|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
Cytat:
Ale jeśli świadek przyjdzie z dziewczyną, to ona też będzie chciała dopasować się do niego kolorystycznie i obie z świadkową będą miały niebieskie sukienki? No chyba, że świadek przychodzi sam, to co innego. Ale ja bym świadkowi nie narzucała niebieskiego krawata. |
|
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja raz się napiłam piwa bo mnie piwo znieczula, działa lepiej niz tabletki ale za to jaka potem red river była to łooooo ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- haha ostatnio mówię do tżta czy byłby w stanie założyc krawat w naszym kolorze przewodnim ten tak myśli... myśli.... i nagle... RÓŻOWY??!!!! no to mówię mu że przecież nie taki chamski różowy tylko taki ciemny, no... powiedział że pomyśli
|
|
#4384 |
|
Konto usunięte
|
my będziemy płacić za os ok 160 zł.w tym jest jedzenie.dokupić musimy wódkę ciasto owoce soki.moja siostra rok temu robiła na sali.kucharke miała swoja i wyszlo ja o wiele taniej niz mnie.mimo że miała 80 os a ja będe miała 60.
|
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale przypuśćmy że dziewczyna swiadka będzie miała czerwoną sukienkę on czerwony krawat a w kościele i potem na małej sesji przy sali będzie z moją świadkową w niebieskiej sukience no jak dla mnie będzie to się gryzło
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja sie nie znam, dla mnie istotne jest to ze troche pomaga reszta wtedy sie dla mnie nie liczy Wesele mamy pod Krk (ok. 10-15 km) zalaczam najtansze i najdrozsze menu...
|
|
#4387 |
|
Wtajemniczenie
|
Stuknęło mi dzis dwa miesiace do ślubu a ja jestem na maksa wkurzona
|
|
#4388 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
My swoim nie narzucamy żadnych reguł w ubiorze. No może tylko tyle żeby to nie były dresy ![]() miło nam Jak tam sytuacja na froncie? Cytat:
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale byłam na wielu weselach i jeszcze nigdy nie widziałam, żeby świadkowie, którzy nie byli parą byli dopasowani kolorystycznie. I mi byłoby głupio powiedzieć świadkowi 'Słuchaj, świadowa będzie miała niebieską sukienkę, to Ty musisz mieć niebieski krawat'... Ale to już Wasz wybór
|
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz mu zrobie harakiri. Wstaje o 9:30, On już powinien być w pracy, a tu siedzi przy swoim biurku i pracuje.
Nie odzywam się
|
#4391 |
|
Konto usunięte
|
wg mnie to tańsze menu wystarczy.tylko bym zamieniała szynki i kiełbasy no coś innego np wiecej sałatek.poza tym na os 180 zł to i tak jest dużo a jedzenia sporo wg mnie.każdy znajdzie cos co lubi w tym meni.
|
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mnie się np świadek pytał niedawno o kolor sukienki więc nie wiem już sama zawsze wydawało mi się że powinni być dopasowani do siebie... zresztą on kilkanaście razy był świadkiem to sie jego zapytam jak on to widzi
|
|
#4394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najb. rozwlailo mnie w menu "ubrania na krzesla 10zl" tak poza tym fajne menu |
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
oki podaję menu. niestety mam w wordzie i nie umiem przerobić na pdf. W razie czego nie cytujcie w całości mojego posta, bo będzie strasznie długo
