Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 01:34   #151
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumeczku, słoików nie mroziłam tylko je pasteryzowałam (po raz pierwszy w życiu , ale nie ostatni bo ku mojemu zdziwieniu okazało się to całkiem proste ). Moim zdaniem mrożone warzywa tracą w smaku, stąd taki sposób na ich przechowanie. W sumie to nic trudnego, trzeba jedynie napełniać słoiki tak, żeby było 1,5-2cm wolnego miejsca od góry i pozakręcać słoiki na pół obrotu. Wstawić je do garnka z wyłożoną na dnie szmatką i zalać wodą (zimną jeśli warzywa/owoce są zimne, ciepłą jeśli ciepłe) tak aby jej poziom sięgał 1cm od nakrętek. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 15 min. Później dokręcić i zostawić do wystygnięcia.

Jeśli chciałabyś mrozić to możesz to zrobić w pojemniczkach do przechowywania mleka, albo w szklanych słoikach. Musisz tylko pamiętać, żeby szklanych słoików nie zakręcać od razu tylko dopiero kiedy zawartość zamarznie, bo mogą popękać.
Powodzenia. I dziękuję za przeganianie choróbska.
Dziękuję Ci bardzo Myślałam że mroziłaś, nie wiem czemu tak zrozumiałam. Pasteryzowanie mi nie straszne, bo robię tak z przetworami co roku
No, ciekawa jestem, czy będę dla Tymcia gotować/mrozić/pasteryzować?
Stary 2012-02-14, 06:19   #152
agni82
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Nie nawidzę, no nie nawidzę angielskiej hydrauliki

Nie mamy ciepłej wody!!!!!!
Żadna tragedia, ale ja nie nawidze jak coś nie działa. i z tej przyczyny Emil był myty myjką na łóżku w miseczce wody, a hydraulik rękami T. (bo przez telefon) próbował naprawić boiler. no tragedia!!!. Aż powiedziałam T. żeby się nie wygłupiłą i powiedział panu dobranoc i zaprosił go rano do naprawy- nie po to płacimy wysoki czynsz, żeby jeszcze się gmerać w rurach i zaworach.
No to się wyżaliłam
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 07:51   #153
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Agadus - pytała o kremik - a nie o sernik

kremik robiony w aptece - Radzio miał zapisany ale Lili miała dwa i mnie jeden odstąpiła

a jadłyście kiedyś takie coś:
masa identyczna jak na placki ziemniaczane tylko ziemniaki nie odsączane z soku po utarciu wcale, to upieczone w blaszce wysmarowanej masłem, podczas pieczenia na wierzch daje wiórki masełka, ewentualnie plasterki chudego boczku wędzonego do środka w paseczach - pieczone w piekarniku żeby skórka z wierchu była mocno chrupiąca i przypieczona - pycha...... taki placek ziemniaczany w wersji piekarnikowej - kroje to na kawałki na talerze plus sosik do tego albo kto co lubi - pyszniejsze jak dla mnie niż takie tradycyjne placki z patelni
to źle zrozumiałam o co Agadus pytała
Co do kremiku nic Beatka nie chce za niego. Miałam za dużo i chętnie się podzieliłam

Gziku nigdy nie jadłam.
Mówisz ciasto na placki z blachy? Ciekawe. Muszę kiedyś spróbować.
Generalnie to ja nigdy nie odlewam wody z utartych ziemniaków...

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Placki ziemniaczane z ketchupem??fujj
my jadamy tylko i wyłącznie z cukrem

a w ogóle pierwsze słyszę o takim zwyczaju ze imieniny się obchodzi po urodzinach
Placki ziemniaczane z cukrem??? Takie tłuste na słodko... - wybacz

U nas też jest taki zwyczaj.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
hmmm... rano dostanie walentynke i krawat, który nałoży na ślub, a wieczorem miała byc kolacja, ale on ma kolację słuzbowa. Swoją drogą, to tylko ktoś pokłócony ze swoją żoną albo singiel mógł wpasc na pomysł kolacji służbowej w Wakentynki.

Cześć!
Jeszcze dwie strony mam do nadrobienia.
Ale wcześniej idę nakarmić małego głoda.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 08:16   #154
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
a co do dziwnego jedzenia ktoras zWas slyszala ze je sie kalafiora a chlebem
to jeszcze do zniesienia choć ja nic z chlebem nie jem (kanapki rzecz jasna tak )
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Laski a ja robię placki z Fixa, wystarczy dodać tylko jajko i wodę
to w tym Fixie tylko ziemniaki są? oraz glutaminian i arsenał innych proszków pewnie....
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1. Też go robiłam kilka lat temu i pomógł mi wywrzeć wrażenie na teściach
to chyba się udało

Kajool, co do zabezpieczeń to my na razie wiele nie mamy, w weekend nam pan zamontował osłony na kaloryfery tylko, i bramkę na schody już mamy gotową

