Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 09:04   #2311
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
normalnie czasami Wam zazdroszcze tych mdłości bo ja nie mam żadnych objawów i martwi mnie to,pobolewa mnie tylko podbrzusze i bolą piersi ale żadnych objawów ciążowych nie mam. Przy pierwszej ciąży też nie miałam,ale wtedy sie tym cieszyłam a teraz mnie to martwi
Anusia ale jak przy pierwszej nie było to teraz też może tak być ...
ja właśnie mam rozryweczkę mdłościową ale piję herbatkę może przejdą
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:05   #2312
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry.
normalnie czasami Wam zazdroszcze tych mdłości bo ja nie mam żadnych objawów i martwi mnie to,pobolewa mnie tylko podbrzusze i bolą piersi ale żadnych objawów ciążowych nie mam. Przy pierwszej ciąży też nie miałam,ale wtedy sie tym cieszyłam a teraz mnie to martwi
Ja też nie mam objawów moze kilka razy miałąm mdłości cały dzień el znośne piersi prawie nie bolą i włąściwi w tej chwili czuję się jak bym wcale w ciąży nie była ale ja akurat nie martwię się tym ( czasem się martwię) bo nie rzygam z natury i wcale mi tego nie brakuje moja mama tez obie ciąże przeszła bezobjawowo to moze ja mam to po niej tylko zebym nie odziedziczyła po niej braku pokarmu bo strasznie chce karmić piersią!!!!
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:06   #2313
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim.
Ja sie właśnie panicznie boje szpitali i trzymam sie zdala jak długo moge.
Dzisiaj plamień już nie widze i troche sie uspokoiłam. Leże od wczoraj wieczora w tej samej pozycji i już mnie plecy rypią. No ale jak widać to pomaga na plamienia więc musze wytrwać.
Przypuszczam że to z przesilenia bo durnej babie zachciało sie odkurzać.
Pierdykam, nic już nie robie tylko leżeć będe i odpoczywać choćby wszystko miało zarosnąć chaszczami. To 10tc więc jeszcze troche i mam nadzieje że ten najgorszy etap ciąży minie

Iwonko rozumiem Twój strach ale wiesz że w pewnych momentach trzeba się przełamać ? Ja pamiętam paniczny strach i wszystko mi jedno było gdzie będę leżeć oby tylko moje dziecko ratowali ... nie udało im się ale wiem że ja zrobiłam wszystko i oni też ... Jak by się powtórzyło nie czekaj niech to sprawdzą może trzeba leki zmienić ?
Stary 2012-02-14, 09:10   #2314
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Kobietki nie jestem w stanie Was nadrobić. 2 dni mnie tylko nie było. Witam nowe mamusie, ale nam się grono powięszyło

Wieczorem dokończę tą epopeję, którą piszecie Udanych Walentynek życze, aby Wasi mężowi pozytywnie Was dziś zaskoczyli
Stary 2012-02-14, 09:18   #2315
Konczita
Zakorzenienie

chciałam się jeszcze pochwalić że dostałam od mojej siostry i szwagra doszłego prezencik ... taką książeczkę ooo http://www.matras.pl/ciaza-tydzien-p...ego-zycia.html ... to jakby dwie części bo jedna to ciąża tydzień po tygodniu a druga część to pierwszy rok życia dzieciątka ...
Stary 2012-02-14, 09:18   #2316
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.
Bolące piersi to też objaw . Rosną cycuszki, rosną .
Mi na szczęście mdłości już minęły, bo ile można

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim.
Ja sie właśnie panicznie boje szpitali i trzymam sie zdala jak długo moge.
Dzisiaj plamień już nie widze i troche sie uspokoiłam. Leże od wczoraj wieczora w tej samej pozycji i już mnie plecy rypią. No ale jak widać to pomaga na plamienia więc musze wytrwać.
Przypuszczam że to z przesilenia bo durnej babie zachciało sie odkurzać.
Pierdykam, nic już nie robie tylko leżeć będe i odpoczywać choćby wszystko miało zarosnąć chaszczami. To 10tc więc jeszcze troche i mam nadzieje że ten najgorszy etap ciąży minie
Będzie dobrze, wierzę
Tylko może warto przełamać się i iść do szpitala? Kilka dni, a będziesz miała spokój duszy..