cena 140 zł 1. Rosół z makaronem 2. Schab pod pierzynką, ziemniaki, bukiet surówek 3. Lody 4. Bogracz 5. Udka pieczone z pieczarkami i ryżem 6. Szynka pieczona w sosie podawana z kopytkami i surówką 7. Barszcz z krokietem mięsnym 1. Wędlina 2. Schab w galarecie 3. Galaretka drobiowa 4. Ryba po grecku 5. Filet ze szpinakiem 6. Śledź w oleju 7. Jajko faszerowane 8. Sałatka grecka 9. Sałatka ryżowa 10. Pomidor, ogórek lub pikle 11. Kawa, herbata 12. Pieczywo 13. Napoje Cena 155 zł 1. Rosół z makaronem lub krem brokułowy 2. De'volaille, ziemniaki, bukiet surówek 3. Lody 4. Zupa węgierska 5. Roladki w boczku na szpinaku z ryżem 6. Karczek pieczona w sosie z kopytkami i buraczkami podany 7. Barszcz z krokietem mięsnym 1. Wędlina 2. Schab w galarecie 3. Galaretka drobiowa 4. Ryba po grecku 5. Filet ze szpinakiem 6. Śledź w oleju 7. Jajko faszerowane 8. Sałatka grecka 9. Sałatka ryżowa 10. Pomidor, ogórek lub pikle 11. Kawa, herbata 12. Pieczywo 13. Napoje 14. Owoce cena 170 zł 1. Zupa krem grzybowa 2. Kotlet grecki, ziemniaki, bukiet surówek 3. Deser lodowy z owocami 4. Polędwiczki pieczone z kluskami śląskimi i buraczkami podane 5. Roladki w boczku na szpinaku 6. Łosoś pod beszamelem z bukietem warzyw 7. Barszcz z krokietem mięsnym 1. Wędlina/mięsa pieczone 2. Schab z morelą 3. Karczek ze śliwką 4. Galantyna 5. Galaretki łososiowe 6. Śledź w oleju 7. Śledź po kaszubsku 8. Jajko garnirowane 9. Filet z borówką 10. Pasztet domowy 11. Sałatka grecka 12. Sałatka: u ryżowa z kurczakiem u Cymes do wyboru u Wykwintna z makaronem u z kalafiora i brokuła 13. Pomidor, ogórek lub pikle 14. Pieczywo 15. Napoje 16. Kawa, herbata 17. Owoce cena 180 zł 1. Zupa krem z pomidorów z pierożkami z mozarellą i bazylią 2. Pieczeń w sosie, ziemniaki, bukiet surówek 3. Deser lodowy z owocami 4. Udko z kaczki z jabłkiem podane 5. Golonka pieczona na kapuście 6. Roladki w boczku na szpinaku 7. Barszcz z krokietem mięsnym 1. Wędlina/mięsa pieczone 2. Schab z morelą 3. Karczek ze śliwką 4. Galantyna 5. Galaretki łososiowe 6. Śledź w oleju 7. Śledź po kaszubsku 8. Jajko garnirowane 9. Filet z borówką 10. Pasztet domowy 11. Sałatka grecka 12. Sałatka: u ryżowa z kurczakiem u Cymes u Wykwintna z makaronem u z kalafiora i brokuła 13. Pomidor, ogórek lub pikle 14. Pieczywo 15. Napoje 16. Kawa, herbata 17. Owoce 18. Ciasto 19. Wiejski stół audrey - butki będę miała jedne z tych, bo jeszcze nie umiem się zdecydować. pierwsze są lakierowane, drugie matowe. A do tańca będę mieć typowe ślubne, brzydkie ale za to wygodne buty |
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
dobra laseczki ja znikam do TŻcika
|
#4397 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4398 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
My wesele planujemy na jakieś 120 osób. Narazie 5 nam odmówiło. Zobaczymy czy jeszcze ktoś. Termin jest do 1 marca. A za osobę płacimy 130 zł.
|
|
#4399 |
|
Wtajemniczenie
|
My placimy 160zl od os, bez tortu, ciast i alkoholu Do tego wiejski stol, fontanna czekoladaowa ale to tez osobno sie placi
|
|
#4400 |
|
Konto usunięte
|
nena1984
a możecie np połączyc menu?np z każdego coś wybrać i złożyć w 1?zależy ile jeszcze chcecie wydać.ja np bym nie chciała kremu z czegoś tam a rosół.z kolei musicie dobrze sie obliczyć i zapytać o ciasto jakie by wam dali.ja za os mam 160 i bez ciasta a jak kupoie z cukierni to też wydam kupe kasy.tak samo nie każdy lubi kaczkę a np kurczak by miał wg mnie większe powodzenie . |
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za chwilę wkleję swoje menu, za (135zł/os) na jeden dzień (bo za 2 dni płacę 190) to porównasz sobie. Gratuluje Laseczki 5 i 2 miesięcy do ślubu
|
|
#4402 |
|
Konto usunięte
|
bo ja np mogłam z czegoś zrezygnować na rzecz czegoś innego.wędline każdy ma w domu czy jajka i ja wolałam to zastąpić czymś innym,no ale każdy woli co innego.
|
|
|
|
#4403 |
|
Wtajemniczenie
|
Nena w tym menu za 140 zl troche licho wyglada ten obiad... my np. mamy chyba 7 roznych mies po 3 kawalki na osobe... a tu tylko schab w sumie...?
|
|
|
|
#4404 |
|
Wtajemniczenie
|
My nie mamy jeszcze ustalonego menu, ale z tego co była rozmowa to płacimy 150zl od osoby, ale w tym jest 6 ciepłych posiłków (poza obiadem). Wydaje mi się, że to za dużo zwłaszcza, że ślub w sierpniu. Ostatnio była rozmowa o zmniejszeniu i będzie sporo taniej. Minus tego wszystkiego jest taki, że nie mamy w cenie ciast, alhoholi, napojów (poza kawą i herbatą). Mam nadzieję, że zejdziemy z ceną do 130zl + reszta i nie będzie tak źle. A za dzieci do 6 lat nie płacimy w ogóle.
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Przykładowy zestaw niewydzielonych dań na przyjęcie weselne w moim domu weselnym:
- lampka szampana - owoce - rosół z makaronem - kluski ślaskie - ziemniaki - sos pieczeniowy, grzybowy - surówka z białej kapusty - surówka z czerwonej kapusty - buraczki - kotlet po szwajcarsku - rolada śląska - roladki schabowe z jajkiem - udko kacze - pieczen wieprzowa - kotlet de-volaje - pieczeń grecka - pieczeń po francusku ze śliwką - pieczeń w skorupce - kawa - śmietanka - ciasta tortowe - torty - lody z bitą śmietaną lub kawa mrożona - szynki- 6 rodzai, salami - papryka - ser twardy - galaretka drobiowa, ozorkowa - przystawka- ogórki, pomidory, grzybki - sałatka słodka (z szynką i ananasem) - sałatka koperkowa (z grzybami i piersią z kurczaka) - sałatka makaronowa (czerwona fasola, groszek) - sałatka porowa z jabłkiem i jajkiem - pieczywo - masło - polędwiczki w sosie - flaki - kotlet schabowy - kotlet z pieczarkami - pierś górska - udko z kurczaka - kotlet po flamandzku - frytki - dufinki - sałatka grecka - sałatka z kalafiorem i brokułami - sałatka pekińska - barszcz czysty To tylko przykładowe menu, ale wydaje mi się bardzo bogate jak za taką cenę.
|
#4406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny ja sie na tym nie znam...ale my may takie menu i 159 zł za osobę:
Uroczysty obiad 1. Rosół z makaronem 2. Kotlet schabowy panierowany z pieczarkami 3. Ziemniaki z koperkiem 4. Bukiet surówek Przekąski na zimno 1. Półmiski mięs pieczonych 2. Pasztet „nord” z indyka 3. Galaretki z kurczaka 4. Tatar wołowy 5. Ryba po grecku 6. Śledź w śmietanie 7. Jajka w sosie tatarskim 8. Sałatka grecka 9. Jajka faszerowane –mix 10. Półmiski warzyw świeżych 11. Sałatka jarzynowa 12. Śledź w oleju z krążkami cebuli 13. Rolada naturalna z drobiu 14. Pieczywo mieszane 15. Masło 16. Sosy do sałatek i mięs pieczytych 17. Musztarda, ćwikła, chrzan, ketchup I danie na gorąco 1. Udka tylne z kurczaka z pieczarkami 2. Pieczywo II danie na gorąco 1. Gulaszowa 2. Pieczywo Dodatki 1. Apartament dla pary młodej gratis 2. Dekoracja sali weselnej do wyboru 9 kolorach gratis 3. Szampan 4. Tort weselny piętrowy, figurka, fontanny do tortu 5. Chlebek weselny Stół słodki 1. Ciasta z niezapomnianymi walorami smakowymi 2. Owoce na lustrze 3. Kawa, herbata bez ograniczeń Do tego sami dostawiamy stól staropolski (kiełbasy, szynki, karkowki, pasztet, smaluszek, boczuś, ogóreczki, chlebek)itp plus dwa bemary np. Bigos i strogonow ciagle podgrzewane.... To mało czy duzo? |
|
|
|
#4408 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba jestem dziś na forum prześwitująca
|
|
#4409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4410 |
|
Raczkowanie
|
120, 290 o matko tyle osób ? takie wielkie rodziny . My zapraszamy najbliższych i wsumie z dzieciakami wyjdzie ok 60 osób i to bedzie max.
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- a cey i menu wygląda tak : Menu przykładowe dla 100 osób: Wersja I 189zł/os. Przywitanie:Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą100xLampka wina musującego na toast Zupa:100xRosół z makaronem II Danie na platerach: Mięsa 300 g/os100xRolada wieprzowa z tradycyjnym farszemlubKarczek pieczony w ziołach50xUdko z kurczaka macerowane w czosnkulubPanierowany filet z kurczaka50xKotlet schabowy po paryskulubSchab faszerowany śliwką Dodatki100xKluski ( białe lub czarne )30xZiemniaki z wody z koperkiem Kapusty i surówki100xKapusta czerwona z boczkiemlubKapusta zasmażana z grzybkami60xZestaw surówek (seler, marchew, biała kapusta) Deser100xLody z sosem owocowym i bitą śmietaną Zimne płyty8xPlater rozmaitości (wędlina, sery, pieczone mięsa, pasztet)40xTymbalik drobiowylubSzynka w galarecie z groszkiem i kukurydzą40xRolada bekonowa pieczona z paprykąlubSchab z morelą40xOzorek z musem chrzanowymlubRoladki szynkowe z jajkiem40xGalantyna z kurczaka z jajkiem przepiórczymlubIndyk z musem brokułowym40xRyba w sosie greckimlubPstrąg faszerowany warzywami40xŚledzik po flamandzku z porem na winielubŚledzik opiekany w zalewie karmelowej40xPomidory z mozarelląlubJajko w sosie tatarskim40xPikle (pieczarka, papryka, ogórek)2,5 kg Sałatki włoskiej ( warzywnej )lubSałatki bawarskiej ( ziemniak, boczek, ogórek kiszony, jajko, groszek )2,5 kg Sałatki szwedzkiej ( ser, szynka, kapusta pekińska, pomidor, ogórek )lubSałatka makaronowa ( makaron tri-colori, szynka, ogórek konserwowy, papryka Świeża, kukurydza, cebula czerwona )100xPieczywo, masło, sos ( tatarski lub cumberland ) Kolacja I: 150g mięsa/osobę100xMedalion cielęcy po parysku100xFilecik wieprzowy z grilla100xPaluszek z kurczakaZiemniaki z wody z koperkiemSurówka z kapusty pekińskiej Kolacja II100xBarszcz jarski z krokietem mięsnymlubWęgierska zupa gulaszowa na wieprzowinie W przedstawionej ofercie zapewniamy: -napoje gorące (kawa i herbata w termosach) b/o,-napoje zimne (sok jabłkowy i pomarańczowy oraz woda n-gaz) b/o,-owoce na stole,-apartament dla nowożeńców z gwarancją późnego wymeldowania (14:00),-śniadanie dla nowożeńców serwowane do apartamentu (wymagane wcześniejsze zamówienie),-do każdych 10-ciu pełnopłatnych gości weselnych zapewniamy 1 pokój 2-os gratis(Przykładowo: wesele na 100 os. = 10 pokoi gratis). Ewentualny koszt śniadania dla gości nocujących w "pokojach gratisowych" 15,00 zł/os. Za dopłatą: -zmiana poszczególnych pozycji menu,-pokoje hotelowe dla gości weselnych w korzystnych cenach,-pakiet alkoholowy (wódka czysta 0,5l/os, wina białe i czerwone 0,7l/4 os, piwo beczkowe 0,5l/os oraz bowle alkoholowe 3 szt/100 os) 40 zł/os,-pakiet słodyczy: fontanny czekoladowe oraz ciasta i tort 40 zł/os. Wersja II 209zł/os. Przywitanie:Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą100xLampka wina musującego na toast Zupa:100xRosół z makaronem II Danie na platerach: Mięsa 300 g/os50xRolada wołowa z tradycyjnym farszem50xRoladka ze schabu z pieczarkami50xPolędwiczka wieprzowa w ziołach50xIndyk w rozmarynie Dodatki100xKluski ( białe lub czarne )30xZiemniaki z wody z koperkiem Kapusty i surówki100xKapusta czerwona z boczkiemlubKapusta zasmażana z grzybkami60xZestaw surówek (seler, marchew, biała kapusta) Deser100xLody z sosem owocowym i bitą śmietaną Zimne płyty10xPlater rozmaitości (wędlina, sery, pieczone mięsa, pasztet)40xTymbalik drobiowylubSzynka w galarecie z groszkiem i kukurydzą40xRolada bekonowa pieczona z paprykąlubSchab z morelą40xOzorek z musem chrzanowymlubRoladki szynkowe z jajkiem40xGalantyna z kurczaka z jajkiem przepiórczymlubIndyk z musem brokułowy40xSchab z musem grzybowymlubFilet z kurczaka z pomidorami suszonymi40xRyba w sosie greckimlubPstrąg faszerowany warzywami40xŚledzik po flamandzku z porem na winielubŚledzik opiekany w zalewie karmelowej40xRolmopsylubŚ ledzik w pomidorach40xPomidory z mozarelląlubJajko w sosie tatarskim40xPikle (pieczarka, papryka, ogórek)2,5 kg Sałatki włoskiej ( warzywnej )lubSałatki bawarskiej ( ziemniak, boczek, ogórek kiszony, jajko, groszek )2,5 kg Sałatki szwedzkiej ( ser, szynka, kapusta pekińska, pomidor, ogórek )lubSałatka makaronowa ( makaron tri-colori, szynka, ogórek konserwowy, papryka świeża, kukurydza, cebula czerwona )100xPieczywo, masło, sos ( tatarski lub cumberland ) Kolacja I100xSznycel szwajcarski z szynką i serem, ziemniaki z wody i warzywa blanszowanelubUdziec wieprzowy flambirowany przez kucharza, podany z kapustą zasmażaną, ziemniakami i sosem grzybowym ( dopłata 15 zł/os. ) Kolacja II100xWęgierska zupa gulaszowa na wieprzowinielubIndyk na winie z szynką i pieczarkami Kolacja III100xBarszcz jarski z krokietem mięsnymlubŻurek na borowikach z jajkiem W przedstawionej ofercie zapewniamy: -napoje gorące (kawa i herbata w termosach) b/o,-napoje zimne (soki jabłkowe i pomarańczowe oraz woda n-gaz) b/o,-owoce na stole,-apartament dla nowożeńców z gwarancją późnego wymeldowania (14:00),-śniadanie dla nowożeńców serwowane do apartamentu (wymagane wcześniejsze zamówienie),-do każdych 10-ciu pełnopłatnych gości weselnych zapewniamy 1 pokój 2-os gratis(Przykładowo: wesele na 100 os. = 10 pokoi gratis). Ewentualny koszt śniadania dla gości nocujących w "pokojach gratisowych" 15,00 zł/os. Za dopłatą: -zmiana poszczególnych pozycji menu,-pokoje hotelowe dla gości weselnych w korzystnych cenach,-pakiet alkoholowy ( wódka czysta 0,5l/os, wina białe i czerwone 0,7l/4 os, piwo beczkowe 0,5l/os oraz bowle alkoholowe 3 szt/100 os. ) 40 zł/os,-pakiet słodyczy: fontanny czekoladowe oraz ciasta i tort 40 zł/os.
09.06.2012 g. 13:00 Edytowane przez patollek Czas edycji: 2012-02-14 o 13:42 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.

ja raz się napiłam piwa bo mnie piwo znieczula, działa lepiej niz tabletki ale za to jaka potem red river była to łooooo
ale ja sie nie znam, dla mnie istotne jest to ze troche pomaga
reszta wtedy sie dla mnie nie liczy 

troche mnie to zdziwiło a jak wy myślicie... jak dla mnie właśnie gładki byłby najlepszy
Jak tam sytuacja na froncie?
Nie odzywam się