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
uff dobrnełam do końca i witam
opisze wam krótko historię z kasą
otóż jak pisałam wcześniej mój brat(ten starszy, z którym pracuje) postanowił mi pomóc
jak się okazało odszukał tego "delikwenta"
przywiózł do naszego biura i poprosił o natychmiastowe przelanie kasy
okazało się że delikwent środków już nie ma bo jak twierdzi wydał na śpiew, wino i kobiety(czytaj dziw.ki, wódę i imprezy)
szkoda ojca. Ale dobrze że tak się skończyło!
Cytat:
Swoją drogą, to tylko ktoś pokłócony ze swoją żoną albo singiel mógł wpasc na pomysł kolacji s

albo genialne szefostwo mojego męża Od dawna tak nie mieli, to akurat dziś do pracy na popołudnie, co najmniej do 22.. Chyba szef ich bardzo kocha

Cytat:
No, ciekawa jestem, czy będę dla Tymcia gotować/mrozić/pasteryzować?
a jak obstawiasz?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 08:31   #155
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam z busika w drodze do pracy.

Uwielbiam placki ziemniaczane z cukrem! Ale z sosikiem tez nie pogardze. Az mi slinka leci, a ja na diecie.

Patik kciuki za usg.
Telik super, ze odzyskalas kase.

Maz rano zostawil mi kartke przy puszce z mlekiem "Zajrzyj Kotku co masz w srodku". Ja tam zerkam a tu kolejny beads z apartu do mojej bransoletki Mile to. Musze cos mu kupic po pracy, bo mielismy nie robic sobie prezentow i jestem nieprzygotowana :P
Milego dnia Babeczki.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 08:41   #156
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
my z zabezpieczeń mamy tylko te na rogi, ale też dosłownie kilka.
kupowaliśmy już parę różnych i większośc po jakimś czasie odpadała.
w szafkach i szufladach nie mieliśmy nigdy, Filip nauczył się szybko jak się obchodzić z tym.

no i oczywiście mamy też bramkę na schody, bo mieszkamy na piętrze.
Mamy już drugą - teraz z Ikei i jest świetna, solidna.
Pierwsza była kupiona na allegro za kilkadziesiąt złotych i była porażką, baliśmy się że Filip ją otworzy bo była marnie zabezpieczona.
Te obecną to niejeden dorosły nie umie otworzyć

może piwko na poprawę humoru?
wypilam - nie pomoglo
Dzien dobry!!!!
Marys w nocy urzadzila placztylko nie wiem czemu, ale jakos zjadla mleczko i usnela. Ide jej teraz dam kaszke pozniej Was odwiedze.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 08:44   #157
ellika
Rozeznanie

Cytat:
masa identyczna jak na placki ziemniaczane tylko ziemniaki nie odsączane z soku po utarciu wcale, to upieczone w blaszce wysmarowanej masłem, podczas pieczenia na wierzch daje wiórki masełka, ewentualnie plasterki chudego boczku wędzonego do środka w paseczach - pieczone w piekarniku żeby skórka z wierchu była mocno chrupiąca i przypieczona - pycha...... taki placek ziemniaczany w wersji piekarnikowej - kroje to na kawałki na talerze plus sosik do tego albo kto co lubi - pyszniejsze jak dla mnie niż takie tradycyjne placki z patelni
muszę wypróbować
Cytat:
a w ogóle pierwsze słyszę o takim zwyczaju ze imieniny się obchodzi po urodzinach
no u nas też ten zwyczaj
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jacy są ludzie (mozna czytac, nic strasznego czy szokujacego, sama prawda o Polakach...) http://katowice.gazeta.pl/katowice/1...as__Magdo.html
no niestety i to przede wszytkim tv robi ludziom sieczki z mózgów
Cytat:
Ellika - powstał nowy portal dla rodziców dzieci z niedosłuchem: http://www.dzieckozniedosluchem.pl/. Założyli go lekarze z tego centrum w Kajetanach. Może znajdziesz tam coś ciekawego
a dziękuję, znam już tę stronę. Niezbyt pomocna i w dodatku nastawiona jedynie na sprzedaż aparatów słuchowych konkretnej marki
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 08:48   #158
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
wypilam - nie pomoglo
mam nadzieję, że żartujesz

hej laski

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:07   #159
83monia
Zakorzenienie

dzis madra matka tak jechala wozkiem sklepowym ze dziecku prawie reke w barku wyłamala bo o futryne zachaczyla w tesco... madra mama kingi... ale dziec poplakal i przestal wiec nic nie jest

kupilam produkty na piers brumkowa, al;e chyba zrobie inaczej bo zapomnialam i szynki i pieczarek moze zrobie mix przepisu z reklamy konora i brumkowego?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:10   #160
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
dlaczego dziwactwo?? Plyndze ze smietana mniami mniami. I jeszcze ruskie ze smietana
no nie iwem mi tak nie smakkuje dla mnei dziwnie bo u mnie w domu sie tak nie jadlo

Cytat:
J
ja najczęściej z tzw. gzikiem czyli ser biały ugnieciony ze śmiataną i solą - ewentualnie z cukrem a w ostateczności z ketchupem
na slono jeszcze ujdzie oby ie na slodko

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Małpuj, małpuj
Fajne są bo nie śmierdzą

A z piekarnikiem to myślałam, że to jakaś chwilowa awaria, ale w takiej sytuacji

No to lecę jutro po nurofen. Dziki dziewczynki
nie smierdza powiadasz...to super bo te chinskie to walą gumą
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:17   #161
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

hej laski
rozmowa dotyczyla wczorajszego wieczorka, tak mi sie chcialo piwka z sokiem, ze sobie wlalam i gadajac z kumpela przez gg wypilam. Nie karmie piersia, wiec moge, a czasem lubie piwko ale tylko z sokiem.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Ja placki ziemniaczane to tylko z sosem pieczarkowym, a jesli nie ma to solo. Nie lubie cukru na nich ani smietany.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:17   #162
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
dzisiaj pierwszy raz dalam Olivce viburcol.... zasnela po 15 min...ale ze koopa moze byc czerwona...
ale nie chce ich uzywac za czesto...
koopa????? ja napisalam ze pupka czerwona
Stary 2012-02-14, 09:22   #163
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Domcio jeszcze śpi, a ja popijam kawkę o oglądam DDtvn.
Od jakiegoś czasu Dominik idzie spać o 21 30, 22 10 wstaje, pobawi sie i o 23 idzie spac już na dobre.

Cytat:

Żadna tragedia, ale ja nie nawidze jak coś nie działa. i z tej przyczyny Emil był myty myjką na łóżku w miseczce wody, a hydraulik rękami T. (bo przez telefon) próbował naprawić boiler. no tragedia!!!. Aż powiedziałam T. żeby się nie wygłupiłą i powiedział panu dobranoc i zaprosił go rano do naprawy- nie po to płacimy wysoki czynsz, żeby jeszcze się gmerać w rurach i zaworach.
No to się wyżaliłam

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Maz rano zostawil mi kartke przy puszce z mlekiem "Zajrzyj Kotku co masz w srodku". Ja tam zerkam a tu kolejny beads z apartu do mojej bransoletki Mile to. Musze cos mu kupic po pracy, bo mielismy nie robic sobie prezentow i jestem nieprzygotowana :P
Milego dnia Babeczki.
Bardzo miło
Mój pewnie nawet nie pamięta, że dziś walentynki

Cytat:
wypilam - nie pomoglo

Cytat:
kupilam produkty na piers brumkowa, al;e chyba zrobie inaczej bo zapomnialam i szynki i pieczarek moze zrobie mix przepisu z reklamy konora i brumkowego?
Tam praktycznie wszystko możesz wrzucić.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:24   #164
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Placki ziemniaczane z cukrem??? Takie tłuste na słodko... - wybacz
no wreszcie ktos mnie rozumie dla mnei to tez jest be ale duzo ludzi tak je np. moj Tż

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
to jeszcze do zniesienia choć ja nic z chlebem nie jem (kanapki rzecz jasna tak )
tak z pajdą chleba nie bułką tarta tylko zwyklym chlebem

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

A tak wogole to witam Was Walentynokowo

JA spedzam Walentynki samotnie więc zycze Wam wszsytkiego cmokastego i przytulastego w ten Dzień.

Marinka dla Ciebie WIEEEELKI buziol bo Ty podzielasz moj marny los
Stary 2012-02-14, 09:25   #165
Natka_
Zakorzenienie

Sweet w tych puzzlach zapach jest bardzo ważny, a raczej jego brak. Kup te co ma Brumek, ja tez je mam i nic a nic nie śmierdzą

Ja placki ziemniaczane tylko ze śmietaną, ewentualnie taki placek po węgiersku
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:28   #166
83monia
Zakorzenienie

kinga pije MM az dorabiac musialam!!!! widocznie hipp nie przypasowal corci

placki ziemniaczane tylko z cukrem!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-02-14 o 09:30
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:35   #167
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Jak przeczytałam o zabezpieczeniach, to chciałam Ci już dobrych rad odnośnie prezerwatyw udzielać Dopiero potem doczytałam
Cytat:
a odnośnie zabezpieczenia - miałam te same skojarzenia na pierwszy rzut oka ale mnie zmyliło bo przecież tż Kajool wyjechał dziś i do maja go nie będzie więc oprzytomniałam
hehe w sumie jak to napisalam, to tez stwierdzilam, ze dwuznacznie to brzmi
Cytat:
1. kontakty i szafka (zamkniecie) z canpola, narozniki syn zjadł (sciagnal sobie i uzywal jako gryzak) wiec tym razem nie bedzie
2. mam chyba ariston (nie chce mi sie isc) ale ogolnie wszystko poza beco i amica , bo wiem ze sa awaryjne
3. nie i miec nie bede. wole sama odkladac albo nawet akcje kupic, na lokate wrzucic. wg mnie wieksze prawdopodobienstwo nie nic sie z tym nie stanie i bede ta kase miec... swego czasu byly ksiazeczki dla dzieci i po 18 latach zbierania cukierka mozna bylo za to kupic... a polisy zdrowotne maja tyle wyjatkow ze szkoda gadac...
dzieki za info. Musze kupic przede wszystkim do kontaktu nad lozkiem, bo malego strasznie pasjonuje. No i o pralkach bede pamietac. A co do polis to wlasnie tez o tym pamietam i sie zastanawiam czy warto

Cytat:
my z zabezpieczeń mamy tylko te na rogi, ale też dosłownie kilka.
kupowaliśmy już parę różnych i większośc po jakimś czasie odpadała.
w szafkach i szufladach nie mieliśmy nigdy, Filip nauczył się szybko jak się obchodzić z tym.

no i oczywiście mamy też bramkę na schody, bo mieszkamy na piętrze.
Mamy już drugą - teraz z Ikei i jest świetna, solidna.
Pierwsza była kupiona na allegro za kilkadziesiąt złotych i była porażką, baliśmy się że Filip ją otworzy bo była marnie zabezpieczona.
Te obecną to niejeden dorosły nie umie otworzyć

może piwko na poprawę humoru?
wlasnie bramke tez musze kupic, bo nie chce aby maly na razie do kuchni wchodzil.

Cytat:
a ty gdzie mieszkasz w Londynie? moze w końcu zbierze sie nas troszke to wybierzemy sie gdzieś ze razem ze Stronczkiem i Madziulka oraz Madziaranew jesli ma ochotę wpasć do nas?

Widze monia83 że nie tylko ja mam takie plany.

kayool a ja mysłałam, że tydzień to długo.a Twego męża aż do maja nie będzie. biedna ty
a no dlugo go nie bedzie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1) lepsze niż dywan wydaje mi się że stanowią lepszą amortyzację przy upadku itd
no i łatwiej je przetrzeć ściereczką
2) podziwiam Cie że jesteś taka twarda

uff dobrnełam do końca i witam
opisze wam krótko historię z kasą
otóż jak pisałam wcześniej mój brat(ten starszy, z którym pracuje) postanowił mi pomóc
jak się okazało odszukał tego "delikwenta"
przywiózł do naszego biura i poprosił o natychmiastowe przelanie kasy
okazało się że delikwent środków już nie ma bo jak twierdzi wydał na śpiew, wino i kobiety(czytaj dziw.ki, wódę i imprezy)

wiec sprawa beznajdziejna
brat go troche postraszył
sądem, dodatkowymi kosztami i komornikiem itp
(co dla delikwenta było to oczywiście bez znaczenia- bo w danym momencie był zamroczony alkoholoem)

zapomniałam wam wczesniej dodać że ojciec delikwenta jest tez naszym pracownikiem
i on w sumie sie troche wystraszył
i zobowiązał się spłacić syna

kilka dni temu sprzedawali działkę i otrzymali jakieś środki
wiec ojciec delikwenta przyniósł i spłacił syna
szkoda mi tego faceta
bo to wszystko przez moją nieuwagę i głupotę
ale cieszę się z drugiej strony bo to było dużo kasy
i kamien spadł mi z serca

uff to sie napisałam
o to chyba kupie te puzzle, bo do dywanu musialabym sprawic jeszcze odkurzacz :P A co do tego, ze jestem twarda. Nie moge byc mietka, bo mnie Szymek potrzebuje. Latwe to nie jest, bo wlasnie np. teraz rycze ale co mam zrobic. Sa kobiety, ktore maja gorzej.
I fajnie, ze odzyskalas kaske a co do tego, ze ci szkoda tego aceta, kurde Teliku, gdyby mlody byl powazniejszy nie przehulalby cudzej kasy. Ja nie wiem mnie mama nauczyla, ze cudzej wlasnosci sie nie tyka.
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzień dobry

to w tym Fixie tylko ziemniaki są? oraz glutaminian i arsenał innych proszków pewnie....

to chyba się udało

Kajool, co do zabezpieczeń to my na razie wiele nie mamy, w weekend nam pan zamontował osłony na kaloryfery tylko, i bramkę na schody już mamy gotową

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

szkoda ojca. Ale dobrze że tak się skończyło!

albo genialne szefostwo mojego męża Od dawna tak nie mieli, to akurat dziś do pracy na popołudnie, co najmniej do 22.. Chyba szef ich bardzo kocha

a jak obstawiasz?
a co za oslony na kaloryfer??

Cytat:
no nie iwem mi tak nie smakkuje dla mnei dziwnie bo u mnie w domu sie tak nie jadlo

na slono jeszcze ujdzie oby ie na slodko

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

nie smierdza powiadasz...to super bo te chinskie to walą gumą
na slodko jadlam kiedys teraz nie. Bleeee

Spac mi sie chce jak nie wiem co, jest mi smutno i mam ochote na czekolade. Chyba dzisiaj zgrzesze i ja zjem.
Stary 2012-02-14, 09:37   #168
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Witam Z Maruda spiacym na rekach...
Dziubku (bo mi ciebie nie zacytowalo) nalezalo jej sie bo dwa dni temu wygladala na powaznie chora z goraczka itp., a jak wychodzilismy i wnuka zobaczyla to nagle ona jest juz zdrowa i "daj ja go potrzymam", to sie rozdarlam zeby lepiej go nie dotykala i ma sie trzymac 5 metrow od niego conajmniej. Toi sie oburzyla i cos nagadala tz, dlatego byl obrazony. No co za baba, z podziwu wyjsc nie moge...
Dziekujemy za kciuki
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
brumku jestem jestem,mieliśmy przypływ gotówki, i się obkupiliśmy ja kupiłam sobie kila bluzek, koszulek, koszul z długim rękawem, z krótkim, pulower, mąż się obkupił no i dzieciom, kilka rzeczy kupiłam, aż mi głupio tak pisać, bo wtdałam kooope kasy
zazdroszcze troche :P
Cytat:

eeee 7 kg to całkiem dobra waga - bo Juluś przecież mały się urodził - kciuki za rehabilitację

a widać się należało tż-towi przejdzie niedługo pewnie
przeszlo, zostawil mi prezencik maly na walentynki
dziekujemy

Cytat:
Jestem.....

była na poczcie wyslac sprzedane na all ciuszki Igorka..,..
potem do LIDLA ....
kupilam
2x bodziaki z dł. rekawkiem
jedne na 86/92
drugie na 98/104
2x koszulki z myszka mickey 86/92 z krótkim
2 paczki chusteczek do dupki
patki do mycia pyszczydła
patyczaki do uszaków
i tyle
ale byly jeszcze rajstopki fajne i bluzeczki tylko kasy zbrakło
noi marchewki i jabłek ekologicznych nei było

my tez bylismy i kupilismy ten fajny komplecik, taki z napisem "keep warm" i takie tez rajstopki. nad brakiem jablek tez ubolewalam strasznie, bo mialam nadzieje ze dziecko sobie zje
i wzielismy te pieluchy Toujours i sa bardzo dobre.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
A możesz coś więcej napisac o tym wzmożonym napięciu u Was? Pediatra to stwierdził? jakie sa u Julka objawy?? Pytam, bo my mamy w związku z tym wizytę u neurologa w środę, bo też podejrzewam u ALi wzm:/ Żeby rehabilitacja szybko przyniosła efekty!!
U nas stwierdzila to neonatolog na co 3 miesiecznej kontroli po tym jak Julek nie chcial usiasc wziety za rece tylko tak suwal dupka po przewijaku, on jak sie zdenerwuje to sie spina az paluszki obciaga u stop, rzuca nozkami jak sie go usypia.
dziekujemy a ja sie boje neurologa.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Chelsea ja też wczoraj miałam małe ścięcie z , ale już nawet nie będę o tym pisać w klubie.

Ja też mam ochotę krzyczeć. Gdyby nie to że jestem wyspana gorzej bym zniosła dzisiejsze marudzenie.

Zrobiłam Brumkowe piersi- narazie przygotowałam, jeszcze nie upieczone, czekam na tż. Ale zawijanie to nie wyszło perfekcyjnie

A Jutro mam usg tarczycy, spróbuję podjechać na uczelnię może złapię promotorkę.
za usg
a z tesciowa jak z malym fiatem... jak nie trzasniesz to sie nie zamknie.
ja wczoraj taka wsciekla od rana bylam, wszystkim trzaskalam, bo ja sie zle czuje, wszystko trzeba zrobic, julek wyje az sie zanosi, jesc nie, pic nie, spac nie, bawic nie. myslalam ze szalu dostane.
Cytat:
Laski a ja robię placki z Fixa, wystarczy dodać tylko jajko i wodę
tez tak mozna, sama mysle nad wyprobowaniem.

Cytat:
a ja placki ziemniaczane uwielbiam
ale sama nie robie....bo jak widze starte kartofle to odrazu mnei cofa....
dla mnie to obrzydliwy widok

a placki jecie z czym z sosem czy ze smietana???
z sosem grzybowym lub tylko z sola

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

biedni jestescie, niech sie Julek kuruje i powodzenia u neurologa. Tak na marginesie moj siostrzeniec to mial a teraz sladu nie ma.

Tz. juz w drodze ja zostalam z malym i koszulka Tz. Byle do maja. Smutno straszliwie. Dobrze, ze mam Szymka.
mam nadzieje, ze szybko zwalczymy, ja az w dziecinstwie przykurczu w szyi dostalam i mialam nacinany miesien
jak ja Ci wspolczuje... ja bym dwoch dn i nie przezyla...

Cytat:
Jula zaśmiewała się do tej reklamy Orange z Muppetami zwłaszcza jak było to: ManaMana tu-tu-tururu

u nas to babka ziemniaczana ale ja nie przepadam
julek tez lubi ta reklame

Cytat:

Biedny Julek- dużo zdrówka dla niego.
Myślę, że 7kg to całkiem niezły wynik patrząc na wagę wyjściową. Z napięciem się na pewno szybko uporacie przy stosowaniu rehabilitacji.

Dziewczyny pisały o dobrym trawieniu po ogórku kiszonym. Może spróbuj?

my musimy sprobowac tego ogorka

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.

Edytowane przez Chelsea91
Czas edycji: 2012-02-14 o 09:38
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:53   #169
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Milego dnia Babeczki.
kochany mąż

Cytat:
no wreszcie ktos mnie rozumie dla mnei to tez jest be ale duzo ludzi tak je np. moj Tż

tak z pajdą chleba nie bułką tarta tylko zwyklym chlebem

dużo ludzi tak je, też takich znam, dla mnie nie do przyjęcia
Załapałam że ze zwykłym chlebem, chodziło mi o to że jeszcze nie takie tragiczne połączenie, ale ja z tych co nie ma zwyczaju "zagryzania" chlebem czegokolwiek

Kajool, my mamy kaloryfery z dość ostrymi żeberkami, więc mamy zamontowane takie drewniane osłony, nie wiem jak wyjaśnić, jak ogrodzenie
Może zdobię fotkę to będzie łatwiej

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:53   #170
wodaqua
Zadomowienie

Cześć!
Kochane, życzę dużo miłości, nie tylko dzisiaj
U nas nocka spokojna, ranek fajny, ale znowu zaczynam słyszeć to Zośkowe yyy yyyy yyyy czyli nadal męczy się biedula. Pójdę kupię ten nurofen skoro polecacie.
Życzę miłego, miłosnego dnia
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:58   #171
karolinee1983
Zadomowienie

Hello 6 stron na nowym wątku?!?! Jesteście bezlitosne a ja niestety znowu z doskoku, pisać nie mam czasu bo Maja znowu chce tylko na rączkach także nawet kompa nie odpalam, a zaległości rosną teraz śpi więc pozwoliłam sobie wstąpić na minutkę, może chociaż poczytam troszkę Owocnych Walentynek!!!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:01   #172
Marina1
Zakorzenienie

Hej laski, ale jestem zła! dzwonię od 7 rano i ni hu.ja ! Nikt nikt nie raczy odebrać telefonu w tej przychodni...
Nie będę przecież szła z dzieckiem przed siódmą się rejestrować...
Widziałyście takie cyrki?
Beti wczoraj miała świętą rację z tymi telefonami.

Ig kończy dziś 8 miechów, a mój kręgosłup z tej okazji prawie złożył się wpół, gdyż owe dziecię na rękach non stop.
O, zapomniałam, faktycznie walentynki dzisiaj są...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-02-14 o 10:03
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:10   #173
Kajool
Zadomowienie

Brawa dla Igiego!!!!
Stary 2012-02-14, 10:12   #174
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
[COLOR=DarkGreen]

Muszę się pochwalić bo dzisiaj zrobiłam 10 różnych słoiczków 200 ml dla Hani. Co prawda dziwne takie nieprzyprawione, ale o niebo lepsze niż słoiki kupne- skromna jestem nie ma co. Tż chodzi do kuchni jak zahipnotyzowany i je podziwia. Dzisiaj przyszedł kubek doidy(chociaż przez Crazy Machine będę w domyśle miała "do Idy") cup- jak powiedziałam tż, że Hania będzie teraz z niego piła, to minę miał co najmniej dziwną. Podałam w nim Hani wodę i byłam w szoku jak szybko załapała o co chodzi. Sporo jej wypiła i oczywiście sporo też wylała, ale jaką miała przy tym radochę. Ja nadal chora i coś nie chce się poprawić- już nie pamiętam kiedy tak mocno mnie złapało. Mam nadzieję, że po prostu przechodzę to przeziębienie podwójnie- za siebie i za Hanię i na nią już nie przejdzie.

u nas tez kroluje ten kubeczek.... swietna sprawa... mala co prawda wiecej wyleje ale to jest jedyny sposob zeby wypila soczek....Jeszcze mamy kubek niekapek z TT ale ten to wiecej gryzie niz z niego pije....

Cytat:
Sweet pisała o czerwonej pupie, nie kupie.
o rany ...ale ze mnie pipa ze tak przeczytalam

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja???? Do gazety żadnej nie wysyłałam, a co ??? Wygrałam coś??? Czasami coś wysyłam, ale bardziej w konkursach na FB lub internecie. Jak masz jakieś wiadomości to podziel sie
widzialam maluszka i byl tak samo ubrany jak kiedys u Ciebie na avku.....ten sam stroj i ta sama poza... no ale pewnie przypadek....

Cytat:

No to się wyżaliłam
Dobre nie ma co ..... ostatnio nam sie pralka zepsula i gosc tez chcial mowic przez telefon co i jak.....
ale kiedys nam sie kino domowe popsulo to facet mi mowil przez telco mam zrobic ....ja sie wkurzylam i mu powiedzialam ze nie jestem od tego i dobrze byloby gdyby sie ruszyl i sam to naprawil.... Po 2 dniach przyjechali z nowym kinem a stare zabrali....... ot co jak im sie chce naprawiac.....

Cytat:
koopa????? ja napisalam ze pupka czerwona

tak , marzenka juz mnie oswiecila.....

Dziewczyny zycze milych Walentynek..... duzo milosci i czulosci.....
... nie tylko w ten dzien....

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Marina duzo calusow dla Igiego z okazji skonczenia 8 mscy
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:17   #175
agadus
Wtajemniczenie

brumek fajne te łamigłówki, trzeba się nieźle nagłowić, żeby rozplątać

Cytat:
CZY PRZEPIS NA TE PIERSI mozna bez sera robic? bo ja nie moge za bardzo (nabial) a maż niejedzacy sera poza pizzza...
ciekawa jestem co na to M. brumka, skoro Jej piersi są tak rozchwytywane

telik chciałabym wygrać w totka, ale nie mam szczęścia, czasami 3 mam, ale dziewczyny jak wygram to każdej dam po 10 tysięcy, obiecuję

Marzenak, nie o to chodzi,że żałuję że sobie kupiłam ale nie głupio mi,że w ogóle to napisałam, bo którejs może się zrobic przykro, bo ja tu tyle wydałam,a ktoś może nie mieć kasy na jedzenie

Cytat:
wypilam - nie pomoglo
nie obraź się, ale zdaje mi sie ,że trochę za duzo tego piwa pijesz

Kajool to niedobrze, a mial byc do końca lutego, ludzie a do maja tyle dni, tygodni

Cytat:

Agadus - pytała o kremik - a nie o sernik

kremik robiony w aptece - Radzio miał zapisany ale Lili miała dwa i mnie jeden odstąpiła

no własnie, tak się zdziwiłam,że przepis wysyła pocztą, a nawet pomyslałam,że zrobiłaś ten krem do ciasta i wysłałaś do LiLi

Kajool ja polecam canpol babys mam w kontaktach, a jak Oliwka była mała, to zakładałam takie ograniczniki na drzwi,żeby paluszków nie zatrzasnęła, i na rogi szafek, ale miałam okrągłe i nie [polecam, bo u mnie się nie sprawdziły jak juz kup sobie owalne, moja Oli jak zobaczyła te okrągłe to zaczęła się bawić i wsadziła do buzi, a później nie mogła wyjąc, bo duża kulka

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Melduję się i ja w nowym wątku

Z Hanią lepiej, nie gorączkowała dzisiaj.. radosna jakby nigdy nic.. za to mnie coś złapało.. siedzę wpół przytomna.. i każde otarcie ciuchów o skórę to jeden wielki ból czas zaraz do łóżka żeby mieć siłę się jutro małą zajmować..

kurujcie się, niech to choróbska ucieka od Was , zdrówka

Vaniliowa, oo nowy avatarek, fajny

Patik co do fotek to muszę się zebrać, postaram się kliknąć i wkleić

Brunetka i Ty zmieniłaś avatarek, hehehe super Pigi
i oczywiście, spóźnione ale szczere 100 lat Kofana

no i oczywiście witam się z rana, u nas nocka średnio na jeża, jakos Nati się często budziła, jeszcze Oliwka przyszła w nocy to spałam jak śledź, w ogóle się nie wyspałam, czuję jakbym miała glowę kwadratową

Marina a jak u Was??jak Rogi?? mam nadzieje,że lepiej

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Hej laski, ale jestem zła! dzwonię od 7 rano i ni hu.ja ! Nikt nikt nie raczy odebrać telefonu w tej przychodni...

Ig kończy dziś 8 miechów, a mój kręgosłup z tej okazji prawie złożył się wpół, gdyż owe dziecię na rękach non stop.
podaj numer tel, to zadzwonię i nastukam mi, zołzy jedne, plaszczą doopska i nie raczą tel odebrać, co one na wakacjach są??pińdzie

Rogi za 8 miesięcy

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:21   #176
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Marina, Dziubek, to ja Was pocieszę, że moje dziecko mówiło już tata, po kilku dniach mama, a teraz przestało na rzecz pierdzenia i plucia z wystawionym językiem. Potrafi się przekręcać tylko na brzuch, z brzucha na plecy nie ma szans i o raczkowaniu też w ogóle na razie nie ma mowy, ale nie martwię się, jeszcze na wszystko przyjdzie czas.

Oj tam ,Hania pewnie sobie tylko odpoczynek zrobiła w mówieniu a co do reszty to trzeba zorganizować zlot i te nasze leniuszki będą brały przykład z pozostałych

Cytat:
Placki ziemniaczane z ketchupem??fujj
my jadamy tylko i wyłącznie z cukrem

placki z cukrem ?? fuj
a co do imienin to w sąsiednich miastach też się obchodzi pierwsze po urodzinach

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

owoce lesne... moze i moja sie skusi.... i wypije az tyle....
ale ja to robiłam na gęsto, do jedzenia łyżką

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

hej laski
ja też mam nadzieję,że to żarty

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Witam Z Maruda spiacym na rekach...
Dziubku (bo mi ciebie nie zacytowalo) nalezalo jej sie bo dwa dni temu wygladala na powaznie chora z goraczka itp., a jak wychodzilismy i wnuka zobaczyla to nagle ona jest juz zdrowa i "daj ja go potrzymam", to sie rozdarlam zeby lepiej go nie dotykala i ma sie trzymac 5 metrow od niego conajmniej. Toi sie oburzyla i cos nagadala tz, dlatego byl obrazony. No co za baba, z podziwu wyjsc nie moge...
Dziekujemy za kciuki
nooo to oczywiście ,że jej się należało, co za brak odpowiedzialności

Cytat:

kurde no szlag może trafić, coś trzeba wymyśleć, a moze faktycznie zadzwoń ,albo przejdź się do kierownika przychodni i złóż skargę !!
brawa dla Igorka za miesięcznicę !!!!!!!!!!!!!!!!!

Brumeczku mam nadzieję,że szybko Tymek przestanie cierpieć i pozostałe ząbkujące maluszki też Mój takich problemów do tej pory nie miał ale co będzie dalej

Patik daj znać co z tarczycą

No i nie pamiętam więcej

bry

u nas noc marzenie !!!!!!!!!!!!! mały zjadł zasnął o 19 , obudził się o 5 , wrzuciliśmy go do nas i spał do 7 a jadł śniadanko o 9

zaczynam się zastanawiać czy moje dziecko nie je za mało od 13 i po prostu nie budzi sie z głodu w nocy. Wczoraj dałam mu więcej jedzonka i pospał

Ja dziś dostałam 2 różyczki na walentynki , jedną malutką którą tatuś kupił w imieniu synka i drugą ogromną od męża
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:22   #177
SweetAngel1984
Zadomowienie

dla Igiego

A my poniewaz jestesmy sami i sami świeujemy
to mój synek właśnie dostał ode mnie swój Walentynkowy prezent
je tez od niego dostałąm...najpiękniejszy uśmiech świata

o takie skromne serduko grajace

http://fotofotki.pl/pliki_img/kndpv0ppq3s2np3sq0vw.jpg

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-02-14 o 10:23
Stary 2012-02-14, 10:24   #178
dziubek79
Zakorzenienie

muszę dziś jechać kupić łobuzowi buty bo te co mamy są za małe
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:24   #179
Kajool
Zadomowienie

Agadus dzieki za rady odnosnie zabezpieczen :P dzisiaj udam sie do hurtowni
, co do TZ mial byc tylko tydzien.
Stary 2012-02-14, 10:28   #180
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
marinka,zanetka-pyam bo dla mnei palcki ze smietana to dziwactwo i okropnosc za to z sosikiem grzybowym albo ketchupem mniaaaam

moj Tż je ze smietana zreszta on wogole dziwnie je np. pierogi z miesem i ze smietana obrzydlistwo.....

a co do dziwnego jedzenia ktoras zWas slyszala ze je sie kalafiora a chlebem
Uwielbiam placki pod każdą postacią.
A jadłaś gołąbki z ziemniakami:brz ydal:

Cytat:

A od której rejestrują ?
Bo u mnie od 9.
Jedź do lekarza o tej godzinie o której lekarz przyjmuje.
I MUSI CIĘ PRZYJĄĆ !

Monika a na jakie mleko zamieniłaś Hipp? Moja nie chce ponownie z butelki pić. Jak odkręciłam smoczek to piła z gwinta czasem nie mam siły na te moje dziecko.

Walentynki, walentynki
srynki.

Jadę dzisiaj do tatinka a co !
KTO MI ZROBI CHRUSTY NA CZWARTEK!?

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Kajool Ja założyłam Emilie konto oszczędnościowe i co miesiąc przelewam na nie pewną kwotę, jeżeli coś dostaje to też tam wkładam, albo wydaję na potrzebne rzeczy.Natomiast powiedziałam sobie,że co miesiąc będę odkładać aby w przyszłości miała lepszy start.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości