Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 10:41   #4321
E87
Wtajemniczenie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny wykorzystuję wolne od pracy i staram się załatwić coś w sprawach ślubnych. Zaczęłam od wysłania zapytań do cukierni czy zrobią mi mój wymarzony tort Oby się udało
To sie 3maja
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:41   #4322
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

O taki w kolorystyce tego drugiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg t_tort_687_1_.jpg (13,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (17,6 KB, 20 załadowań)
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:44   #4323
omosia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Moje drogie to było stopniowanie napięcia Wybaczcie, że kazałam Wam czekać, ale tak bardzo chciałam się Wam pochwalić, a naprawdę nie miałam czasu na wklejanie fotek

Oto moja suknia, firma: Adesso, model: Majka.
W sumie zastanawiałam się nad nią i nad taką samą w wersji z dłuższym gorsetem. Najpierw byłam za tym dłuższym gorsetem, ale po długich debatach jest jednak ta. Będzie tylko więcej kwiatków (i będą większe) na spódnicy, noi chyba dodamy jeszcze jedną, dwie warstwy tiulu, żeby była bardziej rozłożysta, bo na tym mi bardzo zależy, oczywiście bez przesady
Suknia bardzo ładna, ale ja już bym nie dodawała warstw tiulu tak jak bym pozostała przy takiej ilości kwiatków na spodnicy, albo całkiem bym z nich zrezygnowała. Ślicznie się ukłąda sukieneczka
Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
omosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:45   #4324
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Jedziemy zaraz do księdza na protokół, stresuję się oby poszło gładko
nie boj sie Ja ostatnio tez mialam stresa idac do ksiedza, ale da sie przezyc Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Wiecie co??
mam problem gastronomiczno-ekonomiczny
W momencie podpisywania umowy w czerwcu dostaliśmy umowę i menu (które jako prawnik rozumiem było integralną częścią umowy), które było na oddzielnej kartce. Cena na umowie i na menu 145 zł i dość długa i fajna lista potraw. Teraz dostałam od właścicielki sali odpowiedź na kilka nurtujących mnie pytań a w załączeniu 4 menu do wyboru o następujących cenach: 140 zł. 155 zł. 170 zł i 180 zł. No i bądź tu babo mądra, który nas obowiązuje. Nie muszę dodawać, że ten za 140 to mega uboga wersja, a ten za 180 to m.in. wiejski stół plus ciasta (więc odpadałaby mi cukiernia) a także dość dziwne potrawy jak np. golonka, której sobie w lipcu nie wyobrażam. Myślicie, że mogę wam wkleić załączniki, żebyście doradziły??

tak za zły tytuł wątku na wymiankowym, zniknie chyba po 3 miesiącach
Mysle ze możesz wstawić tutaj menu, nie pidajac nazwy lokalu
jesli chodzi o te ceny... no to wlasnie czasem sie tak zdarza..
My mamy napisane ze cena za osobe moze wzrosnac, ale co poradzimy skoro chcielismy ten lokal

i dziekuje za info odnosnie tego ostrzezenia

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Bardzo łądna, gratulacje

Zniknie, też kiedyś miałam
Dzieki

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:45   #4325
anusia-girl
Rozeznanie

Cytat:
W takim razie trzymam kciuki, żeby dało radę
Stary 2012-02-14, 10:46   #4326
omosia
Raczkowanie

Cytat:
Ale superowyNaprawde. Coś innego
Stary 2012-02-14, 10:47   #4327
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Wiecie co??
mam problem gastronomiczno-ekonomiczny
W momencie podpisywania umowy w czerwcu dostaliśmy umowę i menu (które jako prawnik rozumiem było integralną częścią umowy), które było na oddzielnej kartce. Cena na umowie i na menu 145 zł i dość długa i fajna lista potraw. Teraz dostałam od właścicielki sali odpowiedź na kilka nurtujących mnie pytań a w załączeniu 4 menu do wyboru o następujących cenach: 140 zł. 155 zł. 170 zł i 180 zł. No i bądź tu babo mądra, który nas obowiązuje. Nie muszę dodawać, że ten za 140 to mega uboga wersja, a ten za 180 to m.in. wiejski stół plus ciasta (więc odpadałaby mi cukiernia) a także dość dziwne potrawy jak np. golonka, której sobie w lipcu nie wyobrażam. Myślicie, że mogę wam wkleić załączniki, żebyście doradziły??

gratuluję mam identyczne (załącznik) i jestem bardzo zadowolona. Choć na początku były dość sztywne
kciuki dla psiaka Biedny może się w ten sposób nabawić reumatyzmu. Pies mojego Tżta tak się właśnie na starość załatwił, kiedy uwielbiał brodzić po wodach przełomu Białki, gdzie jest chyba 12 stopni

tak za zły tytuł wątku na wymiankowym, zniknie chyba po 3 miesiącach

Marylko za pogodę
Ja też mam kilka opcji menu, zdecydowaliśmy się na to najdroższe właśnie 180/1os bo właśnie odpadła nam cukiernia i kichanie się z tym wszystkim, mamy to już w cenie sali więc mamy spokój.

Z nieba spadłaś mi z tą fotką! Bo szukałam wszędzie i nic. Super ! A wygodne są? Do kościoła będe mieć te i na kilka h a później przebiore na taneczne.
A w ogóle jakie Ty Neno będziesz mieć buty?

Dziękuję Wam za dobre słowo o kciuki
Po nocy jest lepiej, tzn. rano jeszcze bardzo się trząsł, głowa latała mu jakby miał nieustającą padaczkę. Wczoraj wieczorem pod kołdrą zaczął oddawać ciepło, w nocy był cały zimny, wręcz lodowaty, więc 100% wychłodzenie, rankiem tato przeniósł go do lazienki gdzie jest ogrzewanie podłogowe, wet przyjechał jeszcze raz, stwierdził że wygląda mu to na przeziębienie/grype? dał tacie kroplówkę bo na razie nie chce pić i kazał go ogrzewać, żeby wyrównał ciepłotę ciała.
Leży biedny, ale mam nadzieję, że będzie tylko lepiej.

A dzisiaj jeszcze @ dostałam i umieram, nawet zakaszleć nie mogę bo mi brzuch rozrywa. A ketonal już w użyciu jest więc jest źle...
Stary 2012-02-14, 10:49   #4328
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Zniknie po jakimś czasie, gdzieś można sprawdzić po jakim, ale nie pamiętam. Jak dostałaś info o ostrzeżeniu to nie było tam nic o czasie?

edit: już wiem
wejdź w swój profil, masz tam zakładki wpisy/omnie/staty/przyjaciele i ostrzeżenia - wejdź w ostrzeżenia i tam będzie napisane kiedy wygasa
20.02 Dzieki wielkie

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:55   #4329
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
20.02 Dzieki wielkie
nie ma sprawy tak mi się wydawało, że to będzie tydzień
Stary 2012-02-14, 10:55   #4330
Kessi_86
Wtajemniczenie

Witam się Walentynkowo

Marylko trzymam mocne za pogodę oby dopisała i wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia

Nena wstaw to menu coś pomożemy

Ewusia nie ma się czego bać szybko pójdzie wam to

Edytowane przez Kessi_86
Czas edycji: 2012-02-14 o 10:57
Kessi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:55   #4331
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
J

A dzisiaj jeszcze @ dostałam i umieram, nawet zakaszleć nie mogę bo mi brzuch rozrywa. A ketonal już w użyciu jest więc jest źle...

Nie boisz się brać tak mocnych leków?

Miałam okres w życiu gdzie na każdy ból brałam leki przeciwbólowe. Owszem pomagały ale tylko na chwilę. Potem żołądek mi się zbuntował. Zresztą organizm potem domagał się silniejszych dawek.

Teraz nie biorę wcale, nawet przy silnych bólach staram się wytrzymać. Chyba że już bardzo boli.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:00   #4332
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo fajny i ten kolor z drugiego tortu super
Stary 2012-02-14, 11:01   #4333
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Ja też mam kilka opcji menu, zdecydowaliśmy się na to najdroższe właśnie 180/1os bo właśnie odpadła nam cukiernia i kichanie się z tym wszystkim, mamy to już w cenie sali więc mamy spokój.

Z nieba spadłaś mi z tą fotką! Bo szukałam wszędzie i nic. Super ! A wygodne są? Do kościoła będe mieć te i na kilka h a później przebiore na taneczne.
A w ogóle jakie Ty Neno będziesz mieć buty?

Dziękuję Wam za dobre słowo o kciuki
Po nocy jest lepiej, tzn. rano jeszcze bardzo się trząsł, głowa latała mu jakby miał nieustającą padaczkę. Wczoraj wieczorem pod kołdrą zaczął oddawać ciepło, w nocy był cały zimny, wręcz lodowaty, więc 100% wychłodzenie, rankiem tato przeniósł go do lazienki gdzie jest ogrzewanie podłogowe, wet przyjechał jeszcze raz, stwierdził że wygląda mu to na przeziębienie/grype? dał tacie kroplówkę bo na razie nie chce pić i kazał go ogrzewać, żeby wyrównał ciepłotę ciała.
Leży biedny, ale mam nadzieję, że będzie tylko lepiej.

a moż ekup sobie solpadeine? mnie pomaga na każdy ból jest dostępne w tabletkach zwykłych i takich do rozpuszczenia albo nurofen plus, też dośc szybko działa, kiedyś brałam ketonal przy ekstremalnych bólach ale jak pomagają mi inne tabletki to wolę takiego mocnego leku już nie brac...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:03   #4334
misiak17
Wtajemniczenie

Hej hej

Dancing_Lady śliczna ta sukienka

marylko za pogodę i całą resztę - będzie cudownie

audrey smutno z powodu pieska, ale będzie dobrze

Ja czekam na T. Ma przyjść przed pracą. Ogólnie z rana złapałam nerwa i chodzę wściekła. O i tak.

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:03   #4335
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Nie boisz się brać tak mocnych leków?

Miałam okres w życiu gdzie na każdy ból brałam leki przeciwbólowe. Owszem pomagały ale tylko na chwilę. Potem żołądek mi się zbuntował. Zresztą organizm potem domagał się silniejszych dawek.

Teraz nie biorę wcale, nawet przy silnych bólach staram się wytrzymać. Chyba że już bardzo boli.
pamiętam raz mądra wzięłam ketonal na pusty żołądek(szczyt mojej głupoty) spieszyłam się do kościoła więc wzięłam ketonal i poszłam, i w trakcie mszy mroczki mi się pokazały niedobrze mi się zrobiło i prawie zemdlałam w sumie to od tamtej pory nie brałam ketonalu no chyba że nie wytrzymywałam z bólu, teraz jest trochę lepiej, na tyle że zwykłe tabletki mi pomagają

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:06   #4336
niut0
Zakorzenienie

Marylko
Stary 2012-02-14, 11:17   #4337
smerf_etka13
Raczkowanie

Dzień doberek
Nadrobiłam i z tego co pamiętam to:
widziałam śliczną suknie także gratuluje i bardzo ładne obrączki
za pieska trzymam baardzo mocne kciuki i wierzę że jest twardy i da rade
Marylce życzę super pogody i szczęścia na Nowej Drodze Życia

A dla reszty super PM-ek buziak Walentynkowy
smerf_etka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:19   #4338
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
pamiętam raz mądra wzięłam ketonal na pusty żołądek(szczyt mojej głupoty) spieszyłam się do kościoła więc wzięłam ketonal i poszłam, i w trakcie mszy mroczki mi się pokazały niedobrze mi się zrobiło i prawie zemdlałam w sumie to od tamtej pory nie brałam ketonalu no chyba że nie wytrzymywałam z bólu, teraz jest trochę lepiej, na tyle że zwykłe tabletki mi pomagają
I tak trzymaj.

Może to też wpływ naszych czasów - byle nie bolało. A przecież ból to naturalna reakcja organizmu który daje sygnał że coś nie tak.
Stwierdziłam że warto czasem przetrzymać - bo inaczej co to będzie przy porodzie...

Zresztą wystarczy przeczytać dowolną ulotkę leku przeciwbólowego ile może być powikłań. Teraz nawet dodają inf. o ewentualnej śmierci jeśli przekroczy się dawki.

Stary 2012-02-14, 11:20   #4339
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Po co wstawiać tabele, jak można zrobić podział na kolumny?
A da sie zrobić kolumny tylko i wyłącznie na części kartki? Bo ja nie wiedziałam jak zrobić aby wiersz na górze był bardziej z prawej strony kartki, ale żeby tekst był wyśrodkowany.
Natomiast resztę tekstu chciałam już bez podziału. No i jedyne co mi przyszło do głowy, to wykorzystanie tabeli. No i wyszło mi tak jak w załączniku

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Już
ślub 02.06 - od przeszło tygodnia (a może dwóch?) mam zaproszenia i mnie paluszki świerzbią, żeby to rozdać i odhaczyć. Zaczęliśmy w sobote
My mamy jakieś 2,5 miesiąca do ślubu i w ostatni weekend rozdaliśmy wszystkie zaproszenia rodzinie mieszkającej w tych samych miejscowościach, z których my pochodzimy. Pozostało nam rozniesienie zaproszeń dla znajomych i jeden wyjazd do rodziny mojego taty.
A i dziewczyny zamawiajcie większą ilość zaproszeń (takich rezerwowych) bo moja mama się obudziła i poprosiła mnie o zaproszenia na sam ślub i ja takich nie mam i wczoraj na szybkiego domawiałam by na następny wyjazd do domu już je mieć. Poza tym okazało się, że nie doliczyliśmy kilku osób i trzeba dla nich też przygotować zaproszenia...
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf zaproszenie-tekst-ślubx.pdf (36,4 KB, 32 załadowań)
Stary 2012-02-14, 11:25   #4340
omosia
Raczkowanie

Dziewczyny na ile osób robicie wesele??
No i jak myślicie dużo wam odmówi??
Stary 2012-02-14, 11:30   #4341
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
Hej hej

Dancing_Lady śliczna ta sukienka

marylko za pogodę i całą resztę - będzie cudownie

audrey smutno z powodu pieska, ale będzie dobrze

Ja czekam na T. Ma przyjść przed pracą. Ogólnie z rana złapałam nerwa i chodzę wściekła. O i tak.
A co się stanęło

Cytat:
Napisane przez omosia Pokaż wiadomość
Nam z dziećmi wyszło coś koło 210 osób wiem że ode mnie na pewno odpada około 15 osób, a u TŻ nie mam pojęcia
Stary 2012-02-14, 11:32   #4342
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
my robimy na jakieś 290 osób i już nam odmówiło 38 osób. A jeszcze takich niepewnych osób z mojej strony jest 14 osób a od TZta jakieś 20. Poza tym mamy kilka cioć w takim wieku, że one to na slub na 100% przyjdą ale na weselu to pewnie po obiedzie już sobie pójdą. Pomimo tego je liczę jako pełnych gości weselnych

Myślę, że zamkniemy listę z max 210 osobami.

Edytowane przez jagata
Czas edycji: 2012-02-14 o 11:33 Powód: dopisek
jagata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:32   #4343
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy salę góra na 90 osób, do zaproszenia ok. 120 osób i mam nadzieję że część odmówi bo inaczej się nie pomieścimy w restauracji.

Stary 2012-02-14, 11:33   #4344
omosia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
A co się stanęło

Nam z dziećmi wyszło coś koło 210 osób wiem że ode mnie na pewno odpada około 15 osób, a u TŻ nie mam pojęcia
Łooo jakie duże weseleNie mieliście problemy ze znalezieniem tak dużej sali???
Stary 2012-02-14, 11:35   #4345
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas 100 zaproszonych, a ile odmówi to nie wiem. Jeszcze nie rozdaliśmy zaproszeń, więc nie wiem co będzie. Część osób jest za granicą i nie wiem czy wszystkim uda się przyjechać. Już wiem tylko, że kuzynka mojego TŻ raczej nie przyjedzie, bo ma termin porodu tydzień po ślubie i 300km i się po prostu boi.
A w tej setce gości to 20 jest dzieci małych (do 6lat)
Stary 2012-02-14, 11:37   #4346
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas zaproszen bedzie na ok 80 osob, ale niestety z De duzo napewno odmowi wiec licze tak na 50-55 + dzieci

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:38   #4347
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
My mamy salę góra na 90 osób, do zaproszenia ok. 120 osób i mam nadzieję że część odmówi bo inaczej się nie pomieścimy w restauracji.
U mnie jest prawie taka sytuacja. Pani powiedziała, że jak wszyscy potwierdzą to się zrobi tańczenie na tarasie, a stoły tylko w sali No i dzieci sporo, więc jakoś się uda może. A i mówiła, że tak średnio 20% odmawia.
Stary 2012-02-14, 11:38   #4348
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
120 osób ale myślę że około 100 będzie

dziewczęta mam pytanko bo w sklepie ostatnio zgłupiałam. Moja świadkowa właśnie zakomunikowałą mi że kupiła sukienkę którą mierzyła tydzień temu ze mną. To będzie sukienka na nasze wesele. Jest niebieska. Jak ją tydzień temu mierzyła babka w sklepie zapytała na jaką to okazję itp. No ja powiedziałam że będzie świadkową na moim ślubie. No i babka zaczeła coś gadać o krawacie zeby broń boże nie kupować gładkiego niebieskiego tylko inny kolor z dodatkiem niebieskiego bo cały niebieski to będzie po chamsku troche mnie to zdziwiło a jak wy myślicie... jak dla mnie właśnie gładki byłby najlepszy
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:42   #4349
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
120 osób ale myślę że około 100 będzie

dziewczęta mam pytanko bo w sklepie ostatnio zgłupiałam. Moja świadkowa właśnie zakomunikowałą mi że kupiła sukienkę którą mierzyła tydzień temu ze mną. To będzie sukienka na nasze wesele. Jest niebieska. Jak ją tydzień temu mierzyła babka w sklepie zapytała na jaką to okazję itp. No ja powiedziałam że będzie świadkową na moim ślubie. No i babka zaczeła coś gadać o krawacie zeby broń boże nie kupować gładkiego niebieskiego tylko inny kolor z dodatkiem niebieskiego bo cały niebieski to będzie po chamsku troche mnie to zdziwiło a jak wy myślicie... jak dla mnie właśnie gładki byłby najlepszy
Ale bezsens, ze niby czemu po chamsku?!
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:43   #4350
kindziulindzia
Zakorzenienie

no to ja pójdę na pierwszy ogień z menu
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf menu.pdf (413,5 KB, 43 załadowań)
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości