynki, walentynki ![]() srynki. Jadę dzisiaj do tatinka a co ! KTO MI ZROBI CHRUSTY NA CZWARTEK!? ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Kajool Ja założyłam Emilie konto oszczędnościowe i co miesiąc przelewam na nie pewną kwotę, jeżeli coś dostaje to też tam wkładam, albo wydaję na potrzebne rzeczy.Natomiast powiedziałam sobie,że co miesiąc będę odkładać aby w przyszłości miała lepszy start. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

)

, ale nie ostatni bo ku mojemu zdziwieniu okazało się to całkiem proste ). Moim zdaniem mrożone warzywa tracą w smaku, stąd taki sposób na ich przechowanie. W sumie to nic trudnego, trzeba jedynie napełniać słoiki tak, żeby było 1,5-2cm wolnego miejsca od góry i pozakręcać słoiki na pół obrotu. Wstawić je do garnka z wyłożoną na dnie szmatką i zalać wodą (zimną jeśli warzywa/owoce są zimne, ciepłą jeśli ciepłe) tak aby jej poziom sięgał 1cm od nakrętek. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 15 min. Później dokręcić i zostawić do wystygnięcia.
I dziękuję za przeganianie choróbska. 

taki placek ziemniaczany w wersji piekarnikowej - kroje to na kawałki na talerze plus sosik do tego albo kto co lubi - pyszniejsze jak dla mnie niż takie tradycyjne placki z patelni 
to źle zrozumiałam o co Agadus pytała 

- wybacz 

a ja niestety znowu z doskoku, pisać nie mam czasu bo Maja znowu chce tylko na rączkach