Aaaaa.
i coś tam się natknęłam na wczorajszy temat młodych mam .
Sama mam 20lat i dzieciątko było 'planowane'.
Po prostu się nie zabezpieczaliśmy .
Tylko nie z głupoty, bo 'tak lepiej'. Po prostu miałam problemy z @, hormonami.
Leczyłam się, żeby Was nie skłamać, 7lat, czyli zaczęłam jak miałam 13 . Od 14r.ż. zapisywano mi TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE , bez badań hormonalnych.. brałam je jakieś 5lat?
Miałam krwotoki, anemie, torbiele. Jak nie jedno to drugie .
Usłyszałam nawet, jakieś 2lata temu, że to niepodobne abym w tym wieku miała już takie problemy. Kto widział aby 18letnia dziewczyna nie mogła mieć dzieci już na samym początku..
Strasznie to na mnie zadziałało. Byłam niesamowicie zdruzgotana .
I po prostu wtedy podjęlismy z TŻem decyzje o niezabezpieczaniu się. Stwierdziliśmy, po dłuuuuugich rozmowach, że damy się losowi .
Jednak ta Fasolinka to zasługa endo-gina, który po prawie rocznym leczeniu, faszerowaniu mnie różnymi lekami, pomógł.
Stary 2012-02-14, 09:19   #2317
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dzień dobry Mamuśki!

Ja dziś walcze od 6 z mdłosciami,czuje sie fatalnie.A myślałam że to już za mną
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:23   #2318
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Będzie dobrze, wierzę
Tylko może warto przełamać się i iść do szpitala? Kilka dni, a będziesz miała spokój duszy..

Aaaaa.
Leczyłam się, żeby Was nie skłamać, 7lat, czyli zaczęłam jak miałam 13 . Od 14r.ż. zapisywano mi TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE , bez badań hormonalnych.. brałam je jakieś 5lat?
Usłyszałam nawet, jakieś 2lata temu, że to niepodobne abym w tym wieku miała już takie problemy. Kto widział aby 18letnia dziewczyna nie mogła mieć dzieci już na samym początku..
I po prostu wtedy podjęlismy z TŻem decyzje o niezabezpieczaniu się. Stwierdziliśmy, po dłuuuuugich rozmowach, że damy się losowi .
Jednak ta Fasolinka to zasługa endo-gina, który po prawie rocznym leczeniu, faszerowaniu mnie różnymi lekami, pomógł.

Jak ja czytam o takich sytuacjach że dziewczynką podawane są anty bez badań hormonów to mnie %^&&^%$ bierze ... pamiętam jak mojej sis w wieku właśnie 13 lat przepisano anty i moja mama się pyta na jakiej podstawie jak nie wiadomo jaki poziom posiada bo nie określali jej a gin na to że w tym wieku się nie bada hormonów oczywiście moja mama zakazała jej brania tego świństwa i skierowali się do innych lekarzy .. dzisiaj ma regularne @ i za 9 miesięcy będzie zaczynała staranka ... oby się szybko udało
Stary 2012-02-14, 09:24   #2319
zielona1911
Zakorzenienie

Dzien Dobry
Upojnyc h walentynek życze
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:26   #2320
Konczita
Zakorzenienie

Zielona śliczny masz avatarek
Stary 2012-02-14, 09:30   #2321
lukrecja_25
Wtajemniczenie

no avatar słodki aż się popłakałam serio..... jezdem rozchwiana emołszjonalnie
Stary 2012-02-14, 09:32   #2322
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Jak ja czytam o takich sytuacjach że dziewczynką podawane są anty bez badań hormonów to mnie %^&&^%$ bierze ... pamiętam jak mojej sis w wieku właśnie 13 lat przepisano anty i moja mama się pyta na jakiej podstawie jak nie wiadomo jaki poziom posiada bo nie określali jej a gin na to że w tym wieku się nie bada hormonów oczywiście moja mama zakazała jej brania tego świństwa i skierowali się do innych lekarzy .. dzisiaj ma regularne @ i za 9 miesięcy będzie zaczynała staranka ... oby się szybko udało
Dobrze, że Twoja mama zareagowała.
Moja, jak i ja, g*wno wiedziała. Więc wyszło jak wyszło .
Z czasem dopiero widzę błędy tego w jaki sposób ze mną postępowano

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Podglądnęłam mamusie lip-sierpniowe i znalazłam u Nich ciekawą stronkę
http://canpolbabies.com/pl/porady/po...others/15/1275
Stary 2012-02-14, 09:35   #2323
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że Twoja mama zareagowała.
Moja, jak i ja, g*wno wiedziała. Więc wyszło jak wyszło .
Z czasem dopiero widzę błędy tego w jaki sposób ze mną postępowano
takiego młokosa bym postawiła przed decyzją aby podać swej 13-nastoletniej córce w ten sposób hormony ciekawe co by zrobił ehhh nasza służba zdrowia - poracha !

a mi troszkę lepiej jakby było ... może dzisiaj coś porobię np zrobię zupę

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Myślę, że wszystkie przydane stronki powinnyśmy wrzucać do pierwszego postu aby mieć wszystko pod ręką ...
Stary 2012-02-14, 09:43   #2324
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Zielona śliczny masz avatarek
a co ja niemam slicznego?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:44   #2325
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a co ja niemam slicznego?

oj nie wiem co nie jest śliczne bo nam nie pokazujesz ale ten co pokazujesz śliczny jezdddddddddd
Stary 2012-02-14, 09:48   #2326
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Iwonko rozumiem Twój strach ale wiesz że w pewnych momentach trzeba się przełamać ? Ja pamiętam paniczny strach i wszystko mi jedno było gdzie będę leżeć oby tylko moje dziecko ratowali ... nie udało im się ale wiem że ja zrobiłam wszystko i oni też ... Jak by się powtórzyło nie czekaj niech to sprawdzą może trzeba leki zmienić ?
No tak jak już dłużej dokucza coś takiego i boli brzuch to bym nie czekała raczej.
Ale póki co chyba jest dobrze i nic nie boli więc też myśle że nic sie nie dzieje złego, tym bardziej że to identyczna sytuacja co sprzed tygodnia. Jednodniowe plamienie i koniec mam nadzieje, a nosa z wyrka nie wyciągam. Tyle co do wc dzieki kobietki za dobre słowa - buziam
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:00   #2327
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a ja jak zwykle powiedziałam ze nie mam mdłości i mam teraz bosze zawsze muszę wykrakać juz nigdy nie powiem ze nie mam mdłości!!!!!! A czy to możliwe ze od duphastonu mam mdłości?? bo biorę od poniedziałku...
Stary 2012-02-14, 10:02   #2328
Iwoncia81
Zakorzenienie

Ja brałam i duphaston i luteine i nie mam żadnych mdłości wcale chyba mam po mamie to bo ona w ciąży też zero mdłości
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:11   #2329
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

hej dziewczynki,

konczi ale masz skarba, cudnie ci sie walentyny zaczely.
my nic nie robimy.

dzieki za wasze zdanie o tym zabobonie chrztu, wyklarowalo mi to duzo, przesada z tymi zabobonami i tyle. mysle ze oni nie beda mieli nic przeciwko, tak wiec zostane chrzestna.

dzisiaj mialam straszna noc, strasznie zle spalam , nawet mam wrazenie ze nie spalam wcale i do tego jeszcze taki sen okropny. ze urodzilam malenstwo a ono bylo wielkosci dloni takie tycityci i lezalam z nim w lozku i jakos czapeczka mu sie nasunela na twarz i przestal oddychac. to moj tz zrobil masaż serca i zaczal oddychac ale cos mu sie z oczami stalo i tak mu lataly na prawo i lewo!! okropne!!

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:13   #2330
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a no to pewnie i ja z przezarcia je mam albo co bo jajecznica jakby w gardle mi stoi

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

a mi się sniło ale to ze dwa dni temu ze poszłam na to usg co ide dzisiaj i było 8 dzidków!!! no seryjnie grzebie mi ginka tym wibratorem i grzebie a tam jeden dzid zaraz drugi i kolejny i do osmu doszło a ona na to ze ooo ciąża wieloraka teraz bardzo często się to zdarza
Stary 2012-02-14, 10:31   #2331
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:

Będzie dobrze, wierzę

Aaaaa.
Cold jesteś dla mnie wzorem do naśladowania przez młode dziewczęta. Bo prawda jest taka, że nastolatki jak zaczynaja miesiączkowac powinny to kontrolowac jak często, co ile dni. Bo jeśli miesiączki są zbyt nieregularne to coś się dzieje nie tak w organizmie. Potem, przychodzi czas, gdy dziewczyny dojrzewają do decyzji posiadania potomstwa i zonk i mnóstwo lat leczenia a lata uciekają i jest coraz gorzej.

Ja wyszłam za mąż w wieku niespełna 21 lat. Jednak dość burzliwy okres przemian gospodarczych w naszym kraju, nie był łaskawy dla młodych ludzi. Ciężko było dostać pracę. Pamiętam, że jak po liceum szukałam pracy to chcieli kogoś z wiekiem 18 lat z osiemnastoletnim doświadczeniem, po studiach ze znajomością języków. Wtedy jeszcze studia to był szczerze rarytas, nie wiele osób takowe wykształcenie posiadało.

Oboje z mężem byliśmy świeżynkami na rynku pracy wiec szału nie było a robotę trzeba było utrzymaćby spłacić raty kredytu za mieszkanie plus czynsz i inne zobowiązania.

Świadomie zdecydowaliśmy, że dzidzius pojawi się jak się ustabilizujemy, było ciężko ja przeszłam dwa etapy zwolnień w mojej firmie, dzięki swojej ciężkiej pracy często ponad godziny utrzymałam się, mój mąż stracił prace i 8 miesięcy nie umiał znaleźć roboty. Dopiero koło 2004 zaczęło się to nasze życie stabilizować dlatego w pierwszą ciążę zaszłam w wieku prawie 30 lat (2006).

Wydaje mi się, że te młodsze pokolenia jak wasze, inaczej postrzega życie, tak bardziej pozytywnie i fajnie jest patrzeć, że tak dużo młodych mam jest wśród nas.

Ja się czuję troszkę jak dinozaur ale to moje odczucie, proszę tego nie brać do siebie.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Dodam jeszcze że jak można nie badać poziomu hormonów. Przecież to jest podstawa.

Powiem Wam taki numer, moja kumpela rok starsza ode mnie, jak byłyśmy dwudziestkami wiadomo, miało sie chłopaka a krew nie woda więc ta poszła do gina po antykoncepty - nie wiem jakie on jej przepisał ale wtedy jeszcze straszne były te leki i zaczął jej rosnąć na twarzy męski zarost. Tak się jej rozpirzyły hormony w organizmie.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:40   #2332
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Konczita, ale Ci mężuś niespodziankę zrobił romantyczne.Ja wieczorkiem jadę na kolację z moim więc też nie mogę narzekać.

Wam wszystkim Kochane, życzę dużo miłości, ciepła i wsparcia ze strony partnerów.
Paniom, które są skłócone z drugą połówką polecam odpuścić dzisiaj i pogodzić się może upiec coś pysznego?

Bafi@Home teraz jest dużo Pań, które decydują się na dziecko w wieku 30 lat i później. Teraz to normalne. Nie jesteś dinozaurem Podeszliście do tematu rozsądnie.
Stary 2012-02-14, 10:46   #2333
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

u mnie lekarz do jakiego bym nie poszla czy w pl czy tu w niemczech to nigdy nikt mi nie zaproponowal zadnych badan hormonalnych. no przepisuja tabletki na piekne oczy. dobrze ze juz nie biore dlugo ale czułam sie jak krolik doswiadczalny, pol roku takie pol roku takie bo organizm nie zaakceptowal. straszne to bylo.

od jakis dwoch lat strasznie mnie bolaly piersi to pierwsze co to lekarz : to moze pani antykoncepcje przepisac- a ja nie dziekuje poradze sobie bez tego. i przepisal mi takie ziolowe leki bo nawet nie chcialam na hormonach nic i mi przeszlo. ech ci lekarze...

a kiedys taki jeden jak chcial mi przepisac tabletki to pytam jakie by mi pan proponowal i na jakiej podstawie akurat te, a on do mnie z pytaniem po co mi to wiedziec i a ja zeby sobie poczytac o nich co nieco a on czy nie chce sobie poczytac czy przypadkiem mi zielone wlosy nie wyrosna?!

albo stylizacji rzęs

Laura 28.09.2012

Stary 2012-02-14, 10:47   #2334
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Agnus mój ginek mnie pocieszył że wiek 35 lat to dobry wiek na drugie dziecko a to wiekowy lekarz już - prowadził ciążę mojej mamy jak spodziewała się mojego brata 28 lat temu ale dobry sprawdzony i nie owija w bawełnę

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
u mnie lekarz do jakiego bym nie poszla czy w pl czy tu w niemczech to nigdy nikt mi nie zaproponowal zadnych badan hormonalnych. no przepisuja tabletki na piekne oczy. dobrze ze juz nie biore dlugo ale czułam sie jak krolik doswiadczalny, pol roku takie pol roku takie bo organizm nie zaakceptowal. straszne to bylo.

od jakis dwoch lat strasznie mnie bolaly piersi to pierwsze co to lekarz : to moze pani antykoncepcje przepisac- a ja nie dziekuje poradze sobie bez tego. i przepisal mi takie ziolowe leki bo nawet nie chcialam na hormonach nic i mi przeszlo. ech ci lekarze...

a kiedys taki jeden jak chcial mi przepisac tabletki to pytam jakie by mi pan proponowal i na jakiej podstawie akurat te, a on do mnie z pytaniem po co mi to wiedziec i a ja zeby sobie poczytac o nich co nieco a on czy nie chce sobie poczytac czy przypadkiem mi zielone wlosy nie wyrosna?!
to się nazywa podejście do pacjentki

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-02-14, 10:47   #2335
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Cold jesteś dla mnie wzorem do naśladowania przez młode dziewczęta. Bo prawda jest taka, że nastolatki jak zaczynaja miesiączkowac powinny to kontrolowac jak często, co ile dni. Bo jeśli miesiączki są zbyt nieregularne to coś się dzieje nie tak w organizmie. Potem, przychodzi czas, gdy dziewczyny dojrzewają do decyzji posiadania potomstwa i zonk i mnóstwo lat leczenia a lata uciekają i jest coraz gorzej.

Ja wyszłam za mąż w wieku niespełna 21 lat. Jednak dość burzliwy okres przemian gospodarczych w naszym kraju, nie był łaskawy dla młodych ludzi. Ciężko było dostać pracę. Pamiętam, że jak po liceum szukałam pracy to chcieli kogoś z wiekiem 18 lat z osiemnastoletnim doświadczeniem, po studiach ze znajomością języków. Wtedy jeszcze studia to był szczerze rarytas, nie wiele osób takowe wykształcenie posiadało.

Oboje z mężem byliśmy świeżynkami na rynku pracy wiec szału nie było a robotę trzeba było utrzymaćby spłacić raty kredytu za mieszkanie plus czynsz i inne zobowiązania.

Świadomie zdecydowaliśmy, że dzidzius pojawi się jak się ustabilizujemy, było ciężko ja przeszłam dwa etapy zwolnień w mojej firmie, dzięki swojej ciężkiej pracy często ponad godziny utrzymałam się, mój mąż stracił prace i 8 miesięcy nie umiał znaleźć roboty. Dopiero koło 2004 zaczęło się to nasze życie stabilizować dlatego w pierwszą ciążę zaszłam w wieku prawie 30 lat (2006).

Wydaje mi się, że te młodsze pokolenia jak wasze, inaczej postrzega życie, tak bardziej pozytywnie i fajnie jest patrzeć, że tak dużo młodych mam jest wśród nas.

Ja się czuję troszkę jak dinozaur ale to moje odczucie, proszę tego nie brać do siebie.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Dodam jeszcze że jak można nie badać poziomu hormonów. Przecież to jest podstawa.

Powiem Wam taki numer, moja kumpela rok starsza ode mnie, jak byłyśmy dwudziestkami wiadomo, miało sie chłopaka a krew nie woda więc ta poszła do gina po antykoncepty - nie wiem jakie on jej przepisał ale wtedy jeszcze straszne były te leki i zaczął jej rosnąć na twarzy męski zarost. Tak się jej rozpirzyły hormony w organizmie.
Nie mówię, że będzie nam lekko, bo pewnie nie, ale mam nadzieję, że z czasem wszystko się ułoży. .
TŻ ma pracę, za którą będzie w stanie Nas utrzymać na dobrym poziomie, mieszkać mamy gdzie. Studia trochę odwlekę, bo kończę technikum w tym roku, i po prostu od lutego pójdę do jakiejś szkoły zaocznej, dwuletniej. Studia pójdą na jakiś czas w zapomnienie z racji funduszy. Chciałabym choć na własne studia zapracować . Więc prace,jak dobrze pójdzie, zacznę dopiero po roku nauki.
Więc trzymać kciuki aby wszystko wyszło jak ma być zaplanowane

Co do badań hormonalnych, to nie okłamujmy się, o tym zaczęło być głośno całkiem niedawno.. . Kilka lat temu, tj. może 3?
Wtedy to już kończyłam 'leczenie' u tej Pani..
Tak, jeżeli nikt tym się nie interesował, to nie wiedział, że powinno się zrobić jakieś badania przed doborem antyków. .

Natomiast co do takich sytuacji.. To mojej kuzynki znajoma z pracy poszła po antyki, nie chcieli mieć póki co dzieci z mężem. Brała jakiś czas, jednak później zdecydowali się na bejbisia Okazało się jednak, że dziewczynie uschły jajniki? Coś takiego w każdym razie i z dzieci nici.
Stary 2012-02-14, 10:49   #2336
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

Bafi: w niemczech na dziecko to tylko grubo po 30 sie kobitki decyduja. i na sluby tak samo a nawet nie koniecznie. ja tez jakas najmlodsza nie jestem (29 mi stuknie) . ja tam akurat uwazam ze dziecko w późniejszym wieku ma swoje plusy dluzej jest sie mlodym.

albo stylizacji rzęs

Laura 28.09.2012

Stary 2012-02-14, 10:50   #2337
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Agnus mój ginek mnie pocieszył że wiek 35 lat to dobry wiek na drugie dziecko a to wiekowy lekarz już - prowadził ciążę mojej mamy jak spodziewała się mojego brata 28 lat temu ale dobry sprawdzony i nie owija w bawełnę
Każdy w innym czasie decyduje się na dziecko, w końcu każda z Nas jest inna . Są różne podejścia, różne sytuacje. I myślę, że jeżeli ktoś się decyduje na dziecko - to wtedy jest odpowiednia pora na nie
Więc biada jak któraś, jeszcze raz, będzie tutaj dinozaurować! Takie manto spuszczę wtedy
Stary 2012-02-14, 10:54   #2338
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Nie mówię, że będzie nam lekko, bo pewnie nie, ale mam nadzieję, że z czasem wszystko się ułoży. .
TŻ ma pracę, za którą będzie w stanie Nas utrzymać na dobrym poziomie, mieszkać mamy gdzie. Studia trochę odwlekę, bo kończę technikum w tym roku, i po prostu od lutego pójdę do jakiejś szkoły zaocznej, dwuletniej. Studia pójdą na jakiś czas w zapomnienie z racji funduszy. Chciałabym choć na własne studia zapracować . Więc prace,jak dobrze pójdzie, zacznę dopiero po roku nauki.
Więc trzymać kciuki aby wszystko wyszło jak ma być zaplanowane

Co do badań hormonalnych, to nie okłamujmy się, o tym zaczęło być głośno całkiem niedawno.. . Kilka lat temu, tj. może 3?
Wtedy to już kończyłam 'leczenie' u tej Pani..
Tak, jeżeli nikt tym się nie interesował, to nie wiedział, że powinno się zrobić jakieś badania przed doborem antyków. .

Natomiast co do takich sytuacji.. To mojej kuzynki znajoma z pracy poszła po antyki, nie chcieli mieć póki co dzieci z mężem. Brała jakiś czas, jednak później zdecydowali się na bejbisia Okazało się jednak, że dziewczynie uschły jajniki? Coś takiego w każdym razie i z dzieci nici.
Colds będzie dobrze i trzymam kciuki bardzo mocno.
Teraz fajnie jest ze szkołami i jak tylko się chce można się dobrze wykształcić. Ja zaczęłam studia w wieku 27 lat - będąc na trzecim roku studiów byłam w ciąży broniłam się jak mała miała dwa latka z hakiem i dałam radę. Studiowałam zaocznie i były to studia 5 letnie magisterskie (lekko nie było) ale pogodziłam wszystko prace, studia, dom i rodzinę

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-02-14, 10:56   #2339
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

nie moge znalesc tego wpisu co ktoras z was pisala ze je tylko chleb, ja tez sie smieje ze swoja fasolke chlebem z maslem karmie. jedynie co mi wchodzi to:
- ryz z marchewka gotowana
-ziemniaki z maslem
- no chleb z maslem, lub z serem zoltym
- zupa (pomodorowa, rosol, ogorkowa i zurek)
-jablka
- od 2 dni kitkat 8wafelki w czekoladzie#)
- a no i jajka ( 2 na sniadanie to musowo)

i to by bylo na tyle. nie mam wcale apetytu a dzisiaj mi sie 8 tc zaczal. ciekawe kiedy to minie.

jak czytam o tych waszych truskawkach to ja wcale nie mam na nie ochoty. ech ...

albo stylizacji rzęs

Laura 28.09.2012

Stary 2012-02-14, 10:56   #2340
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Każdy w innym czasie decyduje się na dziecko, w końcu każda z Nas jest inna . Są różne podejścia, różne sytuacje. I myślę, że jeżeli ktoś się decyduje na dziecko - to wtedy jest odpowiednia pora na nie
Więc biada jak któraś, jeszcze raz, będzie tutaj dinozaurować! Takie manto spuszczę wtedy
co prawda to prawda

ks. Jan Twardowski
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości